-
۱۳۸۵/۱۱/۲۱, ۰۳:۵۷ #1
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
برزخ چيست ؟
از وقتى كه انسان از دنيا مى رود تا هنگام برپا شدن قيامت ، روح او در عالمى به سر مى برد كه به آن ، عالم برزخ گفته مى شود . از امام صادق(ع) پرسيدند : برزخ چيست ؟ فرمود : قبر است از زمان مردن تا قيامت . در عالم برزخ ، حوادث زيادى اتفاق مى افتد كه در برخى از آيات قرآن از جمله آيات 99 و 100 سوره مؤمنون و در روايات فراوانى ، بدان حوادث اشاره شده است ; به عنوان نمونه به برخى از حوادثى كه شب اوّل قبر اتفاق مى افتد ، اشاره مى شود :
1 . پرسش در قبر
از مضمون روايت امام سجاد(ع) استفاده مى شود كه وقتى انسان را در قبر مى گذارند ، دو فرشته از فرشته هاى الهى به سراغ او مى آيند و از اصول عقايد ، يعنى توحيد ، نبوت و امامت او و اينكه از چه پيشوايانى پيروى مى كرده و از چگونگى مصرف كردن عمر در طرق مختلف و طريق كسب اموال و مصرف آنها مى پرسند ، و چنانچه از مؤمنان راستين باشد ، بخوبى از عهده جواب بر مى آيد و مشمول رحمت و عنايات حق مى شود و اگر از مؤمنان نباشد ، در پاسخ به سؤالات ،عاجز مى ماند و مشمول عذاب دردناك برزخى مى شود .
ویرایش توسط meshkaat : ۱۳۸۸/۰۶/۱۱ در ساعت ۰۴:۰۸
-
-
۱۳۸۵/۱۱/۲۶, ۰۵:۴۲ #2
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
نقل قول : تا بحال به اين موضوع فكر كردي؟
2 . حضور ائمه(عليهم السلام)
وقتى مؤمن بميرد ، پيامبر(صلى الله عليه وآله) و حضرت على و فاطمه و امام حسن و امام حسين(عليهم السلام) همراه با ملائكه مقربى مى آيند ، و اگر مؤمن توانست جواب نكير و منكر را بدهد ، آنها به نفع او شهادت مى دهند ، و اگر نتوانست جواب بدهد (زبانش بند آمد) پيامبر خدا(صلى الله عليه وآله) به امر خدا شهادت مى دهد كه اين مؤمن ، زبانش از ترس بند آمده است ; وگرنه به آنچه شما مى پرسيد ، معتقد است ، و حضرت على و فاطمه و امام حسن و امام حسين(عليهم السلام) نيز فرمايش حضرت رسول را تأييد مى كنند .•
3 . تجسم اعمال
امام صادق(عليه السلام) فرمود : «وقتى مؤمن داخل قبر شود ، (با توجه به تجسم اعمال ) نماز در سمت راست و زكات در سمت چپ او قرار مى گيرد و نيكوكارى هايش بالاى سر او سايه مى افكنند و «صبر» در قسمتى ديگر قرار مى گيرد . وقتى دو فرشته براى پرسش مى آيند ، «صبر» به نماز و روزه مى گويد : از صاحبتان دفاع كنيد وگرنه من آماده دفاع هستم » .•
4 . فشار قبر
آن گونه كه از برخى احاديث استفاده مى شود ، فشار قبر براى همه هست ; البته در برخى ، كيفر اعمال محسوب مى شود و براى بعضى ، ملايم تر و به منزله كفاره گناهان و جبران كوتاهى هاست .
امام صادق(عليه السلام) از رسول اكرم(صلى الله عليه وآله) نقل فرموده است كه «ضَغطَةُ القَبْرِ لِلْمُؤْمِنِ كَفّارَةٌ لِما كان مِنْهُ من تَضْييع النِّعَم ; فشار قبر براى مؤمن ، كفاره نعمتهايى است كه ضايع كرده است » .•
5 . وحشت شب اوّل قبر
در مورد هول و هراس قبر ، در روايتى حضرت على(عليه السلام) فرمود : «براى كسى كه آمرزيده نشود ، بعد از مرگ ، از خود «مرگ » شديدتر است . از قبر ، و تنگى و تاريكى آن بر حذر باشيد ; همانا قبر هر روز مى گويد : من خانه غربتم . من خانه وحشتم . من خانه كِرْم هستم و قبر (براى مؤمنان ) باغى از باغهاى بهشت ، و (براى گناهكاران ) گودالى از گودالهاى آتش است . زندگى و معيشت سختى كه خدا دشمنان خودش را از آن ترسانده ، عذاب قبر است » .•پي [/SIZE][/SIZE]نوشت ها::
1 . بحار الانوار ، مجلسى(رحمه الله) ، ج 6 ، ص 223 ، حديث 24 ، دار احياء التراث ا
1 . بحار الانوار ، ج 6 ، ص 229 ، ح 32 .
1 . بحار الانوار ، همان ، ص 230 ، ح 35 .
1 . بحار الانوار ، ص 221 ، ح 16 و 19 .
1 . بحار الانوار ، همان ، ص 218 ، ح 13 .
-
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری