جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: چگونه از وقت خود بهترين استفاده را ببريم ؟
-
۱۳۸۷/۰۴/۱۳, ۱۷:۵۴ #1
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
چگونه از وقت خود بهترين استفاده را ببريم ؟
بنام خدا
زمان از ميان رفتني است و نميتوان آن را پس انداز كرد. تنها ميتوان آن را به روشهاي مختلف به بهرهوري رساند. وقت آن قدر ارزشمند است كه خداوند به آن سوگند ياد كرده است. به قول برايان تريسي: «كيفيت زندگي شما به ميزان بهرهوري شما از زمان بستگي دارد و اين كه كيفيت مديريت زمان شما در استفاده بهتر از وقت چگونه است.»1
ممكن است اين پرسش در همين آغاز ايجاد شود كه شاه كليد بهرهوري يا مدخل اصلي به سمت بهرهوري زمان چيست؟ پاسخ يك كلمه است: نظم.
از دهه نود به بعد، زمان سرمايه تلقي شد و افراد همواره ارشاد ميشوند در پي يافتن راههايي باشند كه زمان انجام كارها را مرتب كنند و حتي آن را كاهش دهند. اين قاعده را تجديد سازمان ميخوانند. تجديد سازمان يعني زماني كه فرد پيوسته در جست و جوي راههاي بهتر، منظمتر، سريعتر و مؤثرتر براي حصول به نتايج مثبت گام بر ميدارد.
پاورقی:
1. مديريت زمان برايان تريسي، ترجمه اشرف رحماني و كورش طارمي.
-
-
۱۳۸۷/۰۴/۱۳, ۲۱:۲۷ #2
جالب بود ولی کاربردی ارایه نشد
بهتر بود این مطلب واضح تر و همراه مثال ارایه می شد
-
-
۱۳۸۷/۰۴/۱۳, ۲۲:۴۰ #3
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
-
-
۱۳۸۷/۰۴/۱۳, ۲۲:۴۷ #4
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
نظم پذيري و بهرهوري
نظم پذيري دروازه و مجوز ورود به سمت بهرهوري است. امروزه رتبه بندي كشورهاي مختلف جهان، از نظر شاخصهاي رقابت پذيري، بيانگر اين واقعيت است كه سبب بالا بودن اين شاخص در بعضي كشورها، بالا بودن سطح نظم پذيري آن جوامع است. بسياري از استادان جامعهشناسي، مانند آنتوني گيدتر، ايجاد عادت نظم پذيري در آحاد جامعه را مبناي توسعه يافتگي ميدانند و معتقدند بدون اين عادت امكان بهرهوري و پيشرفت وجود ندارد. بررسيها نشان ميدهد وجه مشترك تمام كشورهاي توسعه يافته نظم پذيري منابع انساني آنها است. بايد توجه داشت:
الف) اگر از دريچه نظم و تقيّد به آن به زندگي بنگريم و از اتلاف اين سرمايه جلوگيري كنيم، محيط و روزگار برايمان زيبا ميشود و احساس بهرهوري ميكنيم.
ب) عمر، زمان و فرصتها دست خداوند متعال است؛ اما نتيجه آن به دست خود ما است. بايد از ثمره آن بهرهورانه، بهره گيريم.
ج) در بحث بهرهوري از زمان، نشيبها بسيار است. اگر نشيبي در زندگي نباشد، قدر فرازها را نخواهيم دانست.
د) اگر از وقت درست استفاده كنيم، هميشه وقت كافي داريم؛ و اين يكي از معاني بهرهوري است.
به استادي گفتم: تعبيري قشنگ براي زمان و بهرهوري بفرماييد. بيدرنگ فرمود: براي ترقي و رشد در زندگي و بهرهوري از زمان نبايد در انتظار يك آسانسور به سر برد. بايد راه پله را پيش گرفت و پله پله بالا رفت.
افراد نيكبخت و داراي پشتكار كه بهرهورانه با زمان برخورد ميكنند، به يكديگر شباهتهايي دارند؛ ولي هر نگون بختي كه در دور ريختن فرصتها تسليم شده، اصطلاحاً در جهت تخريب زمان خود گام بر ميدارد، از بدبختي ويژه برخوردار است. روح تحقيق، دقت، تفكر، نكته سنجي و موشكافي، ذوق سليم، سعه صدر و انصاف، عشق به حقيقت و بيپروايي علمي زاده بهرهگيري از زمان است. كساني در مدت تحصيل خويش سوختگيري علمي خوبي انجام ميدهند كه از فرصتها به صورت بهينه استفاده ميكنند.
-
-
۱۳۸۷/۰۴/۱۴, ۱۱:۰۹ #5
▪ ارزش یك سال را از دانش آموزی بپرس كه در امتحانات پایان سال رد شده است و قرار است كه یك سال دیگر كتابهای تكراری را ورق بزند.
▪ ارزش یك ماه را از مادری بپرس كه طفل نارسش فقط یك ماه زودتر به دنیا آمده و حالا چكیده هشت ماه آرزوهای طلایی اش زیر چادر اكسیژن تلف شده است.
▪ ارزش یك هفته را از نویسنده هفته نامه ای بپرس كه همه هفته گذشته سرش شلوغ بوده و در آغاز هفته جدید باید گزارشش روی میز سردبیر باشد.
▪ ارزش یك ساعت را از دو چشم انتظار بپرس كه برای دیدن هم سر قرار لحظه شماری می كنند.
▪ ارزش یك دقیقه را از مسافر جامانده ای بپرس كه یك دقیقه پیش قطارش بدون او را افتاد.
▪ ارزش یك ثانیه را از كسی بپرس كه فقط یك ثانیه ترمزش دیر گرفت و حالا به جسدی كف خیابان خیره شده است.
▪ ارزش یك صدم ثانیه را از دونده ای بپرس كه در المپیك نقره گرفت.
-
-
۱۳۸۹/۰۲/۱۵, ۱۳:۴۵ #6
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۹
- نوشته
- 74
- مورد تشکر
- 199 پست
- حضور
- 2 روز 2 ساعت 45 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سلام
خوب از وقتمان مي شه به نحوي كه مي خواهيم استفاده كنيم .
حالا با مطالعه كتبي كه مي خواهيم يا خوانده قرآن و ... البته بستگي داره چطور برنامه ريزي كنيم .
اي پادشه خوبان داد از غم تنهايي دل بي تو به جان آمد وقت است كه باز آيي
-
۱۳۸۹/۰۲/۱۵, ۱۵:۳۰ #7
سلام دوستان
مطلب خیلی خوبی، موضوع شد. برای اسفاده بهتر از وقت بنده این راهکارها به نظرم میرسه.
1- نظم: (که یکی از دوستان هم اشاره به آن کردن).
2- شناسایی اهداف مهم و مرتب کردنشان بر اساس اهمیت و زمان. یعنی این که بدونیم چه اهدافی رو باید زودتر حاصل کنیم.
3- برنامه مشخص داشتن برای هر هدفی. (که یکی از دوستان نیز اشاره داشتن.)
4- پرهیز از تسویف. یعنی همان اصطلاح معروف کار امروز رو به فردا مگذار.
5- پرهیز از عجله در رسیدن به هدف. اگه به هدفی باید به تدریج رسید، نباید در رسیدن به اون عجله کرد. چون عجله باعث نا مرتب شدن کارها و انجام ندادن دقیق اونا میشه. و وقتی کاری اینطوری بشه معمولا انسان رو دچار شکست میکنه، که هم وقت از دست میره هم نیروی جبران و ... .
6- به کار گیری ابزار مناسب در هر کاری برای رسیدن به هر هدفی. ابزار غیر مناسب، بهره وری مناسب از وقت و برنامه رو از ادم میگیرن.
7- اختصاص وقتها به برخی چیزهای مهم. ما باید بدونیم که برخی مسائل برای زندگیمون، پایه هستن و هر خدشه ای ببینند در بقیه کارها خدشه وارد میشه. مثلا سلامتی. اگه وقت برا سلامتی نگذاریم، مسلما بقیه برنامه های مون دچار اختلال میشه.
در یه حدیثی از حضرت علی علیه السلام نقل شده به این مضمون که فرمود وقت زندگی رو به چهار قسم اصلی تقسیم کنید: وقتی برای عبادت، وقتی برای ی معاش، وقتی برای خانواده، وقتی برای تفریح و سرگرم و مسائل شخصی.
عشق،چشم بسته ما به روی هرچه غیر معشوق است.
عشق تنهای عملی است که بی اجازه، رواست.
دفتر عشق را تنها خداست که ورق می زند.
خدایا،تو آنی که آنی،برایم همان باش،برای دلم یاوری مهربان باش
-
تشکر
-
۱۳۸۹/۰۲/۱۵, ۲۱:۱۵ #8
- تاریخ عضویت
خرداد ۱۳۸۸
- نوشته
- 72
- مورد تشکر
- 183 پست
- حضور
- 3 ساعت 27 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
چطور میشود وقت را به 4 قسمت تقسیم کرد؟
یعنی دقیقت تایم بگیره چقدر برای خودش بوده؟خب خواب 8 ساعته در روز چی میشه؟جزوه کدوم بخش باید حساب بشه؟
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری