-
۱۳۸۶/۱۱/۰۵, ۱۳:۰۴ #1
- تاریخ عضویت
بهمن ۱۳۸۶
- نوشته
- 25
- مورد تشکر
- 25 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
شواهد تاریخی
به نام خدا
در کتب های تاریخ و... خوانده ایم که در تاریخ پیدایش انسان زمانی مثل عصر حجر وآدم خواری وجود داشته چگونه می توان این موضوع را پذیرفت در حالی که می دانیم از ابتدای آفرینش پیامبرانی برای هدایت انسان مبعوث شده اند آیا واقعا ممکن است انسانی که مقام خلیفه الله را بر روی زمین دارد زمانی همچون حیوانها می زیسته ؟(لطفا در پاسخ نروید سر موضوع تکراری کمال انسان چون ربطی به این موضوع ندارد)
با تشکر
-
۱۳۸۶/۱۱/۰۵, ۱۳:۱۸ #2
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 5,435
- مورد تشکر
- 4,566 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
27
لطفا در پاسخ نروید سر موضوع تکراری کمال انسان چون ربطی به این موضوع ندارد)
کاربر گرامی و عزیز!
دوستان و همکاران بنده در کانون گفتمان قرآنی همه تلاش خود را می کنند تا کامل ترین و جامع ترین پاسخ ممکن را به سئوالات شما کاربران و همراهان عزیز بدهند.
اخلاق اسلامی حکم می کرد ابتدا پاسخ را بشنوید و سپس قضاوت کنید در مورد جواب آن...
با تشکر از همراهی بی دریغ شما
منتظر
دست به دست من بده
پا به پای من بیا
نگو امروز مال ما
بگو فردا رو میخوام
به لطف الهی فردا از آن ماست....
-
۱۳۸۸/۰۱/۲۹, ۱۳:۵۵ #3
به نام پروردگار بسیار بخشاینده و بسیار مهربان.
جایی خواندم که قبل از انسان موجوداتی بر روی زمین زندگی میکرده اند که از نظر ظاهر شبیه انسان بوده اند ( راه رفتن بر روی دو پا و ... ) که بسیار خونریز و درنده و وحشی بوده اند. فرشتگان هم به استناد رفتار این موجودات در هنگام آفرینش انسان می گویند : " آیا میخواهی کسانی را بیافرینی که در زمین فساد و خونریزی کنند ؟ " ( تنها توانستم مضمون آیه را به یاد بیاورم ). اما خدا موجودی را خلق کرد که روح خودش را در آن دمید. و این موجود انسان بود. حضرت آدم (ع). نه تکامل یافته موجودی بود نه بعد ها فرزندانش تکامل پیدا کردند. زیرا که در کامل ترین حالت بودند.
-
۱۳۸۸/۰۵/۱۶, ۰۹:۴۹ #4
- تاریخ عضویت
آبان ۱۳۸۷
- نوشته
- 802
- مورد تشکر
- 2,188 پست
- حضور
- 12 ساعت 21 دقیقه
- دریافت
- 2
- آپلود
- 0
- گالری
-
9
سلام به شما دوست عزیز
چگونه نمیتوان پذیرفت در حالی که عصر حاضر که عصر شکوفائی علم و تکنولوژی بشر هست و بشر فکر میکند به اوج تمدن رسیده و تمام پیامبران نیز آمده اند و باب رسالت مختوم شده
اما هنوز هر از چند گاهی در میان اخبار خبر دستگیری آدم خواری را میشنویم یا میبینیم در اینترنت تقاضاهای آدم خواران مورد پیگیری قرار گرفته
باید عرض کنم آدم خواری یا هر گناه و رفتار غیر انسانی دیگر که از بشر سر میزند ربطی به وجود انبیاء عظام و ائمه اطهار ندارد چون اگر قرار بود در زمان آنها گناهی اتفاق نیافتد و کسی مرتکب جرمی نشود پس باید گفت احکام قصاص و دیات و سرقت و...بیهوده تشریع شده .
یک نکته دیگر در فرمایشات شما این بود که فرمودید
باید بدانیم مقام خلیفةاللهی اختصاص به عده ای خاص از انسانها دارد همانان که خداوند آنها را اولی الامر نامیده و اینگونه نیست که تمام افراد بشر مقام خلیفةاللهی داشته باشند
درحقیقت آن عده خاص که خلیفه خدا در زمین هستند رهبرانند و بقیه رهروانند.
ویرایش توسط ابو محمد : ۱۳۸۸/۰۵/۱۸ در ساعت ۰۱:۳۵
مِنَ الْمُؤْمِنينَ رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضى نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَ ما بَدَّلُوا تَبْديلامارا به دعا کاش نسازند فراموش
از مؤمنان مردانى هستند كه به پيمانى كه با خدا بسته بودند وفا كردند. بعضى بر سر پيمان خويش جان باختند و بعضى چشم به راهند و هيچ پيمان خود دگرگون نكردهاند
رندان سحر خیز که صاحب نفسانند
-
-
۱۳۸۸/۱۲/۰۶, ۱۳:۱۵ #5
- تاریخ عضویت
دي ۱۳۸۸
- نوشته
- 2,245
- مورد تشکر
- 5,583 پست
- حضور
- 19 روز 19 دقیقه
- دریافت
- 12
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
پاسخ:
در رابطه با این مطلب باید عرض کنم:
خداوند درآيات متعددي ازقرآن كريم،ازانسان بعنوان خليفه خود ياد مي كند،يعني خداوند انسان را بگونه اي آفريده است كه استعداد اين را دارد كه با استفاده ازنيروي عقل وپيروي ازپيامبران الهي وايمان وعمل صالح،به مقام خليفه الهي برسد.واگرانسان اين استعداد را دراثرگناه و نافرماني ازدستورات الهي ازبين ببرد،به چنين مقامي نخواهد رسيد.
تنها كساني چون انبياء وائمه ي معصومين عليهم السلام اجمعين،مي توانند چنين مقامي داشته باشند.{كتاب معارف قرآن/آيت الله مصباح يزدي/ص366}.
لحن قرآن درمورد انسان بسيارمختلف است:دربرخي آيات براي انسان بطوركلي،مزيت قائل شده است:
- سوره اسراء/70:«ولقد كرمنا بني آدم».كه ظاهرا تمام فرزندان آدم،مورد تكريم الهي اند.درذيل آيه مي فرمايد:«وفضّلناهم علي كثيرممّا خلقنا تفضيلا».لخن آيه بسيارستايش آميزاست.وظاهرآن عموميت دارد.
امّا دربرابر،آيه هايي درست عكس اينها داريم با لحن نكوهش آميز:
- سوره ابراهيم/34:«انّ الانسان لظلوم كفّار».
- سوره معارج/19:«وانّ الانسان خلق هلوعا».
با توجه به اين آيات به اين نتيجه مي رسيم كه :ازديدگاه واقعي، انسان درآغازوجود نسبت به حيوان وجماد ونبات،استعدادها وبهره هاي تكويني بيشتري دارد،اما يك ويژگي نيزدارد وآن داشتن اختياراست.وانسان ميتواند ازاين بهره ها وكمالات دردرازمدت ودرنهايت امر،خود را كاملتركند وازهمه موجودات فراتررود وبعبارتي كه مقام خليفه الهي برسد.ونيزمي تواند كمالات خويشتن را ازدست بدهد وبه جايي برسد كه ازحيوانات نيزپست ترشود.وآنجاست كه خداوند مي فرمايد:«... اولئك كالانعام بل هم اضلّ اولئك هم الغالفون».{سوره اعراف/179}.
بطوركلي ميتوان گفت اگرانسان به دستورات الهي عمل كند وازراهنمايهاي پيامبران الهي بهره مند شود،ميتواند به مقام واقعي كه براي آن خلق شده است برسد،ودرصورت سرپيجي وپيروي ازشهوات وهواي نفس،به مقامي پايين ترازحيوانات نزول كند.وما درعصرحاظرهم شاهد هستيم كه افراد بشربعلت پيروي ازهواي نفس ودورشدن ازمعنويت دست به كارهاي مي زنند كه ازحيوانات هم سرنمي زند.
خلاصه اينكه:انسان اين استعداد را دارد كه درسايه اختياربه مقام خليفه الهي برسدوازهمه موجودات برترشود،ويا برعكس با دورشدن ازمعنويت وپيروي ازهوي نفس دست به هرجنايتي بزند.
پس سرزدن بعضي ازاعمال ازبرخي انسانها بعيد نيست.چون به مقام والاي خود پي نبرده اند.
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری