جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: وظايف زنان شاغل در قبال خانواده

  1. #1
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت ارديبهشت ۱۳۸۷
    نوشته
    205
    مورد تشکر
    374 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

    وظايف زنان شاغل در قبال خانواده




    وظايف زنان شاغل در قبال خانواده


    در ابتدا مقدمه اي بر اين موضوع خدمتتون عرض مي كنم.
    خداوند در سوره روم آیه 21 می‏فرماید: « و من آیاته ان خلق لکم من انفسکم ازواجا لتسکنوا الیها و جعل بینکم موده و رحمه ان فی ذلک لایات لقوم یتفکرون »
    « و از نشانه‏های خداوند این است که برای شما مردان، همسرانی آفرید تا به آنها آرامش یابید و بین شما محبت و رحمت قرار داد، البته در این مطلب نشانه‏هایی است برای افرادی که فکر خود را به کار اندازند. »

    از این آیه صریحا روشن می‏شود که زن باید مایه آرامش و سکونت روحی باشد و از راه مودت و لطف آتش اضطراب شوهر را که در خارج از منزل و محیط کسب و کار به او دست داده خاموش سازد و از امواج جانکاه درگیری‏های روانی او بکاهد تا در نتیجه اجتماع از تب و تاب برخوردهای خصمانه و نزاع‏های في مابين و چون نهری آرام به جریان صحیح اسلامی خود ادامه دهد.
    جلب رضایت شوهر از وظایف حتمی یک زن مسلمان است و این مطلب به‏قدری اهمیت دارد که امیرالمؤمنین علیه السلام مانند مدالی زرین بر سینه مبارک فاطمه علیهاسلام می‏زند و می‏فرماید: « خدایا من از دختر پیامبرت راضی هستم.»

    و همچنین است بر اموری که خشم شوهر را برنیفروزد که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود زن نباید شب را به صبح کند در حالیکه شوهرش بر او غضبناک باشد گرچه شوهر ظلم کرده باشد، یعنی این مساله از موارد گذشت زن است که باید با صمیمیت و مهربانی خشم شوهر را فرو بنشاند نه اینکه با بی‏اعتنائی غضب او را بیشتر نماید.

    لذا حضرت رضا علیه السلام از پدرانش از امیرالمومنین علیه السلام نقل میکنند که آن حضرت فرمود: « بهترین زنان شما زنانی هستند که پنج خصلت داشته باشند:
    اول: آسان پذیر باشند نه سختگیر
    دوم: نرم خو باشند نه درشتخو و خشن
    سوم: مطیع باشند نه سرکش
    چهارم: اگر شوهر از دست او عصبانی شد چشمش به خواب نرود تا شوهر را راضی کند
    پنجم: در غیاب شوهر پاکدامنی خود را حفظ نماید که چنین زنی از کارگران خداوند است و هیچ‏گاه ضرر نمی‏کند.

    زن باید مایه دلخوشی مرد باشد و هم و غم زندگی را از او دفع نماید یعنی زن باید یار و معین مرد باشد نه اینکه مرد فکر کند اگر زن نداشتم راحت‏تر بودم و این زن خودش مایه حزن او شود.

    امیرالمؤمنین می‏فرماید هر گاه من به فاطمه علیهاسلام نگاه می‏کردم هم و حزن از من رخت برمی‏بست و شادمان می‏شدم. بنابراین زن باید غمگسار شوهر باشد نه غمی روی غمهای دیگر و اندوهی افزون بر اندوه‏های دیگر.


    با توجه به مطالب و احاديث فوق الذكر آيا زنان شاغل كه همپاي مردان و گاهي جلوتر از آنان پيش مي روند براي اينكه بار سنگين مسئوليت زندگي فقط بر عهده مرد نباشد و چرخه زندگي بچرخد و خللي در برآوردن نيازهاي خانواده از باب كمبودهاي مالي و مايحتاج زندگي ، مخصوصا نيازهاي كودكانشان پيش نيايد توان و انر‍ژي لازم بر انجام تكاليف موكد امامان و دين اسلام كه در ابتدا بيان شد در خصوص زن را خواهند داشت يا آنان بازندگان دنيا و آخرتند.
    و از ديدگاه ديگري هم بررسي نماييم كه اين امر هم صادق است برخي زنان هم نياز مالي ندارند و بنا به تحصيلاتي كه كسب كرده اند و به مدارج علمي دست يافته اند مشتاقند همپاي مردان در عرصه هاي علمي ظاهر شوند و توان خود را در اختيار كار و مسووليت محوله قرار دهند . آنان نيز انرژي و توانايي لازمه را براي شوهران و كودكان خواهند داشت؟
    معهذا آنان همواره نگرانند كه آيا كودكانشان كه در نبود مادر در مهد كودكها و غيره صحت و سلامت رواني و عاطفي لازم را با وجود اين كمبود (عدم حضور مادر در ساعات زنده روز در كنار شان) كسب مي نمايند.
    چه بسا كه چنين باشد ولي همواره مادران عذاب وجدان دارند.
    خوب ، زني خسته از كار پرفراز و نشيب روزانه در اين نظام بيوكراسي برابري زن و مرد كه خود زنان مشتاقانه خواهان اين رويه اند چگونه مي تواند حزن و اندوه و خستگي را از شوهر خود بدور نمايد و آرامش و سكون را در او بسان نهري آرام ايجاد نمايد در حالي كه خود خسته تراست و پرتلاطم ، بلحاظ اينكه مسئوليت خانه و كودكان نيز با اوست ؟؟؟؟؟؟؟
    به راستي كساني كه حامي حقوق زن و مادران هستند چه تدابيري بر گشايش اين مشكلات زن كه رابطه مستقيم با خانواده دارد انديشيده اند؟؟؟؟
    نظر شما براي تحكيم خانواده و تربيت كودكان با سلامت رواني بالا در قرن حاضر كه اكثريت زنان شاغلند چيست؟
    و با وجود اين شرايط وظايف مردان چه بايد باشد؟
    متشكرم

    ویرایش توسط مليكا : ۱۳۸۷/۰۳/۲۷ در ساعت ۰۹:۱۶


  2. #2

    تاریخ عضویت
    جنسیت تير ۱۳۸۶
    نوشته
    1,188
    مورد تشکر
    1,232 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    به نظر من بهترین تدبیر شروع به اموزش مردان است (که البته کار حضرت فیله)که یاد بگیرند که چطوری به امور اشتراکی عادت کنند تربیت بچه رفتار با بچه اگرچه خدا زن رو مایه ارامش قرار داده اما نگفته مرد توان ایجاد ارامش رو نداره پس مردان هم میتونن این نقش رو تا جایی که میتونن ایفا کنند بنابراین بهترین کار اینه که مردا یاد بگیرن چطوری توی خونه مایه ارامش باشن
    تا نه زندگی فدای کار بشه نه زن فدای زندگی
    همکاری تنها چیزیه که توی خونواده ها باید نهادینه بشه
    ضمنا از اونجایی که درست نیست ما خارج از توان مادی مرد چیزی ازش بخوایم درست هم نیست خارج توان روحی زن چیزی ازش بخوایم یعنی نباید ازش بخوایم که خونواده رو مهمتر بدونه و دائم توی این رو دروایسی باشه که از حق و حقوقم (کارنکردن در منزل حتی کار بچه ها)استفاده بکنم یا نکنم
    زنها هم اگر تو این موارد عذاب وجدان میگیرن چون عادت کردن که عذاب وجدان بگیرن
    شرعا وظیفه ضبط و ربط امور کودکان بر عهده مرد است جالب اینجاست مرد که این وظیفه را دارد عذاب وجدان ندارد اما زن که این وظیفه را ندارد عذاب وجدان دارد
    که البته این عذاب وجدان حاصل احساسات و قرنها تلقینات برای خانه نشینی زنان است


  3. تشکرها 3


  4. #3
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت ارديبهشت ۱۳۸۷
    نوشته
    205
    مورد تشکر
    374 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    يگانه عزيز

    منظور از عذاب وجدان مادران در قبال فرزندان اين هست كه
    هميشه نگران فرزندشان هستند و فكر مي كنند براي فرزندشون كم گذاشتند ، بهتر از اين وضع ممكن هم مي تونست باشه و اين امر از روي عادت و خانه نشيني مادر نيست . بلكه متكي به عواطف سرشار مادران به ثمره وجودشان است ، بهتره صحت و درستي مطلب بنده رو از مادران نظرخواهي كنيد.

  5. تشکرها 3


  6. #4

    تاریخ عضویت
    جنسیت تير ۱۳۸۶
    نوشته
    1,188
    مورد تشکر
    1,232 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    بله مادران همواره این حالت رو دارند اگرچه روز به روز کمتر میشه اما خوب بالاخره دارن
    اما خوب داشتن این عذاب وجدان مشکلی از مشکلات فرزندان حل نمیکنه
    چون مهم کیفیت حضور مادر کنار فرزنده و نه کمیت اون
    خیلیها هستند که مادر ندارند اما درست بزرگ میشن و خیلی ها هم مادر 24 ساعته دارند اما انگاراصلا مادر ندارند
    من فکر میکنم به جای تاکید در اینکه مادر باید کنار فرزند باشه بیایم کیفیت این کنار هم بودن رو با اموزش مادران بالا ببریم و همچنین سهم پدران رو فراموش نکنیم
    چراکه ظاهرا ما عادت کردیم حضور پدر رو در کنار بچه زیاد مهم ندونیم در حالیکه روانشناسی امروز حضور پدر و مادر توامان رو در بالاترین حد توان توصیه میکنه
    نه اینکه پدرها فقط یه سلام اخر شب و یه خرجی باشند
    در واقع فقط بانک بچه هاشون باشن
    من فکر میکنم پرداختن به موضوع اهمیت حضور پررنگ مردان در خانواده هم موضوع خوب و حتی کاربردی تری باشه چون خواه ناخواه مادران به خاطر احساسات مادرانه
    این امور رو در اولویتهاشون دارن اما اقایون به دلیل مشکلات اجتماعی و همچنین اموزش غلط فقط اکثرا نقش کیف پول و بانک رو بازی میکنن



  7. تشکرها 2


  8. #5

    تاریخ عضویت
    جنسیت مهر ۱۳۹۰
    نوشته
    153
    مورد تشکر
    255 پست
    حضور
    21 ساعت 4 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    46

    سخنی با مادران شاغل!




    بسم الله
    احتمالا مادران شاغل فرصتی ندارند که این مطلب را بخوانند ولی به هرشکل شاید به درد مادران آینده بخورد.
    بنده مربی قرآن هستم وتاثیر منفی اشتغال مادران را در تربیت فرزندان حس کردم ومی کنم.
    مادر گرامی فرزند شما در جامعه امروز بیش از گذشته به شمااحتیاج دارد چرا که کسانی در خارج از خانواده هستند که بیش از شما برای فرزندتان وقت می گذارند.
    مادر گرامی تربیت فرزندان در زمان کنونی به قدری مهم وضروری است که اگر کوتاهی در این زمینه صورت بگیرد جبرانش سخت ویا ناممکن می باشد.
    مادر گرامی فرزند شما قربانی حقوق ماهیانه شما شده است! واین یعنی نسلی بدون تربیت درست.
    چند روز پیش بایکی از مادران شاگردانم تماس گرفتم وگفتم چرا در همایشی موسسه قرآنی برای شما ترتیب داده شرکت نکردید؟! ایشان گفتند که من کارمند هستم و فقط جمعه ها میرسم که خونه رو مرتب کنم!. من باشنیدن این حرف بسیار از کار وفعالیت خودم دلسرد شدم وبه خودم گفتم من برای فرزندی دل میسوزانم که مادرش برای تربیت او دل نمیسوزاند.
    اطاله کلام نمی کنم وبه همین قدر بسنده می کنم که مادر عزیز فرزند شما به شما ومحبت شما بیشتر از پول ورفاهی که برایش تامین می کنید احتیاج دارد این را باور کنید
    از طرف یک مربی قرآن دلسوز

    هنر تنها سنگر فتح نشده انقلاب است
    مقام معظم رهبری





  9. تشکرها 2


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود