-
۱۳۸۷/۰۲/۲۰, ۱۱:۱۴ #1
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۶
- نوشته
- 915
- مورد تشکر
- 1,699 پست
- حضور
- 50 دقیقه
- دریافت
- 219
- آپلود
- 14
- گالری
- 0
سرماخوردگي و مكمل هاي تغذيه اي
سرماخوردگي و مكمل هاي تغذيه اي
سرماخوردگي و گلودرد يك عفونت حاد( كوتاه مدت) ويروسي در قسمت مجراي تنفسي فوقاني است كه از طريق هوا مانند عطسه كردن يا تماس با افراد مبتلا به بيماري، از فردي به فرد ديگر سرايت مي كند.
مكمل هاي تغذيه اي كه براي سرماخوردگي توصيه مي شوند، شامل : ويتامين C – روي ( به شكل قرص يا اسپري بيني ) و پروپيول است.
علائم سرماخوردگي چيست؟
آب ريزش و گرفتگي بيني، گلودرد، بي تابي و التهاب از علائم عمده آن است. بيشتر اوقات گلودرد به تنهايي و جداي از سرماخوردگي، خود يك علامت جدي است مثل گلودرد استرپتوككي( ميكروبي) كه احتياج به تشخيص پزشكي و درمان با آنتي بيوتيك دارد. وقتيكه عفونت ويروسي است، آنتي بيوتيك ها تأثيري در بهبود سرماخوردگي ندارند.
درمان سرماخوردگي چگونه است؟
محيط مرطوب و گرم، باعث تسريع بهبود مي شوند. كسانيكه به سختي دچار سرماخوردگي مي شوند، بايستي استراحت كنند. داروهاي بازكننده گرفتگي بيني مانند پزودوفدرين و فنيل فرين، بطور موقت بيني را باز مي كنند، اما اغلب مجدداً بيني دچار گرفتگي مي شود.
براي حفظ تعادل آبي و تسهيل جريان ترشحات بدن، بايستي مقدار زيادي مايعات نوشيد. اگر سرفه شديد يا خطرناك باشد، داروهاي ضد سرفه مثل دكسترومتورفان، خصوصاً براي خواب راحت، تجويز مي شوند.
درغيراينصورت ، براي خارج ساختن ويروس هاي عفوني و ترشحات جمع شده در گلو، بايستي خلط را دفع كرد و نبايستي آن را در گلو نگه داشت.
توصيه هاي غذايي مفيد:
زياده روي در مصرف شكر، چربي و الكل به سيستم ايمني بدن آسيب مي زند، هر چند كه از چگونگي تاثير اين موادغذايي در طول دوره ي سرماخوردگي اطلاع دقيقي در دست نيست.
مكمل هاي غذايي مفيد:
ويتامين C :
بررسي 21 مطالعه نشان داد مصرف 1 تا 8 گرم ويتامين C در روز، مدت و شدت سرماخوردگي را تا 23 درصد كاهش مي دهد.
مقدار مناسب ويتامين C براي درمان سرماخوردگي معلوم نيست، ولي ممكن است حداكثر 1 تا 3 گرم در روز باشد؛ با توجه به اينكه مقدار بيشتر از 200- 120 ميلي گرم در روز، بعنوان مقدار مناسب و كافي براي افراد سالم در نظر گرفته مي شود.
بررسي 23 مطالعه نشان داد مكمل دهي ويتامين C در كودكان اثرات بهتري نسبت به بزرگسالان دارد. همان مطالعه ثابت كرد مصرف 2 گرم يا بيشتر ويتامين C در روز، در كاهش مدت سرماخوردگي مؤثرتر از 1 گرم در روز است.
روي (Zn) :
وقتيكه روي (Zn) در زمان سرماخوردگي بصورت مكمل به افراد داده شد، ثابت كرد كه اين عنصر باعث كاهش قدرت ويروس ها براي احاطه سلولهاي بدن و كمك به سلولهاي ايمني براي مبارزه با سرماخوردگي مي شود و علائم سرماخوردگي را تسكين مي دهد.
قرص روي مدت سرماخوردگي را در بزرگسالان كاهش داد ولي در كودكان اثري نداشت.
قرص هاي حاوي گلوكونات روي، گلسين- گلوكونات روي واستات روي در بهبود مؤثرند، ولي اشكال ديگر روي و قرص هايي كه حاوي اسيد سيتريك، اسيد تارتاريك، سوربيتول و مانيتول هستند ، اثري ندارند و در مطالعاتي كه اين اشكال روي بكار رفت مثل مواقعي كه مقدار روي كافي نبود، موفقيتي در عمل حاصل نشد.
براي بهبود سرماخوردگي، قرص هايي كه حاوي 13 تا 25 گرم گلوكونات روي، گلسين- گلوكونات روي يا استات روي مي باشند، هر 2 ساعت يكبار براي چند روز مختلف استفاده مي شوند. اگر اين قرص ها با بروز اولين علامت سرماخوردگي مصرف شوند، بهترين اثر را دارند.
مطالعات بيان مي كرد دلايل كافي براي اثر روي وجود ندارد و از نظر آماري، معني دار نيست. اما مقايسه 6 آزمايش ثابت كرد، در كسانيكه در زمان سرماخوردگي قرص روي مصرف كرده بودند بعد از يك هفته، در مقايسه با افراديكه مصرف نكرده نبودند، علائم سرماخوردگي كاهش يافته بود و معني دار نبودن از نظر آماري به دليل كافي نبودن تعداد افراد يا روي مصرفي بود.
اسپري بيني روي نسبت به قرص روي در بهبود سرماخوردگي مؤثرتر است، زيرا طبق يك بررسي، ميزان سرماخوردگي در افرادي كه 4 بار در روز اين اسپري را بكار برده بودند 74 درصد كم شده بود، در صورتيكه با مصرف قرص روي 42 تا 53 درصد كاهش يافته بود.
پروپيول :
پروپيول ماده صمغي است كه توسط حشرات از جوانه هاي برگي شكل و پوست درختان جمع آوري مي شود خصوصاً از درختان صنوبر و كاج. عصاره پروپيول مي تواند در پيشگيري و كوتاه كردن مدت سرماخوردگي مؤثر باشد.
مطالعات باليني نشان داد، عصاره پروپيول عفونت دستگاه تنفسي فوقاني را در كودكان كاهش مي دهد.
توليدكنندگان اين محصول توصيه مي كنند، فرآورده هاي خوراكي پروپيول به ميزان 500 ميلي گرم، يك يا دوبار درروز مصرف شوند.
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۳/۰۶, ۰۹:۰۱ #2
سلامتي مجاري تنفسي وابسته به دريافت هواي فاقد ميكروب و آلودگي است. بيش از 200 نوع ويروس شناخته شده است كه به دستگاه تنفسي فوقاني اثر گذاشته و باعث سرماخوردگي ميشوند. در اغلب موارد سرماخوردگيها خفيف بوده و به طور معمول براي حدود يك هفته باقي ميمانند. آنفلوانزا نامياست كه به عفونت ويروسي بسيار شديد نسبت داده ميشود و اين عفونت نيز بر دستگاه تنفسي فوقاني تاثير ميگذارند. نام آنفلوانزا از اين باور قديمي منشاء ميگيرد كه اين بيماري را ناشي از تاثيرات ماوراالطبيعه ميدانستهاند.
علايم سرماخوردگي به طور معمول دو تا سه روز پس از ورود ويروس به بدن ظاهر ميشود. شايعترين علايم شامل: گلودرد، گرفتگي و يا ريزش آب بيني، سرفه، عطسه و درد قسمتهايدست و پاست. خستگي، ريزش آب از چشمهاو مشكلات خوابيدن نيز ممكن است رخ دهند. در صورتي كه علائم، بيش از يك هفته باقي بمانند و به همراه سردرد شديد، ضعف، از دست دادن اشتها و تهوع نيز باشند احتمال اين كه بيماري به علت ويروس آنفلوانزا باشد بيشتر است. بروز تب نيز به طور معمول شايع است. بايد توجه كرد كه در موارد عفونتهايويروسي دستگاه تنفسي فوقاني، علت بيماري را نميتوان برطرف كرد و فقط درمان علائم امكان پذير است.
-
۱۳۸۷/۰۳/۰۶, ۰۹:۰۳ #3
مخلوطي از عسل و آب ليمو و آب ولرم براي درمان سرما خوردگي بسيار مفيد مي باشد.
ویرایش توسط مليكا : ۱۳۸۷/۰۳/۰۶ در ساعت ۰۹:۰۷
-
۱۳۸۷/۰۳/۰۶, ۰۹:۰۵ #4
ادامه ی مطلب قبلی با عنوان" خودسرانه بچه ها را معالجه نکنید"، در این مطلب سایر باورهای غلط درباره سرماخوردگی کودکان را برای شما بیان می کنیم.
برای كاهش دردهای عضلانی چه كار باید كرد؟
این دردها ممكن است با عفونت و درد گوش همراه باشد. تسكین این درد باید با استامینوفن صورت گیرد، ولی متأسفانه هنوز خیلی از والدین با دود سیگار سعی در كاهش درد گوش دارند در حالی كه این كار اصلا فایده ندارد. البته گرم كردن ناحیه دردناك كمی تسكین دهنده است، منتها دود سیگار بهویژه اگر كودك آلرژی داشته باشد، بیماری او را تشدید میكند.
كودكی كه سرما میخورد، مسلما اشتهایش كم است و همین مادر را نگران میكند. آیا درست است كه در این مواقع كودك را وادار به خوردن غذای بیشتری كنیم؟
خیر، در اینجا مادر باید تعداد دفعات غذا دادن را بیشتر كند، نه اینكه او را وادار به خوردن غذای بیشتری در یك وعده كند.
به توصیههای تغذیهای در دوران سرماخوردگی هم اشاره میكنید؟
بسته به سن كودك باید توصیههای تغذیهای را رعایت كرد. اگر كودك شیرخوار بود، باید فواصل شیردهی كمتر شود. از مایعات زیاد استفاده شود. محدودیت غذایی راهم برای كودك ایجاد نكنیم البته اگر آلرژی در كار نبود، چون كودك در این دوره كماشتها است و با محدودیت غذایی ممكن است زیاد وزن از دست بدهد.
مسئله دیگری كه باعث وحشت مادران میشود، تب كودك است و مادر فكر میكند كه این تب منجر به تشنج میشود. در چند درصد موارد تب كودك با تشنج همراه است؟
ببینید، مقدار تب در سرماخوردگیها خفیف است و در ضمن كودك زیر 6 ماه هنگام تب به هیچوجه تشنج نمیكند، مگر این كه بیماری دیگری در كار باشد.
حالا یك سؤال دیگر. اگر مادر تمام این نكات را بداند، نیازی به مراجعه به پزشك هست؟
اگر مادر اقدامات اولیه را برای جلوگیری از عود سرماخوردگی انجام دهد، مثل استفاده از مایعات و قطره بینی و دستگاه بُخور، در صورت ادامه بیماری، باید به پزشك مراجعه كند، چون شاید بیماری را به درستی تشخیص نداده باشد.
آنتیبیوتیكها تأثیری در درمان بیماری دارند؟
متأسفانه تصور غلط دیگر این است كه خیلی از مادران فكر میكنند سرماخوردگی كودكشان با آنتیبیوتیك برطرف میشود و برای همین، قبل از مراجعه به پزشك، به كودك آنتیبیوتیك میدهند. از طرف دیگر، این گروه از مادران اصرار دارند كه حتی اگر پزشك هم برای كودك آنتیبیوتیك تجویز نكند، كودك را به امید تجویز این دارو، به پزشك دیگری ارجاع دهند، در حالیكه نوع میكروب سرماخوردگی با نوع میكروب بیماریهای دیگر متفاوت است و آنتیبیوتیك هیچ جایی در درمان آن ندارد.
آقای دكتر، تصور خیلی از والدین این است كه سرماخوردگی كودكشان، بدن او را مستعد ابتلا به سرماخوردگی بعدی میكند یا از سرماخوردگی بعدی جلوگیری میكند. به نظر شما این باور درستی است؟
خیر، سرماخوردگیها ممكن است پی در پی بوده و عوارض داشته باشند، ولی اینكه یك سرماخوردگی منجر به سرماخوردگی بعدی شود، اصلا درست نیست.
علاوه بر این، یك سرماخوردگی به هیچوجه از سرماخوردگی بعدی جلوگیری نمیكند، چون ما ویروس های زیادی داریم كه هر كدام برای كودك بیماریزا هستند، مثل رینو ویروس، ویروس آنفلوانزا و... . اگر مادر این ها را بداند، هر بار كه كودك سرما میخورد، توهم این را ندارد كه بدن كودكش مستعد ابتلا به سرماخوردگی بعدی شده است. :Geryan:
ویرایش توسط مليكا : ۱۳۸۷/۰۳/۰۶ در ساعت ۰۹:۰۸
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۳/۰۶, ۰۹:۰۹ #5
واكسن آنفلوانزا و نقش ایمنكننده آن در مقابل سرماخوردگی چیست؟
متأسفانه این واكسن به غلط به عنوان واكسن سرماخوردگی تبلیغ میشود، در حالیكه بیش از صد نوع ویروسی كه وارد بدن میشوند، شاید فقط یک یا دو تا از آنها مربوط به آنفلوانزا باشند و چون علائم آنفلوانزا شدید است، این واكسن برای ویروسهای مربوط به آن تولید می شود، نه برای بقیه ویروسها.
زدن واكسن آنفلوانزا از سرماخوردگی با ویروسهای دیگر جلوگیری نمیكند.
ویرایش توسط مليكا : ۱۳۸۷/۰۳/۰۶ در ساعت ۰۹:۱۰
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری