جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: جزيره خضرا يا مثلث برمودا ؟! در بوته نقد
-
۱۳۸۷/۰۳/۰۱, ۱۲:۱۴ #1
- تاریخ عضویت
مهر ۱۳۸۵
- نوشته
- 742
- مورد تشکر
- 1,784 پست
- حضور
- 9 روز 5 ساعت 34 دقیقه
- دریافت
- 21
- آپلود
- 0
- گالری
-
119
جزيره خضرا يا مثلث برمودا ؟! در بوته نقد
بسم الله الرحمن الرحيم
در باب روايات دوران غيبت و ارتباط با آن حضرت روايات بسياري وجود دارد كه برخي از آن ها حاكي از آن است كه امام زمان عج الله تعالي فرجه الشريف در حال حاضر در مكاني امن همراه عده اي از دوست دارانش دارند زندگي مي كنند و براي اين مكان ويژگي هايي برشمرده شده است كه كسي از مخالفان را ياراي رفتن به چنين مكاني نيست ، برخي كتاب نوشته و اين ماجرا را با مثلث برمودا در اقيانوس اطلس مرتبط كرده اند تفصيل روايت را دراين لينك بخوانيد
اما به نظر شما آيا اين ماجرا واقعيت دارد؟
آيا چنين چيزي ممكن است؟
آيا روايت صحيح است؟
در اين زمينه تحليل هايي وجود دارد از شما كاربران عزيز درخواست مي كنم اين بحث را دنبال كنيد
و تحليل ها را هم بخوانيد و هم اگر مطلب تازه اي داريد درج كنيد
اين لينك را هم ببينيد
اين لينك را هم ببنيد
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۷/۰۳/۰۱, ۱۲:۱۸ #2
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۷
- نوشته
- 158
- مورد تشکر
- 300 پست
- حضور
- 1 ساعت 35 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
1
افسانه جزيره خضرا
براي توضيح بيشتر لينك زير را هم ببينيد شايد خيلي چيزا روشن بشه
بررسي سند روايت مازندراني در مجله موعود
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۳/۰۱, ۱۲:۲۱ #3
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۷
- نوشته
- 158
- مورد تشکر
- 300 پست
- حضور
- 1 ساعت 35 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
1
نظر علامه جعفر مرتضي عاملي
با بررسي هاي گسترده اي كه انجام گرفته جزيره خضرائ افسانه اي بيش نيست و هيچ واقعيتي ندارد, »(دراسته في علامات الظهور و الجزيره الخضرائ, سيد جعفر مرتضي عاملي , 263) و علامه مجلسي رضوان الله تعالي عليه نيز اين داستان را جداگانه در نوادر بحار الانوار نقل كرده و مي نويسد: »چون در كتابهاي معتبر به آن (داستان جزيره خضرائ) دست نيافتم , آن را در فصلي جداگانه آوردم «, (بحارالانوار, ج 52, ص 159, نشر المكتبه الاسلاميه ) بنابراين قضيه جزيره خضرائ داستان تخيلي و ساختگي است . در اين راستا گفتنى است: اولاً در سند روايت «جزيره خضراء» و در محتويات اين روايت و در باب وثاقت شخصى كه اين داستان را نقل كرده (على بن فاضل مازندرانى) بحث و نظرهاى متفاوتى وجود دارد و اكثر علماى طراز اول شيعى - چه در دوران گذشته و چه در عصر اخير - اين روايت را صحيح و موثّق نمىدانند. بنابراين، اصل روايت جزيره خضراء محل ترديد جدى است، تا چه رسد به انطباق آن بر مثلّث برمودا. ثانياً: مثلث برمودا، منطقهاى است از درياى كارائيب در شرق آمريكا مركزى كه كشور كوبا و هاوانا و دهها جزيره ديگر در نزديكى آن قرار دارد. در دههى پنجاه و شصت قرن بيستم روزنامهها و مجلات آمريكايى در راستاى سياستهاى دولت آمريكا، دهها داستان و افسانه پيرامون اين مثلث ساختند و آن را منطقهاى اسرارآميز معرفى كردند كه هر موجود زندهاى در اين منطقه وارد شود با نيروى ناشناختهاى در كام مرگ فرو خواهد رفت و هر وسيلهاى چون هواپيما و كشتى و قايق وارد اين منطقه شود توسط نيروى ناشناختهاى منهدم خواهد شد. اين داستانها به منظور ايجاد يك پايگاه نظامى مطمئن در نزديكى كشور كوبا متحد اتحاد جماهير شوروى در دل قاره آمريكا و پوشش نهادن بر انجام عمليات نظامى و انهدام كشتىها و هواپيماهاى كوبايى بود. براى آگاهى بيشتر دراين زمينه رجوع كنيد به: 1. جزيره خضرا در ترازوى نقد، علامه جعفر مرتضى عاملى، ترجمه محمد سپهرى، مركز انتشارات دفتر تبليغات اسلامى قم 2. جزيره خضرا افسانه يا واقعيت، جمعى از نويسندگان، مركز انتشارات دفتر تبليغات اسلامى قم 3. چشم به راه مهدي , جمعي از نويسندگان مجله حوزه , دفتر تبليغات اسلامي قم .
منبع مطلب نشريه الكترونيك پرسمان
-
۱۳۸۷/۰۳/۱۷, ۰۸:۲۸ #4
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
جزیره خضراء؟
بنام خدا
در سال 699 هجرى قمرى (بیش از هفتصد سال پیش) فردى به نام على بن فاضل مازندرانى ادعا کرد که به جزیرهاى رفتم که حضرت ولى عصر(عج) و یاران و فرزندانش در آن جا سکونت دارند. نام آن جزیره »خضراء« است. او چگونگى مسافرت خویش به این جزیره و حوادثى را که با آن روبرو شده بود، براى شخصى به نام فضل بن یحیى طیبى کوفى شرح داد.(1)
سپس دیگران به نقل و نقد آن پرداختند؛ برخى پذیرفتند و برخى آن را به دلایلى چند مردود دانستند.(2) برخى از نویسندگان مانند ناجى نجار در کتاب »جزیرة الخضراء« قضیه »مثلث برمودا«، مسئله بشقاب پرندهها که از چند دهه گذشته مطرح شده و براى بشر ناشناخته مانده است، نیز حوادثى را که براى کشتىها و هواپیماها در »مثلث برمودا« در دریاى کارائیب واقع در اقیانوس اطلس رخ داد، با جزیره خضراى مورد ادعاى على بن فاضل مازندرانى پیوند داده و ادعا کرده که جزیره خضرا، مثلث برمودا است.
بعد از این ادعا عالمان اسلامى همانند علامه محمد تقى شوشترى، جعفر مرتضى عاملى، ابراهیم امینى و شهید صدر به نقد آن پرداختند و آن را مردود و افسانه دانستند.(3)
پی نوشت ها:
1. مجلسى، بحارالانوار، ج 52، ص 159 - 174.
2. جزیره خضراء افسانه یا واقعیت؟
3. جزیره خضراء افسانه یا واقعیت؟
-
۱۳۸۹/۰۱/۱۴, ۱۶:۵۰ #5
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۸
- نوشته
- 4,648
- مورد تشکر
- 1,961 پست
- حضور
- 7 دقیقه
- دریافت
- 19
- آپلود
- 0
- گالری
-
38
جزیره خضراء
جزیره خضراء
از حضرت آیة الله بهجت پرسیدند: آقا! این همه بحث راجع به جزیره خضراء می شود، واقعا جزیره خضراء کجاست؟
حضرت آیة الله بهجت فرمودند: جزیره ی خضراء آن دلی است که امام زمان در آن تاب بیاورد، اگر امام زمان علیه السلام در دلت آمد، آن دل جزیره خضراء است، مردم باید دور این دل بگردند، کجا می گردی دنبال جزیره خضراء؟! امام زمان همراه توست، چرا ما باید حضرت را منحصر و محصور در آنجا بکنیم؟! من بگویم امام زمان در جزیره ای در فلان کشور تشریف دارند، نخیر، یقینا بدانید که امام زمان علیه السلام از رگ گردن به من و تو نزدیکتر است.
گوهری کز صدف کون و مکان بیرون بود طلب از گم شدگان لب دریا می کرد
(با استفاده از نرم افزار هدایت در حکایت )
منبع: http://fekrejavan.ir/351.html
نویسنده: montazer
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۹/۰۴/۲۴, ۱۹:۲۳ #6
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۹
- نوشته
- 2,577
- مورد تشکر
- 8,095 پست
- حضور
- 5 روز 11 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 140
- آپلود
- 0
- گالری
-
99
رواياتي كه درباره مكان امام زمان(عج) وجود دارند چند دستهاند:
1 - برخي از روايات محل خاصي را تعيين نكرده و جايگاه آن حضرت را در بيابانها و كوهها معرفي ميكند.
از آن جمله حضرت مهدي(عج) به پسر مهزيار فرمود: "فرزند مهزيار! پدرم امام حسن(علیه السلام) از من پيمان گرفت و فرمان داد كه براي سكونت كوههاي سخت و سرزمينهاي خشك و دور دست را برگزينم".(1)
از اين روايت استفاده ميشود كه حضرت(عج) از دسترسي مردم دور است و كسي كه از محل سكونت وي آگاه نيست.
2 - برخي روايات منطقه خاصي را به عنوان محل سكونت آن حضرت(علیه السلام) ياد نمودهاند؛ مثلا در برخي از روايات در مدينه و پيرامون آن اشاره شده است.
ابوبصير ميگويد از امام باقر(علیه السلام) شنيدم كه فرمود:
"لا بد لصاحب هذا الامر من عزله و لابد في عزلته من قوة و ما بثلاثين من وحشته، و نعم المنزل طيبه"(2)؛ صاحب الزمان(علیه السلام) را عزلت و غيبتي است كه در آن به غيبت نيرومند است به سي نفري كه با حضرت هستند وحشت و تنهايي را از وي دور ميكنند (و به قوت وي ميافزايد) و خوب جايگاهي است (مدينه) طيّبه.
از اين روايات استفاده ميشود كه حضرت(عج) در مدينه منوره منزل دارد و افرادي هم همواره با ايشان به صورت ناشناس هستند.
برخي روايات مكان امام زمان(عج) را كوه "رضوان" كه در اطراف مدينه است، بيان كردهاند.
عبدالاعلي آل سام ميگويد: "با امام صادق(علیه السلام) از مدينه خارج شديم، به روحاء (اطراف مدينه) كه رسيديم حضرت نگاهش را به كوهي دوخت و مدت زماني ادامه داد و فرمود: اين كوه رضوان نام دارد. خوب پناهگاهي است، براي خائف (امام غائب) در غيب صغرا و غيبت كبري.(3)
از روايات ديگر استفاده ميشود كه امام زمان(ع) در مكاني به نام"ذي طوي" كه در اطراف مكه است، زندگي ميكند از همان جا نيز همراه ياران خود قيام ميكنند. امام باقر(علیه السلام) فرمود: "امام زمان(عج) را غيبتي است در بعضي از درهها و اشاره كرد به منطقه "ذي طو".(4)
3 - برخي روايات جايگاه خاصي را براي امام زمان (علیه السلام) نام نميبرد، ولي حضرت(عج) به عنوان فردي ياد ميكند كه با مردم و در ميان مردم و با آنان حشر و نشر دارد و به گونهاي ناشناس زندگي ميكند.
امام صادق(علیه السلام) فرمود: "صاحب الامر شباهتي نيز به حضرت يوسف پيامر(علیه السلام) دارد. جاي انكار نيست كه خداوند با حجت خود همان كاري را انجام دهد كه با يوسف(علیه السلام) انجام داد. صاحب الزمان(علیه السلام)، آن مظلوم حق از دست داده، در ميان مردم رفت و آمد ميكند و در بازار قدم مينهد و گاهي بر فرش منزلهاي دوستان مينشيند، ليكن اورا نميشناسند تا زماني كه خداوند به وي اذن دهد تا وي خود را معرفي كند، آن گونه كه يوسف(علیه السلام) اجازه داد هنگامي كه برادرانش گفتند: تو يوسفي؟ گفت: آري من يوسفم".(5)
از اين روايت استفاده ميشود كه امام زمان(علیه السلام) مكان معين نداشته در ميان جمع و جامع است، با مردم حشر و نشر دارد و زندگي طبيعي و معمولي دارد، در مراسم مذهبي و مناسك حج شركت ميجويد، ولي شناخته شده نيست و اين امري است كه سابقه داشته و دارد. عنايت امام(علیه السلام) به مردم و هدايت و رهبري مردم از سوي ديگر نشان از آن دارد كه آن حضرت (علیه السلام) در همه جا بوده و در همه جا حضور دارد.
در جمع بين روايات نيز ميتوان استفاده كرد كه امام زمان(علیه السلام) در همه جا حضور دارد و اين منافات ندارد با آن دسته از روايات كه مكان معين مانند مدينه و مكه را بيان كردهاند؛ زيرا آن دسته روايات ناظر بر آن است كه در برخي از زمانها و مكانهاي خاص حضور پيدا ميكند. آن دسته از روايات كه مكان مشخصي را براي امام بيان نكرده ناظر بر آن است كه حضرت(علیه السلام) در همه جا حضور دارد. بي ترديد يكي از مصاديق حضور امام(علیه السلام) در همه جا، همان مكانهاي خاص ميباشد.
اما در مورد جزیره خضراء
در لسان آيات و روايات سخني از جزيره خضرا به ميان نيامده است؛ تنها در برخي از كتاب هاي تاريخي در ضمن حكايتي از جزيره خضرا ذكري به ميان آمده است. مردي به نام علي بن فاضل مازندراني در سال 699 قمري ادعا نمود كه به جزيره اي رفتم و حضرت مهدي (عج) به همراه ياران و فرزندانش در آن جزيره سكونت داشته اند و نام آن جزيره هم جزيره خضرا است.
وي چگونگي مسافرت خويش به آن جزيره را براي شخصي به نام فضل بن يحيي طيبي كوفي شرح داد و فضل هم اين داستان را براي ديگران نقل نمود و در كتاب هاي متأخران از جمله در بحارالانوار مجلسي ذكر شده است.(6)
از همان زمان تا كنون برخي اين داستان را واقعي خوانده اند، مانند " ناجي نجار" در كتاب " جزيره الخضراء و قضيه مثلث برمودا " و در اين كتاب او كشيده است تا داستان جزيره خضرا را بر "مثلث برمودا" واقع در درياي كارائيب در آمريكار مركزي منطبق كند، و بگويد كه اين جزيره احتمالاً همان " مثلث برمودا" است.
و برخي هم اين داستان را ساختگي و افسانه خوانده اند. همانند علاّمه تستري و سيد جعفر مرتضي عاملي.
مرحوم آيت اللّه شعرانى اين داستان را جعلى دانسته است و سند آن غير معتبر و افراد راوى غير موثّق و مجهول مى باشند. عالمانى هم چون علامه محمد تقى شوشترى , سيد محمد صدر, ابراهيم امينى , استاد حسن زاده آملى ,استاد محمد باقر بهبودى , شيخ آقا بزرگ تهرانى , شهيد قاضى طباطبايى و علامه جعفر مرتضى عاملى بر اين داستان نقد و اشكال كرده و آن را صحيح و معتبر نمى دانند.(7)
تذکر : هيچ دليل نقلي معتبر دال بر سكونت صاحب الأمردر منطقه اي به نام مثلث برمودا واقع در اقيانوس اطلس وجود ندارد و داستان هايي كه در اين امور بافته و يا ساخته اند به افسانه شبيه تر است .وقتي اصل وجود مقدس حضرت در پس پرده غيب است ، چگونه مي توان از مكان زندگي حضرت و كيفيت آن سخن گفت . مثلث برمودا نيز چون ديگر مناطق جهان از خصوصيت خاص به خود برخوردار است و دليل نمي شود از اين كه چون درآن نقطه حوادث خاصي بر حسب عوامل طبيعي يا تصادف اتفاق افتاده باشد، پس حتماً جايگاه خاص مربوط به امام عصراست وحوادث اتفاق افتاده نيز از معجزات حضرت باشد.
پي نوشتها:
1 . شيخ طوسي، كتاب الغيبه، ص 266.
2 . بحار الانوار، ج 52، ص 153 و اصول كافي، ج 1، ص 340.
3 . شيخ طوسي، كتاب الغيبه، ص 162.
4 . نعماني، كتاب الغيبه، ص 182.
5 . نعماني، كتاب الغيبه، ص 164.
6. ر.ك: مجلسي، بحارالانوار، ج 52، ص 159 ـ 174.علامهء مجلسى (ره )مى فرمايد: «من اين داستان را در كتاب هاى معتبر نيافتم ». مرحوم آيت اللّه خويى نيز اين روايت را غير معتبر مى داند. ( جزيره خضراء, افسانه يا واقعيت , ص 132)
7. ر.ك: جزيره خضرا، افسانه يا واقعيت، به قلم جمعي از دانشمندان معاصر، ترجمه و تدوين از ابوالفضل طريقه دار.
ویرایش توسط پاسخگوی اعتقادی 4 : ۱۳۸۹/۰۷/۱۴ در ساعت ۲۳:۴۹ دلیل: آپلود تصویر در سایت
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۹/۰۴/۲۴, ۲۳:۴۷ #7
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۹
- نوشته
- 3,215
- مورد تشکر
- 9,897 پست
- حضور
- 99 روز 15 ساعت 4 دقیقه
- دریافت
- 15
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
حضرت آیت الله العظمی بهجت(ره):
قلب مومن جزیره ی خضراء است
شبی مجنون به لیلی گفت کِی معشوق بی همتا
تو را عاشق شود پیدا ولی......
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۹/۰۹/۱۶, ۲۳:۴۹ #8
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۹
- نوشته
- 2,577
- مورد تشکر
- 8,095 پست
- حضور
- 5 روز 11 ساعت 28 دقیقه
- دریافت
- 140
- آپلود
- 0
- گالری
-
99
علامه ذو الفنون آیت الله حسن زاده آملی دركتاب "در آسمان معرفت" می گوید:
« مرحوم حاجى نورى راجع به جزیره خضراء روایتى نقل كرده است یكى از فواید محضر شریف علامه شعرانى این است كه ایشان باز حاشیه اى در اینجا دارند كه ما آن حاشیه را در هزار و یك نكته آوردیم. ایشان مى فرمود كه:
جزیره خضراء الان هم هست. از بلاد اندلس است. جزیره اى است خیلى سبز و خرم. نوعا جزیره ها خضراء هستند. ولى آن جزیره ویژگى خاصى دارد. مهدى فاطمى آن جا را پایتخت خودش قرار داد و محل حكومتش بود. بعد این مهدى فاطمى و جزیره خضراء، سر زبانها افتاد و دهان به دهان نقل شد، و بعضى از این جهال ناقل، مهدى فاطمى را تبدیل كردند به حضرت مهدى بقیه الله (عج ) و ایشان را در جزیره خضراء اسكان دادند. و جزیره خضراء را با مثلث برمودا ارتباط دادند. چه كارها كردند، چه چیزها دنباله این حرف آوردند و دیگران هم گرفتند این را در این كتاب و آن كتاب نوشتند.
راجع به این مثلث برمودا كه خیلى حرفش هست، هم همین طور. متاسفانه آقایان فرمایشى را كه مى شنوند اینها را مى آورند اسناد مى دهند به دین و آیین. به دین شریفى كه یكپارچه برهان و عقل است: قل هاتوا برهانكم ان كنتم صادقین(بقره/111) »
حسن زاده آملی، حسن، در آسمان معرفت ، ص 161.
«داستان جزيره ي خضرا، ساختگي است و در ساختگي بودن آن هيچ شکي نيست، و اصل اين فقيه(علامه شعرانی)، چنين است که: مردي از مشرق به مغرب دور سفر کرده است، کسي به نام «مهدي فاطمي» حکمران آن ديار بوده است و بعد از او فرزندانش حکومت مي کرده اند و نام يکي از سرزمين هاي آن جا خضرا بوده است. اين مسافر پس از بازگشت از آن جا حکايت دولت اولاد مهدي فاطمي را نقل کرده است، پس از آن برخي از عوام، به خاطر تشابه اسمي، او از امام زمان (عج) پنداشته اند و حقيقت، اين چنين واژگونه گشته است. »
حسن زاده آملی، حسن، هزار و يک نکته، نکته ي 990.
آیدی قبلی بنده : پاسخگوی معارف دینی
-
تشکرها 4
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری