جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: آيا زمان و مكان معاد و حشر همه امت ها مسلمان و مسيحي و يهودي و ... يكي است؟
-
۱۳۸۵/۰۸/۳۰, ۰۵:۵۶ #1
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۶
- نوشته
- 711
- مورد تشکر
- 1,437 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 2
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
آيا زمان و مكان معاد و حشر همه امت ها مسلمان و مسيحي و يهودي و ... يكي است؟
آيا زمان و مكان معاد و حشر همه امت ها مسلمان و مسيحي و يهودي و ... يكي است؟
-
تشکر
-
۱۳۸۵/۰۸/۳۰, ۰۵:۵۸ #2
پاسخ :
بلى ، از آياتِ قرآن استفاده مى شود كه همه انسان ها در روز محشر ، در يك صف نزد پروردگار برانگيخته مى شوند . «وَ حَشَرْنَـهُمْ فَلَمْ نُغَادِرْ مِنْهُمْ أَحَدًا * وَ عُرِضُواْ عَلَى رَبِّكَ صَفًّا... ; (كهف ، 47ـ48) و همه آن ها (انسان ها) را برمى انگيزيم و احدى از ايشان را فرو گذار نخواهيم كرد» . جمله اول از آيه 47 تأكيدى است بر اين حقيقت كه «معاد» يك حكم عمومى و همگانى است و همه انسان ها از هر گروه و مسلكى كه باشند ، در يك زمان ، در قيامت حاضر خواهند شد و هيچ كس از آن مستثنا نخواهد بود . جمله دوّم در آيه 48 ممكن است اشاره به آن باشد كه هر گروهى از مردم كه عقيده واحد يا عمل مشابهى دارند ، در يك صف قرار مى گيرند ; و يا اين كه همه انسان ها بدون هيچ گونه تفاوت و امتيازى ، در يك صف واحد قرار خواهند گرفت .•
در سوره نبأ ، آيه 18 آمده است : «يَوْمَ يُنفَخُ فِى الصُّورِ فَتَأْتُونَ أَفْوَاجًا ; (نبأ ، 18) روزى كه در «صور» دميده مى شود و شما فوج فوج وارد محشر مى شويد» . اين آيه دلالت دارد بر اين كه مردم از هر گروه و امتى فوج فوج در روز قيامت وارد محشر مى شوند .
ر .ك : تفسير نمونه ، آية الله مكارم شيرازى و ديگران ، ج 13 ، ص 452
-
-
۱۳۸۶/۱۲/۲۶, ۰۶:۴۸ #3
راجع به معاد و توحید در یهودیت اطلاعات می خواستم.
ویرایش توسط saeed623 : ۱۳۸۶/۱۲/۲۶ در ساعت ۰۷:۲۷
-
-
۱۳۸۶/۱۲/۲۶, ۰۷:۳۳ #4
- تاریخ عضویت
مهر ۱۳۸۵
- نوشته
- 742
- مورد تشکر
- 1,784 پست
- حضور
- 9 روز 5 ساعت 34 دقیقه
- دریافت
- 21
- آپلود
- 0
- گالری
-
119
بسم الله الرحمن الرحيم
با سلام و آرزوي موفقيت
نخست لازم است واژه يهود را توضيح دهم
اين واژه نامى است كه قرآن مجيد بر تمام امت حضرت موسى اطلاق كرده است.•
اسراييل; اسراييل لقب يعقوب (فرزند اسحاق فرزند ابراهيم (على نبينا وآله وعليه السلام)) است و اسمى است كه در تورات به يعقوب پيغمبر داده است; به طور كلى بنى اسراييل كه بزرگ ترين و اصلى ترين شاخه قوم يهوداند، از نسل او هستند. بنى اسراييل دوازده گروه اند بر حسب دوازده فرزندى كه حضرت يعقوب داشت.
تاريخ اين ملت به چند دوره تقسيم مى شود: 1. از زمان حضرت ابراهيم (على نبينا وآله وعليه السلام) تا ظهور حضرت موسى (على نبينا وآله وعليه السلام)، در اين دوره تا قبل از حضرت يعقوب اين امت معروف به عبرانيان بود پس از حضرت يعقوب (على نبينا وآله وعليه السلام) اين امت معروف به بنى اسراييل شد. 2. پس از ظهور حضرت موسى تا تشكيل سلطنت بنى اسراييل به وسيله طالوت و حضرت داوود. 3. از تشكيل سلطنت بنى اسراييل تا بازگشت از اسارت بابل; پس از سلطنت حضرت طالوت، داوود، سليمان، فردى به نام «رحبعام» به سلطنت رسيد. ده گروه سلطنت او را نپذيرفتند و مملكت ديگرى به نام اسراييل تشكيل دادند و دو گروه تحت حكومت او باقى ماندند و كشور ايشان سرزمين «يهودا» ناميده شد.
مورخان مى گويند مردم «يهودا» بيشتر از گروه ديگر پرستش خدا را حفظ كردند و كمتر بت پرستيدند. از اين رو نام يهود براى تمام امت حضرت موسى كه مردم را به پرستش خدا دعوت كرده بود باقى ماند.•
از مطالب بالا معلوم مى شود كه از نظر دينى به پيروان حضرت موسى كليمى و يهودى مى گويند; ولى از نظر تاريخى اطلاق يهود بعد از سلطنت «يهودا» رواج پيدا كرد. در ضمن دليل اين كه چرا يهوديان را بنى اسراييل مى گويند نيز روشن شد; چرا كه اصل و نسب اين قوم به حضرت يعقوب كه ملقب به اسراييل بودند بر مى گردد.
البته همان طور كه اشاره شد قرآن مجيد واژه يهود را بر تمام امت حضرت موسى (على نبينا وآله وعليه السلام) اطلاق كرده اند و در عرف قرآن معمولا مراد از بنى اسراييل، يهود قديم و مراد از يهود، يهوديان معاصر با پيامبر(صلى الله عليه وآله وسلم) و ساكن در مدينه و اطراف آن مى باشند.
بنابراين يهود هم مثل ساير اديان ابراهيمي به معاد و توحيد معتقد بودند
1. اعلام قرآن، محمد خزائلى، ص 690، اميركبير.
1. ر.ك: اعلام قرآن، دكتر خزائلى، واژه يهود، اسراييل.
-
-
۱۳۸۶/۱۲/۲۶, ۰۸:۳۱ #5
یه سری منابع اینجا معرفی کرده:
http://farsi.islamquest.net/QuestionArchive/1917.ASPX
اینم متنش:
آيا اهل كتاب به جسماني بودن معاد معتقد هستند يا خير؟ لطفا در این زمینه چند کتاب نیز معرفی کنید.
برای روشن شدن پاسخ توجه به چند نکته ضروری است:
1. در تعالیم اهل کتاب (اعم از یهود، مسیحیت و زرتشت) بحثی با عنوان معاد جسمانی مطرح نشده است بنابراین آنچه که در این باره بیان می کنیم، برداشت های است که در متون دینی اهل کتاب در بارۀ اصل اعتقاد به معاد آمده است.
2. در اين نوشتار سعي شده از نوشته هاي موجود اهل کتاب برای بیان عقايدشان استفاده شود؛ هرچند از نظر ما چون همۀ پيامبران الاهي از طرف خداي واحد مبعوث شدند، از يك دين تبليغ مي كردند و اگر اختلافي بود در اجمال و تفصيل بود اما در حقيقتِ دين از جمله در توحيد و معاد اختلافي نبوده است، اختلافات موجود ناشي از تحريفاتي است كه دامنگير بعضي از اديان شده است.
3. برای بیان اعتقاد اهل کتاب در بارۀ جسمانی بودن معاد به بیان دیدگاه های سه دین یعنی زرتشت، یهود و مسیحیت می پردازیم:
الف. اعتقاد زرتشتیان در بارۀ معاد جسمانی
در كتاب گات ها كه منسوب به خود زرتشت است، تعاليمي وجود دارد که می توان از آن اعتقاد به معاد جسمانی را استنباط کرد مانند این که، انسان پس از مرگ از پل چينود [پلي كه گناهكاران نمي توانند از آن بگذرند] عبور می كند، سرانجام نيكان، بهشت و سرانجام بدكاران دوزخ خواهد بود.
نويسنده زرتشتي معاصر نیز جاودانگي روان و بقاي انسان پس از مرگ، پاداش كارهاي نيك و مجازات اعمال زشت، در بهشت و دوزخ و رستاخيز را از پايه ها و بنياد دين زرتشت بر مي شمارد.
ب) اعتقاد یهودیان در بارۀ معاد جسمانی
در نظر یهودیان اعتقاد به رستاخيز يكي از اصول دين و ايمان است، و انكار آن گناه بزرگ محسوب مي شود. اما در بارۀجسماني يا روحاني بودن معاد در نظر یهودباید گفت از ظاهر مجموع گفتارشان چنین به دست می آید که یهودیان معتقد به معاد جسمانی نیستند. آنان می گویند: معاد در ابتدا جسماني است ولي بعد از 12 ماه جسم از بين مي رود و روح باقي مي ماند.
ج)اعتقاد مسيحيان در بارۀ معاد جسمانی
از مجموع آنچه در اناجیل آمده می توان گفت مسیحیان نیز معتقد به معاد هستند، و ظاهر عبارات با معاد جسماني سازگار است.
برای روشن شدن پاسخ توجه به چند نکته ضروری است:
1. در تعالیم اهل کتاب(اعم از یهود، مسیحیت و زرتشت) بحثی با عنوان معاد جسمانی مطرح نشده است بنابراین آنچه که در این باره بیان می کنیم، برداشت های است که در متون دینی اهل کتاب در بارۀ اصل اعتقاد به معاد آمده است.
2. در اين نوشتار سعي شده از نوشته هاي موجود اهل کتاب برای بیان عقايدشان استفاده شود؛ هرچند از نظر ما چون همه پيامبران الاهي از طرف خداي واحد مبعوث شدند، از يك دين تبليغ مي كردند و اگر اختلافي بود در اجمال و تفصيل بود اما در حقيقتِ دين از جمله در توحيد و معاد اختلافي نبوده است، اختلافات موجود ناشي از تحريفاتي است كه دامنگير بعضي از اديان شده است.
3. برای بیان اعتقاد اهل کتاب در بارۀ جسمانی بودن معاد به بیان دیدگاه های سه دین؛ یعنی زرتشت، یهود و مسیحیت می پردازیم:
الف. اعتقاد زرتشتیان در بارۀ معاد جسمانی
در كتاب گات ها كه منسوب به خود زرتشت است، تعاليمي وجود دارد كه با تعاليم بخش هاي اوستا متفاوت است. یکی از اصول اين تعاليم كه "دين زرتشتي متقدم" يا" اوليه" خوانده مي شود عبارت است از[1]: انسان پس از مرگ از پل چينود (گزينش) عبور كند؛ پلي كه گناهكاران نمي توانند از آن بگذرند، سرانجام نيكان، بهشت و سرانجام بدكاران دوزخ خواهد بود[2].
نويسندۀ زرتشتي معاصر نیز جاودانگي روان و بقاي انسان پس از مرگ، پاداش كارهاي نيك و مجازات اعمال زشت،در بهشت و دوزخ و رستاخيز را از پايه ها و بنياد دين زرتشت بر مي شمارد.
بهرحال از عبارت «عبور از پل چينود» شاید بتوان اعتقاد به معاد جسمانی را به زرتشت نسبت داد.
ب. اعتقاد یهودیان در بارۀ معاد جسمانی
در بیان اعتقادات یهودیان در مورد معاد جسمانی چند نکته باید بررسی شود:
اول: اختلاف فرقه های یهود در مسئلۀ معاد
در برخی از منابع چنین آمده که فرقۀ صدوقيان فقط 5 سفر اول تورات را قبول داشتند در نتيجه معاد را (كه ظاهرا در بخش های بعدی عهد قدیم آمده) قبول نداشتند. شومروني ها يا سامره اي ها هم منكر اعتقاد به رستاخيز مردگان بودند و مي گفتند: در تورات دليلي بر رستاخيز مردگان نيست[3]. اما فريسيان که تمام كتب عهد قديم را قبول داشتند معتقد به معاد بودند[4].
البته لازم به ذکر است که امروزه فرقۀ صدوقیان و سامریان طرفدارانی ندارند.
دوم: اعتقاد یهودیان امروزی در بارۀ معاد
هرچند بعضي معتقدند كه در تورات (كنوني) به صراحت از معاد سخن نرفته و در پاسخ برخی از دانشمندان يهود که براي اثبات معاد در تورات به مواردي استناد کردند، می گویند: این موارد هرگز صراحتي در اين خصوص ندارد[5] و برخی نیز می گویند: هيچ قسمت از تورات نيست كه به اعتقاد رستاخيز دلالت نكند لكن ما صلاحيت نداريم كه آن را بدين معنا تفسير كنيم[6]. ولی از آنجا که منابع دینی یهود منحصر در تورات نیست باید گفت با توجه به منابع دیگر در نظر یهودیان اعتقاد به رستاخيز يكي از اصول دين و ايمان است، و انكار آن گناه بزرگ محسوب مي شود، كسي كه به رستاخيز معتقد نباشد و آن را انكار كند از رستاخيز سهمي نخواهد داشت و زنده نخواهد شد[7].
علماي يهود اعتقاد به رستاخيز را موضوع يكي از دعاهایي (بركات هجده گانه) كه بخش مهمي از نمازهاي روزانه است قرار داده اند و آن دعا چنين است: تو تا به ابد جبار هستي، اي خدا تو زنده كننده مردگان هستي... و اي پادشاهي كه مرگ و زندگي به دست تو است... و تو امين هستي كه مردگان را زنده مي كني، متبارك هستي تو اي خدايي كه مردگان را زنده مي كني[8].
معاد جسماني يا روحاني در نظر یهود
در بارۀجسماني يا روحاني بودن معاد در نظر یهودباید گفت از ظاهر مجموع گفتارشان چنین به دست می آید که یهودیان معتقد به معاد جسمانی نیستند. چون براساس منابع دینی یهودیان جسم و روح هر دو در محكمه عدل الاهي داوري مي شوند ولي خدا جسم را رها نموده و روح را مورد سرزنش و توبيخ قرار مي دهد. خداوند در جواب اعتراض روح مي گويد: جسم در دنيا به وجود آمده است و در آنجا موجودات خطا مي كنند ولي تو اهل جهان بالا هستي و در آنجا كسي مرتكب خطا نمي شود، به همين جهت من جسم را رها كرده و از تو مواخذه مي كنم[9].
یهودیان معتقدند طي دوازده ماه پس از مرگ،جسم وجود دارد و روح به بالا رفته و پايين مي آيد، پس از 12 ماه جسم از ميان رفته و روح به بالا صعود مي كند و ديگر پايين نمي آيد[10].
ج. اعتقاد مسيحيان در بارۀ معاد جسمانی
در بارۀ اعتقادات مسیحیت از چند طریق می توان اظهار نظر کرد:
1. به صورت کلی یعنی آنچه که در تورات آمده مورد اعتقاد مسیحیت نیز هست چون در كتاب مقدس از عيسي مسيح(ع) نقل شده است كه فرمود: فكر نكنيد كه من آمده ام تا تورات و نوشته هاي پيامبران را منسوخ كنم، نيامده ام تا منسوخ كنم بلكه آمده ام تا به كمال برسانم[11].
همانطور كه از اين فقره پيداست و در فقرات متعددي بيان شده حضرت عيسي نظام اعتقادي و عملي عهد قديم را مي پذيرد و بر آن صحه مي گذارد او بر پرستش خداي يگانه تأكيد مي كند و در باره معاد سخن مي راند[12].
البته این راه اولا: در صورتی در این عصر و زمان قابل استناد است که اثبات شود تورات فعلی همان تورات زمان حضرت عیسی(ع) است. ثانیا: همان گونه که گذشت استناد اعتقاد به معاد در تورات مشکوک است.ثالثا: با قطع نظر از دو اشکال قبلی نهایتا می توان معاد جسمانی را به مسیحیان نسبت داد.
2. موارد خاصی که در انجیل آمده است، بعض از آن موارد بدین قرار است:
الف. صدوقيان كه منكر قيامت هستند از حضرت عيسي(ع) در بارۀ ازدواج زني در قيامت كه در دنيا با هفت برادر (بعد از مرگ هر كدام) ازدواج نمود سؤال كردند ايشان فرمود: آيا گمراه نيستيد ... زيرا هنگامي كه از مردگان برخيزند نه نكاح مي كنند و نه منكوحه مي گردند... [13].
ب. در بارۀ مردم شرير كه بر او ازدحام كردند فرمود: ... ملكه جنوب در روز داوري با مردم اين فرقه بر خاسته بر ايشان حكم خواهد كرد...[14].
ج. وقتي كه چاشت يا شام دهي دوستان يا برادران يا خويشان يا همسايگان دولتمند خود را دعوت مكن مبادا ايشان نيز تو را بخوانند و تو را عوض داده شود بلكه چون ضيافت كني فقيران و لنگان و شلان و كوران را دعوت كن كه خجسته خواهي بود زيرا ندارند كه تو را عوض دهند و در قيامت عادلانه به تو جزا عطا خواهد شد[15].
در اين كلمات كه به طور آشكار به رستاخيز و داوري خداوند در آن روز سخن مي گويد اعتقاد به معاد به وضوح ديده مي شود.
از اسناد و شواهدي كه ذكر شد چنين نتيجه مي گيريم كه اعتقاد به معاد از مسلمات اديان الاهي و أهل كتاب است و ظاهر عبارات با معاد جسماني سازگار است. مگر يهوديان که معاد را در ابتدا جسماني مي دانند ولي معتقدند كه بعد از 12 ماه جسم از بين مي رود و روح باقي مي ماند.
برای اطلاع بیشتر به منابعی که نام آنها در پی نوشت آمده است مراجعه نمایید.
[1] اين تعاليم در شش اصل آمده که این نکته در اصل ششم بیان شده است.
[2]. اديان آسيايي ، ص 42و43 ، به نقل از سيري در اديان زنده جهان(غير اسلام) عبدالرحيم سليماني اردستاني، ص 112.
[3]. هفت اقليم اديان و مذاهب، جواد قاسمي قمي، فرجام شناسي يهود به روايت تلمود.
[4]. تاريخ يهود ج 2، ص 53-66، به نقل از سيري در اديان زنده جهان(غير اسلام) عبدالرحيم سليماني اردستاني، ص 6 18.
[5]. گنجينه اي از تلمود، ص 363، به نقل از سيري در اديان زنده جهان(غير اسلام) عبدالرحيم سليماني اردستاني، ص 158.
[6]. سيفره دواريم، 306، ص 131-الف، به نقل از هفت اقليم اديان و مذاهب، جواد قاسمي قمي، فرجام شناسي يهود به روايت تلمود.
[7]. سنهدرين، 95 الف، به نقل از:هفت اقليم اديان و مذاهب، جواد قاسمي قمي، فرجام شناسي يهود به روايت تلمود.
[8]. مشينا بر اخوت، 9: 5، هفت اقليم اديان و مذاهب، جواد قاسمي قمي، فرجام شناسي يهود به روايت تلمود ص 16.
[9]. ويقراريا، 4:5، به نقل از:هفت اقليم اديان و مذاهب، جواد قاسمي قمي، فرجام شناسي يهود به روايت تلمود ص 21.
[10]. شبات، 153ب، به نقل از:هفت اقليم اديان و مذاهب، جواد قاسمي قمي، فرجام شناسي يهود به روايت تلمود ص 21.
[11]. انجيل متي، 5:17.
[12]. انجيل متي، باب 22، به نقل از سيري در اديان زنده جهان(غير اسلام) عبدالرحيم سليماني اردستاني، ص 201.
[13]. كتاب مقدس، ص 1155 و 1119، انجيل متي22-23؛ انجيل مرقس، 25- 12.
[14]. كتاب مقدس، ص 1189، انجيل لوقا، 31-11.
[15]. كتاب مقدس، ص 1195، انجيل لوقا،14-14.
1. كتاب مقدس، (ترجمه قديم، شامل كتب عهد عتيق و عهد جديد كه از زبان هاي اصلي عبراني و آرامي و يوناني ترجمه شده است)
2. هفت اقليم اديان و مذاهب نشريه علمي – دانشجويي، پيش شماره دوم تابستان 1386 .
3. سيري در اديان زنده جهان(غير اسلام) مؤلف، عبدالرحيم سليماني اردستاني، ناشر، آيت عشق، نوبت چاپ، اول زمستان 1383.
4. تفسير نمونه، مؤلف ناصر مكارم شيرازي و همكاران، ناشر دار الكتب الاسلاميه، نوبت چاپ يازدهم، تاريخ انتشار 1373 ش.
نظر شما در باره این پیشنهاد چیه؟
(جلسات مناظره)
موضوع مهم : کربلایی کاظم ساروقی، حجتی غیر قابل انکار
چگونه؟؟؟ راه های جلوگیری از مرگ تدریجی جامعه
کم گوی و گزیده گوی چون دُرّ :Sokhan: !!! تا از سُخَنت جهان شود پُر !!!
الحذر الحذر! فَوَ الله لَقَد سَتَر، حتّی کأنَّه قد غَفَر
-
-
۱۳۸۸/۰۲/۰۶, ۲۳:۱۸ #6
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۶
- نوشته
- 1,957
- مورد تشکر
- 3,494 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 28
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
-
-
۱۳۸۸/۰۳/۰۴, ۱۳:۲۹ #7
-
تشکر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
موضوعات مشابه
-
آيا روح ماهيت فيزيكي هم دارد؟
توسط behnam-soft در انجمن انسان شناسی در قرآنپاسخ: 33آخرين نوشته: ۱۳۸۹/۰۴/۲۰, ۱۷:۵۸ -
نيكي به مورچه
توسط ║★║فاطمی║★║ در انجمن اخلاقپاسخ: 2آخرين نوشته: ۱۳۸۹/۰۱/۰۹, ۲۲:۱۹ -
دانلود كتابهاي الكترونيكي
توسط reza soltani در انجمن نرم افزارهای کاربردیپاسخ: 30آخرين نوشته: ۱۳۸۸/۰۸/۲۳, ۰۵:۱۱ -
### جهان هستي به سوي تاريكي مطلق پيش ميرود ###
توسط MOHAMMAD REZA در انجمن سایر مواردپاسخ: 0آخرين نوشته: ۱۳۸۸/۰۶/۲۶, ۱۷:۰۸ -
نزديكي خدا به ما
توسط seiid در انجمن سایر مباحث اعتقادی در قرآنپاسخ: 6آخرين نوشته: ۱۳۸۷/۰۸/۰۸, ۱۸:۳۲
اشتراک گذاری