صفحه 1 از 3 123 آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: حکم شرعی تقلب در امتحانات یا کنکور

شروع کننده موضوع

نوشته
    9
    مورد تشکر
    18 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    108
    آپلود
    0
    گالری
    0

حکم شرعی تقلب در امتحانات یا کنکور

سلام
    سوالی از کارشناسان بزرگوار دارم :
    من در گذشته زیاد مقید نبودم.و در کنکور تقلب کردم.دو ترم دیگه کارشناسی رو میگیرم.اما الان برام سوال شده درآمدی که از این تحصیل بدست بیاد حرام است یا اشکالی ندارد
    با تشکر

2. تشکرها 2

نوشته
    211
    مورد تشکر
    518 پست
    حضور
    12 ساعت 42 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

واقعيتش منم سال اولي كه مي خواستم كنكور ارشد و بدم تو كنكور اونم درس زبانش تقلب كردم هفده درصد هم از روي تقلب زدم بعد عذاب وجدان گرفتم به جاي دعا كردن كه قبول شم نشستم اينقدر دعا كردم كه قبول نشم رتبه ام هم بد نشده بود شده بودم 480 ولي خب از بس دعا كردم قبول نشم نشدم ولي سال بعدش از معلومات خودم نوشتم و بالاخره قبول شدم الان عذاب وجدان ندارم

چه انتظار عجيبي!
    تو بين منتظران هم عزيز من چه غريبي!
    عجيب تر که چه آسان نبودنت شده عادت!
    چه کودکانه سپرديم دل به بازي قسمت!
    چه بي خيال نشستيم، چه کوششي چه وفايي؟
    فقط نشستم و گفتم: خدا کند که بيايي!!!

4. تشکرها 3

نوشته
    84
    مورد تشکر
    198 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    3
    آپلود
    0
    گالری
    0

راستش دوستان منم وقتی بچه بودم خیلی تقلب می کردم یعنی کسی که تو دوران مدرسه اصلا تقلب نکرده باشه خیلی کم پیدا میشه ولی خوب مزه ی امتحانات وقت و بی وقت مدرسه هم به همین چیزاش بود وای که چه قدر خاطره از اوندوران دارم.

ولی به نظر من تقلب تو امتحانی که روی طی شدن روند عادی درسی تاثیری نداشته باشه و یا به عبارتی سرنوشت آدمی رو از اون چیزی که هست عوض نکنه مشکلی ناره مثلا یه امتحان کلاسی توی راهنمایی رو با کنکور در نظر بگیرید تقلب توی کدوم واقعا مهمه و سرنوشت رو عوض میکنه و در کل تقلب تو چیزی که حق خیلی های دیگه رو ضایع میکنه واقعا ناپسند یه لحظه خودمونو جای کسی که فهمیده حقش ضایع شده بذاریم چه حسی داریم؟؟؟؟!!!!!
    خرم آن روز کزین منزل ویران بروم

راحت جان طلبم وز پی جانان بروم

6. تشکر

نوشته
    977
    مورد تشکر
    2,986 پست
    حضور
    4 ساعت 47 دقیقه
    دریافت
    55
    آپلود
    5
    گالری
    56

به نام خدا و سلام و درود بر دوستان

در مورد این موضوع سخن بسیار است. من فعلا چند لینک معرفی می کنم که میشه گفت روی هم بطور کامل و مبسوطی به این مساله پرداخته اند. انشالله سر فرصت خلاصه شون رو هم همینجا میذارم.

- حكم شرعي تقلب در امتحان

- پرسش و پاسخ های احکام ویژه دانشجویی

این دو تا مقاله هم خیلی جالبه:

- وقتی خواندن و نخواندن، دیگر یكی نیست!

- یک حکم شرعی ناشناخته برای آنان ‌که اهل تقلب هستند!

ویرایش توسط parsa : ۱۳۸۸/۰۶/۰۶ در ساعت ۱۵:۴۹
    دلا غافل ز سبحانی چه حاصل
    مطیع نفس و شیطانی چه حاصل
    بود قدر تو افزون از ملائک
    تو قدر خود نمیدانی چه حاصل

و ناگهان چه زود دیر می شود، ولی هیچگاه برای شروع دیر نیست...!!!

8. تشکرها 2

شروع کننده موضوع

نوشته
    9
    مورد تشکر
    18 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    108
    آپلود
    0
    گالری
    0

با تشکر
    اما لینک هایی که شما گذاشتید.زیاد مفید نبود
    و وضعیت های ذکر شده مشابه من نیست
    من میخوام بونم الان باید انصراف بدم ؟ با توجه به اینکه انصراف دادن من هیجچ دردی را از کسانی که حقشان ضایع شده دوا نمیکند
    ویرایش توسط زمستان87 : ۱۳۸۸/۰۶/۰۸ در ساعت ۱۳:۲۴

10. تشکر

شروع کننده موضوع

نوشته
    9
    مورد تشکر
    18 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    108
    آپلود
    0
    گالری
    0

با سلام
    مرجع تقلید من جناب آیت الله خامنه ای هستن
    ممنون میشم.من مطمئن هستم تقلب من در نتیجه کنکور تاثیر داشته
    و اگر مدرک بگیرم در حقوق من تاثیر داره
    و از جهت دیگه اگر هم انصراف بدن از دانشگاه حقی به کسی بازگردانده نمیشه
    ممنون

نوشته
    346
    مورد تشکر
    823 پست
    حضور
    90 روز 2 ساعت 25 دقیقه
    دریافت
    29
    آپلود
    0
    گالری
    5

نقل قول نوشته اصلی توسط زمستان87 نمایش پست
    سلام
    من در گذشته زیاد مقید نبودم.و در کنکور تقلب کردم.دو ترم دیگه کارشناسی رو میگیرم.اما الان برام سوال شده درآمدی که از این تحصیل بدست بیاد حرام است یا اشکالی ندارد
    با تشکر

شما حق مسلم يه داوطلب رو ضايع كرديد و كارتون اشكال داشته ولي نميتونيد اون داوطلب رو پيدا كنيدتا ازش حلاليت بطلبيد تقريبا غير ممكنه زمان رو هم نميتونيد به عقب برگردونيد ولي خدا ارحم الرحمينه
    حكمشم كاملا معلومه مثل حكمه كسي ميمونه كه مثلا در گذشته پشت سر دوستش كلي غيبت كرده حالا پشيمونه و ميخواد جبران كنه ولي نميتونه اون فرد رو پيدا كنه تا ازش حلاليت بطلبه يا از دنيا رفته تو اين شرايط ميگن بعد از توبه براي اون فرد استغفار كنيد

سُبْحَانَ رَبِّكَ رَبِّ الْعِزَّةِ عَمَّا يَصِفُونَ

13. تشکر

شروع کننده موضوع

نوشته
    9
    مورد تشکر
    18 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    108
    آپلود
    0
    گالری
    0

در این که کار من اشتباه بوده شک نیست
    و این که برای اون شخص درخواست استغفار کنم هم صحیح است
    اما سوال من اینه که چون مدرک تحصیلی من از راه حرام بدست آمده و حالا من توبه کردم.اگر با این مدرک تحصیلی درآمدی بدست بیارم حرام اسن یا حلال؟
    من دو ترم دیگه فارغ التحصیل میشم.آیا باید انصراف بدم؟
    واگر انصراف بدم حقی به کسی بازگردانده نمیشه!
    من از دفتر آقای خامنه ای استفتاء کردم واین جوابی بوده که برای من فرستادن :
    سوال :
    سلام
    من زمانی که زیاد مقید نبودم در کنکور تقلب کردم.ولی الان که مقید شدم و دو ترم تا فارق التحصیلی من مانده.نمیدانم با این که از کرده خویش پشیمانم کسب من از راه این مدرک تحصیلی حرام است یا حلال
    ممنون
    جواب :
    سلام عليکم و رحمة الله و برکاته
    بسمه تعالى
    تقلّب حرام است ولى اگر تخصص و مهارت لازم را براى كارى كه براى آن ‏استخدام شده داريد و مقرّرات استخدام رعايت شده، استخدام و دريافت حقوق ‏اشكال ندارد.
    موفق و مؤيد باشيد.

من متوجه جواب ایشون نمیشم.
    از کازشناس محترم خواهش میکنم .کمی برای من توضیح بدن.
    ممنون
    ویرایش توسط زمستان87 : ۱۳۸۸/۰۶/۱۱ در ساعت ۰۱:۱۸

15. تشکرها 2

نوشته
    977
    مورد تشکر
    2,986 پست
    حضور
    4 ساعت 47 دقیقه
    دریافت
    55
    آپلود
    5
    گالری
    56

به نام خدا و سلام
    من پیغام شما رو دیدم ولی متاسفانه این دور روز به جهت مشکلی که برام پیش اومد نتونستم برم دفتر ایشون و سوال کنم. انشالله فردا حتما پیگیری می کنم و خبر میدم. (از این بابت عذر میخوام.)

ولی همین استفتایی که شما خودتون انجام دادید، پاسخ کامل و مرتبطی هست.

نگاه کنید، تقلب دو صورت داره: (که البته هر دو صورت اشکال داره، ولی متفاوت!)

1- باعث تضییع حق کسی نمیشه. (بطور مستقیم)

مثل امتحانی که ملاک فقط ارزشیابی طرف هست و قرار نیست بر اساس نتیجه اون شرکت کننده ها رتبه بندی و امتیاز دهی شوند. و این که یک نفر با تقلب نمره قبولی بیاره، در حق کسی که نمره رو به حق آورده، بی انصافی نمیشه. (البته نمیخوام تقلب در این امتحان رو تایید کنم، فقط از جهت عدم تضییع حق دیگران دارم عرض میکنم.)

فرض کنید مثل امتحان آیین نامه راهنمایی و رانندگی. یا برخی از امتحانات مدارس.

2- باعث تضییع حق دیگران میشه.

یعنی نتیجه امتحان اثر مستقیمی در امتیازهای آینده داره.
    مثل: کنکور یا هر امتحانی که از بین بهترین ها میخوان افرادی رو انتخاب کنند.

خب کاملا مشخصه که گناه تقلب در اینجا بسیار بزرگ تر از مورد قبلی هست. چون اونجا گناه شخصی بود، ولی در اینجا علاوه بر گناه شخصی، حق الناس هم گردنش میاد.

----------

خب حالا کاری هست که شده.... الان چکار کنه؟

در مورد اول که هیچی.
    همین که پشیمان بشه، و توبه کنه و تلاش بر ترک و عدم تکرار داشته باشه، کافیه.

ولی در مورد دوم حق الناس گردنش اومده. اگر این فرد تقلب نمیکرد، ممکن بود کسی که الان از امتیاز نتیجه این امتحان محروم شده، محروم نشده و به حقش می رسید.

را رفع حق الناس هم گرچه مشکله، ولی ناممکن نیست.

اگر فرد یا افرادی رو دقیقا میشناسیم که حقشون توسط ما ضایع شده و میتونیم حلالیت بطلبیم، راهش همین هست. ولی گاهی حق الناس مربوط به یک نفر و چند نفر نیست. بلکه حق عده زیادی که شاید اصلا نمیشناسیمشون ضایع شده!

اینجا اولین کار توبه و استغفار هست. و بعد اینکه مزایایی که در اثر اون تضییع حق بهمون رسیده و محق نیستیم رو در صورت امکان به اهلش یا به بیت المال برگردونیم.

-------------------

اما در مورد این سوال و جوابی که شما از دفتر رهبری نمودید، من فکر میکنم واضحه.

فرموده اند که: اگر تخصص و مهارت لازم برای این شغل یا این رتبه ای که الان در اون هستید رو دارید، و مقررات استخدامیش هم رعایت شده، دریافت حقوق مشکلی نداره.

بذارید مثالی بزنم.

فرض کنید این تقلب در آزمون استخدامی صورت گرفته است. یعنی فردی با تقلب، رشوه، رابطه و... باعث شده کسی که اون شغل و سمت حق او بوده، به حقش نرسه و ایشون جای اون فرد رو بگیره. خب اینجا مشکل هست! چون حقوقی که داره میگیره در اثر تضییع حق مستقیم فرد یا افراد دیگه ای هست.

اما فرض کنید ایشون حالا در امتحان یا کنکور و...، کاری کرده که رتبه بیاره و بتونه وارد دانشگاه بشه. حالا از این کارش پشیمون هست. ولی در طی مدت تحصیل آموزش ها و تخصصی که فرا میگیره و نهایتا بر اساس این تخصص و مهارت در کاری استخدام میشه، دیگه ارتباط مستقیمی با اون تقلب نداره. بلکه بر اساس صلاحیت های فردی و مهارت های فنی و علمیش به این شغل دست پیدا خواهد کرد. مقررات استخدام هم رعایت شده و تخلفی صورت نگرفته است.

ایشون در این حالت مشکلی در دریافت حقوق و مزایا نداره و فرض پاسخ دفتر رهبری هم همین هست.

من فکر می کنم شما شامل این دسته بشید. تازه اگر فر ض رو بر این بگیریم که تقلب در کنکور اثر مستقیم و قابل اعتنایی در رتبه آوردن شما داشته است.
    پس خیلی خودتون رو اذیت نکنید که الان مدرک من از راه حرام بدست اومده و پس تا آخر عمر مدیونم و حقوقم حرام هست...!
    مدرک نهایی شما در رشته تحصیلی تون، انشالله بر اساس تخصص و مهارتی بهتون اعطا میشه که در طی دوران تحصیل دانشگاه کسب کرده و خواهید کرد.

.

دلا غافل ز سبحانی چه حاصل
    مطیع نفس و شیطانی چه حاصل
    بود قدر تو افزون از ملائک
    تو قدر خود نمیدانی چه حاصل

و ناگهان چه زود دیر می شود، ولی هیچگاه برای شروع دیر نیست...!!!

شروع کننده موضوع

نوشته
    9
    مورد تشکر
    18 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    108
    آپلود
    0
    گالری
    0

1

با سلام
    ممنون و متشکر از شما کارشناس عزیز
    انشالله که من بتونم این حق الناس رو جبران کنم
    در مورد استفتاء ایی که من از طریق سایت مقام معظم رهبری کردم.چون جواب ایشون ربط زیادی به کنکور و مدرکی که من خواهم گرفت نداشت , من کمی گیج شده بودم
    اما اگر طبق فرمایش شما :

اما فرض کنید ایشون حالا در امتحان یا کنکور و...، کاری کرده که رتبه بیاره و بتونه وارد دانشگاه بشه. حالا از این کارش پشیمون هست. ولی در طی مدت تحصیل آموزش ها و تخصصی که فرا میگیره و نهایتا بر اساس این تخصص و مهارت در کاری استخدام میشه، دیگه ارتباط مستقیمی با اون تقلب نداره. بلکه بر اساس صلاحیت های فردی و مهارت های فنی و علمیش به این شغل دست پیدا خواهد کرد. مقررات استخدام هم رعایت شده و تخلفی صورت نگرفته است.

ایشون در این حالت مشکلی در دریافت حقوق و مزایا نداره و فرض پاسخ دفتر رهبری هم همین هست.
    من جز این گروه باشم.ومدرکم مشکی نداشته باشه. و مزایایی که در آینده از این مدرک نصیبم میشه حلال باشه.در این صورت میتونم ادمه تحصیل بدم و درسم رو تموم کنم.
    اما میخواستم از شما خواهش کنم شما هم شرایط رو برای دفتر ایشون شرح بدین که راه ورودم به دانشگاه حرام بوده و مطمئن شین که منظور استفتاء همون بوده که شما فرمودین .تا من بتونم با خیال راحت درسم رو تموم کن. واز مزایای این مدرک استفاده کنم
    با تشکر.ممنون از لطفتون.در پناه خدا
    ویرایش توسط زمستان87 : ۱۳۸۸/۰۶/۱۱ در ساعت ۰۱:۱۵ دلیل: 1

صفحه 1 از 3 123 آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری