جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: همه چيز درباره ثواب ها و فواید روزه
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۷, ۲۲:۰۰ #1
- تاریخ عضویت
تير ۱۳۸۸
- نوشته
- 239
- مورد تشکر
- 384 پست
- حضور
- 10 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
-
27
همه چيز درباره ثواب ها و فواید روزه
حقيقتاً ثواب های روزه داشتن بسيار بزرگ ميباشند، در اينجاه بطور نمونه بعضی از آنها را که در کتاب های حديث صحيح آمده به مطالعه دوستان ميرسانيم.
افزايش در پاداش
خداوند روزه داشتن بنده های خود را بر خود انتخاب کرده و پاداش آنرا بر بنده های خود ميدهد. پاداش آنرا به گونه چندين مرتبه بيشتر افزايش ميدهد. چنانچه در حديث قدسی ذکر شده "به جز از روزه که آن برای من است و من او را بر آن پاداش ميدهم. "روزه داشتن را برابرای نيست و دعای روزه دار رد نميشود.
رمضان يکی از ستون های اسلام است. قران درماه رمضان نازل شده. روزه گرفتن در ماه رمضان معادل بر ده ماه روزه است از روی ثواب. هر که ماه رمضان را از روی ايمانداری و به اميد دريافت پاداش روزه ميگيرد، گناه های گذشته او بخشيده ميشود.
شخصی روزه دار در دو لحظه لذت دارد:
وقتيکه روزه ای خود را باز ميکند و ديگر هنگاميکه با خداوند ملاقات ميکند، به روزه داشتن خود شادمانی می ورزد. روزه در قيامت شفاعت روزه دار را ميکند و ميگويد "خداوندا، من او را از غذا و شهواتی بدنی باز داشتم در هنگام روز پس مرا اجازه بده تا شفاعت او را کنم. بوی دهن روزه دار به نزد خداوند بهتر است از بوی مشک.
روزه داشتن يک محافظت است
روزه داشتن يک محافظت است و يک قلعه مستحکم است که انسان را از آتش مصعون نگاه ميکند. هر که يک روز را به خاطر خشنودی خداند روزه بگيرد خداوند روی او را به فاصله هفتاد سال از آتش دور ميکند.
هر کسی يک روز را روزه بگيرد، و آن روز آخير زنده گی اش باشد پس وی داخل بهشت خواهد شد. در بهشت دروازه ای است به نام رعيان، روزه داران از آن داخل ميشوند و تنها ايشان و بعد از ايشان, آن دروازه قفل ميشود و هيچ يک از آن داخل نميشود.
در هر روزه افطاری خداوند مردمانی را که از آتش دوزخ رهايی ميابند انتخاب ميکند. در روزه گرفتن خردمندی بسيار و فوايد بی شمار است که وابسته به تقوا و پرهيزگاری ميباشد چنانکه الله تعالی می فرمايد " ... تا شما پرهيزگاران شويد. «البقره ۲:۱۸۳»" اگر شخصی برای کسب خشنودی الله «ج» و از ترس عذاب او از چيزهای حلال اجتناب می کند، پس پرهيز کردن از حرام برايش آسانتر می گردد. احساس گرسنگی در معده ديگر اعضای بدن را از گرسنگی و خواهشات باز می دارد. روزه داشتن سببی ورشکست شيطان، جلوگير خواهشات و نگهدارنده حواس ميشود. وقتی احساس گرسنگی در دل روزه دار غالب ميشود، او از حال غريبان آمده احساس ترحم پيدا ميکند و به ايشان طعامی می خوراند. روزه داشتن انسان را می آموزد تا چگونه از هوس و گناه دوری کند. انسان را کمک ميکند تا بر طبيعت خود قادر گردد و خود را از عادت های باپسنديده برهاند. روزه داشتن انسان را وقت شنانس ميسازد. روزه نماينگر اتحاد امت اسلام ميباشد.
بزرگترین خوشبختی بدبختی های کوچک است:Sokhan:
نمی توان جلوی وزیدن باد را گرفت اما می توان آسیاب بادی ساخت
قبل از اینکه شروع به بالا رفتم از نردبان موفقیت بکنی مطمئن شو که آن را به جای درستی تکیه داده ای
--------------------------------------------------------بارها گفت محمد که علی جان من است هم به جان علی و جان محمد صلوات
-
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۸, ۰۸:۵۰ #2
" یا ایها لذین امنوا کتب علیکم الصیام..."
خدا در قرآن میفرماید: "ای كسانی كه ایمان آوردهاید! بر شما روزه واجب گردیده همچنان كه بر پیشینیان واجب گردیده است، باشد كه پرهیزگار شوید".
خداوند در این آیه بعد از بیان وجوب روزه، فلسفه این فریضه الهی را تقوا و پرهیزگاری میداند. تقوابه معنای پرهیزگاری، ترسیدن از حق تعالی و دوری از گناه است.
انجام كامل روزه، خودداری از خوردن و آشامیدن و پرهیز از تمایلات جنسی و سایر مبطلات است. اگر روزهدار این پرهیز محدود را گردن نهد، امید است كه شخصی پرهیزگار و وارسته گردد، چرا كه اگر انسان پرهیز از تمایلات جسمانی و جنسی را در خود تقویت كند، زمینه نزدیكی به معنویات را افزایش میدهد. وقتی انسان این حالت را در خود افزایش دهد و به مقام قرب الهی رسیده و شخصی پرهیزگار و خداترس شود، به حقیقت روزه كه تقوا است، دست مییابد.
بنابر این هدف نهایی از روزه یعنی آن چیزی که خالق ما اراده کرده است تقوا و نگهداری نفس از سرپیچی آنچه که خداوند نهی کرده می باشد.
البته اهداف و نتایج میانی هم دارد که همه ی عزیزان بهتر میدانند.( سلامتی؛ اعتماد به نفس؛ افزایش توان جسمی در ناملایمات؛ برکت در وقت؛ جامعه شناسی؛ فهم مشکلات فقرا؛ برانگیخته شدن حس انساندوستی و ...)
التماس دعا
اندرون از طعام خالی دار
تا در او نور معرفت بینی
تهی از حكمتی به علت آن
كه پُری از طعام، نابینی
تا خدا بنده نواز است به خلقش چه نياز؟
مي کشم ناز يکي تا به همه ناز کنم..
***
-
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۸, ۱۰:۳۴ #3
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۸
- نوشته
- 1,069
- مورد تشکر
- 2,633 پست
- حضور
- 3 ساعت 9 دقیقه
- دریافت
- 4
- آپلود
- 0
- گالری
-
20
دكتر فریدون ضرغام – روانپزشك از اصفهان
روزه، نه تنها جزو واجبات دین ما است كه اثرات روحی آن باعث تقوی و پرهیزگاری انسان می شود، بلكه تاثیر بزرگی نیز بر سلامتی انسان دارد. چرا كه برای استراحت سیستم دستگاه گوارش خصوصاً معده و روده، منظم كردم ترشحات معده و نیز مرتب و منظم كردن اعمال هضم غذا بسیار مفید است.
خلاصه اینكه روزه تاثیرات روحی، اخلاقی و جسمی فراوانی دارد كه بسیاری از پزشكان در قدیم به وسیله آن برخی امراض را درمان می كردند.
در طب جدید نام امساك و پرهیز را به نام رژیم غذایی می گذارند و این نوعی روزه است كه نام های مختلف دارد.
امروزه روانشناسان، روزه را یكی از بهترین عوامل سلامتی شمرده اند. روزه فواید زیادی دارد كه از جمله آنها كمك به بهبود عوارض برخی بیماری ها است، نظیر:
1– هنگامی كه نارسایی های معده و روده، بیمار را دچار دل دردهای شدید می كند.
2– زمانی كه بر اثر پرخوری و كم حركتی، وزن بدن زیاد می شود.
3– در بیماران مبتلا به فشارخون.
4– در بیماری قند.
حتی در كشورهای اسلامی، مسئولان نظم اجتماع با استناد به آمار و ارقام ثابت كرده اند كه در ماه رمضان، میزان جرایم، درگیری ها و جنایات به حداقل می رسد .
************************وبلاگ اقاقيهاي نوراني شما را به بازديد از خود دعوت مي نمايد
************************
-
-
۱۳۹۰/۰۳/۱۵, ۱۳:۰۲ #4
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۹۰
- نوشته
- 54
- مورد تشکر
- 95 پست
- حضور
- 1 ساعت 41 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
فوايدي كه روزه گرفتن بر جسم انسانها ميگذارد، چيست؟ آيا نقش پيشگيري دارد يا درم
فوايدي كه روزه گرفتن بر جسم انسانها ميگذارد، چيست؟ آيا نقش پيشگيري دارد يا درماني؟
-
تشکر
-
۱۳۹۰/۰۳/۱۷, ۰۷:۲۵ #5
- تاریخ عضویت
دي ۱۳۸۸
- نوشته
- 1,775
- مورد تشکر
- 6,873 پست
- حضور
- 6 روز 6 ساعت 7 دقیقه
- دریافت
- 8
- آپلود
- 0
- گالری
-
7
با سلام به شما دوست عزیز
از آنجا که خداوند خالق انسان است بهتر از هرکسی می داند چه آفریده و چه چیزهائی برای سلامت او مفید است، سلامتی انسان محدود به جسم تنها نیست، زیرا انسان موجودی دو بُعدی است، به همین دلیل عمل به دستورات دینی علاوه تأمین سلامت روح مفید جسم نیز می باشد، از این قاعده کلی هیچ دستور دینی استثناء نشده است، به عبارتی دیگر هیچ دستور دینی (واجب، حرام، مستحب، مکروه) را یافت نمی کنید که خیر آن مخصوص آخرت بوده و شامل دنیا نشود، به همین دلیل قرآن کریم درباره روزه می فرماید:
وَ أَنْ تَصُومُوا خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ، اگر روزه بگیردید برای شما بهتر است اگر بدانید (بقره 184)
در آیه فوق، خوب بودن روزه بصورت مطلق ذکر شده، یعنی برای همه چیز شما خوب است، هم جسم و هم روح، هم نقش پیشگیری دارد هم درمانی، دانشمندان روی هردو بُعد روزه تأکید دارند و معتقدند روزه درمان بسیاری از بیمارها بوده و مانع شروع یا پیشرفت بیماریهای فراوان دیگری نیز می باشد.
معده سر منشأ تمام امورات بهداشتی انسان است، اگر مراقب آن بود و مراعات حالش را کرد، وضع عمومی بدن خوب است و الا عوارض زیادی از همان معده سراغ انسان می آید، روزه باعث می شود جهاز هاضمه انسان سمومات را دفع و خود را تجدید قوا نماید، پس جنبه پیشگیری آن کمتر از درمانش نخواهد بود.
دكتر «ژان فروموزان» ، روش معالجه روزه اي را به شستشوي احشاء تعبير مي كند كه روزه دار در آغاز روزه ، داراي زباني باردار است ، عرق بدني زياد دارد ، دهان بو مي گيرد ،گاه آب از بيني راه ميافتد و اين ها علامت شروع شستشوي كامل بدن است . پس از 3 تا 4 روز بو برطرف مي شود ، اسيد اوريك ادرار كاسته شده و شخص احساس سبكي و خوشي خارق العاده مي كند در اين حال اعضاء هم استراحتي دارند.
موفق باشید.
ویرایش توسط صالح : ۱۳۹۰/۰۳/۱۷ در ساعت ۰۷:۳۸
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و العن أعدائهم اجمعین
-
تشکرها 4
-
۱۳۹۰/۰۵/۰۸, ۱۸:۲۱ #6
- تاریخ عضویت
دي ۱۳۸۷
- نوشته
- 10,035
- مورد تشکر
- 25,834 پست
- حضور
- 17 روز 15 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 6
- آپلود
- 0
- گالری
-
2
اندرون از طعام خالي دار تا در آن نور معرفت بيني
روزه و بويژه روزه يكماهه رمضان موجب ميشود كه حكومت شهوات و اميال شيطاني جاي خود را به حكومت تقوي و پيروي از دستورات الهي بدهد و تيرگي و هوسها و شهوات در جان آدمي به نورانيت و روشني باطن تبديل شود. در سايه همين صفا و پاكي حاصل از روزه است كه روزه دار با خود آگاهي نه تنها دهان و شكم را از خوردن و آشاميدن كه دست و پا و چشم و گوش و زبان و همه اعضاي خويش را از آنچه خدا حرام فرموده نگاه ميدارد و ميتواند به آن درجه از تقوي نايل آيد كه حتي از انديشه و فكرو گناه نيز دوري گزيند و اين اوج نورانييت روزه است.
امير مومنان علي عليه السلام نيز به همين مرتبه اشاره ميفرمايد:
«صيام القلب عن الفكر في الاثام افضل من صيام البطن عن الطعام»
روزه دل از انديشه گناهان برتر از روزه شكم از خوردن و آشاميدن است.
و البته اين بدان معنا نيست كه ظاهر روزه و امساك از خوردن و اشاميدن را رها كنيم بلكه لازم است به ان اكتفا ننماييم و همراه با آن بكوشيم كه به نتايج معنوي روزه نيز برسيم.
یَا إِلَهِی وَ سَیِّدِی وَ مَوْلاَیَ وَ رَبِّی صَبَرْتُ عَلَى عَذَابِکَ فَکَیْفَ أَصْبِرُ عَلَى فِرَاقِکَ
اگه مي خواي اهل آسمون بهت رحم كنن به اهل زمين رحم كن
-
تشکر
-
۱۳۹۰/۰۵/۰۸, ۱۸:۴۳ #7
- تاریخ عضویت
تير ۱۳۹۰
- نوشته
- 5,567
- مورد تشکر
- 24,022 پست
- حضور
- 59 روز 4 ساعت 37 دقیقه
- دریافت
- 47
- آپلود
- 3
- گالری
-
196
سلام بزرگواران
بابت مطالب جامع ومفیدتون ممنون
روزه ثوابها و برکات بسیاری داره و باعث خشنودی خداست
ولی لذت باز کردن افطار در لحظات عرفانی اذان مغرب یه چیزه دیگه هست
این لذت رو با هیچ چیزی نمیشه عوض کرد ، چون خدا توی لذت و شادی شما شریکه
***************************
***************************
-
تشکر
-
۱۳۹۰/۰۵/۰۸, ۱۸:۴۶ #8
- تاریخ عضویت
تير ۱۳۹۰
- نوشته
- 5,567
- مورد تشکر
- 24,022 پست
- حضور
- 59 روز 4 ساعت 37 دقیقه
- دریافت
- 47
- آپلود
- 3
- گالری
-
196
-
تشکر
-
۱۳۹۰/۰۵/۱۱, ۱۴:۰۲ #9
تبریک به مناسبات حلول ماه مبارک
الان داخل نت چندین مقاله رو دارند جهت دار برای نشان دادن ضرر روزه پخش میکنند اگه دوستی وارده پاسخ بزاره تا ما هم برای پخشش اقدام کنیم
یا علی
......................................
روزه قطعا جز ضرر چیزی برای بدن نداره . این مقاله رو تقدیم میکنم به همه ی اونایی که فکر میکنن با روزه گرفتن بدنشون سالم میمونه:
روزه و مرگ سلولهای مغز:
زمانی که بدنی گرسنه میماند، ابتدا به پلی ساکاریدی بنام گلیکوژن در کبد دست مییازد اما میزان گلیکوژن در کبد به آنقدر نیست که پاسخگوی چند ساعت گرسنگی را بدهد.
پس بدن شروع به استفاده از چربیها میپردازد و چربیهای ذخیره شده را به نوعی کتون (cetone) تبدیل میکند. ( بوی بدی که از دهان روزه دار میآید، از همین کتون است)
بیشتر سلولهای بدن این کتون را بعنوان ماده مغذی بکار میبرند.
بغیر از مغز!
بلی
مغز فقط از گلوکز برای تهیه انرژی جهت فعالیتهای خود بهره میبرد.
گاهی اسلامگراها در باره تعداد سلولهایی سخن میگویند که در اثر استفاده از الکل از بین میرود.
آیا تا بحال کسی تحقیقی در باره میزان مرگ سلولهای مغزی که در یک رمضان از کف مسلمانان میرود، تحقیق کرده است؟
و نکته ای از این اسف بارتر:
دختر بچه ای را در نظر بگیرید که علیرغم سن رشد خود و فعالیت بیشتر بدنی از بزرگسالان، مجبور است 16 ساعت گرسنگی بکشد؛
چه بلایی بر سر مغز او میآید؟
آیا کسی تحقیق کرده است؟
دستگاه گوارش انسان دارای هورمونهای بخصوصی است که بشکل سیستم پیچیده و بسیار دقیقی دستورات لازمه را برای کل بدن صادر میکند.
وقتی بدنی گرسنه میماند، بدن خود را به حالت شبیه کشوری (البته با مدیریت خردمندانه) در معرض قحطی میبیند. به همه سلولهای بدن دستور میرسد که کمتر مصرف کنند، میزان انتقال مواد مغذی به سلولها هم کاهش مییابد.
یعنی متابولیسم بدن کند میگردد.
حالا تصور کنید که معده فردی با خوردن سحری تا خرخره پر شود.
دستور هورمونها بر متابولیسم چه خواهد بود؟
بعد این بدن بدبخت 16 ساعت گرسنگی بکشد و سپس سر افطار تا خرخره پر شود.
رسماً هورمونها به حالتی مانند دیوانگی خواهند رسید.
نهایتاً در آخر چند روز متابولیسم بدن فلج میشود.
در طب بهترین نوع غذا خوردن اینست که “بمقدار کم” و به “فواصل کم” خورده شود.
هر کس خلاف این مسئله را بگوید یا از متابولیسم بدن زنده خبر ندارد یا انگیزه های دیگری دارد.
تصفیه خون و پاکسازی بدن و… حرف های نادرستی ست که پایه ی علمی ندارد و یا از جانب پزشکان بی مسئولیتی گفته میشود که به مصلحت را به حقیقت می فروشند.
در کنار آن ما به بعضی از مواد برای کارکرد صحیح بدن خود نیاز داریم: مثلاً به اسیدهای چرب اشباع نشده، به مقداری کلسترول، بعضی از اسیدهای آمینه، برخی از ویتامینها و مینرال ها که به عنوان کاتالیزور فرآیندهای متابولیسم بکار میآیند.
و…
از این روست که آدمی نیاز به خوردن غذاهای متنوع دارد تا بتواند این موادی را که کبد خود قادر به تهیه آنان نیست را تهیه کند.
حالا نگاهی به منوی سحری و افطاری ملت بیاندازیم.
بعضیها که لطف میکنند و سحری هم میل نمیکنند…
نتیجه:
موجود باد کرده و پف آلود
تنی چون پنبه، بی شکل
و ضعیف!
زخم معده و زخم دوازدهه (اثنی العشر):
از هورمون های گوارشی گفتم.
یکی از کارهای قسمتی از این هورمونها، تنظیم میزان ترشح اسید معده، همچنین باز و بسته کردن دروازه خروجی معده است.
این هورمونها را دیوانه کردیم
چه اتفاقی میافتد؟
میزان ترشح اسید معده از کنترل خارج میشود، مخاط دوازدهه حساس میگردد و دروازه خروجی معده گاهی محتویات اسیدی را بداخل دوازدهه میریزد.
نتیجه:
هفته اول رمضان، مراجعات نسبتاً کم است.
اما در هفته های بعدی استفراغهای جهنده خونی کف و دیوارهای سفید اورژانش را رنگین میکند.
آیا کسی از آمار دقیق آن مطلع است؟
نه
ما فقط میبینیم به اندازه هر قطره از آن استفراغها، خون میخوریم…
آغاز دیابت:
یکی از هورمونهایی که ستون فقرات تنظیم متابولیسم است، انسولین میباشد.
انسولین میزان قند خون را تنظیم میکند. اگر قند زیاد در دست و بال باشد، انسولین بداخل خون ترشح شده،میزان مصرف قند توسط سلولها را افزایش میدهد. از طرفی دیگر به کبد دستور میدهد که قند را گرفته و بچربی تبدیل سازد.
برعکس همین مسائل در هنگام گرسنگی پدید میآید.
حالا سی روز، به تواتر چند ساعت، تا خرخره بخوریم و بعد گرسنه بمانیم.
چه بلایی بر سر تنظیم انسولین میآید؟
برخی از لوزالمعده ها بشکلی در ساختن انسولین تنبلند (حالا بعلت ژنتیکی یا…)
تا بحال بشکل کجدار مریضی، میزان انسولین بدن را تأمین میکردند (این را هم در نظر داشته باشید که پیدا کردن screening چنین انسانهایی borderliners در جامعه هزینه “غیر عملی” دارد)
اما در برخورد با این فراز و نشیب های ناگهانی در ماه رمضان به ورشکستگی خواهند رسید.
آیا کسی خبر دارد که یک ماه رمضان چند بیمار دیابتی به جامعه هدیه میدهد؟
آیا عوارض نهایی دیابت را میدانید؟ (کوری، از دست دادن کلیه ها، التیام نیافتن زخمها، که حتی گاهی به قطع اندامها میانجامد و…)
آیا میدانید که هزینه یک بیمار دیابتی برای جامعه چقدر است؟
سنگ کیسه صفرا:
صفرا ماده ایست که برای هضم غذا از طرف کبد تولید و در کیسه ای به همین نام ذخیره میگردد.
وقتی که یکباره غذای چربی میخوریم، به این کیسه دستوری صادر میشود که محتویات خود را در داخل دوازدهه خالی کند.
البته بیشتر اوقات صفرا در درون کیسه میماند و ته نشین شده و تشکیل سنگهای ریز و درشتی را میدهد.
حالا باز تصور کنید که سر افطار، فرد روزه دار غذای چرب و نرمی را بعد از مدت مدیدی روزه داری خورد.
این سنگها راه میافتند و چون اغلب از ضخامت مجراها بزرگترند، در وسط آنان گیر میکنند.
فقط محض امتحان بروید و نگاهی به لیست عمل بخش جراحی عمومی در هفته های پایانی رمضان بیاندازید…
فقط همین را برایتان بگویم که درد سنگ صفرا (کولیت) یکی از وحشتناکترین دردهای روی جهان است که فرد از روی درد خود را از زمین به سقف و از این دیوار تا به آن دیوار میزند.
و وحشتناکترین:
پانکراتیت حاد :
بدن برای هضم پروتئینها از آنزیمهایی بسیار قوی استفاده میبرد. این آنزیمها بشکلی است که در خارج از دوازدهه بی اثرند اما زمانی که با صفرا مخلوط شدند، صفرا چون چاشنی عمل کرده و به آنان قدرت میبخشد.
عموماً مجرای این آنزیمهای لوزالمعده با صفرا جداگانه بوده اما هنگام نزدیک شدن به دوازدهه بهم ارتباط مییابند. این ورودی که میگویم بسیار ظریف و کوچک است.
حالا تصور بفرمائید که مخاط دوازدهه ملتهب باشد.
یا اینکه سنگی که از کیسه صفرا براه افتاده و اتفاقاً سر دوراهی ایندو مجرا گیر کند…
این آنزیمی قوی در جایی خارج از دوازدهه (دوازدهه دارای روکش مخاطی خاصی است که آن آنزیم بدان بی اثر است) به چاشنی خود میرسد…
بلی
حدستان درست است
بدن شروع به هضم کردن خود میکند!!
علیرغم پیشرفت طب هنوز هم شانس مرگ برای پانکراتیت حاد بسیار بالاست.
آیا کسی حق یا بهتر بگویم “جرأت” آمار گیری تعداد پانکراتیتهای حاد ماه رمضان را دارد؟
(توضیح دهم که از علل پانکراتیت حاد یکی fasting و دیگری مصرف بالای الکل است که عمداً در کتب پزشکی ایران، از مهمترین مورد چشم پوشی میگردد ولی به مورد دوم شدیداً اشاره میشود)
__________________
گذیده اي از مضرات روزه براي سلامتي به قلم دکتر ويليام جارويس
نوشته*****شده در ژوئيه 24, 2011 به*****دست vision
پروفسور دکتر ويليام جارويس استاد بازنشته دانشکده پزشکي لوما ليندا(امريکا) ، متخصص سلامت عمومي و مدافع حقوق مصرف کنندگان در امريکا است.تخصص هاي او شامل بهداشت آب، سلامت عمومي، پيشگيري و واکسيناسون و تکنولوژي غذا است.دکتر جارويس از مخالفان سرسخت روزه نيز هست.متن زير ترجمه ي مقاله اي از اين نخبه پزشکي امريکا درباره مضرات روزه براي بدن است.(تخليص شده)اين مقاله به عنوان يکي از رفرنس ها در ويکي پديا در بخش مضرات روزه(مدخل روزه) هم به کار رفته(رفرنس شماره 10 در ويکيپدياي فارسي-توضيح روزه)
Fasting
William T. Jarvis, Ph.D
روزه شامل دست کشيدن داوطلبانه از خوردن آب و غذا يا فقط غذا براي مدت مشخص است.روزه داراي سابقه اي طولاني در تاريخ است که به دلايل مختلف مذهبي و سياسي انجام مي شده است.برخي پزشکان مذهبي براي توجيه و تراشيدن فوايد علمي براي آن، از روزه به عنوان پاکسازي بدن و يا درمان هر درد! ياد ميکنند.از آن جمله مي توان به هربرت شلتون نويسنده کتاب fit for life اشاره کرد که در سال 1981 منتشر شد و پر از اطلاعات علمي اشتباه بود.
برخلاف ادعاهاي طرفداران، روزه بدن را پاکسازي نمي کند و باعث استراحت کبد نمي شود.ولي البته باعث انباشت سم در بدن و امراض کبد مي شود! چون با فشار بر کليه باعث انباشت ترشحات سمي مانند اوره مي شود.
روزه مي تواند براي سلامتي خطرناک باشد.به ويژه وقتي به دلايل مذهبي و سياسي و بدون توجه به مسايل علمي و پزشکي اتخاذ شود.مثلا در رژبم روزه اي شلتون(که همانطور که قبلا اشاره شد پر از اشتباهات علمي هم بود)، شکل و مدت روزه براي افراد در سنين و شرايط گوناگون بدني کاملا متفاوت بود.ولي در روزه هاي مذهبي و سياسي همين مسائل هم رعايت نمي شود.
طرفداران روزه مي گويند به دليل روزه بسياري از سموم از بدن خارج مي شود.اما بايد بدانيد در مقابل شما در معرض هپاتيت ، اختلالات کليه ، بيماري هاي خون ، بيماري هاي قلبي ، ورم مفاصل بيماري هاي اعصاب و روان يا حتي سرطان — بسته بر شرايط ارثي و يا نقاط ضعف ساختاري بدن شما – قرار مي گيريد.
تغييرات شيميايي در خون در طول روزه ميتواند تاثيرات خطرناکي بر سيستم بدن داشته باشد.از جمله احتمال مسموميت*****هاي استامينوفني که همراه با برخي داروها رخ ميدهد. برهم خوردن تعادل گرمايي بدن، تشنگي مفرط، ضعف و نقصان مواد غذايي مورد نياز بافت*****هاي بدن از جمله جنبه*****هاي منفي روزه*****گرفتن است. ايجاد حالات عصبي همراه با سردرد، بيخوابي و خستگي مفرط از ديگر عوارض روزه***** داري است.
هنگامي که بدن با کمبود انرژي مواجه مي*****شود بدن طي فرآيندي به نام کاتابوليسم شروع به شکستن ماهيچه*****ها و ديگر بافت*****هاي پروتئني و تبديل آن به انرژي مي*****کند. اين کاتابوليسم(در حالت روزه) در واقع نوعي «خود خوري» محسوب مي*****شود که با توليد اوره و آمونياک (به عنوان مواد فرعي) منجر به افزايش اسيديته خون مي*****شود. نتيجه? اسيدي شدن خون ضعف، خستگي شديد، کج*****خلقي، افسردگي، کاهش ميل جنسي و احساس کسالت است.
روزه علاوه بر سمي کردن خون با مواد اسيدي، مانع از دفع کامل آنها از بدن نيز ميشود. روزه باعث از دست رفتن سريع آب، پتاسيم و سديم ميشود. کاهش آب بدن منجر به کاهش حجم خون و در نتيجه کاهش فشار خون خواهد شد که به سرگيجه، احساس ضعف و يا غش منتهي ميشود. کمبود شديد پتاسيم منجر به بهم خوردن ريتم ضربان قلبي ميشود. اين افت تپش قلب حتي ممکن است در مواردي به مرگ بينجامد. کساني که روزه مي*****گيرند ممکن است همچنين به کم*****خوني، ضعف ايمني بدن، آسيب*****هاي کليوي يا کبدي مبتلا گردند. همچنين آسيب*****هاي معده-روده*****اي يا نارسايي*****هاي گوارشي ميتواند تا چند هفته يا چند ماه ادامه داشته باشد. روزه خصوصاً براي کودکان خطرناک است. از دست رفتن آب بيش از حد باعث کاهش سطح هوشياري و يبوست و سنگ کليه نيز مي شود.
اثرات جسمي روزه:
به جز مغز که بيشتر از هر ارگان ديگري در بدن نياز دائمي به گلوکز دارد و کمبودش باعث آسيب به مغز مي شود، پايين آمدن شديد قند خون در نتيجه روزه باعث مي شود بدن براي تامين کالري مورد نياز شروع به کاتوبوليسم تجزيه بافت عضلاني و ساير پروتين هاي بدن کند.در هنگام روزه ، شکل کاتوبوليسم بدن تبديل به “خود خواري” مي شود که با ترکيب با ساير نتايج روزه مثل افزايش آمونياک و اوره منجر به ضعف ، خستگي ، تحريک پذيري ، افسردگي ، ميل جنسي کم ، و احساس بيماري مي شود.
. روزه منجر به از دست دادن سريع آب ، سديم و پتاسيم است. اين کار سبب کاهش حجم خون مي شود همچنين کم خوني، کاهش ايمني بدن، پوکي استخوان ، صدمه به کليه ، يا آسيب کبدي از عوارض ديگر روزه است.
روانشناسي روزه:
روزه از ديد مذهبي ارتبط زيادي با “خود آزاري “دارد.مرتاضان اعتقاد دارند بزرگترين رشد و لذت روحي آزاد دادن و ضرر زدن به خود است.اين موضوع به ضر=ورت ريشه اي ارتباط نزديکي با فقدان اعتماد به نفس دارد.آنها از زجر و درد لذت مي برند.مرتاض ها و افراد شديدا مذهبي وقتي اتفاق خوبي برايشان مي افتد احساس بدي مي کنند زيرا خود را لايق ان نمي دانند و احساس بي ارزش بودن مي کنند.
يکي از اين افراد مي گويد: ” وقتي بيمار ويا ناراحت هستم تفکر مي کنم.در هنگام شادي تنها غفلت وجود دارد، پس من شادي نمي خواهم.من فقط درد و رنج مي خواهم!
در پايان به شدت توصيه مي کنم از روزه طولاني بپرهيزيد.به خصوص اگر روزه شما شامل آب نخوردن هم هست،بيش از 6 ساعت آن را ادامه ندهيد.ويا منتظر عواقب آن بر سلامتيان باشيد.
فارغ از هر دو جهانم، به گل روی علی
از خُم دوست جوانم، به خَم موی علی
طی کنم عرصه ملک و ملکوت از پی دوست
یاد آرم به خرابات، چو ابروی علی
-
۱۳۹۰/۰۵/۱۱, ۱۴:۳۷ #10
سلام
يه سوالي
اگه قصد گرفتن روزه و برخورداري از فوايدش هست چرا ما مجبوريم روي تقويم قمري كه گردش داره روزه بگيريم. كه يه بار تو زمستون باشه يه بار تو تابستون. خوب مثلاً ماه روزه ما بشه ماه دي
جواب خاصي داره ؟
"زشت ترين بي وفايي فاش كردن راز است"
حضرت علي(ع)
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری