-
۱۳۸۶/۱۱/۰۷, ۲۰:۲۸ #1
- تاریخ عضویت
بهمن ۱۳۸۶
- نوشته
- 2
- مورد تشکر
- 0 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
روش تحقیق در رشته علوم قرآنی
با سلام. به نظر می رسد نوعی آشفتگی و سردگمی در مباحث مربوط به روش تحقیق در مباحث قرآنی وجود دارد. به عبارت دیگر، رشته علوم قرآنی نیز همچون بسیاری از رشته های علوم انسانی فاقد روش تحقیق خاص خود است. استفاده از روشهای رایج در علوم تجربی برای تحقیق در علوم انسانی به طور کلی و در رشته های اسلامی مانند علوم قرآنی به طور خاص، با مشکلات و مسائل زیادی روبروست. به همین دلیل مایل هستم با صاحب نظران و علاقتمندان به این موضوع ، به مبادله نظر بپردازم.
-
۱۳۸۶/۱۱/۰۷, ۲۰:۵۲ #2
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۶
- نوشته
- 1,251
- مورد تشکر
- 2,255 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
10
لطف كنيد جزئي تر وارد بحث شويد تا بتوانيم همفكري كنيم ....
زخون هر شهيدي لاله اي رست** مبادا روي لاله پا گذاريم
-
۱۳۸۶/۱۱/۰۹, ۱۷:۳۸ #3
- تاریخ عضویت
بهمن ۱۳۸۶
- نوشته
- 2
- مورد تشکر
- 0 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
ب سلام.
يكي از مهم ترين مباحث مربوط به هر رشته علمي ، چكونگي علم ورزي و تحقيق و پژوهش در آن رشته است. به عبارت ديگر ، گفته مي شود كه تاسيس هر رشته علمي ، منوط به پاسخگويي به سه سوال زير است:
1) موضوع اين علم چيست؟ يعني چه مساله خاصي در اين رشته علمي مطرح مي شود كه ساير رشته هاي علمي تا كنون به آن توجهي نكرده اند؟
2) اين رشته علمي، با استفاده از چه روش يا روشهايي به بررسي و مطالعه موضوعات خاص خود مي پردازد؟ يعني هر يك از رشته هاي علمي براي تحقيق و پژوهش به ناچار يا بايد از ميان روشهاي موجود ، يكي از آنها را برگزيند يا اين كه روش تحقيق خاص را خود را ابداع نمايد. اكنون سوال اين است كه روش تحقيق در رشته علوم قرآني چيست؟ سوالها و مباحث قرآني چگونه بررسي مي شود؟ به عنوان مثال ، آيا در تحقيقات علوم قرآني ، از روش علمي و تدوين فرضيه و بررسي و آزمون آن استفاده مي گردد يا اين روش ديگري وجود دارد؟ اساسا سوالهاي زيادي در اين مورد قابل طرح است مانند اين كه يك رشته علمي ، چگونه مي تواند روش پژوهش خاص خود را به وجود آورد؟
3) سومين مساله اي كه در رابطه با هر علمي قابل طرح است اين است كه آيا دانشمندان اين رشته علمي ، تا كنون توانسته اند به يافته هاي جديدي دست پيدا كنند؟ به عبارت ديگر، محصول تلاش علمي علماي اين رشته ، تا كنون ثمر و نتيجه اي داشته است؟
اميدوارم ، مساله اصلي به خوبي طرح شده باشد.
-
۱۳۸۶/۱۱/۱۰, ۱۸:۴۳ #4
با سلام سوال شما برای پژوهشگران علوم جدید در موضوعات و مباحث علوم قرآنی بسیار کاربرد دارد. اما نکته ائی که باید به آن توجه اساسی کرد . این است که: روش تحقیق علوم جدید مانند علم زیست شناسی و شیمی و... در مباحث گسترده علوم قرآنی مستلزم اشراف و احاطه کافی و کامل به تفسیر علمی آیات کریمه قرآن کریم است . چنانچه پژوهشگر نتواند از تفاسیر متقن و محکم علمی مفسران شیعه و سنی جهت درک و فهم و استنباط آیات علمی قرآن بهره ببرد به طور قطع نخواهد توانست پدیده های نو ظهور علوم جدید را با آیات قرآن مقارنه و مفاهمه نماید . و در این صورت احتمال بروز تفسیر به رای بیشتر خواهد شد . حقیر هم با شما کاربر محترم و عزیز موافق هستم که تحقیق در این گونه مسائل علمی ساده و آسان نیست به چند دلیل : فقدان منابع درست و محکم علمی در تفسیر علمی آیات قرآن - فقدان روش ها و اسلوب ها میان منابع ماثور شیعه - کم کاری پژوهشگران علوم جدید در علوم قرآن و ... با آرزوی توفیق و سلامتی برای شما و همه قرآن پژوهان و قرآن دوستان
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۱/۲۰, ۱۵:۱۶ #5
در قران هیچ دانشی نیست كه نیاز به پژوهش باشد.
وچیزهایی را گفته كه مردم آنزمان میدانستند كه
بیشترشان هم امروزه نادرست از اب درآمده اند.
-
۱۳۸۷/۰۱/۲۰, ۱۶:۱۴ #6
بستگي به محققش داره كه كي باشه و با چه روشي تحقيق كنه.
يكي از همكيشان شما ... مي خواست در مورد خدا تحقيق كنه ، گفت: «ای جمعیت اشراف! من خدایی جز خودم برای شما سراغ ندارم. (امّا برای تحقیق بیشتر،) ای هامان، برایم آتشی بر گل بیفروز (و آجرهای محکم بساز)، و برای من برج بلندی ترتیب ده تا از خدای موسی خبر گیرم؛ هر چند من گمان میکنم او از دروغگویان است!» (القصص: ۳۸)
ویرایش توسط tabatabay : ۱۳۸۷/۰۴/۰۲ در ساعت ۱۹:۴۳ دلیل: حذف توهين
-
۱۳۸۷/۰۱/۲۱, ۱۳:۵۳ #7
-
۱۳۸۷/۰۱/۲۱, ۱۴:۱۷ #8
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری