-
۱۳۸۷/۰۳/۲۰, ۲۲:۱۶ #1
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۶
- نوشته
- 915
- مورد تشکر
- 1,699 پست
- حضور
- 50 دقیقه
- دریافت
- 219
- آپلود
- 14
- گالری
- 0
&&&&&&&&&&&&&&&&&&& بيماري Ms
علائم و علل بيماري MS
مالتيپل اسکلروزيس (Multiple Sclerosis) که اختصارا به آن "ام اس" گفته ميشود، نوعي بيماري مزمن دستگاه اعصاب مرکزي(مغز و نخاع) است، که در اثر تخريب سلولهاي عصبي ايجاد مي گردد.
هر سلول عصبي يا نورون (neuron) از بخشي به نام جسم سلولي، شاخهاي بلند به نام "آکسون" و يک يا چند شاخه نازک و کوتاه به نام "دندريت" تشکيل شده است. اطراف آکسون و دندريتهاي هر سلول عصبي با پوشش يا غلاف مخصوصي به طور کامل احاطه شده است که به "غلاف ميلين" معروف است. وظيفه اين غلاف که تقريبا مشابه پوشش عايق اطراف سيم برق است، محافظت و کمک به افزايش سرعت انتقال پيامهاي الکتريکي است که در سراسر سلولهاي عصبي بدن جريان دارد.
اين تخريب زماني اتفاق ميافتد که بخشي از گلبولهاي سفيد خون(سلولهاي T،B و پلاسما سلها) که جزء سيستم ايمني بدن محسوب ميشوند و نقش دفاعي از سلولهاي بدن را دارند، از سد مغزي عبور کرده و به سيستم اعصاب مرکزي وارد شوند و به غلاف ميلين سلولهاي عصبي(به جاي عوامل بيگانه) حمله کرده و سبب آسيب و ايجاد لکههاي سخت در آن ها ميشوند. علت اين واکنش"خود ايمني" هنوز معلوم نيست.
"ام اس" به طور خاص با تخريب پوشش ميلين در عصبهاي يک منطقه از بدن شروع شده و به دنبال آن، مناطق ديگري از بدن به صورت غير قابل پيشبيني درگير ميگردد و بسته به اين که چه بخشي دچار ضايعه شده يا اندازه پلاکهاي ايجاد شده روي اعصاب به چه اندازه است، فرد مبتلا علائم گوناگوني را نشان ميدهد.
چنان چه آسيب وارده در سلولهاي مغزي باشد، حافظه، قدرت تمرکز و يادگيري مختل ميشود، ايجاد ضايعه در منطقه مخچه، با عدم تعادل در ايستادن و حرکت مشخص ميگردد و آسيب ميلين در سلولهاي عصبي نخاع، با بروز اختلال در اندامها و بافتهايي از بدن که با آن سلولهاي عصبي ارتباط دارند، همراه ميباشد.
به عبارتي با آسيب ديدن غلاف ميلين سلولهاي عصبي، انتقال پيامها به سوي مغز يا نخاع و يا از اين مراکز به اندامهاي مربوطه مختل ميگردد، به عنوان مثال پيام مربوط به حرکت دادن انگشتان دست از بين ميرود و هرگز به عضلات انگشتان دست که ظاهرا سالم نيز هستند، نميرسد و به اين ترتيب فرد قادر به تکان دادن انگشتان خود نميباشد.
علائم "ام اس":
بيماري "ام اس" شامل دورههاي فعال(حاد) و غيرفعال(مزمن) است و علائم بيماري از فردي به فرد ديگر متفاوت ميباشد. درگيري و اختلالات چشمي توام با کاهش قدرت بينايي در اين بيماري معمولا شايع است.
علائم "ام اس" به طور کلي شامل ضعف و گرفتگي عضلات ، وضعيت نيمه فلجي، بيحسي، سوزن سوزن شدن و خواب رفتگي دست و پاها ، حرکات غيرارادي، لرزش، اشکال در تعادل بدن، سرگيجه، مشکل در بلع غذا، اختلال در تکلم و کاهش ديد ميباشد. گاهي گوشها دچار وز وز و يا کاهش شنوايي ميگردند و مشکلات مربوط به کنترل ادرار و کار کرد مثانه و کاهش ميل جنسي از جمله علائمي است که امکان دارد در بعضي بيماران مشاهده شود. اوج بروز اين بيماري در سنين 20 تا 40 سالگي است و در زنان بيشتر از مردان رخ ميدهد.
در حال حاضر MRI بهترين روش براي شناسايي و تشخيص اين بيماري است.
شايعترين نوع "ام اس":
"ام اس" انواع گوناگوني دارد. شايعترين نوع آن که معمولا 75 درصد افراد، به اين نوع مبتلا ميشوند به نوع "عود کننده- فروکش کننده" معروف است. در اين نوع، حملات بيماري به طور ناگهاني ايجاد شده و بخشهايي از بدن بيماران را در گير ميکند. سپس علائم بعد از مدتي فروکش کرده و تا حدودي بهبودي ايجاد ميشود.
حمله بعدي بيماري ميتواند بعد از مدت کوتاهي باشد و يا سالها بعد اتفاق بيافتد. اغلب مدت زمان عود بيماري و حمله شديد 24 تا 48 ساعت طول ميکشد.
علل موثر دربروز "ام اس":
دانشمندان علل و عوامل گوناگوني را در بروز اين بيماري موثر دانستهاند، ولي هيچ کدام از آنها هنوز به درستي ثابت نشده است. از اين عوامل ميتوان به وضعيت سيستم ايمني بيمار، وراثت و برخي از عوامل محيطي مانند ابتلا به عفونتهاي ويروسي، موقعيت جغرافيايي محل زندگي بيمار و تاثير برخي از هورمونها اشاره کرد.
تحقيقات علمي نشان داده است، افرادي که به حملات "ام اس" دچار ميشوند، احتمالا استعداد و زمينه ابتلا را از بدو تولد به ارث بردهاند و با داشتن زمينه ارثي، وقتي بيماري در آن ها بروز ميکند که عوامل محيطي گوناگون نيز محرک ايجاد آن باشند. مطالعات علمي بروز اين بيماري را در بين سفيدپوستان بيشتر از ساير نژادها گزارش کردهاند.
در زمينه تاثير ويروسها و عفونتهاي ويروسي مانند سرخجه، اوريون، آنفلوآنزا، هپانيت B و... در ابتلا به "ام اس"، متخصصين در حال انجام تحقيقات گستردهاي ميباشند.
منيره دادخواه- کارشناس ارشد تغذيه
-
تشکرها 8
-
۱۳۸۷/۰۳/۲۱, ۲۳:۲۹ #2
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۶
- نوشته
- 915
- مورد تشکر
- 1,699 پست
- حضور
- 50 دقیقه
- دریافت
- 219
- آپلود
- 14
- گالری
- 0
تغذیه در بیماران مبتلا به ام.اس ( Ms )
امروزه شواهد علمی بسیاری وجود دارد كه اهمیت و نقش تغذیه را در حفظ سلامتی بیماران مبتلا به Ms ثابت كرده است. Ms که مخفف Multiple Sclerosis است، نوعی بیماری مزمن و اغلب پیش رونده در دستگاه عصبی مركزی است كه با از بین رفتن غشای میلین در برخی از اعصاب مغز و نخاع بصورت تكه های كوچك مشخص می شود. غلاف میلین رشته های عصبی را می پوشاند و از آنها در برابر آسیب ها محافظت می کند. در شکل بالا غلاف میلین با رنگ قرمز مشخص شده است. از بین رفتن غلاف میلین باعث اختلال در انتقال پیام های عصبی است. علت این بیماری ناشناخته است . این بیماری در بالغین جوان بین 20 تا 40 سال شایع تر بوده و میزان ابتلا در زنان دو برابر مردان است.
اگرچه اكثر دستورات توصیه های عمومی است و تمام افراد باید از آن پیروی كنند ، ولی مواردی نیز وجود دارد كه در بیماران Ms بر آنها تاكید شده است. افراد با عادات غذایی نادرست، باید بعد از آگاهی از برنامه تغذیه ای صحیح به تدریج و در چند مرحله از برنامه غذایی مناسب استفاده كنند. لذت بردن از غذا یك اصل مهم در تغذیه است و محرومیت مطلق از مواد غذایی مورد علاقه وجود ندارد ، به همین علت اگر خوراكی هایی خارج از چهارچوب برنامه توصیه شده هستند، می توانند به مقدار كم و در دفعات كمتر مصرف شوند.
مصرف چربی ها
به خاطر تشكیل تركیبات سمی و مضر برای بافت دستگاه عصبی مركزی و اثر مصرف چربی های ضروری كه نقش مهمی در ترمیم و نگهداری سلول های عصبی دارند، مصرف این گروه غذایی از اهمیت خاصی برخوردار است ، مخصوصاً با توجه به عملكرد چربی ها در بروز بیماری های قلبی- عروقی و افزایش وزن، مقدار چربی دریافتی و نوع آن باید مشخص شود.
به همبن دلیل چربی های گیاهی غیراشباع باید به جای چربی های حیوانی اشباع جایگزین شوند. انواع چربی های گیاهی مثل روغن آفتابگردان ، روغن کانولا ، روغن ذرت و ... .
مواد غذایی مضر برای بیماران Ms :
1- غذاهای چرب خصوصا گوشت های چرب و تمام چربی های حیوانی
2- فرآورده های لبنی پرچرب
3- سس های مایونز و تمامی سس های دارای چربی زیاد
4- غذاهای بسیار شیرین ، كیك ، بیسكوئیت ، شیرینی و آب نبات
5- غذاهای حساسیت زا مثل تخم مرغ ، شیر ، سیب زمینی ، گوجه فرنگی ، بادمجان ، مخمر ، نان گندم ، شكر، برخی از میوه ها ( بسته به واكنش بیمار ) ، مواد غذایی با رنگ های افزودنی مثل نوشابه ها یا با مواد نگهدارنده مثل كنسروها ، ادویه ، تمام میوه ها و سبزی هایی كه خوب شسته نشده اند یا با افزودن مواد شیمیایی رشد کرده اند که مواد باقیمانده روی آنها می تواند سمی و حساسیت زا باشد.
بیمار باید با دقت در برنامه غذایی روزانه ، غذاهای حساسیت زا را شناخته و آنها را حذف كند.
6- قهوه ، الكل ، كولا و چای
مواد غذایی مفید برای بیماران Ms :
1- چربی های اُمگا-3 و اُمگا-6 . منبع غذایی اصلی اسیدهای چرب اُمگا-3 انواع ماهی بخصوص ماهی ساردین و سالمون است و سایر منابع غذایی آن روغن سویا و کانولا، جوانه گندم ، گردو، روغن تخم کتان، سبزیجات برگ سبز و روغن کبد ماهی می باشد.
اسیدهای چرب اُمگا-6 نیز در روغن های غیر اشباع گیاهی مثل روغن ذرت ، روغن کانولا، روغن سویا ، روغن بادام زمینی و روغن آفتابگردان وجود دارد.
2- میوه ها و سبزی های تازه و تمیز ( سبزی های دارای برگ سبز پررنگ )
3- جوانه ها خصوصا جوانه یونجه كه باید موقع شروع به جوانه زدن مصرف شود.
4- پودر جلبك آب های تازه که به صورت بسته بندی شده در برخی فروشگاه ها موجود است.
5- مایعات : آب تازه و تصفیه شده 2 لیتر ( 8 لیوان ) در روز، سایر چای های گیاهی به جای چای معمولی و آب میوه رقیق شده
اثرات برنامه غذایی مناسب
مواد غذایی علاوه بر رساندن انرژی اولیه به بدن، موجب حفظ عملكرد مناسب و تقویت دستگاه های مختلف بدن (دستگاه ایمنی، قلب و عروق، اعصاب و . . . ) می شوند كه نتیجه آن احساس سلامتی و قرارگرفتن در وضعیت روحی و جسمی مطلوب است كه در بیماری های مزمن اهمیت بیشتری پیدا كنند.
برنامه غذایی باید شامل مواد مغذی و مطلوبی باشد. پس باید قبل از خرید، فهرست كلیه احتیاجات سبد خرید خود را از نظر نوع و مقدار اقلام مورد نیاز تهیه كنید.
مصرف مناسب و کافی ویتامین های لازم مانند ویتامین های C و E و گروه B و املاح معدنی مثل منگنز، منیزیم ، مولیبدن، سلنیم و روی نیز در حفظ سلامتی بیماران ضروری می باشد و در عین حال مصرف زیاد و نابجای ویتامین هایی چون A و B6 می تواند خطرناك باشد.
با توجه به نقش مهم چربی ها در سوخت و ساز بدن و ایجاد انرژی لازم برای اعمال حیاتی و لزوم وجود آنها برای ساخت بافت های حیاتی بدن ، مصرف انواع چربی های مفید ، مخصوصاً چربی هایی که دارای تركیبات اُمگا-3 و اُمگا-6 هستند و نقش محافظتی در بروز بیماری های قلبی و عروقی دارند ، برای بیماران توصیه می شود.
-
تشکرها 6
-
۱۳۸۷/۰۸/۱۴, ۰۷:۴۳ #3
- تاریخ عضویت
شهريور ۱۳۸۷
- نوشته
- 2,087
- مورد تشکر
- 2,686 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
برخي از عوامل موثر در شروع بيماري
1ـ عصبي شدن و حساس بودن و زودرنج شدن و پيله كردن افراد:
۲ـ استفاده از غذاهاي سردي بخش (اسيدي مانند لبنيات و ترشيجات) بطور مداوم در افرادي كه از نظر ژنتيكي داراي طبع سردي هستند.
۳- يبوست مزاج.
برگرفته سايت طب اسلامي
ویرایش توسط rana_ : ۱۳۸۷/۰۸/۱۴ در ساعت ۰۷:۴۴
بهترين كارها سه كار است:
تواضع به هنگام دولت ، عفو هنگام قدرت و بخشش بدون منت
پيامبر اكرم (ص)
http://www.hamdardi.com/my_documents....com_8.com.jpg
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۸/۱۴, ۰۷:۴۶ #4
- تاریخ عضویت
شهريور ۱۳۸۷
- نوشته
- 2,087
- مورد تشکر
- 2,686 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
با عرض پوزش از جناب محمد رضا اينم حاصل وبگردي هاي من است
--------------
اين بيماري مختص اعصاب مركزي بوده ( مغز و نخاع ) و ايجاد لكه هاي سفيد يا پلاكهاي متعددي در مغز مي كند.
پلاكها گوياي سفت شدگي غلافهاي سلولهاي (ميلين ها) عصبي مغز مي باشند, كه اين سفت يا سخت شدگي جلوگيري از انتشار جريان الكترو شيميايي رشته هاي عصبي و اختلال در حركات مي شود.
در نتيجه فرماني كه از مغز صادر مي شود براحتي به اعضاء و ماهيچه ها نمي رسد و كار براحتي انجام نمي شود. مغز فرمانده, كل بدن بوده و در جايگاه رفيعي قرار دارد. شخص بايد دقيقا اين اندام مهم و حياتي را بشناسد و حداكثر مراقبت را از اين اندام مهم بنمايد.
زيرا هر عضوي از بدن كار خاصي را انجام مي دهد و تغذيه خاصي را نيز دارد.
مساله مهم و حياتي اين كه كليه اندامهاي انسان تحت نظارت و كنترل اين عضو مهم يعني مغز مي باشد و كوچكترين عصبيت ها و نگراني هاي بي مورد در اين عضو اثر مخربي داشته و كار كرد اين اندام را مختل خواهد كرد.
درآينده د رمورد حساسيت ها, عصبيت ها و نگراني ها صحبت كرده و علت آن را بيان خواهم كرد. شما عزيزان با رعايت نكات بيان شده, از حساسيت و عصبي شدن و نگران بودن بلطف پروردگار ايمن خواهيد شد. تا اين عضو حاكم بر جهان تن و بدن سالم بماند و در واقع با اين روش از بسياري از بيماري ها پيشگيري مي شود.
امروزه بر همگان روشن و مسجل است كه پيشگيري مهمتر از درمان بوده و هزينه اي در بر ندارد و اما عدم رعايت مسائل گفته شده انواع بيماريهاي جسمي خصوصا بيماري هاي اعصاب و روان را ايجاد خواهد نمود از جمله بيماري قرن حاضر يعني بيماري ( ms ) كه از نظر علم پزشكي روز (مدرن) ناشناختـــــــه باقي مانده و تاكنون درماني بر آن نيافته اند. در واقع اين نوع بيماري علائم و خصوصيات خاص خود را دارد از جمله: بيمار مبتلا به اين مرض نمي تواند براحتي حركت كند. اين بيماري مثل ساير بيماري ها داراي علائم باليني خاصي مي باشد كه شخص مبتلا به اين بيماري چنين علائمي را در خود مي بيند و آن را حس مي كند.
بهترين كارها سه كار است:
تواضع به هنگام دولت ، عفو هنگام قدرت و بخشش بدون منت
پيامبر اكرم (ص)
http://www.hamdardi.com/my_documents....com_8.com.jpg
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۷/۰۸/۱۴, ۰۸:۰۳ #5
- تاریخ عضویت
شهريور ۱۳۸۷
- نوشته
- 2,087
- مورد تشکر
- 2,686 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
چه كساني دچار بيماري MS مي شوند؟ عموما دو گروه از اشخاص دچار اين بيماري ( MS ) مي شوند:
۱ـ گروه اول:
اين نوع افراد عموما اشخاصي هستند فوق العاده حساس, زودرنج و عصبي و با كمترين ناملايمات از حالت عادي خارج شده و تعادل خود را از دست مي دهند و ساعت ها فكر خود را مشغول كرده و به خود و ديگران پيله مي كنند.
۱ـ گروه دوم:
افرادي هستند كه از نظر ژنتيك داراي طبع سردي بوده و مدام از غذاهاي سردي بخش (غذاهائي با pH اسيدي) به حد وفور استفاده مي كنند و علاقه زيادي به خوردن ترشي, سركه, تمبر هندي, ماست, قره قورت و امثالهم دارند.
حال اين دو گروه افراد را مورد بررسي و مطالعه دقيق قرار مي دهيم تا علت هاي اين بيماري دقيقا مشخص شود و سپس به درمان اين بيماري لاعلاج و يا صعب العلاج از نظر علم پزشكي روز (مدرن) كه شناخته شده نيست مي پردازيم, تا شما عزيزان متوجه شويد كه اين بيماري غير قابل علاج از نظر پزشكي، در واقع علاج پذير بوده و مي توان آن را به لطف خداوند درمان كرد.
البته هر چه سريعتر شناخته شود به همان نسبت به درمان سريعتر جواب مي دهد و شخص از اين گرفتاري نجات پيدا مي كند.
متاسفانه علم پزشكي روز در دنياي مدرن امروزي فقط و فقط درمان را در دارو مي بيند و بس! خصوصا علم پزشكي در كشور عزيز ما ايران چشم به دست پزشكان غرب خصوصا دكتران دارو ساز غرب دوخته و منتظرند كه چه زماني آنان اعلام كنند كه داروي فلان بيماري كشف و ساخته شد و پزشكان ايران از آن استفاده نمايند.
در اينجا سوالي پيش مي آيد كه آيا اين امكان وجود ندارد كه بيماريها را بدون استفاده از دارو درمان كرد؟
چرا پزشكان محترم به جاي اينكه وقت با ارزش خود را صرف كشف و ساختن دارو نمايند اين وقت را صرف تشخيص و كشف علت بيماري ها نمي كنند؟
در حقيقت بيماري علت نيست كه مي خواهيم با دارو از بين ببريم بلكه معلول است اگر علت را كشف كرديم و آن را از بين برديم معلول نيز از بين خواهد رفت يعني بيماري ديگر مفهومي ندارد و مسلماً با اين روش بيماري براحتي از بين خواهد رفت.
ضمنا پيشگيري مهمتر از درمان است! چرا پيشگيري نكنيم؟ در حاليكه پيشگيري هزينه اي ندارد.
بهترين كارها سه كار است:
تواضع به هنگام دولت ، عفو هنگام قدرت و بخشش بدون منت
پيامبر اكرم (ص)
http://www.hamdardi.com/my_documents....com_8.com.jpg
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۸/۱۴, ۰۸:۰۳ #6
- تاریخ عضویت
شهريور ۱۳۸۷
- نوشته
- 2,087
- مورد تشکر
- 2,686 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
علت بيمار شدن گروه اول: ۱ـ حساس بودن, زودرنج شدن و عصبي بودن و پيله كردن:
يكي از عمده ترين علت هاي اين بيماري عصبي شدن افراد است كه آن را مورد مطالعه و بررسي قرار ميدهيم. يكي از عمده علتهاي عصبي شدن در واقع كمبود مواد غذايي يا مواد معدني و ويتامين ها در بدن بوده و همچنين مواد زائد در سلولها و بافتها ست.
هرگاه شخص از نظر فيزيولوژي دچار اختلال شود از نظر سيستم عصبي نيز دچار ناراحتي روحي و رواني خواهد شد و با كمترين برخوردي عكس العمل نشان خواهد داد. براي درك بهتر اين مساله مي توانيم (همو ستاز) را مورد بررسي قرار دهيم.
بهترين كارها سه كار است:
تواضع به هنگام دولت ، عفو هنگام قدرت و بخشش بدون منت
پيامبر اكرم (ص)
http://www.hamdardi.com/my_documents....com_8.com.jpg
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۸/۱۴, ۰۸:۰۴ #7
- تاریخ عضویت
شهريور ۱۳۸۷
- نوشته
- 2,087
- مورد تشکر
- 2,686 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
علت بيمار شدن گروه دوم:
افرادي هستند كه از نظر ژنتيك داراي طبع سردي بوده و مدام از غذاهاي سردي بخش (غذاهايي با pH ا سيدي) به حد وفور استفاده مي كنند. قبل از اين كه در مورد گروه دوم صحبتي شود براي روشن شدن افكار شما عزيزان مطالبي را بايد عنوان كنم تا شما عزيزان متوجه شويد كه گروه دوم چگونه افرادي هستند و چرا دچار اين بيماري مي شوند. اگر كليه انسان هاي موجود در كره خاكي را دقيقا مورد بررسي و مطالعه قرار دهيم به چنين نتيجه اي خواهيم رسيد انسان ها را به 3 گروه عمده تقسيم مي كنيم
۱ـ افرادي كه داراي طبع سردي هستند.
۲ـ اشخاصيكه از طبع گرمي برخوردارند.
۳ـ كسانيكه داراي طبع معتدلي هستند.
بهترين كارها سه كار است:
تواضع به هنگام دولت ، عفو هنگام قدرت و بخشش بدون منت
پيامبر اكرم (ص)
http://www.hamdardi.com/my_documents....com_8.com.jpg
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۹/۰۷, ۲۱:۰۵ #8
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۶
- نوشته
- 915
- مورد تشکر
- 1,699 پست
- حضور
- 50 دقیقه
- دریافت
- 219
- آپلود
- 14
- گالری
- 0
روزه گرفتن عوارض بیماری ام. اس را کاهش می دهد.
تحقیقات یک گروه از پژوهشگران ایتالیایی نشان داده است که روزه گرفتن عوارض بیماری ام. اس یا ms* را کاهش می دهد.
بررسی موش های مبتلا به نوعی بیماری نظیر بیماری ms نشان داد که گرسنه نگه داشتن آنها برای مدت 48 ساعت، مقدار آسیب های مغزی را کاهش می دهد و این حیوانات می توانند به نحو بهتری تعادل خود را هنگام راه رفتن حفظ کنند. همچنین از شدت عوارضی نظیر فلج شدن یا ضعف عمومی در آنها کاسته می شود.
به گفته رئیس گروه پژوهش ، هر چند روزه گرفتن بیماری ms را درمان نمی کند، اما استفاده از این روش به همراه دارو می تواند عوارض بیماری را کاهش دهد. البته بیمارانی که قصد روزه گرفتن دارند، باید از یک رژیم غذایی مناسب تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه استفاده کنند تا همه مواد لازم به بدن آنها برسد.
بر اساس نظریه های موجود، بیماری ms زمانی بروز می کند که عوامل دفاعی سیستم ایمنی بدن به بافت های مغز و نخاع شخص حمله ور می شوند و باعث از بین رفتن آنها شوند. این بیماری به طور معمول در سنین 20 تا 40 سالگی دیده می شود.
سلول های سیستم ایمنی با حمله به سلول های عصبی و نابود کردن سد دفاعی آنها، انجام فعالیت هایی مثل راه رفتن را برای شخص دشوار می سازند. همچنین عوارضی نظیر خستگی، لرزش و فلج را باعث می شوند.
تحقیقات جدید، توجه دانشمندان را به هورمون لپتین ** که در کاهش اشتها نقش دارد، جلب کرده است. این هورمون می تواند نحوه فعالیت سیستم ایمنی را تغییر دهد.
محققان ایتالیایی در بررسی خود مشاهده کردند که قبل از بروز بیماری در موش ها، میزان هورمون لپتین در بدن آنها به دو برابر افزایش یافت، اما در موش هایی که 48 ساعت گرسنگی کشیده بودند ( که معادل 7 تا 10 روز روزه گرفتن در انسان است ) مقدار هورمون لپتین کاهش یافت.
پی نوشت :
* multiple sclerosis : M.s بیماری سیستم عصبی که با تحلیل تدریجی اعصاب همراه است.
** leptin : لپتین پروتئینی که توسط سلول های چربی در بدن تولید می شود و در پلاسما وجود دارد.
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۷/۰۹/۲۲, ۲۳:۵۸ #9
- تاریخ عضویت
مرداد ۱۳۸۷
- نوشته
- 2,954
- مورد تشکر
- 6,046 پست
- حضور
- 16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
611
**علت عصبی شدن:
هرگاه شخص از نظر فيزيولوژي دچار اختلال شود از نظر سيستم عصبي نيز دچار ناراحتي روحي و رواني خواهد شد و با كمترين برخوردي عكس العمل نشان خواهد داد.
براي درك بهتر اين مساله مي توانيم (همو ستاز , پروتوپلاسم , مايعات داخل و خارج سلولي)را مورد بررسي قرار دهيم
**هموستاز چيست؟
اصطلاح هموستاز در فيزيولوژي به معناي ثابت نگاه داشتن مواد موجود در محيط داخلي بدن است اساساً تمام اندام ها و بافت هاي بدن اعمالي را انجام مي دهند كه به حفظ اين شرائط ثابت كمك مي كند.
ريه ها اكسيژن مورد نياز سلول ها را تهيه مي كنند, كليه ها غلظت هاي يوني را ثابت نگاه مي دارند دستگاه گوارش مواد غذايي اندامها را تامين مي كند.
مادامي كه اكسيژن,گلوكز, يون هاي مختلف, اسيدهاي آمينه و ذرات چربي به مقدار كافي و با غلظت هاي مناسب در محيط داخلي وجود داشته باشند سلولها مي توانند به زندگي, رشد و انجام وظائف خود ادامه دهند
**پروتوپلاسم چيست؟
پروتوپلاسم شامل پنج بخش مي باشد كه عبارتند از:- آب
- الكتروليت ها
- پروتئين ها
- لپيدها و كربوهيدرات ها مي باشد.
براي پي بردن به علت دقيق عصبي شدن لازم است علاوه بر اين توضيحات مايعات بدن را نيز توضيح مختصري بدهم تا مساله كاملا مشخص شود. از عزيزان تقاضا مي شود به مطالبي كه گفته مي شود دقيقاً عنايت فرمايند تا مساله مشخص شود.
**مايعات داخل و خارج سلولي:
حدود دو سوم بدن انسان را مايع تشكيل مي دهد اگر چه قسمت اعظم اين مايع در داخل سلول ها قرار دارد كه آن را مايع داخل سلولي مي نامند.
حدود يك سوم آن در فضاهاي خارج سلولي قرار داشته و آن را مايع خارج سلولي مي نامند.
مايع داخل سلولي,اختلافات قابل ملاحظه اي با مايع خارج سلولي دارد.
بعنوان مثال:
يونهاي سديم و كلر در مايع خارج سلولي بيشتر از مايع داخلي سلولي و غلظت يونهاي پتاسيم, منيزيم و فسفات به عكس در مايع داخل سلولي بيشتر از مايع خارج سلولي است.
هيچ سلولي نيست كه فاصله اش تا مويرگها از ۲۵ تا ۵۰ ميكرون بيشتر باشد. همين امر تقريباً انتشار هر نوع ماده اي را از مويرگهاي به سلول در ظرف چند ثانيه تضمين مي كند.
**مايع خارج سلولي: محتوي مقدار زيادي يونهاي سديم,كلر و بيكربنات, مواد غذايي لازم براي سلول ها از قبيل اكسيژن, گلوكز,اسيدهاي چرب و اسيدهاي آمينه و انيدريد كربنيكي كه مي بايد از طريق ريه ها دفع شود. (مواد زائد)
و فرآورده هاي سلولي ديگري كه مي بايد از راه كليه ها دفع شوند (مواد زائد)
نتيجه: مطالبي كه بيان شد نشان مي دهد كه هر نوع كمبود موادي در مايعات بدن موجب عدم انتشار امواج الكتروشيميايي رشته هاي عصبي مي شود كه اين امر موجب عصبي شدن در افراد مي شود. .
**وب سایت طب قرآنی**
یارب
يا رب منم جويان تو يا خود تويى جويان من
اى ننگ من تا من منم من ديگرم تو ديگرى
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۹/۲۳, ۰۰:۰۴ #10
- تاریخ عضویت
مرداد ۱۳۸۷
- نوشته
- 2,954
- مورد تشکر
- 6,046 پست
- حضور
- 16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
- دریافت
- 11
- آپلود
- 0
- گالری
-
611
** علت حساس و زود رنج بودن:
وقتي كه تعادل املاح معدني در بدن بهم مي خورد, انسان با كمترين برخوردي عصبي مي شود و هم چنين كار غدد درون ريز در بدن مختل مي شود. همين امر موجب مي شود كه ترشحات طبيعي معده مختل شده و دو برابر حد طبيعي اسيد ترشح شود.
روزانه معده يك انسان بالغ حدود ۲ ليتر اسيد كلريدريك ترشح مي كند كه در هضم غذا نقش اصلي را ايفا مي كند. وقتي كه انسان دچار عصبيت مي شود اين مقدار اسيد به دو برابر حجم واقعي و طبيعي خود مي رسد كه در واقع روزانه 4 ليتر اسيد معده كه فوق العاده قوي است ترشح مي شود.
همچنين با عصبي شدن كار غدد درون ريز از جمله: غده هيپوفيز در مغز, غده تيروئيد در جلوي گردن و غدد پاراتيروئيد و غده مهم و حياتي لوزالمعده (پانكراس) و غده فوق العاده حياتي فوق كليه كه اپينفرين و نوراپينفرين و كورتيزول ترشح مي كنند مختل شده و تخمدان ها در خانم ها و بيضه ها در آقايان نيز كارشان مختل مي شود.
اختلال در غدد درون ريز موجب مي گردد كه سيستم داخلي بدن بهم ريخته و انسان از حالت تعادلي روحي و رواني خارج گردد
چون غدد درون ريز در بدن يك حالت پس خورد ( FeedBack ) را دارد و با سيستم عصبي و محركهاي شيميايي كار مي كند اگر اين سيستم مختل شود، نتيجه مشخص است و آن عدم هماهنگي بين اندام هاي بدن است و اين عدم هماهنگي يعني اختلال در كليه سيستمهاي بدن انسان، در نهايت خارج شدن انسان از حالت تعادل و بيماري است.
يكي از عوارض مهم عصبي شدن اثرات مخرب روي سيستم گوارش است
**وب سایت طب قرآنی**
یارب
يا رب منم جويان تو يا خود تويى جويان من
اى ننگ من تا من منم من ديگرم تو ديگرى
-
تشکر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری