-
۱۳۸۷/۰۵/۰۱, ۲۲:۲۴ #1
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
توکل به خداوند
بنام خدا
مشکلات و نابسامانیهای زیادی امروزه جوامع بشری را تهدید میکند. اضطراب و افسردگی از معمولیترین و متداولترین مشکلاتِ جوانان ما میباشد. برای درمان این نابسامانیها و اختلالات روانی، روانشناسان از روشهای مختلفی استفاده میکنند که از آنجمله روشهای مبتنی بر نظریه رفتارگرایی، شناختی، روان تحلیلگری، معنا درمانی میباشد. تجربیاتِ مشاورهای این پژوهشگر با افراد مختلف نشان داده است که توکل به خداوند متعال نه تنها در دادن جرأت، افزایش اعتماد به نفس و میزان ریسکپذیری افراد مؤثر است بلکه در کاهش اضطراب و افسردگی و در درمان بسیاری از وسواسهای فکری روشی کارآ میباشد.
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۵/۰۱, ۲۲:۳۶ #2
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
معنای توکل
بنام خدا
در تعریف توکل به خداوند متعال لازم است به مطالب زیر توجه داشته باشیم:
الف) توکل در رابطة فرد با خدا مطرح است. که این رابطه در اعمال انسان تأثیر داشته و رابطه فرد با خدا را نمایان میسازد. در حالیکه انسان رابطة خویش با خدا را از طریق دعأ، اًستعاذه، انجام فرایض، و مستحبات نیز نشان میدهد، در توکل جنبهای از رابطه فرد با خدا نمایان است که تلویحاً فرد متوکل پیش فرضهایی را پذیرفته است که مهمترین آنها باور و ایمان به قدرت، حکمت و شفقت خداوند به بندگانش میباشد. و همین جنبة اعتماد و ایمان است که رابطة توکل گونه را از انواع دیگر رابطهها متمایز میکند. برای برجسته کردن همین جنبه است که ملا احمد نراقی در کتاب معراج السعاده توکل را در زیر باب «حُسنِ ظن به خداوند متعال» شرح میدهد. این جنبة اعتماد از نظر عرفانی بسیار با اهمیت است چون دوستی ارکانی دارد که از مهمترین آنها «اعتماد» است. بخاطر همین درجة بالای توکل است که خداوند توکل کنندگان را دوست میدارد. و در قرآن میفرماید* اًن الله یُحِبُّ المُتَوَکِلین*.(آل عمران/159)
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۵/۰۱, ۲۲:۴۱ #3
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
ب)در توکل فرد همچنین به وعدههای خداوندی در قرآن علم و ایمان دارد و میداند که خداوند به اهداف خود خواهد رسید و تلاشهایِ انسان در راه خدا بی نتیجه نخواهد ماند. لازمة پیاده کردن توکل در عمل تشخیص وظیفه و برنامههای فردی و شخصی از برنامههای خداوندی است و تفکیک این امر است که مسئولیت انسان در کوشش و تلاش تا چه حدی است و از چه مرزی دیگر مسئولیت انسان تمام شده تلقی میگردد، و فرد باید کار را به کاردان واقعی (یعنی خداوند متعال) واگذار نماید.
-
تشکر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری