-
۱۳۸۶/۰۶/۲۹, ۱۵:۳۳ #1
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۶
- نوشته
- 152
- مورد تشکر
- 221 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
نورافشانی فعالان و وبلاگنويسان قرآنی
افزايش سهم قرآن در فضای مجازی
فضای مجازی؛ قلمرو نورافشانی فعالان و وبلاگنويسان قرآنی
گروه وبلاگ: با استفاده از قابليتهای فضای مجازی میتوان از طريق ايجاد وبلاگها و وبسايتهای دينی و قرآنی در اين فضا نور افشانی كرده و فضا را برای معاندان تنگ كرد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، محمد هاشم نعمتاللهی؛ مسئول كارگاه آموزش وبلاگنويسی قرآنی در پانزدهمين نمايشگاه بين المللی قرآن كريم، ضمن بيان مطلب فوق گفت: متأسفانه تفكر غلطی در جامعه ما درباره تكنولوژیهای نوينی مانند اينترنت وجود دارد كه برگرفته از ديدگاههای محدود و بسته وابسته به اين حوزه است. اين ديدگاه نيز برگرفته از حضور كمرنگ ما در فضای مجازی است.
ما وقتی مفهوم تاريكی را تعريف میكنيم، نبود نور را معادل با تاريكی میدانيم. بنابراين از تاريكی بيرون میآييم و فرار میكنيم كه اين راه درست و منطقی نيست.
وی تصريح كرد: ما میتوانيم با استفاده از قابليتهای اين فضا و ايجاد وبلاگ، وب سايت و كانون گفتمان در مكانهايی كه افراد معاند رخنه كردهاند، وارد شويم و اين فضا را با نور افشانی خود امن و روشن كنيم.
برخورد حذفی
برخورد حذفی با اينگونه محتواها از طريق هك كردن و ... مؤثر نبوده و سبب میشود تا بطور مثال بلاگر در مرتبه بعدی با نام ديگر و دامنه مطالب بيشتر و البته عزم قویتر وارد اين فضا شده و توليد محتوای شبهه ناك كند.
وی ادامه داد: بسياری از جوانهای ما سؤال و نياز دارند و از طرفی دسترسی به منابع پاسخدهنده ندارند، ما میتوانيم در اين فضا اين امكان را به وجود بياوريم. حضور ما در فضای مجازی و استفاده از قابليتهای اين فضا اولاً فضا را برای معاندان و مغرضان تنگ خواهدكرد و در مرحله دوم بستر گفتمانی را برای پاسخگويی به نياز مخاطبان فراهم خواهدكرد.
نعمتاللهی حضور بلاگران قرآنی را در اين فضا مؤثر دانست و گفت: بلاگران و فعالان قرآنی با ايجاد وبلاگهای مؤثر نقش مهمی را در گسترش فرهنگ قرآنی، مسئله انتظار و ظهور منجی و در نهايت كمك به نورافشانی در فضای مجازی ايفا میكنند.
مسئول غرفه آموزش وبلاگنويسی قرآنی در پانزدهمين نمايشگاه بين اللمللی قرآن كريم درباره راههای جلوگيری از توليد محتواهای شبههناك در فضای مجازی گفت: ما در پايگاه پرسمان قرآنی لينك ثبت شناسه دانشپژوهان قرآنی ايجاد كرديم.
وی در ادامه گفت: افراد علاقهمند به توليد محتوای صحيح دينی و قرآنی میتوانند از اين طريق و نيز بانك اطلاعات قرآنی كه شامل محتواهای صحيح توليد شده در حوزه مفاهيم قرآنی است، استفاده كرده و از اين طريق پاسخ پرسشهای شبههبرانگيز خود را دريافت كنند.
بلاگر «عصمت» همچنين ضمن مردود دانستن نگاه حذفی در اين زمينه گفت: من به هيچ وجه به نگاه حذفی با سايتها و وبلاگهای شبهه ساز اعتقاد ندارم. ما بايد از طريق ايجاد بستر گفتوگو به طور منطقی و صحيح به اين پرسشها پاسخ دهيم.
وبلاگ «عصمت» را اينجا ببينيد!
شناسايی مخاطبان
ما نيازها را شناسايی نكرديم و با زمان و افراد جلو نرفتيم، بنابراين دچار ركود شديم. ما از نظر محتوا شايد كمتر دچار مشكل باشيم، چراكه محتواهای غنی در زمينه تفاسير، ترجمه موجود است، اما شناسايی نيازها به خوبی صورت نگرفته و فضای مجازی دچار مشكلی به نام كپی برداری از مطالب و تكراری بودن محتوا شدهاست.
وی ادامه داد: ما میتوانيم از طريق كانون گفتمانهای قرآنی محيط را برای شبههسازان ناامن كنيم. اما برخورد حذفی با اينگونه محتواها از طريق هك كردن و ... مؤثر نبوده و سبب میشود تا بهطور مثال بلاگر در مرتبه بعدی با نام ديگر و دامنه مطالب بيشتر و البته عزم قویتر وارد اين فضا شده و توليد محتوای شبهه ناك كند.
بلاگر «قرآنبلاگ» در ادامه عدم شناسايی نياز مخاطبان را يكی از دلايل تكراری بودن محتواهای قرآنی دانست و افزود: ما نيازها را شناسايی نكرديم و با زمان و افراد جلو نرفتيم، بنابراين دچار ركود شديم. ما از نظر محتوا شايد كمتر دچار مشكل باشيم، چراكه محتواهای غنی در زمينه تفاسير، ترجمه و ... موجود است، اما شناسايی نيازها به خوبی صورت نگرفته و فضای مجازی دچار مشكلی به نام كپی برداری از مطالب و تكراری بودن محتوا شدهاست.
«قرآن بلاگ» را اينجا ببينيد!
-
۱۳۸۶/۱۲/۱۰, ۰۸:۱۷ #2
:salavat:با تشکر از شما دوست عزیز از شما می خاهم که کد قالب قرانی برای بلاگفا ارسال کنید
-
۱۳۸۷/۰۲/۰۶, ۱۱:۴۸ #3
آرشيو اخبار قرآني
دوستان عزيز و ياران همراه و همدل مي توانند اخبارقرآني آرشيو شده را در اين موضوع ارسال يا مشاهده فرمايند.
ویرایش توسط mohammadhashem : ۱۳۸۷/۰۲/۲۲ در ساعت ۰۱:۱۵
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۲/۰۶, ۱۲:۰۱ #4
ختم اينترنتی قرآن مجيد به هشت زبان زنده دنيا/ معرفی سايت «ختم قرآن مجيد»
ختم اينترنتی قرآن مجيد به هشت زبان زنده دنيا/ معرفی سايت «ختم قرآن مجيد»پايگاه اينترنتی«ختم قرآن مجيد» به هشت زبان زنده دنيا، با هدف ترويج و توسعه قرائت قرآن بين مردم به ويژه جوانان، راهاندازی شدهاست.
به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، پايگاه اينترنتی«ختم قرآن مجيد»، به نشانی اينترنتی«http://www.ghorany.com» با هدف ترويج و توسعه قرائت قرآن بين مردم به ويژه جوانان، راهاندازی شدهاست.
ويژگی قرائت قرآن به همراه اعضای اين پايگاه اينترنتی در اين است كه كاربران با قرائت 10 آيه كه به نيت تمامی اعضا صورت میگيرد، در ختمهای مختلف قرآن كه روزانه انجام میشود، شريك خواهند بود.
سايت «ختم قرآن مجيد» به هشت زبان فارسی، عربی، انگليسی، اسپانيايی، ايتاليايی، فرانسه، روسی و آلمانی در دسترس كاربران قرار دارد.
صفحه اصلی، راهنما، ثبت نام، متن قرآن، جستجوی قرآنی، مسابقه، گالری، لينك های مفيد، خادمان قرآن و ارتباط با ما، از بخش های مهم اين سايت هستند.
كاربران میتوانند با استفاده از موتور جستجوی قرآنی اين سايت به سه زبان انگليسی، عربی و فارسی كلمات مورد نظر خود را پيدا كنند.
همچنين در بخش «متن قرآن» تمامی سورهها با ترجمه فارسی فولادوند در دسترس كاربران قرار گرفتهاست.
بخش «گالری» مجموعهای از تصاوير مرتبط با ائمه معصومين و اماكن مقدس را در اختيار علاقهمندان قرار دادهاست.
آيكون «خادمان قرآن» نيز به معرفی حاميان اين پايگاه اينترنتی پرداختهاست. هر كاربر با مراجعه به بخش «ثبتنام» تنها حق يك بار ثبتنام را داشته و بعد از ثبتنام ملزم به قرائت آياتی كه به او اختصاص داده شدهاست تا يك ختم قرآن كامل شود.
بهزودی بخش مسابقه پايگاه اينترنتی «ختم قرآن مجيد»، راهاندازی خواهد شد.
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۲/۱۲, ۲۳:۴۳ #5
اخبار قرآني
دوستان عزيز و ياران همراه و همدل مي توانند اخبار غير قرآني را در اين موضوع ارسال فرمايند.
ویرایش توسط mohammadhashem : ۱۳۸۷/۰۲/۱۲ در ساعت ۲۳:۴۴
-
۱۳۸۷/۰۲/۱۴, ۲۱:۴۷ #6
اهتمام مرحوم بیآزار به امور قرآنی برنامههای فرهنگی را قوت بيشتری بخشيده بود
اهتمام مرحوم بیآزار به امور قرآنی برنامههای فرهنگی را قوت بيشتری بخشيده بود
مرحوم پدر بهطرز ويژهای به مسائل قرآنی اهميت میداد و تمام كارمندان سفارت میدانستند كه سفير جديد به برنامههای قرآنی توجه ويژهای دارد و انجام فعاليتهای قرآنی گسترده را در رأس برنامههای خود قرارداده است. بيشترين دغدغه وی پيگيری مسايل فرهنگی بود و هرجا كه میرفت بيشتر شاهد رونق جنبههای فرهنگی آن منطقه بوديم تا سياسی و اقتصادی.
به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) «بشير بیآزار»، پسر مرحوم بیآزار ، ضمن بيان اين مطلب گفت: اموری را كه مربوط به مسايل قرآنی میشد، خود به تنهايی انجامداده و بهترين پذيرايی را برای كسانی كه برای اجرای برنامههای قرآنی به كشور محل خدمت وی میآمدند، در نظرمیگرفت به گونهای كه از گروههای سياسی در همان حد معمول پذيرايی میكرد اما گروههای قرآنی با استقبال ويژه از سوی وی مواجهمیشدند و حتی رفتار و برخورد صميمی بیآزار با سه جوانی كه برای اجرای تواشيح آمده بودند، مايه تعجب آنان شد.
وی با تأكيد بر نقش بارز مرحوم بیآزار در توسعه فرهنگ قرآنكريم افزود: او با بودجه شخصی خود هزينه مبلغان و گروههای ويژه اجرای برنامههای قرآنی بهويژه در ماه رمضان را پرداختمیكرد و حتی هديههای ارزندهای برای قدردانی از اين گروهها در نظر میگرفت و اين خود يكی از ويژگیهای منحصر به فرد وی بود و در يونان مرتب گروههای قرآنی در نمايندگیهايی كه وی رياست آن را عهدهدار بود در رفت و آمد بودند.
بشير بیآزار در ادامه تصريحكرد: مرحوم پدر ابتدا در آلبانی سفير بود و پس از روی كارآمدن دولت جديد جمهوری اسلامی ايران بهعنوان سفير ايران در بلغارستان انتخابشد و بعد از انجام اقدامات تشريفاتی و ديدار با رييسجمهور به محل مأموريت خود رفته و پس از مراجعه به پزشك و تشخيص بيماری توسط وی، تلاش برای معالجه را آغازكرد.
وی اظهاركرد: پدر با اينكه در بلغارستان تحت نظارت پزشك بود اما فعاليت خود را ادامهداده و آخرين برنامه وی اين بود كه يك گروه چهارنفره تواشيح برای سال تحويل به اجرای برنامه پرداختند اين در حالی بود كه در كشورهای ديگر به فعاليتهای اسلامی توجه چندانی نمیشد اما آن مرحوم اهتمام ويژهای به اجرای چنين برنامههايی داشت.
فرزند مرحوم بیآزار افزود: سادهزيستی و غير تشريفاتیبودن يكی از بارزترين ويژگیهای وی بود و حتی چند شب پيش از وفات به هيچ عنوان در قيد و بند برپايی مراسم پس از وفات نبود و نزديكان آن مرحوم نيز پس از مرگ پدر برای برپايی مراسمی ساده تلاشكردند.
وی در بخش ديگری از سخنان خود به تشريح بخشی از فعاليتهای مرحوم بیآزار در آموزش و پرورش پرداخت و گفت: در دوره فعاليت در اين نهاد دولتی روابطش با كارمندان و خانوادههای آنان كه زيرنظر وی بودند به قدری صميمی و ساده بود كه شايد كمتر كسی متوجه میشد كه وی سفير است؛ آن مرحوم ارتباط نزديكی با شهيدرجايی داشت و به حكم وی بهعنوان معاون وزير آموزش و پرورش منصوبشد و آن شهيد پس از اطلاع از فعالنبودن بیآزار در هيچ يك از نهادهای دولتی بلافاصله وی را به بخش كارگزينی میفرستد؛ اين درحالیاست كه حتی برای استخدام معلمی ساده نيز بايد مراحل استخدامی طیشود.
بشير بیآزار افزود: مرحوم پدر به هيچ وجه خود را متعلق به وزارت خارجه نمیدانست با اينكه شايد هشت سال مشاور وزارت خارجه و نزديك به هشت سال نيز سفير بود اما هميشه خود را متعلق به آموزش و پرورش میدانست و بيشتر به كارهای فرهنگی علاقمند بود.
وی تأكيد كرد: مرحوم بیآزار مشاور وزير و دبير ستاد اقامه نماز وزارت خارجه و مسئول هماهنگی امور خارجه ايثارگران نيز بود وی در انجام وظايف خود ارزش معنوی و پاداش اخروی به بيش از هر چيز اهميتمیداد و حتی مسئوليتهای اداری وی را از اقامه نماز جماعت منع نمیكرد و هميشه بر برپايی نماز اول وقت و قضانشدن آن تأكيدداشته و آخرين سفارش و عمل وی قبل از مرگ نيز اقامه نماز بود.
شرکت در مراسم نماز جمعه در کنار علمای اهل سنت
مرحوم بیآزار در مراسم نماز جمعه شركتمیكرد و برای مثال با مسلمانان آلبانی و علمای اهل تسنن بسيار صميمی و تأثير شيوههای فرهنگی وی بسيار بلندمدت و ريشهای و شايد از هزار فعاليت سياسی و اقتصادی بيشتر بود، وی سفير جمهوری اسلامی ايران در يونان نيز بود و در حال حاضر پيشرفت روابط خارجی با اين كشور بهعنوان عضو ثابت اتحاديه اروپا وحتی با بلغارستان مديون تلاشهای فرهنگی آن مرحوم است.
پس از فوت مرحوم بیآزار دفتری برای ثبت توصيفات شخصيت پدر از منظر مقامات و سفيران كشورهای غربی تهيه شد كه برای مثال به امضای وزير راه آلمان و حتی مديران كل وزارت خارجه بلغارستان نيز رسيد و چنين استقبالی برگرفته از رفتار مناسب وی با همگان بود؛ نگاه بیآزار نگاهی فرهنگی بود و حتی با مسئولان سياسی نيز از ديد فرهنگی بحث میكرد.
مرحوم بیآزار ارادت ويژه ای به ائمه اطهار(عليهمالسلام) داشت تا جايی كه در ده دقيقه آخر حياتش ذكر امام صادق (ع)(به حق جعفر) در كلامش جاری بود؛ آخرين كار او هم اقامه نماز بود كه تيمم كرده و روی تخت بيمارستان نماز خود را اقامهكرد.
وی با اشاره به تأكيد سفير سابق ايران در بلغارستان بر نظم در كارها افزود: اهتمام مرحوم بیآزار به نظم و ترتيب در زندگی، تعجب همگان را برانگيخته بود، صراحت بيان با تمامی افراد، ديگر ويژگی بارز شخصيتی بیآزار بود با وجود اين صراحت هرگز كسی ناراحتنمیشد بلكه همگان از خلوص نيت وی آگاه بودند؛ اگر چه اين امر در مسائل سياسی برای وی مشكلساز بود چراكه برخلاف برخی سياستمداران كه اهداف بلندمدت را در نظرمیگيرند اهل پنهانكاری و سياستبازی نبود و حقيقت را فدای مصلحت نمیكرد.
پايبندنبودن به مقامهای دنيوی
وی در ادامه پايبندنبودن به مقامهای دنيوی را از ديگر ويژگیهای شخصيتی مرحوم بیآزار برشمرد و تأكيدكرد: روزی كه به دليل صراحت بيان حاضر به استعفا از آموزشوپرورش شد، گفت احساس راحتی میكنم و حتی پس از تماس برای توديع معارفه نرفت و اعلامكرد آنقدر راحتم كه هيچوقت برای توديع و معارفه نخواهمرفت.
بشير بیآزار از تلاش مرحوم پدر برای حل مسائل و مشكلات مختلف در سفارتخانهها اظهاركرد: وی برای اين اقدام با تشكيل جلسه با كاركنان سفارت بیارزشبودن زندگی را به آنان گوشزدكرده و معتقد بود هيچچيز ارزش زيرپاگذاشتن ايمان و اعتقاد را ندارد.
وی همچنين از مشكلات پيشروی آن مرحوم در راستای عملیكردن افكار و اعتقاداتش گفت: با وجود محدوديتها و مشكلات گسترده در اين زمينه وی آنچه را درست بود انجام داده و به برخورد ديگران و تلاش آنان برای جلوگيری از عمل به اعتقادات توجهنمیكرد.
بشير بیآزار در پايان اين گفتوگو با اشاره به تلاشهای ارزنده پدر در زمينه معرفی ايران و فرهنگ اصيل آن يادآورشد: مرحوم بیآزار در زمان اقامت در حيدرآباد هند كه بهعنوان سرپرست سركنسولگری(رييس نمايندگی ايران) در اين منطقه حضورداشت، با ساكنان منطقه روابط صميمانهای برقراركرد و من پس از گذشت سه سال از اقامت وی به آنجا رفته و از استقبال صميمانه ساكنان اين منطقه تعجبكردم و بعدها متوجهشدم كه حضور سهماهه آن مرحوم در ميان مردم حيدرآباد و خاكیبودن وی منجر به چنين استقبالی شدهاست به گونهای كه سالها میگذرد اما در حال حاضر نيز حتی شخصی ايرانی با حضور در اين منطقه متوجه تأثير شگرف سرپرست سركنسولگری جمهوری اسلامی ايران در حيدرآباد هندوستان خواهدشد.
پسر مرحوم بیآزار بهعنوان آخرين نكته خاطرنشانكرد: با حضور حبيبالله بیآزار در سفارتخانهها و محافل رسمی جايگاه و مقام افراد رنگباخته و صميميت جايگزين شده و رفتار صميمانه مرحوم بیآزار با كاركنان سفارت مايه تعجب همگان بود؛ به گفته يكی از نزديكان آن مرحوم، وی به مؤسسه قرآنی صاحبالزمان اين كشور كمك مالی میكرد.
يادآوریمیشود مرحوم مهندس حاج «حبيبالله بیآزار»، سفير فقيد جمهوری اسلامی ايران در كشور بلغارستان و از فعالان احيای فرهنگ قرآن در خارج از كشور، همزمان با پيروزی انقلاب اسلامی مسئوليتهای مختلفی همچون معاونت وزارت آموزش و پرورش در سه دوره: وزارت مرحوم شهيد رجايی، مرحوم شهيد باهنر و سپس آقای «پرورش»، وزير وقت آموزش و پرورش را برعهدهداشت.
وی همچنين معاون حجتالاسلام قرائتی در نهضت سوادآموزی بود؛ سپس به وزارت امور خارجه منتقل شد و در آنجا هم مناصب مهمی به وی محول شد كه مهمترين آنها رياست اداره دانشجويی و بورسهای تحصيلی بود و برای بورس كردن دانشجويان ايرانی در خارج از كشور فعاليتهای بسياری انجام داد.
سفيری ايران در كشورهای يونان، آلبانی و سپس بلغارستان از مهمترين مناصب ايشان در وزارت امور خارجه بود.
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۲/۱۴, ۲۱:۵۲ #7
پانزدهمين شماره ماهنامه قرآنی «راه قرآن» منتشر شد
پانزدهمين شماره ماهنامه قرآنی «راه قرآن» منتشر شد
پانزدهمين شماره ماهنامه قرآنی «راه قرآن» با مطلب نيايشهای دكتر چمران منتشر شد.
به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) سهم ما از فصل بهار، يادی از شهيد مرتضی مطهری، فلسفه آفرينش شيطان، چشمزخم در نگرش قرآن، بهار و نوسازی خويش و...بخشی از مطالب اين ماهنامه را تشكيل میدهد.
همچنين در اين شماره به نقش شيوههای تبليغی قرآن در خطابههای حجتالاسلام فلسفی نيز پرداخته شده است.
در بخشی از مطلب نيايشهای چمران چنين میخوانيم:
«....ای خدا كيست كه مزه شيرينی دوستيت را چشيده باشد و غير تو را بجای تو اختيار كند و آن كيست كه به مقام قرب تو، انس يافته ولحظه ای از تو روی گردانيده باشد ؟ ای خدای بزرگ از چيزهايی كه ديگران به دنبال آن میروند بيزارم، خدايا نمی دانم هدف من از زندگی چيست؟، عالم و مافيها مرا راضی نمی كند، اگر چه بيش از ديگران میدوم، كار می كنم ولی نتيجه آن مرا خشنود نمی كند و فقط بهعنوان وظيفه قدم به پيش می گذارم و در كشمكش حيات شركت می كنم. و در اين راه انتظار نتيجهای ندارم...».
در اين شماره گزيدهای از اخبار قرآن، جهان اسلام و مسلمانان نيز آورده شده است.
اين ماهنامه با مدير مسئولی «حسين آزادی» در 49 صفحه و با بهای 300 تومان منتشر شد.
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۲/۱۴, ۲۱:۵۴ #8
مسجد و قرآن «نگل»؛ بخشی از تاريخ مذهبی مردم كردستان
مسجد و قرآن «نگل»؛ بخشی از تاريخ مذهبی مردم كردستان
نگل مركز دهستانی به همين نام از توابع بخش كلاترزان سنندج و در مسير جاده سنندج ــ مريوان قرار دارد كه مسجد و قرآنی تاريخی را همچون نگين، در خود جای داده است.
به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) در كتابهای تاريخی «حديقه ناصريه و تحفه ناصريه» مطالبی در اين زمينه به شرح زير آمده است: در يكی از روستاهای اين بلوك كه نگل نام دارد ... مسير قديمی كه به مسجد عبدالله عمر يا عبدالله عمران مشهور است و قرآنی در اين مسجد وجود دارد خيلی بزرگ كه به خط كوفی نوشته شده است.
در داخل مسجد روستای نگل، قرآن خطی از دوران گذشته وجود دارد كه بنا به اعتقادات و باورهای مردم يكی از چهار قرآن خطی است كه در زمان خليفه سوم به رشته تحرير در آمده و به چهار اقليم دنيا فرستاده شده است.
به همين دليل مردم اعتقاد زيادی به اين كلام الهی دارند و در حل مشكلات و گرفتاریهای زندگی خود از آن ياری میجويند و قسم دروغ به آن را گناهی بزرگ و نابخشودنی میدانند.
چگونگی انتقال اين قرآن به روستای نگل روشن نيست، اما با توجه به گفته ها و حكايات عامه اين قرآن در دوران صفويه از دل خاك بيرون آورده شد و از آن زمان در مسجد قديمی روستا به منظور زيارت اهالی منطقه نگه داری می شود كه اين مسجد در چند سال اخير به طور كامل بازسازی شده است
چگونگی انتقال اين قرآن به روستای نگل روشن نيست، اما با توجه به گفتهها و حكايات عامه اين قرآن در دوران صفويه از دل خاك بيرون آورده شد و از آن زمان در مسجد قديمی روستا به منظور زيارت اهالی منطقه نگهداری میشود كه اين مسجد در چند سال اخير به طور كامل بازسازی شده است.
قطع اين قرآن رحلی بزرگ، جلد آن چرمی و رنگ آن قهوهای تيره است و صفحات قرآن ضخيم و به علت تشابهی كه با پوست دارد در بين مردم به پوست آهو شهرت يافته است.
خط قرآن نگل كوفی و دارای نقطه و اعراب و در قسمت سر سورهها و شمارههای آيات مزين به نقوش گياهی است.
بر اساس شواهد موجود شيوه نگارش و اعرابگذاری اين قرآن ارزشمند احتمالأ به سدههای چهارم يا پنجم ه.ق بر میگردد به طوری كه اين قرآن علاوه بر احترامی كه در ميان مردم منطقه دارد از لحاظ هنری و تاريخی دارای ارزش فراوانی است و طبق روايات يكی از چهار قرآنی است كه در زمان خلافت خليفه سوم به چهار اقليم جهان ارسال شده است.
همچنين اين قرآن به خط كوفی با حاشيههای طلاكاری شده نوشته شده است و اندازه آن 20 در 60 سانتی متر بوده و 15 سانتی متر نيز قطر دارد و زيارتگاه مسلمانان است.
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۲/۱۴, ۲۱:۵۸ #9
قضاوت درباره عملكرد قرآنی حوزهها بر مبنای فعاليتهای اول انقلاب غير واقعبينانه است
قضاوت درباره عملكرد قرآنی حوزهها بر مبنای فعاليتهای اول انقلاب غير واقعبينانه است
اين سخن كه كسانی همچنان قضاوت اول انقلاب را در رابطه با حوزه و قرآن داشته و معتقد به مهجوريت آن در حوزهها باشند، قضاوتی غير واقعبينانه است.
به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) آيتالله سيداحمد خاتمی، عضو هيئت رئيسه مجلس خبرگان رهبری به انتقادهای برخی از محققين درباره مهجوريت قرآن در حوزههای علميه پاسخ داد.
وی در اين باره تصريح كرد: در سالهای آغازين پيروزی انقلاب اسلامی قدری احساس میشد كه قرآن آن حضور بايسته را در حوزه و دروس حوزوی ندارد.
عضو جديد شورای عالی حوزه علميه قم ادامه داد: به لطف خدا بعد از تشكيل شورای مدريت حوزه، اقبالی ويژه به قرآن كريم شد و تفسير «جوامع الجامع» {اثر امينالاسلام طبرسی} به عنوان متن درسی قرار گرفت.
آيتالله خاتمی با بيان اين نكته كه رشته تخصصی تفسير قرآن از اولين رشتههای تخصصی حوزه بود، يادآور شد: در طول اين سه دهه تفاسير و مباحث ارزشمند قرآنی به صورت مكتوب در حوزه علميه قم منتشر شده و مركز فرهنگ معارف قرآن وابسته به دفتر تبليغات كارهای ارزشمندی انجام داده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه تأكيد كرد: احساس میكنم برخی كسانی كه سخن از مهجوريت قرآن در حوزه میزنند، اين موارد را نمیدانند و به آنها توجهی ندارند.
وی در تكميل مطلب فوق خود اظهار داشت: البته ما معتقديم كه حق قرآن بر همه و حوزهها بسی فراتر از آنچه اكنون وجود دارد، است و هرچه هم تلاش كنيم قطعا نخواهيم توانست حق اين كتاب مبين را ادا كنيم.
آيتالله خاتمی در پايان خاطرنشان كرد: اين سخن كه كسانی همچنان قضاوت اول انقلاب را در رابطه با حوزه و قرآن داشته و معتقد به مهجوريت آن در حوزهها باشند، قضاوتی غير واقعبينانه است.
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۲/۱۴, ۲۲:۰۰ #10
نبود بودجه كافی و نيروهای متخصص، مانع نوآوری در نرمافزارهای قرآنی است
نبود بودجه كافی و نيروهای متخصص، مانع نوآوری در نرمافزارهای قرآنی است
كمبود بودجه باعث میشود كه نتوان نيروهای كارآمد و نخبه را در زمينه توليد نرمافزارهای قرآنی جذب كرد و به اين ترتيب از كيفيت توليد در نرمافزاهای قرآنی كاسته میشود.
به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) «سيد محمد مجد»، معاون فنی موسسه فرهنگی ياسين رايانه، درباره نوآوری در توليد نرمافزارهای قرآنی گفت: در مجموع بحث نوآوری در نرمافزار جای كار بسياری دارد و اين يك قاعده كلی است.
وی توضيح داد: نرمافزارها با فكر سر و كار دارند و به همين دليل در مقايسه با خيلی از صنايع و رشتههای ديگر، خيلی با تحريم مشكلی ندارند.
مجد درباره محدوديتها و موانع موجود بر سر راه توليد نرمافزارهای قرآنی گفت: مشكل مؤسسات جذب نيروهای متخصص و نيروهای كارآمد بوده و اين مشكلی است كه همه مؤسسات میتوانند داشتهباشند.
او گفت: مؤسسه فرهنگی ياسين نرمافزار جديدی به اسم «سال نما» كه بيشتر خصوصيات يك تقويم و سر رسيد را داراست، در دست توليد دارد.
وی درباره اين نرمافزار، توضيح داد: يك قسمت اين نرمافزار به نام«قرائت روزانه كه كارش به صورتی است كه در مقدار زمانی كه كاربر میخواهد مثلاً 20 روز يا يك سال، و ميزان مشخصی از قرآن را كه كاربر تعيين میكند، بهطور مثال يك صفحه يا يك جزء، برای او مديريت میكند تا برايش بخواند.
معاون فنی مؤسسه فرهنگی ياسين ادامه داد: اين مركز با همكاری شواری عالی اطلاعرسانی قصد توليد نرمافزار ديگری هم به نام «نسيم» كه روخوانی قرآن كريم است، را دارد.
وی گفت: بيشتر نوآوری اين نرمافزار در بخش شيوه آموزش روخوانی است كه با كمك اساتيد آموزش و پرورش(مؤلفان كتابهای قرآن) اين كار در حال انجام است.
مجد گفت: ايدههای قرآنی زيادی وجود دارد، اما متأسفانه زمينه آن فراهم نيست و مهمترين مانع موجود، مانع مالی است و اگر مشكل مالی وجود نداشتهباشد خيلی بهتر میتوان ايدهها را پياده كرد.
وی مهترين محدوديت و مانع در توليد نرمافزارهايی قرآنی را هزينه و سرمايهگذاری دانست و افزود: اين در حالی است كه از لحاظ تئوريك زمينه برای نوآوری در توليد نرمافزارهای قرآنی فراهم است.
وی گفت: بحث نيروهای متخصص هم به همين مسئله برمیگردد و اگر از لحاظ مالی مشكلی وجود نداشته باشد، میتوان نيروهای كارآمد و نخبه را جذب كرد و مورد استفاده قرار داد؛ ولی نبود بودجه كافی سبب میشود كه نتوان نيروهای كارآمد را جذب كرده و به اين ترتيب از كيفيت كار كاسته میشود.
مجد تصريح كرد: ظرفيت در حوزه نوآوری در توليد نرم افزارهای قرآنی بالا است، و حتی در سطح دنيا ما میتوانيم بسيار كار كرده و نرمافزارهايی را توليد كنيم كه روی مخاطبهای خارج از كشور هم تأثير گذاشته و با نرمافزارهايی كه در خارج از كشور توليد میشود، رقابت كنند.
معاون فنی مؤسسه فرهنگی ياسين افزود: باتوجه به پيشنهای و ايدههايی كه وجود دارد، در بخش تحقيقات و پژوهشهای قرآنی، و هم در بحثهای عمومیتر مثل روخوانی و حفظ اين موضوع جای كار بسيار دارد.
او به عنوان مثال توضيح داد: مثلاً در شاخه حفظ امكان استفاده از كامپيوتر برای آموزش و كمك به حفظ كاملاً وجود دارد، فقط بايد تحقيق كامل صورت بگيرد و سرمايه اوليه همه موجود باشد.
-
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری