|
|
|||||||
![]() |
|
|
ابزارهای موضوع | جستجو در موضوع | امتیاز موضوع | نحوه نمایش |
|
|
1
|
||||||||||||||||||
|
عضو وفادار
![]() ![]()
![]()
|
سلام عليكم
شايد برخي از صاحبان اديان ديگر وقتي براي نخستين بار وارد سايت كانون گفتمان قرآن شدند با اين موضوع مواجه شدند كه اجازه تبليغ براي دين خود را ندارند! قطعا برايشان سئوالاتي مطرح است كه علت اين امر چيست؟ مي خواهند در بخش هاي مذهبي از اعتقادات خود حرف بزنند جلوي فعاليت آن ها گرفته مي شود. مي خواهند كتاب هاي خود را براي دانلود در كتابخانه سايت قرار دهند با مخالفت مواجه مي شوند. مي خواهند تصاوير مربوط به دين خود را درسايت بگذارند با مخالفت و حذف و ويرايش مواجه مي شوند در وهله نخست اين سئوال مطرح مي شود كه چرا جلوي تبليغ دين اين ها در فضاي اسلامي و قرآني گرفته مي شود؟ در اين تاپيك قصد دارم طي چند پست به پاسخ اين پرسش ها بپردازم لذا ابتدا از كاربران عزيز تقاضا دارم هيچ پستي نزنند تا سر فرصت بنده پاسخ خود را ارائه و دلايل خود را مطرح كنم وقتي تمام شد آنوقت اجازه مي دهم درمورد دلايل اظهارنظر كنند بنابراين پيشاپيش عذر خواهي مي كنم اگر پست هاي شما را حذف مي كنم زمانش كه برسد خودم اعلام مي كنم ، ولي فعلا فقط اجازه دهيد من پست بزنم. |
||||||||||||||||||
|
|
| تشكرها 4 |
|
|
2
|
||||||||||||||||||
|
عضو وفادار
![]() ![]()
![]()
|
در اين بخش چند نكته را ارائه مي كنم:
1.ما معتقديم اسلام آخرين نسخه و خاتمه شريعت الهي بر انسان ها تا روز قيامت است و گرچه به همه پيامبران الهي موظفيم احترام كرده و آن ها را اجربنهيم و اين از اصول اعتقادي ما است كه دربحث نبوت علاوه بر ايمان به پيامبر اسلام مي بايست به پيامبران قبلي هم ايمان داشته باشيم و چنانچه چنين باوري نداشته باشيم اعتقاد ما دچار مشكل است. 2. ما دريك كشور اسلامي زندگي مي كنيم كشوري كه بيشتر مردمش مسلمان هستند. 3. متصديان و حاكمان اسلامي موظفند زمينه اي را فراهم كنند تا مسلمانان اعتقاداتشان محكم تر و قوي تر شود و اگر خداي نكرده كسي داراي اعتقادي ضعيف است دچار تزلزل اعتقادي نشود. 4. گرچه در مسائل اعتقادي همه ما موظفيم به اندازه وسع خود درباره انتخاب دين هم تحقيق كنيم وبهترين را برگزينيم ولي اولويت نخست با ديني است كه در دسترس ما است ولي اگر بدون اين كه اطلاع دقيقي از آن داشته باشيم بخواهيم سراغ اديان ديگر برويم عقلا درست نيست. 5.منابع ديني اسلام مي بايست در اختيار آحاد جامعه اسلامي باشد قبل از اين كه منابع ديگراديان دراختيارشان باشد تا با تمام مسائل اسلام به خوبي آشنا شوند چرا كه معتقديم دين اسلام چيزي كم و كسر نگذاشته و همه چيز رابراي سعادت بشر بيان كرده است. ادامه دارد |
||||||||||||||||||
|
|
|
|
3
|
||||||||||||||||||
|
عضو وفادار
![]() ![]()
![]()
|
ما معتقديم دين اسلام كامل ترين دين و خاتم اديان است اكنون به برخي دلايل خاتميت اشاره مي كنيم
براى خاتميت نبوت دلايل عقلى و نقلى وجود دارد . محور دلايل عقلى بر اين است كه چرا نبوت ، با پيامبراكرم(صلى الله عليه وآله)خاتمه يافت ؟ در پاسخ پرسش 2 به آن اشاره خواهيم كرد . دلايل نقلى : آيات : 1 . «مَّا كَانَ مُحَمَّدٌ أَبَآ أَحَد مِّن رِّجَالِكُمْ وَ لَـكِن رَّسُولَ اللَّهِ وَ خَاتَمَ النَّبِيِّينَ وَ كَانَ اللَّهُ بِكُلِّ شَىْء عَلِيمًا ; (احزاب ، 40) محمّد ، پدر هيچ يك از مردان شما نبود ، ولى رسول خدا و خاتم و آخرين پيامبران است و خداوند بر هر چيز آگاه است .» اين آيه شريفه به خاتميت نبوت تصريح دارد . 2 . «وَأُوحِىَ إِلَىَّ هَـذَا الْقُرْءَانُ لاُِنذِرَكُم بِهِ وَمَن بَلَغَ ; (انعام ، 19) اين قرآن بر من وحى شده تا شما و تمام كسانى را كه اين قرآن به آن ها مى رسد ، انذار كنم .» از آمدن ضمير «كم » كه براى مخاطبان و جمله «و من بلغ » كه شامل غايبان است (يعنى تا قيامت ) فهميده مى شود كه قرآن ، عمومى ، ابدى و جهانى است و ديگر وحى نازل نخواهد شد . لازمه انقطاع وحى ، (به اين شكل ) ختم نبوت است . آيات ديگرى نيز در اين زمينه وجود دارد .(1) روايات : 1 . امام صادق(عليه السلام) مى فرمايد : «خداوند متعال ، محمد(صلى الله عليه وآله) را مبعوث گردانيد ; پس به او سلسله پيامبران را ختم نمود و بعد از او پيامبرى نيست ; و بر آن جناب كتابى نازل فرمود ; پس به آن كتاب ، كتب را ختم فرمود ; پس كتابى بعد از كتاب آن حضرت نيست .»(2) پيامبراسلام(صلى الله عليه وآله) در حديث معروف و متواتر منزلت ، خطاب به حضرت على(عليه السلام) مى فرمايد : «آيا راضى نيستى كه نسبت به من ، همانند هارون نسبت به موسى باشى ، جز اين كه پيامبرى بعد از من نخواهد بود ؟»(3) 3 . حضرت على(عليه السلام) مى فرمايد : «خداوند ، پيامبر را پس از دوران فترت ، بعد از پيامبران گذشته فرستاد ، .. . و به وسيله او سلسله نبوت را تكميل كرده ، وحى را با او ختم نمود .»(4) اين احاديث و روايات فراوان ديگرى با پيامى روشن به خاتميت نبوتِ پيامبراسلام(صلى الله عليه وآله) تصريح كرده است . پاورقي ها: 1 . الميزان ، علامه طباطبايى(رحمه الله) ، ترجمه موسوى همدانى ، ج 7 ، ص 58 ـ 59 ، 2 . وسايل الشيعه ، شيخ حر عاملى ، ج 18 ، ص 147 ، ح 62 ، مكتبة الاسلامية . 3 . بحارالانوار ، علامه مجلسى(رحمه الله) ، ج 21 ، ص 208 . 4 . نهج البلاغه ، سيد رضى(رحمه الله) ، شرح شيخ محمّد عبده ، ص 307 ، دارالبلاغه ، |
||||||||||||||||||
|
|
|
|
4
|
||||||||||||||||||
|
عضو وفادار
![]() ![]()
![]()
|
ما معتقديم كتابهاي اديان ديگر دستخوش تحريف قرار گرفته اند
اما در مورد قرآن تنها كتابي است كه ما معتقديم متن خداونداست و برپيامبربا همين الفاظ نقل شده است.اما كتب ديگر چون به دست غيرپيامبران گرداوري شده است مطالبي كه درآن ها يافت مي شود نمي تواند متن كامل كتب مقدس باشد. يكى از علل تحريف كتاب هاى آسمانى به وسيله سلطه جويان و زورمندان ، معارض بودن پيام ها و دستورهاى كتب آسمانى با منافع آنها بوده است . اما قرآن در طرح پيام ها و دستورهاى خود ، شيوه اى را برگزيده است كه راه را بر هر گونه كتمان و تحريف بسته و اين كتاب جاودانه را از دستبرد مغرضان و معاندان و منافقان محفوظ نگه داشته است ، چون قرآن در بيان مطالب خويش به بيان كلّيات و اصول اكتفا نموده ، و شرح و تفسير آنها را به سنّت (پيامبر(صلى الله عليه وآله) و امامان (عليهم السلام)) واگذاشته است ، همين امر باعث شده تا از دستبرد مغرضان در امان بماند . به عنوان نمونه : خداوند در قرآن اوصاف امام و جانشين پيامبر(صلى الله عليه وآله) را بيان كرده ، امّا نام جانشين پيامبر(صلى الله عليه وآله) را ذكر نكرده و بيان آن را به پيامبر(صلى الله عليه وآله) واگذار كرد . از سوى ديگر دين اسلام جاودانه و ابدى است پس معجزه آن هم بايد جاودانه بوده و هيچ گاه دستخوش تحريف قرار نگيرد . و قرآن چنين است . و از همه مهم تر اينكه ، خداوند خودش سلامت قرآن را از هرگونه حادثه و دستبرد در همه زمانها و نسلها ، تضمين كرده و اين يك ضمانت الهى است كه هرگز خلاف آن رخ نخواهد داد . زيرا خداوند دانا و تواناست و وعده او راست و تخلّف ناپذير است . در آيه 9 سوره حجر مى فرمايد : «ما قرآن را نازل كرديم و خودمان به طور قطع نگهدار آنيم .»(*) بنابراين قرآن هرگز دستخوش تحريف قرار نگرفته و نخواهد گرفت . «كتاب آسمانى و يا از طرف خداوند بودن نمى تواند به تنهايى سبب عدم تحريف باشد ، بلكه علاوه بر آن بايد معجزه نيز باشد و از راه هاى تضمين شده از سوى خداوند و مردمى كه كتاب بر آن ها نازل شده ، حفظ شود و اين مطلب تنها در مورد قرآن تحقق يافته است » . * جهت اطلاعات بيشتر ر .ك : درسنامه علوم قرآنى ، حسين جوان آراسته ، ص 302 - 331 |
||||||||||||||||||
|
|
|
|
5
|
||||||||||||||||||
|
عضو وفادار
![]() ![]()
![]()
|
عقل حكم مي كند كه مسئولين حكومت اسلامي موظفند براي جامعه خود امكانات مطالعه دين اسلام را به نحو احسن فراهم آورند و به همه شبهات اطراف آن پاسخ مناسب دهند
تا شبهات ذهني مسلمانان را بزدايند و هرآنچه مانع رسيدن به يك اعتقاد محكم اسلامي است را بايد ازدسترس آن ها دور نگه دارند. درنظر بگيريد يك كودك قصد دارد راه رفتن آدمي راياد بگيرد همين ميان كبكي از راه مي رسد و جلوي او شروع كند به رژه رفتن ، طبيعي است اين كودك از ادامه تمرين و فراگيري يادگيري راه رفتن هم نوعان خود را فراموش كرده و سعي مي كند مانند آن كبك راه رود نتيجه اش اين مي شود راه رفتن خود را هم فراموش كند. بنابراين در اين هنگام توجه اين كودك تنها مي بايست معطوف به راه رفتن نوع خود بوده و هرچيز ديگري را از دسترس او و منظر او بايستي دورنگه داشت . بنابراين در مسئله به اين مهمي اعتقادي تنها بايستي در همان ديني كه هستي نخست اعتقادات و باورهاي خود را محكم كني و در اطرافش خوب مطالعه كنيم بله شنيده ايم كه انسان قبل ازانتخاب دين موظف است تحقيق داشته باشد ولي اين قبل از انتخاب دين است افرادي كه در جامعه اسلامي زندگي مي كنند و دين اسلام را به عنوان دين خود انتخاب كرده اند عقلا تا زماني كه اطلاعات خود را درباره دين خود كامل نكرده اند نمي توانند سراغ دين ديگر رفته و درباره آن اطلاعات كسب كنند و اين مانند همان راه رفتن كبك مي شود. |
||||||||||||||||||
|
|
|
|
6
|
||||||||||||||||||
|
عضو وفادار
![]() ![]()
![]()
|
گرچه اكثريت جامعه ما مسلمان هستند
اما بايد اعتراف كرد كه اكثريت شناختشان از اسلام بسيار ناچيز است و از اسلام تنها نام آن را و يك سري دستورات كلي را مي دانند وبس اما اعتقاد قلبي و رسوخ دين در قلب صورت نگرفته است قَالَتِ الْأَعْرَابُ آمَنَّا قُل لَّمْ تُؤْمِنُوا وَلَكِن قُولُوا أَسْلَمْنَا وَلَمَّا يَدْخُلِ الْإِيمَانُ فِي قُلُوبِكُمْ بنابراين فرد چون اطلاعي از دين خود و ويژگي هايش و امتيازاتش ندارد كافي است باديني ديگر مواجه شود و با برخي از خصوصياتش آشنا شود فوري ممكن است تحت تاثير قرار گيرد و تصور كند كه اين كامل ترين دين است و دست از دين خود بشويد در حالي كه اين اتفاق اغراء به جهل است فردي در سرزميني زندگي مي كند كه اكثريت جامعه مسلمانند آن جامعه موظف است ابزاري را فراهم كند تا افراد آن جامعه با آن دين آشناي كامل شده و آن دين در دلشان رسوخ كند اما نه تنها اين كار رانكردند بلكه زمينه را فراهم كردند كه آن فرد به راحتي دين داشته خود را هم از دست بدهد. و اين درست نقطه مقابل هدايت و گمراه كردن فرد است. |
||||||||||||||||||
|
|
|
|
7
|
||||||||||||||||||
|
عضو وفادار
![]() ![]()
![]()
|
خداوند برای هدايت بشر به او عقل وپيامبر داده عقل هادی درونی و پيامبران راهنمايان بيروني هستند عقل که همواره دستگير او در مراحل گوناگون بوده ؛اما مي دانيم عقل به تنهايی کافی نبوده و پيوسته بشر به هادی بيرونی که به منزله چراغی روشنگر عقل او بوده نيازمند است وگرنه به بيراهه مي رود. مي دانيم انسان از بدو خلقت در مسير رشد عقلانی بوده از اينرو با گذشت زمان خواستگاه دينی او نيز به تناسب رشدش تغيير کرده و توقعات بيشتری پيدا مي کند به بيانی ديگر رشد عقلانی اوباعث مي شود تا خواهان کمال بيشتر باشد ؛ بنابراين هر روز که بر اين رشد مي گذرد مي بايست برنامه ديني او نيز تغيير يافته و دستورات کامل تری به او محول گردد. پس هرچه در اين مسير رشد جلو تر مي رود مسئوليت بيشتری متوجه او مي شود .دِين که برای بشر همان برنامه زندگي برای رسيدن به سعادت اخروی و کمال است .اگر چه نزد خداوند يکي است ، اما دارای مراحل و نسخه هايي است که به تناسب همان رشد در هر زمان يکی ازآن نسخه ها عرضه مي شود . اديان الهی که آمدند همين امر را دنبال مي کردند ، لذا با آمدن مرحله ای جديد برای بشر نسخه کامل تری جايگزين می شد تا آنجا که بشر به حدی از رشد رسيد که ديگر تحمل کامل ترين برنامه را داشته و آن مسئوليت بزرگ گريبان گير او گشت . امروز ما در عصری بسر می بريم که عقل بشر خواهان کامل ترين نسخه دين الهی است ؛ لذا خداوند دين اسلام را به عنوان خاتم اديان برای ما فرستادبنابر اين هر کس در اين عصر زندگی مي کند دِين ديگری از او پذيرفته نيست. به آيات ذيل توجه کنيد: 1.ما كان ابرهيم يهوديّا و لا نصراني و لكن كان حنيفا مسلما و ما كان مِنَ المشرِكين ؛ابراهيم ، يهودى و نصرانى نبود; بلكه حق گرايى فرمانبردار بود و از مشركان نبود. ))آل عمران /67. 2.((إنّ الدّين عنداللّه الاسلــم و ما اختلف الّذين أوتوا الكتـب إلاّ من بعد ما جأهم العلم بغيا بينهم و من يكفُر بــءَايـت اللّه فَإن َّ اللّه سريع الحساب ; در حقيقت ، دين نزد خدا همان اسلام است و كسانى كه كتاب [آسمانى ] به آنان داده شده ، با يكديگر به اختلاف نيزنپرداخته اند; مگر پس از آنكه علم براى آنان [حاصل ] آمد. آن هم به سابقهء حسدى كه ميان آنان وجود داشت و هركس به آيات خداكفر ورزد، پس [بداند] كه خدا زودشمار است . ))اسلام ، به معناى تسليم در برابر فرمان خداوند است ;) آل عمران /19 3.((و مَن يَبتَغِ غَيرَ الاسلـم دينا فَلَن يقبَل مِنه و هو فى الاخرةِ مِن الخـسرين ; و هر كس غير از اسلام ، آيينى براى خود انتخاب كند،از او پذيرفته نخواهد شد; و او در آخرت ، از زيانكاران است ).آل عمران /85 4.((و إذ قال عيسى بن مريم يـبنى اسرائيل إنّى رسول اللّه إليكم مصدّقا لما بين يدىّ مِن التوريــة و مبشرّا برسولٍ يأتى مِن بعدىاسمه احمد; و [به يادآر] هنگامى كه عيسى بن مريم گفت : اى بنى اسرائيل ! من فرستاده خدا به سوى شما هستم و حقانيت توراترا كه در پيش روى من است تصديق مى كنم و شما را به پيامبرى بزرگوار كه اسم او احمد است و بعد از من خواهد آمدبشارت مى دهم . ) صف/6 5.((قُل يـأيّها النّاس إنّى رسول اللّه إليكم جميعا; بگو اى مردم ! من پيامبر خدا به سوى همهء شما هستم )) اعراف/158 |
||||||||||||||||||
|
|
| تشكر |
|
|
8
|
||||||||||||||||||
|
عضو آشنا
![]() ![]()
![]() |
با سلام خدمت کارشناس به نظر من باید گذاشت دیگر ادیان حرف بزنند زیرا اسلام کامل ترین هست بگذارید گفته های خود را بگویند طلای که پاکه چه منتش به خاک است اسلام کامل است وهیچ شکی نیست "وانهای که مخالفند"سه گروه هستند"انهای که واقعا سئوال و پرسش دارند وانهای که برای تمسخر و زیر سئوال بردن اسلام تلاش میکنند"و گروه سوم کسانی هستند که از این گروه ها حمایت میکنند که واقعا کشور یا گروه ی پشت این ماجرا است زیرا در ماهواره در اینترنت با طرح کردن تبلیغ "سئوال های که مردم عزیز ما را گمراه کنند"در کل این گرو ها فقط مردم ساده مار ا هدف قرار می دهند"اگر ما یکی باشیم و دست در دست هم دهیم وپاسخی کوبنده به این گروه ها ندهیم بیشتر مردم عزیز ومسلمان ما را هدف قرار میدهند"اسلام دین مهربانی و محبت است "اسلام ما اول هرچیز از خداوند یکتا و مهربان وبخشنده صحبت میکند"از تمام اعضا خواستارم"تا از پرسش و پاسخها که همه باید پشت هم باشند پند وایمان خود را تقویت کنند"علی(ع)یار و یاور شما"صبورانه"یا علی(ع)
|
||||||||||||||||||
|
|
| تشكر |
![]() |
| برچسب ها |
| تبليغ، كتاب، اديان، مذاهب |
|
|
| کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان) | |
| ابزارهای موضوع | جستجو در موضوع |