جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید

موضوع: چهل سخن حکمت آموز از امام حسن مجتبى علیه السلام
-
۱۳۸۸/۰۶/۱۱, ۰۴:۲۹ #1
- نوشته
- 5,067
- مورد تشکر
- 28,287 پست
- حضور
- 133 روز 6 ساعت 34 دقیقه
- دریافت
- 24
- آپلود
- 41
- گالری
-
2534
چهل سخن حکمت آموز از امام حسن مجتبى علیه السلام
چهل سخن حکمت آموز از امام حسن مجتبى علیه السلام
در این مطلب سخنان حکمت آموز امام مجتبی علیه السلام را در موضوعات مختلف ذکر می نماییم به امید آن که از این گوهرها نهایت استفاده را در جهت کسب فضایل اخلاقی و رد رذایل اخلاقی داشته باشیم.
1- قیل له علیه السلام: فما الحلم؟ قالعلیه السلام:" كظم الغیظ و ملك النفس." ( تحف العقول، ص 227)
از حضرت امام حسن علیه السلام پرسیده شد كه بردبارى یعنى چه؟ فرمودند: بردبارى عبارت از فرو بردن خشم و اختیار نفس را داشتن .
-
-
۱۳۸۸/۰۶/۱۱, ۱۰:۱۱ #2
- نوشته
- 5,067
- مورد تشکر
- 28,287 پست
- حضور
- دریافت
- 24
- آپلود
- 41
- گالری
-
2534
2- قيل له عليه السلام: فما الشرف؟ قالعليه السلام: اصطناع العشيرة؟ و حمل الجريرة. ( تحفالعقول، ص 227)
از حضرت پرسيده شده بزرگوارى چيست؟ فرمودند: احسان به قبيله و تبار و تحمل خسارت و جرم آنها.
-
-
۱۳۸۸/۰۶/۱۱, ۱۰:۱۳ #3
- نوشته
- 5,067
- مورد تشکر
- 28,287 پست
- حضور
- دریافت
- 24
- آپلود
- 41
- گالری
-
2534
3- قيل له عليه السلام: فما المروة؟ قالعليه السلام: حفظ الدين، و اعزازالنفس، و لين الكنف، و تعهد الصنيعة، و اداء الحقوق، و التحبب الى الناس. ( تحفالعقول، ص 227)
از امامعليه السلام پرسيده شد كه جوانمردى يعنى چه؟ فرمودند: جوانمردى عبارت است از حراست دين، و عزت نفس، و با نرمش برخورد نمودن و بررسى عملكرد خويش، و پرداخت حقوق و دوستى نمودن با مردم .
-
-
۱۳۸۸/۰۶/۱۱, ۱۱:۱۱ #4
- نوشته
- 5,067
- مورد تشکر
- 28,287 پست
- حضور
- دریافت
- 24
- آپلود
- 41
- گالری
-
2534
4- قيل له عليه السلام: فما الكرم؟ قالعليه السلام: الابتداء بالعطية قبل المسئلة و اطعام الطعام فى المحل.
از امام حسنعليه السلام معناى كرامت و بزرگ منشى را پرسيدند؟ فرمودند: بخشش پيش از خواهش و اطعام در هنگام قحطى .
-
-
۱۳۸۸/۰۶/۱۱, ۱۶:۰۴ #5
5- قال امام المجتبىعليه السلام: اعلموا ان الله لم يخلقكم عبثا و ليس بتارككم سدى، كتب آجالكم و قسم بينكم معائشكم ليعرف كل ذى لب منزلته و ان ما قدر له و ما صرف عنه فلن يصيبه. ( تحفالعقول، ص 234)
امام عليه السلام فرمودند: «اى بندگان خدا» بدانيد كه خداوند شما را بيهوده نيافريده است، و به حال خود رها ننموده، مدت عمرتان را نوشته، و روزى شما را بينتان تقسيم نموده تا هر خردمندى قدر و ارزش خود را بداند و بفهمد جز آنچه مقدر شده هرگز به او نمىرسد.
اگر دورم ز دیدارت دلیل بی وفایی نیست
وفا آنست که نامت را همیشه زیر لب دارم
-
-
۱۳۸۸/۰۶/۱۱, ۱۶:۰۵ #6
6- قال الامام المجتبى عليه السلام: قد كفاكم مؤونة الدنيا و فرغكم لعبادته و حثكم على الشكر وافترض عليكم الذكر واوصاكم بالتقوى. ( تحفالعقول، ص 234)
امام مجتبىعليه السلام فرموده است: به تحقيق خداوند روزى شما را بر عهده گرفته است، و شما را براى بندگى فراغت بخشيده و به شكرگزارى تشويق نموده است و نماز را بر شما واجب فرموده و به پرهيزكارى توصيه فرموده است.
-
-
۱۳۸۸/۰۶/۱۱, ۱۶:۰۷ #7
- قال عليه السلام: والتقوى باب كل توبة و راس كل حكمة و شرف كل عمل. بالتقوى فاز من فاز من المتقين. ( تحفالعقول، ص 234)
امام مجتبىعليه السلام فرموده است: پرهيزكارى در بازگشت « به سوى خدا» و سر رشته هر حكمت، و شرافت هر كار است، وهر كس از پرهيزكاران به كاميابى رسيد به وسيله تقوا بوده است.
-
-
۱۳۸۸/۰۶/۱۱, ۱۶:۰۸ #8
- قال امام المجتبىعليه السلام: ما تشاور قوم الا هدوا الى رشدهم .( تحفالعقول، ص 236)
امام مجتبىعليه السلام فرمود: هيچ قومى مشورت نكرد مگر اين كه به ترقى و تكامل راه يافت.
-
-
۱۳۸۸/۰۶/۱۱, ۱۶:۰۸ #9
9- قالعليه السلام: انه قال فى تفسير قوله « وقفوهم انهم مسئولون» انه لا يجاوز قدما عبد حتى يسئل عن اربع: عن شبابه فيما ابلاه و عمره فيما افناه، و عن ماله من اين جمعه، و فيما انفقه، و عن حبنا اهل البيت. ( بحارالانوار، ج 44، ص12)
امام حسن عليه السلام: در تفسير آيه شريفه « وقفوهم انهم مسئولون» فرمودهاند: به تحقيق « روز قيامت» هيچ بندهاى قدم از قدم برنمىدارد مگر اين كه نسبت به چهار چيز مورد بازجويى و پرسش قرار مىگيرد:
الف- از جوانىاش كه در چه راهى مصرف نموده است.
ب- از عمرش كه در چه كارى آن را به كار گرفته است.
ج- از ثروتش كه چگونه جمع و در چه راهى مصرف نموده است.
د- از دوستى ما اهل بيت و خاندان پيامبرصلى الله عليه و آله و سلم .
ویرایش توسط عاشقی : ۱۳۸۸/۰۶/۱۱ در ساعت ۱۶:۱۲
-
-
۱۳۸۸/۰۶/۱۱, ۱۶:۱۳ #10
10- قالعليه السلام: لو لم يبق لبنى امية الا عجوز درداء، لبغت دين الله عوجا و هكذا قال رسول الله صلى الله عليه و آله و سلم. (بحار، ج44، ص 43)
جدم رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم فرمودند: اگر از بنىاميه « در روى زمين احدى نماند جز پيرزن فرتوت و ناتوانى، همان يک نفر دين خدا را به مسير نادرستى خواهد كشاند
-
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری