جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید

موضوع: ادامه بحث در مورد آيات جنجالي قرآن
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۷, ۲۲:۴۳ #1
- نوشته
- 86
- مورد تشکر
- 46 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
ادامه بحث در مورد آيات جنجالي قرآن
آیه 11 سوره ی نساء :
يُوصِيكُمُ اللَّهُ فِىَّ اءَوْلَدِكُمْ لِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الاُْنْثَيَيْنِ فَإِنْ كُنَّ نِسَآءًفَوْقَ اثْنَتَيْنِ فَلَهُنَّ ثُلُثَا مَا تَرَكَ وَإِنْ كَانَتْ وَ حِدَةً فَلَهَا النِّصْفُ وَ لاَِبَوَيْهِ لِكُلِّ وَ حِدٍ مِّنْهُمَا وَلَدٌ فَإِنْ لَّمْ يَكُنْ لَّهُ وَلَدٌ وَ وَرِثَهُ اءَبَوَاهُ فَلاُِمِّهِ الثُّلُثُ فَإِنْ كَانَ لَهُ إِخْوَةٌ فَلاُِمِّهِ السُّدُسُ مِنْ بَعْدِ وَصِيَّةٍ يُوصِى بِهَآ اءَوْ دَيْنٍ ءَاَبَآؤُكُمْ وَ اءَبْنَآؤُكُمْ لاَ تَدْرُون َاءَيُّهُمْ اءَقْرَبُ لَكُمْ نَفْعاً فَرِيضَةً مِّنَ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيماً حَكِيماً
ترجمه :
خداوند درباره (ارث ) فرزندانتان به شما سفارش مى كند، براى پسر مانند سهم دو دختر است ، پس اگر وارثان از جنس زن و بيش از دو نفر باشند، دوسوّم ميراث ، سهم آنان است و اگر يكى باشد، نصف ميراث از آنِ اوست . و براى هر يك از پدر و مادرِ (ميّت )، يك ششم ميراث است ، اگر ميّت ، فرزندى داشته باشد. امّا اگر فرزندى نداشته و پدر ومادر، تنها وارث او باشند، مادر يك سوّم مى برد (و باقى براى پدر است ) و اگر متوفّى برادرانى داشته باشد، مادرش يك ششم مى برد. (البتّه تقسيم ارث ) پس از عمل به وصيّتى است كه او (متوفّى ) سفارش كرده يا پرداخت بدهى اوست . شما نمى دانيد پدران و پسرانتان ، كداميك برايتان سودمندترند. اين احكام ، از سوى خدا واجب شده است ، همانا خداوند دانا و حكيم است .
نكته ها
o گرچه دريافتى ارث زن نصف مرد است ، ولى بهره گيرى اش دو برابر مرد است . فرض كنيد مقدار موجودى 30 باشد كه دختر 10 و پسر 20 مى برد، ولى دختر به خاطر آنكه تعهّدى ندارد، سهم خود را پس انداز مى كند و براى مخارج زندگى از سهم پسر كه 20 بود بهره مند مى شود. پس نياز خود را از سهم مرد تاءمين كرده و سهم خود را ذخيره دارد. بنابراين دختر در گرفتن نصف مى گيرد، ولى در بهره گيرى كاملاً تاءمين است .
O در حديثى از امام جواد عليه السّلام آمده است : هيچگونه هزينه فردى واجتماعى بر عهده زن نيست ، علاوه بر آنكه هنگام ازدواج مهريه مى گيرد، ولى مرد هم مهريه مى دهد، هم خرج زن را عهده دار است . زن بى هيچ مسئوليّتى سهم ارث دريافت مى كند وحقّ پس انداز دارد ولى در بهره گيرى ، از همان سهم مرد بهره مى گيرد.(241)
o بيشتر بودن سهم فرزندان متوفّى از والدين او، شايد براى آن است كه والدين ، سال هاى پايانى عمر را مى گذرانند و نياز كمترى دارند. اگر متوفّى برادر نداشت ، سهم مادر يك سوّم ، و اگر داشت يك ششم ، و باقى براى پدر است . شايد بدان جهت كه مخارج برادران متوفّى معمولاً به عهده ى پدر است ، نه مادر.
حرف نویسنده :
این هم جزء آیه هایی است که از قدیم الایام در مورد آن بحث می شده حالا من می خواهم از دیدگاه خودم موضوع رو برای شما بیان کنم . همینطور که می دانید یکی از اصلی ترین دلایل اعجاز قرآن از نظر مسلمانان این است که قرآن برای همه ی زمان ها و همه ی مکان هاست . حالا یه نگاهی اول به اطراف خود بعد به جامعه خود بعد به دنیا بیندازیم. اگر واقعبینانه بنگریم متوجه می شویم که در حال حاضر در بیشتر خانواده ها فقط با کار کردن مرد هزینه های خانواده تامین نمی شود مثلا یک معلم را در نظر بگیرید آیا واقعا به تنهایی می تواند خرج یک خانواده را بدهد یا یک کارمند بانک یا صد ها شغل دیگر که شغل اکثریت مردم را تشکیل می دهد. حالا اسلام گفته که زن مسئولیتی ندارد ولی با تفکری ژرف تر متوجه خواهیم شد که گفته های اسلام با دنیای امروز مطابقت ندارد.
حالا بیاییم از دید دیگری به این آیه بنگریم . شما یک خانم را در نظر بگیرید که از بهترین دانشگاه دنیا(هاروارد) بالاترین مدرک(دکترا) را با بالاترین معدل ممکن(20) گرفته و حالا در کشور خودش داره خدمت می کنه و در طرف مقابل مردی معتاد را در نظر بگیرید که برای تامین احتیاج خودش دست به هر کاری مانند فروختن دختر خودش می کنه و به معنای واقعی انگل جامعه محسوب می شود. آیا باید دیه این مرد(مثلا به هنگام تصادف) بیشتر از آن زن باشد؟
می دونم که الان در دل می گویید که این موردی که من مثال زدم یک استثنا است ولی با کمی تفکر متوجه می شوید این مورد که زنان هم پای مردان برای تامین مخارج زندگی کار می کنند دیگر از حالت استثنا خارج شده است.
مسئله سوم این است که بر طبق قانون جمهوری اسلامی اگر مردی زنی را بکشد خانواده ی زن برای اجرا شدن حکم قصاص باید نیمی از دیه را به خانواده مرد بدهد حالا شما مثال بالا را به یاد آورید.
مطمئن هستم با آهی می کشید حرف های مرا تایید خواهید کرد!
Love Is Blind
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۷, ۲۳:۴۰ #2
- نوشته
- 2,875
- مورد تشکر
- 9,359 پست
- حضور
- 16 روز 14 ساعت 21 دقیقه
- دریافت
- 34
- آپلود
- 4
- گالری
-
118
پیرامون آیه 11 سوره نساء :
http://www.askquran.ir/showthread.php?t=7846&page=16
http://www.askquran.ir/showthread.php?t=7846&page=17
" خدا را در لحظه لحظه ی زندگی خود یاد کنید. "
هر وقت نا امید از همه جا شدی بدون که کارت درست میشه.
حدیث داریم به عزت و جلال خودم قسم که قطع میکنم امید بنده ای که به غیر من امید داره. امیدمون اگه گوشه دلمون به کسی باشه که کارمون را اون درست کنه خدا حاجت ما رو نمیده.
( برگرفته از سخنان حاج آقا مجتهدی )
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۸, ۲۳:۲۷ #3
- نوشته
- 86
- مورد تشکر
- 46 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سركار خانوم ايماني
بحث شما در مورد تفسير سوره ي نسا را خواندم و بسيار استفاده كردم چون بسيار منطقي بحث شده بود ولي يك اشكال مي تونم ازش بگيرم
در بحث ها كمبود افرادي با اطلاعات و متعصب كه بر برتر دانستن مرد بر زن در فرآن اعتقاد داشته باشند و اين اعتقاد را عامل ضعف قران بدانند را را حس مي كنم زيرا وجود چنين افرادي بحث را گرم تر مي كند
برا مثال اولين بحثي را كه در انجمن راه انداختم = (http://www.askquran.ir/showthread.php?t=13251) را مثال مي زنم كه با خانوم مشكات و موسوي بحث هاي جالبي داشتيم
در ضمن من از همون اولي كه وارد سايت شدم گفتم كه من قبلا اسلام را قبول داشتم و بعد ها با تحقيق در قرآن متوجه شدم كه تبعيض در قران وجود دارد و همين امر موجب دين گريزي من شد و من تك تك آيه هايي رو كه من رو به نتيجه فوق الذكر رسنده بود رو به بحث گذاشتم تا سوالات شخصي خودم رو بپرسم تا اگه اشتباه كرده بودم متوجه بشم
Love Is Blind
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۶/۲۶, ۱۳:۰۸ #4
با سلام
جناب تحقيق بزرگوار لطفا بفرماييد پاسخ هاي ارائه شده در لينكي كه خانم ايماني برايتان قرار دادند قانع كننده بود يا خير و در صورتي كه هنوز مطلبي مرتبط با سوال شما در اين تاپيك باقي است بفرماييد تا به بحث و نظر بگذاريم .
با تشكر
إِذْ تَلَقَّوْنَهُ بِأَلْسِنَتِكُمْ وَتَقُولُونَ بِأَفْوَاهِكُم مَّالَيْسَ لَكُم بِهِ عِلْمٌ وَتَحْسَبُونَهُ هَيِّنًا وَهُوَ عِندَ اللَّهِعَظِيمٌ
وَلَوْلَا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ قُلْتُم مَّا يَكُونُ لَنَا أَن نَّتَكَلَّمَ بِهَذَا سُبْحَانَكَ هَذَا بُهْتَانٌ عَظِيمٌ
آنگاه كه آن [بهتان] را از زبان يكديگر مىگرفتيد و با زبانهاى خود چيزىرا كه بدان علم نداشتيد مىگفتيد و مىپنداشتيد كه كارى سهل و ساده است بااينكه آن [امر] نزد خدا بس بزرگ بود
و [گر نه] چرا وقتى آن را شنيديد نگفتيد براى ما سزاوار نيست كه در اين [موضوع] سخن گوييم [خداوندا] تو منزهى اين بهتانى بزرگ است
سوره نور آيات 16 و 17
حضرت زهرا (س) :
کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ برترین مصلحت را به سویش فرو خواهد فرستاد.:salavat(10):رسول اکرم(ص):الحیاءحسن و لکن فی النساءأحسن؛حیا خوب است ولی برای زنان خوب تر است.
-
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری