صفحه 2 از 9 نخست 1234 ... آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: سوالات متفرقه پیرامون: احکام جزائی و کیفری، دیه، قصاص، تعذیر

نوشته
    4,583
    مورد تشکر
    8,393 پست
    حضور
    11 ساعت 3 دقیقه
    دریافت
    861
    آپلود
    199
    گالری
    331

میخوای دقیقتر عرض کنم ....

یکروز نهار درست میکردم و با چنگال شامی ها رو زیر و رو میکردم با همون چنگال چند بار کودک خود را تهدید کردم که اگه ساکت نشد این چنگال داغ رو روی دستش میگذارم لعنت بر شیطون همین کار رو هم کردم و واقعا نفهمیدم که چنگال اینقدر داغ شده که دستش بسوزه چون خیلی وقت بود که از روغن بیرون آورده بودم

حالا که قضیه روشن شد حالا حکم بفرمایید ..

نوشته
    637
    مورد تشکر
    2,146 پست
    حضور
    11 ساعت 38 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    41

نقل قول نوشته اصلی توسط فاطمه جهرمی نمایش پست

من که عرض کردم به رنگ قهوه ای هست و این اتفاق مال 2 الی 3 سال پیشه ...اولش سرخ بود ولی حالا قهوه ای رنگ شده ...

سلام مجدد

در این زمینه حتما باید از یک فرد خبره در این فن استفاده کنید ( همان پیشنهاد قبلی که برایتان نوشته بودم).
    لا یستیقن القلب أن الحق باطل ابدا
    و لا یستیقن أن الباطل حق أبدا

قلب هیچ وقت یقین به حق بودن باطل و یا باطل بودن
    حق نمی نماید امام صادق علیه السلام

و السلام علي من اتبع الهدى
    و درود بر هر آنكه ( بدون تعصب) به دنبال حق است و پذيراى آن سوره طه / آیه 47

3. تشکرها 2

نوشته
    977
    مورد تشکر
    2,986 پست
    حضور
    4 ساعت 47 دقیقه
    دریافت
    55
    آپلود
    5
    گالری
    56

با عرض سلام مجدد و معذرت از بابت تاخیر در پاسخ

بنده سوال کردم و شکی که داشتم تبدیل به یقین شد که در مورد سوختگی بحث دیه پیش نمیاد و تعیین ارش می کنند. چون مشخص و معین نیست.
    یعنی همانطور که جناب مدافع فرمودند فرد به متخصص امر (که در کشور ما پزشکی قانونی هست) مراجعه کرده تا میزان آسیب و مقدار خسارت تعیین شود و با سپس با مراجعه به حاکم (که دادگاه باشد) میزان پرداختی رو تعیین می کنند.

البته، در مورد شما چون بحث شکایت و دعوا و از این حرفا نیست، پیشنهاد بنده اینه که شما اصلا وارد این مقوله نشید و شاید مناسب هم نباشه.
    بهترین راه فکر کنم این هست که صبر کنید تا این فرزند به سن بلوغ رسیده و سپس رضایت او رو بگیرید و به شکلی باهم مصالحه کنید.

احسنت و آفرین به شما به خاطر حساسیتی که در مورد اینگونه مسائل شرعی دارید.
    خیلی از خانواده ها اصلا به این موضوعات توجهی ندارند.

دلا غافل ز سبحانی چه حاصل
    مطیع نفس و شیطانی چه حاصل
    بود قدر تو افزون از ملائک
    تو قدر خود نمیدانی چه حاصل

و ناگهان چه زود دیر می شود، ولی هیچگاه برای شروع دیر نیست...!!!

5. تشکرها 2

نوشته
    4,583
    مورد تشکر
    8,393 پست
    حضور
    11 ساعت 3 دقیقه
    دریافت
    861
    آپلود
    199
    گالری
    331

بهترین راه فکر کنم این هست که صبر کنید تا این فرزند به سن بلوغ رسیده و سپس رضایت او رو بگیرید و به شکلی باهم مصالحه کنید.

اولا بسیار بسیار تشکر میکنم که واقعا به فکرم بودید و از پاسخ دادن به سوالم دریغ نکردید امیدوارم همیشه موفق باشید ولی آیا درسته که صبر کنم تا فرزندم بزرگ بشه و .....آیا تا اون موقع زنده هستم .....؟؟؟

نوشته
    977
    مورد تشکر
    2,986 پست
    حضور
    4 ساعت 47 دقیقه
    دریافت
    55
    آپلود
    5
    گالری
    56

سلامت باشید.
    اینجا اگر کاری هم انجام می گیره، چیزی جز انجام وظیفه نیست.

در اینکه فرزند حقی گردن شما داره، شکی نیست. ولی شما می تونید ادای این حق رو تا زمان بلوغ او به ذمّه بگیرید و اون موقع ادا کنید. این همانند دین و بدهی ای است که به کسی دارید و فعلا براتون قابل پرداخت نیست و تا زمان امکان پرداخت، به عهده تون باقی می مونه.

البته در این مورد شاید با مراجعه به مراجع قانونی ذکر شده قابل پرداخت باشه، ولی (به نظر شخصی حقیر) کار مناسب و شایسته ای به نظر نمیرسه. شما هم که نمی خواهید از زیر این دین شانه خالی کنید. پس فکر کنم بهتر باشه فعلا به ذمّه بگیرید و تا زمان مذکور صبر کنید. معمولا فرزندان هم در اون زمان گذشت می کنند و اگر هم این امر اتفاق نیفتاد، می تونید یجوری با هم مصالحه کنید.

ان شاءالله عمر طولانی و پر برکتی هم خواهید داشت. ولی اگر عمرتون به دنیا نبود و قبل از بلوغ فرزند به دیار باقی شتافتید، این نیز همانند همه دیون و بدهی های دیگر، بستگی به بخشش طرف مقابل دارد و اگر نبخشید، قبل از تقسیم ارث بدهی ها رو پرداخت می کنند. (که البته در خصوص شما و فرزندتان، مطمئنا به این بخش ها نخواهد رسید.)

خداوند عمر با عزت همراه با سلامتی به شما و همه خانواده تان عنایت فرماید.

.

ویرایش توسط parsa : ۱۳۸۸/۰۸/۲۴ در ساعت ۰۰:۱۷
    دلا غافل ز سبحانی چه حاصل
    مطیع نفس و شیطانی چه حاصل
    بود قدر تو افزون از ملائک
    تو قدر خود نمیدانی چه حاصل

و ناگهان چه زود دیر می شود، ولی هیچگاه برای شروع دیر نیست...!!!

نوشته
    1,475
    مورد تشکر
    2,913 پست
    حضور
    172 روز 10 ساعت 44 دقیقه
    دریافت
    159
    آپلود
    0
    گالری
    1

ديه برده

به نام خدا
    بخشي ديگر از سوالت جناب
    sasan2012 :
    حقوق شخص آزاد با بنده متفاوت است . اگر شخصی مرد آزادی را به قتل برساند حکمش قصاص یا دیه کامل خواهد بود ولی اگر کسی بنده ای را به قتل برساند فقط قیمت خرید آن بنده بر گردنش خواهد بود .

نوشته
    2,577
    مورد تشکر
    8,095 پست
    حضور
    5 روز 11 ساعت 28 دقیقه
    دریافت
    140
    آپلود
    0
    گالری
    99

نقل قول نوشته اصلی توسط همکار تدوین نمایش پست
    به نام خدا
    بخشي ديگر از سوالت جناب
    sasan2012 :
    حقوق شخص آزاد با بنده متفاوت است . اگر شخصی مرد آزادی را به قتل برساند حکمش قصاص یا دیه کامل خواهد بود ولی اگر کسی بنده ای را به قتل برساند فقط قیمت خرید آن بنده بر گردنش خواهد بود .
    اولا اسلام با برده داری مخالف است و این مسائل برده داری برای اوایل اسلام و جامعه آن زمان است .اما این که چرا اسلام در آن موقع برده داری را قبول کرد ؟ در حیطه بحث این تاپیک نیست و در صورت علاقه می توانید تاپیک دیگری زده شود(اگه وجود ندارد) و در آن جا بحث کرد.
    مسائل برده داری برای زمان ما هیچ گونه کاربدی ندارد. الان نه کسی برده است و نه کسی برده دارد.

ثانیا:

بله حقوق شخص آزاد با بنده متفاوت است اما این به این معنا نیست که همه جا حق بنده کمتر از حق انسان آزاد باشد.( بهتر است بگوییم کمتر به نظر بیاید.)

ديه برده به مقدار قيمت و ارزش او است كه بايد به صاحب او پرداخت شود، حتي گاهي قيمت او به اندازة ديه يك انسان آزاد مي شود و گاهي بيشتر مي شود كه در اين صورت نبايد بيشتر از ديه كامل پرداخت كرد، بلكه بايد به اندازه ديه يا كمتر پرداخت شود.(وسائل الشيعه، ج 19، ص 152)

یکی دیگر از احکام برده این است که که حد شرعی برده خفیف‌تر از حد انسان آزاد و فی‌الجمله نصف آن است. مثلاً حد برده زناكار اعم از محصن و محصنه پنجاه ضربه شلاق است.در صورتی که حد انسان آزاد خیلی سخت تر است و اگر زنای محصن انجام دهد حکم آن سنگسار است.

همان طور که مشاهده می کنید انسان آزاد و برده هر دو یک گناه را مرتکب شده اند اما مجازات برده خفیف تر است.

پس بیشتر دقت کنید و همه جوانب و احکام را با هم در نظر بگیرید و نه فقط یک حکم را.

نوشته
    4,583
    مورد تشکر
    8,393 پست
    حضور
    11 ساعت 3 دقیقه
    دریافت
    861
    آپلود
    199
    گالری
    331

سلام ..میدونم این تاپیک خیلی قدیمی هست ولی به جواب سوالم نیاز داشتم ..

سوال :

اگه دیه پرداخته بشه ..ایا باید به خود فرزند داده بشود ؟ ( اگه سن فرزند کمتر از 8 سال باشد )

ایا اگه پرداخت شد دیگه خدا هم ما رو میبخشه ؟

نوشته
    76
    مورد تشکر
    104 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    127
    آپلود
    0
    گالری
    0

اینکه چرا دیه برده کمتر از دیه فرد آزاد است، به دلیل آن نیست که ارزش انسانی وی کمتر است بلکه دیه اصولا یک حکم اقتصادی است و نصف بودن دیه زن هم به جهت نصف بودن جنبه انسانی وی نیست بلکه به جهت آنست که خرج خانواده بر دوش وی نیست.
    دیه وجهی است که با آن خانواده مقتول یا آسیب دیده ،مقداری از خسارت اقتصادی ای را که بابت نبود نان آور و یا زمین گیر بودن وی متحمل شده اند ،جبران کند.(یعنی یک نوع راه حل بریا برهه زمانی خاص و جهت برطرف شدن یک سری مشکلات اولیه است)

برده که خرج خودش نیز بر عهده صاحبش است، از لحاظ اقتصادی لزومی برای برابر بودن دیه وی با فرد آزاد نیست، تنها خسارتی که به صاحبش وارد شده یعنی قیمت اولیه خرید برده ، گرفته میشود.چون جان انسانها ارزشش بیشتر از آنست که با پول خریده بشود.در قرآن آمده که هرکس فردی (نفسی) را به ناحق بکشد فارغ از اینکه چه کسی بوده (برده و آزاد و زن و مرد و ...) گویی تمام انسانها و انسانیت را کشته است.پس هیچ چیز قبح کشتن را از بین نمیبرد .دیه نیز به دلایل بسیار تنها یک حکم اقتصادی است.
    سوال اصلی اینجاست:
    از لحاظ انسانی چرا به خاطر کشتن یک برده فرد قاتل را اعدام نمیکنند؟؟
    یک دلیلش اینست که در میان بردگان دلایل قتل بسیار کمند یعنی مسائلی که منجر به قتل آنان توسط افراد آزاد غیر از صاحبانشان بشود، نادر هستند.مگر انکه قاتل خودش برده باشد که در آن صورت قصاص میشود.

از پاسخگویان عزیز خواهش میکنم باقی دلایل را ذکر کنید و به این سوال نیز پاسخ دهید که اگر فردی برده خود را میکشت ،چه حکمی برایش قائل بودند؟
    ویرایش توسط filis : ۱۳۸۹/۱۰/۲۵ در ساعت ۰۸:۴۳

نوشته
    44
    مورد تشکر
    116 پست
    حضور
    5 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط filis نمایش پست
    اینکه چرا دیه برده کمتر از دیه فرد آزاد است، به دلیل آن نیست که ارزش انسانی وی کمتر است بلکه دیه اصولا یک حکم اقتصادی است و نصف بودن دیه زن هم به جهت نصف بودن جنبه انسانی وی نیست بلکه به جهت آنست که خرج خانواده بر دوش وی نیست.
    دیه وجهی است که با آن خانواده مقتول یا آسیب دیده ،مقداری از خسارت اقتصادی ای را که بابت نبود نان آور و یا زمین گیر بودن وی متحمل شده اند ،جبران کند.(یعنی یک نوع راه حل بریا برهه زمانی خاص و جهت برطرف شدن یک سری مشکلات اولیه است)
    اگر دلیل حکم اقتصادی است، خب ممکنه زن سرپرست خانواده باشه و خرج خانواده را تأمین کنه. آیا اونوقت دیه زن برابر با مرد میشه؟!

صفحه 2 از 9 نخست 1234 ... آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)