-
۱۳۸۷/۰۲/۳۱, ۱۷:۴۵ #1
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 513
- مورد تشکر
- 1,094 پست
- حضور
- 1 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
در آمد زن
به نام خدا
با عرض سلام
سوال : آيا مرد مى تواند پولى را كه در آمد زن است را خرج کند؟
پاسخ : در پولى كه بر اساس قانون و شرع متعلق به زن بوده و زن مالك آن محسوب مى شود مرد نمى تواند تصرف كند ، مگر با رضايت زن كه در صورت رضايت مى تواند از آن پول مصرف كند .
قرآن كريم مى فرمايد : "وَلاَ تَأْكُلُوا أَمْوَ لَكُم بَيْنَكُم بِالْبَـطِـلِ.. . (سوره بقره ،آیه 188) و اموال يكديگر را به باطل و ناحق در ميان خود نخوريد.. ."
البته زن نيز بدون اجازه شوهر (به استثناء مواردى كه استثناء شده مثل نفقه و.. .) نمى تواند در اموال او بدون اجازه تصرف كند (ر ک تفسير نمونه ، آيت الله مكارم شيرازى و ديگران ، ج 2 ، ص 1 ـ 4 )
یا حق
-
-
۱۳۹۰/۰۳/۲۳, ۱۳:۵۸ #2
- تاریخ عضویت
مرداد ۱۳۸۷
- نوشته
- 2,954
- مورد تشکر
- 6,046 پست
- حضور
- 16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
611
یارب
باسلام و تبریک میلاد امام جواد علیه السلام
حکم درآمد مرد و زنی که باهم کار میکنند چطوریه؟آیا مرد می تونه بدون اذن زن یا زن می تونه بدون اذن مرد خرج کنه؟به چه اندازه مرد و زن در این در آمد سهم دارند؟
یاعلی
یارب
يا رب منم جويان تو يا خود تويى جويان من
اى ننگ من تا من منم من ديگرم تو ديگرى
-
تشکرها 5
-
۱۳۹۰/۰۳/۲۳, ۱۴:۲۱ #3
- تاریخ عضویت
خرداد ۱۳۸۹
- نوشته
- 148
- مورد تشکر
- 313 پست
- حضور
- 2 ساعت 58 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
2
اگه بخواهیم که بر اساس حکم و دستور فقهی نظر بدیم که هر کدوم بدون اجازه همدیگه نمی تونن از پول طرف مقابل استفاده کنند . غیر از مواردی که برخی از هزینه ها برای مرد واجبه . در بقیه موارد برای خرج کردن باید زن از شوهر اجازه بگیره . ولی اینجوری زندگی خیلی خشک و قانونمند پیش میره . در حقیقت توی زندگی زناشویی به مفهوم واقعی دونفر دیگه دو نفر نیستند . اونها یه نفرند در قالب دو نفر . که هر چی شوهر داره مال همسرشه و هر در آمد و پولی هم که زن داره مال شوهرشه دیگه نیاز به اجازه نداره
شهریارا با خدا کن آشتیگرچه ، جای آشتی نگذاشتی.....
-
تشکرها 2
-
۱۳۹۰/۰۳/۲۳, ۱۷:۴۸ #4
- تاریخ عضویت
بهمن ۱۳۸۸
- نوشته
- 4,189
- مورد تشکر
- 9,649 پست
- حضور
- 63 روز 11 ساعت 17 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
با سلام و درود
به میزان توافق، و سهم شراکت هر کدام از آنها بستگی دارد.
اگر درصد یا سهم خاصی برای هر کدام مشخص شده، به همان میزان اجازه استفاده دارند؛ و باید برای مصرف بیش از آن از دیگری اجازه بگیرند.
اگر درصد و سهم خاصی معین نکرده اند، هر کدام به اندازه متعارف و معمول، اجازه استفاده دارند؛ و برای هزینه های غیر متعارف باید از دیگری اجازه بگیرند.
أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَةَ وَ أَبیها، وَ بَعلِها وَ بَنیها، وَ السِّرِ المُستَودَعِ فیها، بِعَدَدِ ما أَحاطَ بِهِ عِلمُک
خدایا! صلوات و درود تو بر فاطمه، و بر پدر فاطمه، و بر همسر فاطمه، و بر دو پسر فاطمه، و بر آن سرّی که در فاطمه به ودیعه نهاده ای؛ به آن تعداد که علم تو آن را در بر می گیرد.
-
تشکرها 7
-
۱۳۹۶/۰۲/۱۴, ۱۳:۳۴ #5
- تاریخ عضویت
بهمن ۱۳۹۳
- نوشته
- 1,779
- مورد تشکر
- 6,818 پست
- حضور
- 22 روز 12 ساعت 49 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
15
کلیه اموال و درآمدهای زن متعلق به خود زن بوده و شوهر حق هیچ دخل و تصرفی در اموال زوجه را ندارد مگر با رضایت زن. همچنین شوهر نمیتواند زوجه خود را مجبور کند که سهمی از درآمدش را به شوهر بدهد.
2) حتی اگر زن متمول و یا شاغل باشد بازهم این موضوع مانع از پرداخت نفقه از سوی شوهر نیست. نفقه حق قانونی زن بر ذمه شوهر است و شوهر در هر حال باید نفقه زن را پرداخت کند و در صورت ترک نفقه از سوی شهر، زن میتواند از شوهر شکایت کند.
3) مرد میتواند و حق دارد زن از شغلی که منافی با شئون خانوادگی یا مغایر با ثبات زندگی مشترک است، منع کند.
نتیجه گیری: کار کردن و کسب درآمد از سوی زن اگرچه خوب است اما این مساله نباید باعث لطمه به وظایف زناشویی یا مسئولیتهای مادری زن شود. حال اگر قرار است زن درآمد داشته باشد، بهتر است برای جبران نبود خود در خانه، با رضایت قلبی و شیوهای مناسب بخشی از درآمد خود را در زندگی مشترک هزینه کند تا رضایت شوهر را نیز جلب کند وگرنه اگر قرار بر دعوا و کش مکش باشد، شوهر میتواند زن از کارکردن بازدارد و ممکن است چنین دعواهایی کل بنیان زندگی را زیر سوال ببرد.
خدایا هر چه سریعتر تابستان را به دانش آموزان عنایت بفرما(آمین)
-
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری