-
۱۳۸۶/۰۳/۱۸, ۰۹:۴۲ #1
- نوشته
- 10
- مورد تشکر
- 4 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
احترام به والدین و عدل خدا
سلام
می دونیم که در قران اومده که همه باید احترام پدر و مادرشونو نگهدارن تازه میگن که خدا گفته اف هم به اونها نگین از اون مهمتر اینکه میگن باید باتواضع و خشوع و نرمی و عطوفت با پدر و مادرهاتون رفتار کنین خب من می خوام بدونم پدر و مادری که به وظایفشون در قبال فرزندانشون عمل نمی کنن که هیچ تازه آبرویی که خدا به اونها داده اونو هم از بین می برن باز هم به اونها باید احترام گذاشت ؟! آخه انصاف بدین پدر و مادری که اینطورین چطور آدم می تونه با تواضع و عطوفت به اونها نگاه کنه ،جلوی پای اونها بلند بشه و باهاشون مهربون باشه آیا این واقعا عدالته که بین همچین پدرو مادر هایی با اونهایی که به وظایفشون عمل می کنن خدا تفاوت قائل نباشه ؟!!!!!
خواهشا شعار ندین فقط پاسخ بدین .ممنونم
-
۱۳۸۶/۰۳/۲۱, ۲۰:۵۹ #2
نقل قول : احترام به والدین و عدل خدا
سلام
پیشداوری شما در باره پاسخی که هنوز نشنیدید همیشه جالبه !
بهر حال چه شعار بدونیم چه ندونیم مساله اینه که خداوند در قران کریم احترام به والدین رو بدون قید بیان کرده وتنها قید اون در قران اینه که اگه والدین فرزندشونو به شرک دعوت کردن فرزند نباید اطاعت کنه اما در عین حال باید مشی و رفتار پسندیده ای با والدینش داشته باشه . البته این مطلب رو هم می دونید که عظیمترین ظلم شرک در قران معرفی شده (( ان الشرک لظلم عظیم )) و می بینید که در مورد همین گناه عظیم هم خدا درمورد رفتار با پدر و مادری که به شرک الهی دعوت می کنن فرزندشونو خدا چه برخوردی رو می پسنده ، بنابر این با یک مقایسه کوچک می تونید متوجه بشید که وظیفه ما در قبال پدر و مادری که مراتب پایین تر ظلم رو مرتکب می شن چیه ؟ بهر حال پدر و مادرن دیگه ضمن اینکه همه والدین اینطور نیستن ، اونهایی هم که هستن شاید پیگیر بشیم از سر ناچاریه یا علت دیگری داره .
-
۱۳۸۶/۰۳/۲۲, ۲۱:۱۷ #3
به نام خدا
آقا یا خانم ساقی مسأله ی جالبی رو مطرح کردن و خواهرمونم پاسخ لازمو دادن.
بنده هم اضافه می کنم همونطور که فرزندان در قبال والدين وظايفي دارند والدین هم در قبال اونا وظائفی دارند و خدای متعال به اقضای عدالتش برای هریک حقوقی و برای نقض کننده حقوق کیفرهایی قرار داده.
اما اینکه فرزندان در هرحال چه وظیفه ای دارند، بحثشو توی انجمن مشاوره جوان و بزرگسال مطرح می کنم.
نظر شما در باره این پیشنهاد چیه؟
(جلسات مناظره)
موضوع مهم : کربلایی کاظم ساروقی، حجتی غیر قابل انکار
چگونه؟؟؟ راه های جلوگیری از مرگ تدریجی جامعه
کم گوی و گزیده گوی چون دُرّ :Sokhan: !!! تا از سُخَنت جهان شود پُر !!!
الحذر الحذر! فَوَ الله لَقَد سَتَر، حتّی کأنَّه قد غَفَر
-
۱۳۸۶/۰۳/۲۳, ۰۴:۴۰ #4
دوستان!
خداوند كه احترام به والدين را قرار داده در مقابل آن چيزي هست كه ... (برايش كلمه پيدا نمي كنم!)
رسيدگي به والدين و مهرباني با آنها بركات عجيب مادي و معنوي به دنبال دارد. طوري كه من نمونه آن را براي هيچ عملي به خاطر نمي يارم.
روايت است كه اگر كسي شقي باشد با خدمت به والدين سعيد مي شود. من اين را در مورد سخص 30 ساله اي كه حتي نماز نمي خواند با چشم خودم ديدم. كساني هم كه در صدر اسلام به ائمه مراجعه مي كردند و از زيادي گناه خود مي ناليدند با اين جواب ائمه مواجه مي شدند كه به والدين خود خدمت كنند.
منظور اينكه به جاي اينكه ناراحت باشيم كه چرا بايد به كسي (ولو او بد عمل كند) خدمت كنيم، بهتر است با شوق و ذوق اين فرصتي كه خدا به ما داده شكر كنيم و قبل از آنكه دير شود قدرش را بدانيم
-
۱۳۸۶/۰۳/۲۳, ۱۹:۴۴ #5
- نوشته
- 10
- مورد تشکر
- 4 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سلام
وقتی میگم شعار می دین ناراحتم می شین .
پدری که مشروب خوره و بخاطر سفارشهایی که در اسلام شده که از مشروب خور دختر نگیرین و دخترم بهشون ندین اون دختر بدبختی که باید به آتیش یه همچین پدری بسوزه تا آخر عمرشم ننگ این مساله رو یدک بکشه نه راه پس داره نه پیش و بخاطر گناه نکرده باید بسوزه حالا شمنا میگین باباهه وقتی مسته و خونه میاد و زن و بچه رو به باد کتک و فحش میگیره یا بیرون خونه عربده میکشه و آبرویی که خدا به این زن و بچه داده به آتیش می کشه که هیچ باعثم می شه یک مشت ارذل و اوباش و آدم نادرست چشم بد به بچه هاش بویژه دخترهاش پیدا کنن و این دختر بدبختم می خواد سالم زندگی کنه و از اون طرفم که دین ما توصیه کرده باهاشون وصلت نکنین شما بودین جلو پای یه همچین پدری بلند میشدین و نهایت تواضع و فروتنی رو هم می کردین . نه ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
البته اینم بگم این مساله برای من پیش نیومده . این مشکل یکی از همسای هامونه که ما از نزدیک هر روز شاهد آب شدن این خونواده بدبخت هستیم
-
۱۳۸۶/۰۳/۲۳, ۲۱:۰۵ #6
سلام
وقتی میگم شعار می دین ناراحتم می شین .
پدری که مشروب خوره و بخاطر سفارشهایی که در اسلام شده که از مشروب خور دختر نگیرین و دخترم بهشون ندین اون دختر بدبختی که باید به آتیش یه همچین پدری بسوزه تا آخر عمرشم ننگ این مساله رو یدک بکشه نه راه پس داره نه پیش و بخاطر گناه نکرده باید بسوزه حالا شمنا میگین باباهه وقتی مسته و خونه میاد و زن و بچه رو به باد کتک و فحش میگیره یا بیرون خونه عربده میکشه و آبرویی که خدا به این زن و بچه داده به آتیش می کشه که هیچ باعثم می شه یک مشت ارذل و اوباش و آدم نادرست چشم بد به بچه هاش بویژه دخترهاش پیدا کنن و این دختر بدبختم می خواد سالم زندگی کنه و از اون طرفم که دین ما توصیه کرده باهاشون وصلت نکنین شما بودین جلو پای یه همچین پدری بلند میشدین و نهایت تواضع و فروتنی رو هم می کردین . نه ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
البته اینم بگم این مساله برای من پیش نیومده . این مشکل یکی از همسای هامونه که ما از نزدیک هر روز شاهد آب شدن این خونواده بدبخت هستیم
خوب. يعني شما پيشنهاد مي ديد اون دختر يقه باباشو بگيره تو خيابون كشون كشون ببرش رو صورتش تف كنه پاهاشو بزاره رو گردنش بهش بگه چرا من رو بدبخت كردي؟
در اسلام حتي در رفتار با مجرمين بايد با عدالت عمل شود. نمي شود كسي را به خاطر اينكه يك مشت نخود از مغازه اي دزديده زنده زنده بسوزانيم! اين مساله يعني برخورد عادلانه با مجرم و دوري از زياده روي به قدري مهم است كه اگر كسي، كسي كه به او ظلم كرده را نفرين كند و در نفرين كردن زياده روي كند ممكن است جاي ظالم و مظلوم عوض شود.
حتي اگر شما كسي بوديد كه اسلام را قبول نداشتيد و از آن نفرت داشتيد اين مساله ( حقوق بشر براي مجرمين يا كلي تر حقوق مجرمين) در قوانين ساير كشورهاي غير اسلامي از جمله
آمريكا هم وجود دارد. حال آنكه چنين نيست و شما علي القاعده احتمالا سرسپرده و دوستدار اسلام هستيد و احكامش را احتمالا با جان و دل مي پذيريد.
البته ناگفته نماند كه اسلام به والدين اجازه ظلم به فرزندان را نمي دهد و علاوه بر بازخواستي كه خدا از آنها در قبال مسئوليتشان در مقابل فرزندان دارد، قانون اسلامي هم والديني كه كودك آزاري كنند مجازات مي شوند و احتمالا شما چنين اخباري را در جرايد خوانده باشيد ( اگر اهل خواندن اخبار باشيد). به عنوان مثال ديگر در نظر بياوريد كه اگر پدر يا مادري جنيني را سقط كند بايد ديه اش را به طرف ديگر بدهد. شما كجاي دنيا ديده ايد اينچنين به حقوق فرزندان توصيه شود.
در مورد اينكه پدري بد باشد هم در صدر اسلام داشته ايم. البته موضوع كمي فرق دارد اما بيان كننده اصل حفظ حرمت والدين هست. محتواي قضيه به اين صورت بود كه فرزند يكي از خلفاي ستمگر نزد امام معصوم مي آيد و مي گويد پدر من جنايتكار است و من بايد او را بكشم و شرش را از مردم كم كنم. امام فرمود پدر تو به لحاظ حكم فقهي و اسلامي مستحق مرگ است اما اگر تو او را بكشي اگرچه گناهي انجام نداده اي چون پدرت را كشته اي عمرت كوتاه خواهد شد. او هم گفت عيب ندارد. پدرش را كشت و بعد از مدت كوتاهي هم مرد.
اسلام هم ما را مجبور نكرده اگر پدرمان معتاد است پايش را ببوسيم و هر جا او مي رود زمين را با صورتمان برايش تميز كنيم! اسلام گفته " و صاحبهما في الدنيا معروفا" يعني در دنيا با آنها به طرز شايسته اي رفتار كن و تو باعث آزار و اذيت آنها نشو و آنجا كه خواسته آنها خلاف شرع نيست دريغ نكن. هر چه باشد وجود ما به وسيله آنها بوده.
و مساله ديگر اينكه كسي كه خدا را مي شناسد و به عدل او با آگاهي ايمان دارد خوب مي داند كه وقتي كسي به او ظلم كرد نيازي به انتقام و نفرين و اينها نيست. پستي آن فرد به تنهايي براي رقم زدن يك سرنوشت هولناك براي او كفايت مي كند.
از اين هم كه بگذريم، روانشناسان و پزشكان و افراد آگاه و دنيا ديده معمولا به كساني كه رفتار و نمود بد دارند با چشم غضب نفرت نگاه نمي كنند. بلكه مي دانند كه او مريض است و از درمان او نااميد نيستند و اگر فكر كنيم درمان و اصلاح انسانها به نفع همه ماست.
در پايان اگر احساس كرديد كه من خيلي شعار مي دم مهم نيست. من هيچ ادعا ندارم كه به آنچه مي نويسم عمل مي كنم. آنچه من مي نويسم صرفا به اين خاطر است كه كسي كه پرسيده و مي خواهد و دوست دارد راه درست را برود به حرفهاي من هم فكر كند. اگر آن حرفها درست بود در انتخاب كمكش مي كند و اگر غلط بود تفكر او، او را در آنچه به آن عمل مي كند به يقين مي رساند.
و السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
-
۱۳۸۶/۰۳/۲۴, ۰۹:۵۰ #7
سلام
من ناراحت نشدم فقط گفتم راجع به پاسخی که نشنیدیم پیشداوری نکنیم بعد هم من فکر می کنم برای همه شنیدن وضعیتی که از این خانواده توصیف کردین ناراحت کننده باشه من جمله خود شما این مساله از شکلکهایی که گذاشتین هم پیداست اما بیاین منطقی به این مشکل نگاه کنیم .
یکی از مسائلی که فکر می کنم یاداوری اون بد نیست اینه که همه ماها در زندگی به انحاء مختلف امتحان می شیم یکی با سلامتیش یکی با پولش یکی با بچه اش یکی با پدر یا مادرش البته این امتحانا ممکنه شدت و ضعف داشته باشه ولی برای همه هست و مهم اینه که بسلامت ازاین امتحانات بگذریم
مطلب دیگه این که اینطور سوالا برای کسی پیش میاد که آدم معتقدی باشه والا هر طور که صلاح بدونه عمل میکنه یا حکم میکنه و کاری هم به خدا و پیغمبر نداره خب حالا که شما معتقدین – واین مساله از سوالها وتوضیحاتی که در انجمنهای دیگه هم گذاشتین پیداست – پس باید به حکم خدا در خصوص برخورد معروف با پدر و مادر - نهایتا مشرک – گردن بگذارید فکر نمی کنم کسی توقع داشته باشه فرزندان این خونواده تا کمر جلوی پدرشون خم شن یا دوزانو پیش او بشینن یا ... بلکه باید حداقل احترام رو بذارن .
یه چیز دیگه ای که شما بهش فکر نکردین اینه که اگه اون حدقل احترام به پدر این خونواده گذاشته نشه به نظرتون مشکل حل میشه ؟! نه حل نمی شه ، شایدم فکر می کنید که حداقل بچه ها ناراحت نمی شن که موظفن احترام بذارن ؟بیایید از یه زاویه دیگه به مساله نگاه کنیم ، ببینین بقول شما پدر خونواده به اندازه کافی آبروریزی می کنه و نظر افراد ناسالم رو به خونوادش جلب میکنه حلا تصورش رو بکنید که دختر جوون این خونواده هم بخواد با پدرش رفتار بدی داشته باشه خوب این دختر با این کارش داره به طرز فکر نادرست دیگران در مورد خودش دامن می زنه و به اون صحه میذاره بداخلاقی و پرخاش با والدین که نجابت یه فرزند رو نشون نمیده بنابر این منطقی ترین راه همون عمل به دستور قرانه که یه مشی پسندیده با پدرشون داشته باشن و من فکر میکنم اطرافیان در القاء این طرز فکر به چنین خانوادههایی خیلی موثرمیتونن باشن ، نکته دیگه اینکه خدا برای هر چیزی اندازه ای قرار داده برای هر امتحان و ابتلایی زمان مقرری وجود داره وهرکس از امتحانات سخت و خاص الهی بتونه سر بلند بیرون بیاد عنایات خاص هم شاملش میشه .یکی از روانشناسها می گفت : کسی که در یک خانواده پرتنش و مشکل دارآبرومندانه سعی میکنه زندگی کنه بااحترام تر از بقیه آدم هاست چون اونا بدون مشکل آبرومندند اما این با مشکل .
در اخر هم منصفانه بگم کنار اومدن با چنین مشکلاتی واقعا سخته خدا باید صبر بده ولی خب ان مع العسر یسرا و خداهم خلف وعده نمی کنه .
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری