-
۱۳۸۸/۰۶/۰۱, ۱۸:۳۰ #1
- تاریخ عضویت
دي ۱۳۸۷
- نوشته
- 107
- مورد تشکر
- 314 پست
- حضور
- 16 دقیقه
- دریافت
- 2
- آپلود
- 3
- گالری
- 0
تربیت کودکان تا قبل از 4 سالگی
در این قسمت نکات تربیتی مورد استفاده تا سن 4 سالگی را بیان بفرمایید .
علم را باید جست هرقدر که در دوردستها باشد
-
تشکر
-
۱۳۸۸/۰۶/۰۱, ۱۹:۴۹ #2
- تاریخ عضویت
آذر ۱۳۸۷
- نوشته
- 1,334
- مورد تشکر
- 3,329 پست
- حضور
- 31 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
57
امام صادق (ع) فرمود:
" روزي موسي (ع ) از خداوند پرسيد : خدايا ! برترين اعمال نزد تو کدام است ؟ خداوند فرمود : دوست داشتن کودکان / زيرا من آنها را بر فطرت توحيدی خود آفريدم و اگر آنها را بميرانم ، همه را به رحمت خود به بهشت داخل مي کنم ."
روان شناسان مي گويند : در دوران کودکي ، فطرت و درون انسان از آلودگيها پاك است و گرد و غبار ناپسنديها بر آن ننشسته است . به همين دليل ، قلب کودک براي پرورش حس ديني و باورها و اعتقادات ، مساعدتر است . درواقع قلب کودک ، همانند ظرف مهيا و مستعدي است که آماده پذيرش آموزه هاي معنوي و اخلاقي از جانب والدين و مربيان است .
از همين رو ، حضرت عيسي (ع) فرموده است : " هيچ بزرگسالي به ملکوت صعود نمي کند ، مگر آنکه از نو متولد شود . " منظور آن حضرت اين است كه انسان با بازگشت به خدا ، همانند كودكي كه از گناهان پاك است ، پاك مي شود و استحقاق صعود به مراتب بالا را پيدا مي كند .
رفتارهاي ديني برخاسته از حس ديني است و احساس ديني ، ريشه در نياز انسان به معنويت و تعالي دارد . اين نياز موجب روي آوردن انسان به دين و كوشش او براي پرورش حس ديني است . در جهان امروز به سبب غفلت از فطرت ، بعضي از نيازهاي فطري ، ازجمله نيازهاي معنوي انسان ، ناديده گرفته شده است . خانواده به عنوان اولين منبع تربيت ديني ، نقش تعيين کننده اي در توجه به كششهاي فطري و معنوي انسان دارد . به همين دليل خانواده در تكوين ساختار اعتقادی انسان بويژه در دوران کودکي ، بسيار موثر است . البته تربيت ديني يک فرايند دروني است که محيط و عوامل بيروني ، زمينه ساز ظهور آن هستند . اما جهت گيري مثبت و يا منفي اين فرايند ، رابطه مستقيمي با ساختار تربيتي خانواده دارد . از اين رو توجه والدين به روشها و منشهاي مختلف تربيتي ، در چگونگي گرايش فرزندان به آموزه هاي ديني ، نقش دارد .
براساس يافته هاي روانکاوي ، سنگ بناي اعتقادات و باورهاي اوليه ، در نخستين تجربه ها و احساسات دوران كودكي پايه گذاري مي شود . به همين دليل ، اولين باورها و احساسات ، پايدارتر و ماندگارتر است . از آنجا که کودکان نخستين تجربه هاي دینی خود را در خانواده از والدين مي گيرند ، اين تجربه هاي اوليه مي تواند بنيادي ترين احساسات ديني را در کودکان شکل دهد . نگرش هاي اوليه کودک به آداب ديني و چگونگي برپايي آن ، از طريق مشاهده رفتارهاي ديني والدين شکل مي گيرد . برخي از احساسات و باورها به ضمیر ناهوشيار کودک منتقل مي شود . اين گونه باورها مي تواند قوي تر از رفتارهاي آگاهانه، در كودك اثر بگذارد .
پروردگارا به من بیاموز دوست بدارم کسانی را که دوستم ندارند...عشق بورزم به کسانی که عاشقم نیستند...بگریم برای کسانی که هرگز غمم را نخوردند...محبت کنم به کسانی که محبتی در حقم نکردند
-
تشکر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری