-
۱۳۸۵/۰۸/۲۸, ۱۷:۲۸ #1
قرآن از ديدگاه دانشمندان آسيايى
قرآن از ديدگاه دانشمندان آسيايى
110- ادوارد عطيهEdvard Atiyehتاريخ نويس مسيحى لبنانى (متولد 1903 م)قرآن با احاديث قطعى و عمل پيامبر سر منشأ دستورات عملى زندگانى مسلمان است. و عقايد آنان همان توحيد آسان و واضحى است كه با آن پيچيدگى كه در يهوديت و مسيحيت است فرق دارد.(1)پی نوشت====1- اسلام از ديدگاه دانشمندان جهان، ص 333************************************************** ************111- امين بك نخلهAmin bak Nakhiehشاعر مسيحى لبنانىاى محمد (ص) قسم به دين عيسى بن مريم و قسم به چوبههاى دار مسيح، ما در اين محيط عربى چشم هاى خود را به تو دوختهايم. و افكار ايمانى در انجيل مسيح چشمان ما را به قرآن دوخته است.(1)پی نوشت====1- اسلام از ديدگاه دانشمندان جهان، ص 605************************************************** ************دكتر شبلى شميل -112SHEBLY SHOMMYEIدانشمند لبنانى (1853 - 1917 م)شبلى شميل شاگرد ويژه داروين در نامهاى كه به (سيد محمد رشيد رضا) مؤلف كتاب (المنار) نوشته است سخت تحت تأثير بلاغت قرآن قرار گرفته و اشعارى دارد كه از جمله مىگويد:نعم المدبر و الحكيم و انه رب الفصاحة مصطفى الكلماتببلاغة القرآن قد غلب النهى و بسيفه انحى على الهاماتترجمه: پيامبر اسلام مدبر عالى و حكيم عالى مقام است. او خداى فصاحت و تمام كلمات او برجسته و برگزيده است با بلاغت قرآن عقول بشر را متوجه خويش ساخت و آن ها را در برابر كتاب خويش از خود بى خود كرد و در برابر دشمنان به قدرت و شمشير خويش تكيه كرد(1)پی نوشت====1- اعتراف دانشمندان بزرگ جهان، ص 78طبقات مفسران شيعه، ج 1، ص 172پيامبر اسلام (ص) از نظر دانشمندان شرق و غرب، ص 223************************************************** ************استاد امين ريحانى -113Amin Rayhaniدانشمند مسيحى (1876 - 1940 م)در نامهاى كه به علامه شيخ حسين كاشف الغطا نوشته مىگويد:شما مىگوئيد قرآن اعجاز مىكند و اين سخن صحيح است...دوران اقامتم در لندن و نيويورك زياد اتفاق مىافتاد كه من قرآن را با همان لغت عربى تلاوت مىكردم كه نغمههاى دلرباى آن همسايگانم را از خود بى خود كرده و عقل از سرشان بدر مىكرد.(1)پی نوشت=====1- قرآن بر فراز آسمانها، ص 66محمد (ص) و قرآن، ص 184
-
۱۳۸۵/۰۸/۲۸, ۱۷:۲۹ #2
114- مهاتماگاندىGANDHIرهبر اسبق هند (1869 - 1948 م)از راه آموختن دانش قرآن هر كسى به اسرار وحى و حكمت هاى دين بدون داشتن خصوصيات مصنوعى نائل مىشود.در قرآن چيزى ديده نمىشود كه اعمال زور را جهت برگرداندن مذهب اشخاص تجويز كرده باشد اين كتاب مقدس به سادهترين وضع ممكنه مىگويد: عنف و اكراه در دين وجود ندارد .(1)1- قرآن و ديگران، ص 35پی نوشت====
اسلامشناسى غرب، صر 36 و 28
اسلام از ديدگاه دانشمندان غرب، ص 55
-
۱۳۸۷/۰۳/۰۵, ۰۰:۱۱ #3
- نوشته
- 1,045
- مورد تشکر
- 4,260 پست
- حضور
- 2 ساعت 1 دقیقه
- دریافت
- 191
- آپلود
- 52
- گالری
-
45
البته ذكراين مطلب ضروري است كه اقبال مسلمان مي باشدمنتها اين مطلب من باب آسيايي بودن ايشان دراين جادرج گرديدهباتشكرازتذكردوستان
خلاصه:کلمات کلیدی:،محمد اقبال لاهوري، شاعر نامدار پاكستان، در سال 1289 هجري قمري در شهر سيالكوت در خانوادهاي متدين چشم به جهان گشود. پدرش نور محمد، علاقه شديدي به امور روحاني داشت، اگرچه بهظاهر بهامور بازرگاني اشتغال داشت.
چون چند سالي از عمر محمّد گذشت و بهمراحل تحصيل نزديك شد، پدرش او را بنا به رسم آن زمان، براي ياد گرفن قرآن مجيد، به يكي از مساجد برد. انس قاقرآن از همان آغاز، در روح حساس محمّد، اثر گذاشت. بعدها مراحل تحصيلات ابتدايي و متوسطه و عالي را پشت سر گذاشت و استاد دانشگاه و وكيل دعاوي شد.
اقبال بر اثر علاقه شديدي كه بهقرآن داشت، مطالعات عميقي كرد و حتي در نظر داشت كتاب مستقلّي درباره «قرآن» بنويسد و آن را «احياي روش قضايي اسلام» بنامد، امّا كسالت وي مانع از نوشتن چنين كتابي شد.
اقبال از معماران و پايهگذاران اصلي استقلال پاكستان است. وي متفكّر خلاّق و مبتكري است كه ارزشهاي تازهاي براي جهان آورد و براي شور و شوق مردم آن ديار در شناخت دين اسلام و پيشوايان عاليقدر آن گامهاي بزرگي برداشت. اقبال در همه زمينههاي فكري، كه موجب نجات شرق است و استقلال و آزادگي را براي مسلمانان بهارمغان ميآورد، كوشا بود.
اكنون جا دارد از اشعاري كه درباره «قرآن» سروده است، شمّهاي نقل كنيم. سخن اول را درباره اهميت «آيين» و «دين» چنين ميگويد
ملّتي را رفت چون آيين ز دست مثل خاك اجزاي او از هم شكست
باطن دين نبي اين است و بس هستي مسلم ز آيين است و بس
گل زآيين بسته شد گلدسته شد برگ گل شد چون زآيين بسته شد
زير گردون سرّ تمكين تو چيست؟ تو همي داني كه آيين تو چيست؟
آن كتاب زنده قرآن حكيم حكمت او لايزال است و قديم
نسخه اسرار تكوين حيات بيثبات از قوّتش گيرد ثبات
حامل او رحمة للعالمين نوع انسان را پيام آخرين
رهزنان از حفظ او رهبر شدند از كتابي صاحب دفتر شدند
تا دلش از گرمي قرآن تپيد موج بيتابش چو گوهر آرميد
گر تو ميخواهي مسلمان زيستن نيست ممكن جز بهقرآن زيستن
از تلاوت بر تو حق دارد كتاب تو ازو كامي كه ميخواهي بياب
سپس بهقدرت و سرّ توانايي ملت اشاره دارد و اين كه قرآن كريم و آيين خاتمالنبيين (ص)، يعني اسلام، دين استوار، هر بيثباتي را پايداري ميبخشد.
باز هم در اهمّيت قرآن چنين ميسرايد:
اقبال بهقرآن اهمّيت ميداد و آن را بس مهم ميشمرد. از شيخ سليمان ندوي، از روحانيون نامدار پاكستان، نقل شده است كه گفت:روزي به ديدار اقبال رفتم، و بهاو گفتم:بسيار شگفتآور است كه من و امثال من، كه عمري را در تحصيل علوم مذهبي صرف كردهايم و متخصص شدهايم، هيچكدام نتوانستهايم بهاندازه شما نشر معارف اسلامي و تأثير آن در ميان مردم موفق باشيم. امّا چهطور شما تا بهاين اندازه موفق بودهايد؟ اگر ممكن است علّت موفّقيت خود را بيان كنيد.
اقبال در پاسخ شيخ سليمان ندوي گفتكاگر بهزعم شما توانسته باشم در اينباره موفقيتي بهدست آورده باشم، عمل بهتوصيهاي است كه پدرم به من كرده است:
«روزي هنگام صبح كه مشغول تلاوت قرآن بودم، پدرم از جلوي اتاق من عبور كرد و گفت:چه ميخواني؟ گفتم:قرآن ميخوانم. آنگاه پدرم گفت:بسيار خوب! امّا دوست دارم قرآن را آنچنان بخواني كه گويا همين الآن بر تو نازل شده است و خداوند دارد با تو سخن ميگويد».
اين توصيه را اقبال فراگوش داشت و همواره با تأمّل و حزن قرآن ميخواند و چنين ميپنداشت كه همين الآن قرآن بر او نازل شده است.
اينك يك نسخه از قرآن، كه اقبال از روي آن تلاوت ميكرد، در موزه موجود است. هنگامي كه اقبال قرآن ميخواند، اشك از صورتش سرازير ميشد و بر اين مصحف فرو ميريخت كه آثارش بر روي كاغذهاي آن موجود است و بههمين دليل در موزه نگهداشته شده است.
مجله بشارت
ویرایش توسط valayat : ۱۳۸۷/۰۳/۳۱ در ساعت ۱۸:۱۳
-
۱۳۸۹/۱۱/۱۱, ۲۰:۵۲ #4
بنام اهورامزدا
خداوند دانش در آفرینش
اگر دقت میکردید که نکردید و تا اینجای بحث که 112 پست زده شده شما هنوز نمیدانید صورت مسئله چیست .
خدای شخص وار (خدا چیست و کیست ؟)
میبینید که هم سوال پرسیدند و هم علامت سوال قرار دادند از پست قبلی ایشون هم میتونید بفهمید که منظورشان همین بوده که عرض کردم
ببینید
نقل از جناب انرژی
از دوستان دیگر تقاضا میشه در بحث شرکت کنند . فکر میکنم افرادی باشند که هیچ تعریفی از خدا ندارند و مسلمان هستند
دیدید ؟؟؟ حالا بروید از ابتدا بحث را مطالعه بفرمایید فقط سعی کنید با دقت
باز من از خدای خود تعریفی دارم که بگویم . من هیچ گاه نگفتم خدایی که به شکل انسان در بیاید و این توانایی را داشته باشد خدای من است بلکه عرض کردم خدایی را که قادر مطلق میدانید پس میتواند هر کاری را انجام دهد اگر نه پس تعریف خود را اصلاح کنید
تعریف با تخریب زمین تا آسمون فرق داره . خودت مطالب خودت رو فراموش کردی ؟؟؟ من ابراز علاقه غیر مستقیمتان را به خود نادیده گرفتم چون میدانم کاری غیر از تخریب از دستتان بر نمیاد
یکبار مطالبت رو بخون و ببین منظورت از این پست با کی بود ؟؟؟ فکر نکنم که پست بیخود و بی جهت زده باشی .
تعریف خدا از خودش ؟؟؟ فکر نمیکنم به آنصورت که شما به آن اشاره کردید خدا از خود تعریفی در کتب توحیدی گذاشته باشد
من فکر نکنم به زبانی غیر از فارسی مطالبم رو نوشته باشم شکر خدا هم مانند برخی از دوستان عادت ندارم از جملات فلسفی استفاده کنم که خود رانشان دهم اما نمیدانم چرا منظور مرا متوجه نمیشوید
دوست من . آیا باور دارید که خداوندی که بر آن سجده میکنید قادر بر هر کاری است ؟؟؟ اگر باور دارید پس او میتواند همه کار انجام دهد حتی خود را به شکل مخلوقاتش در آورد اگر نه که شما نباید او را قادر به هر کاری بدانید
در مورد نقل قول که در بالا آوردم باید عرض کنم که ما راجع به فرد صحبت نمیکنیم راجه به خالق زمین و آسمانها صحبت میکنیم .
آرزویی ندارم ... از چیزی نمی ترسم ... من آزادم
-
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری