صفحه 1 از 7 123 ... آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: *** چای یک گیاه سمی ***

  1. #1

    تاریخ عضویت
    جنسیت آبان ۱۳۸۸
    نوشته
    3,614
    مورد تشکر
    3 پست
    حضور
    6 روز 20 ساعت 46 دقیقه
    دریافت
    124
    آپلود
    158
    گالری
    10

    *** چای یک گیاه سمی ***




    چای

    چای مهمترین عامل بیماری های قلبی
    در دنیا اگر شما بررسی کنید، بیشترین ناراحتی های انسان که باعث مرگ و میر انسان می شود، ناراحتی های قلبی است ناراحتی های قلبی سهم اول را در دنیا دارد و جالب اینجاست تحقیاتی که من کردم، حاکی از این است که کسایی که دچار ناراحتی های قلبی و انفارکتوس قلبی و مغزی میشوند کسانی هستند که چای زیاد مصرف می کنند، بر خلاف آن چیزی که شما شنیده اید.
    می گویید که چایی در روز پنج تا لیوان بخوری، تا دچار سکته نشوید و من می گویم اگر میخواهید زودتر سکته کنید بیشتر چایی بخورید دلائل علمی هم داریم و شصت و پنج تا بیماری برای چایی با دلائل علمی نوشتم.
    آماری از بیمارستان شهید رجایی تهران گرفتی که تمام بیماران قلبی بدون استثناء فوق العاده چایی زیاد مصرف میکردند. چای گیاهی است سمی و هیچ موجودی در جهان آفرینش مصرف مصرف نمی کندبه جز انسان و تنها آفتی که چایی دارد انسان است. ایاین مساله را می توانید آزمایش کنید، چایی از زمانی که کاشته می شود تا زمانی که از بین می رود نه آفت می زند نه سمپاشی می شود. چون پنج هزار سال است که چایی شناخته شده، هیچ حدیث و روایتی هم ما در مورد چای نداریم. حتی روی حیوان هم آزمایش کردیم، چند تا برگ چای لای نان گذاشتیم، دادیم گاو خورد، انداخت بیرون و نخورد !
    شما اگر یه عدد بذر چای را میل کنید ، می توانم بگویم که از زندگی بیزار می شوید از بس که تلخ و سمی است. بذر چای مثل فندق است ولی کوچکتر.
    پس خداوند می فرماید به غذایت نگاه کن، بی مورد نمیگوید. شما اگر چایی زیاد بخورید اولین عارضه اش ناراحتی استخوان است بعد سائیدگی استخوان است، دیسک کمر است و فتق دیسک است و در نهایت اگر بیشتر ادامه بدهید، سنگ های کلیوی و تومورهای کلسیمی مغز.

    اگر راست میگویند پنج لیوان چایی در روز سرطان را درمان می کند پس چرا استفاده نمی کنند. چرا شیمی درمانی و رادیو تراپی می کنند. خوب بیایند روزی پنج تالیوان چایی بدهند به بیمار یا اصلا در روز پنجاه تا لیوان چایی بدهند تا سرطان زودتر ریشه کن شود!
    نقاطی که مردم آن چايی زياد مصرف ميکنند، سرطان مری در اين مکانها زياد است آذربايجان، خراسان و گنبد . بروید بررسی کنيد، بيماريهای سرطان مری در اين مکانها زياد است برای اينکه چايی زياد مصرف ميکنند ، داغ هم ميخورند و قبل از غذا ميخورند.
    ما اين را قبول داريم کسی که به چايی عادت کرده باشد، چايی بخورد غذا زودتر هضم ميشود زيرا چايی اسيد معده را زياد ميکند. آنهایی که ميخواهند فشارشان سريع پائين بیاید، چايی را بدون قند بخورند. اگر صبح ناشتا چايی بدون قند بخورند، دیگر نمی توانند چهار تا پله بالا بروند، سرشان گيج می رود و ميخورند زمين. زيرا اسيد معده زياد شده و مغز را مختل ميکند
    .
    چیزهایی میشنوید که تا حالا نشنیده اید!

    پرمصرف ترین گیاه مضر!

    چای گیاهی است که پنج هزار سال قبل توسط چینی ها شناخته شد و فعلا پرمصرف ترین گیاهی است که بین خانواده ها وجود دارد. از زمانی که چای کشت می شود تا زمانیکه از بین می رود, هیچ نوع آفتی به آن صدمه نمی زند و سم پاشی هم نمی شود و هیچ جانور گیاهخواری از برگ سبز آن استفاده نمی کند. تنها مصرف کننده چای در جهان انسان است! چای بخاطر داشتن تئین آرام بخش است و مقداری از خستگی را دفع و موجب هضم غذا می شود زیرا در اثر نوشیدن چای اسید معده زیاد ترشح می شود ولی در عوض موجب بیماریهای زیادی از جمله کم خونی, ناراحتی های قلبی و کلیوی، ناراحتی های پوستی, آرتروز, ریزش مو، حساسیت، زودرنجی، یبوست، داغ شدن کف پا و... می شود (توضیح اینکه قهوه و نسکافه از چای مضرترند).
    مضرات مصرف چاي زياد 5 تا 6 ليوان در روز
    بدليل از بين بردن آهن فريتين خون آنها بالا رفته كبد می خواهد كمبود آهن را جبران كند پس از آهن ذخيره استفاده كرده و فريتين خون روي 300 يا400 مي رود.
    1- بيماري قلبي
    2- ساييدگي استخوان
    3- ديسك كمر
    4- فتق ديسك
    5- سنگهاي كليوي
    6- تومورهاي مغزي
    7- كم خوني
    8- سرطانزا (سرطان مري 5 تا 6 ليوان چاي داغ در روز)
    9- عرق كردن زياد (كف دست – زير بغل – كف پا)



    باز هم در مورد چای
    چای گیاهی است که پنج هزار سال قبل توسط چینی ها شناخته شد و فعلا پرمصرف ترین گیاهی است که بین خانواده ها وجود دارد. از زمانی که چای کشت می شود تا زمانیکه از بین می رود, هیچ نوع آفتی به آن صدمه نمی زند و سم پاشی هم نمی شود و هیچ جانور گیاهخواری از برگ سبز آن استفاده نمی کند. تنها مصرف کننده چای در جهان انسان است! چای بخاطر داشتن تئین آرام بخش است و مقداری از خستگی را دفع و موجب هضم غذا می شود زیرا در اثر نوشیدن چای اسید معده زیاد ترشح می شود ولی در عوض موجب بیماریهای زیادی از جمله کم خونی, ناراحتی های قلبی و کلیوی، ناراحتی های پوستی, آرتروز, ریزش مو، حساسیت، زودرنجی، یبوست، داغ شدن کف پا و... می شود (توضیح اینکه قهوه و نسکافه از چای مضرترند).

    چای یک گیاه سمی


    • چای گیاه سمی است که هیچ آفتی نداره غیر انسان
    • هیچ حدیثی در مورد چایی نداریم
    • کسانی که چایی زیاد مصرف میکنن اکثرا دچار ناراحتی قلبی هستند
    • اگه میخواید سکته کنید روزی 5 لیوان چایی بخورید
    • 65 تا بیماری برای چایی نوشتند با دلیل
    • آماری که از بیمارستان شهید رجایی گرفتند نشون می داده که این بیماران خیلی چایی مصرف می کردند
    • چای موجب سائیدگی استخوان- دیسک کمر -سنگ کلیه و تومور های مغزی (کلسیمی)
    • پلی فنول ماده ایست آروماتیک می دانید که مواد حلقوی یا آروماتیک سرطان زا هستند چای هم این ماده را دارد
    • کزانتین و هیپو کزانتین از دیگر ترکیبات چای هستند
    • هماتولوژی هاریسون بیماریهای خونی صفحه 101پاراگراف اول یکی از عوامل کم خونی چایی اعلام شده !


    گوشه هایی از سخنرانی های استاد خدادادي كه بصورت موضوعی طبقه بندی و ارائه می گردد. امید است مورد توجه عزیزان قرار گیرد: (منبع سايت: tebbeghorani.com)

    الهی العفو...


  2.  

  3. #2

    تاریخ عضویت
    جنسیت آبان ۱۳۸۸
    نوشته
    3,614
    مورد تشکر
    3 پست
    حضور
    6 روز 20 ساعت 46 دقیقه
    دریافت
    124
    آپلود
    158
    گالری
    10



    منافع و مضرات گیاهی به نام چای
    خداوند سبحان چیزی در جهان خلق نکرده است که در مجموع شر باشد! پس همه مخلوقات جهان هستی در مجموع خیر است! حتی چائی!
    خداوند تبارک و تعالی در قرآن کریم 2 بار خود را ستوده است!
    1. <LI dir=rtl>
      زمانی که انسان را خلق کرد، به خود احسن گفت . سوره مومنون آیه 14
    2. زمانی که غذای طیب را برای انسان به عنوان غذای او خلق کرد . سوره غافر آیه 64
    پس از این 2 آیه نتیجه می گیریم که هم انسان و غذای مخصوص او از نظر حضرت حق با ارزش است و این بسیار مهم است ! ( دقت شود ) .
    اما در قرآن کریم در زمینه اشتراک تغذیه بین انسان و دام 4 آیه وجود دارد که جای بسی شگفتی است !
    • <LI dir=rtl>
      سوره مبارک یونس آیه 24 . الف : در این آیات باید خوب دقت و توجه کنیم ! گاو برگ سبز چای را نمی خورد !
      <LI dir=rtl>
      سوره مبارک طه آیه 54 . ب : پس از این 4 آیه نتیجه می گیریم که بین انسان و دام اشتراک تغذیه وجود دارد !
      <LI dir=rtl>
      سوره مبارک سجده آیه 27 . ج : یعنی هر گیاهی که دام نمی خورد ، ای انسان تو هم استفاده نکن !
    • سوره مبارک عبس آیه 32 . د : چون حیوانات فطری گیاهان را می شناسند و این بسیار مهم است و رمز همین است .
    .
    منافع گیاه چای

    همان طور که قبلاً بیان شد هیچ مخلوقی در جهان خلقت بدون حکمت آفریده نشده است حتی چای . ( دقت شود ) .
    گیاه چای در مجموع حالت اسیدی قوی دارد و برای کسانی که به گوشت خواری عادت دارند ، برای هضم گوشت مفید است و آن را زود هضم می کند ، چون اسیدی است !
    • <LI dir=rtl>
      گیاه چای چون اسیدی است ، یک ماده ضد عفونی کننده خوبی است . برای شستشوی چشم های عفونی و لثه های عفونی مفید است .
    • چای برای شستن زخم های عفونی نیز مفید است .
    مضرات گیاه چای

    1. <LI dir=rtl>
      گیاه چای بخاطر داشتن ماده ای به نام فنل که سرطان زا می باشد ، که خطر ناک است . فنل چیست ؟ اگر بنزن ( C6H6) به جای یک هیدروژن یک CHقرار گیرد فنول ایجاد می شود که بسیار سمی بوده و سرطان زاست ! بر روی پوست و کبد و سیستم گوارش اثرات نامطلوبی می گذارد . این مواد دارای ترکیبات حلقوی بوده و بسیار مضر است .
      <LI dir=rtl>
      در هر فنجان چای بین 60 تا 75 میلی گرم کافئین وجود دارد که LDLخون را افزایش می دهد و عاملی می شود برای انفارکتوس های قلبی و مغزی . ولی آرام بخش است و در دراز مدت اعتیاد ایجاد می کند !
      <LI dir=rtl>
      ماده آرام بخش دیگری در چای وجود دارد به نام تئین که محرک سیستم عصب سمپاتیک است . و موجب افزایش ترشح آدرنالین می شود . تئین موجب کاهش مقدار منیزیم داخل سلول می شود . منیزیم ماده ای است که خداوند سبحان در سلول قرار داده تا با انواع سرطان ها مبارزه کند و با نوشیدن چای این ماده مفید از بدن خارج می شود .
      <LI dir=rtl>
      چای دارای ماده ای است به نام تانن که بسیار مدر است و به همین خاطر مایعات بدن را دفع کرده و پلاسما غلیط می شود و آنزیم ها در پلاسمای غلیظ نمی تواند فعالیت کنند و به همین خاطر مواد زائد در بدن انبار شده و موجب بیماری می شود . ضمناً تانن موجب فعالیت بیش از حد سلول های اپیتلیال کلیه شده و کلیه را بمرور از کار می اندازند !
      <LI dir=rtl>
      گیاه چای دارای ماده ای است به نام اگزالیک اسید ، که مسموم کننده بوده و اختلالات متابولیسمی ایجاد می کند و در کلیه رسوب کرده و سنگ های کلیوی را موجب می شود . همچنین جلوگیری از جذب آهن که بسیار مفید است می شود . ( دقت شود ) .
      <LI dir=rtl>
      گیاه چای دارای ماده ای است به نام تئوبرومین که سمی است و مدر قوی است ، این ماده محرک اعصاب بوده و تعادل مایعات را در بدن مختل می کند . عوارضی مانند : سر درد ، تهوع و استفراغ دارد . شخص عصبی می شود .
      <LI dir=rtl>
      گیاه چای دارای ماده ای است به نام کزانتین که موجب مسمومیت می شود و عوارضی نظیر بی قراری و تحریک ایجاد می کند . این ماده بی نظمی در ریتم قلب را ایجاد می کند . ( این مختصر مطالبی بود از یک کتاب که به بیماری ها اشاره نشد ) . 70 نوع بیماری .
    2. از جمله : میگرن ، ناراحتی های گوارشی ، سنگ های کلیه ، خار پاشنه ، دردهای مفصلی ، سریع عصبی شدن و پوکی استخوان !

    الهی العفو...


  4. #3

    تاریخ عضویت
    جنسیت آذر ۱۳۸۸
    نوشته
    1,097
    مورد تشکر
    0 پست
    حضور
    3 ساعت 44 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    موافقم .. چای بی فایده ترین چیزه .. فقط جنبه آرامش بخش داره که در محصولات دیگه میشه خیلی بهتر پیدا کرد
    monthly quotes :
    حقیقت نیازمند نقد است ، نه ستایش. فردریش نیچه

    Energy is everything and everything is energy

    I dont understand why there is so much hate between Human Races and Religions

    Become Übermensch


  5. #4

    تاریخ عضویت
    جنسیت آبان ۱۳۸۸
    نوشته
    3,614
    مورد تشکر
    3 پست
    حضور
    6 روز 20 ساعت 46 دقیقه
    دریافت
    124
    آپلود
    158
    گالری
    10



    من به عنوان یک مصرف کننده سابق و پرو پا قرص چای تمامی مطالب گفته شده رو قبول دارم و مستقیم شاهدشون بودم و به هیچ وجه به یافته های ضد نقیض و رد کننده همدیگه که هر روز در حال اکتشاف و رد کردن صحبت های قبلی خودشه رو قبول ندارم و قبول نخواهم کرد
    من از وقتی که به طب سنتی و اسلامی رو اوردم بدنم خیلی سالم تر و قوی تر شده
    چای فقط جلوی رشدمو گرفته بود همین

    تازه کی گفته چای ارامش بخشه؟؟
    فقط یه مسکنه که اونم عوارش خیلی بیشتر از نفعشع
    اگر آرامش بخش میخواید این همه چاتی ایرانی و اصیل و بدون عوارض
    مثل گل گاو زبون و چای به لیمو و.......
    من یکی از تمام مواد شیمیایی و صنعتی به شدت زده شدم و رو اورم به طبیعت!!!!
    من هنوز حرفای ابن سینا رو به دارو های از دم عوارض و شیمیایی ترجیح میدم
    ویرایش توسط Behrooz_313 : ۱۳۸۹/۰۹/۱۳ در ساعت ۲۱:۲۱
    الهی العفو...


  6. #5

    تاریخ عضویت
    جنسیت آبان ۱۳۸۸
    نوشته
    3,614
    مورد تشکر
    3 پست
    حضور
    6 روز 20 ساعت 46 دقیقه
    دریافت
    124
    آپلود
    158
    گالری
    10



    نخوردن چای از زبان بهلول *** چای یک گیاه سمی *** *** چای یک گیاه سمی *** *** چای یک گیاه سمی *** *** چای یک گیاه سمی ***فلسفه نخوردن چای از زبان شیخ بهلول گنابادی
    شیخ بهلول در این باره اشاره به داستانی دارد که ناپلئون فرانسوی به مردم کشورش گفت : اگر می خواهید بر مردم مشرق زمین تسلط پیداکنید ،باید چای را در آنجا رواج دهیم تا آن مردم به چای معتاد شوند و حتی مردم از وی چگونگی این امر را جویا شدند

    وی گفت : باید ابتدا پول جمع کنیم و با این پول برای ممالک اسلامی که مدرسه و بیمارستان ندارند،مدرسه و بیمارستان بسازیم و در آنجا چای را مرتب به خورد آنها بدهیم و بدین ترتیب هر کس 40/1 خرج خود را در صندوق نگهداشت تا پول هنگفتی جمع و با آن مدرسه و بیمارستان ساخته شد و چون در این مکان به مردم قبل از هر چیز دیگر چای خورانده شود آنها معتاد به چای می شوند و اگر به جایی رسیدند که بچه ای صبح از خواب پا شود و به جای نان اول بگوید چای،شما به هدفتان رسیده اید. وقتی من این داستان را شنیدم 6 ساله بودم، همانجا استکان چای خودم را به زمین زدم و شکستم و از آن تاریخ تا الان چای نخوردم .

    به نقل از سایت: http://www.sheikhbohlool.com/index.php?option=com_content&view=frontpage
    الهی العفو...


  7. #6

    تاریخ عضویت
    جنسیت آبان ۱۳۸۸
    نوشته
    3,614
    مورد تشکر
    3 پست
    حضور
    6 روز 20 ساعت 46 دقیقه
    دریافت
    124
    آپلود
    158
    گالری
    10



    انواع چای ایرانی مورد تأیید ائمه معصومین(علیهم السلام)و اندیشمندان بزرگ اسلامی *** چای یک گیاه سمی *** *** چای یک گیاه سمی *** *** چای یک گیاه سمی *** *** چای یک گیاه سمی ***چند نکته
    ترجیحا این چای ها را با عسل،خرما یا توت میل کنید.اگر مبتلا به دیابت هستید با عسل میل کنید.چای را می توان با چند قطره آبلیموی تازه میل کرد.
    -چای گل گاو زبان و سنبل الطیب: طبیعت:گرم و تر
    خواص:خوابآور،آرامبخش اعصاب،پایین آورنده فشار خون،رفع خشونت نای،سینه،تنگی نفس،گلو درد،مقوی دماغ،معده و کبد سرد،افزایش ترشح ادرار،ضد سردرد های عصبی،درد کلیه،قولنج،اسپاسم،تشنج،صر ع،سودا،صفرا،وسواس و سنگ کلیه
    طرز تهیه: دو قاشق غذاخوری(یک مشت)گل گاو زبان + یک قاشق غذا خوری(یک مشت کوچک)سنبل الطیب + دو لیوان آب جوش + نبات،نیم ساعت دم بکشد تا به رنگ قرمز آلبالویی در آید.

    2- چای زیر فون: طبیعت:گرم
    خواص:آرام بخش،ضد ناراحتی های عصبی،تشنج،میگرن های مزمن،بی خوابی،سردرد،بیماری های ریوی،زکام،غلظت خون،استفراغ،رماتیسم،آرترو ز،نقرس،سیاتیک
    مصرف زیاد موجب پایین آمدن فشار خون خواهد شد.
    هشدار:برای خانم های باردار ممنوع است.
    طرز تهیه:یک مشت زیرفون + دو لیوان آب سرد با شعله مستقیم ده دقیقه بجوشد سپس با شعله غیر مستقیم به مدت طولانی دم بکشد تا خوب رنگ بیندازد.

    3-چای بادرنج بویه: طبیعت بسیار گرم
    خواص:مقوی قلب واعصاب،خونساز،تقویت کننده سلولهای مغز،فوق العاده آرامبخش،محرک معده،خواب آور،نشاط آور،ضد صدای گوش،تشنج،اسپاسم،بیماری های کلیوی،بوی بد دهان و خواب های وحشتناک(چای مورد علاقه حضرت علی علیه السلام)
    طرز تهیه:یک مشت کوچک بادرنج بویه + دو لیوان آب سرد روی شعله مستقیم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد سپس با شعله غیر مستقیم خوب دم بکشد.



    4-چای بادرنج بویه و زیرفون: طبیعت:گرم
    خواص:تقویت قلب و اعصاب،خواب آور،نشاط آور،آرامبخش،خونساز،ضد بوی بد دهان،خواب های وحشتناک،بیماری های کلیه،صدای گوش
    طرز تهیه:یک قاشق غذاخوری زیرفون + یک قاشق مرباخوری بادرنج بویه + دو لیوان آب جوش،باشعله مستقیم و ملایم حدود یک ساعت بجوشد سپس با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

    5-چای به لیمو و زیرفون طبیعت:گرم
    خواص:آرامبخش،کاهش دهنده فشار خون،تقویت حافظه،و معده،خاب آور در شب،تب بر،شستشو دهنده کلیه،ضد سرماخوردگی،تشنج،نقرس،رمات یسم،سردرد،و سرگیجه،ناراحتی های عصبی،میگرن،غلظت خون،آسم،اسهال،سینوزیت،صدا ی گوش و خستگی بدن
    طرز تهیه:یک مشت بزرگ زیرفون + یک مشت کوچک به لیمو + دو لیوان آب سرد با شعله مستقیم و ملایم،حدود یک ساعت بجوشد،سپس با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

    6-چای دارچین طبیعت:گرم
    خواص:ادرارآور،مفرح،محرک اعصاب،تقویت معده،کبد،قوه باه،قلب وعروق؛کاهش درد کمر و مفاصل،تسریع جریان خون،نیرو بخش،باز کننده انسداد مجاری،پاک کردن سینه و حنجره،بالا بردن فشار خون،ضد:اخلاط رطوبتی،پا درد های رطوبتی،سرفه های رطوبتی،دلهره،بوی بد دهان،دردهای استخوانی،دیابت،سردی بدن
    هشدار:برای زنان باردار مضر است.
    طرز تهیه:چند عدد چوب دارچین + دو لیوان آب سرد با شعله مستقیم آرام جوش آورده سپس با شعله غیر مستقیم دو الی سه ساعت دم بکشد تا به رنگ آلبالویی درآید.

    7-چای زنجبیل طبیعت:گرم و خشک
    خواص:تقویت:حافظه،قوه باه،جهاز هاضمه،معده،قوای رییسه بدن؛خونساز،تنظیم ادرار،خلط آور،ملین،درمان اسهال ساده و خونی،مانع بروز سرطان،کاهش چربی خون،بالا بردن فشار خون،مفید برای قطع حیض؛ضد:ضعف اعصاب،رطوبت مزاج،بلغم،درد مفاصل،بیماری های مفصلی،کمر درد،مسمومیت غذایی،سرفه،تهوع و آشفتگی در مسافرت و انعقاد خون
    هشدار:زیاده روی در مصرف باعث فشار خون و ضعف نیروی جنسی است.
    طرز تهیه:نصف قاشق چای خوری زنجبیل(بسته به ذائقه خود)در یک لیوان آب جوش ریخته و در ظرف را گذاشته تا حدود ده دقیقه بماند سپس با کمی عسل مخلوط کرده،میل نمایید.

    8-چای زعفران طبیعت:گرم
    خواص:منضج و مصلح عفونت بلغمی،محرک نیروی جنسی و قوای مفزی،مفرح،نشاط آور،خنده آور،ادرار آور،خلط آور،آرامبخش،مقوی کبد و جهاز تنفسی،آشامیدن یک مثقال آن جهت تسریع در زایمان،تسکین آسم و سیاه سرفه،ضد:سرفه،حساسیت و کرم خوردگی دندان

    9-چای نعناع طبیعت:گرم
    خواص:لطیف کننده خون،مفرح و مقوی قلب،مسکن ناراحتی های گوارشی،کمک به هضم غذا،مقوی اعصاب معده،بادشکن،اشتهاآور،دفع صفرا،پاکسازی و تقویت کبد و طحال،برای سرما خوردگی و بیماری های حلق و گلو(از پونه قوی تر است)ضد:نفخ،سکسکه،تهوع،اسها ل،دل پیچه،بواسیر،دردشکم،تب
    طرز تهیه:یک قاشق غذاخوری + سه لیوان آب جوش با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

    10-چای پونه طبیعت:اوایل بهار :گرم؛پاییز:خشک
    خواص:قوی ترین آنتی بیوتیک،بادشکن،رقیق کننده خون،ادرارآور،خلط آور،صفرابر،انرژی زا،بسیار مفید برای درد سینه و آزاد کردن اخلاط،تقویت:معده،قلب،جهاز هاضمه؛ضد:تب ادراری،سرفه،حساسیت،نفخ،نق رس،سکسکه،آشفتگی،دل بهم خوردگی،خستگی،مفید جهت به تاخیر انداختن عادات ماهیانه
    طرز تهیه:یک قاشق غذاخوری + دو لیوان آب جوش با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

    11-چای چلتوک برنج طبیعت:گرم
    خواص:سرشار از ویتامین های ب،تقویت مغز واعصاب و قلب،ضد یبوست مزمن،جلوگیری از ریزش و سفید شدن مو
    طرز تهیه:یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش،با شعله مستقیم پنج دقیقه بجوشد سپس با شعله غیر مستقیم یک ساعت دم بکشد.

    12-چای گلپر طبیعت:گرم و خشک
    خواص:تقویت کننده عالی حافظه،قوه باه،قلب و عروق؛اشتها آور،کمک به هضم غذا،شفابخش بیماری یرقان،پاکسازس کبد و دفع صفرا،تداوم آن برای سوزاندن چربی های بدن مفید است؛ضد:صرع قوی،فراموشی،اسهال،تنبلی معده،جوش و دمل
    طرز تهیه:یک قاشق مربا خوری رادر یک لیوان آب جوش ریخته،ظرفی را در آن گذاشته،می گذارید پانزده دقیقه بماند تا به رنگ زرد درآید.
    13-چای کوهی طبیعت:گرم
    خواص:آرام بخش،ضد:حساسیت،ادرار آور،باز کننده گرفتگی های روده و کبد،تقویت سیستم ایمنی
    طرز تهیه:یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب وش با شعله غیر مستقیم مدتی دم بکشد.

    14-چای میوه نسترن طبیعت:معتدل و خشک
    خواص:سرشار از ویتامین ث،مقوی معده،پایین آورنده فشار خون،ضد:قند خون،درد و ورم کلیه،اسهال
    طرز تهیه:پانزده عدد را در یک قوری + دو لیوان آب سرد،با شعله مستتقیم جوش آید سپس شعله را کم کنید تا با همان شعله مستقیم یک ساعت باشد تا آب آن به تدریج بخار شود سپس با شعله غیر مستقیم سه ساعت دم بکشد.

    15-چای بابونه طبیعت:معتدل،دیم آن گرم و خشک
    خواص:آرام بخش اعصاب و مغز ومعده و روده و تقویت آنها،افزایش شیر مادر ،اشتها آور،ادرار آور قوی،ضد:تب و لرز،انگل،یبوست،سردرد،سنگ مثانه،بلغم و صفرا
    طرز تهیه:یک قاشق غذاخوری + دو لیوان آب جوش،با شعله غیر مستقیم مدتی دم بکشد.
    الهی العفو...


  8. #7

    تاریخ عضویت
    جنسیت آبان ۱۳۸۸
    نوشته
    3,614
    مورد تشکر
    3 پست
    حضور
    6 روز 20 ساعت 46 دقیقه
    دریافت
    124
    آپلود
    158
    گالری
    10



    16-چای به لیمو طبیعت:گرم
    خواص:آرام بخش،خواب آور در شب،تقویت حافظه و معده،رفع درد شکم،خستگی،صدای
    گوش،ضد:میگرن،سردرد،سرگیجه تپش قلب،نفخ،آسم،اسپاسم
    طرز تهیه:یک قاشق غذاخوری + دو لیوان آب جوش،با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

    17-چای آویشن طبیعت:گرم
    خواص:تقویت اعصاب بینایی،جهاز هاضمه،معده،کبد و کلیه،بالا برنده فشار خون،باز کننده انسداد،خشک کننده،تحلیل بادها و بلغم،لطیف کننده غذاهای غلیظ،اشتها آور،ادرار آور،جاری کننده حیض،تنقیه ریه،معده روده ها و کبد از رطوبت بلغم،رفع کولیت های مزمن،افزایش شیر مادر،پاک کننده سینه،باز کننده گرفتگی های روده،ضد:انگل،رطوبت بدن،صفرا،زکام،سرفه،آسم،تن گی نفس،غلظت خون و ضد عفونی کننده و میکروب کش(شش برابر آنتی بیوتیک)
    طرز تهیه:یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش،با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

    18- چای اکلیل کوهی طبیعت:گرم ومعتدل
    خواص: گیاه معجزه گر قوی مقوی اعصاب، ادرادآور، پاک کننده ریه ها، بادشکن، تسکین درد کبد، برای تنگی نفس ، مفید برای بیماریهای عصبی وتشج، تقویت معده وبدن، ضد عفونت کلیه،صفرا، بلغم ، دلهره، اضطراب، آسم ،زکام، سیاه سرفه، دردهای رماتیسمی استخوان وکمر، سنگ کلیه ومثانه، کیسه صفرا، میگرن، بیخوابی، غلظت خون.
    طرز تهیه: دو قاشق غذا خوری + دو لیوان آبجوش ، با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

    19- چای گزنه طبیعت:گرم و خشک
    خواص: تحلیل ورم های سخت، چاق کننده بدنفباز کننده انسداد کبدو طحال، وفم رحم، تنقیه کننده ریه و معده، افزایش نیروی جنسی،ضد قند خون،غلظت خون،چربی،صفرا، بلغم، سنک کلیه، سرطان، امراض کلیوی و خون در ادرار، خونریزی ها، ریزش مو، خستگی، انگل، کرم روده
    طرز تهیه:یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آبجوش ، با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

    20- چای مرزنجوش طبیعت:گرم
    خواص: آرام بخش اعصال، بهترین داروی میگرن کهنه ودرد شقیقه ها وسردرد،خلط اور،تب بر،اشتها آور،تقویت عمومی بدن،ضد نفخ و ورم معده، اسهال، اخلاط مضره، سرما خوردگی.
    طرز تهیه:ا مشت کوچک + دو لیوان آبجوش در کتر ریخته با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

    21- چای ریوند چینی طبیعت:گرم و خشک به سمت تری
    خواص: ضد برودت معده و کبد، ضد سرفه مزمن، تنگی نفس، سل، زخم ریه، زخم رودهف استسقاء، یرقان، مسهل اخلاط غلیظه و رقیقه، مدر، ضد دردهای کلیه، مثانه ورحم.
    طرز تهیه: چند تکه از آن را + مقداری آب که آن را بپوشاند با شعله مستقیم آرام جوش آورده بعد آن را با شعله غیز مستقیم 2 الی 3 ساعت دم بکشد تا به رنگ آلبالویی در آید .

    22- چای استخودوس طبیعت: گرم وخشک
    خواص: آرام بخش اعصاب ، تقویت کننده سلولهای مغز، افزایش شیر مادر، تحلیلی نفخ و گاز روده، فرح آور، باز کننده انسداد عروقی، مسهل بلغم و سودا خصوصا سودای مغز، ضد میگرن، زکام ، اسم، برونشیت، دل پیچه، رماتیسم، درد سینه، تنگی نفس، سرفه ، اگزما، ضد عفونی کننده دستگاه مجاری ادراری، در اکثر بیمارریها کاربرد دارد.
    طرز تهیه: دو قاشق غذا خوری + دو لیوان آبجوش ،در کتری ریخته با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

    23- چای فلوس طبیعت:معتدل
    خواص: مسهل صفرا، دافع اخلاط فاسد، ضد: افسردگی ، صرع، میگرن ، بواسیر، یبوست مزاج؛ تقویت: اعصاب، قلب، مجاری ادرار، دستگاه تنفسی.
    طرز تهیه: یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب سرد؛ با شعله مستقیم کمی بجوشد بعد با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

    24- چای زیر ه سیاه طبیعت: بسیار گرم
    خواص: لطیف کننده، قابض، برطرف کننده بادهای غلیظ، بالا برنده فشار خون، سوزاننده چربی اضافی، تصفیه خون، مدر، افزایش شیر مادر، تحلیلی گاز معده و روده، درمان تنگی نفس، تحریک اشتها؛ تقویت: قلب وعروق معده.
    طرز تهیه: 1 قاشق مربا خوری + دو لیوان آبجوش ، با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

    25- چای بهار نارنج
    خواص:آرامبخش، مفرح، نشاط آور، اشتها آور؛ تقویت: قلب، اعصاب، نیروی جنسی؛ رفع دل پیچه و گاز معده، تسکین درد سینه و سردرد های عصبی.
    طرز تهیه: یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آبجوش ، با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

    26- چای برگ درخت به طبیعت: گرم ومعتدل
    خواص: قابض ، نرم کننده سینه، مقوی قلب، مفرح، نشاط آور.
    طرز تهیه: 10 تا 15 عدد برگ را 20 دقیقه خیسانده و بشویید و در یک لیتر آب در قوری ترجیحا ظرف مسی حرارت دهید و به محض اینکه به جوش آمده فورا شعله را ملایم کنید تا آب بدون حرکت شروع به بخار کند و گاهی برگ ها را بر هم بزنید زمانیکه 3/1 بخار شد چای آماده است. (می توانیداز هل یا چوب دارچین برای برای معطر کردن استفاده کنید)
    27- چای افتیمون
    طبیعت: گرم و خشک
    خواص: تحلیل برنده ورم ها، لطیف کننده، بازکننده انسداد و مفرح قلب، جهت بیماری های مغز و اعصاب مانند سردرد، تشنج، افسردگی، کاووس و وسواس و بیماری های مفاصل مفید است. به تنهایی مسهل بلغم و سودا و با بنفشه مسهل صفرا می باشد.
    از آنجایی که بسیار لطیف و ضعیف است جوشاندن و کوبیدن آن سبب از بین رفتن خاصیت آن می شود. برای آرامش و تقویت اعصاب دم کرده افتیمون بخورید. تاثیر آن روی سر خوب است. برای آلزایمر نیز مفید است.
    هشدار: مصرف زیاد آن برای گرم مزاجان مضر است.
    طرز تهیه: هنگام مصرف نباید آن را نرم کوبید و یا زیاد جوشاند، بلکه باید با شعله غیر مستقیم و خیلی آهسته و طولانی مدت دم کنید.
    الهی العفو...


  9. #8

    تاریخ عضویت
    جنسیت آبان ۱۳۸۸
    نوشته
    3,614
    مورد تشکر
    3 پست
    حضور
    6 روز 20 ساعت 46 دقیقه
    دریافت
    124
    آپلود
    158
    گالری
    10



    تاریخچه مصرف چای در ایران

    دولت ایران برای حفظ عایدات گمرکی 8000 لیره‌ای خود تلاشی به عمل نیاورد چه بدین منظور می‌توانست از مسیر بین کرمان ـ نیبند ـ تربت حیدریه، کمال استفاده را ببرد.
    با وجود این، این عملیات قاچاق و سایر فعالیت‌ها موثر و کارساز نبود و واردات چای سبز به مشهد کماکان تقلیل می‌یافت. در سال 7ـ1896 فقط به ارزش 43145 پوند‌ وارد گردید که بیشتر آن به روسیه فرستاده شد و در سال 1896 مقدار آن بسیار کم و به ارزش 10865 پوند بود. واردات چای سبز کماکان تقلیل می‌یافت و این در حالی بود که واردات چای سیاه، عمدتاً محصول هند، رو به فزونی می‌نهاد زیرا «فقط چای نوع ارزان در مشهد زود به فروش می‌رسید». ارزش چای سیاه وارداتی در سال 1895 مبلغ 38030 پوند بود که از سال 1893 به مبلغ 24000 پوند، بیشر بود، اما در خلال سالهای بعد ارزش چای سیاه وارداتی بین 15000 الی 30000 پوند در نوسان بود. با وجود این، تقاضا برای چای سبز بدون رنگ، محصول هند، وجود نداشت اما به مقدار 30000 پند آن، وارد قلمرو روسیه گردید. گفتنی است در سال 1898 افزایش چشمگیری در واردات چای سبز ـ هم محصول هند و هم محصول چین ـ وجود داشت که عمدتاً برای صادرات دوباره «re- export» به ماوراء‌خزر و ترکستان بود.
    چای سیاه منحصراً برای مصرف محلی ـ که آن هم در حال افزایش بود ـ وارد می‌گردید. دلیل اینکه جمع واردات چای کاهش یافت، تغییر مسیر تجاری به با‌طوم بود. در سال 1900، واردات چای سبز و سیاه هر دو، افزایش یافت. زیرا نوشیدن چای هم فزونی می‌گرف. اما اکنون چای موردنیاز ماوراء‌خزر از باطوم‌ و با قطار به آنجا ارسال می‌گردید، نه از طریق مشهد.
    با همه این‌ها، در سال 02ـ1901، چای یکی از اقلام صادراتی عمدۀ انگلستان و هند به خراسان و سیستان بود. درست مثل شکر که در انحصار روس‌ها بود، چای هم هنوز در انحصار انگلیسی‌ها بود. عادت به نوشیدن چای، حتی در میان تهید‌ستان، قوی و محکم بود و ارزش کل چای وا‌رداتی از طریق بندر‌عباس، بالغ بر 50267 پوند بود. در سال 3ـ1902، ارزش چای وار‌داتی به مبلغ 58921 پوند افزایش یافت که حتی در بین آن مقداری چای محصول چین هم برای ماورا‌ءخزر وجود داشت.
    به رغم تعرفه گمرک جدید که در سال 1903 به مرحله اجراء درآمد، هنوز تجارت چای (چای سیاه و چای محصول جاوه برای ایران و چای سبز برای افغانستان) سود‌آور بود. با وجود این، افزایش قابل توجهی در واردات چای از طریق مسیر باطوم (062/20 پوند‌) وجود داشت، اما افزایش فروش چای محصول هند هم رضایت‌بخش بود زیرا تقاضای محلی برای چای تا حدودی خسارت تجارت ترانزیت را جبران می‌کرد. در سال 1905 واردات چای سیاه محصول هند به علت بیش از حد ذخیره‌کردن کاهش گردید، اما دلیل آن عمدتاً افزایش واردات چای در مسیر باطوم‌ بود، که در آن زمان 80 درصد از کل واردات چای به روس‌ را تشکیل می‌داد. کاهش تجارت ترانزیت البته در چای سبز بود. به رغم اینکه تجارت ترانزیت چای مشهد به ماوراء‌خزر رو به نقصان گذاشته بود مع‌الوصف در سال 1906 تجار مشهد هنوز سرگرم تجارت چای در آسیای مرکزی، همچون سمرقند، بودند.
    تعرفه گمرکی جدید سال 1903
    به رغم اینکه دولت ایران به دلیل نیاز به کسب عایدات مجبور شده بود تا برای تغییر توافق تعرفه‌های گمرکی وارد گفتگو شود، در عین حال، این روس‌ها بودند که توانستند از این وضعیت به نفع خود بهره‌برداری کنند.
    روس‌ها خواستار این بودند که به نسبت کالاهای روسی عوارض سنگین‌تری از کالاهای اروپایی مطالبه شود و کار تجارت برای کسبه خرده‌پای روسی تسهیل گردد و به هر حال آنها قادر بودند که به میل خود رفتار کنند. این تعرفه‌های گمرکی بخصوص به زیان کالاهای اروپایی تبعیض قائل می‌گردید زیرا این سیستم بجای اینکه بر مبنای ارزش کالا استوار باشد براساس وزن کالا بنا نهاد شده بود. بر کالاهای روسی مانند پنبه، شکر، نفت و فلزات مالیات اندکی بسته می‌شد و به ندرت از 5 درصد تجاوز می‌کرد. برعکس بر کالاهای انگلیسی و هندی مالیات سنگینی بسته می‌شد و به نسبت ارزش ad valorem، به قدر 8 درصد مالیات مطالبه می‌گردید. بر طبق تعرفه 1903 عوارض گمرکی جدید برای چای با تاویا‌ بر مبنای قاطی کردن و در هم آمیختن این چای متفاوت بود زیرا عوارض گمرکی براساس مقدار جوانه‌های «tips» چای سیاه و سفید برآورد می‌گردید تاثیر این عوارض عمدتاً بر روی چای سیاه و کمتر بر روی چای درجه‌یک لمسه‌ «lamseh» و چای سفید بود، زیرا برای دو محصول اخیر بر طبق ارزش مالیات بسته می‌شد.
    بنابراین ارزش آنها بسیار زیاد بود و فقط ثروتمندان می‌توانستند آن را بنوشند. تعرفه گمرکی برای هر 5/6 پوند چای سیاه یا سایر محصولات چای (برای نمونه برای بیشتر چای محصولات هند) 6 قران بود.
    سنگینی و فشاری که توسط تعرفه جدید بر چای محصول هند تحمیل می‌کرد موجب شده بود که تا حدودی سردرگمی و آشفتگی به وجود آید. کنسول انگلستان در بوشهر در سال 1914 اظهار داشت که «33 درصد براساس ارزش برآوردی بسیار مناسب و معقول بوده است». بنا به گفته کنسول انگلستان در تبریز (1904) عوارض گمرکی 50 درصد بوده اما گلید‌ و نیوکومن‌ «gleadowe- newcomen» گزارش کرده که این عوارض برای چای نامرغوب‌ محصول هند 75 درصد بوده در حالی که کنسول انگلستان در بوشهر در سال 1905 آن را 5/92 درصد تخمین زده بود. علیرغم این تعرفه بالا چای محصول هند چنان ارزان بود که توانست سهم خود را در بازار حفظ کند زیرا اکثریت ایرانیان به نوشیدن چای ارزان پکو‌ز و پکو‌سو چونگز‌ با ارزش متوسط ادامه دهند.
    ویرایش توسط Behrooz_313 : ۱۳۸۹/۰۹/۱۴ در ساعت ۱۴:۰۵
    الهی العفو...

  10. تشکرها 2


  11. #9

    تاریخ عضویت
    جنسیت آبان ۱۳۸۸
    نوشته
    3,614
    مورد تشکر
    3 پست
    حضور
    6 روز 20 ساعت 46 دقیقه
    دریافت
    124
    آپلود
    158
    گالری
    10



    با وجود اینکه چای به مقدار زیاد از هند و با تاویا‌ وارد می‌گردید و واردات به صورت رسمی از روسیه به مبلغ حدود 5000 پوند بود مع‌الوصف هنوز هم چای به صورت قاچاق معامله می‌گردید. فرق نمی‌کند که سطح تعرفه جدید چند درصد بود که تا حدودی 50 درصد از حد نصاب ارقام بیشتر بود با وجود این بابت چای محصول جاوه‌ و چین عوارض گمرکی کمتری پرداخت می‌گردید. نرخ جدید بابت هر BATMAN 10 قران بود که به مفهوم فشار تعرفه‌ای 50 درصد بود.
    به هر حال «به منظور محاسبه و مطالبه عوارض گمرکی یک صندوق چای محصول با تاویا‌ که شامل 20 درصد برگ سفید چای و 80 درصد برگ سیاه چای است بابت عوارض گمرکی آن دو نرخ وجود دارد به عبارتی هر BATMAN ده قران به نسبت برگ سفید و 6 قران BATMAN به نسبت برگ سیاه، به عبارت دیگر صندوق چای محتوی 10 BATMAN مبلغ 68 قران عوارض گمرکی بابت آن پرداخت می‌شود. به طور کلی ارزش چای با‌ تاویا‌ 18 قران BATMAN و چای محصول هند 12 قران هر BATMAN است. گذشته از این تعرفه جدیدی گمرکی بر کسانی که به داد ‌و ستد چای پرداخته و نیز برای مسیرهایی که این محصول در آن حمل و نقل می‌گردید نیز تاثیر می‌گذاشت. نقش آشکار و بارز چای محصول هند درواقع‌ به چالش گرفته نمی‌شد. بی‌تردید این تعرفه جدید بر قیمت خرده‌فروسی هم تاثیر می‌گذاشت. تجارت چای در ایران تا حدودی کلاً در دست بازرگانان ایرانی بود که تا پیش از اجرای تعرفه‌های جدید گمرکی آنها فقط 5 درصد بابت عوارض گمرکی و 5 درصد هم به صورت پیشکش و کارمزد می‌پرداختند.
    اکثر این بازرگانان تجار خرده‌پا بودند و بنا به گفته‌ی ژنرال کنسول هلند گردش کار سالانه «ANNLIAL TURN- OVER میانگین تجاری چای حدوداً مبلغ 30000 قران بود.
    «او معمولاً 25 الی 27 صندوق چای در هر معامله خریداری می‌کند.»
    بنابراین یکی از پیامدهای این تعرفه گمرکی سنگین نابودی وارد‌کنندگان خرده‌‌پا بود، چه آنها فاقد سرمایه کافی بوده که بتوانند از عهدۀ افزایش عوارض گمرکی برآیند، و «اکنون واردات (در تبریز) فقط در دست چهار تجارتخانه است.»
    گفتنی است وارد‌کنندگان ایرانی مقیم بوشهر که هنوز به این کسب ادامه می‌دادند چای موردنیاز خود را از طریق نمایندگان طرح چای در کلکته خریداری می‌کردند.
    با همه این‌ها، این تعرفه جدید بر رشد واردات و مصرف چای ـ که رشد هر دو تداوم می‌یافت ـ تاثیر نمی‌گذاشت. در تراز بودن، برای نمونه، که در آنجا پیامد مذاکرات راجع به تعرفه‌های جدید نامعلوم بود، وارد‌کنندگان حدس می‌زنند که این تعرفه‌ها پایین خواهد آمد. اما چون این اتفاق روی نداد واردات چای محصول هند از تراز بودن رو به فزونی نهاد. لذا درنتیجه اعمال این تعرفه‌ های سنگین، قیمت خرده‌فروشی چای در تبریز 30 درصد افزایش یافت. با وجود این انتظار می‌رفت که ایرانیان نوشیدن همان تعداد لیوان چای را ادامه داده یا بابت لیوان مبلغ بیشتری را خواهند پرداخت. «بنابراین قهوه‌چی‌های ایرانی با استفاده از لیوان‌های کوچکتر نیازها را در این مورد برآورده می‌کنند و این در حالی است که خرده‌فروش‌ها هم برگ‌های استفاده شده‌ی چای (تفاله) را جمع کرده و به آن مواد رنگی تقلبی قاطی می‌کنند و زمانی که خشک شد آنها را در صندوق‌هایی ـ که در ابتدا در آنها چای وارد می‌شود ـ به معرض فروش می‌گذارند. مصرف‌کنندگان ایرانی چای را با رنگ آن در لیوان و نه با مزه‌ی آن ـ که تحت تاثیر مقدار زیادی شکر قرار گرفته است ـ مورد داوری قرار می‌دهند.» درواقع به رغم تعرقه جدید و قیمت بالای خرده‌فروشی رشد مصرف چای تداوم یافت. درنتیجه رشد واردات چای هم ادامه یافت که 90 درصد آن چای محصول هند بود. با وجود این، رشد واردات پایین‌تر از گذشته بود زیرا قاچاق بر سود و منفعت چای به روسیه به دلیل کنترل فزاینده و کارساز مأموران مرزی دشوار شده بود و این در حالی بود که صادرات قانونی چای هم به روسیه بسیار ناچیز بود. علیرغم عوارض گمرکی سنگینی که بر چای بسته شده بود مصرف چای در اصفهان ـ به دلیل عوارض فزاینده گمرکی ـ تقلیل نیافت و واردات چای هم رو به فزونی نهاد. تعرفه‌های جدید گمرکی تا آنجا که به روسیه مربوط می‌شد، بر مسیر تجارت چای تاثیر مطلوب داشت و واردات روسیه به ایران (از طریق تبریز و رشت)، به زیان واردات از طریق بنادر ایرانی خلیج‌فارس، به طرز چشمگیری افزایش یافت. به رغم اینکه واردات چای از روسیه تا حدودی به حریم مناطق داخلی ایران، مانند تهران، تجاوز کرد با وجود این تاثیر آن بر اصفهان، کرمانشاه، کرمان و یزد، ناچیز بود.
    درنتیجه ـ همانطور که در ذیل به آن خواهیم پرداخت ـ واردات چای از طریق بوشهر رو به نقصان نهاد که دلیل آن واردات چای از روسیه از طریق تهران، ایالت خزر و مناطق شمال غرب ایران بود.
    1: واردات از طریق رشت
    بی‌تردید، از آغاز دوره‌ی قاجار، واردات چای تا حدودی از طریق ایالات خزر انجام می‌گرفته است. اما حتی در دهه 1840 هم فقط مقدار اندکی چای، برای نمونه، از طریق استرآباد وارد می‌شده است. واردات چای از هند به رشت به مقدار زیاد از طریق ترابوزان و زنجان انجام می‌گرفت و این در حالی بود که چای محصول چین، به دلیل اینکه گرانتر بود، موقعیت خود را از دست داده بود. افتتاح مسیر باطوم و کمک مالی به مبلغ 80 کوپک‌ بابت هر فونت (%9 پوند) صادرات چای از روسیه به ایران موجب نشد که این الگو دستخوش دگرگونی شود. این مطلب مشابه اوضاع در آذربایجان بود که در آنجا استفاده از این کمک مالی رو به کاهش نهاده بود.
    با وجود این، بعد از اینکه تعرفه‌های جدید گمرکی 1903 به مرحله اجرا درآمد و روسیه «اجازه داد که چای هند و سیلان از طریق باطوم‌ و باکو به ایران ترانزیت شود»، این اوضاع نیز دگرگون گشت.
    تجارتخانه‌ای در ROSTOFF- On- DON قسمت عمده‌ی این تجارت را به دست آورده بود. این تجارتخانه بابت تمام سفارشات پیش‌پرداختی 20 درصدی وصول می‌کرد و مانده یا در موقع تحویل کالا پرداخت می‌گردید یا به طور تقسیطی (کذا) به روبل (برای مثال طلا) وصول می‌شد، تا از کلیه ضرر و زیان‌های ناشی از تبدیل ارز، جلوگیری به عمل آید. با وجودی که در آنجا واردات از روسیه دارای وجه غالب بود مع‌‌الوصف چای محصول هند هم ـ که از بمبئی از طریق بغداد و همدان وارد می‌گردید ـ به فروش می‌رسید.
    از دیگر نتایج واردات فزاینده چای از روسیه این بود که رشت ـ از بنادر عمده‌ی واردات چای در ایالت خزر تا سال 1906 ـ مغلوب استرآباد در این سال گردید و این شهر 40 درصد از چای وارداتی ایالت خزر (رشت، آستارا، مشهد سر) را در سالها بعد به خود اختصاص داد.
    2: واردات چای به اصفهان
    تا سال 1910 چای از جنوب وارد می‌گردید اما مقداری چای هم درآن زمان از روسیه وارد می‌گردید و به رغم اینکه این چای محصول هند و چین بود به عنوان چای روسیه به فروش می‌رفت. چای نامرغوب هند حد وسط تجارت چای در اصفهان تشکیل می‌داد و مابقی محصول چین و جاوه بود (65 درصد و 35 درصد). تجارت چای اغلب کلاً در دست تجار ایرانی بود. میانگین واردات چای در دهه‌ی نخست قرن 20 تعداد 6300 صندوق بود، هر چند به دلیل قاچاق این کالا کنسول انگلیس هشدار داد که اعداد مصرفی‌اش براساس حدس و گمان استوار است.
    به رغم اینکه فقط یک تجارتخانه ایرانی چای روسیه (از طریق باطوم و اهواز) وارد می‌کرد که از نظر مقدار و کمیت 10 درصد از کل نیاز بازار بود مع‌الوصف کنسول انگلیس احساس می‌کرد که به روز سیاه نشسته است با همه اینها «تهدید» روسیه تا حدودی فروکش کرده بود. نظر به اینکه این موضوع راجع به سایر کالاهای روسی مصداق پیدا می‌کرد لذا هزینه حمل و نقل به بازارهای داخلی ایران موجب می‌شد که کالاهای روسی بسیار گران به بازار عرضه شود.
    چای روس کلاً وارد یزد نمی‌گردید زیرا یزدی‌های چای لمسه‌، چای مطبوع چین، می‌نوشیدند و این در حالی بود که چای کلکته چندان مورد استفاده نبود، با وجود این، به دلیل دشواریهایی که در سال 1911 در مسیر بندر‌عباس وجود داشت چای از طریق شاهرود، خزر، باکو و باطوم وارد می‌گردید. در سال 1912 چای روس به مقدار اندک وارد یزد گردید اما به دلیل مقایسه منفی کیفیت و قیمت، در فروش آن تاخیر افتاد.
    3: واردات از طریق کرمانشاه
    راجع به واردات چای از طریق کرمانشاه ـ بغداد اطلاعات چندان زیادی وجود نداشت. در سال 1885 واردات چای کرمانشاه 150 بار یکصد تومانی یا کلاً به ارزش 15000 تومان (4285 پوند) بود که 11 درصد صادرات چای را در آن سال تشکیل می‌داد.
    راقم به این سطور نتواسته است به داده‌هایی در آن فاصله دست یابد و داده‌های بعد اشاره به سالهای آغازین قرن بیستم دارد ـ واردات چای ـ مانند سایر جاها در ایران ـ افزایش یافته بود اما سهم بازار کرمانشاه حدود 10 درصد از کل واردات بود. واردات چای زرد «YELLOW TEA» هم (احتمالاً نوعی چای سبز فله) به مقدار بسیار ناچیز، به مدت سه سال (1908ـ1906)، صورت می‌گرفت. چای وارداتی شامل چای سیاه محصول هند و مقداری هم چای محصول جاوه بود. دلیل کاهش واردات در سال 09ـ1908، بیش از حد انبار کردن در سال قبل؛ بوده است.
    حدود 5 درصد از کل واردات از روسیه بود که توسط دکانداران وارد می‌گردید با چای محصول هند رقابتی وجود نداشت.
    4: بنادر جنوب
    تعرفه‌های گمرکی جدید مراکز عمدۀ توزیع کالا در جنوب، یزد، بندرعباس و بوشهر، را بسیار تأثیر قرار داد. دو مرکز نخست بیشترین خسارات را متحمل گردیدند که با گسترش معنایی مشهد نیز شامل میگردید. یزد و بندرعباس از طریق تجارت ترانزیت گذران میگردند. سفارش چای از طریق بمبئی انجام میگرفت و به بندرعباس حمل میگردید و آنگاه از طریق یزد و کرمان عمدتاً به مشهد فرستاده میشد. از مشهد، چای سبز به آسیای مرکزی ارسال می‌گردید اما بعد از اینکه مسیر واردات چای به دلیل نرخ پائین حمل و نقل به مسیر باطوم ـ عشق ‌آباد تغییر جهت داد، این تجارت کاملاً از بین رفت. اندک تجارت ترانزیستی که بعد از سال 1895 باقی مانده بود به دلیل اجرای تعرفه گمرکی 1903 و نظارت مؤثر مرزبانان از بین رفت و تجارت قاچاق را سودآور ساخت. ضمناً بانک استقراضی روسیه به مشتریان خود در شمال ایران، جهت خرید چای از بمبئی، جاوه یا باطوم، با شرایطی مطلوب (به عبارتی یک درصد کمیسیون) پیشنهاد کرد. با وجودی که تجار هم در مشهد و هم در یزد ـ کوشیدند به تجارت خود رونق دهند اما در این مورد موفق نشدند. تمامی چای وارداتی به یزد، که در محل به مصرف نمی‌رسید، بطور سنتی به مناطق مختلف ایران و عمدتاً خراسان، فرستاده می‌شد. با وجود این، بعد از اینکه تعرفه‌های جدید گمرکی در ماورا خزر به اجرا درآمد این تجارت، به دلیل اینکه از طریق مسیر ارزان باطوم به خراسان وارد می‌گردید، رو به نقصان نهاد. بنابراین تجار یزدی این چای، تقریباً کلیه معاملاتشان را در خلال 6ـ1905، از دست دادند. در سال 1913 کنسول انگلستان گزارش کرد که در یزد تجارت چای محصول هند مطلقاً وجود ندارد، زیرا صادرات به شمال ایران از بین رفته است.
    از این گذشته، نقش یزد به عنوان مرکز توزیع کالا به دلیل رقابتی که به تازگی در پی افتتاح مسیر نوشکی ـ سیستان متحمل شده بود، کاهش بیشتری یافت. ضمناً واردات چای به بندرعباس حتی بیش از واردات این محصول به یزد، متحمل خسارت گردید. زیرا بندرعباس نه تنها ترانزیتی چای سبز به آسیای مرکزی از دست داد بلکه سهم بازار آن در واردات چای هند و جاوه هم با وقوع دو رویداد تازه، تضعیف گردید. نخست افتتاح مسیر نوشکی ـ سیستان و دوم قاچاق روزافزون چای بود که نقش بندرعباس را به عنوان بندر ورود کشتی‌ها «Port of entry»، کم رنگ کرد. با وجود این، یزد هنوز از قاچاق سود می‌برد، زیرا خدمات سنتی‌اش را به عنوان توزیع‌کننده «Distributor» ارائه می‌داد.
    الهی العفو...

  12. تشکرها 2


  13. #10

    تاریخ عضویت
    جنسیت آبان ۱۳۸۸
    نوشته
    3,614
    مورد تشکر
    3 پست
    حضور
    6 روز 20 ساعت 46 دقیقه
    دریافت
    124
    آپلود
    158
    گالری
    10



    5: واردات از طریق مسیر نوشکی سیستان
    مسیر نوشکی ـ سیستان در سال 1896 افتتاح گردید. نوشکی نقطه پایان خط آهنی بود و از آنجا مسافتی به اندازه 1000 مایل تا مشهد، وجود داشت.
    نخستین بار در سال 1896 چای از طریق سیستان به مشهد وارد گردید. با توجه به اینکه مسیر سیستان گرانتر از مسیر بندرعباس بود لذا این نخستین محموله عجالتاً بصورتی آزمایشی ارسال گردید. با همه این‌ها، با کاهش تجارت ترازیتی از طریق بندرعباس، به دنبال تعرفه‌های گمرکی 1903، واردات چای به شرق ایران از طریق مسیر نوشکی، رو به فزونی نهاد. بیشتر چای وارداتی، چای سیاه محصول هند و مقداری هم چای محصول جاوه بود.
    افزایش واردات از طریق مسیر نوشکی به مفهوم کاهش بیشتر واردات از طریق بندرعباس بود که قاچاق هم حتی بیشتر آن را از رونق انداخت.

    6: واردات از طریق بوشهر
    تغییر مسیر واردات چای از طریق باطوم بر بوشهر هم تاثیر بسزایی گذاشت اما نه به اندازۀ بندرعباس. گفتنی است عوامل متعددی وجود داشت که بر حجم واردات چای محصول هند به خلیج‌فارس، تأثیر می‌گذاشت.
    برای نمونه در سال 1906 به دلیل وجود تقاضا در جاهای دیگر قیمت‌ها بسیار بالا بود که در نتیجه چای هند کمتری وارد می‌گردید. بعلاوه در سال 6_1905 چای محصول هند به مبلغ تقریباً 70000 لیره بصورت ترانزیتی از طریق روسیه وارد شده بود. مسأله دیگری که واردات چای محصول هند را محدود می‌ساخت، مخلوط کردن چای هند، بمنظور تأمین چای کم‌رنگ برای بازار ایران، بود. چای 2/41 آنه معمولی بسیار سیاه است و حاوی متعدد زیادی خاکه و برگ شکسته می‌باشد. لذا واردات فزاینده به اصطلاح چای کم‌رنگ pale tea در سیاهه‌های گمرکی، مؤید این موضوع بود. ضمناً برای چای «آق‌پر» تقاضایی وجود نداشت. هر ماه چای محصول جاوه به مقدار 150 صندوق توسط یکی از تجار در سال 7ـ1906 وارد می‌گردید اما این چای را اغلب به قیمت درون مرزی خود دست نمی‌یافت.
    به هرحال این عوامل به عنوان خطرهای عادی تجاری قلمداد می‌گردید و عامل تازه مسأله قاچاق بود. با وجودی که مصرف چای افزایش یافت مع‌الوصف واردات رسمی چای از طریق بوشهر|، رو به فزونی ننهاد که دلیل آن افزایش چشمگیر قاچاق بود. در حالیکه در سال 1903 مقدار قاچاق فقط 45 تن برآورد می‌شد در سال 1907 این مقدار به 120 تن افزایش یافت که دلیل آن تعرفه گمرکی بالا بود. همانطور که فوقاً اشاره رفت بابت چای سیاه هند بین 35 الی 100 درصد بر مبنای ارزش بستگی به این داشت که چه کسی محاسبه می‌کند عوارض پرداخت می‌شد و این در حالی بود که در سایر بنادر خلیج‌فارس 5 درصد هزینه در بر داشت و دوبی هم عملاً بندری آزاد بود ـ درنتیجه مقادیر بسیار زیادی چای سیاه محصول هند به کرانه های غربی خلیج‌فارس وارد می‌شد و آنگاه با جهازات بادبانی به صورت قاچاق انتقال می‌یافت. قیمت چای هند در بوشهر هر پو.ند 21 قران بود اما کدخدایان بنادر کوچک مجاور فقط بابت یک صندوق چای قاچاق مبلغ 20 قران دریافت می‌کرند. در سال 1906 حدود 175000 پوند چای نامرغوب هند (به ارزش 4500 لیره) از طریق دو بندر تنگستان به صورت قاچاق وارد گردید. لذا در سالهای بعد، واردات رسمی کاهش یافت و قاچاق رو به فزونی نهاد از این روی فقدان چای وجود نداشت. درواقع مصرف چای بیش از گذشته بود. ارزش جمله‌فروشی چای قاچاق در سال 1908 مبلغ 17 قران بود و این در حالی بود که در آن هنگام ارزش چای که به طور رسمی وارد می گردید 22 قران بود. بنابراین تجار قادر بودند که از هر صندوق چای 10 تومان اضافه، سود برند. بنا به گفته کنسول انگلیس، از بین رفتن عایدات دولت درنتیجه قاچاق بمراتب بیشتر از درآمد اضافی ناشی از عوارض سنگین گمرکی بود.
    اوضاع سیاسی و قاچاق کالا بر قیمت‌ها و میزان فروش در بین سالهای 10ـ1907 تاثیری نزولی داشت و این اوضاع مایوس کننده را تکمیل می‌کرد.
    بعد از سال 1910، واردات قانونی و مجاز، کاهش بیشتری یافت و در حالی که میانگین واردات 561 تن بود در سال 11ـ1910 این رقم فقط به 242 تن کاهش یافت. گفتنی است در سال 1914، به دلیل شروع جنگ جهانی اول، کاهش بیشتر واردات مجاز قانونی چای متوقف گردید.
    چای قاچاق کلاً محصول هند بود زیرا «این چای به منظور حفاظت از آن در برابر هوا در حین انتقال به مناطق کوهستانی در ایران در بسته‌های پوستی بسته‌بندی شده بود، در حالی که چای محصول چین و با تاویا (لمسه) اینطور بسته‌بندی نشده بود». در سال 12ـ1911 بحرین مقدار 182 چای قاچاق کرد اما با توجه به اینکه در آن سال کل واردات چای به بحرین 346 تن بوده لذا این ارقام اشاره بر این دارند که مقدار چای قاچاق شده بیش از 300 تن بوده زیرا در محل فقط حدود 30 تن به مصرف می‌رسیده است. این موضوع به لنگه هم صادق است زیرا به آنجا فقط cwt 115 چای وارد گردید در حالی که به دوبی، واقع در ساحل مقابل، cwt1118 چای وارد شده بود. با وجودی که چای به مقدار زیاد در مناطق ساحلی مصرف می‌گردید، مع‌الوصف مقدار متعنابهی هم به مناطق کوهستانی فرستاده می‌شد.
    در سال 12ـ1911 قیمت رسمی چای در بوشهر چهار قران بود.
    ارقام رسمی واردات چای به بوشهر و مقداری که در همان سال به شیراز فرستاده می‌شده ـ که به مراتب بیشتر بوده است ـ تاثیر قاچاق را آشکار می‌سازد.
    همانطور که از اظهارات کنسول انگلستان در شیراز آشکار می‌شود این ارقام بالا نه به دلیل تخلیه محموله‌های قدیمی است. «به دلیل عوارض گمرکی سنگینی که بر چای بسته شده احتمالاً حدود یک چهارم ـ اگر نگوئیم نصف ـ چای وارده به شیراز قاچاقی است که از بحرین و کویت و از طریق بندر دلوار تنگستان، فرستاده می‌شود». این اظهار نظر در بیانات کنسول انگلستان در محمره (خرمشهر) هم بازتاب یافته است:
    «آمار فقط نیمی از مقدار چای وارداتی را نشان می‌دهد، زیرا مقادیر متعنابهی به صورت متعنابهی به صورت قاچاق وارد می‌شود. در بصره عوارض گمرکی فقط 11 درصد بود در حالی که در محمره (خرمشهر) عوارض گمرکی 6 قران در هر batman (45/6 پوند) است، که نسبتاً بر مبنای ارزش نامرغوب‌ترین چای، بیش از 50 درصد است. که نسبتاً بر مبنای ارزش نامرغوب‌ترین چای، بیش از 50 درصد است.» قاچاق کالا در اروند‌رود بسیار آسان بود.
    در سال 1914 کنسول انگلستان در اصفهان تخمین زده بود که از 6300 صندوق چای وارده به اصفهان در آن سال، بین 2300 تا 3000 صندوق آن به طور قاچاق وارد شده است.
    در سال 1916ـ1915 حدود 1674 تن چای وارد بوشهر گردید و این در حالی بود که در همان سال بمبئی بطور تخمینی مقدار 5200 چای به خلیج‌فارس صادر کرده بود که نشان از میزان و دامنه قاچاق دارد.
    چای: یک قلم (item) مصرفی عمده
    بحث فوق نشان داد که مصرف چای در ایران عصر قاجار به سرعت در حال رشد بوده اما واردات قانونی آن رو به کاهش می‌نهاده است.
    در سال 1910 چای سومین کالای عمده وارداتی ایران را تشکیل می‌داد. در سال 11ـ1910 جمع کل صادرات چای به ایران 3483 تن و در سال 12ـ1911 نیز 4185 تن بود. مقدار 1673 تن از هند، 2286 تن از روسیه و 160 تن از جاوه به ایران وارد شده بود. 227 در سال 7ـ1906 واردات چای از روسیه بالغ بر 30 درصد بود اما در سال 12ـ1911، - 60 درصد، تشکیل می‌داد. به رغم اینکه چای محصول هند مطلوب و مورد پسند بود اما در سال 1912 چای با تاویا موقعیت آن را به چالش گرفت که دلیل آن افزایش ارزش نسبی چای با تاویا بود. این امر ناشی از این بود که تعرفه گمرکی راجع به چای محصول با تاویا بطور موقت آن را از بازبینی قریب‌الوقوع معاف کرده بود. گفتنی است عوارض گمرکی برای چای لمسه (مخلوطی از برگ‌های سفید و سیاه چای) مبلغ 6 قران برای 80 درصد از هر مقدار و 10 قران برای بقیه، جهت هر 5/6 پوند بود. در سال 15ـ1914 و بعد ها واردات چای محصول هند به بوشهر چهار برابر شده بود که دلیل آن بسته شدن مسیر باطوم بود. درنتیجه چای محصول هند به مقدار بسیار زیادی وارد می‌گردید.
    اما بعدها به دلیل شروع جنگ جهانی اول واردات چای کاهش یافت اما در سال 1918 دوباره رونق گرفت، هرچند سطح واردات سال به سال در حال نوسان بود.
    الهی العفو...

  14. تشکرها 2


صفحه 1 از 7 123 ... آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود