-
۱۳۸۸/۰۵/۲۸, ۱۷:۲۶ #1
- تاریخ عضویت
آبان ۱۳۸۸
- نوشته
- 11,936
- مورد تشکر
- 35,179 پست
- حضور
- 33 روز 7 ساعت 39 دقیقه
- دریافت
- 406
- آپلود
- 94
- گالری
-
278
*****تغذیه در ماه رمضان*****
اگرچه برای روزه داران واقعی فواید روزه و آثاری كه بر جسم آنها دارد هدف اصلی نیست ، اما به هرحال در روایات بر این نكته تاکید شده است كه گذشته از آثار معنوی، روزه ماه رمضان در سلامت جسمی روزه داران هم مؤثر است.
اما نباید فراموش كرد كه تنها در شرایطی می توان انتظار داشت كه روزه دار سلامت جسم و روح را به دست آورد كه مطابق اصول صحیحی باشد.
مثلاً روزه می تواند با كاهش وزن بدن، سبب كاهش فشار بر مفاصل استخوانی پا، كمر و سایر اندام شود؛
البته در صورتی كه شخص روزه دار در خوردن افطاری و سحری طوری زیاده روی نكند كه بعد از پایان ماه رمضان اضافه وزن پیدا كند. رعایت توصیه های زیر می تواند به یك روزه داری سالم كمك كند.
ویرایش توسط ╫❀نیایش❀╫ : ۱۳۸۸/۰۵/۲۸ در ساعت ۲۰:۴۲
ماهی ها از تلاطم دریا به خدا شکایت بردند
و
چون دریا آرام شد خود را اسیر تور صیادان یافتند.
تلاطم های زندگی حکمتی از جهان هستی است...
پس از خدا بخواهیم دلمان آرام باشد نه اطرافمان
-
تشکرها 9
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۸, ۱۷:۵۰ #2
- تاریخ عضویت
آذر ۱۳۸۷
- نوشته
- 1,334
- مورد تشکر
- 3,329 پست
- حضور
- 31 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
57
هر ساله پس از ماه مبارك رمضان اكثراً يا افزايش وزن پيدا مي كنيم يا ضعيف شده و دچار بيماري هاي گوارشي مي شويم. اين عوارض از آنجا ناشي مي شود كه ياد نگرفته ايم اصولي روزه بگيريم.
پرخوري و بدخوري دليل عمده اين عوارض است.
تغذيه صحيح در ماه رمضان بسيار اهميت دارد و بايد مواد غذايي نظير گوشت، مرغ، ماهي، لبنيات و سبزي ها، قسمت اعظم رژيم غذايي شخص را در برگيرد.
مصرف تمام مواد غذايي بايد روي اصول و برنامه باشد.مثلا اگر مي گوييم لبنيات خوب است، بايد در نظر داشته باشيم كه مصرف بالاي لبنيات بدون مصرف آب به ميزان كافي، ايجاد سنگ هاي مجاري ادراري را بسيار افزايش مي دهد.
مصرف مواد پروتئيني (گوشت، مرغ، لبنيات و ماهي) به تنهايي كافي نيست، بلكه در كنار آنها بايد از سبزيجات، سالاد، آب و حبوبات استفاده نمود تا از يبوست جلوگيري شود و بايد در نظر داشت كه مصرف زياد غذاهاي پروتئيني باعث تشنگي مي شود.
در خصوص كودكان و نوجواناني كه براي اولين بار روزه مي گيرند، بايد تمام مواد مغذي در رژيم غذايي آنها گنجانده شود. اين نوجوانان بايد در وعده سحر به مقدار كافي غذا بخورند و آب ميوه هايي مثل هويج و گوجه فرنگي را بسيار مصرف نمايند.
چگونگي روزه گرفتن در ماه رمضان
روزه گرفتن در ماه مبارك رمضان منافع معنوي، فيزيكي، روحي و اجتماعي به همراه دارد، ضمن اينكه بايد رعايت نكات پزشكي و نحوه تغذيه نيز مورد توجه قرار گيرد. بنابراين نياز به مصرف غذاي زياد هنگام افطار و سحر نيست، بلكه آنچه مهم است نحوه رژيم غذايي در اين ماه است.
بدن مكانيسم هاي تنظيم كننده اي دارد كه در طي روزه داري فعال مي شوند و سوخته شدن مؤثر چربي بدن در اين ماه رخ مي دهد. يك رژيم غذايي متعادل براي حفظ سلامت و فعاليت فرد در طي ماه رمضان كافي است. اختلالات بوجود آمده در اين ماه ناشي از مصرف زياده از حد غذا، مصرف نامتعادل غذا و خواب كم است.
سحر:
سحري را سبك مصرف كنيد.
افطار:
نياز فوري بدن در هنگام افطار به دست آوردن يك منبع انرژي به شكل گلوكز(قند خون) براي هر سلول زنده به خصوص سلول هاي مغز و اعصاب است. خرما و آب ميوه منابع خوب قند هستند، لذا هنگام افطار مصرف خرما، آب ميوه، سوپ سبزيجات با رشته به منظور حفظ تعادل قند، آب و مايعات بدن توصيه مي شود.
-
تشکرها 8
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۸, ۱۹:۱۷ #3
توصيه های پزشکي درباره تغذيه مناسب در ماه مبارک رمضان
1 ـ غذاها خصوصا در موقع افطار بايدسبك، نسبتا كم حجم و پركالري باشند.
2 ـ هنگام افطار از آغاز کردن غذا با آب سرد، نوشابه و مانند اينها جداً خودداري کنيد. به جاي آب سرد کمي آب گرم يا چاي ميلکنيد.
3 ـ افطار را با خرما ، کشمش،عسل و بطورکلي با يک قند طبيعي آغاز کنيد. به اين ترتيب اشتها کنترل مي شود و پرخوري کمتر پيش ميآيد.
4 ـ خوردن چاي شيرين کم رنگ، شير گرم، فرني و حليم کم روغن در آغاز افطار مناسب است.
5 ـ نان و پنير و سبزي (ضد عفوني شده) و يا نان و پنير و مغز گردو نيز خوب است.
6 ـ سبزي را در افطار ميل کنيد. سبزي در سحري، گاهي منجر به تشنگي در طول روز ميشود.
7 ـ از آشاميدن آب فراوان در وسط غذا خودداري کنيد .آب در وسط غذا سبب رقيق شدن شيره گوارشي و اختلال در هضم ميشود.
8 ـ يك سوپ مناسب براي افطار، يك پيش غذاي مناسب است چون آب بدن را تامين ميكند و هضم خوبي دارد، ولي آش رشته كه هم كشك دارد و هم سنگين و نفاخ است بايد مصرف نشود.
9 ـ در زمان بين افطار تا سحر، با رعايت فاصله با غذا، آب کافي بياشاميد.
10 ـ درمورد نوجوانان و افرادي كه تازه به سن تكليف رسيدهاند (چون در دوران رشد هستند ) بايد افطار و شام در يک وعده با هم خورده شوند. غذاي شام بايد شامل مواد گوشتي، مرغ، ماهي، تخم مرغ، سالاد و ماست باشد.
«پشتيبان ولايت فقيه باشيد تا به مملکت شما آسیبی نرسد.»
( امام خمینی رحمة الله علیه )
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۸, ۱۹:۱۸ #4
11 ـ حتماً براي صرف سحري، کمي زودتر از خواب برخيزيدتا هم ضمن استفاده از برکات معنوي ساعات سحر و مناجات ، بدون عجله و با آرامشسحري بخوريد. حتي اگر ميل به خوردنغذا نداريد ، آب، چاي، شير و مانند اينها را فراموش نکنيد.
12 ـ از خوردن تنقلات فراوان ،انواع دسرها و شيرينيها با شکر زياد در برنامه افطار و سحر خودداري کنيد.
13 ـ در افرادي که بيسحري روزه ميگيرند ، کمبود بيش از حد انرژي باعث مي شود بدن از منابع چربي براي تامين انرژي استفاده کند و در اثر سوخت ناقص چربي ها، ترکيبات ستوني در بدن ايجاد مي شوند که منجر به ايجاد بوي بد دهان، سردرد، دردهاي عضلاني ميشوند و فرد احساس ميكند كه سالم نيست.
14 ـ حتماً در غذاي افطار و به خصوص سحر ميوه ميلکنيد. علاوه بر ميوهجات فصل، ازخيسانده برگه آلو، زردآلو، انجير و مانند اين ها هم مي توان به عنوان ميوه استفادهکرد گوجه فرنگي هم مي تواند نقش ميوه را داشته باشد.
15 ـ اگر در ماه رمضان دچار يبوست ميشويد. علاوه بر ميوه از خورشهاي ملين مثل خورش آلو و خورشهاي سبزيدار بيشتر استفاده کنيد.
16 ـ در طول زمان روزه از رفتن به حمام داغ، خون دادن و کارهايي که موجب ضعف و بيحالي ميشود خودداري کنيد.
17 ـ معده خالي در هنگام افطار تحمل غذاي خشن راندارد، لذا خوردن غذاهاي سهل الهضم و تقريباً نرم براي افطار مناسبتراست.
18 ـ اگر تخم مرغ ميل مي کنيد در درجه اول به صورتآبپز سفت و در درجه دوم به صورت نيمبند (به شرط آن که سفيده آن منعقد شده باشد وزرده کمي حالت سفتي به خود گرفته باشد) ميل کنيد. تخم مرغ نيمرو زيان بخش بوده و همچنین دیر هضم تر از تخم مرغ آب پز است.
19 ـ سالاد (بدون پياز) مکمل خوبي براي غذاها در ماهمبارک رمضان است.
20 ـ بادنجان، فلفل و ادويهها گاهي موجب احساستشنگي در طول روز ميشود.
«پشتيبان ولايت فقيه باشيد تا به مملکت شما آسیبی نرسد.»
( امام خمینی رحمة الله علیه )
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۸, ۱۹:۲۵ #5
21 ـ کلهپاچه و سيرابي موجب تشنگي زياد ميشود. لذا بهتر است ميل نکنيد ولي اگر مايليد ميل کنيد به صورت کم آب، کم نمک و آن هم درافطار ميل کنيد.
22 ـ مصرف نوشابههاي گازدار به طور کلي و در ماه مبارک رمضان به طور خاص ممکن است موجب تحريک در معده به خصوص درافراد مبتلا به التهاب معده (گاستريت) شود.
23 ـ سيگار، دشمن سلامت شما و همنشينان شما و باعثآزار مردم است. به برکت معنويت ماه رمضان براي ترک دائمياين عادت زيانبخش تصميم بگيريد.
24 ـ مصرف بالاي لبنيات بدون مصرف آب به ميزان کافي ، احتمال ايجاد سنگهاي مجاري ادراريرا بسيار افزايش مي دهد.
25 ـ مصرف مواد پروتئيني (گوشت ، مرغ ، ماهي) به تنهاييکافي نيست ، بلکه در کنار آنها بايد از سبزيجات ، سالاد ، آب و حبوبات استفاده کردتا از يبوست جلوگيري شود و بايد در نظر داشت که مصرف زياد غذاهاي پروتئيني باعثتشنگي مي شود.
26 ـ نوجوانان بايد دروعده سحر به مقدار کافي غذا بخورند و آب ميوه هايي مثلآب هويج و آب گوجه فرنگي رابسيار مصرف کنند.
27 ـ طبق نظر محققان ، روزه گرفتن هيچ تاثيري روي بينايي چشم ندارد وليدر هر حال جهت اطمينان از سلامت چشم پيشنهاد مي شود مواد غذايي مانند جگر ، زردهتخم مرغ ، سبزي ، هويج و گوجه فرنگي در رژيم غذايي قرار گيرد.
28 ـ ميوه را به عنوان آخرين قسمت شام يا فاصله کمي بعد ازشام مصرف کنيد تا باعث سهولت هضم غذا شده و از بروز بسياري از مسائل جلوگيري کند. ميوه هاي ترش ، ويتامين c بدن را فراهم مي کنند ميوه ها منبع خوبي از فيبرهاي غذايي هستند . ميوه ها و مخلوطي از مغزها را مي توان بعد از شام يا قبل از خواب مصرف کرد.
«پشتيبان ولايت فقيه باشيد تا به مملکت شما آسیبی نرسد.»
( امام خمینی رحمة الله علیه )
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۸, ۱۹:۳۵ #6
به نام حق
با سلام
در ماه مبارک رمضان در هنگام سحر از غذاهای خورشتی استفاده کنید و میوه را در بیا افطار و سحر میل کنید و همرا غذای پخته غذای خام نخورید.
با این سایت نیز سر بزنید !!!؟؟؟
سلامت باشید .
یاعلی
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۸, ۲۰:۴۵ #7
- تاریخ عضویت
آبان ۱۳۸۸
- نوشته
- 11,936
- مورد تشکر
- 35,179 پست
- حضور
- 33 روز 7 ساعت 39 دقیقه
- دریافت
- 406
- آپلود
- 94
- گالری
-
278
نخوردن سحری موجب سردرد میشود
دكتر حسن مظفری متخصص تغذیه درباره نخوردن سحری در ماه مبارك رمضان گفت: از نظر تغذیهای روزه بی سحری توصیه نمیشود . در افرادی که بیسحری روزه میگیرند ، کمبود بیش از حد انرژی باعث می شود، بدن از منابع چربی برای تامین انرژی استفاده کند و در اثر سوخت ناقص چربی ها ، ترکیبات ستونی در بدن ایجاد می شوند که منجر به ایجاد بوی بد دهان، سردرد، دردهای عضلانی میشوند و فرد احساس میكند كه سالم نیست.
ویرایش توسط ╫❀نیایش❀╫ : ۱۳۸۸/۰۵/۲۸ در ساعت ۲۰:۴۶
ماهی ها از تلاطم دریا به خدا شکایت بردند
و
چون دریا آرام شد خود را اسیر تور صیادان یافتند.
تلاطم های زندگی حکمتی از جهان هستی است...
پس از خدا بخواهیم دلمان آرام باشد نه اطرافمان
-
تشکرها 6
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۸, ۲۰:۴۸ #8
- تاریخ عضویت
آبان ۱۳۸۸
- نوشته
- 11,936
- مورد تشکر
- 35,179 پست
- حضور
- 33 روز 7 ساعت 39 دقیقه
- دریافت
- 406
- آپلود
- 94
- گالری
-
278
كشمش و خرما جایگزین زولبیا و بامیه شود
یك متخصص تغذیه توصیه كرد كه به جای مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارك رمضان، كشمش و خرما را كه از سودمندترین قندهای طبیعی هستند ، مصرف کنند كه اثرات جانبی بسیار كمی هم دارند.
دكتر مظفری در مورد مصرف و تولید بسیار بالای زولبیا، بامیه و نقل و نبات در ماه رمضان گفت: باید مصرف شیرینی بخصوص شیرینیهایی مصنوعی متعادل باشد، چون مصرف بیش ار حد قند در بروز بیماری های قلبی و عروقی نقش دارد و به نسبت افزایش مصرف آن ، بدن از دریافت مواد غذایی دیگر محروم میشود.
ویرایش توسط ╫❀نیایش❀╫ : ۱۳۸۸/۰۵/۲۸ در ساعت ۲۰:۴۹
ماهی ها از تلاطم دریا به خدا شکایت بردند
و
چون دریا آرام شد خود را اسیر تور صیادان یافتند.
تلاطم های زندگی حکمتی از جهان هستی است...
پس از خدا بخواهیم دلمان آرام باشد نه اطرافمان
-
تشکرها 5
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۹, ۰۴:۱۴ #9
- تاریخ عضویت
خرداد ۱۳۸۸
- نوشته
- 71
- مورد تشکر
- 182 پست
- حضور
- 1 ساعت 14 دقیقه
- دریافت
- 4
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
با سلام
شیرینی های مصنوعی علاوه بر بیماری هایی مختلف باعث چاقی مفرط هم میشه هر زولبیا بیش از 100 کالری داره و این ها دست به دست هم می دن تا بدن ضعیف شود و در نهایت بیماری قلبی و در اخر زبانمون لال مرگ ...
پس دوستان با خوردن غذاهای درست و مقوی مراقب خودتون باشین.
یاعلی
کسی دیگر نمی کوبد در این خانه ی متروک را
کسی دیگر نمی پرسد چرا تنهای تنهایم...
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۸/۰۵/۲۹, ۱۲:۰۹ #10
متخصصان تغذیه میگویند: مصرف بادمجان، فلفل و سایر ادویهها در هنگام سحر به دلیل ایجاد احساس تشنگی بیشتر، برای روزهداران توصیه نمیشود.
میترا زراتی کارشناسارشد تغذیه در این خصوص گفت: شایعترین مشکل گوارشی در روزهداران ابتلا به یبوست است که با رژیم غذایی مناسب میتوان از این مشکل پیشگیری کرد.
وی افزود: بر این اساس خوردن میوهجات، هم چون خیساندهی برگه آلو،انجیر ، انگور ، هندوانه و مصرف روغن زیتون به همراه غذا در پیشگیری از یبوست بسیار موثرست.
زراتی به نوجوانان روزهدار که تحرک بیشتری نسبت به سایرین دارند، توصیه کرد: نوجوانان باید بین افطار تا سحر، حداقل 8 لیوان آب و نوشیدنی استفاده کنند، چرا که در طول روز به دلیل تحرک و تعریق زیاد، آب بدنشان کاهش مییابد.
وی در پایان تصریح کرد: استفادهی روزانهی روزه داران از مقادیر متنوع آجیل بدون نمک ( پسته، گردو، بادام، فندق و ...) که حاوی چربی گیاهی غیراشباع و مفید است، ضمن عدم افزایش کلسترول خون، به هان میزان چربیهای اشباع، برای بدن انرژی تامین میکند.
منبع: تبیان نت
ویرایش توسط عارفه : ۱۳۸۸/۰۵/۲۹ در ساعت ۱۲:۲۵
«پشتيبان ولايت فقيه باشيد تا به مملکت شما آسیبی نرسد.»
( امام خمینی رحمة الله علیه )
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری