-
۱۳۸۷/۰۴/۱۵, ۱۰:۳۵ #1
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۷
- نوشته
- 205
- مورد تشکر
- 374 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
تنها در آشپزخانه
تنها در آشپزخانه
آشپزخانه مكانی است كه در آن آشپزی میكنیم. با این حال مسیر كوچكی كه در وسط اغلب آشپزخانهها وجود دارد، یادآور این موضوع است كه آشپزخانه فضایی فراتر از محل طبخ غذاست. مطبخهای سنتی امروزه تبدیل به فضاهای زنده و پرشور شده است...
سالها پیش وقتی هنوز فضایی در خانهها به نام آشپزخانه وجود نداشت، غذا در فضایی باز روی آتش آماده میشد. بعدها این آتش را به وسط كلبهها انتقال دادند و از آنجا كه در فصل سرما این آتش هم تنها گرمابخش خانه بود و هم وسیله طبخ غذا، تمامی اهل خانه برای ساعتی هم كه شده دور تا دور آن جمع میشدند و گفتگو میكردند. با پیدایش خانه سنگی، این آتشهای روباز تبدیل به كوره شد، كمی بعد مكانهایی به نام آشپزخانه به وجود آمد. در قدیم آشپزخانه و سالن غذاخوری از هم جدا بودند ولی با این حال از جمله مهمترین فضاهای خانه شمرده میشدند چون تنها مكانهایی بودند كه تمامی اعضای خانواده در ساعتی معین در آن جمع میشدند.
● آشپز و آشپزخانه
در خانههای قدیمی به طور معمول آشپزخانه فضایی جدا از اتاقها و بسیار بزرگ بود اما امروزه در خانههای مدرن، آشپزخانه دیگر فضایی دور از دید مهمانها نیست بلكه تقریبا تبدیل به مركز و محور خانهها شده است. امروز دیگر آتش را در محفظهای فرورفته در داخل دیوارها نمیسازند بلكه گاز به مكانی در وسط آشپزخانه انتقال یافته است.
به این ترتیب آشپز به راحتی با تمامی افراد خانه ارتباط برقرار میكند و در عین حال كه مهمانها در اتاق پذیرایی استراحت میكنند، وی در آشپزخانهای كه به اصطلاح امروزی به آن اوپن میگویند، آشپزی میكند. آشپز در آشپزخانههای مدرن قرن ۲۱نهتنها تمامی خانه بلكه بیرون را هم میتواند ببیند. در بیشتر ساختمانهای نوساز، از آشپزخانه و سالن غذاخوری پنجرهای به سمت بیرون باز شده تا آشپز یا دیگر اعضای خانواده بتوانند با محیط بیرون ارتباط برقرار كنند.
● زیبایی در كنار كارآمدی
بیشتر اوقات ما تلاش میكنیم تا فضایی كه در آن زندگی میكنیم، بهخصوص فضاهایی كه مدت بیشتری را در آنها میگذرانیم، طوری باشد كه علاوه بر زیبایی و كارآمدی، خستهكننده نباشند. آشپزخانه از جمله همین فضاها است.
از آنجایی كه در خانههای امروزی، آشپزخانه در دیدرس كامل است باید كاملا زیبا باشد، استفاده از اینوكس یا فلزهای اكسید نشدنی همچنان ازجمله پرطرفدارترین موادی است كه در ساخت دكور آشپزخانهها به كار میرود. گاهی رنگ به كار رفته در آشپزخانه كاملا متضاد با رنگ دیگر اتاقها است.
امروز دیگر افراد تنها به كارآمدبودن لوازم گازی و برقی داخل آشپزخانه فكر نمیكنند، زیبایی این وسایل نیز برای همگان ملاك است.
كارآمد بودن ابزار یعنی سازگاری آنها با امكانات انسانی. از آنجایی كه در عصر مدرن، وقت بخشی از سرمایه انسانها است، افراد به ابزاری توجه میكنند كه بتواند سریع و راحت نیاز آنها را برطرف كند.
● فضا در آشپزخانه مدرن
آشپزخانههای مدرن بهطور معمول دارای سه فضا هستند:
ـ فضای پختوپز: فضای پخته و پز به دو بخش آشپزخانه كثیف و تمیز تقسیم میشود. بهطور معمول آشپزخانه تمیز جلوی دید و كثیف در جایی دور از دیدرس قرار گرفته است. آشپزخانه تمیز فضای كوچكی است كه بیشتر برای تامین غذاهای آماده، چای و قهوه به كار میرود. آشپزخانه كثیف نیز مكانی برای پخت و پزهای طولانیتر و شست و شوی ظروف است.
ـ لاندری یا رختشویخانه: لاندری فضایی برای جادادن ماشین لباسشویی، لباسهای چرك و حتی ماشین ظرفشویی است.
ـ انبار كوچك: انبار نیز فضای كوچكی برای جادادن مواد فاسدنشدنی است كه البته در بسیاری خانهها لاندری و انبار یكی میشود.
از نظر نورپردازی، آشپزخانه باید دارای نور طبیعی باشد. از نور سقفی برای تامین روشنایی عمومی و از نورهای مصنوعی برای ایجاد توجه در قسمتهایی خاص مثل كانتر یا اوپن میتوان استفاده كرد. توصیه میشود رنگ چراغها؛ كابینتها و رنگ كف با هم همخوانی داشته باشد تا یك تركیب مكمل رنگی ایجاد شود.
نكته مهم دیگر درباره كف آشپزخانههاست كه امروزه اغلب از سرامیك است. سرامیك كفپوش مناسبی برای كف آشپزخانهها نیست. مناسبترین كفپوش روكشهای PVC است كه به وفور با رنگهای زیبا در بازار یافت میشود. این روكشها سطح اصطكاك بیشتری دارند و مثل سرامیك لیز نیستند و به راحتی نیز تمیز میشوند.
-
-
۱۳۸۷/۰۴/۱۵, ۱۰:۴۵ #2
به نام خدا
سلام
ببینم به جز اشپزی دیگه چه کار هائی در اشپز خانه میتوان انجام داد؟
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۴/۱۵, ۱۲:۵۶ #3
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۷
- نوشته
- 205
- مورد تشکر
- 374 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سلام عليكم
بازم مفهوم نبود!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟
من فكر مي كنم توضيحات جامع و كاملي ارائه دادم .
البته لازم بذكر است كه نكته اي رو هم يادآور شوم كه در
آشپزخانه علاوه بر موارد مذكور با چاقو گوشت هم خرد مي كنند.
ویرایش توسط مليكا : ۱۳۸۷/۰۴/۱۵ در ساعت ۱۴:۰۷
-
-
۱۳۸۷/۰۴/۱۵, ۱۳:۰۹ #4
به نام خدا
سلام
بله توضیحات شما جامع ومفهوم بود من بجز اشپزی رو پرسیدم اخه میگن اشپز خانه محل اسراره
-
۱۳۸۷/۰۴/۱۵, ۱۳:۱۶ #5
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۷
- نوشته
- 1,245
- مورد تشکر
- 1,620 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
در آشپز خانه به جز آشپزی می توان به قابلمه ها سرك كشيد و غذا نوش جان كرد!
-
۱۳۸۷/۰۴/۱۵, ۱۳:۲۴ #6
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۷
- نوشته
- 205
- مورد تشکر
- 374 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
در آشپزخانه ميتوان غذاهاي خوشمزه اي مثل فسنجان را درست كرد
مواد لازم:
یك عدد نیم كیلو
مرغ متوسط یا گوشت چرخ كرده
300 گرم
مغز گردوی چرخ شده
یك فنجان
پیاز رنده شده
4 قاشق سوپخوری
رب انار
2 قاشق سوپخوری
شكر
به قدر كافی
نمك
طرز تهیه:
مرغ را پاك كرده، چند قسمت می كنیم ( اگر گوشت چرخ كرده بود، آن رابه صورت گلوله های كوچك در می آوریم و به همان روش گوشت مرغ عمل می كنیم). با یك یا دو قاشق روغن آن را سرخ كرده و كنار می گذاریم. بعد پیاز را در روغن كمی تفت می دهیم. سپس گردو را اضافه كرده و با پیاز تفت می دهیم و می گذاریم همراه 3 لیوان آب با حرارت ملایم، بپزد. بعد مرغ را اضافه می كنیم تا مرغ و گردو با هم بپزند. رب انار، شكر و نمك را به خورش می افزائیم، تا خورش كاملاً به روغن بیفتد( جا بیفتد). برای اینكه خورش خوش رنگ شود می توان یك قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی به آن افزود.
یادآوری: در صورتی كه گوشت مرغ زودتر بپزد، می توان مرغ را از خورش خارج كرد تا با شعله ملایم كاملاً بپزد و جا بیفتد( كم آب شود). در این صورت خورش خوشمزه ای خواهد شد.
در شمال ایران برای بهتر جا افتادن خورش، از شب قبل، گردو را به مدت چند ساعت با حرارت ملایم در آب می پزند و هر نیم ساعت، یك استكان آب خنك به آن اضافه می كنند. روز بعد بقیه مواد را به آن می افزایند.شما هم می توانید برای داشتن خورشتی لذیذتر این كار را انجام دهید.
اين يكي از اسرار آشپزخانه كه فاش شد.
ویرایش توسط مليكا : ۱۳۸۷/۰۴/۱۵ در ساعت ۱۳:۲۶
-
-
۱۳۸۷/۰۴/۱۵, ۱۹:۵۶ #7
میگن زنا با اشپز خانه سر و سر دارند
-
۱۳۸۷/۰۴/۱۵, ۲۱:۱۱ #8
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 5,435
- مورد تشکر
- 4,566 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
27
آشپزخونه یکی از قسمت های مهم زندگیه!
قسمتی که خانوم خونه یکی دیگه از هنرهای بی بدیل خودش رو به معرض نمایش می ذاره و با این کار شوهرش رو عاشق تر از پیش میکنه!
هیچ وقت آشپزخونه،اهمیت و ضرورت ، و هن زن رو دست کم نگیرید!
دست به دست من بده
پا به پای من بیا
نگو امروز مال ما
بگو فردا رو میخوام
به لطف الهی فردا از آن ماست....
-
-
۱۳۸۷/۰۴/۱۵, ۲۲:۴۸ #9
ببخشیدا ولی در آشپز خانه یک کفگیر داغ داغ داغهم وجود دارد که هر کی خواست به غذا ناخنک بزنه محکم روی انگشتان دستش کوبیده می شود
درسته ولی قرار نیست سر و سرش رو از زیر زبون بانوان بکشید بیرون ، اگه قرار بود عمومی گفته بشه که دیگه نمی شد اسمشو گذاشت سر یا راز
ویرایش توسط sara.m : ۱۳۸۷/۰۴/۱۵ در ساعت ۲۲:۴۹
مهدیا کعبه شد از تاب تو بی تاب بتاب
-
-
۱۳۸۷/۰۴/۱۵, ۲۲:۵۶ #10
آشپز خانه قلب خونه هستش ، اصلا من می گم باید زیباتر از همه قسمتهای خونه باشه چون آدم همش دوست داره بره توش هی غذا بخوره ، هی بازم غذا بخوره، خلاصه خیلی کیف می ده
جناب ملیکا یه سوال فنی
این فسنجونی که دستور پختشو دادید ترش بود یا شیرین ؟
ویرایش توسط sara.m : ۱۳۸۷/۰۴/۱۵ در ساعت ۲۲:۵۹
مهدیا کعبه شد از تاب تو بی تاب بتاب
-
تشکر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری