جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: سكته مغزي در مي زند بعد وارد مي شود!

  1. #1
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۸۶
    نوشته
    915
    مورد تشکر
    1,699 پست
    حضور
    50 دقیقه
    دریافت
    219
    آپلود
    14
    گالری
    0

    مطلب سكته مغزي در مي زند بعد وارد مي شود!




    سكته مغزي در مي زند بعد وارد مي شود!

    مي ‌گويند سكته مغزي سومين علت مرگ و چهارمين علت ناتواني در جهان است.
    عده زيادي از افراد مبتلا به اين اختلال نمي ‌ميرند، ولي سال‌هاي سال با نوعي ناتواني، زندگي خود را ادامه مي ‌دهند. اين بيماري در ايران هم هر سال جان هزاران نفر را مي ‌گيرد، اما به عقيده كارشناسان، مردم هنوز سكته مغزي را به خوبي نمي‌ شناسند.
    در حمله مغزي، مانند حمله قلبي بلافاصله بايد به‌ دنبال كمك بود، چون هر يک دقيقه‌ هم براي اين بيماران ارزشمند است. هر چقدر هم معالجه ديرتر شروع شود، صدمات و شدت ناتواني بيشتر خواهد بود.
    دكتر بابك زماني، متخصص مغز و اعصاب و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران در اين خصوص توضيح مي دهند:

    علائم و نحوه شروع اين نوع سكته چگونه است؟
    سكته مغزي يك حادثه ناگهاني است كه در قسمتي از مغز به وجود مي ‌آيد و داراي دو علت است. يكي از علل آن مربوط به پاره شدن يك رگ در داخل مغز است كه باعث ايجاد خون اضافي در داخل مغز مي ‌شود؛ يعني سكته مغزي هموراژيك يا خونريزي دهنده.
    ولي نوع مهم تر آن، اين است كه در داخل رگ لخته‌اي ايجاد مي‌ شود و رگ را مسدود مي ‌كند، در نتيجه به قسمتي از مغز خون نمي‌ رسد و همان قسمت به تدريج مي ‌ميرد. به اين نوع سكته، سكته مغزي ايسكميك هم مي ‌گوييم.
    اين دو نوع سكته مغزي كاملاً متضاد هم هستند، ولي سكته مغزي نوع دوم شايع‌تر است. براي همين است كه تأكيد مي ‌كنم شناسايي علائم و نحوه شروع اين دو نوع سكته، به‌خصوص براي پزشكان از نظر اقداماتي كه بايد انجام دهند، بسيار مهم است.

    در ذهن مردم علائم اين اختلال شبيه چه علائمي است؟
    الان مردم فكر مي ‌كنند علائم سكته مغزي به ‌صورت فلج عمومي بدن است، ولي مهم ترين علامت اين اختلال، اختلال بينايي گذرا در يك يا هر دو چشم، اختلال در راه رفتن، درد و سوزش در يك طرف بدن است.

    خيلي از افراد فكر مي ‌كنند سرگيجه از علائم شروع سكته است. اصلا سرگيجه ارتباطي با سكته مغزي دارد؟
    خير، ببينيد، در مورد علائم سكته مغزي 2 نكته مهم مطرح است. اول اينكه معمولاً سكته مغزي باعث كاهش سطح هوشياري و كُما نمي‌ شود و كساني كه سكته مي‌ كنند يك سري علائم موضعي و عصبي پيدا مي ‌كنند که اين علائم باقي مي ‌مانند يا از بين مي ‌روند.
    دوم اينكه كساني كه دچار سرگيجه مي ‌شوند، بايد بدانند كه اين علامت پيش آگاهي سكته مغزي نيست. سرگيجه اگر با علامت ديگري همراه نباشد، به ندرت ممكن است كه علت سكته مغزي باشد. در ضمن اين علائم اگر باقي بمانند سكته مغزي اتفاق افتاده، ولي در اكثر موارد به شكل گذرا هستند. براي همين است كه ما مي‌ گوييم سكته مغزي بيماري نجيبي است كه هميشه در مي ‌زند و بعد وارد مي ‌شود. پس به او اجازه ورود ندهيد. اين مثالي است كه ما براي بيماران مي ‌زنيم.

    در مورد تصورات غلط ديگر بيماري چطور؟
    مشكلي كه الان در رابطه با نحوه برخورد با اين بيماران به‌خصوص در ساعات اول وجود دارد، اين است كه فشار خون بيمار دچار سكته مغزي بالا مي‌ رود، ولي مردم يا حتي پزشكان تصور مي ‌كنند بايد فشار خون را در بيمار پايين بياورند. در حالي كه در 2 تا 3 روز اول حتي ممكن است بالا بودن فشار خون براي بيمار خوب باشد ولي پايين آوردنش بسيار خطرناك است.
    البته در موارد حاد پايين آوردن فشار خون اين بيماران لازم است، ولي در ايران داروهاي مطمئن پايين‌آورنده فشار خون وجود ندارد. علاوه بر اين استفاده از كپسول آدالات براي اين بيماران متأسفانه خيلي شايع شده. اين كپسول در دسترس اكثر مردم قرار دارد. به ‌طوري كه با مشاهده فردي كه نيمه بدنش فلج شده و فشار خونش بالا رفته، اين دارو را زير زبانش مي ‌ريزند. علاوه بر استفاده از اين دارو، يكي از راه‌هاي درماني غلط كه شاهد استفاده از آن به‌خصوص در درمانگاه‌ها هستيم، تزريق آمپول دگزامتازون به اين بيماران است. اين كورتون نه تنها تأثير مثبتي ندارد، بلكه با بالا بردن قند خون باعث بدتر شدن وضعيت بيمار مي‌ شود.

    عده‌اي هم نقش استرس را در اين ميان مطرح مي‌ كنند و معتقدند افراد پر استرس بيشتر مبتلا به سكته مغزي مي‌ شوند. شما اين حرف را قبول داريد؟
    خير، هيچ ارتباطي بين اين دو نيست.

    شما گفتيد در حال حاضر داروهايي در دسترس مردم هستند كه بالقوه براي اين بيماران خطرناكند. در اين شرايط داروي مناسبي كه بايد سريعاً در اختيار بيمار قرار گيرد چه دارويي ‌است؟
    ببينيد، تعداد زيادي از اين بيماران كانديد دارويي هستند كه در 3 ساعت اول بايد تزريق شود، چون مي ‌تواند از مرگ بافت‌هاي مغزي جلوگيري كند. اين دارو كه باز‌كننده رگ است و در 3 ساعت اول استفاده مي‌ شود، در كشور ما وجود ندارد. اما در حال حاضر در اروپا و آمريكا به بيماراني ‌را كه زير 3 ساعت به اينگونه واحدها مي ‌آورند، اين آمپول تزريق مي‌ شود.

    تزريق اين آمپول چند درصد احتمال نجات بيمار را افزايش مي ‌دهد؟
    از 3 يا 4 بيماري كه اين آمپول به آنها تزريق شده، يك نفر به‌ طور كامل از سكته مغزي نجات پيدا مي ‌كند. در حال حاضر هم روش‌هاي مختلفي است كه در همان ساعت اول براي بيمار انجام مي ‌دهند كه باز هم متأسفانه اين روش‌ها در ايران نيست؛ مثلاً در مراكزي، با تحريك مكانيكي و آنژيوگرافي رگ را باز مي‌ كنند و گاهي اوقات نيز در ساعت اول بروز سكته، از بالن استفاده مي‌ كنند.

    آقاي دكتر، چه كار كنيم كه دچار سكته مغزي نشويم؟
    اين مربوط مي ‌شود به پيشگيري اوليه از بيماري . در مورد سكته مغزي چند عامل خطر‌زا وجود دارد كه ثابت شده در ايجاد سكته مغزي مؤثرند. فشار خون يكي از اين عوامل و مهم ترين آنهاست. قند و چربي دو عامل مهم ديگر هستند. استفاده از سيگار، چاقي و كاهش فعاليت فيزيكي، بيماري‌هاي قلبي و اختلال در ضربان قلب نيز از ديگر عواملي هستند كه در بحث پيشگيري اوليه بايد به آنها پرداخته شود.

    با اين حال چطور مي‌ شود از بروز سكته مغزي در كسي كه يك بار به آن دچار شده جلوگيري كرد؟
    متأسفانه در بيمارستان‌هاي كشور ما كسي كه با علائم خفيف سكته مغزي مراجعه كرده، به سرعت مرخص مي‌ شود و كسي كه داراي علائم سنگين است، بستري مي شود، در حالي كه اين روند بايد كاملاً برعكس باشد، يعني كسي كه داراي علائم خفيف سكته است بايد بستري شود و علائم او به ‌طور دقيق مورد بررسي قرار گيرد تا ديگر اين علائم تكرار نشوند.

    سميه شرافتي
    ویرایش توسط MOHAMMAD REZA : ۱۳۸۷/۰۴/۰۱ در ساعت ۲۳:۰۶


  2. #2

    تاریخ عضویت
    جنسیت مرداد ۱۳۸۷
    نوشته
    2,954
    مورد تشکر
    6,046 پست
    حضور
    16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    611



    انواع سکته مغزی


    سکته مغزی ممکن است بوسیله لخته مسدود کننده جریان خون به مغز (سکته ایسکمیک) و یا در اثر پارگی یک رگ خونی و ترواش خون به مغز (سکته هموراژِک یا خونریزی دهنده) روی دهد.


    00سکته ایسکمیک :
    -در سکته ایسکمیک ، لخته بواسطه باقیمانده های چربی در دیواره رگ ایجاد می شود. این حالت را آرترواسکلروزیس یا انسداد عروق می گویند.

    **این باقیمانده های چربی می توانند باعث ایجاد دو نوع انسداد شوند:

    0ترومبوز مغزی که به ترومبوس (لخته خون) اشاره می کند که در قسمت مسدود شده رگ ایجاد می شود.

    0آمبولیسم مغزی که عموما به یک لخته خون که در محل دیگری از سیستم جریان خون و معمولا در قلب و عروق بزرگ فوقانی قفسه سینه و گردن تشکیل می شود ، اشاره می کند.


    00سکته هموراژِیک :
    نوع هموراژیک ، از یک رگ ضعیف شده که پاره شده و به داخل مغز خونریزی می کند ، ناشی می شود. خون تجمع پیدا کرده و بافت مغزی را بهم فشرده می سازد.


    00حملات ایسکمیک موقت :
    این حالت شامل حملات ، خفیف اما اخطار دهنده سکته مغزی هستند. در چنین حمله ای حالت های مربوط به یک سکته ایسکمیک وجود دارند و علائم اخطار دهنده سکته مغزی شکل می گیرد اما انسداد (لخته خون) برای زمان کوتاهی صورت می گیرد و خود به خود از طریق مکانیسم های نرمال بر طرف می شود.
    با آنکه نشانه ها پس از مدت زمان کوتاهی برطرف می شوند این نوع سکته ، اعلام خطری برای یک سکته مغزی احتمالی که ممکن است شدید هم باشد ، است لذا باید اقداما ت لازم بلافاصله صورت گیرد.

    00علائم هشدار دهنده



    این بیماری راباید هرچه زودتر تشخیص داد چرا که از دست دادن زمان برابر با از دست رفتن بخشی از عملکرد مغز است.
    • - بی حسی یا ضعف ناگهانی صورت ، دست یا پا بویژه در یک سمت بدن
    • اغتشاش ناگهانی و مشکل در کلام یا اداراک
    • مشکل ناگهانی در دید یک یا هردو چشم
    • مشکل ناگهانی در راه رفتن ، سرگیجه ، عدم تعادل
    • سردرد شدید ناگهانی بدون دلیل مشخص.
    00تشخیص



    زمانی که شخصی علائم سکته مغزی یا tia (حمله ایسکمیک موقت) را نشان می دهد ، پزشک اطلاعات مربوط به او را جمع آوری کرده و تشخیص را انجام می دهد.
    او ممکن است از آزمایشات زیادی برای تشخیص استفاده کند.


    00در اینجا به برخی از این آزمایشات اشاره شده است:
    1. تست های تشخیصی وضعیت مغز را از لحاظ نحوه عملکرد و دریافت ذخیره خونی بررسی می کند.به کمک این تست ها می توان ناحیه صدمه دیده مغز را مشخص نمود. در ضمن اکثر این روشها ی تشخیصی بی خطر و بدون درد هستند.
    00تستهای تشخیصی در سه گروه قرار دارند:
    1. تست های تصویر برداری مانند سی تی اسکن و ام.آر.آی که تصویر مغز را نشان می دهند.
    2. تست های الکتریکی مانند الکتروانسفالوگرام که ایمپالس های الکتریکی مغز را ثبت می کنند.
    3. تست های جریان خون مانند تست داپلر و آنژِوگرافی (آرتریوگرافی) که هر گونه مشکل که باعث تغییرات در جریان خون به مغز شود را نشان می دهند.

    00درمان

    بدلیل مکانیسم متفاوت ، درمان انواع سکته مغزی نیز باهم فرق دارد.

    **سکته ایسکمیک بوسیله حذف انسداد و برقراری مجدد جریان خون به مغز درمان می شود.این روش تحت عنوان درمان حاد نامیده می شود.


    00روش دیگر برای درمان سکته ایسکمیک روش پیشگیرانه است که خود شامل سه حالت است :
    • استفاه از داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین و ضد پلاکت مانند آسپرین که با جلوگیری از انعقاد خون نقش مهمی در جلوگیری از سکته دارند.
    • برداشتن انتهای آتروم دار سرخرگ کاروتید روش دیگری است که طی آن انسداد رگ خونی با جراحی از سرخرگ کاروتید برداشته می شود.
    • روش دیگر آنژیوپلاستی / استنت است که در آن پزشکان از بالن و صفحات فلزی کوچک بنام استنت برای باز کردن رگ استفاده می کنند.
    **در سکته هموراژیک ، پزشکان به منظور جلوگیری از پارگی رگ و خونریزی آنوریسم ها و بدشکلی های شریانی یک گیره فلزی را در قسمت قاعده بنام گردن آنوریسم قرار می دهند یا رگ ها ی غیر طبیعی در بردارنده ناهنجاری شریانی را حذف می کنند که این روش مستلزم انجام جراحی است.

    روش دیگر بنام اندووسکولار تهاجم کمتری دارد و مستلزم وارد کردن کاتاتر از یک رگ بزرگ در پا یا دست است که به سمت آنوریسم هدایت شده و یک عامل مکانیکی مانند فنر برای جلوگیری از پارگی رگ در آنجا قرار داده می شود.

    **منبع ایران سلامت**

    ویرایش توسط Moamma : ۱۳۸۷/۰۹/۲۹ در ساعت ۲۰:۲۵

    یارب

    يا رب منم جويان تو يا خود تويى جويان من

    اى ننگ من تا من منم من ديگرم تو ديگرى




  3. تشکر


  4. #3

    تاریخ عضویت
    جنسیت مرداد ۱۳۸۷
    نوشته
    2,954
    مورد تشکر
    6,046 پست
    حضور
    16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    611



    بهترين و سريع‌ترين روش تشخيص سكته مغزي mri است

    استاد دانشگاه هاروارد گفت: بهترين و سريع‌ترين روش تشخيص سكته مغزي mri است.

    پروفسور امير زماني در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، واحد علوم پزشكي ايران افزود: در صورتي كه سكته مغزي ديرتر تشخيص داده شود، عواقب بسيار وخيمي از قبيل فلج نيمي از بدن، از دست رفتن تكلم و يا ساير حواس را در پي خواهد داشت. به همين علت انتخاب يك روش و سيستم صحيح براي تشخيص اين اختلال اهميت بسيار زيادي دارد.


    در همين خصوص ايسنا گفت‌وگويي با پروفسور«امير زماني»، استاد دانشگاه‌ هاروارد انجام داده است
    .

    00ايسنا: سكته مغزي تا چه زماني بايد تشخيص داده شود و در صورت تاخير چه عواقبي را براي بيمار در پي خواهد داشت؟

    - از آنجا كه متعاقب سكته مغزي، جريان خون در برخي مويرگ‌هاي مغزي كه تغذيه‌كننده بافت مغز هستند قطع مي‌شود، عملكرد آن قسمت از بدن براي مدتي از بين مي‌رود، در صورتي كه اين وقفه بيشتر از زمان معين به طول بيانجامد، فعاليت قسمتي كه خونرساني به آن متوقف شده، كلا از بين رفته و اين بسيار خطرناك است. در ضمن حد ميانگيني كه براي تشخيص سكته مغزي معين شده حداكثر تا 6 ساعت است.


    00ايسنا: بهترين و سريع‌ترين روش تشخيص سكته مغزي چيست؟

    - mri، مناسب‌ترين روش تشخيص اين اختلال است، اما در حال حاضر اختلاف نظرهايي روي عوارض mri بين متخصصان وجود دارد.


    00ايسنا: عوارض و يا منع استفاده از mri شامل كدام موارد مي‌شود؟

    - در اغلب موارد، mri هيچ تاثير سويي ندارد اما برخي بيماران با شرايط خاص، مثل اشخاصي كه درون گوش آنها ايمپلنت كار گذاشته شده، بيماراني كه به تازگي جراحي مغز داشته‌اند و يا افرادي كه دچار ترس از فضاي بسته هستند قادر به استفاده از روش mri نيستند.


    00ايسنا: mri ظرف چه مدتي قادر به تشخيص سكته مغزي است و در صورت در دسترس نبودن اين دستگاه بايد از چه روشي استفاده شود؟

    - mri داراي حسگرهاي مغناطيسي بسيار قوي است كه تنها ظرف 30 دقيقه پس از سكته مي‌تواند اين اختلال را تشخيص دهد. در ضمن دستگاه ct اسكن جايگزين مناسبي براي mri به حساب مي‌آيد.

    **منبع ایران سلامت**

    ویرایش توسط Moamma : ۱۳۸۷/۰۹/۲۹ در ساعت ۲۰:۲۵

    یارب

    يا رب منم جويان تو يا خود تويى جويان من

    اى ننگ من تا من منم من ديگرم تو ديگرى




  5. #4

    تاریخ عضویت
    جنسیت مرداد ۱۳۸۷
    نوشته
    2,954
    مورد تشکر
    6,046 پست
    حضور
    16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    611



    اثرات سکته


    مغز اندام بسیار پیچیده ای است که اعمال مختلف بدن را کنترل می کند. اگر یک سکته مغزی روی دهد و جریان خون به ناحیه ای که عملکرد خاصی را تنظیم می کند ، قطع شود ، این قسمت دیگر قادر به ادامه عملکرد تنظیمی و کنترلی که پیش از این داشت ، نخواهد بود.
    برای مثال اگر سکته در قسمت عقبی مغز رخ دهد ایم احتمال وجود دارد که بخشی از توانایی بینایی از دست برود.

    00اثرات سکته عمدتا به محل انسداد و وسعت بافت مغزی صدمه دیده بستگی دارد اما بدلیل اینکه یک طرف مغز کنترل اعمال اندام های سمت مخالف را بعهده دارد برای مثال وقوع سکته در قسمت راست منجر به مشکلات نورولوژِیک اندام های سمت چپ بدن (سمت راست صورت) می شود که ممکن است هر یک از حالت های فلج یک سمت بدن ، مشکلات بینایی و از دست دادن حافظه را سبب شود.

    00اگر سکته در قسمت چپ مغز روی دهد ، سمت راست بدن (و قسمت چپ صورت) تحت تاثیر قرار می گیرد و مشکلاتی همچون فلج قسمت راست بدن ، اختلالات کلامی ، مدل رفتاری کند و زوال حافظه راایجاد می کند.


    00راهکارهای جلوگیری از سکته مغزی

    شناخت عوامل موثر در ایجاد بیماری و کنترل آنچه در دست ماست بهترین دفاع در برابر دچار شدن به سکته مغزی است.
    ریسک فاکتورها شامل ویژگی ها و عدات شیوه زندگی است که احتمال بیماری را افزایش می دهد.
    مطالعات گسترده نشان داده اند که فاکتورهای متعددی در افزایش این احتمال دخالت دارند که اکثر آنها را می توان اصلاح ، کنترل و یا درمان کرد.
    گرچه بیماری قلبی و سکته مغزی عامل اصلی بسیاری از مرگ و میر ها هستند ، می توان با اتخاذ برخی روشهای مفید از خطر احتمالی کاست.
    - عادات غذای سالم می تواند به کاهش این احتمال حملات قلب یو سکته مغزی کمک کند. از جمله این ریسک فاکتورها می توان به کلسترول ، فشار خون بالا ، و اضافه وزن اشاره کرد.
    یک برنامه غذایی سالم براساس ارائه طریق هایی است که بکار گیری آنها آسان تر از آن است که تصور می شود.


    00در اینجا به مهمترین این دستورالعمل ها اشاره می کنیم :
    1. - روزانه پنج وعده یا بیشتر میوه و سبزی بخورید.
    2. - هر روز شش وعده یا بیشتر محصولات دانه ای شامل غلات مصرف کنید.
    3. - حداقل دو بار درهمفته ماهی بویژه ماهی چرب مانند ساردین ، خال مخالی ، شاه ماهی ، تن ، و سا لمون بخورید.
    4. - از محصولات لبنی بدون چربی یا کم چرب ، بنشن (لوبیا) ، مرغ بدون پوست و گوشت کم چرب استفاده کنید.
    5. - از مصرف روغن جامد بپرهیزید. روغن های مایع حاوی 2 گرم یا کمتر از آن چربی اشباع در هر وعده (یک قاشق غذا خوری) را مصرف کنید. از انواع این روغن ها می توان به روغن کانولا ، زیتون ، ذرت و سویا اشاره کرد.
    6. - مصرف غذاهای سرشار از کالری و فاقد ارزش غذایی شامل غذاهای دارای قند زیاد مانند نوشابه های گاز دارد و شیرینی جات را محدود کنید.
    7. - از مصرف غذاهای سرشار از چربی اشباع ، چربی ترنس و یا حاوی کلسترول اجتناب ورزید.
    8. از این غذاها می توان به محصولات شیری پر چرب ، گوشت های چرب ، روغن های گیاهی که تاحدی هیدروژنه شده اند اشاره کرد. زرده تخم مرغ نیز سرشار از کلسترول است.
    9. کمتر از 6 گرم یعنی برابر با یک قاشق غذا خوری نمک در روز بخورید.
    10. دنبال کردن این برنامه غذایی به شما کمک می کند از سلامت بیشتری بهره ببرید. عمل کردن به این توصیه ها موجب بهره مندی از وزن مناسب ، سطح مطلوب کلسترول خون و فشار خون طبیعی می شود.
    11. علاوه بر این برای کاهش خطر سکته قلبی یا مغزی هر روز ورزش کنید. سعی کنید بین میزان کالری دریافتی بدن و مقداری که سوازنده می شود تعادل برقرار کنید تا بهترین وزن را داشته باشید.
    12. هر روز حداقل نیم ساعت پیاده روی کنید یا به دیگر فعالیت های ورزشی بپردازید.
    13. برای کاهش وزن روزانه کالری بیشتراز میزان دریافتی را مصرف کنید اما پیش از هر اقدامی با پزشک خود مشورت نمایید.
    14. مسئله دیگر آگاهی از فشار خون است. فشار خون بالا ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد. تنها راه تشخیص آن این است که مرتب آن را کنترل کنید.
    15. اگر بالا باشد می توانید با رژیِم غذایی و ورزش آن را کاهش دهید اما اگر این روش موثر نبود مصرف دارو تحت نظر پزشک ضروری بنظر می رسد.
    16. توصیه دیگر این است که سیگار نکشید. اگر می خواهید برای ترک سیگار انگیزه قوی پیدا کنید کمی در باره ترکیات سمی موجود درآن مطالعه کنید.
    17. بهر حال در مورد سکته مغزی هم مانند سایر بیماری ها باید گفت پیشگیری بهتر و آسانتر از درمان است.
    18. با اتخاذ شیوه مناسب زندگی ، ورزش کافی ، رژِم غذایی مناسب و اجتناب از استرس تا حد زیادی می توان به پیشگیری از اینگونه مشکلات و بیماری ها کمک کرد.
    **منبع ایران سلامت**
    ویرایش توسط Moamma : ۱۳۸۷/۰۹/۲۹ در ساعت ۲۰:۲۴

    یارب

    يا رب منم جويان تو يا خود تويى جويان من

    اى ننگ من تا من منم من ديگرم تو ديگرى




  6. #5

    تاریخ عضویت
    جنسیت مرداد ۱۳۸۷
    نوشته
    2,954
    مورد تشکر
    6,046 پست
    حضور
    16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    611



    **اهمیت سرد نگه داشتن بدن به هنگام سکته مغزی

    جام جم آنلاین: حفظ دمای بدن در حد نرمال یا پایین تر از آن به هنگام سکته مغزی حائز اهمیت است. به گزارش هلث دی ، تحقیقات نشان می دهد در 24 ساعت اول دچار شدن به سکته مغزی دمای بدن شانس زنده ماندن بیمار را پیش بینی می کند.

    به گفته سر پرست این تحقیق حرارت برای مغز سمی است بطوریکه مغز و عملکرد آن را تحت تاثیر قرار می دهد ، بر وسعت سکته می افزاید ، تولید رادیکال های آزاد را در مغز افزایش می دهد که این هم موجب افزایش ایسکمی و صدمه به مغز می شود.

    این گروه تحقیقاتی دریافته است که دمای بدن بیمار طی اولین روز پس از سکته مغزی می تواند پیش بینی کننده مهمی برای زنده ماندن فرد درمدت 30 روز بعد باشد.
    بنابراین می توان از افزایش دمای بدن نه تنها در بیمارانی با سکته های مغزی شدید بلکه در بیماران مبتلا به سکته متوسط نیز جلوگیری کرد.
    سرپرست این تحقیق معتقد است برای تایید اثر دما بر بیماران سکته مغزی مطالعات بیشتری لازم است. همچنین بهترین روش برای کنترل دمای بدن بدنبال سکته نیز باید مشخص شود.



    **افزایش احتمال سکته مغزی در جوانان دیابتی

    جام جم آنلاین: تحقیقات جدید نشان می دهد افزایش وقوع دیابت تیپ دو منجر به افزایش مرگ و ناتوانی حاصل از سکته مغزی می شود.
    خطر سکته مغزی در افرادی که بتازگی ابتلای آنها به دیابت تیپ دو مشخص شده دوبرابر افراد عادی است و مبتلایان زیر 55 سال بیش از همه در معرض خطر قرار دارند.

    به گفته سرپرست این تحقیق آنها سعی داشتند خطر را بلافاصله پس از تشخیص بررسی کنند. اکثر مطالعات انجام شده در این زمینه به احتمال سکته پس از پنج یا ده سال و یابیشتر پرداخته اند.
    اما این گروه تحقیقاتی وقوع سکته مغزی را در میان افرادی که به تازگی ابتلای آنان به دیابت دو مشخص شده بود مورد بررسی قرار دادند.

    این محققان دریافتند که احتمال سکته مغزی در این افراد دو برابر سایر افراد در جمعیت نرمال بود. لذا به دیابتی ها توصیهمی شود به کلسترول و فشار خونشان توجه کنند ، سیگار را ترک نمایند ، شیوه زندگی سالمی را دنبال کنند و رژیم غذایی سالم سرشار از غلات و سبزیجات داشته باشند.
    از طرفی مشخص شد که احتمال سکته در همه گروههای سنی مبتلایان به دیابت یکسان نیست اما افرادی در سنین پایین تر به دیابت مبتلا می شوند بیشتر در معرض خطر هستند بطوریکه طی نتایج بدست آمده در این مطالعه افراد زیر 55 سال 5 تا 9 برابر هم سالان غیر دیابتی خود در معرض خطر سکته مغزی قرار داشتند.
    دیابت یک ریسک فاکتور مهم برای سکته مغزی در طول زندگی است اما در افراد جوان بسیار حائز اهمیت است.

    **منبع ایران سلامت**
    ویرایش توسط Moamma : ۱۳۸۷/۰۹/۲۹ در ساعت ۲۰:۲۴

    یارب

    يا رب منم جويان تو يا خود تويى جويان من

    اى ننگ من تا من منم من ديگرم تو ديگرى




  7. #6

    تاریخ عضویت
    جنسیت مرداد ۱۳۸۷
    نوشته
    2,954
    مورد تشکر
    6,046 پست
    حضور
    16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    611



    راههای درمان

    **بازيهاي رايانه‌اي توانايي راه‌ رفتن مبتلايان به سكته را بهبود مي‌بخشد
    به گفته پژوهشگران انجام بازيهاي رايانه‌اي حقيقي ـ مجازي توسط بيماراني كه سابقه سكته داشته‌اند، منجر به بهبود توانايي راه‌ رفتن در آنها مي‌شود.

    به گزارش سرويس بين‌الملل ايسنا به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، تصور اين افراد از شنا كردن با كوسه‌ها و يا با تخته‌هاي اسنوبورد، حركت در سرازيريهاي تنگ باعث بهبود مهارت‌هاي راه‌ رفتن در آنها مي‌شود. اين محققان مي‌گويند كه مردم اغلب اين بازيهاي حقيقي- مجازي را دوست دارند و استفاده از آنها به عنوان يك روش درماني باعث مي‌شود كه بيماران از پاهاي ضعيف خود استفاده كرده و در نتيجه بهتر راه بروند. آمارها نشان مي‌دهد كه سالانه حدود 700 هزار تن دچار سكته چه براي نخستين بار و چه براي دفعات بعدي مي‌شوند كه اغلب يك سمت بدن را فلج كرده و توانايي راه‌ رفتن آنها را تضعيف مي‌كند.



    **خوردن ماهي هم واقعا سكته مغزي را كاهش ميدهد
    نتايج مطالعات در مورد فوايد مصرف ماهي براي سكته مغزي وقلبي ضد و نقيض هستند اما انجام دو مطالعه اخير ترديد هاي موجود را تا حدي از ميان برداشته است.. يكي از اين مطالعات نشان داده است كه خوردن ماهي يك يا چند باردر هفته خطر مرگ ناشي از بيماريهاي كرونري قلب را كاهش ميدهد. البته در اين مطالعه مشخص نشده كه آيا مكمل هاي روغن ماهي كه در بازار عرضه مي شوند هم به اندازه خوردن خود ماهي تاثير دارند يا خير. در مطالعه دوم بر روي 9 مطالعه بزرگ در مورد
    ارتباط مصرف ماهي با سكته مغزي انجام شده و در نهايت به اين نتيجه رسيده است كه مصرف ماهي هرچه بيشتر باشد.. خطرابتلا به سكته مغزي ( بويزه سكته مغزي ايسكميك) را بيشتر كاهش ميدهد.. با اينحال اين مطالعه نشان داده كه مصرف ماهي حتي 1-3 بار در ماه ميتواند از سكته هاي مغزي ايسكميك پيشگيري كند



    **خوردن نمك زياد واقعا سكته مغزي را بيشتر ميكند
    اين يك باور عمومي است كه آنهائي كه نمك بيشتري ميخورند بيشتر دچار سكته مغزي ميشوند.. اما اگر دقت كنيم مي بينيم تا بحال شواهد متقني در اينباره وجود نداشته و فقط ارتباط مصرف نمك بافشار خون ثابت شده است.. اما در يك مطالعه ثابت شده كه بين مصرف نمك و مرگ ناشي از سكته مغزي ( هم ايسكميك و هم همورازيك) در هر دوجنس رابطه كاملا معني داري وجود دارد.



    **لخته خون عروقي تشكيل لخته‌هاي بعدي را افزايش مي‌دهد
    جام جم آنلاين: بيماراني كه به يك لخته خوني در عروق دچار مي‌شوند بيشتر در معرض خطر تجربه لخته‌اي ديگر قرار دارند و اين خطر در مردان دو برابر زنان است.

    0به گزارش مدلاين پلاس، دكتر كريستين سن از دانشگاه ليدن هلند يك برنامه مطالعاتي را با شركت 474 بيمار 18 تا 70 ساله كه دچار يك مشكل ترومبوتيك (انسداد عروق) شده بودند، طي چهار سال انجام دادند. وي مي‌خواست احتمال وقوع مجدد و اثر تعدادي از فاكتورهاي دخيل در پديده ترومبوز بر احتمال اين وقوع مجدد، را تعيين كند.

    در اين مطالعه، محققان دريافتند سالانه يك احتمال 6/2 درصدي وقوع دوباره پديده ترومبوز وجود داشت. پس از پنج سال ريسك فزاينده پديده مجدد ترومبوز 4/12 درصد و پس از 7 سال 5/16 درصد بود.اين احتمال در مردان 7/2 برابر زنان بود، اما در زناني كه طي دوره مطالعه از داروهاي ضدبارداري استفاده كرده بودند ميزان وقوع مجدد پيدايش لخته در عروق بالاتر بود



    **پزشكان اعلام كردند:
    0مصرف آسپرين از سكته‌هاي مغزي ديابتي‌ها پيشگيري مي‌كند
    مصرف آسپرين در پيشگيري از سكته مغزي بيماران ديابتي مؤثرست.

    به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، طبق تحقيقات انجام شده مصرف آسپرين در پيشگيري از بروز نخستين حمله قلبي، سكته مغزي و ديگر اختلالات قلبي ـ عروقي بيماران ديابتي مؤثرست. مطالعات نشان مي‌دهد مصرف كم آسپرين روش بسيار ارزان، مؤثر و ساده در پيشگيري اوليه و ثانويه بيماري قلبي و عوارض ناشي از آن در بيماران ديابتي است.



    **مصرف ماهي به صورت پخته و آب پز خطر بروز سكته مغزي را كاهش مي‌دهد
    به گفته محققان مصرف تن ماهي و ماهي پخته خطر بروز سكته مغزي را در دوران كهنسالي كاهش مي‌دهد. اين در حاليست كه بر اساس همين پژوهش‌ها خوردن ماهي سرخ شده يا ساندويچ‌هاي ماهي، خطر اين عارضه را افزايش مي‌دهد. نتايج اين پژوهش‌ها در مجله طب داخلي منتشر شده است. بيماريهاي قلبي- عروقي از عوامل اصلي بروز مرگ و مير و ناتواني در دوران پيري است. نتايج به دست آمده از اين مطالعات از مصرف ماهي و خطر بروز سكته مغزي در تضاد و متفاوت از يكديگر است و تا كنون محققان تاثير آن را بر روي افراد مسن و كهنسال را به طور متمركز بررسي نكرده‌اند در حالي كه اغلب فشار بيماري در اين افراد بسيار بيشتر است. به علاوه تاثير مصرف ماهي بر روي بيماريهاي قلبي- عروقي نيز به نوع پختن اين ماده خوراكي و مصرف آن در شيوه‌هاي مختلف پخت بستگي



    **گفتار درماني پس از سكته مغزي‌مفيد است
    0رويترز: افرادي كه به سكته مغزي دچار مي‌شوند، مي‌توانند توانايي تكلم يا فهم‌زبان را از دست بدهند.
    پژوهش‌هاي جديد نشان مي‌دهند يك دوره كوتاه و فشرده از گفتار درماني و آموزش زبان مي‌تواند به بهبود سخن گفتن و درك زبان در اين بيماران كمك كند.اين آموزش به كمك تصاوير و نوشته‌هايي از موقعيت‌هاي روزمره و حرف‌هاي مربوط به اين موقعيت‌ها انجام مي‌شود


    **درمان نوين براي سكته مغزي
    00رويترز: برخي از افرادي كه دچار سكته مغزي مي‌شوند. پس از آن به اسپاسم عضلات دست و مچ‌ها نيز دچار مي‌شوند.
    يك پژوهش تازه حاكي از آن است كه با استفاده از امواج ايجادكننده شوك مي‌توان اين مسئله را بهبود بخشيد. در ضمن اثرات اين نوع درمان حداقل تا 12 هفته باقي مي‌مانند. استفاده از امواج توليدكننده شوك در مورد سنگ‌هاي كليه نيز كاربرد دارد. اما درباره اثربخشي آن بر درمان گرفتگي عضلات تاكنون شواهدي بسيار اندك در دست است

    **منبع ایران سلامت**

    ویرایش توسط Moamma : ۱۳۸۷/۰۹/۲۹ در ساعت ۲۰:۲۳

    یارب

    يا رب منم جويان تو يا خود تويى جويان من

    اى ننگ من تا من منم من ديگرم تو ديگرى




  8. #7

    تاریخ عضویت
    جنسیت مرداد ۱۳۸۷
    نوشته
    2,954
    مورد تشکر
    6,046 پست
    حضور
    16 روز 10 ساعت 17 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    611



    **تحريك مغناطيسي مغز عملكرد دست را پس از سكته بهبود مي‌بخشد

    نتايج يك تحقيق حاكي ازآن است كه نوعي تحريك مغناطيسي مغز در طرفي از مغز كه تحت تاثير سكته قرارنگرفته است، عملكرد دست را پس از سكته بهبود مي‌بخشد.

    0به گزارش رويترز هلث از نيويورك، باانجام اين نوع تحريك موسوم به"تحريك مغناطيسي مكررفراجمجمه‌اي" ( ، (rTMS‬سر بيمار در نزديكي ميدان‌هاي مغناطيسي متناوب قرار مي‌گيرد.

    براي انجام اين عمل نيازي به بيهوشي بيمار نيست و امكان انجام آن بصورت سرپايي نيز وجود دارد .
    بر اساس اين گزارش ، پيش از اين تحريك مغناطيسي نوع " "rTMS‬براي درمان افسردگي و اختلالات حركتي مورد استفاده قرار گرفته و نتايج متفاوتي به همراه داشته‌است.
    دراين حال دكتر "نائوكي تاكيوچي" از دانشكده پزشكي دانشگاه "هكايدو" ژاپن و همكارانش به تحقيق درباره تاثير تحريك " "rTMS‬بر بهبود عملكرد حركتي دست آسيب ديده از سكته تعداد ۱۰نفربيمار پرداختند.
    اين پژوهشگران نتيجه تحقيقات خود را در شماره ماه جاري نشريه علمي "استروك" منتشر كرده‌اند .
    اين پزشكان خاطرنشان كردند:اجراي تحريك مغناطيسي مكرر فراجمجمه‌اي بر روي بيماران مورد بررسي ، بهبود قابل ملاحظه‌اي را نسبت به شيوه تحريك مصنوعي به همراه داشته است .
    تاكيوشي خاطرنشان كرد: اجراي اين شيوه تحريك براي بيماراني كه پس از سكته تا حدي قادر به حركت دادن دست خود هستند بيشتر مفيد است و نتايج بهتري به همراه دارد.



    **آموزش علائم سكته مغزي به دانش‌آموزان در نجات جان بيماران مؤثرست

    سكته مغزي ممكن است در هر زماني و هر محلي اتفاق بيفتد و مطالعات جديد در اين زمينه نشان مي‌دهد كه حتي دانش‌آموزان نيز بايد براي آگاهي از علائم هشدار دهنده سكته مغزي در ديگران آموزش ببيند و براي كمك گرفتن بتوانند با ماموران اورژانس تماس بگيرند.


    00به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، موفقيت‌هاي حاصل شده از اجراي يك برنامه آموزشي در اين زمينه در ايالت تگزاس آمريكا نشان مي‌دهد كه آموزش دانش‌آموزان در اين مورد مي‌تواند تعداد افرادي را كه به دليل دسترسي به موقع به مراقبت‌هاي پزشكي از سكته مغزي جان سالم به در برده‌اند،‌ افزايش دهد.


    در گزارشي كه از سوي انجمن آمريكايي سكته مغزي در كنفرانس بين‌المللي سكته مغزي در اين كشور منتشر شده آمده است كه محققان پس از تحقيقات در اين زمينه دريافته‌اند كه آموزش 149 محصل درمقطع راهنمايي درباره سكته مغزي توانسته به ميزان موثر و چشم‌گيري در افزايش آگاهي آنها از اين عارضه، درك آنها از علائم سكته و نيز تماس با مركز اورژانس در صورت مشاهد علائم سكته تاثير گذار باشد.

    اين امر به گفته متخصصان بسيار اهميت دارد چرا كه مهمترين زمان تاثير گذاري اقدامات درماني در اين گونه مواقع در ساعات اوليه بروز سكته است.

    اين محققان همچنين اميدوارند كه دانش‌آموزاني كه بهتر در اين مورد تعليم ديده‌اند بتوانند حتي اين دانش و اطلاعات را با والدين خود نيز در ميان بگذارند و آنها را تشويق كنند تا در صورت مشاهده موارد مشكوك بروز سكته با مراكز اورژانس تماس بگيرند.


    در اين گزارش همچنين آمده است كه علائم هشدار دهنده سكته مغزي عبارت از سرگيجه، ضعف ناگهاني در يك طرف بدن و سردرد است.

    **منبع ایران سلامت**


    یارب

    يا رب منم جويان تو يا خود تويى جويان من

    اى ننگ من تا من منم من ديگرم تو ديگرى




  9. تشکر


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود