-
۱۳۸۷/۰۲/۰۴, ۱۳:۲۵ #1
- نوشته
- 125
- مورد تشکر
- 179 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
چرا باید خدا را بپرستیم ؟
درود بر شما
این تاپیک در فاروم هم میهن نیز دایر شده است و اگر چه در آنجا درست اداره نمیشود اما بد ندیدم اینجا نیز موضوع را به شکلی مطرح کنیم .
این سؤالیست که نقش بسیار اساسی در اعتقادات دینی بازی میکند و علیرغم طرح چندین بارۀ آن هنوز پاسخی بدان داده نشده است .
توجه داشته باشید که اینجا فقط قرار است نقدی باشد بر چرائی پرستش و دلائلی که کسی را به پرستش وامیدارد .
شاید بد نباشد شما نیز در خودتان غور و تفحصی داشته باشید که چرا اینکار را میکنید ؟
منظورم پرستش خداست .
ویرایش توسط rasoul daramroei : ۱۳۸۷/۰۲/۰۴ در ساعت ۱۳:۲۶
-
۱۳۸۷/۰۲/۰۴, ۱۶:۱۴ #2
شما وقتی کسی بهت چیزی می ده چه کار ی کنی حتی اگه زیاد هم با ارزش نباشه مثلا یه کتاب با خودکار مسلما اگه باادب باشی تشکر میکنی نه؟ حالا خدا که اینقدر نعمت در اختیار ما گذاشته(امیدوارم اعتقاد نداشته باشی که جهان خود به خود به وجود آمده) قطعا باید پرستش بشه نه؟
-
۱۳۸۷/۰۲/۰۴, ۱۶:۲۵ #3
- نوشته
- 125
- مورد تشکر
- 179 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
-
۱۳۸۷/۰۲/۰۴, ۱۶:۴۷ #4
- نوشته
- 125
- مورد تشکر
- 179 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
-
۱۳۸۷/۰۲/۰۴, ۱۷:۴۰ #5
منظورم اینه که اگه به قول شماهیچ نعمتی نیست خودم که هستم،و این خیلی مهمه،نیست؟ در ضمن اگه کسی بتونه یه انسان را با همه ی سیستم پیشرفته ی بدنش، یه جهان طبیعت بدون نقص توی کارکردش وهمه ی چیزایی که الان خدا آفریده به وجود بیاره چرا نپرستم؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!
-
۱۳۸۷/۰۲/۰۴, ۱۸:۰۷ #6
- نوشته
- 125
- مورد تشکر
- 179 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
البته حس حقشناسی چیز بسیار زیبائی است و وقتیکه خیال میکنید خدا کار خوبی کرده است که شما را بوجود آورده و اینهمه نعمات را در اختیار شما قرار داده البته حق دارید او را بپرستید .
اما مگر این نعمات مفت و مجانی در اختیار شما قرار گرفته است ؟ آیا برای بدست آوردن یک گرده نان مجبور نیستید کار کنید ؟
آیا همان وجود خودتان که حتی بدون نعمت برایتان مهم است آیا اگر سبب عذابتان شود چه میگویید ؟ مثلا بیماری لاعلاجی بگیرید یا همانطور که گفتم دائما از بی نعمتی در حال گرسنگی باشید آنوقت با این فلسفه عجیب بنظر نمیرسد سپاسگزاری و پرستش ؟ یعنی از چه چیزی سپاسگزاری میکنید ؟
اگر رستورانی ببینید که انواع غذاها در آن فراهم آمده است بی آنکه از آنها بتوانید بخورید باز هم سپاسگزاری میکنید ؟ به صرف اینکه آن همه غذا را در آنجا گرد آورده است ؟
این گفتۀ شما وقتی معنا پیدا میکند که همه چیز مجانا در اختیارتان باشد نه اینکه قیمت هوا را هم با زحمت و مالیات بپردازید .
نکتۀ اساسی در این گفتۀ شما آنست که اگر کسی از این نعمات که اولینش خود انسان و بودن اوست خوشش نیاید طبعا دلیلی برای پرستش وجود ندارد .. و حتی بدتر از آن این آدم میتواند از خدا بپرسد : منکه خوشم نیامد ، پس چرا مرا خلق کردی ؟
آیا نمیتواند اینرا بپرسد ؟ .. یا اینکه همه باید مثل شما از بودن راضی باشند و آنرا نعمت بدانند ؟
با این حساب اگر شما راست گفته باشید اولین انتظار من از شما اینست که با کسانی که از بودن و نعمات الهی راضی نیستند با درک برخورد کنید و به آنها حق بدهید از خدا بدشان بیاید .. آیا این حق را به آنها میدهید ؟
ویرایش توسط rasoul daramroei : ۱۳۸۷/۰۲/۰۴ در ساعت ۱۸:۰۷
-
۱۳۸۷/۰۲/۰۴, ۲۱:۱۱ #7
پرسشتان اشتباست. اصلاح نماييد.!!
با درود جناب دارامرويي ؛ به نظر ميرسد طرح چنين سوال از طرف شما كه صراحتا اصل وجود خدا رابدون هيچ دليل منطقي انكار ميكنيد نادرست و غلط باشد. زيرا اين سوال از كسي ميتونه صادر شود كه اصل وجود خدا براش ثايت شده باشد و در مرحله بعد براي لزوم پرستش خدا ميتواند دليل بخواهد.
بنا براين چون نگاه شما بيرون از دين است بايد به اين صورت اصلاح شود كه : آيا خدا وجود دارد ياخير؟
هرچند شما در پست آيا خدا وجود دارد؟وقتي دوستان به كرات از شما پرسيدندكه : از كجا خلق شديد چرا و سرانجام شما بعنوان انسان عاقل به كجا خواهد رسيد؟ : پاسختان اين بود:برايم مهم نيست كه از كجا آمديم و بكجا ميروم .. اين سوال را ديگران پاسخ دهند.(واين يعني پيروي نكردن از عقل و فرار به جلو)
اما به دوشرط اين حقير والبته نوه ها حاضريم دربحث با شما شركت كنيم:
1- طرح سوال را اصلاح نماييد بصورت ( آيا خدايي وجود دارد؟)
2- قول دهيد به نتيجه عقلي مباحثات تن دهيد و ما نيز همينطور .
خردمند باشيد.
ویرایش توسط bababozorg : ۱۳۸۷/۰۲/۰۴ در ساعت ۲۱:۲۰
-
۱۳۸۷/۰۲/۰۴, ۲۱:۴۸ #8
- نوشته
- 125
- مورد تشکر
- 179 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
درود بر شما بابا بزرگ عزیز .
چند مطلب هست که نمیگذارد گفتمان من و دوستان حاضر به نتیجه برسد . یکیش اینکه خیال میکنید این یکجور جنگ است برای اثبات دانش و این حرفها .. که از جانب من اینطور نیست .
دوم اینکه ماهیتی بمن دادید که درست نیست .. و عمق این مطلب را کاشکی میفهمیدید !
سوم اینکه شما موضوع دین را برای خود دین دنبال میکنید و من بخاطر عوارضش .. یعنی اینکه به سیاست نهفته در پشت مقولۀ دین کار دارم .
چهارم اینکه اصلا قبول نمیکنید هدف من از هدفی که دیگران دنبال میکنند زمین تا آسمان فاصله دارد و شما مرا هم در ردیف سنبلعلی و امثالهم قرار داده اید .. من مثل آنها نیستم و گفتم که یکروز شاهد آن خواهید بود که نقدی بر کارشان خواهم داشت .. اگر ارزشش را داشته باشد .
مطلب آخر اینکه این تاپیک فقط به موضوع یاد شده میپردازد و قصد دارد بفهمد واقعا پشت پرستش چه خوابیده است .. میبینی که در این تاپیک فرض وجود خدا را رد نکرده ام .. فقط میخواهم ابتدا به دلیل پرستش و بعد عواقب آن بپردازم تا با هم ببینیم واقعا می ارزد به پرستش ادامه داد یا نه !
متأسفانه آنقدر اشکال درست میشود از برداشتن چنین باری از روی ذهن انسان که من واقعا در خلال این بحثها دارم فکر میکنم چگونه میشود این اشکالات را کمرنگ کرد و از مضرات پرستش نیز رهائی یافت .
بیشک تا زمانیکه ماهیت و صحت و سقم این ادعا با تلاش دلسوزانۀ امثال شما و دوستان حاضر مشخص نشود نمیتوان قاطعانه راهکاری ارائه کرد که بتواند محلی از اعراب داشته باشد .
البته سیستم حاکم مخالف اینگونه مباحث است و مانع جدی شدن آن در اجتماع میگردد و این بعهدۀ شماست که هر کس بنوبۀ خود یاری دهد تا اینحرفها ابتدا بجائی ختم شوند و بعد قابل طرح گردند . ما ایرانیان از دام مصائب بیشمار جسته ایم و باشد که ازین مهلکه نیز با همت خود به بهترین شکل ممکن بگریزیم .
شما و دوستان حاضر هر جور میتوانید کلاه خود را قاضی کنید که بهترین راه برخورد با این مسائل چیست ؟ آیا مشکلی هست یا نیست .. آیا درست میرویم یا اشتباه میکنیم ؟ اگر این افکار کنترل نشده بهمین سیاق ادامه یابند معلوم نیست از کجا سر در می آورند و فردا از دامان کدام ناپاک سر بر خواهیم آورد . امیدوارم هر برخوردی که داشتید صادقانه باشد تا راه بجائی ببرد . هر گاه هم صلاح دانستید بحث را متوقف کنید و مطمئن باشید من بنوبۀ خودم درک میکنم .
من ایمان دارم بعضی مسائل اگر چه توضیح ناپذیرند اما دلائل غیر قابل تردید دارند و نتیجه گیری کار بسیار سختی است .
موفقیت روز افزون ایران و ایرانیان شریف را از صمیم قلب خواستارم . پاینده باشید .
-
۱۳۸۷/۰۲/۰۴, ۲۳:۵۲ #9
تنها راه منطقي بحث ؛ قبول دو شرط مذكور است.
[quote]با درود جناب دارامرويي ،
اشتباه ميكنيد: ما موضوع خدا شناسي را براي شناخت خود و وظيف اي كه براي آن بدنيا آمديم دنبال ميكنيم. بعبارت ساده تر :ميخواهيم بدانيم ما بعنوان انسان از كجا و چرا بدنيا آمديم وسرانجام ما چه خواهد شد. پس موضوع دين نتيجه پرسش فوق است.
میبینی که در این تاپیک فرض وجود خدا را رد نکرده ام ..
پس درفرض سوال شما ، آيا خدا را باورداري تا درباره لزوم پرستش او يا عدم لزوم پرستش او صحبت كنيم؟
فقط میخواهم ابتدا به دلیل پرستش و بعد عواقب آن بپردازم تا با هم ببینیم واقعا می ارزد به پرستش ادامه داد یا نه !
بنا براين تاكيد ميكنم تنها با همان شرطي كه درپست قبلي با شما گذاشتم ، يعني با شجاعت بفرماييد:
1- آيا خدا را قبول داري تا به پرستش او بپردازيم يا نه؟
2- شجاعانه به نتيجه عقلي بحث تن دهيم .
ناگفته نماند كه گونه الفاظ شما نسبت به جناب سنبلعلي ، قابل تحسين است اما متاسفانه به حاشيه ميرويد!!
خردمند باشيد. خير خواه شما بابا بزرگ مهربون
ویرایش توسط bababozorg : ۱۳۸۷/۰۲/۰۴ در ساعت ۲۳:۵۳
-
۱۳۸۷/۰۲/۰۵, ۰۰:۰۰ #10
- نوشته
- 125
- مورد تشکر
- 179 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
[quote=bababozorg;15857]با درود جناب دارامرويي ،
اشتباه ميكنيد: ما موضوع خدا شناسي را براي شناخت خود و وظيف اي كه براي آن بدنيا آمديم دنبال ميكنيم. بعبارت ساده تر :ميخواهيم بدانيم ما بعنوان انسان از كجا و چرا بدنيا آمديم وسرانجام ما چه خواهد شد. پس موضوع دين نتيجه پرسش فوق است.
پس چرا درتاپيكهاي ديگر وجود خدا را رد كرديد؟!!!!
پس درفرض سوال شما ، آيا خدا را باورداري تا درباره لزوم پرستش او يا عدم لزوم پرستش او صحبت كنيم؟
پرستش كي؟ تا شما موضوع پرستش را مشخص نكنيد ؛ به حل مساله نميرسيد.
بنا براين تاكيد ميكنم تنها با همان شرطي كه درپست قبلي با شما گذاشتم ، يعني با شجاعت بفرماييد:
1- آيا خدا را قبول داري تا به پرستش او بپردازيم يا نه؟
2- شجاعانه به نتيجه عقلي بحث تن دهيم .
ناگفته نماند كه گونه الفاظ شما نسبت به جناب سنبلعلي ، قابل تحسين است اما متاسفانه به حاشيه ميرويد!!
خردمند باشيد. خير خواه شما بابا بزرگ مهربون
من قطعا وجود خدا را و پرستش را قبول ندارم . حال که اینرا میفرمایید تمام است . شروط شما را قبول دارم . بفرمایید با عنوان تاپیک هر کاری دوست دارید بکنید و هر جور مایلید بحث را آغاز کنید .
در خدمت شما هستم .
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری