-
۱۳۸۷/۰۲/۲۴, ۱۶:۵۳ #1
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۶
- نوشته
- 915
- مورد تشکر
- 1,699 پست
- حضور
- 50 دقیقه
- دریافت
- 219
- آپلود
- 14
- گالری
- 0
آلزایمر،: بیماری آینده نسل ماست
آلزایمر،: بیماری آینده نسل ماست
جوانان و مشکلات آنها يکی از برجسته ترين مسائل مطرح در جامعه ماست. به دليل رشد جمعيت جوان در سالهای گذشته ،سالمندان تحت الشعاع قرار گرفته و کمتر به مشکلات و حتی بيماريهای آنها توجه شده است.اما بيماری آلزايمر چيست و چرا افراد سالمند به اين بيماری مبتلا می شوند.
به علت رشد سطح بهداشت عمومی و کنترل بيماری های کشنده ای نظير مشکلات قلبی و فشار خون ،طول عمر انسان افزايش يافته است.اين مساله به خصوص در کشورهای پيشرفته به وضوح ديده می شود.در کشور ما نيز با وجود جوان بودن جمعيت کنونی،شاهد رشد جمعيت سالمندان هم بوده ايم.ما مطمئن هستيم که در ۲۰ الی ۳۰ سال آينده پير شدن جمعيت جوان فعلی،شيوع بيماری آلزايمر افزايش خواهد يافت.اين در حالی است که سيستم خدمات بهداشت و درمان در کشور ما آماده مواجهه و کنترل اين بيماری نيست.ما حدس می زنيم با توجه به اين که در سال ۱۳۷۵ جمعيت جوان کشور ما ۵/۵ درصد بوده است، جيزی در حدود ۲۰۰ هزار بيمار مبتلا داشته باشيم؛ که مطمئنا اين آمار درسال ۱۳۸۵ خيلی بيشتر شده است.برای اعلام آمار قطعی،مسلما بايد اطلاعات اپيدميولوژيک بيشتری انجام شود. بيماری آلزايمر در زنان بيشتر است حتی با وجود اين که ميانگين طول عمر زنان از مردان بيشتر است،شيوع بيشتر آلزايمر در زنان با چنين استدلالی قابل توجيه نيست.علت آن ممکن است افت هورمون استروژن پس از شروع يائسگی، تحصيلات کمتر زنان و حضور کمتر آنان در عرصه های اجتمايی باشد.البته اينها فرضياتی هستند که در حال حاضر به دقت تحت بررسی است. البته هر عاملی که باعث افزايش خون و بالا رفتن کلسترول شود، تغذيه نا مناسب، فعاليت های فکری پيش پا افتاده و استفاده نکردن از خلاقيت و قوای ذهنی ،همچنين تعامل جتماعی کمتر ،اينها عوامل محيطی موثر در ابتلا به بيماری آلزايمر هستند.اما مهمترين عامل در بيماری آلزايمر سن بالاست و نيز استعداد ژنتيکی که بشر در حال حاضر قادر به کنترل اين دو حالت نيست، در خانواده هايی که اعضايی از آنها به بيماری آلزايمر مبتلا بوده اند، حتما بايد افراد در سنين سالمندی تحت نظر قرار گيرند.
درمان ريشه کن کننده ای که بتواند ،پروتئين ايجاد کننده بيماری آلزايمر را از مغز پاک کند ، هنوز يافت نشده است ولی موادی که بتوانند ماده حافظه را تقويت کنند وجود دارند.بخصوص درمان هايی وجود دارند که می توانند اختلالات روانپزشکی بيماران نظير بدبينی ، پرخاشگری، بی خوابی و راه رفتن های زياد را کنترل کنند.
قانونی در علم پزشکی وجود دارد که برای بهبود عملکرد مغز بايد از آن استفاده کرد.همان طور که ورزشکاران برای ورزيده تر شدن عضلاتشان به ورزش و تمرين می پردازند، افراد نيز با خلاقيت و استفاده از مغز ،ابتلا به بيماری آلزايمر را به تعويق می اندازند.افرادی که به مسائل بسيار ساده اشتغال دارند و در فعاليت های روزمره خود از خلاقيت و تفکر استفاده نمی کنند، بيشتر از ساير افراد در معرض خطر ابتلا به بيماری آلزايمر هستند. تحقِقات علمی نشان داده است افرادی که کمتر از هشت سال تحصيلات دارند ،بيش از سايرين در معرض خطر ابتلا به بيماری آلزايمر قرار دارند.
در ايران در حال حاضر انجمن آلزايمر وجود دارد.مراکز علمی بازوی علمی هستند و اين قبيل انجمن ها مراکز مددکاری هستند.انجمن آلزايمر ايران هم در حد توان پاسخگوی تمام کسانی است که به نوعی با اين بيماری مشکل دارند و اميدواريم در جای خود بتواند به اين بيماران و خانواده هايشان کمک کند. در اينجا از تمام مسئولان دست اندر کار تقاضا داریم که به نياز های اين انجمن توجه کنند و با اين کار گام موثری در جهت ياری بيماران مبتلا به آلزايمر کشور بردارند.
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۷/۱۲/۱۴, ۲۳:۴۳ #2
اشاره به آلزایمر در قران
وَاللّهُ خَلَقَكُمْ ثُمَّ يَتَوَفَّاكُمْ وَمِنكُم مَّن يُرَدُّ إِلَى أَرْذَلِ الْعُمُرِ لِكَيْ لاَ يَعْلَمَ بَعْدَ عِلْمٍ شَيْئاً إِنَّ اللّهَ عَلِيمٌ قَدِيرٌ
خداوند شما را آفريد، سپس شما را مى ميراند، بعضى از شما به سنين بالاى عمر مى رسند، بطورى كه بعد از علم و آگاهى چيزى نخواهند دانست خداوند عالم و قادر است .
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۱۲/۱۵, ۰۷:۴۰ #3
ویرایش توسط حذف : ۱۳۸۷/۱۲/۱۵ در ساعت ۰۷:۴۱
سالها دل طلب جام جم از ما ميکرد
وان چه خود داشت ز بيگانه تمنا ميکرد
......
مشکل خويش بر پير مغان بردم دوش
کو به تاييد نظر حل معما ميکرد
ديدمش خرم و خندان قدح باده به دست
و اندر آن آينه صد گونه تماشا ميکرد
گفتم اين جام جهان بين به تو کي داد حکيم
گفت آن روز که اين گنبد مينا ميکرد
بي دلي در همه احوال خدا با او بود
او نميديدش و از دور خدايا ميکرد
....
گفتمش سلسله زلف بتان از پي چيست
گفت حافظ گلهاي از دل شيدا ميکرد
سال نو مبارک
-
۱۳۸۷/۱۲/۱۵, ۱۰:۰۲ #4
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری