جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: چرا با پای چپ ؟

نوشته
    203
    مورد تشکر
    402 پست
    حضور
    6 دقیقه
    دریافت
    8
    آپلود
    0
    گالری
    0

چرا با پای چپ ؟

چرا در احکام ما اومده که با پای چپ وارد دستشویی بشیم ؟ البته من چند تا دلیلش رو میدونم اگه شما هم میدونید بگید تا استفاده کنیم

نوشته
    850
    مورد تشکر
    3,450 پست
    حضور
    35 دقیقه
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    9

نقل قول نوشته اصلی توسط 3dmajid نمایش پست
    چرا در احکام ما اومده که با پای چپ وارد دستشویی بشیم ؟ البته من چند تا دلیلش رو میدونم اگه شما هم میدونید بگید تا استفاده کنیم :computer:
    با سلام
    چون تمامی احکام اسلام دارای حکمتهایی می باشد .گاهی هم برخی از این حکمتها برای ما روشن نیست وکم کم با پیشرفت علم برای ما روشن می شود .لذا دراین مسئله هم شاید تمام ابعاد مسئله روشن نباشد ولی با تحقیقاتی که به عمل آمده یکی از حکمتهای آن با علم چنین استخراج شده که: چنانچه انسان در حالت ایستاده دچار حمله یا سکته شود و وزن بدنش روی پای راست باشد به پشت و اگر روی پای چپ باشد به سمت جلو می افتد.
    بنابراین وقتی انسان وارد دستشویی می شود و پای چپ او آزاد و در حال قدم برداشتن به پای راست تکیه کند در صورت اتفاق مذکور به پشت و بیرون از دستشویی می افتد. همچنین اگر در حال خروج از دستشویی با پای راست خارج شود و وزن بدن خود را روی پای راست خود بیندازد، در صورت اتفاق مذکور به بیرون از دستشویی می افتد. اسلام برای جلوگیری از این اتفاق احتمالی که یک مسلمان در محیط توالت نیفتد و به حیثیت و شخصیت او اهانت نشود این دستور را داده است.چرا که اسلام برای حفظ شخصیت اهل ایمان اهمیت زیادی قائل شده است.
    باز هم عرض می کنم که این حکمت ذکر شده شاید یکی از حکمتها باشد که به عقل بشر رسیده وشاید بعدها حکمتهای دیگری با تحقیقات به عقل انسان برسد...والله العالم

نوشته
    637
    مورد تشکر
    2,146 پست
    حضور
    11 ساعت 38 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    41

سلام به آقا مجید و تشکر از سوالهای خوبی که می پرسی. من یه مطلب در این زمینه در این دو پست براتون نوشتم شاید به دردتون بخوره.

سر بلند باشید

لا یستیقن القلب أن الحق باطل ابدا
    و لا یستیقن أن الباطل حق أبدا

قلب هیچ وقت یقین به حق بودن باطل و یا باطل بودن
    حق نمی نماید امام صادق علیه السلام

و السلام علي من اتبع الهدى
    و درود بر هر آنكه ( بدون تعصب) به دنبال حق است و پذيراى آن سوره طه / آیه 47

نوشته
    263
    مورد تشکر
    345 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    3
    آپلود
    0
    گالری
    1

سلام
    منظور از با پاي چپ وارد شدن از دم در دستشويي حساب ميشه يا از....(اسمش الان يادم نمياد!!!)

من هم شنيدم كه هنگام ادرار بايد بيشتر وزن به سمت چپ باشد.به نظر شما اين واقعيت دارد و اگر دارد دليلش چيست؟

نوشته
    203
    مورد تشکر
    402 پست
    حضور
    6 دقیقه
    دریافت
    8
    آپلود
    0
    گالری
    0

سلام
    منظور از با پاي چپ وارد شدن از دم در دستشويي حساب ميشه يا از....(اسمش الان يادم نمياد!!!)

من هم شنيدم كه هنگام ادرار بايد بيشتر وزن به سمت چپ باشد.به نظر شما اين واقعيت دارد و اگر دارد دليلش چيست؟
    بله ... این از لحاظ علمی هم ثابت شده که اگه بیشتر وزن موقع تخلیه روی سمت چپ باشه تخلیه واسه بدن آسانتره :Sokhan:

اي منتظران گنج نهان مي آيد

آرامش جان عاشقان مي آيد

بر بام سحر طلايه داران ظهور

گفتند که صاحب الزمان مي آيد

اللهم عجل لولیک الفرج

نوشته
    977
    مورد تشکر
    2,986 پست
    حضور
    4 ساعت 47 دقیقه
    دریافت
    55
    آپلود
    5
    گالری
    56

نقل قول نوشته اصلی توسط 3Dmajid نمایش پست
    چرا در احکام ما اومده که با پای چپ وارد دستشویی بشیم ؟ البته من چند تا دلیلش رو میدونم اگه شما هم میدونید بگید تا استفاده کنیم
    به نام خدا و سلام
    وقتتون بخیر

پاسخ کافی و وافی رو دوست عزیزم جناب عسکری بیان فرمودند.
    همچنین دوست گرامیم جناب مدافع که بحث های بسیار خوبی در این موارد داشته و دارند.

در واقع پاسخ این سوال شما، به این سوالتون نیز کاملا مربوط هست.

نقل قول نوشته اصلی توسط behnam-soft نمایش پست
    سلام

سلام و وقتتون بخیر
    ظاهرا منظور همون ورودی دستشویی باشه. یعنی از دم درب.

در مورد دوم هم، بله. از احکام تخلّی (دستشویی رفتن) این هست که:

مستحب است که فرد در هنگام تخلّی در جایی بنشیند که کسی او را نبیند و موقع وارد شدن به آنجا با پای چپ و هنگام خارج شدن با پای راست خارج شود و مستحب است در هنگام تخلّی سر را بپوشاند و سنگینی بدن را روی پای چپ بیندازد.

.
    دلا غافل ز سبحانی چه حاصل
    مطیع نفس و شیطانی چه حاصل
    بود قدر تو افزون از ملائک
    تو قدر خود نمیدانی چه حاصل

و ناگهان چه زود دیر می شود، ولی هیچگاه برای شروع دیر نیست...!!!

نوشته
    263
    مورد تشکر
    345 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    3
    آپلود
    0
    گالری
    1

نقل قول نوشته اصلی توسط parsa نمایش پست
    مستحب است در هنگام تخلّی سر را بپوشاند و سنگینی بدن را روی پای چپ بیندازد.

.
    منظور شما از پوشاندن سر چيست؟منظورتان سر بدن است؟

نوشته
    850
    مورد تشکر
    3,450 پست
    حضور
    35 دقیقه
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    9

نقل قول نوشته اصلی توسط behnam-soft نمایش پست
    منظور شما از پوشاندن سر چيست؟منظورتان سر بدن است؟
    با سلام
    منظور از پوشیدن سر این است که با سر برهنه وارد دستشویی برای تخلی نشوید .با انداختن یک حوله روی سر یا پوشیدن کلاه و...این فعل مستحب را می توان انجام داد.البته جا دارد درباره جکمت آن هم عرض کنم که :چنانچه در برخی اخادیث هم بدان اشاره شده یکی از حکمتهای آن رعایت حیا است چون در زمانهای گذشته در بیابان چنین کاری انجام می شد و لزوم رعایت حیا اینچنین ایجاب می کرد که بعد از انجام عمل ممکن بود رهگذری شما را ببیند و بشناسد لذا امر به پوشیدن سر شده است (چرا که پوشیدن سر در عرب علاوه بر سر ، صورت را نیز در برمی گیرد ؛ و برای شناخته نشدن چنین می کردند)
    از طرفی تحقیقات امروزی هم به نکات بهداشتی رسیده اند که از گازهایی که درهنگام تخلی دردستشویی صادر می شوندکه روی مخاط بینی و موهای سر تاثیر منفی دارند.وحتی روی مغز هم اثر منفی داردوبر هوش اثر منفی میگذاردو...شاید بعدها حکمتهای دیگری نیز ثابت شود.
    توصیه مزاح گونه از حقیر: برای رفتن به دستشویی سرخود کلاه بگذاریدتاسرتان کلاه نرود

التماس دعا

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری