صفحه 1 از 20 12311 ... آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: تثليث ،واقعيت يا خرافه؟

شروع کننده موضوع

نوشته
    1,799
    مورد تشکر
    3,021 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    18

راهنما تثليث ،واقعيت يا خرافه؟

بنام خدا
    يكي از موضوعات اساسي در زمينه مسيحيت بررسي انحرافاتي است كه بعد از حضرت عيسي(ع) در اين دين الهي وبزرگ بوجود آمده است .
    يكي از انحرافات بزرگ ،موضوع تثليث مي باشد . موضوعي كه مسيحيان به شدت در پي تحميل اين اعتقاد غلط به اين مسيحيت هستند .اما آنچه تاكنون نصيبشان شده است شكست در حقيقي جلوه دادن اين باور اشتباه بوده است.
    «تثليث» در لغت به معناى سه انگارى و سه گانه پرستى است و در اصطلاح به معناى قائل بودن به سه مبدأ و اقنوم پدر، پسر و روح القدس مى باشد. در قرآن كريم در چهار آيه به تصريح درباره تثليث و اعتقاد نصارى به آن سخن گفته شده است; چنانكه در آيه 171 سوره «نساء» مى فرمايد: «... ولا تَقولوا ثَلـثَةٌ انتَهوا خَيرًا لَكُم اِنَّمَا اللّهُ اِلـهٌ واحِدٌ سُبحـنَهُ اَن يَكونَ لَهُ ولَدٌ لَهُ ما فِى السَّمـوتِ وما فِى الاَرضِ وكَفى بِاللّهِ وكيلا* و مگوييد: خدايان سه ركن اند از اين گفته باز آييد تا آن برايتان بهتر باشد جز اين نيست كه خدا معبود يگانه است. از آن كه فرزندى داشته باشد پاك و منزّه است. آنچه در آسمان ها و آنچه در زمين است، از آن اوست و خداوند به عنوان كارساز بس است.»
    ویرایش توسط meshkaat : ۱۳۸۷/۰۴/۱۵ در ساعت ۰۷:۰۷

نوشته
    26
    مورد تشکر
    25 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط meshkaat نمایش پست
    بنام خدا
    يكي از موضوعات اساسي در زمينه مسيحيت بررسي انحرافاتي است كه بعد از حضرت عيسي(ع) در اين دين الهي وبزرگ بوجود آمده است .
    يكي از انحرافات بزرگ ،موضوع تثليث مي باشد . موضوعي كه مسيحيان به شدت در پي تحميل اين اعتقاد غلط به اين مسيحيت هستند .اما آنچه تاكنون نصيبشان شده است شكست در حقيقي جلوه دادن اين باور اشتباه بوده است.
    «تثليث» در لغت به معناى سه انگارى و سه گانه پرستى است و در اصطلاح به معناى قائل بودن به سه مبدأ و اقنوم پدر، پسر و روح القدس مى باشد. در قرآن كريم در چهار آيه به تصريح درباره تثليث و اعتقاد نصارى به آن سخن گفته شده است; چنانكه در آيه 171 سوره «نساء» مى فرمايد: «... ولا تَقولوا ثَلـثَةٌ انتَهوا خَيرًا لَكُم اِنَّمَا اللّهُ اِلـهٌ واحِدٌ سُبحـنَهُ اَن يَكونَ لَهُ ولَدٌ لَهُ ما فِى السَّمـوتِ وما فِى الاَرضِ وكَفى بِاللّهِ وكيلا* و مگوييد: خدايان سه ركن اند از اين گفته باز آييد تا آن برايتان بهتر باشد جز اين نيست كه خدا معبود يگانه است. از آن كه فرزندى داشته باشد پاك و منزّه است. آنچه در آسمان ها و آنچه در زمين است، از آن اوست و خداوند به عنوان كارساز بس است.»
    يكي از مهم ترين اصول اعتقادي مسيحيت اصل «تثليث» يا «اقانيم(1) ثلاثه» است. نام ديگر اين اصل «ثالوث» مي باشد و معناي آن چنين است: «اقرار كند به الوهيت پدر (رب اعلي) و الوهيت پسر (عيسي بن مريم) و الوهيت روح القدس. عيسي كه در اين ثالوث، اقنوم دوم است، همان ذات الهي مي باشد كه از ازل در پيكر بشريت ظاهر شده و در رحم مريم عذراء جسميت يافته است.»(2)
    به بيان ديگر تثليث عبارت است از: پدر، پسر، روح القدس.
    خداي پدر، اساسا با كار خلقت شناخته مي شود. خداي پسر عامل اصلي در نجات بشر به شمار مي رود و خداي روح القدس، ايمان داران را تقديس مي كند.(3)
    پدر، پسر و روح القدس سه شخصيت در يك وجود مجرد مي باشد كه در ازليت متساوي و برابر است و تثليث را در دين مسيح تشكيل مي دهد. (4)
    1- اقنوم يك كلمه سرياني به معناي شخص يا اصل است و جمع آن اقانيم مي باشد.
    2- علي اصغر حكمت، تاريخ اديان، بي جا، بي نا، 1371، ص.229
    3- سارو خاچيگي، اصول مسيحيت، چاپ دوم، بي جا، حيات ابدي، 1982، ص .35
    4- تاريخ مختصر اديان بزرگ، پيشين، ص .437
    ویرایش توسط dindar : ۱۳۸۷/۰۴/۱۵ در ساعت ۰۸:۲۵

شروع کننده موضوع

نوشته
    1,799
    مورد تشکر
    3,021 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    18

نقل قول نوشته اصلی توسط dindar نمایش پست
    يكي از مهم ترين اصول اعتقادي مسيحيت اصل «تثليث» يا «اقانيم(1) ثلاثه» است. نام ديگر اين اصل «ثالوث» مي باشد و معناي آن چنين است: «اقرار كند به الوهيت پدر (رب اعلي) و الوهيت پسر (عيسي بن مريم) و الوهيت روح القدس. عيسي كه در اين ثالوث، اقنوم دوم است، همان ذات الهي مي باشد كه از ازل در پيكر بشريت ظاهر شده و در رحم مريم عذراء جسميت يافته است.»(2)
    نقل قول نوشته اصلی توسط dindar نمایش پست
    به بيان ديگر تثليث عبارت است از: پدر، پسر، روح القدس.
    خداي پدر، اساسا با كار خلقت شناخته مي شود. خداي پسر عامل اصلي در نجات بشر به شمار مي رود و خداي روح القدس، ايمان داران را تقديس مي كند.(3)
    پدر، پسر و روح القدس سه شخصيت در يك وجود مجرد مي باشد كه در ازليت متساوي و برابر است و تثليث را در دين مسيح تشكيل مي دهد. (4)
    1- اقنوم يك كلمه سرياني به معناي شخص يا اصل است و جمع آن اقانيم مي باشد.
    2- علي اصغر حكمت، تاريخ اديان، بي جا، بي نا، 1371، ص.229
    3- سارو خاچيگي، اصول مسيحيت، چاپ دوم، بي جا، حيات ابدي، 1982، ص .35
    4- تاريخ مختصر اديان بزرگ، پيشين، ص .437

بنام خدا
    سلام جناب دیندار گرامی
    متا سفانه مسیحیت امروز مملو از تحریفاتی است که حتی با دعوت پیامبر بزرگ الهی حضرت عیسی مسیح نیز در تضاد است .موضوع تثلیث یکی از صد ها انحرافی است که در دین مسیحیت بعد از حضرت عیسی مسیح (ع) روی داده است.

4. تشکرها 4

نوشته
    1,251
    مورد تشکر
    2,255 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    10

آیا مسیح پسر خداست؟

قرآن كریم حضرت عیسى را بشری مى‏داند كه از طریق اعجاز و بدون پدر از مریم به وجود آمده و به عنوان پیامبر و براى ارشاد مردم مبعوث شده است و مانند سایر پیامبران با خداوند جهان در ارتباط بوده، حقایقی دریافت مى‏كرده و به مردم ابلاغ مى‏نموده است. نه خدا بوده نه پسر خدا، بلكه بنده خدا بوده است و اگر در انجیل گاهى به عنوان پسر معرفى شده باید به صورت تشریفات توجیه‏شود. و اگر كلمه به او اطلاق شده، بدین جهت است كه بدون وجود پدر و به وسیله كلمه (كـُن) تكوینى به وجود آمده است. قرآن عقیده به تثلیث را شرك و كفر مى‏داند و خود عیسى نیز از آن تبرّى مى‏جسته است.

لقد كفر الذین قالوا إن الله هو المسیح ابن مریم و قال المسیح یا بنى إسرائیل اعبدوا الله ربى و ربكم إنه من یشرك بالله فقد حرم الله علیه الجنة و مأواه النار و ما للظالمین من أنصار*لقد كفر الذین قالوا إن الله ثالث ثلاثة و ما من إله إلا اله واحد (1) ؛

كسانى كه گفتند: «خدا همان مسیح پسر مریم است كافر شدند.» مسیح مى‏گفت: «اى بنى اسرائیل، خدا را كه پروردگار من و شماست بپرستید. هر كس كه به خدا شرك آورد بهشت بر او حرام است و جایگاهش دوزخ است، و ستمكاران یاورى ندارند.» كسانى كه گفتند خدا سومین شخص تثلیث است كافر شدند. خدایى جز خداى یگانه وجود ندارد.

و إذ قال الله یا عیسى ابن مریم أأنت قلت للناس اتخذونى و أمى إلهین من دون الله قال سبحانك ما یكون لى أن أقول ما لیس لى بحق إن كنت قلته فقد علمته تعلم ما فى نفسى و لا أعلم ما فى نفسك إنك أنت علام الغیوب*ما قلت لهم إلا ما أمرتنى به أن اعبدو الله ربى و ربكم (2) ؛

یاد كن هنگامى را كه خدا گفت: «اى عیسى پسر مریم! آیا تو به مردم گفتى: «من و مادرم را، به جاى خدا، خدا بگیرید ؟» عیسى گفت: «خدایا تو منزه هستى. مرا نرسد كه در باره خودم چیزى بگویم كه حقم نیست. اگر آن را گفته بودم تو مى‏دانستى. آنچه را در دل دارم تو مى‏دانى ولى آنچه را در ذات توست من نمى‏دانم. همانا كه تو داناى رازهاى نهانى. جز آنچه را تو به من‏ امر كردى چیزى به آنان نگفتم. به آنان گفتم: خدا را كه پروردگار من و شما است پرستش كنید.»

1.مائده (5) آیات 72 ـ .73 2.مائده (5) آیات 116 ـ .117

عیسى خود را بنده خدا و پیامبر معرفى مى‏كرد:

قال إنى عبد الله اتانى الكتاب و جعلنى نبیا؛

عیسى گفت: «من بنده خدا هستم، به من كتاب داده و مرا پیامبر قرار داده است.»
    زخون هر شهيدي لاله اي رست** مبادا روي لاله پا گذاريم

نوشته
    234
    مورد تشکر
    31 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

تثلیث در عهد جدید وقدیم

تثلیث . در عهد قدیم و جدید
    در عهد عتیق
    نکته : در عهد عتیق که مفهوم تثلیث روشن نشده بود اما رویدادهایی اتفاق می افتاد که برای یهودیان سوال انگیز بود ؛ رویدادهایی که یک انسان به انبیاء یا افراد برگزیده وارد میشد وکاری میکرد که آنها یقین کنند آن انسان خداست! علمای یهود برای توجیه آنرا فرشته خاص خدا میدانستند البته نه مثل فرشتگان دیگر بلکه فرشته ای که مظهر خاص خدا بود و میشد اوراخدا نامید.
    درباره یعقوب مردی بدون مقدمه میاید وبا او کشتی میگیرد. پیش از طلوع آفتاب آن مرد قصد رفتن میکند اما یعقوب میگوید تا مرا برکت ندهی تو را رها نکنم. .آن مرد یعقوب را برکت میدهد ونام او را به اسرائیل تغییر میدهد . یعقوب میگوید ( خدا را روبرو دیدم وجانم رستگار شد ) پیدایش 32
    سالها بعد در کنعان زن نازایی با یک مرد مواجه میشود و مرد به او نوید تولد پسری میدهد که برگزیده خداست . شوهر زن از آنمرد اسمش را میپرسد . مرد میگوید چرا سوال میکنی چرا که نام من عجیب است
    شوهر برای سپاسگذاری به خدا قربانی میکند اما ناگهان آن مرد در میان دود وآتش قربانی به آسمان بالا میرود . زن وشوهر وحشت میکنند و مرد میگوید (البته خواهیم مرد زیرا خدا را دیدیم ! ) آنها فرزندشان را سامسون نامیدند . همان قهرمان معروف

اشعیاء نبی : پسری به ما بخشیده خواهد شد که سلطنت بر دوش او خواهد بودو اسم او عجیب ومشیر وخدای قدیر وپدر سرمدی و سرور سلامتی خوانده خواهد شد ( اشعیاء 9 : 6 ) اشعیا در این آیه میگوید : این پسر پادشاه بوده ، نامش نیز خدای قدرتمند خوانده خواهد شد،و او پدر سرمدی است یعنی منشاء ابدیت . تمام این صفات مخصوص خداست که به یک انسان نسبت داده شده است.

در عهد جدید
    اول : فرشته ای بر یوسف نامزد مریم در خواب میگوید مریم پسری خواهد زایید که همان نجات دهنده است که اشعیاء درباره اش پیشگویی کرده و گفته نامش امنوئیل است ( امانوئیل یعنی خدا با ماست ) ( اشعیاء 7 ) (متی1) در واقع لقب عیسی امانوئیل بود یعنی خدایی که با انسانها ودر میان انسانهاست
    همین عیسی خود را پسر خدا و مساوی با خدا میخواند : چند نمونه :
    روزی عیسی در روز شنبه بیماری را شفا داد ( شنبه برای یهود بسیار بسیار مقدس است و در آنروز هیچکاری نمیکنند ) کاهنان اعتراض کردند . عیسی فرمود ( پدر من تاکنون کار میکند ومن نیز کار میکنم ) یهودیان قصد قتل او کردند زیرا علاوه بر شکستن سبت خدا را پدر و مساوی خود میخواند ( یوحنا 5 )

در مباحثه با سران مذهبی یهود عیسی فرمود ( من وپدر یک هستیم ) یهودیان میخواستند اورا سنگسار کنند . عیسی فرمود در برابر کدام کار ؟ گفتند بخاطر کفری که گفتی !!! زیرا تو انسان هستی وخود را خدا میدانی( یوحنا10 )

عیسی به شاگردانش فرمود ( من راه راستی وحیات هستم . هیچکس جز به وسیله من نزد پدر نمی آید اگر مرا میشناختید پدر مرا می شناختید و بعد از این او را میشناسید و او را دیده اید ) فیلیپس گفت : ای آقا . پدر را به ما نشان بده . عیسی فرمود : ( در این مدت با شما بوده ام . آیا مرا نشناختید ؟ کسی که مرا دید پدر را دیده است پس چگونه میگویی پدر را به ما نشان بده ) (یوحنا 14 )

این بحث ادامه دارد

نوشته
    711
    مورد تشکر
    1,437 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    2
    آپلود
    0
    گالری
    0

جناب مهاجر

واژه تثلیث را از کجای کتاب مقدس آورده اید؟ این واژه در کتاب مقدس شما موجود نیست . شما که از تثلیث دفاع می کنید و تثلیث از ریشه های اعتقادی شماست ، بفرمایید در کجای کتاب مقدس این واژه آمده است ؟ چطور حتی یک مرتبه هم این واژه در سرتاسر تنها کتاب آسماني شما ذکر نشده است ؟

8. تشکرها 2

نوشته
    234
    مورد تشکر
    31 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

درود بر شما بچه خوب و باحال پس رفته همه امتها را شاگرد سازید و ایشان را به اسم اب، ابن و روح القدس تعمید دهید ( متی 28 ) روح القدس آشکارا خدا خوانده شده ( اول قرنتیان 3 : 18 ) هر کفری از انسان بخشوده میشود جز کفر به روح القدس ( متی 12 ) روح القدس از همه چیز با خبر است حتی نهانی ترین اسرار ( اول قرنت : 2 : 10 - 11 )روح القدس در مقام خدا در همه جا حضور دارد ( مزمور 139 ) در مورد اب و ابن هم در بالا چند نمونه آورده امخب ! شما فرمودید که تثلیث باید در کتاب مقدس باشد من هم آوردم. حالا نوبت شماست : بفرمایید امام علی و امامان بعد در کجای قرآن اسمشان است . ( من هیچ تاویل وتفسیر و ..... نکرده ام . صریحا آیه آوردم . شما هم بیاورید بدون تاویل

نوشته
    711
    مورد تشکر
    1,437 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    2
    آپلود
    0
    گالری
    0

معلوم است کتاب را هرگز نخوانده ای تنها آنچه شنیده ای میگویی !!! و انها هم از دیگری شنیده اند !!! و.....

كم لطفي فرموديد. ولي مهم نيست. شما كه كتاب را خوانده ايد دست ما را هم بگيريد. آدرس بدهيد برويم بخوانيم و ببينيم در كجاي كتاب مقدس واژه تثليث آمده است .

نقل قول نوشته اصلی توسط mohajer نمایش پست
    درود بر شما بچه خوب و باحال پس رفته همه امتها را شاگرد سازید و ایشان را به اسم اب، ابن و روح القدس تعمید دهید ( متی 28 ) روح القدس آشکارا خدا خوانده شده ( اول قرنتیان 3 : 18 ) هر کفری از انسان بخشوده میشود جز کفر به روح القدس ( متی 12 ) روح القدس از همه چیز با خبر است حتی نهانی ترین اسرار ( اول قرنت : 2 : 10 - 11 )روح القدس در مقام خدا در همه جا حضور دارد ( مزمور 139 ) در مورد اب و ابن هم در بالا چند نمونه آورده امخب ! شما فرمودید که تثلیث باید در کتاب مقدس باشد من هم آوردم. حالا نوبت شماست : بفرمایید امام علی و امامان بعد در کجای قرآن اسمشان است . ( من هیچ تاویل وتفسیر و ..... نکرده ام . صریحا آیه آوردم . شما هم بیاورید بدون تاویل
    همچنين درود خداوندگار ما بر شما دوست خوبم

دوست عزيز

آيا صرف در كنار هم آوردن سه اسم به معناي تثليث است؟‌

گويا شما به سوال من دقت كافي نداشتيد. من پرسيدم واژه تثليث در كجاي كتاب مقدس آمده است ؟ از اب و ابن و روح القدس نپرسيدم. در مورد اين سه واژه اطلاعات كافي وجود دارد كه نوبت به آنها هم خواهد رسيد. شما بي زحمت ابتدا اين سوال را پاسخ دهيد.

در مورد سوالي كه در پايان پاسختان پرسيديد ،‌ من كاري به شيعيان ندارم كه چه پاسخي در اين باره دارند. بنده در مقام يك مسلمان به معناي اعم، يا مثلا در مقام يك آگنوستيكيست يا حتي يك مسيحي شاهد يهوه از شما مي پرسم . واژه تثليث در كجاي كتاب مقدس آمده است؟

ویرایش توسط بچه با حال : ۱۳۸۷/۰۴/۱۵ در ساعت ۲۰:۵۱

11. تشکر

نوشته
    234
    مورد تشکر
    31 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

متاسفانه شما معنای تثلیث را نمیدانید . تثلیث به غیر از این سه اسم که نیست . گواهان یهوه را من هیچکاری ندارم آنها از ما جدایند
    تثلیث از کلمه عربی ثلاثه به معنی سه می آید .پس تثلیث یعنی ( سه بخش کردن ....... قائل به سه گانگی در الوهیت شدن ) ( فرهنگ معین )
    تثلیث : یعنی ( 1- خدایی نیست جز یکی – 2- پدر ، پسر وروح القدس هر یک بطور کامل و ابدی خداست 3 – پدر؛ پسر وروح القدس هر یک شخص متمایزی میباشد (نقل از دیکشنری که قابل دسترسی برای شما نیست )
    عجله نکن اما اما اما خدای تثلیث قابل تجزیه نیست یعنی نمیتوان گفت که خدای پدر یک سوم تمامیت خداست وخدای پسرنیز یک سوم و روح القدس هم یک سوم
    این ساده ترین تعریف است . تعاریف فنی تری هم هست که لازم نیست برای اینجا

نوشته
    378
    مورد تشکر
    372 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    0

در همان زمانی که مسیحیت دین رسمی روم شد کشیشی به نام اریوس با مسئله ی تثلیث مخالفت کرد وگفت.
    خداوند از آفرينش كاملا جدا است ، بنابراين ممكن نيست مسيح را كه به زمين آمده و مانند انسان متولد شده ، با خدائى كه نمى شود او را شناخت يكى بدانيم . فاصله بين انسان و آفريدگار، بين عيسى پسر خدا و خدا نيز وجود دارد. پدر، پسر را توليد نمود، يعنى پيش ‍ از اين هر چيز، پسر از پدر از نيستى به هستى آمد. در اين صورت پسر كه عيسى باشد، مخلوق است و از ذات خود پدر نيست . و به تمام معنا وى را خدا نتوان خواند.
    به خاطر همین اریوس از کلیسا اخراج شد.
    ویرایش توسط سرباز اسلام : ۱۳۸۷/۰۴/۱۵ در ساعت ۲۲:۳۷

صفحه 1 از 20 12311 ... آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری