جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: وظایف ما در قبال قرآن

  1. #1
    ثبت نام نشده
    شروع کننده موضوع

    پرسش وظایف ما در قبال قرآن




    لطفا بنویسید ما به عنوان یک بچه مسلمان چه وظایفی در قبال قرآن داریم؟

  2. #2

    تاریخ عضویت
    جنسیت مهر ۱۳۸۵
    نوشته
    742
    مورد تشکر
    1,784 پست
    حضور
    9 روز 5 ساعت 34 دقیقه
    دریافت
    21
    آپلود
    0
    گالری
    119

    راهنما نقل قول : وظایف ما در قبال قرآن




    برخى از وظايف ما مسلمانان درباره قرآن عبارت است از:
    1 . يادگيرى قرآن : رسول گرامى(ص ) در اين باره مى فرمايد: «بهترين شما كسى است كه قرآن را بياموزد و آن را به ديگران نيز ياد دهد» .1
    2 . قرائت قرآن : پيامبر گرامى(ص ) مى فرمايد: «خانه هاى خود را با تلاوت قرآن نورانى كنيد» .2
    قرائت قرآن ، آدابى دارد كه به برخى از آنها اشاره مى شود:
    الف ) مسواك زدن كه پيامبر(ص ) بر آن دستور داده است .3
    ب ) وضو و طهارت داشتن هنگام تلاوت قرآن .4
    ج ) پناه بردن به خداوند پيش از قرائت قرآن : قرآن كريم مى فرمايد: «وقتى قرآن مى خوانى ، از ]شرّ [شيطان رانده شده به خداوند پناه ببر» . (نحل ، 98)
    د) قرائت از روى قرآن كه پيامبر(ص ) فرمود: «قرائت قرآن از روى مصحف بهترين اعمال امّت من است » .5
    هـ) قرائت قرآن با صداى خوش كه خاتم پيامبران (ص ) فرمود: «هر چيزى زيورى دارد و زيور قرآن ، صوت نيكو است .»6
    و) قرائت قرآن همراه با خشوع : قرآن مى فرمايد: «آيا وقت آن نرسيده است كه دلهاى مؤمنان در برابر ذكر خدا و آنچه از حق نازل شده ، خاشع گردد ؟» (حديد ، 16)
    ز) قرائت همراه با حزن و با حالت اندوه : پيامبر خدا(ص ) فرمود: «براستى قرآن همراه با حزن نازل شده است ; بنابراين ، هنگامى كه قرآن مى خوانيد گريه كنيد و اگر گريه نكرديد ، حالت گريه به خود بگيريد» .7
    ح ) تلاوت قرآن همراه با ترتيل : قرآن مى فرمايد: «و رتّل القرءان ترتيلاً; (مزمل ، 4) قرآن را با دقّت و تأنّى بخوان .»
    3) تدبّر در قرآن ; يعنى قارى قرآن تنها به خواندن الفاظ ، بدون توجه به معانى آن ، اكتفا نكند; بلكه همراه با قرائت آن در معانى قرآن انديشه كند . از آياتش پند گيرد; چنان كه اميرمؤمنان على(ص ) در وصف پرهيزكاران مى فرمايد: آنان در شب به پا خاسته و قرآن را شمرده و با تدبّر تلاوت مى كنند . جان خويش را با آن محزون مى سازند و دواى درد خود را از آن مى گيرند . هرگاه به آيه اى برسند كه در آن تشويق باشد ، با علاقه و اميد به آن روى مى آورند و روح و جانشان با شوق بسيار در آن خيره مى شود و آن را همواره «نصب العين » خود مى سازند ، و هرگاه به آيه اى برخورد كنند كه در آن بيم باشد ، گوش هاى دل خود را براى شنيدن آن باز مى كنند و صداهاى ناله و برخورد زبانيه هاى آتش در گوششان طنين انداز است .8
    4 . عمل به قرآن كه مهم ترين موارد است . پيامبراكرم (ص ) فرمود: «رُبّ تال للقرآن و القرآنُ يَلْعَنُه »9 ، بسا كسانى كه قرآن را تلاوت مى كنند; در حالى كه قرآن بر آنها لعن و نفرين فرستد .
    5 . حفظ قرآن : پيامبر گرامى اسلام (ص ) فرمودند: «لايعذب اللّه قلباً وعى القرآن ; خداوند قلبى را كه ظرف قرآن باشد ، عذاب نمى كند» .10
    امام صادق (ع ) فرمودند: «كسى كه حافظه اش ضعيف باشد و با رنج و زحمت ، قرآن را حفظ كند ، اجرش دوچندان باشد .»11
    براى مأنوس شدن با قرآن ، داشتن برنامه اى منظم و روزانه براى قرائت قرآن و حتى الامكان تكلّم قرآنى مفيد است و براى فهميدن قرآن ; علاوه بر فراگيرى علوم مقدماتى ، بايد از تفاسيرى كه در پاسخ اول گذشت مدد جست ; البته از خود قرآن مجيد هم مى شود سيرى براى فهم قرآن به دست آورد: «و لقد يسرنا القرءان للذكر فهل من مدّكر» (قمر ، 17) كه اشاره مى فرمايد قرآن براى پندآموزى ، آسان شده است ; منتها بايد «پند گيرنده » اى باشد . بعد از اين كه پند گيرنده يافت شد ، بايد دانست قرآن كتابى است كه «لايمسّه إلاّ المطهّرون » (واقعه ، 79) جز پاك شدگان بر آن دست نزنند ]و بهره اى نمى توانند بگيرند[ و پس از آن نوبت به ترتيل قرآن مى رسد: «و رتّل القرءان ترتيلا» (مزمل ، 4) و سپس نوبت به تدبر در قرآن مى رسد: «افلايتدبرون القرءان أم على قلوب أقفالها» (محمد ، 24) و تقواى الهى مرحله بعدى اين سير است : «اتقوا الله و يعلمكم الله» (بقره ، 282) كه تدبر در قرآن و عمل به آن ، انسان را به تقواى الهى مى رساند و اين تقوا باعث مى شود كه ابواب علوم از طرف خداوند متعال به سوى انسان گشوده شود و.. . .


    1 . بحارالأنوار ، علامه مجلسى(ره ) ، ج 89 ، ص 186 ، نشر احياء التراث ، بيروت .
    2 . كافى ، محمدبن يعقوب كلينى ، ج 2 ، ص 574 ، باب 461 ، حديث 1 ، نشر دارالتعارف
    3 .بحار ، ج 89 ، ص 213 .
    4 . ر .ك : بحارالأنوار ، ج 89 ، ص 210 ، حديث 2 .
    5 . بحارالأنوار ، ج 89 ، ص 202 .
    6 . كافى ، ج 2 ، ص 615 .
    7 . جامع الأخبار ، ص 57 ـ بحارالأنوار ، ج 92 ، ص 210 و 216 .
    8. نهج البلاغه ، خطبه 193 ـ معجم المفهرس ، ص 12 ، نشر مؤسسه اميرالمؤمنين (ع ).
    9 . جامع الأخبار ، 56 .
    10 . بحارالأنوار ، علامه مجلسى(ره ) ، ج 89 ، ص 178 ، داراحياء التراث ، بيروت .
    11 . همان ، ص 187 .
    ویرایش توسط saeed623 : ۱۳۸۷/۰۳/۲۷ در ساعت ۱۱:۵۷


  3. #3

    تاریخ عضویت
    جنسیت فروردين ۱۳۸۶
    نوشته
    1,251
    مورد تشکر
    2,255 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    10

    نقل قول : وظایف ما در قبال قرآن




    [quote=شهيدان;2064]از جمله وظايف ما در مقابل قرآن رعايت كردن آداب تلاوت آن است

    آداب تلاوت
    امام صادق(ع) مي فرمايد: «قاري قرآن به سه چيز نياز دارد: دلي خاشع، بدني فارغ، جايي خالي، و چون دل او براي خدا خاشع گرديد شيطان رجيم از او گريزان خواهد شد.»
    براي تلاوت قرآن آداب فراواني ذكر شده است كه به مهم ترين آن ها اشاره مي شود.
    1- تعظيم: قرآن كتاب خدا، كلام خدا و هديه محبوب است كه براي بشر فرستاده شده است، همانگونه كه محبوب را بايد محترم و بزرگ شمرد، هديه او را نيز بايد ارزشمند و عزيز دانست؛ پيامبر اكرم(ص) مي فرمايد: «قرآن پس از خداي متعادل از هر چيزي برتر است، هر كه قرآن را محترم و بزرگ شمرد، خدا را بزرگ شمرده، و هر كس قرآن را محترم و بزرگ نشمارد، حرمت خداوند را سبك شمرده است.» اولين شرط حضور در محضر قرآن، بزرگ شمردن، برخورد مؤدبانه و همراه با احترام است چرا كه قرآن تجلي خداوند متعال است. اميرمؤمنان علي(ع) مي فرمايد: فتجلي سبحانه لهم في كتابه من غير ان يكونوا رأوه؛ پس خداي سبحان، در كتاب خود، قرآن، بي آن كه او را ببينند خود را به ايشان آشكار گرداند.»
    عظمت قرآن اقتضا مي كند انسان، با تواضع و به قصد تأثيرپذيري در پيشگاه كتاب خدا حاضر شود و با وضو و حضور قلب و رو به قبله آيات آن را تلاوت نمايد.
    2- استعاذه: تلاوت قرآن، بايد با پناه بردن از شر شيطان آغاز شود. قرآن كريم مي فرمايد: «فاذا قرات القرءان ان فاستعد بالله من الشيطن الرجيم» (نحل/98)
    3- پاكيزگي: بهره مندي از قرآن مستلزم پاكيزگي ظاهري و باطني شامل تطهير دهان و زبان، استغفار از گناهان و تطهير جسم و جان است چرا كه قرآن پاك و پاكيزه است و فقط پاكيزگان مي توانند از آن توشه بردارند: «لايمسه الا المطهرون» (واقعه/79)
    4- ترتيل: قرآن را بايد شمرده همراه و توأم با تأمل تلاوت كرد: «و رتل القرءان ترتيلاً» (مزمل/4) تلاوت كننده قرآن نبايد در انديشه ختم سريع آيات و سوره ها باشد. رسول اكرم(ص) مي فرمايد: «همتتان اين نباشد كه زودتر به آخر سوره برسيد.» امام صادق(ع) مي فرمايد: «ترتيل آن است كه در قرائت تأمل و دقت كني و آن را با صوت نيكو بخواني».
    5- تدبر: بدون تدبر در آيات قرآن، درك حقيقت كلام خدا دست يافتني نيست. كتاب خدا بايد با تدبير و انديشه قرائت شود: «كتب انزلنه اليك مبرك ليدبروا ءايته» (ص/29)؛ «افلا يتدبرون القرءان» (محمد/24)
    در روايت آمده است اصحاب پيامبر اكرم(ص) ده آيه از قرآن را از پيامبر(ص) مي آموختند و پس از فهميدن آيات و عمل كردن به آن ها ده آيه ديگر را فرا مي گرفتند.
    6- حق تلاوت: تلاوت كننده هر آيه اي بايد حق تلاوت آن را به جا آورد: «الذين ءاتينهم الكتب يتلونه حق تلاوته اولئك يؤمنون» (بقره/121)
    امام صادق(ع) درباره حق تلاوت آيات مي فرمايد: آيات آن را با دقت بخوانند، حقايق آن را درك كنند و به احكام آن عمل نمايند، به وعده هاي آن اميدوار، و از وعيدهاي آن ترسان باشند، از داستان هاي آن عبرت گيرند، به اوامرش گردن نهند و نواهي آن را بپذيرند، به خدا قسم منظور حفظ كردن آيات و خواندن حروف و تلاوت سوره ها، يادگرفتن اعشار و اخماس آن نيست.»
    از آنچه گفته شد نتيجه مي گيريم هر چند تلاوت به تنهايي داراي ثواب و فضيلت است ولي هدف مستقل به حساب نمي آيد. هدف از تلاوت قرآن آشنايي با حق و بهره مندي از هدايت است؛ بنابراين رعايت آداب تلاوت زمينه ساز هدايت انسان و عمل به دستورات قرآن كريم مي باشد.


  4. #4

    تاریخ عضویت
    جنسیت ارديبهشت ۱۳۸۷
    نوشته
    1
    تشکر:
    1
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    [quote=شهيدان;2064]از جمله وظايف ما در مقابل قرآن رعايت كردن آداب تلاوت آن است

  5. تشکر


  6. #5

    تاریخ عضویت
    جنسیت دي ۱۳۸۷
    نوشته
    10,035
    مورد تشکر
    25,834 پست
    حضور
    17 روز 15 ساعت 28 دقیقه
    دریافت
    6
    آپلود
    0
    گالری
    2



    از جمله عواملی که باعث اعتلای کلام الله می شود: تعریف قرآن و اهداف آن و شناساندن رسالت قرآن به جهانیان است. این حرکت باعث می شود چندین برابر توهینی که علیه قرآن رخ داد، رسالت قرآن در میان مردم جهان گسترش یابد.

    خداوند در آيه 19 سوره مباركه انعام می فرماید:
    (قُلْ أَيُّ شَيْءٍ أَكْبَرُ شَهَادةً قُلِ اللّهِ شَهِيدٌ بِيْنِي وَبَيْنَكُمْ وَأُوحِيَ إِلَيَّ هَذَا الْقُرْآنُ لأُنذِرَكُم بِهِ وَمَن بَلَغَ أَئِنَّكُمْ لَتَشْهَدُونَ أَنَّ مَعَ اللّهِ آلِهَةً أُخْرَى قُل لاَّ أَشْهَدُ قُلْ إِنَّمَا هُوَ إِلَـهٌ وَاحِدٌ وَإِنَّنِي بَرِيءٌ مِّمَّا تُشْرِكُونَ
    (بگو گواهى چه كسى از همه برتر است بگو خدا ميان من و شما گواه است و اين قرآن به من وحى شده تا به وسيله آن شما و هر كس را [كه اين پيام به او] برسد هشدار دهم آيا واقعا شما گواهى مى‏دهيد كه در جنب خدا خدايان ديگرى است بگو من گواهى نمى‏دهم بگو او تنها معبودى يگانه است و بى‏ترديد من از آنچه شريک [او] قرار مى‏دهيد بيزارم)

    حافظ ابن کثیر می گوید: بر اساس این آیه هر کس از عرب و عجم و سیاه و سرخ و انس و جن که این قرآن به وی برسد، هشدار دهنده ای است برای قرآن.


    یَا إِلَهِی وَ سَیِّدِی وَ مَوْلاَیَ وَ رَبِّی صَبَرْتُ عَلَى عَذَابِکَ فَکَیْفَ أَصْبِرُ عَلَى فِرَاقِکَ



    اگه مي خواي اهل آسمون بهت رحم كنن به اهل زمين رحم كن

  7. تشکر


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود