جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: صحف ابراهيم عليه السلام

  1. #1
    baquran
    شروع کننده موضوع

    صحف ابراهيم عليه السلام




    نام ابراهیم 69 بار در قرآن به احترام و بزرگی یاد شده و در اثنای آنها فرازهای مختلفی از زندگی او برای عبرت مومنین بیان شده است. خداوند او را فردی یکتا‌پرست و دین او را حنیف خوانده است(آل عمران،67) و امر می‌فرماید که دین ابراهیم را پیروی کن(نساء، 125). او پیامبری راستین و فردی صدیق بود(مریم،41) و خداوند به او و خاندانش نعمت حکمت و سروری اعطا نمود(نساء،54). در تعالیم اسلامی ابراهیم از پیامبران اولی‌العزم و دارای شریعت می‌باشد، و قرآن در چند مورد اشاره دارد که ابراهیم علیه‌السلام دارای کتاب آسمانی به نام «صحف» بوده است.
    - سرای آخرت بسی بهتر و پاینده است، همانا این حقیقت در صحف (رسولان) پیشین(یعنی) صحف ابراهیم علیه‌السلام و موسی علیه‌السلام ذکر شده است.(اعلی19تا17)
    (از آیه فوق استفاده می‌شود که کتاب ابراهیم مجموعه‌ای از دستنوشته‌ها و کتابچه‌ها بوده است. زیرا اگر در آیه، لفظ «صحیفه» به صیغه جمع یعنی «صحف» بیان شده است، جهت اشاره‌ای به دو کتاب ابراهیم و موسی نیست، بلکه این کلمه نام خاص برای نامه‌ها یا نوشته‌های دینی مربوط به ابراهیم می‌باشد. چون در زبان عربی برای دو شیء، صیغه تثنیه می‌آورند نه جمع.)
    آن‌چنان‌که از بیان قرآن مشهود است این کتاب یا کتاب‌ها محتوایی آسمانی و نازل شده از سوی خداوند داشته‌اند، و متون آن مجموعه‌ای از وحی الهی بوده است که به ابراهیم نازل شده بود.(نساء،63)
    - بگو ایمان آوردیم به خدا و آنچه نازل شده به ما و آنچه نازل شد بر ابراهیم...(آل‌عمران،84)
    اما از آنجا که ابراهیم (بر طبق شواهد تاریخی) حدود 3800 سال قبل می‌زیسته است، از کتاب او چیزی بجای نمانده و حتی در کتب مقدس عبرانی نیز نامی از کتاب و متن آن نرفته است.
    اما از اشارات قرآنی مشخص است که محتوای صحف ابراهیم با کتاب موسی کاملاً هم‌سو و هم‌سنگ بوده است.(اعلی،19)

  2. #2

    تاریخ عضویت
    جنسیت مهر ۱۳۸۵
    نوشته
    742
    مورد تشکر
    1,784 پست
    حضور
    9 روز 5 ساعت 34 دقیقه
    دریافت
    21
    آپلود
    0
    گالری
    119

    راهنما كتاب حضرت نوح و ابراهيم عليهم السلام




    هر يك از پيامبران اولوالعزم داراى كتاب آسمانى بوده اند كه نام بعضى از آنها كاملا معروف و شناخته شده است ; مانند قرآن كريم ، تورات ، انجيل و زبور; امّا درباره حضرت نوح و حضرت ابراهيم (عليهما السلام ) ممكن است از آيه 19 ، سوره اعلى ، استفاده شود كه نام كتاب ايشان صحف بوده است .•


    پاورقي: ر .ك : پيام قرآن ، آيت الله مكارم شيرازى و ديگران ، ج 7 ، ص 363 .:salavat:


  3. تشکرها 2


  4. #3

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۸۵
    نوشته
    1,799
    مورد تشکر
    3,021 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    18

    راهنما




    نقل قول نوشته اصلی توسط saeed623 نمایش پست
    هر يك از پيامبران اولوالعزم داراى كتاب آسمانى بوده اند كه نام بعضى از آنها كاملا معروف و شناخته شده است ; مانند قرآن كريم ، تورات ، انجيل و زبور; امّا درباره حضرت نوح و حضرت ابراهيم (عليهما السلام ) ممكن است از آيه 19 ، سوره اعلى ، استفاده شود كه نام كتاب ايشان صحف بوده است .•

    پاورقي: ر .ك : پيام قرآن ، آيت الله مكارم شيرازى و ديگران ، ج 7 ، ص 363 .:salavat:
    بنام خدا

    تمام پيامبران اولواالعزم داراى كتاب آسمانى بوده اند: 1. كتاب حضرت نوح (چنان كه در برخى روايات آمده صحيفه يا صحف بوده است) 2. كتاب حضرت ابراهيم(ع)صحف بوده است.(اعلى، 19) 3. نام كتاب حضرت موسى(ع)تورات است; 4. نام كتاب حضرت عيسى(ع)انجيل است; 5. نام كتاب حضرت محمد(ص)قرآن مى باشد.
    البته داشتن كتاب ويژه پيامبران اولواالعزم نبوده. بلكه برخى از پيامبران غير اولواالعزم هم كتاب آسمانى داشته اند، مثل حضرت داود و ديگر پيامبران كه كتاب آسمانى حضرت داود زبور نام داشته است; چنان كه قرآن كريم مى فرمايد: «ما به تو وحى فرستاديم، همان گونه كه به نوح و پيامبران بعد از او وحى فرستاديم، ونيزبه ابراهيم و اسماعيل و اسحاق و يعقوب و اسباط ‌‌}بنى اسرائيل‌‌‌{ و عيسى و ايوب و يونس و هارون و سليمان وحى نموديم و به داود زبور داديم.»(نساء، 163)
    از برخى روايات بر مى آيد كه بر حضرت نوح(ع)مجموعه اى از صحيفه ها نازل شده است، چنان كه در حديثى آمده كه پيامبر اكرم(ص)مى فرمايد: از صد و بيست و چهار كتابى كه بر پيامبران مرسل نازل شد، پنجاه صحيفه بر شيث، سى صحيفه بر ادريس و بيست صحيفه بر حضرت نوح و بيست صحيفه بر حضرت ابراهيم و تورات و انجيل و زبور و فرقان}قرآن{نازل گشته است.
    بنابراين مى توان گفت كه به كتاب حضرت نوح صحيفه يا صحف مى گفته اند.(1) صحف جمع «صحيفه» است كه در قرآن كريم به معناى لوح و يا صفحه اى است كه چيزى بر آن مى نويسند كتاب هاى آسمانى پيامبران از جمله صحف حضرت ابراهيم(ع) از طرف خداوند متعال نازل شده و وحى خداوند به پيامبرانش است.
    بنابراين كتاب آسمانى به صورت لوح نوشته شده نيز مى تواند باشد كه از طرف خداوند متعال بر پيامبرانش نازل شده است.(2)

    پاورقي:
    1. وسائل الشيعه، شيخ حر عاملى، ج 14، ص 209 ـ 211، مؤسسه آل البيت.
    2. وسائل الشيعه، شيخ حر عاملى، ج 14، ص 152، مؤسسه آل البيت.


  5. تشکرها 2


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود