جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: عظمت عید نوروز از دیدگاه اهل بیت علیهم السلام
-
۱۳۸۶/۱۲/۱۳, ۰۸:۵۳ #1
- تاریخ عضویت
بهمن ۱۳۸۶
- نوشته
- 1
- مورد تشکر
- 0 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
عظمت عید نوروز از دیدگاه اهل بیت علیهم السلام
بسم الله الرحمن الرحيم
مطالبی در مورد دلایل عظمت عید نوروز از دید روایات
مؤيد گفته ما است حديث معلّى است از امام صادق عليه السّلام كه نوروز همان روزيست كه پيغمبر صلى اللَّه عليه و آله و سلم براى أمير المؤمنين عليه السّلام در غدير خم بيعت گرفت و اقرار بولايت او كردند، و خوشا بر آنكه بدان ثابت ماند، واى بر آنكه آن را بشكند، و روزيست كه رسول خدا صلى اللَّه عليه و آله على عليه السّلام را بوادى جن فرستاد تا از آنها پيمان ستد، و روزيست كه باهل نهروان پيروز شد و ذو الثدية را كشت، و روزيست كه قائم ما خاندان ظهور كند با كارگزاران و خدايش بدجّال پيروز گرداند و او را بر كناسه كوفه بدار زند، هيچ نوروزى نيايد جز آنكه ما در آن توقع فرج داريم، زيرا آن از روزهاى ما است كه فرسش نگهداشتند و شما آن را گم كرديد سپس يك پيغمبر از بنى اسرائيل از پروردگارش خواست مردمى را كه بيرون شده بودند از خانهشان و هزارها بودند و خدا آنها را ميرانيد زنده نمايد و خدا بدو وحى كرد كه آب بر آنها بريزد، و در اين روز بر آنها آب ريخت و زنده شدند، 30 هزار كس بودند، و آب پاشيدن در اين روز سنت ثابتى شد و سببش را جز پايداران در علم ندانند، و آن نخست روز سال فرس است، معلى گويد آن را بمن ديكته كرد و من نوشتم (كتاب السماء و العالم بحار ج3 102 )
عيد نوروز را چرا عيد ميگويند؟*****
يكى از پيغمبران بنام ازقيل بوادى رسيد كه اهل آن همگى مرده بودند از قيل عرض كرد خداوندا اينها را چگونه زنده خواهى نمود امر شد كه مقدارى آب بر روى خاكهاى آنها بريز و بخواه تا زنده شوند ازقيل مقدارى آب ريخت و از خداوند تقاضاى اعاده آنها را بحيات و زندگانى نمود فورا همگى زنده شدند و بين سى سال تا هفتاد سال مجدّدا زندگى نمودند يعنى از سى سال كمتر و از هفتاد سال بيشتر بود و اين قضيّه در روز اوّل فروردين يعنى روز اوّل بهار واقع شده باين واسطه روز اوّل فروردين را عيد ميگويند و كلمه عيد مأخوذ از عود و اعاده است. الفين-ترجمه وجدانى 999
*****
و باز از معلّى است كه بامداد نوروز نزد امام صادق عليه السّلام رفتم، فرمود: اى معلّى امروز را ميشناسى؟ گفتم: نه، ولى عجمش بزرگ داشتند و بدان تبرك جستند فرمود: نه هرگز، بكعبهاى كه در درّه مكّه است عظمت اين روز براى امرى است ديرين كه آن را برايت شرح دهم تا بدانى، گفتم: اين آموختن از زندگى جاويد نزد من دوستتر است، خدا دشمنانتان را نابود سازد، فرمود: اى معلّى نوروز همان روزيست كه خدا پيمان ستد از بندهها كه او را بپرستند بيگانگى، بىشريك (تا آخر خبر طولانى) كه گذشت، و گفته گواه چندى در اين حديث وجود دارد كه نوروز همان اول حمل است. كتاب السماء و العالم بحار، ج3، ص: 103
پس در این ایام خوب است که علی الدوام متذکر به نعمت ولایت و محبت اهل بیت علیهم السلام باشیم و از ته دل بگوییم الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایة امیرالمومنین و الائمة المعصومین علیهم السلام
ویرایش توسط سفیر : ۱۳۸۷/۰۹/۳۰ در ساعت ۲۳:۵۶ دلیل: ناخوانا بودن
-
۱۳۸۷/۱۲/۲۸, ۰۶:۱۸ #2
نوروز در كلام صادق آل محمد (ص)
نوروز در کلام صادق آل محمد
درباره نوروز در اسلام حرف و حدیث فراوان است که چکیده اش صحه گذاشتن بر آن است.معروفترین روایت درباره نوروز روایت " معلی بن خنیس " از حضرت صادق (ع) می باشد که گفته است نوروزی به خدمت حضرتش رسیدم فرمود:
می دانی امروز چه روزی است؟
عرض کردم:روزی است که ایرانیان آن را بزرگ میدارند و در آن برای یکدیگر هدیه می برند.
امام فرمودند:به خانه خدا در مکه سوگند که مبارکی این روز دلایلی به قدمت جهان دارد که می گویم تا بدانی...آنگاه امام دلایلی مبنی بر میمنت نوروز بیان کردند و از آن جمله فرمودند:
نوروز روزی است که :
خورشید برای نخستین بار طلوع کرده و بادها به حرکت درآمدند.
نوروز روزی است که :
خداوند از انسان پیمان گرفت که بندگی و عبودیت او را گردن گذارد.
نوروز روزی است که :
سفینه نوح (ع) پس از نشستن از طوفان بر کوه جودی "آرارات" قرار گرفت.
نوروز روزی است که :
ابراهیم خلیل (ع) بتان بتکده را درهم شکست.
نوروز روزی است که :
فرشته وحی بر پیامبر (ص) فرود آمد.
نوروز روزی است که :
علی (ع) پا بر شانه پیامبر (ص) نهاد و بتهای
کعبه را فرود آورد.
نوروز روزی است که :
پیامبر یارانش را به بیعت با علی (ع) فرمان داد.
وخلاصه نوروز روزی است که :
قائم ما در آن ظهور خواهد کرد و دجال را در زباله دانی کوفه به دار خواهد آویخت.
وهیچ نوروزی نیست مگر آنکه ما در آن روز انتظار فرج داریم زیرا این روز از روزهای ما و شیعیان ماست که ایرانیان آن را حفظ کرده اند.
ویرایش توسط مليكا : ۱۳۸۷/۱۲/۲۸ در ساعت ۰۶:۱۹
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۷/۱۲/۲۸, ۰۸:۵۰ #3
- تاریخ عضویت
دي ۱۳۸۷
- نوشته
- 10,035
- مورد تشکر
- 25,834 پست
- حضور
- 17 روز 15 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 6
- آپلود
- 0
- گالری
-
2
معلى بن خنيس از آقا امام صادق(ع) درباره نوروز روايت كرد فرمود:
هر وقت نوروز شد، پس غسل كن، و پاكيزه ترين لباسهايت را بپوش و خوش بو كن خود را با بهترين عطرهايت.
و آن روز را روزه بدار.
پس زمانى كه نافله هاى (نمازهاى ظهر و عصر) و خود نمازهاى ظهر و عصر را خوانديد پس بعد از اينها چهار ركعت نماز بخوان (به اين نحو
در اول هر چهار ركعت سوره فاتحه الكتاب بخوان و ده بار سوره «انا إنزلناه فى ليله القدر» و در ركعت دوم فاتحه الكتاب و بعد ده مرتبه «قل يا ايها الكافرون» و در ركعت سوم فاتحه الكتاب و بعد ده مرتبه «قل هو الله إحد» و در ركعت چهارم فاتحه الكتاب و بعد ده مرتبه سوره «ناس و خلق» را بخوان.
و بعد از خواندن اين چهار ركعت (كه به رو ركعت بايد خوانده شود) سحده شكر كن و در سجده دعا كنه(برا يخودت) كه گناه پنجاه سال تو آمرزيده شود.
(مصباح المتهجد ص 591، وسائل ج5، ص 288)
ویرایش توسط مجیب : ۱۳۸۷/۱۲/۲۸ در ساعت ۰۸:۵۱
یَا إِلَهِی وَ سَیِّدِی وَ مَوْلاَیَ وَ رَبِّی صَبَرْتُ عَلَى عَذَابِکَ فَکَیْفَ أَصْبِرُ عَلَى فِرَاقِکَ
اگه مي خواي اهل آسمون بهت رحم كنن به اهل زمين رحم كن
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۱۲/۲۸, ۱۵:۱۸ #4
- تاریخ عضویت
بهمن ۱۳۸۶
- نوشته
- 2,483
- مورد تشکر
- 6,391 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 22
- آپلود
- 0
- گالری
-
51
مرحوم سید هبة الدین شهرستانی درمقاله ای که درباره نوروز نوشته است (و در سالنامه نور دانش سال 1325 شمسی چاپ شده است) در رابطه نوروز با عالم اسلام چنین فرموده: نوروز به معنی روز نو یعنی نخستین روز از سال نوین و عرب آنرا نیروز نامیده و معَرّب خوانده اند و ضمنا آنرا عید العجم هم می نامند زیرا پیدایش آنرا عهد جَم پنداشته اند ولی باید دانست که ولادت با سعادت حضرت ختمی مرتبت در چنین روزی واقع گردید و از این رو باید آنرا عید العالمین دانست. مورخ قدیم عرب (یعقوبی) در تاریخ خود نقل از منجم مشهور عرب ماشاءالله مصری نموده که ولادت رسول خدا در روزی شد که آفتاب در اوایل برج حَمَل بود و این همان نوروز است.
باتفاق عموم مورخین ولادت با عظمت در فصل بهار و موسم ربیع بود و شاعر قدیم عرب نیز گفته است: ربیع فی ربیع فی ربیع.بعلاوه آنکه حادثه نصب خلافت شاه ولایت پس از کشتن عثمان قریب به نوروز یا در همان روز فیروز بود و گفته اند که منصوب شدن شاه ولایت به امارت و خلافت در غدیر خم در پیرامون نوروز یا در آن روز بود...
حضرت امام جعفرصادق(ع) درباره نوروز فرمود:«عید ضَیَّعَته العَرَب و أحیَته الفرس» این روز در حقیقت عیدی است که تازیان قدر و قیمت آنرا ندانستند ولی ایرانیان آنرا زنده نگاه داشتند، در اوایل خلافت عباسیان اعراب نیز شروع به قدردانی از نوروز کردند هر چند که قبل از آن هم گاهی مراسم آن بجا آورده می شد کما اینکه در کوفه پدر ابوحنیفه امام مذهب اهل سنت که تازه از مجوسیت بدین اسلام تشرف حاصل کرده بود، حلوای سَمَنو ساخته و به خدمت حضرت علی(ع) تقدیم داشت، آن حضرت فرمود این چیست؟ عرض کرد، حلوای نیروز است حضرت فرمود:«نیروزنا کلّ یوم» یعنی هر روز این نوروز را بر ما تجدید کنید و این را علما از شوخی های آن حضرت شمرده اند.
-
-
۱۳۸۸/۰۹/۲۲, ۱۲:۳۴ #5
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۸
- نوشته
- 82
- مورد تشکر
- 198 پست
- حضور
- 4 ساعت 34 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
یادم از یکی شنیدم.
حضرت علی طی نامه ای به مالک اشتر گفت:
او را فرمان می دهد به ترس از خدا و مفدم داشتن طاعت خدا بر دیگر کار ها، و پیروی آنچه در کتاب خود فرمود، از واجب و سنت ها که کسی جز با پیروی آن راه نیک بختی را نپیمود. و جز با نشناختن و ضایع ساختن آن بدبخت نبود، واین که خدای سبحان را یاری کند به دل و دست و زبان، چه او (جل اسمه) یاری هر که او را یار باشد پذیرفته است و ارجمندی آن کس که او را ارجمند سازد، به عهده گرفته.
تا اون جایی که من شنیدم به خاطر این اسلام عید نوروز را پذیرفته که سنتی صحیح است که نکاتی مثل صله رحم یا دیگر چیز هایی تویش هست که ارزش های درستی توش هست.
این هم نامه ای است که به مالک اشتر به مصر رفت نوشته شده. خیلی هم طولانی.
حالا چارشنبه سوری رو نمی دونم.
زندگی زیباست اما شهادت زیباتر
-
۱۳۸۸/۰۹/۲۳, ۰۱:۳۸ #6
- تاریخ عضویت
مهر ۱۳۸۸
- نوشته
- 1,054
- مورد تشکر
- 1,442 پست
- حضور
- 8 روز 19 ساعت 58 دقیقه
- دریافت
- 10
- آپلود
- 0
- گالری
-
1
معلي بن خنيس مي گويد : در روز نوروز بر امام صادق ( ع ) وارد شدم ، امام فرمود : آيا اين روز را مي شناسي : گفتم قربانت گردم ! اين روز را فارسيان گرامي مي دارند و به يكديگر هديه مي دهند . امام فرمود : به خانه كعبه كه اين رمزي ديرينه دارد . اي معلي نوروز همان روزي است كه خداوند از بندگان پيمان گرفت او را بپرستند و به او شرك نورزند .
اين همان روزي است كه كشتي نوح بر ساحل جودي آرامش يافت . اين روز فرود جبرئيل بر پيامبر اسلام است و روزي است كه پيامبر امام علي (ع) را بر دوش گرفت تا بت هاي قريش را در مسجد الحرام شكست . در همين روز ابراهيم بت ها را شكست . اين روزي است كه پيامبر به يارانش دستور داد با علي (ع ) بيعت كنند . در اين روز قائم ما و صاحبان حكومت قيام كنند و در همين روز قائم ما بر دجال پيروز گردد . در هر روز نوروزي ما آرزوي فرج داريم ؛ چرا كه از آرزوهاي ما و شيعيان ماست . فارسيان آنرا گرامي داشتند و شما آنرا ضايع كرديد» .
عيد از منظر امام علي (ع):
براي علي فالوده هديه آوردند : فرمود اين چيست گفتند امروز نوروز است . فرمود :اگر مي توانيد هر روز را نوروز سازيد« يعني به خاطر خداوند ، به يكديگر هديه بدهيد و به ديدار يكديگر برويد »
امير المؤمنين علي (ع) در فرمايشي جامع دربارة عيد فرمود : « هر روزي كه در آن معصيت خدا نشود آن روز عيد خواهد بود »
-----------------------------------------
اشعار امام خمینی در باره نوروز :
باد نوروز وزیده است به کوه و صحرا
جامه عید بپوشند، چه شاه و چه گدا
بلبل باغ جنان را نبود راه به دوست
نازم آن مطرب مجلس که بود قبله نما
صوفى و عارف از این بادیه دور افتادند
جام مى گیر ز مطرب، که روى سوى صفا
همه در عید به صحرا و گلستان بروند
من سرمست زمیخانه کنم رو به خدا
عید نوروز مبارک به غنى و درویش
یار دلدار! زبتخانه درى رابگشا
گرمرا ره به در پیر خرابات دهى
به سروجان به سویش راه نوردم نه به پا
سالها در صف ارباب عمائم بودم
تا به دلدار رسیدم، نکنم باز خطا
-----------------------------------------
آمد بهار و بوستان شد اشک فردوس برین
گلها شکفته در چمن، چون روى یار نازنین
گسترده بادجان فزا، فرش زمرد بى شمر
افشانده ابرپرعطا بیرون حد، در ثمین
از ارغوان و یاسمن طرف چمن شد پرنیان
وز اقحوان و نسترن سطح دمن دیباى چین
از لادن و میمون رسد، هر لحظه بوى جان فزا
وز سورى و نعمان وزد، هردم شمیم عنبرین
از سنبل ونرگس جهان، باشد به مانند جنان
وز سوسن ونسرین زمین،چون روضه خلدبرین
از فر لاله بوستان گشته به ازباغ ارم
وز فیض ژاله گلستان، رشک نگارستان چین
از قمرى و کبک و هزار آید نواى ارغنون
و ز سیره و کوکو وسار، آواز چنگ راستین
تا باد نوروزى وزد، هرساله اندر بوستان
تا ز ابر آذارى دمد ریحان و گل اندر زمین
بر دشمنان دولتت هر فصل باشد چون خزان
بر دوستانت هر مهى بادا چو ماه فرودین.
ویرایش توسط همکار مدیر سایت : ۱۳۹۱/۰۱/۰۵ در ساعت ۱۱:۴۷
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۸/۰۹/۲۳, ۰۲:۱۹ #7
- تاریخ عضویت
مهر ۱۳۸۸
- نوشته
- 1,054
- مورد تشکر
- 1,442 پست
- حضور
- 8 روز 19 ساعت 58 دقیقه
- دریافت
- 10
- آپلود
- 0
- گالری
-
1
در این روز، بر آداب مذهبی و معنوی ای همچون غسل و نماز و روزه تاکید شده است: امام صادق (علیه السلام) فرمود: «اذا کان یوم النیروز فاغتسل و البس انظف ثیابک و تطیب باطیب طیبک و تکون ذلک الیوم صائما» (11) ; چون روز نوروز آمد، غسل کن و پاکیزه ترین لباست را بپوش و خود را به خوشبوترین عطرهایت معطر کن و در این روز، روزه دار باش .
فقهای شیعه، مبتنی بر روایاتی که برخی از آنها ذکر شد، نوروز را روزی جلیل القدر دانسته اند و غسل و نماز برخی دیگر از اعمال را برای آن مستحب دانسته اند . از آن جمله اند: یحیی بن سعید حلی (قده) در «الجامع للشرایع » (12) ، علامه حلی (قده) در «منتهی المطلب » (13) ، ابن فهد حلی (قده) در «مهذب البارع » (14) ، شیخ بهایی (قده) در «جامع عباسی » (15) ، و فاضل اصفهانی (قده) در «کشف اللثام » (16) .
اما اهل سنت، نوروز را تقریبا بالاتفاق از اعیاد کفار می دانند; چنان چه عظیم آبادی در «عون المعبود» (17) بر آن تصریح دارد . ابن ابی شیبه در «مصنف » (18) ، روزه آن را به دلیل تشبه به مجوس مکروه می داند و متقی هندی در «کنز العمال » ، در روایتی از امام علی (علیه السلام) نقل می کند: «نیروزنا کل یوم بالماء» (19) و نیز از ابن عمر نقل می کند که هر که به آداب نوروز عمل کند، از عجم محسوب می گردد . (20) محمد طاهر بن هندی فتنی در «تذکرة الموضوعات » ، روایات امر به روزه نوروز را جعلی دانسته و المناری در «فیض القدیر شرح جامع الصغیر» (21) ، صراحتا تعظیم نوروز را تعظیم روز کفر و غیر مجاز می داند . و جلال الدین سیوطی نیز در «الدر المنثور» (22) ، اعتکاف در مساجد را در این روز، اعتکاف بر کفر تلقی می کند .
اما نوروز را باید فارغ از برخی بی اخلاقی ها شناخت و از او که یادآور توحید است، به بهانه سودجویی برخی احساس های سطحی و نازل قهر نکرد و در آیینه آن خداوند و پیامبر (صلی الله علیه و آله) و وصایت و عشق و آسمان و پرواز و فلاح را دید . تلقی عارفانه از نوروز، تلقی ای عمیقا دینی است که به نظر می رسد ائمه هدی (علیهم السلام) با برخورد ویژه ای که با آن داشته اند می خواسته اند ما را به سوی آن توجه دهند . روزه، غسل، صله رحم، لباس های تمیز، نمازهای خاص، عطر، پیوند با غدیر، شکستن بت های جاهلی و شکست جهل و خرافه و یادآوری انتظار فرج، مجموعه ای بی بدیل از بازسازی عارفانه سنتی قومی - و شاید دینی پیامبران گذشته - و تبدیل آن به سنتی دینی، طبیعت دوستانه و انسان دوستانه است . چنین رویدادی عینا در بسیاری از احکام امضایی اسلام همچون حج، بسیاری از احکام حقوقی و نماز و روزه تکرار شده است .
از این رو نه تنها باید نوروز را پاسداشت که باید بر آنچه فرایاد ما می آورد تاکید روزافزون نمود .
پی نوشتها:
1) تلک الایام نداولها بین الناس .(. . آل عمران/140).
2) بحارالانوار، ج 82، ص 168 .
3) همان، ج 6، ص 137 .
4) همان، ج 56، ص 92 .
5) برای تفصیل این بحث ر . ک به سید ابوالقاسم موسوی خویی، معجم الرجال الحدیث و تفصیل طبقات الرواة، طبع جدید، ج 19، ص 269- 258 .
6) مناقب، ج 4، ص 319 .
7) بحارالانوار، ج 56، ص 101 و 100 .
8) وسائل الشیعه، ج 12، ص 288، ح 14 .
9) همان، ح 15 .
10) مستدرک الوسائل، ص 205، ح 8 .
11) بحارالانوار، ج 56، ص 101 .
12) یحیی بن سعیدحلی، الجامع للشرایع، چاپ مؤسسه سید الشهدا (علیه السلام)، قم، 1407، ص 33 .
13) علامه حلی، منتهی المطلب، مجمع البحوث الاسلامی، ج 2، مشهد، 1413 .
14) ابن فهدحلی، مهذب البارع، ج 1، جامعه مدرسین، قم، 1407 .
15) شیخ بهایی، جامع عباسی، مؤسسه انتشارات فراهانی، ص 11 .
16) فاضل اصفهانی، کشف اللثام، ج 1، کتابخانه آیت الله نجفی (ره)، قم، 1405، ص 11 .
17) محمد شمس الحق عظیم آبادی، عون المعبود، ج 3، ص 342 .
18) ابن ابی شیبه کوفی، مصنف، ج 2، ص 511 .
19) متقی هندی، کنزالعمال، مؤسسه الرساله بیروت، ج 14، ص 189- 179، خ 38299 .
20) همان، ج 15، ص 408، خ 41598 .
21) محمدعبدالرؤوف المناوی، فیض القدیر، شرح جامع الصغیر، ج 4، چ اول، دار الکتب العلمیه، بیروت، 1415، ص 669 .
22) جلال الدین سیوطی، الدر المنثور، ج 1، دار المعرفه، 1365، ص 202 .
-
-
۱۳۸۸/۰۹/۲۳, ۱۶:۲۷ #8
دوست عزیز این بر این معنا نیست که امام علی یا امام صادق این عیدو قبول داشته باشن... چون می دیدن در عید همه به زیارت هم دیگه می رون و هدیه میدهند.. گفت چه خوب است اگر همیشه عید باشد...
نمی دونم چرا میخواین این عیدو خوب جلوه بدید..... در صورتی در هیچ کجا از خوبی های این عید ذکر نشده... و تنها کشوری که عید زرتشتی ها رو قبول داره ایران هست.. که فقط ادعای اسلام میکنه...
خوب حالا ما فرض میکنیم که سطر اول حرفتون درست باشه... عید میگیرن بخاطر این چیزایی که در بالا فرمودید... آیا شما مطمئني؟
آیا از آتش پریدن... و روز 13 بدر به بیرون رفتن... و سبزه ها رو در آب انداختن این دلیل بر این هست که جبرئيل نازل شده بود.. و یا اینکه به خاطر این جملتون باشه!!!!..و روزي است كه پيامبر امام علي (ع) را بر دوش گرفت تا بت هاي قريش را در مسجد الحرام شكست..
اعيادی مثل عید فطر وعید قربان که اعیاد اسلام می باشد.. ایرانیان فقط یک روز رو عید میگیرن در صورتی که عید فطر 3 روز می باشد وعید قربان 4 روز ... ولی عید زرتشت ها رو 10 الی 14 روز عید میگیرن....
-
۱۳۸۸/۰۹/۲۳, ۱۸:۱۷ #9
- تاریخ عضویت
آذر ۱۳۸۷
- نوشته
- 676
- مورد تشکر
- 2,599 پست
- حضور
- 16 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 76
- آپلود
- 0
- گالری
-
27
سلام علیکم
درست است که عید نوروز از ابتدای پیدایش ان عیدی اسلامی نبوده است(چون ان موقع اسلامی نبوده است)اما خب این سنت حسنه از طرف اسلام مورد تایید است (البته شیعیان رو میگ)تا جایی که در کتاب شریف مفاتیج الجنان برای این روز اعمالی ذکر شده است.
یا علی
ویرایش توسط همکار مدیر سایت : ۱۳۹۱/۰۱/۰۵ در ساعت ۱۱:۴۹
الهی و سیدی و مولای و ربی صبرت علی عذابک فکیف اصبر علی فراقک
صبرت علی حر نارک فکیف اصبر عن النظر الی کرامتک
ام کیف اسکن فی النار و رجائی عفوک
-
تشکر
-
۱۳۸۸/۰۹/۲۴, ۰۲:۱۶ #10
- تاریخ عضویت
مهر ۱۳۸۸
- نوشته
- 1,054
- مورد تشکر
- 1,442 پست
- حضور
- 8 روز 19 ساعت 58 دقیقه
- دریافت
- 10
- آپلود
- 0
- گالری
-
1
---------------------------------
هر کس که ادعای پیشوائی و رهبری یک امت را بر عهده دارد زمانیکه به یک واقعه یا رسم برخورد می کند ؛ در صورتیکه اشکالی در آن ببیند آنرا گوشزد می کند و اگر نببیند آنرا توصیف یا با آئین خود توجیه می کند .
پس سکوت ایشان بر این عیدحاکی از عدم تکذیب و انکار آن (رضایت ) است .
----------------------------------
نمی دونم چرا میخواین این عیدو خوب جلوه بدید..... در صورتی در هیچ کجا از خوبی های این عید ذکر نشده... و تنها کشوری که عید زرتشتی ها رو قبول داره ایران هست.. که فقط ادعای اسلام میکنه...
-----------------------------------
بنده هم نمی داند که شما چرا می خواهید این عید را بد جلوه بدهید !
اگر بدتان نمی آید بسیاری از آداب و اصول عقاید ادیان مختلف وجود دارد که در ادیان دیگر نفوذ و رسوخ کرده است حتی در دین اسلام ! بسیاری از آداب و مناسک دین اسلام ریشه در آئین اعراب قبل از اسلام یا در دین یهود ،( مسیحیت) یا مانویت دارد !
آنقدرها که شما تصور می کنید ، بعضی چیزها مطلق نیست !
---------------------------------------------------------
خوب حالا ما فرض میکنیم که سطر اول حرفتون درست باشه... عید میگیرن بخاطر این چیزایی که در بالا فرمودید... آیا شما مطمئني؟
آیا از آتش پریدن... و روز 13 بدر به بیرون رفتن... و سبزه ها رو در آب انداختن این دلیل بر این هست که جبرئيل نازل شده بود.. و یا اینکه به خاطر این جملتون باشه!!!!..و روزي است كه پيامبر امام علي (ع) را بر دوش گرفت تا بت هاي قريش را در مسجد الحرام شكست..
اعيادی مثل عید فطر وعید قربان که اعیاد اسلام می باشد.. ایرانیان فقط یک روز رو عید میگیرن در صورتی که عید فطر 3 روز می باشد وعید قربان 4 روز ... ولی عید زرتشت ها رو 10 الی 14 روز عید میگیرن....
----------------------------------------------
تمام آداب و سننی که شما ذکر کردید در اجداد شما (اگر ایرانی باشید ) معنی دار و سمبلیک بوده است و معانی خاص داشته است .
سر بریدن گوسفند در عید قربان برای شما چه معنائی دارد ، غیر ازاین است که سمبلی از داستانهای تورات در مورد پیامبر بنی اسرائیل (ابراهیم و اسماعیل ) است ؟ هر دو مورد سمبلی از یک اسطوره و بیانی از یکسری از مفاهیم است !
-----------------------
و این قسمت از جمله که :
"و روزي است كه پيامبر امام علي (ع) را بر دوش گرفت تا بت هاي قريش را در مسجد الحرام شكست.."
------------------------
برداشت امام از این سنت ایرانی است و جواب اینکه آیا عید نوروز معنیش موارد بالا است را از خودشان باید بپرسید !
در متون اسلامی تنها سنیهای متعصب با نوروز مشکل داشته اند ،اگر سنی هستید ، و مجبور به تاّسی ازروایات خودتان ، که هیچ ! همچنان بر عقایدتان پایدار بمانید . کسی نگفت که عقیده تان راجع به نوروز را عوض کنید ، تنها نمی توانید آداب و سنن یک ملت را عوض کنید ! 1400 سال است که حداقل این سنت را کسی جرات نداشته است که عوض کند !
هر کس عقیده اش برای خودش محترم است !
شما مسلمین عزیز ؛ لطف فرموده بقیه مشکلات بشری را حل بفرمائید ؛ در انتها اگر این سنت ملی برای
کسی دردسر ساز بود آنرا ما حل می کنیم !
ویرایش توسط خالد بن ولید : ۱۳۸۸/۰۹/۲۴ در ساعت ۰۳:۲۶
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری