صفحه 1 از 59 1231121314151 ... آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: نقد ديدگاه دكتر سروش

شروع کننده موضوع

نوشته
    742
    مورد تشکر
    1,784 پست
    حضور
    9 روز 5 ساعت 34 دقیقه
    دریافت
    21
    آپلود
    0
    گالری
    119

نقد ديدگاه دكتر سروش

دكتر سروش رسما نزول قرآن ازسوي خداوند را انكار كرد
    اين آدرس را ببينيد
    http://jahannews.com/pages/view.php?id=23161

2. تشکرها 3

نوشته
    1,251
    مورد تشکر
    2,255 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    10

باسلام
    به نظر من اين گونه حرفا ،چيز جديدي نيست بلكه خيلي از افرادي كه با اسلام وقرآن سازشون جور نيامده اين طورحرفهايي رو زده اند.گاهي وقتها هم اغراض سياسي با آن قاطي مي شه ...دنياست ديگه.
    آيا زماني را سراغ داريد كه افرادي مثل اين بابا نبوده باشند وحرفهايي كه سندشان فقط خود آنها هستندرا نزده باشند؟
    من در تعجبم كه اين بابا ، با اين همه ادعا ، چرا در يك جلسه مناظره اي با علماي اهل فن كه كم هم نيستند بحث ومناظره نمي كند.
    اين طور حرف زدن كه خيلي ساده است .منم مي توانم از اين حرفا يزنم .آخه كي از اين بابا براي حرفهاش دليل ومدرك خواسته .اين كه بگويد ، به نظر من و...كه مدرك وسند نشد.
    خلاصه :من فكر مي كنم اين حرفا زدنش كاري نداره اثباتش هنره .اون هم اگر راست مي گويد بيايد با علمايي مانند آقايي سبحاني ، جوادي آملي و...مناظره كند.اون وقت براي اهلش روشن مي شود.
    راستي زدن اين حرفاوشبهات علمي توي فضاي عمومي ودر حضور كساني كه اصلا در اين زمينه مطالعاتي ندارند ، چه معني دارد؟آيا معني آن كمك به اسلام وقرآن است ويا زدن زيرآب همه مقدسات؟
    خدا به دادش برسد.به همين زوديها جواب اين حرفهاشو مي گيره .آخه در طول تاريخ كساني كه با اسلام وقرآن درافتادند همگي ورافتادند.منتظريم ببينيم سرنوشت اين بابا چه مي شود.
    باتشكر-شهيدان

زخون هر شهيدي لاله اي رست** مبادا روي لاله پا گذاريم

4. تشکرها 5

نوشته
    711
    مورد تشکر
    1,437 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    2
    آپلود
    0
    گالری
    0

اون هم اگر راست مي گويد بيايد با علمايي مانند آقايي سبحاني ، جوادي آملي و...مناظره كند.اون وقت براي اهلش روشن مي شود.
    رفيق خوبم اين آقا اندازه اين حرف ها نيست . اگر هم گوش شيطان كر هوس مناظره اي به سرش بزند ،‌ شاگرد شاگردان علما هم از سرش زيادند.
    يك ضرب المثل معروف هست كه مي گويد :

خالف تعرف
    مخالفت كن معروف مي شوي .
    روش بدي هم نيست .

6. تشکرها 4

نوشته
    1,183
    مورد تشکر
    1,666 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

وا، بسم الله، به حق چیزای نشنیده
    جواب ابلهان خاموشی است
    (البته به این معنی نیست که علما جواب این آقا رو ندن ، اینو گفتم دلم خنک شه )
    ویرایش توسط sara.m : ۱۳۸۶/۱۱/۱۴ در ساعت ۱۸:۱۸
    مهدیا کعبه شد از تاب تو بی تاب بتاب

8. تشکرها 2

نوشته
    5,435
    مورد تشکر
    4,566 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    27

بابا یکی بیاد اینو بگیره!
    معلوم هست این عبدالکریم داره چی کار می کنه...می گن یارو رو جو گرفته...این بابا رو انگار بد فرم جو گرفته...داستانه اون طرفه که ادعای پیغمبری می کنه.بهش می گن کتابت کو؟!!
    می گه من از این سوسول بازی ها خوشم نمی یاد،جزوه می گم بنویسید.
    یا مثلا یزید که نماز جمعه رو چهارشنبه می خوند می گفت خلوت تره، بهتره!!!
    یا اون همشهری ما که....
    ولش کن...این بابا اصلا ارزش نداره به خاطر مباحثه باهاش دستای خودتون رو خسته کنید واسش پست بدید...یا حتی وقته مبارک و با ارزش علما رو بگیرید تا به حرفای این بابا جواب بدن....
    همین آقا شهیدان ما واسه گرفتنه حاله این یارو بسه...شهیدان!
    آماده یک مناظره با این حضرت استاد باشید.

دست به دست من بده
    پا به پای من بیا
    نگو امروز مال ما
    بگو فردا رو میخوام

به لطف الهی فردا از آن ماست....

10. تشکرها 6

شروع کننده موضوع

نوشته
    742
    مورد تشکر
    1,784 پست
    حضور
    9 روز 5 ساعت 34 دقیقه
    دریافت
    21
    آپلود
    0
    گالری
    119

راهنما اولين جوابيه يك ايراني مقيم آلمان

نقل قول نوشته اصلی توسط saeed623 نمایش پست
    دكتر سروش رسما نزول قرآن ازسوي خداوند را انكار كرد
    اين آدرس را ببينيد
    در اولين اقدام يك ايراني نويسنده مقيم آلمان پاسخي فلسفي به اشكال سروش كرده و درقالب قرآن حادث يا قديم ملاحظه فرماييد

http://jahannews.com/pages/view.php?id=23208

12. تشکرها 3

نوشته
    1,957
    مورد تشکر
    3,494 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    28
    آپلود
    0
    گالری
    0

اشاره تناقض بزرگ در یک نوشته!!!

اگر از جاده احساس و عاطفه درجواب دادن فاصله گرفته شود وبه سبیل منطق وبرهان قدم گذاشته شود ، لزومی به صرف وقت علمایی مانند جوادی و مصباح و..نیست بلکه با کمی دقت سطحی، بی پایه بودن این مقاله روشن میشود.
    به نظر من روح حرف آقای سروش در این دو جمله هست.
    1- ..پیامبر به نحوی دیگر نیز آفریننده‌ی وحی است. آن‌چه او از خدا دریافت می‌کند، مضمون وحی است. اما این مضمون را نمی‌توان به همان شکل به مردم عرضه کرد؛ چون بالاتر از فهم آن‌ها و حتی ورای کلمات است. این وحی بی‌صورت است و وظیفه‌ی شخص پیامبر این است که به این مضمون بی‌صورت، صورتی ببخشد تا آن را در دسترس همگان قرار دهد. پیامبر، باز هم مانند یک شاعر، این الهام را به زبانی که خود می‌داند، و به سبکی که خود به آن اشراف دارد، و با تصاویر و دانشی که خود در اختیار دارد، منتقل می‌کند.
    2- .. من فکر نمی‌کنم که پیامبر «به زبان زمان خویش» سخن گفته باشد؛ در حالی که خود دانش و معرفت دیگری داشته است. او حقیقاً به آن‌چه می‌گفته، باور داشته است. این زبان خود او و دانش خود او بود و فکر نمی‌کنم دانش او از دانش مردم هم‌عصرش درباره‌ی زمین، کیهان و ژنتیک انسان‌ها بیش‌تر بودهاست. این دانشی را که ما امروز در اختیار داریم، نداشته است. و این نکته خدشه‌ای همبه نبوت او وارد نمی‌کند چون او پیامبر بود، نه دانشمند یا مورخ . متن کامل دراین آدرس است
    واما نقـــد:
    با نگاه سطحی به این دوجمله ایشان، تناقض آشکار برای هرخواننده بیغرض نمایان است.زیرا
    در جمله اول ؛ فهم پیامبر را بالاتر از فهم مردم میداند.
    و در جمله دوم: دانش پیامبر را از دانش مردم عصرش بیشتر نمیداند!
    واما جمله پایانی آقای سروش اینه:
    ...وظیفه‌ مسلمانان امروز این است که پیام گوهری قرآن را به گذشت زمان ترجمه کنند.
    نـقــــد دیگر:
    ولی تمام سوال که در بحث تفسیر قرآن ؛ شیعه را از غیر شیعه ممتاز میکنه اینه که :
    وظیفه کدام مسلمان ترجمه کردن پیام گوهری قرآن با گذشت زمان هست ؟
    آیا هر بقال و کاسب و سبزی فروش و ... که مسلمانه میتونه ترجمه و تفسیر قرآن کنه یا اینکه (بگفته خود دکتر سروش این مضمون را نمیتوان به همان شکل به مردم عرضه کرد چون بالاتر از فهم آنهاست و حتی ورای کلمات .) وفقط باید کسی که احاطه کامل به علوم و معارف قرآن را مانند محکمات و متشابهات –عام وخاص- مطلق ومقید – ناسخ ومنسوخ – و...باضافه شان نزول و شرائط زمانی و... ده ها ملاکات دیگر.. دارد مسئول تفسیر قرآن باشد.
    که اگر چنین بود اساسا چه فلسفه ای برای ارسال پیامبر وجود داشت جز اینکه قرآن با همه تنزلش باز از فهم بشر بالاتر بود لذا خداوند پیامبر فهیمی را فرستاد تا این وحی را با زبان قابل فهم برای توده مردم بیان کند. البته این بمعنی بالاتر بودن فهم پیامبر از فهم همه مردم در همه اعصار نیز هست چون خود قرآن و وحی برای همه اعصار هست.
    بنا براین یا باید خود پیامبر آن را برای مردم ترجمه وتفسیر کند و یا کسی که مانند پیامبر و نماینده و جانشین اوباشد یعنی امامانی که مانند خود پیامبر معصوم از لغزش دردریافت وحی ونیز معصوم درگفتار و کردار باشند .
    ممکن است دوستان دیگه جوابهای منطقی دیگری نیز داشته باشند که بیان آن برای اهل فکر خالی از لطف نیست. والبته خیلی از تعبیرات ایشان دوپهلو به نطر میرسه مانند آن‌چه او از خدا دریافت می‌کند، مضمون وحی است .
    برای اینکه از جاده انصاف خارج نشیم بقول شاعر:
    این همه عیب به صد جمله بگفتی
    هنرش نیز بگوی
    1- آقای دکتر دراین نوشته خدا را قبول دارد
    2- پیامبر را قبول دارد
    3معاد را قبول دارد
    لکن در فهم از وحی و رسالت پیامبر ووظائف نائبان پیامبر دچار لغزش شدید شده.
    امید است خداوند همه را براه راست هدایت کند.
    ویرایش توسط hoseintabar : ۱۳۸۶/۱۱/۱۵ در ساعت ۱۳:۳۴
    الهمّ صلّ علی محمّد وآل محمّد

نوشته
    8
    مورد تشکر
    1 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

نیشخند جواب منطقی

فکر میکنم منطقی جواب بدیم بهتر ه تا بدگویی
    چون اسلام دین منطقه و همیشه حرف برای گفتن داره از طفی اگر یک بی طرف این حرفهای آقای سروش را ببیند و جواب احساسی را چه برداشت میکنه .
    فکر میکنم جواب جناب حسین تبار و شهیدان منطقیه نقل جناب سعید
    ویرایش توسط asemani : ۱۳۸۶/۱۱/۱۵ در ساعت ۱۹:۱۲

15. تشکرها 3

نوشته
    5,435
    مورد تشکر
    4,566 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    27

بحثه جواب منطقی و غیر منطقی نیست.
    اصلا نقل نقله این حرفا نیست.
    می دونید آدم حرص می خوره..می سوزه...شما حسه من رو نمی تونید درک کنید.
    به هر حال شما آسمانی هستید.
    این خصوصیاته آسمانی هاست.
    ما زمینی ها زود رنجیم.

دست به دست من بده
    پا به پای من بیا
    نگو امروز مال ما
    بگو فردا رو میخوام

به لطف الهی فردا از آن ماست....

17. تشکرها 2

نوشته
    1,183
    مورد تشکر
    1,666 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

شرمنده جنا ب آسمانی
    شما به بزرگواری خودتون ببخشید
    من در حد اساتید نیستم که جواب تخصصی بدم ولی دوست داشتم تو بحث شرکت کرده باشم

مهدیا کعبه شد از تاب تو بی تاب بتاب

19. تشکرها 2

صفحه 1 از 59 1231121314151 ... آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

‏تضمين تطابق حقيقت با صورت, religious experience, قدیم و حادث بودن قرآن, قرآن, قرآن قدیم است یا حادث, قرآن و فرهنگ زمان, قرآن و وحی, قرآن و پاسخگویی به نیازهای زمان, قرآن و علم, قرآن را خداوند انشا كرده است, كل حادث مسبوق بماده, مکانیزم وحی, محمدعلی محمدی, مخلوق بودن قرآن, مراحل سه گانه نظام هستی, مصطفی حسینی طباطبایی, نقد روشنگری دینی, نقش فاعل وحی و نقش قابل آن, نقش پیامبر در وحی, چه کسی خالق قرآن است, نیاز انسان به نبوت, نیاز انسان به وحی, نگرش قرآن درباره دگراندیشان, نامه نگاری آیت الله سبحانی و دکتر سروش, نزول قرآن, نزول قران, نزول دفعی و تدریجی, نظریه انسانی بودن وحی, نظریه دکتر سروش درباره وحی, نظرات سروش و شبستری, هدایت, هرمنوتیک, واکنش مهاجرانی به اظهارات دکتر سروش, وحی قدسی, وحی نفسی, وحی نبوی, وحی نبوی از درون جان پیامبر است یا بیرون, وحی و مکاشفه عرفانی, وحی و شعر, وحی کلام الهی یا کلام بشری, وحی الهی, وحی الهی است یا انسانی, وحی زنبوری, کارکرد عقل, پاسخ آیت الله منتظری به دکتر سروش, پاسخ استاد ربانی گلپایگانی به دکتر سروش, پاسخ به پرسش هایی پیرامون قرآن و وحی, پاسخ بهاءالدين خرمشاهي به قرآن‌ ستيزان, آيا قرآن مخلوق ذهن پيامبر است, آیا قرآن منعکس کننده فرهنگ زمان نزولش است, آیا قرآن آفریده شخص پیامبر است, آیا قرآن برای همه زمان ها نازل شده, آیا وحی اشتباه می کند, آزادی عقیده, اهل بیت کشتی نجات, اثبات آسمانی بودن قرآن, اثبات رسالت, اختیار, اضلال, اضلال و هدايت پاداشي و كيفري, اضلال و هدایت ابتدایی, اضلال خداوند چیست؟, اعمال عقیده, اعتراض هنرمندان به اظهارات عبدالکریم سروش, بنی قریظه, بهاءالدین خرمشاهی, باز انديشى نقش پيامبر در پديده وحي, بسط کلام وحیانی, تفاوت نبوت و تجربه عرفانی, تفاوت وحی و الهام, تفاوت جوهري راه علوم كسبي و علوم كشفي, تفاوت خطای واقعی و خطا در برداشت, تاثیر قوه خیال پیامبر در وحی, تاثیر حالات روحی پیامبر بر چینش کلمات و مفاهیم آیات, تبعیت وحی از شرایط فرهنگ و زبان مردم زمانه, تجربه دینی, تجربه عرفانی, تجرد وحی, تحلیل حقیقت وحی, تحلیل شبستری از پدیده وحی, تحدی, تطابق حقیقت با صورت, تعارض قرآن با علم روز, جنبه بشری وحی, حال دینی, خلق قرآن, خروشی بر سروش, خطا, خطاناپذیری حوزه وحی و رسالت, خطاهای علمی در قرآن, خطاپذیری, دین و آزادی عقیده, دیدگاه دکتر سروش درباره نزول قرآن, دیدگاه روشنفکران درباره وحی, رویداد دینی, رابطه جبرئیل و پیامبر, سروش, سروش، جريان اصلاح طلبي و دستگاه هاي اطلاعاتي غرب, شناخت بی واسطه, شهود, شاعر شمردن رسول خدا (ص), شباهت ها و تفاوت هاى وحى و تجربه دينى, شرایط مادی وحی, ضرورت نبوت, طوطی و زنبور, طبیعت الهی یا الهیات طبیعی, عقل, عقل مدرک کلیات, علم پیامبر, علم حصولي, علم حضوري, علوم کسبی, علوم کشفی, عبدالکریم سروش, غلامرضا مغیثی

نمایش برچسب‌ها

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری