جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: آیا قیام آیت ا... خمینی درست بوده ؟
-
۱۳۸۷/۰۵/۰۷, ۰۲:۱۳ #1
آیا قیام آیت ا... خمینی درست بوده ؟
ممنون از شما .
از پاسخ شما چیزهایی برای من واضح شد که نمی دانستم. امیدوارم که همه ما هدایت شویم .
ویرایش توسط soal : ۱۳۸۷/۰۵/۰۷ در ساعت ۱۵:۲۸
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۵/۰۷, ۰۲:۵۹ #2
Made a reservation
-
۱۳۸۷/۰۵/۰۷, ۰۶:۰۴ #3
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۷
- نوشته
- 494
- مورد تشکر
- 729 پست
- حضور
- 31 دقیقه
- دریافت
- 2
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
خوب شما مسائل بسيار زيادي رو مطرح كرديد كه پاسخ دادن به همه اون ها بايد به اندازه يه كتاب مطلب نوشتت.
نقل قول از كتاب "پرسشها و پاسخ هاي دانشجويي"
ر پاسخ به طرفداران انديشه جدايى دين از سياست، استدلالهاى مفصّل و ارزشمندى بيان شده است كه پرداختن به تمامى آنها، از حوصله اين نوشتار خارج است؛ از اين رو به طور فشرده به بيان چند نكته بسنده مىشود:
يك. گستره قوانين اسلام
با توجه به حجم عظيمى از احكام اجتماعى و اهداف سياسى - دينى اسلام، مىتوان هدفگيرى اصلى اين دين مقدّس را شناخت. امام خمينى(ره) در اين باره مىفرمايد: «اسلام دين سياست است، با تمام شئونى كه سياست دارد. اين نكته براى هر كسى كه كمترين تدبّرى در احكام حكومتى، سياسى، اجتماعى و اقتصادى اسلام بكند، آشكار مىگردد. پس هر كه را گمان بر او برود كه دين از سياست جدا است، نه دين را شناخته و نه سياست را».صحيفه نور، ج 1، ص 6.
با مرورى كوتاه بر قوانين اسلامى و آيات قرآن، روشن مىگردد كه اسلام دينى جامع و همه سونگر است كه تمام ابعاد زندگى انسان (فردى، اجتماعى، دنيايى، اخروى، مادى و معنوى) را در نظر گرفته است و همان گونه كه مردم را به عبادت و يكتا پرستى، دعوت نموده و داراى دستورات اخلاقى و خودسازى فردى است؛ احكام و دستوراتى در مورد مسائل حكومتى، سياسى، اقتصادى، اجتماعى، قضايى، امور مربوط به اداره صحيح جامعه، روابط بينالملل و... دارا مىباشد.
بديهى است اجراى چنين احكام و دستوراتى، بدون قدرت اجرايى، امكانپذير نيست. به عبارت ديگر آموزههاى سياسى و اجتماعى دين لزوماً حكومت دينى را نيز به دنبال دارد. حكومت دينى -به معناى صحيح آن حكومتى است كه جامعه را بر اساس قوانين الهى اداره كند و زمينههاى رشد استعدادها و امكان رسيدن انسانها به كمال و ايجاد جامعهاى برين، صالح و شايسته را براى مردم آماده سازد و با فسادهاى اخلاقى، اجتماعى و... مبارزه كند.
-
۱۳۸۷/۰۵/۰۷, ۰۶:۰۵ #4
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۷
- نوشته
- 494
- مورد تشکر
- 729 پست
- حضور
- 31 دقیقه
- دریافت
- 2
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
دو. سيره پيشوايان دين
سيره و روش رسول اكرم(ص) نشان دهنده اين است كه دين از سياست جدا نيست. آن حضرت ضمن تشكيل حكومت، مسؤوليت اجرايى و قضايى آن را نيز بر عهده داشت. امير مؤمنان على(ع) نيز حكومتى بر اساس عدل و اجراى دستورات الهى بنا نهاد. حكومت كوتاهمدت امام حسن(ع)، قيام خونين امام حسين(ع) و مشروع ندانستن حكومتهاى وقت از سوى ديگر امامان(ع)، همه بيانگر اين واقعيت است كه آموزههاى سياسى و «تشكيل حكومت صالح» از ضروريات دين اسلام است.
-
۱۳۸۷/۰۵/۰۷, ۰۶:۰۵ #5
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۷
- نوشته
- 494
- مورد تشکر
- 729 پست
- حضور
- 31 دقیقه
- دریافت
- 2
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
سه. اهداف سياسى و اجتماعى بعثت انبيا
در نگاه قرآن، پرداختن به مسائل سياسى و اجتماعى، اصلاح امور جامعه و برقرارى مناسبات عادلانه، از اهداف نبوت و از تعاليم اساسى دين است. پارهاى از آياتى كه بر اين مطلب گواهى مىدهد، عبارت است از:
1. (لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَيِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْكِتابَ وَ الْمِيزانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ وَ أَنْزَلْنَا الْحَدِيدَ فِيهِ بَأْسٌ شَدِيدٌ وَ مَنافِعُ لِلنَّاسِ)؛ حديد (57)، آيه 25. «به راستى كه پيامبران را با پديدههاى روشنگر فرستاديم و همراه آنان كتاب و ميزان نازل كرديم، تا مردم به دادگرى برخيزند و آهن را كه در آن نيروى سخت و سودهاى فراوان براى مردم است، پديد آورديم».
2. (وَ لَقَدْ بَعَثْنا فِى كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولاً أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ)؛نحل (16)، آيه 36. «و به راستى در هر امتى، پيامبرى فرستاديم كه خداوند را بندگى كنيد و از پيروى طاغوت دورى جوييد».براى آگاهى بيشتر ر.ك: نصرى، عبدالله، انتظار بشر از دين، پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامى.
ویرایش توسط Divine Love : ۱۳۸۷/۰۵/۰۷ در ساعت ۰۶:۰۶
-
۱۳۸۷/۰۵/۰۷, ۰۶:۰۹ #6
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۷
- نوشته
- 494
- مورد تشکر
- 729 پست
- حضور
- 31 دقیقه
- دریافت
- 2
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
(يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تُطِيعُوا الَّذِينَ كَفَرُوا يَرُدُّوكُمْ عَلى أَعْقابِكُمْ فَتَنْقَلِبُوا خاسِرِينَ)؛آل عمران (3)، آيه 149 و ر.ك: منافقون (63)، آيه 8؛ محمد (47)، آيه 35؛ هود (11)، آيه 113؛ آلعمران (3)، آيه 146. «اى كسانى كه ايمان آوردهايد! اگر از كسانى كه كافر شدهاند اطاعت كنيد، شما را به گذشته هايتان باز مىگردانند و سرانجام زيانكار خواهيد شد».
-
۱۳۸۷/۰۵/۰۷, ۰۶:۲۷ #7
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۷
- نوشته
- 494
- مورد تشکر
- 729 پست
- حضور
- 31 دقیقه
- دریافت
- 2
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
اوجب واجبات
بزارید کمی بیشتر این رو توضیح بدم ، این یعنی اینکه حفظ نظام ( حکومت ) از هر واجبی واجب تر است.
یعنی اگر قرار است با حلال شدن زنا نظام بر قرار بماند این کار باید بشه !!! ( جلوگیری از زنا واجب است اما چون حفظ نظام واجب تر است پس زنا حلال باید اعلام شود )
با این حرف بعضی کار های الان حکوت توجیح پیدا می کنند ، الان حکومت ایران به فیلم ها و آهنگ هایی مجوز نمایش می دهد که از هر روحانی و طلبه ای بپرسی میگن دیدن این فیلم یا شنیدن این آهنگ اگر حرام نباشد مشکل دارد ، حتی خود رهبر همه برنامه های تلویزیون را قبول ندارند ( با وجود اینکه رییس صدا سیما را بی واسطه خود رهبر تعیین می کند ). یا مسئله حجاب ، الان دیگه هر بچه مذهبی نمی تونه تو خیابون با سر بالا راه بره ، به قدری بعضی ها زننده راه می رن که ....
خوب چرا نظام جلوی اینا رو نمی گیره ، هیچ دلیلی نداره مگر به علت اینکه اگر جلوی اینا رو بگیرن بقای نظام به خطر می افته !!!!
یا در مورد مبارزه با مفاسد اقتصادی ، چرا اسامیه این افراد با شفافیت اعلام نمیشه ، به خاطر بقای نظام
در 50 سال آینده خدای نکرده این موضوع به واجب های اسلامی هم ممکن است سرایت کند
آن چه مسلم است نظام جمهوري اسلامي از نظر مبنا و شالوده محكم اما اشكلات زيادي در بدنه آن وجود دارد.
مقام معظم رهبري نيز خود معترف به اين موضوع هستند. به همين دليل است كه مطالبه عدالت را به عنوان مهم ترين وظيفه ي جوانان در قبال حكومت مي دانند.
و فراموش نكنيم كه:
إن الله لا يغير ما بقوم حتى يغيروا ما بأنفسهم
-
۱۳۸۷/۰۵/۰۷, ۰۹:۲۵ #8
باسلام:
خدمت
-
۱۳۸۷/۰۵/۰۷, ۰۹:۵۲ #9
باسلام:
خدمت دوست گرامی عرض شود که حجت بودن از سوی امام زمان(عج) بر مردم فقط تنها نقل حدیث نیست واین دور از عقل است که فردی به عنوان مجتهد و پس از سالها تحصیل علم و ریاضت فقط به نقل حدیث و نصیحت و موعظه مشغول باشد. لذااین استنباط می شود که حجیت یعنی درک مشکلات و تلاش در رفع آنها ،و این جز در بطن جامعه قرار گرفتن وداشتن قدرت در تصمیم گیریها و داشتن قدر ت در اجرای احکام (اسلامی- قانونی) میسر نمیباشد . دوست عزیز به همین دلیل است که امام خمینی(ره) تاکید بر تشکیل حکومت بر پایه ولایت فقیه ودر دست داشتن ابزار تصمیم گیری که همان حکومت میباشد را در دست مراجع به متخصصان امور اسلامی داشتند.
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری