صفحه 1 از 4 123 ... آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: حکمت توسل

شروع کننده موضوع

نوشته
    71
    مورد تشکر
    102 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    5
    آپلود
    0
    گالری
    0

غمگین حکمت توسل

سلام دوستان

خیلی وقته که توی نت نیومدم .اینجا هم ...
    ولی هیچ کس نه حالی نه احوالی. فقط سارا خانم بود که با اینکه نمی شناسمشون.معرفت به خرج داد و حالی ازم پرسید .
    ولی سوالم که خیلی هم منو با خودش درگیر کرده:
    اصلا نمی دونم توسل حکمتش چیه؟مگه خدا نمیتونه که خودش به تنهایی مشکلات ما رو حل کنه؟پس چرا راه رو دور بزنیم و به کسانی غیر از خدا التماس کنیم که مشکلات ما رو حل کنند؟
    آخه خودم مدتی حسابی در گیر همین موضوع بودم برای همین هم این موضوع منو در گیر خودش کرده که:
    چرا؟
    واقعا چرا باید از غیر خدا بخواهیم؟

2. تشکرها 3

نوشته
    1,799
    مورد تشکر
    3,021 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    18

راهنما

سلام دوستان

خیلی وقته که توی نت نیومدم .اینجا هم ...
    ولی هیچ کس نه حالی نه احوالی. فقط سارا خانم بود که با اینکه نمی شناسمشون.معرفت به خرج داد و حالی ازم پرسید .
    ولی سوالم که خیلی هم منو با خودش درگیر کرده:
    اصلا نمی دونم توسل حکمتش چیه؟مگه خدا نمیتونه که خودش به تنهایی مشکلات ما رو حل کنه؟پس چرا راه رو دور بزنیم و به کسانی غیر از خدا التماس کنیم که مشکلات ما رو حل کنند؟
    آخه خودم مدتی حسابی در گیر همین موضوع بودم برای همین هم این موضوع منو در گیر خودش کرده که:
    چرا؟
    واقعا چرا باید از غیر خدا بخواهیم؟

بنام خدا
    با سلام خدمت شما خانم نگار گرامی
    ممنون وسپاس از حضور مجددتان
    قرار دادن واسطه ، فقط به خاطر دور بودن «واسطه قرار دهنده » نيست تا گفته شود : خدا كه دور نيست، پس چرا واسطه قرار داده است ؟ بلكه ممكن است جهات ديگرى داشته باشد مثلاً : قرار دادن واسطه مى تواند تقدير و سپاس از زحمات شخصى كه واسطه قرار داده شده است باشديعنى خداوند به خاطر تقدير از عبادات و تلاش ها و مجاهدت هاى بنده اى ، مقام وساطت در درگاه خويش را به او عطا نمايد چرا که ممكن است وسيله اى براى هدايت بهتر مردم نيزباشد. به اين صورت كه خداوند شخصى را كه از كمالات عالى انسانى و الهى برخوردار است، واسطه و مقرّب درگاه خود معرفى كند تا مردم به او مراجعه كنند و با نزديك شدن به او،وى را الگوى عملى خويش قرار دهند و اسباب سعادت دنيوى و اخروى خود را كسب کرده با معارف دين ،بيشتر آشنا شوند.
    پيامبر(ص)و ائمه (ع)حكم چراغ هاى فروزانى را دارند كه خداوند به واسطه ايشان ، مسير حركت بندگان به سوى خويش را روشن ساخته و كشتى هاى نجاتى هستند كه خداوند ، آنها را در درياى پر تلاطم زندگى براى نجات انسان ها به حركت در آورده است .
    ان شاء الله این موضوع را ادامه می دهم البته منتظرم تا شما نیز نظرات خودتان را بیان کنید.

ویرایش توسط meshkaat : ۱۳۸۷/۰۲/۲۷ در ساعت ۲۲:۴۸

4. تشکرها 2

نوشته
    1,183
    مورد تشکر
    1,666 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

ببین نگار عزیزم
    ما بواسطه گناهایی که می کنیم نسبت به ائمه و معصومین آبروی کمتری پیش خدا داریم ، خب قطعا یه فرقی بین من و امام معصوم پیش خدا هست یا نه ، دعای منه گناهکار شاید بالا نره ولی اگه من این دعام رو بصورت توسل به یکی از ائمه بسپارم و امانت بدم ، اونوقت دعا بالا می ره و ...انشاءالله هم که خدا بواسطه آبرویی که اون امام معصوم داره دعا رو بر نمی گردونه
    یه جایی شنیدم که ائمه واسطه فیض الهی هستند و خدا از مجرای وجودی ائمه (ع) برکات و نعمتهاش رو به ما می رسونه ، توسل به ائمه اطهار دقیقا انجام دادن کار از راه صحیحش هست ، به همین دلیل هم سریع تر انجام می شه مثل راهی که مستقیمه و کوتاهترین مسیر به سوی هدفه ، حالا همین راه مستقیم رو با وسائل مختلف می شه کوتاهتر کرد ، توسل هم همین نقش رو داره یعنی دعای صحیح و درست رو سریع تر مستجاب می کنه
    مهدیا کعبه شد از تاب تو بی تاب بتاب

نوشته
    1,799
    مورد تشکر
    3,021 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    18

بنام خدا
    برای اینکه بیشتر با برکات و ارزش توسل آشنا شویم داستانی از یک توسل را برای شما نقل می کنم.

آيةاللَّه العظمى گلپايگانى (ره)من كه از ابتدا به همه ائمه اطهار (ع)مخصوصا صاحب الزمان (عج)ارادت خاصى داشتم، در مشكلات و گرفتارى‏ها به آن حضرت متوسل مى‏شدم، حضرت هم عنايت مى‏فرمودند و مشكلاتم برطرف مى‏شد.
    در همان اوايل طلبگى كه در زمان رضاشاه بود، مرحوم آقا روح‏اللَّه اصفهانى (ره) از اصفهان به قم آمده بودند، و عده‏اى از علماء و بزرگان ايران را بسيج كرده بود تا بر عليه رضا شاه قيام كنند. ولى مرحوم آيةاللَّه العظمى حائرى (ره) اين كار را به صلاح حوزه نمى‏دانستند و موافق آن نبودند. لذا عده‏اى مى‏گفتند: بايد به دنبال آقا روح اللّه رفت. و عده‏اى هم مى‏گفتند: بايد ديد نظر حاج شيخ چيست؟ و بايد از ايشان تبعيت كرد.
    اين مسأله باعث شده بود كه امر بر من مشتبه شود، لذا به حضرت حجّت عليه‏السلام متوسّل شدم كه در اين اوضاع وظيفه من چيست؟ آيا از شيخ تبعيت كنم؟ يا دنبال آقا روح اللّه اصفهانى بروم؟ و رضايت شما در كدام است؟!
    ماه مبارك رمضان بود، موقع ظهر در مدرسه فيضيه خوابيده بودم كه در عالم خواب ديدم:
    "در آسمان يك تابلو سبز رنگى، شبيه به نئون، روشن است و با خط سبز بر آن نوشته شده بود:
    "وَاِذا ظَهَرَ عَلَيْكُمْ البِدَع فَعَلَيْكُمْ بِالشّيِخ عَبْدُ الْكَريم"
    "هنگامى كه براى شما مسئله تازه و جديدى اتفاق افتاد، بر شما باد كه به حاج شيخ عبدالكريم رجوع كنيد".
    وقتى از خواب بيدار شدم، فهميدم كه بايد به دنبال حاج شيخ عبدالكريم بروم. اتفاقا حاج آقا روح اللّه اصفهانى هم كارى از پيش نبرد و سياست حاج شيخ در آن مقطع زمانى باعث حفظ حوزه علميه از شرّ رضاخان شد والاّ رضاخان قصد از بين بردن حوزه را داشت.
    منبع

7. تشکرها 2

نوشته
    5,435
    مورد تشکر
    4,566 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    27

اگه بخوایید برید یه بزرگی رو ببینید و احساس کوچیکی کنید مگه غیره اینه که دنباله پارتی،واسطه ای چیزی می گردید تا بتونید راحت تر اون بزرگ رو ملاقات کنید؟!
    خب!
    اهل بیت (صلوات الله علیه ) هم نقش واسطه رو بازی می کنن تا من و شما راحت تر به خدا نزدیک بشیم...
    از طرفی بعضی مواقع از خدا خجالت می کشیم و صحبت کردن باهاش واسمون سخته...
    اما اهل بیت کشتی نجاتند و چراغ هدایت...می شینیم باهاشون درد و دل می کنیم و به اونا یم گیم شما برید به خدا بگید مشکل ما رو...
    بعضی مواقع هم خدا رو به حق این عزیزان قسم میدیم چون می دونیم خدا خیلی دوسشون داره...

دست به دست من بده
    پا به پای من بیا
    نگو امروز مال ما
    بگو فردا رو میخوام

به لطف الهی فردا از آن ماست....

شروع کننده موضوع

نوشته
    71
    مورد تشکر
    102 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    5
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط .:MONTAZER:. نمایش پست
    اگه بخوایید برید یه بزرگی رو ببینید و احساس کوچیکی کنید مگه غیره اینه که دنباله پارتی،واسطه ای چیزی می گردید تا بتونید راحت تر اون بزرگ رو ملاقات کنید؟!
    خب!
    اهل بیت (صلوات الله علیه ) هم نقش واسطه رو بازی می کنن تا من و شما راحت تر به خدا نزدیک بشیم...
    از طرفی بعضی مواقع از خدا خجالت می کشیم و صحبت کردن باهاش واسمون سخته...
    اما اهل بیت کشتی نجاتند و چراغ هدایت...می شینیم باهاشون درد و دل می کنیم و به اونا یم گیم شما برید به خدا بگید مشکل ما رو...
    بعضی مواقع هم خدا رو به حق این عزیزان قسم میدیم چون می دونیم خدا خیلی دوسشون داره...
    یعنی اینهایی که ما بهشون توسل می کنیم اونقدر قدرت دارند که حتی می تونیم بگیم خیلی راحت بجای اینکه به خدا حرف دلهامونو بزنیم به اونها بگیم.
    درسته؟
    در ضمن مشکات عزیز از داستانتون هم مرسی
    خیلی برام جالب بود که علما ما اونقدر توی اعتقاداتشون قوی بودند. ای کاش ما هم مثل اونها باشیم.ولی میدونم که من یکی نمی تونم مثل اونها باشم.اونها کجا و ما کجا؟؟؟؟؟

نوشته
    5,435
    مورد تشکر
    4,566 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    27

به نظرم ارتبط با اهل بیت خیلی راحت تره...خدا خیلی عظمت و بزرگی داره...باید به واسطه اهل بیت سعی کرد که به خدا نزدیک شد...
    البته این نظر شخصیه بنده است...
    نه!
    این طوری نیست که ما حتما مثله اون بزرگان باشیم...هر کس به انداره توانایی هاش و قدرتش باید به خدا نزدیک بشه...
    با انجام واجبات و ترک محرمات می شه به بالاترین مقام های معنوی رسید.

دست به دست من بده
    پا به پای من بیا
    نگو امروز مال ما
    بگو فردا رو میخوام

به لطف الهی فردا از آن ماست....

11. تشکرها 2

نوشته
    1,799
    مورد تشکر
    3,021 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    18

راهنما

نگار;18155]یعنی اینهایی که ما بهشون توسل می کنیم اونقدر قدرت دارند که حتی می تونیم بگیم خیلی راحت بجای اینکه به خدا حرف دلهامونو بزنیم به اونها بگیم.
    درسته؟
    خیلی برام جالب بود که علما ما اونقدر توی اعتقاداتشون قوی بودند. ای کاش ما هم مثل اونها باشیم.ولی میدونم که من یکی نمی تونم مثل اونها باشم.اونها کجا و ما کجا؟؟؟؟؟

بنام خدا
    با سلام وآرزوی توفیقات الهی
    خانم نگار گرامی
    اشتباه برداشت نکنید لطفا.
    اینکه ما به اهل بیت (ع)و بزرگان دینمان توسل می کنیم به این معنا نیست که آنها را هم شأن خداوند قرار دهیم .بلکه:
    پيامبر(ص)و ائمه (ع)حكم چراغ هاى فروزانى را دارند كه خداوند به واسطه آنها ، مسير حركت بندگان به سوى خود را روشن ساخته و كشتى هاى نجاتى هستند كه خداوند ، آنها را در درياى پر تلاطم زندگى براى نجات انسان ها به حركت در آورده است .
    از همه اینها که بگذریم نباید این نکته را فراموش کنیم که:
    خدا گرچه از رگ گردن به ما نزديگ تر است ، ولى ما از او دوريم
    این ما انسانها هستیم که با توسل به اسباب و وسایلی كه خود او قرار داده ، سعى در نزديك شدن به او را داريم .هر چندکه از اين سعادت و نعمت عظيم هم برخورداريم كه هر وقت بخواهيم او را مى خوانيم و نام مباركش را بر زبان مى آوريم .
    اتفا قا خداوند در قرآن نیز موضوع هم شآن بودن انسانها را در برابر خویش رد میکند تاآنجاییکه در آيات 165 و 166 سوره بقره سخن در اين مورد است كه انسان براى خدا همتايانى را قرار دهد و به جاى خدا به آن ها توجه کند«يتخذ من دون الله أنداداً» و حال آن كه به پيامبر(ص)و معصومين(ع) در راستاىِ توجه به خدا و به خاطرِ توجه به او و به دستورِ خودِ خداوند توجه مى شود . خداوند ، خود فرموده كه با راستگويان باشيد (توبه / 119) وباز فرموده : «فَسْـَلُواْ أَهْلَ الذِّكْرِ إِن كُنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ (نحل / 43 و انبياء/ 7) كه باز هم در روايات ، ائمه هدى(ع) «اهل ذكر» معرفى شده اند . و نيزخود فرموده : اگر مرتكب گناهى شديد و به خويش ستم كرديد ، در صورتى كه از كرده خود پشيمان شويد و پيامبر(ص)را واسطه قرار دهيد ، مورد مغفرت واقع مى شويد . (نساء / 64) و ائمه معصوم(ع) بنابر روايات متعدد ، جانشينان پيامبر(ص)هستند

13. تشکر

نوشته
    169
    مورد تشکر
    304 پست
    حضور
    15 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

نگار عزیز

توسل به ائمه نه تنها راه رسیدن به خدا رو طولانی نمی کنه که یه راه میانبره و ما رو زودتر به مقصد می رسونه .

شما وقتی توی یک اداره هم که می ری مراتب رو رعایت می کنی ، شاید توسل هم یه چیزی شبیه همین مساله باشه

بله ائمه اینقدر قدرت و حرمت و منزلت دارن که به راحتی می تونیم حرفامونو بهشون بزنیم . عالم به حضور و وجود پربرکت ولی حی حاضر خدا ( امام زمان عج) برپاست و اگر روزی جهان از وجود امام خالی شود ، عالم برجا نمی ماند .

از یکی از معصومین نقل شده ( چون دقیقا متن حدیث رو خاطرم نیست از انتساب به امام پرهیز می کنم ) که مردم فقط ما رو خدا نپندارند ، ما قدرت انجام هر کاری را داریم

حالا هر وقت متوسل شدی ما رو هم گوشه کنارا به یاد داشته باش

15. تشکرها 3

نوشته
    1,799
    مورد تشکر
    3,021 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    18

راهنما

نگار;18155]

بنام خدای مهربانی ها
    سلام خواهر گرامی
    همیشه یک نکته را در ذهن داشته باشیم که هیچ وقت خودمان را دست کم نگیریم بلکه انسان دایما باید به فکر پیشرفت در زندگی در جهت رسیدن به اون هدف عالیه از خلقت بشر که رسیدن به تکامل و سعادت بشری است برسد.علما مانیز کسانی بودند مثل خودما.اما با اتکال به خداوند وتلاش در رشد معنویت خودشان به مقامات بالا رسیدند.
    راستی !!
    مگر فضیل عیاض کی بود که یک شبه به اون مرحله رسید که تمام گناهان را کنار گذاشته وبه سوی خدای خودش میگردد.یا داستان حرّ ریاحی را که قطعا زیاد شنیدید .همونی که راه را امام حسین (ع) در کربلاء می بندد ولی روز عاشوراء در راه امام (ع) شهید می شود.و یا داستان رسول ترک را که آنچنان متحول میشود.
    پس هیچوقت خودمان را واراده قوی خودمان را .همچنین آن خدایی که نگهبان ماست را دست کم نگیریم.بلکه باید به خودمان بقبولانیم که مانیز می توانیم مانند بزرگان وعلمای دینمان خوب زندگی کنیم و خوب خدای خودمان را پرستش کنیم و خیلی خوب هم می توانیم حریف شیطان شویم البته همه اینها در صورتی است که
    رابطه خودمان را با اهل بیت(ع) بیشتر وبهتر کنیم و یک دوستی عمیق ودایمی با آنها ایجاد کنیم.
    پس::
    ما نیز می توانیم به مراحل والای تقوا و شناخت حقیقی خداوند برسیم...
    می توانیم

17. تشکرها 2

صفحه 1 از 4 123 ... آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری