صفحه 1 از 10 123 ... آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: کنیزان و حجاب

نوشته
    25
    مورد تشکر
    25 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

تعجب کنیزان و حجاب

با سلام!
    چرا پوشش سر برای زنان برده واجب نیست در سوره ی مبارکه ی احزاب به حجاب به عنوان یک شانیت اجتماعی برای زنان آزاد اشاره شده چرا کنیزان از این حق محرومند مکر آنها انسان نیستند؟

نوشته
    1,251
    مورد تشکر
    2,255 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    10

درباره توضيح اين ايه بايد عرض شود كه :در آن زمان معمول بوده است كه كنيزان بدون پوشيدن سر و گردن از منزل بيرون مى‏آمدند، و از آنجا كه از نظر اخلاقى وضع خوبى نداشتند گاهى بعضى از جوانان هرزه مزاحم آنها مى‏شدند، در اينجا به زنان آزاد مسلمان دستور داده شد كه حجاب اسلامى را كاملا رعايت كنند تا از كنيزان شناخته شوند و بهانه‏اى براى مزاحمت به دست هرزگان ندهند.
    بديهى است مفهوم اين سخن آن نيست كه اوباش حق داشتند مزاحم كنيزان شوند، بلكه منظور اين است كه بهانه را از دست افراد فاسد بگيرند.ديگر اينكه هدف اين است كه زنان مسلمان در پوشيدن حجاب سهل‏انگار و بى اعتنا نباشند مثل بعضى از زنان بى بند و بار كه در عين داشتن حجاب آن چنان بى‏پروا و لاابالى هستند كه غالبا قسمتهايى از بدنهاى آنان نمايان است و همين معنى توجه افراد هرزه را به آنها جلب مى‏كند.
    در نتيجه دراين آيه قصدي از اهانت كردن به كنيزان وجود نداشته است.
    زخون هر شهيدي لاله اي رست** مبادا روي لاله پا گذاريم

نوشته
    1,188
    مورد تشکر
    1,232 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

ببخشید من درست متوجه نشدم یعنی اگر برده ای مسلمان بودهم اشکال نداره حجاب نداشته باشه؟
    اخه حجاب چه ربطی به ازاد بودن وبرده بودن داره؟زن زنه دیگه
    تو چشم یه مرد هم که فرقی نمیکنه
    مگه حجاب برای پاکیزگی جامعه نیست حالا اگه زن کنیز باشه مردهای جامعه حتی غیرلاابالیهاشون دچار مشکل نمیشن؟

نوشته
    742
    مورد تشکر
    1,784 پست
    حضور
    9 روز 5 ساعت 34 دقیقه
    دریافت
    21
    آپلود
    0
    گالری
    119

تعجب حجاب

فراموش نشود آنچه اشاره شده مربوط به غير جامعه اسلامي است
    وگرنه در جامعه اسلامي پوشش الزامي و اجباري است بحث روي نگاه كردن به بدن كساني است كه معمولا بخشي از بدنشان را مثل سر يا بخشي از پاها است و آن هم مربوط به برده است فرض مسئله هم ربطي به مسلمانان ندارد بلكه كافر است كه برده شده و گر نه برده همينكه مسلمان شد احكام مسلمانان را بايد اجرا كند همه مسلمانان موظف به عمل كردن به دستورات دين هستند
    حجاب در واقع نشانه حرمت زن است اگر در احكام آمده كه به سر يا بخشي از بدن زنان غير مسلمان كه معمولا نمي پوشانند مي توان نگاه كرد منظور اين است كه چون اين گونه زن ها مثل زن مسلمان حرمت ندارند البته همه اين موارد در صورتي است كه بدون قصد شهوت باشد و الا نگاه كردن به سنگ هم از روي شهوت گناه است .
    دقت شود.

نوشته
    25
    مورد تشکر
    25 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

از جواب هایتان اصلا قانع نشدم .در ضمن آن طور که من از یکی از اساتید پرسیدم زن برده هر چند مسلمان باشد پوشش سر بر او واجب نیست در ثانی بحث روی برده ی مسلمان است .سوال من هم دقیقا همین هست زن زن است برای پاسخ فقط جواب منطقی می خواهم ولا غیر.

نوشته
    262
    مورد تشکر
    267 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    17
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط باران پویا نمایش پست
    با سلام!
    چرا پوشش سر برای زنان برده واجب نیست در سوره ی مبارکه ی احزاب به حجاب به عنوان یک شانیت اجتماعی برای زنان آزاد اشاره شده چرا کنیزان از این حق محرومند مکر آنها انسان نیستند؟
    ببخشید میشه ایه شو دقیق بگین کدوم ایه؟
    راستی اصلا مگه برده داری درسته و تو اسلام جایزه که حالا بخواد درباره ی برده ها اینطوری گفته بشه؟

نوشته
    25
    مورد تشکر
    25 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

تعجب *

آیه ی شریفه ی59 سوره ی مبارکه ی احزاب برای اطلاع بیشتر به تفسیر نمونه مراجعه کنید.در ضمن برده داری مورد تایید اسلام نیست واسلام به صورت تدریجی با این معضل به مبارزه پرداخته است در ضمن این را عرض کنم که من از طرح این سوال قصد شبهه افکنی ندارم این سوالی بود که برای من از مدتی مطرح شده ویقین دارم ان شاالله پاسخ منطقی برای این سوال وجود دارد.

نوشته
    919
    مورد تشکر
    2,035 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    3
    آپلود
    0
    گالری
    0

عصبانی

آیه ی شریفه ی59 سوره ی مبارکه ی احزاب برای اطلاع بیشتر به تفسیر نمونه مراجعه کنید.در ضمن برده داری مورد تایید اسلام نیست واسلام به صورت تدریجی با این معضل به مبارزه پرداخته است در ضمن این را عرض کنم که من از طرح این سوال قصد شبهه افکنی ندارم این سوالی بود که برای من از مدتی مطرح شده ویقین دارم ان شاالله پاسخ منطقی برای این سوال وجود دارد.

به نام خدا

بهتره یک کم دقیقتر آیه رو بررسی کنیم تا مسأله روشن بشه

يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحيماً
    ترجمه: ای پیامبر به همسران و دخترانت و زنان مؤمنین بگو خود را با چادرهایشان بپوشانند. این برای آن که (به عنوان زنان عفیف) شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند نزدیکتر است و خدا آمرزنده و مهربان است

اولاً مشاهده می کنید که در آیه هیچ بحثی از آزاد یا برده بودن زن نشده است و سفارش در خصوص زنان مؤمن است
    حال اگر حکم این آیه شامل زنان غیر مسلمان نمی شود به خاطر آن است که احکام اسلام متوجه کسی است که اصل اسلام را پذیرفته باشد
    کسی که هنوز اسلام را نپذیرفته سفارشات اسلام را هم راهگشا برای خود نمی داند و سفارش به وی بیهوده است

اما اینکه بعضی از مفسرین یا فقها از این آیه برداشت کرده اند که حجاب برای زنان برده واجب نیست ناشی از نکته ای است که اشاره شد و البته این برداشت در منابع اهل سنت بیشتر مشاهده می شود
    اما علامه طباطبایی آن را به عنوان قول ناچیز (با تعبیر قیل) رد می کند و عقیده دارد که منظور از "یعرفن" شناخته شدن زنان مؤمن به عنوان مسلمان آزاد نیست بلکه به عنوان زنان اهل پوشش و عفاف است

ضمناً زن یا مرد مسلمان در جامعه ی اسلامی هرگز برده نیست و نبوده و اسیرانی که غلام یا کنیز می شدند در صورت مسلمان شدن آزاد می شدند
    آنگاه اختیار با خودشان بود که بمانند یا بروند

یا حق

نظر شما در باره این پیشنهاد چیه؟
    (جلسات مناظره)

موضوع مهم :
    کربلایی کاظم ساروقی، حجتی غیر قابل انکار

چگونه؟؟؟ راه های جلوگیری از مرگ تدریجی جامعه

کم گوی و گزیده گوی چون دُرّ :Sokhan: !!! تا از سُخَنت جهان شود پُر !!!
    الحذر الحذر! فَوَ الله لَقَد سَتَر، حتّی کأنَّه قد غَفَر

نوشته
    25
    مورد تشکر
    25 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

پرسش یک بار دیگر

به نام خدا
    از پاسخ مختصر ومفیدتان متشکرم. شما در واقع صورت مساله را پاک کردید وبنا براین مساله حل شد. پس چرا در شان نزول این آیه تفاوت بین زن حر وبرده است؟(ر.ک.تفسیر نمونه/ج17/ص426و427)

نوشته
    919
    مورد تشکر
    2,035 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    3
    آپلود
    0
    گالری
    0

به نام خدا
    از پاسخ مختصر ومفیدتان متشکرم. شما در واقع صورت مساله را پاک کردید وبنا براین مساله حل شد. پس چرا در شان نزول این آیه تفاوت بین زن حر وبرده است؟(ر.ک.تفسیر نمونه/ج17/ص426و427)
    به نام خدا
    با پوزش از تأخیر چون جوابتونو ندیده بودم

آنچه تفسیر نمونه آورده به عنوان شأن نزول نیست بلکه توصیف وضعیت جهت تطبیق آیه است. دقت کنید:

"نخست اينكه در آن زمان معمول بوده است كه كنيزان بدون پوشيدن سر و گردن از منزل بيرون مى‏آمدند..."

به هر حال آیه به طور مستقیم مربوط به زنان مؤمن می باشد و موضوع حکم غیر مؤمنات را فقها از مفهوم آیه استفاده می کنند.

یا حق

نظر شما در باره این پیشنهاد چیه؟
    (جلسات مناظره)

موضوع مهم :
    کربلایی کاظم ساروقی، حجتی غیر قابل انکار

چگونه؟؟؟ راه های جلوگیری از مرگ تدریجی جامعه

کم گوی و گزیده گوی چون دُرّ :Sokhan: !!! تا از سُخَنت جهان شود پُر !!!
    الحذر الحذر! فَوَ الله لَقَد سَتَر، حتّی کأنَّه قد غَفَر

11. تشکرها 2

صفحه 1 از 10 123 ... آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری