-
۱۳۸۵/۱۲/۲۰, ۲۳:۰۸ #1
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 919
- مورد تشکر
- 2,034 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 3
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
علی، قرآن ناطق
به نام خدا
دوستی نوشته بود:
سوالي هميشه ذهنم را آزار مي دهد كه مي خواستم از شما بپرسم: چه شد كه مردم با وجود ديدن عدل علي اخلاص علي و نيكي او .... راضي به معاويه شدند؟
براش نوشتم:
برای رسیدن به پاسخ این سؤال باید با وضعیت اجتماعی و فرهنگی آن زمان آشنا شد که در بارش کتاب ها و مقاله های زیادی نوشته شده، البته مبحث خوبیه اگه بهش بپردازیم.اینجا فقط همین قدر عرض کنم که اونقدر شناخت مردم از حضرت علی علیه السلام کم بود که او رو با معاویه مقایسه می کردن. تازه بعد از تسلط معاویه تا صد سال اون حضرت رو تو نمازهای جمعه و جماعت سب و لعن می کردن و نذر لعن علی داشتن!!!!!!
از مظلومیت حضرت هرچی بگیم کم گفتیم.
راستي چه شد و چرا چنین شد؟
-
تشکر
-
۱۳۸۶/۰۹/۲۶, ۰۶:۳۵ #2
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
اين سوال يكي ازمهم ترين مسايلي است كه به ذهن هر محقق و منصفی خطورمي كند؛ زيرا روايات فراواني از زبان رسول اكرم ( ص ) در فضايل حضرت علي ( ع ) و حضرت زهرا ( س ) آمده است . اين روايات را اهل تسنن هم قبول دارند و كتاب هاي روايي آنها مملو از اين احاديث است . علت روي برگرداندن بسياري از مردم از اهل بيت ( ع ) مي تواند چند چيز باشد :
1- حب قدرت و رياست بسياري از بزرگان مهاجرين و انصار
2- وجود نفاق در ميان بزرگان قوم
3- وجود اختلاف و كينه هايي از گذشته در بين مسلمانان
4-سست ايماني تازه مسلمانان
5- وجود كينه ها و دشمني هاي برخي باحضرت علي ( ع ) ( زيرا بسياري از بستگان نزديك آنان در جنگ ها به دست حضرت علي كشته شده بودند )
6- نگراني گروهي از اشراف از ادامه راه رسول الله به وسيله اميرالمومنين ( ع ) و عدالت وي
7- حيله گري و خدعه برخي از افراد و ايجاد جو متشنج و آلوده بعد از پيامبر ( ص ) ( به عنوان مثال تبليغ مي كردند كه ما علي را براي جانشيني پيامبر قبول داريم ولي فعلا"جوان است ( حدود 33 سال ) .
8- ريشه كن نشدن رسوم قبيله اي و عصبيت جاهلي ( برخي از مورخان بر اين نكته تاكيد دارند كه مردم با اين كه حرف هاي حضرت رسول ( ص ) را شنيده بودند، ولي باز منتظر آن بودند كه شخصي طبق سنت قبيله اي براي خلافت برگزيده شود ) .
البته براي هر يك از مواردبالا شواهد تاريخي و دلايل كافي وجود دارد .نظير اين قضيه درقرآن آمده و آن داستان موسي و هارون ( ع ) و سامري است . بدين صورت كه پيامبري موسي ( ع ) براي بني اسراييل ثابت شده بود .عصاي او را ديده و يدبيضاي او را مشاهده كرده بودند .ساحران در مقابل چشمان آنان ايمان آوردند .هم چنين ديدند كه چگونه عصاي موسي نيل را شكافت و خود آنهااز آن عبور كردند و فرعون و انصارش غرق شدند و....با اين وجود وقتي موسي ( ع ) هارون را به جانشيني خود نصب كرد و به دستور خدا به كوه طوررفت ..... مردم دوباره بت پرست شدند و جانشيني هارون را قبول نكردند وبه نصايح او گوش فراندادند و گاوي را كه سامري با طلا و زيورآلات خود آنهاساخته بود، پرستيدند .اين در حالي بود كه پيامبرشان نمرده بود و فقط تاخيركرده بود .براي آگاهي بيشتر ر.ك : سوره طه ، آيات 40 - 99 .رسول خدا ( ص ) هم به حضرت علي ( ع ) فرمودند : تو نسبت به من به منزله هارون نسبت به موسي هستي و اين شباهت درامور متعددي است كه يكي از آنها عدم تبعيت مردم است.
-
تشکر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
موضوعات مشابه
-
♥دهه فجر♥(بیست و یکم بهمن) انقلاب اسلامی سبک زندگی ایرانی اسلامی، منزلت زن و تحکیم بنیاد خانواده
توسط سالار زینب در انجمن ویژه نامه های قرآنیپاسخ: 2آخرين نوشته: ۱۳۹۲/۱۱/۲۰, ۱۷:۲۲ -
انقلاب اسلامی، بارقه ای الهی
توسط دايي حسن در انجمن انقلاب اسلامیپاسخ: 23آخرين نوشته: ۱۳۹۲/۰۴/۰۲, ۱۱:۱۳ -
انقلاب اسلامی، استمرار حركت انبیاء و ائمه(ع)
توسط دايي حسن در انجمن انقلاب اسلامیپاسخ: 6آخرين نوشته: ۱۳۹۲/۰۴/۰۱, ۱۱:۰۰ -
بین نوع پوشش زنان و مزاحمت های خیابانی، پیوستگی معناداری وجود دارد
توسط monemizadeh در انجمن حجاب و پوشش اسلاميپاسخ: 6آخرين نوشته: ۱۳۹۲/۰۲/۱۰, ۱۳:۱۶
اشتراک گذاری