صفحه 1 از 11 123 ... آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: حکم تراشیدن ریش

شروع کننده موضوع

نوشته
    6
    مورد تشکر
    11 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

پرسش حکم تراشیدن ریش

تراشيدن ريش در اسلام چه حكمي دارد؟اگر كسي موهاي صورتش و ريشهايش به طور كامل و يكنواخت نرويد و اگر بگذارد كه رشد كنند حالت زننده اي به چهره ي شخص بدهد آيا در اين صورت تراشيدن ريش حرام است؟

نوشته
    94
    مورد تشکر
    81 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

ببینید.
    این حالتی که شما برای محاسن گفتید حکم ریش بر آن صدق نمی کند...یعنی ریش نیست.پس تراشیدن آن مشکلی ندارد.در مورد تراشیدن ریش هم بهتره نظر مراجع رو بدونیم.
    اما علی الحساب تراشیدن ریش با تیغ بنا به حکم اکثریت مراجع حرام است.

من دیگه خسته شدم بس که چشام بارونیه...

نوشته
    94
    مورد تشکر
    81 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

چرا تراشیدن ریش حرام است؟

اولا، فلسفه‌ همه‌ احکام‌ و جزئیات‌ آنها به‌ طور تفصیلی‌ روشن‌ نیست‌ وآگاهی‌ از آن‌ دانشی‌ فراتر از تنگناهای‌ معارف‌ عادی‌ بشری‌ می‌طلبد. لیکن‌بطور اجمالی‌ روشن‌ است‌ که‌ همه‌ احکام‌ الهی‌ تابع‌ مصالح‌ و مفاسد واقعی‌ درمتعلق‌ آنهاست‌. بنابراین‌ در صورتی‌ که‌ فلسفه‌ حکمی‌ را بالخصوص‌ ندانیم‌بنابر قاعده‌ کلی‌ فوق‌ از آن‌ باید پیروی‌ کرد. زیرا یقین‌ به‌ وجود مصلحتی‌ در آن‌هست‌ هر چند بر ما ناشناخته‌ باشد.
    ثانیا، در جست‌ و جوی‌ فلسفه‌ احکام‌ نباید همیشه‌ به‌ دنبال‌ علوم‌ تجربی‌رفت‌ و دلیلی‌ مادی‌ و فیزیولوژیک‌ برایش‌ جست‌ و جو نمود. این‌ فرایند که‌همواره‌ در پی‌ یافتن‌ مصلحت‌ یا مفسده‌ای‌ طبی‌ یا...باشیم‌ برخاسته‌ از نگرشی‌مادی‌ گرایانه‌ است‌. در حالی‌ که‌ بسیاری‌ از احکام‌ مصالحی‌ معنوی‌ دارند که‌ درحوزه‌ هیچ‌ یک‌ از علوم‌ بشری‌ قابل‌ تحقیق‌ نیست‌ و آنها با متد تجربی‌ خودقادر به‌ حکمی‌ نفیا یا اثباتا پیرامون‌ آن‌ نیستند و یا اگر نظری‌ بدهند بسیارسطحی‌ است‌ و چه‌ بسا مسأله‌ حکمتی‌ برتر و بالاتر داشته‌ باشد. چنان‌ که‌ درمورد روزه‌ علوم‌ به‌ خواص‌ بهداشتی‌ آن‌ پرداخته‌اند ولی‌ قرآن‌ مجید فلسفه‌ای‌بالاتر را بیان‌ فرموده‌ و آن‌ «تقوایابی‌» است‌.
    نیز در مورد تراشیدن‌ صورت‌ از نظر طبی‌ گفته‌اند: وجود محاسن‌ برای‌محافظت‌ از لثه‌ها و دندان‌ها و پوست‌ صورت‌ مفید است‌. حتی‌ امروز یکی‌ ازراه‌های‌ انتقال‌ ویروس‌ بعضی‌ بیماری‌ها را تیغ‌ زدن‌ به‌ صورت‌ می‌دانند. لیکن‌به‌ نظر می‌رسد فلسفه‌ اصلی‌ حکم‌ اثری‌ معنوی‌ و روحی‌ و حفظ‌ حالت‌ طبیعی‌خلقت‌ مرد باشد.

نوشته
    94
    مورد تشکر
    81 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

ام صادق (ع) فرمود: ریشت را با دستت بگیر و اضافه آن کوتاه کن .(3)
    با آن حضرت فرمود: هر کس ریشش بیشتر از یک قبضه باشد, در آتش خواهدبود.(4)
    پیامبر مردی را که ریش هایش طولانی بود دید و فرمود: این چیست ؟ آن مرد ریش هایش را کوتاه کرد,بعد پیامبر فرمود: این طور خوب است .(5)
    تراشیدن ریش به احتیاط واجب جائز نیست. ریش باید به قدری باشد که صدق ریش بکند. کوتاه کردن ریش به اندازه ای که مانند تراشیدن باشد نیز جایز نیست. البته برخی از فقها تراشیدن گونه‌ها را بی اشکال می‌دانند و ریش پرفسوری را کافی می دانند.(6)

شروع کننده موضوع

نوشته
    6
    مورد تشکر
    11 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

تشكر

اقاي خسته عجيبه كه من هر وقت در هر موضوعي سوال ميكنم شما اولين نفري هستي كه پاسخ ميدي.خسته اينجا خسته اونجا خسته همه جا.همين الان يه موضوعي رو در جاي ديگه مطرح كردم اگه تونستي اولين كسي باش كه پاسخ ميدي.راستي تراشيدن ريش با ماشين صورت تراشي كه نسبتا هم ته ميزند اشكالي دارد؟البته فيزيك صورت هم طوري است كه همان ته ريش هم به سختي پيداست.

نوشته
    94
    مورد تشکر
    81 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

مراجع می گن اگر عرف بگه که طرف ریش داره مشکلی نداره!
    مثلا من بگم که آقای......! ریش داره....در همون حالت ته ریش منظورمه...
    ضمنا...مخلصیم آقا...ما کوچیکتیم...

نوشته
    513
    مورد تشکر
    1,094 پست
    حضور
    1 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

به نام خدا

با سلام

اكثر مراجع تراشيدن ريش را با تيغ يا ماشين ته‏زن بنا بر احتياط واجب جايز نمي‏دانند و حتي بعضي (مانند آيتالله بهجت و صافي) فتوا به حرمت داده‏اند. در اين‏باره روايات متعددي در كتب روايي از جمله بحارالانوار، معاني الاخبار،و...وجود دارد كه فقط به ذكر روايتي از بحارالانوار بسنده مي‏كنيم:

عن رسول الله (ص) اخفوا الشوارب واعفوا اللحية و لا تتشبهوا بالمجوس (بحارالانوار 76 / 111 ج 10 / 13)

موهاي سبيل را بتراشيد و محاسن خود را نگه داريد . تا شبيه مجوس نشويد

نكته:ريش بايد به قدري باشد كه صدق ريش بكند. كوتاه كردن ريش به اندازه اي كه مانند تراشيدن باشد نيز جايز نيست. البته برخي فقها تراشيدن گونه ها را بي اشكال مي دانند و ريش پرفسوري را كافي مي دانند.شما اگر بفرماييد مرجع تقليدتان چه كسي هستند نظر ايشان را خدمتتان عرض مي كنم
    يا حق

شروع کننده موضوع

نوشته
    6
    مورد تشکر
    11 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

سوال

به نام خدا

با سلام

اكثر مراجع تراشيدن ريش را با تيغ يا ماشين ته‏زن بنا بر احتياط واجب جايز نمي‏دانند و حتي بعضي (مانند آيتالله بهجت و صافي) فتوا به حرمت داده‏اند. در اين‏باره روايات متعددي در كتب روايي از جمله بحارالانوار، معاني الاخبار،و...وجود دارد كه فقط به ذكر روايتي از بحارالانوار بسنده مي‏كنيم:

عن رسول الله (ص) اخفوا الشوارب واعفوا اللحية و لا تتشبهوا بالمجوس (بحارالانوار 76 / 111 ج 10 / 13)

موهاي سبيل را بتراشيد و محاسن خود را نگه داريد . تا شبيه مجوس نشويد

نكته:ريش بايد به قدري باشد كه صدق ريش بكند. كوتاه كردن ريش به اندازه اي كه مانند تراشيدن باشد نيز جايز نيست. البته برخي فقها تراشيدن گونه ها را بي اشكال مي دانند و ريش پرفسوري را كافي مي دانند.شما اگر بفرماييد مرجع تقليدتان چه كسي هستند نظر ايشان را خدمتتان عرض مي كنم
    يا حق

مرجع تقليد من آيت الله بهجت هستند.در ضمن آيا اين توصيفاتي كه من كردم حكم ريش را دارد؟همين كه گفتم فقط در زير چانه ام به شدت و باسرعت ميرويد همين طور سبيل.ولي روي گونه به طور كامل نميرويد و حتي ميتونم بگم كه چند تار بيشتر نيست .آيا باز هم تراشيدن آن اشكال دارد؟

نوشته
    1,251
    مورد تشکر
    2,255 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    10

نقل قول نوشته اصلی توسط yazahra033 نمایش پست
    به نام خدا

مرجع تقليد من آيت الله بهجت هستند.در ضمن آيا اين توصيفاتي كه من كردم حكم ريش را دارد؟همين كه گفتم فقط در زير چانه ام به شدت و باسرعت ميرويد همين طور سبيل.ولي روي گونه به طور كامل نميرويد و حتي ميتونم بگم كه چند تار بيشتر نيست .آيا باز هم تراشيدن آن اشكال دارد؟
    براي اينكه ديگران هم مسئله شرعيشان را متوجه شوند چند سؤال در اين رابطه را با حكم مراجع تقليدشان مطرح مي كنم .
    احكام ريش تراشى
    پرسش 1. تراشيدن ريش تمام صورت با ماشين يا تيغ چه حكمى دارد؟
    همه (به جز بهجت و صافى): تراشيدن ريش خواه با تيغ باشد يا ماشين بنابر احتياط واجب حرام است.(1)
    صافى و بهجت: تراشيدن ريش حرام است.(2)

پرسش 2. آيا گذاشتن ريش پروفسورى كفايت مى‏كند؟
    امام، خامنه‏اى، بهجت، صافى، نورى و سيستانى: خير، تراشيدن مقدارى از ريش (دو طرف گونه‏ها) نيز حكم تراشيدن تمام آن را دارد.(3)
    تبريزى، مكارم و فاضل: اگر چانه و اطراف آن (يك چهارم صورت) تراشيده نشود، به طورى كه در وقت مواجهه صدق كند ريش دارد، كفايت مى‏كند.(4)

پرسش 3. منظور از صدق ريش چيست؟
    همه: منظور آن است كه در عرف مردم به آن ريش بگويند.(5)

پرسش 4. آيا منظور از تراشيدن ريش همان تيغ زدن است يا ماشين‏هاى نمره پايين را هم شامل مى‏شود؟
    همه: هر وسيله‏اى كه موهاى صورت را بتراشد به گونه‏اى كه عرف مردم بگوييد ريش ندارد، خواه با تيغ باشد يا ماشين و يا هر ابزارديگرى.(6)

پرسش 5. گذاشتن خط ريش چه حكمى دارد؟
    همه: تراشيدن روى گونه‏ها (بصورت خط ريش) اشكال ندارد.(7)

مجوز ريش تراشى
    پرسش 6. تراشيدن ريش با تيغ يا ماشين ريش‏تراشى براى هنرمندى كه كارش آن را اقتضاء مى‏كند چه حكمى دارد؟
    همه: با توجه به اينكه مى‏توان بوسيله گريم و مانند آن ريش صورت را به شكل تراشيده شده نمايان كرد، تراشيدن آن اشكال دارد.(8)

پرسش 7. افرادى كه در اثر ريش گذاشتن احساس خارش مى‏كنند و يا اينكه در محيطى بسر مى‏برند كه اگر آن را نتراشند گرد و غبار در لابلاى موى صورتش جمع مى‏شود وظيفه چيست؟
    همه: مشكل ياد شده مجوز ريش تراشى نيست.(9)

پرسش 8. چنانچه گذاشتن ريش براى صورت ضرر داشته باشد تكليف چيست؟
    همه: در فرض مذكور، تراشيدن ريش صورت اشكال ندارد.(10)

پرسش 9. اگر انسان براى اين كه توهين مردم را نشنود، ريشش را بزند چه حكمى دارد؟
    گذاشتن ريش براى مسلمانى كه به دينش اهميت مى‏دهد باعث خوارى و سرشكستگى نيست و با مسخره كردن ديگران، احكام خداوند عوض نمى‏شود. مگر آنكه استهزاء و خوارى به حدى برسد كه تحمل آن نزد عقلاء امر غيرعادى و حرج محسوب شود در اين فرض مى‏تواند ريش خود را بزند.(11)

پرسش 10. آيا براى اين كه انسان در بعضى محيطها انگشت نما نشود مى‏تواند صورت خود را با تيغ بتراشد؟
    همه: خير.(12)

پرسش 11. آيا تراشيدن موهاى كم صورت به منظور رشد و پرشدن آن اشكال دارد.
    همه: اگر موهاى صورت كم بوده به طورى كه صدق ريش بر آن نكند، تراشيدن آن مانعى ندارد.(13)

تراشيدن سبيل
    پرسش 12. حكم تراشيدن سبيل و بلند گذاشت آن چيست؟
    تراشيدن آن اشكال ندارد ولى بلند نمودن آن به مقدارى كه هنگام خوردن و آشاميدن با غذا يا آب برخورد كند مكروه است.(14)
    پي نوشت ها:
    1) امام، استفتاءات، ج 2، مكاسب محرمه، س 79؛ نورى، استفتاءات، ج 1، س 492 و 493؛ مكارم، استفتاءات، ج 2، س 750 و 753؛ تبريزى، استفتاءات، س 1089 و 1096؛ فاضل، جامع‏المسائل، ج 1، س 957 و 955؛ سيستانى، سايت، ريش تراشى، س 1 و 3؛ خامنه‏اى، اجوبة، س 1421 و 1416؛ دفتر: وحيد.
    2) صافى، جامع الاحكام، ج 2، س 1740 و 1742؛ بهجت، توضيح المسائل، متفرقه، م 4.
    3) امام، استفتاءات، ج 2، مكاسب محرمه، س 84؛ وحيد، منهاج الصالحين، ج 3،
    م 43؛ خامنه‏اى، اجوبة، س 1413؛ سيستانى؛ سايت، ريش تراش، س 1 و 3؛ صافى، جامع الاحكام، ج 2، س 1743؛ بهجت، توضيح‏المسائل، متفرقه، س 4؛ نورى، استفتاءات، ج 1، س 492 و 493.
    4) مكارم، استفتاءات، ج 2، س 751؛ فاضل، جامع‏المسائل، ج 1، س 955 و ج 2، س 941؛ تبريزى، استفتاءات، س 1087.
    5) تبريزى، استفتاءات، س 1091؛ دفتر: همه.
    6) امام، استفتاءات، ج 2، مكاسب محرمه، س 79؛ بهجت، توضيح المسائل، متفرقه، م 4؛ نورى، استفتاءات، ج 1، س 494؛ مكارم، استفتاءات، ج 2، س 751 و 753؛ تبريزى، استفتاءات، س 1091 و 1099؛ فاضل، جامع‏المسائل، ج 1، س 957؛ صافى، جامع‏الاحكام، ج 2، س 1742؛ سيستانى، سايت، ريش تراش، س 10 و 6 و 15؛ دفتر: وحيد.
    7) بهجت، توضيح‏المسائل، متفرقه، م 4؛ سيستانى، سايت، ريش‏تراشى، س 11؛ صافى، جامع‏الاحكام، ج 2، س 1743؛ خامنه‏اى، اجوبة، س 1424؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 955؛ تبريزى، استفتاءات، س 1096؛ مكارم، استفتاءات، ج 2، س 751؛ نورى، استفتاءات ج 1، س 493؛ دفتر: وحيد، امام.
    8) دفتر: همه.
    9) امام، استفتاءات، ج 2، مكاسب محرمه، س 87؛ صافى، جامع الاحكام، ج 2، س 1746؛ دفتر: همه.
    10) امام، استفتاءات، ج 2، مكاسب محرمه، س 88؛ سيستانى، منهاج الصالحين، ج 2، م 46؛ تبريزى، صراط النجاة، ج 2، س 905؛ خامنه‏اى، اجوبة، س 1418؛ دفتر: وحيد، نورى، صافى، بهجت، فاضل و مكارم.
    11) خامنه‏اى، اجوبة، س 1418؛ مكارم، استفتاءات، ج 2 س 753؛ تبريزى، صراط النجاة، ج 2، س 905 و التعليقه على منهاج الصالحين، م 43؛ وحيد، منهاج الصالحين، ج 3، م 43؛ سيستانى، منهاج الصالحين، ج 2، م 46؛ دفتر: صافى، بهجت، وحيد، فاضل، امام.
    12) دفتر: همه.
    13) امام، استفتاءات، ج 2، مكاسب محرمه، س 80؛ مكارم، استفتاءات، ج 2، س 753 و ج 1، س 570؛ تبريزى، استفتاءات، س 1096؛ فاضل، جامع‏المسائل، ج 1، س 956 و 960 و 958؛ سيستانى، سايت، ريش تراشى، س 14؛ دفتر: وحيد، بهجت، نورى و صافى.
    14) امام، استفتاءات، ج 2، مكاسب محرمه، س 80 و 85؛ خامنه‏اى، اجوبة، س 1415؛ تبريزى، استفتاءات، س 1096؛ نورى، استفتاءات، ج 1، س 496؛ صافى، جامع الاحكام، ج 2، س 1744؛ دفتر: بهجت، مكارم، وحيد و فاضل و سيستانى.
    زخون هر شهيدي لاله اي رست** مبادا روي لاله پا گذاريم

نوشته
    1,957
    مورد تشکر
    3,494 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    28
    آپلود
    0
    گالری
    0

تعجب تقدیر

با سلام به جناب آقای شهیدان
    و تشکر از توضیح جامع و کامل به همراه مستندات خیلی خوب بودفکر کنم حق تمام مطلب ادا شد.
    موفق باشید. اجرکم الله
    الهمّ صلّ علی محمّد وآل محمّد

صفحه 1 از 11 123 ... آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری