-
۱۳۸۶/۰۴/۰۴, ۲۱:۱۴ #1
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۶
- نوشته
- 10
- مورد تشکر
- 4 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
تمایل به بی حجابی
سلام من یه تحقیق برای درس معارفم دارم عنوانش اینه که چرا خانمهای مسلمان امروزه تمایل به بد حجابی یا بی حجابی دارن ؟ لطفا یه کمی در پاسخش کمکم کنین .
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۶/۰۴/۰۵, ۰۶:۵۱ #2
نقل قول : تمایل به بی حجابی
سلام
من از نظر علمي نميدانم ولي فكر ميكنم دلايل شخصي زير وجود داشته باشه:
1-حجاب هم مثل هر قانون الهي ديگه اي ميتونه توسط افراد ناديده گرفته بشه(مثلا"آيا ما همه مسائل اخلاقي تاكيد شده در قرآن را رعايت ميكنيم؟)
2-حجاب داشتن در اين دوره و زمانه كه زنها هم مثل مردها حضور فعال در جامعه دارند باعث ميشه اغلب اوقات خانمها مجبور به پوشاندن خود باشند و اين براي خيليها ممكن است سخت باشد
3-خيلي از خانمها علت اينكه بايد باحجاب باشند براشون جانيفتاده
4-تفسيرها و برداشتهاي جديدي كه از آيات حجاب اينروزها به گوش ميرسه اين حكم را به حكمي براي آن روزهاي پيشين!بيان ميكنه!
5-سختگيريهاي بيش از حد و تاكيد بيش از حد بر اين حكم از طرف افراد مختلف و اعمال سليقه در نوع بخصوصي از پوشش!خانمها را زده ميكند.
6-نوع پوشش رايج در جامعه ،حس زيبايي دوستي خانمها رو ارضا نميكنه
7-تهاجم فرهنگي و از خودبيگانگي و....را هم اضافه ميكنم
8-در خيلي از جاها درجامعه به خانمهاي محجبه توجه نميشود و يا توجه منفي ميشود!
و........
اميدوارم مفيد بوده باشد.
-
-
۱۳۸۶/۰۴/۰۶, ۲۰:۰۹ #3
نقل قول : تمایل به بی حجابی
بنام خدا و با سلام
ضمن تشکر از خانم maryam 2 بخاطر پاسخ جامعشون خدمت شما ساقی عزیز عرض میکنم که در تحقیقتون در مورد مساله حجاب و بی حجابی و علل مختلف گرایش زنان مسلمان به بی حجابی سعی کنید حق مطلب رو در سه نکته به خوبی ادا کنید . اول اینکه خیلی منصفانه ، منطقی و عادلانه منافع و مضرات حجاب و بی حجابی رو در فرد و جامعه بیان کنید .دوم اینکه گذری به بحث گرایش فطری انسان به زیبایی داشته باشید و به عنوان نکات تکمیلی تحقیقتون به این مطلب هم اشاره ای داشته باشید که بیان گفته ها یا ناگفته های حجاب و بررسی ها و ارائه تحقیقات مختلف نمی تونه کسی رو ملزم کنه که با حجاب باشه مگر اینگه بی حجابی او ناشی از نا آگاهی باشه .موفق باشید.
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۶/۰۴/۰۹, ۱۴:۵۷ #4
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۶
- نوشته
- 850
- مورد تشکر
- 3,450 پست
- حضور
- 35 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
-
9
نقل قول : تمایل به بی حجابی
شايد اين جواب هم تا حدودي به شما كمك كنه:
عوامل بد حجابى در جامعه به دو دسته تقسيم مىشود:
الف) عوامل درونى: منظور از عوامل درونى، مجموعه مؤلفههايى است كه به وجود آوردن اين پديده دخالت داشته و ناشى از عملكرد افراد يك جامعه و سيستم سياسى، اجتماعى و فرهنگى حاكم بر آن است. مهمترين آنها عبارت است از:
1- از نظر انسان شناختى و روانشناختى انسان موجودى است كه داراى قدرت اختيار مىباشد، يعنى، هم توانايى انتخاب راه درست و طى كردن مراتب كمال انسانى را دارد و هم توانايى پيروى از اميال و هواهاى نفسانى و طى كردن مدارج انحطاط و سقوط را. قرآن مىفرمايد: إِنَّا هَدَيْناهُ اَلسَّبِيلَ إِمَّا شاكِراً وَ إِمَّا كَفُوراً
بر اين اساس در جامعهاى مانند جامعه اسلامى ما كه بسيارى از احكام، ارزشها و معارف اسلامى براى اداره جامعه تبيين شده و جاى هيچ گونه عذر و بهانهاى نيست, بعضى از احكام الهى (مانند حجاب) از سوى برخى افراد ناديده گرفته مىشود، به اين اصل و عنصر روانشناختى باز مىگردد. به عبارت ديگر يكى از مهمترين عوامل بدحجابى در جامعه، پيروى از هواهاى نفسانى است كه خود ناشى از ضعف ايمان و تقوا، تزلزل شخصيت است و... مىباشد و در مظاهرى از قبيل تجملگرايى، خودنمايى در مقابل بيگانگان و... نمود پيدا مىكند. يكى از راههاى اصلاح جامعه از اين معضل، مقابله با عوامل روانشناختى آن و تقويت ايمان و تقواى افراد جامعه و تقويت انگيزه، عزم و اراده آنان در اجراى احكام الهى و موازين و مقررات اسلامى در سطح جامعه مىباشد. قرآن كريم مىفرمايد: إِنَّ اَللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ. خداوند سرنوشت هيچ قومى را تغيير نمىدهد، مگر آن كه آنان آنچه را در خودشان است تغيير دهند.
2- ريشههاى تاريخى اين مسأله كه به اقدامات رژيم پهلوى براى گسترش فرهنگ برهنگى، بىبند و بارى و كشف حجاب بر مىگردد، كه توانست بخشى از جامعه ما را دچار اين انحراف كند و بىحجابى را در خانوادهها به صورت يك هنجار و ارزش درآورد. روند گسترش اين معضل، هر چند با وقوع انقلاب اسلامى و فضاى ناشى از دوران دفاع مقدس، تا حد زيادى كنترل شد ولى به دلايل متعددى، رگهها و ريشههاى خود را همچنان حفظ نمود و بعد از تغيير محيط ارزشى جامعه و فاصله گرفتن از فضاى معنوى حاصل از انقلاب و دفاع مقدس، دوباره مجال ظهور و بروز پيدا كرد.
3- كوتاهى و بىتوجهى برخى از مسؤولان فرهنگى كشور در تثبيت ارزشها و احكام اسلامى و تعميق بخشيدن به آن، از وسايل ديگر گسترش بدحجابى است.
گفتنى است كه به علت وجود مشكلات ناشى از تثبيت انقلاب اسلامى، جنگ تحميلى، فشارهاى خارجى محاصرههاى گوناگون اقتصادى، سياسى و. باعث شد كه بيشترين وقت و انرژى مسؤولان و دستگاههاى دولتى به اين امور صرف شود و توجه چندانى به مسائل فرهنگى جامعه و اجراى راهكارها و برنامههايى در جهت تثبيت و تعميق ارزشها و احكام اسلامى مبذول نگردد.
4- بعضى از اقدامات انجام گرفته بعد از سال 1368 از قبيل سياستهاى پولى و ارزى و... كه به منظور تسريع در روند توسعه و رشد اقتصادى، صنعت و. انجام گرفت، ناخواسته موجب تغيير ارزشهاى جامعه، به سوى هنجارهاى مادى، مدركگرايى، تجمل پرستى و... گرديد.
5-عملكرد منفى و نامطلوب برخى از دستگاههاى فرهنگى از جمله وزارت ارشاد و مطبوعات وابسته در سالهاى اخير و ميدان دادن به افراد و عناصرى كه هيچ اعتقادى به نظام اسلامى ندارند و با استفاد از تسهيلات مادى و معنوى وزارت ارشاد و فضاى باز و بدون نظارت جامعه، موجبات نشر و ترويج فرهنگ فاسد منحط دوران پهلوى و ارزشهاى حاكم بر جوامع غرب را فراهم و اوضاع فرهنگى كشور را به شدت مسموم و آلوده نمودند به گونهاى كه مقام معظم رهبرى هشدارهاى شديد به مسئولين فرهنگى داده، نارضايتى خود را از عملكرد وزارت ارشاد اعلام نمودند كه در نهايت منجر به استعفاى وزير ارشاد گرديد.
6- برخى از افراط و تفريطهايى كه در سالهاى اوليه انقلاب و بعد از آن در مبارزه با بى حجابى و بد حجابى شد از قبيل استفاده روشهاى خشونتآميز و فيزيكى و... باعث بوجود آمدن تنفر و انزجار و بدبينى به اين حكم الهى گرديد.
7- اجرا نشدن فريضه مهم امر به معروف و نهى از منكر يا نظارت ملى به صورت فراگير و گسترده و نظام مند از طرف آحاد جامعه، كه در روايات متعدد ضامن حفظ و سلامت جامعه از فساد، نا امنى و... شمرده شده است.
ب) عوامل بيرونى: مهمترين عامل بيرونى تهاجم فرهنگى گسترده و همه جانبه غرب به ارزشهاى اسلامى و ملّى ما، براى بى هويت نمودن نسل جوان، تضعيف باورهاى عقيدتى در مردم و در نهايت شكست نظام اسلامى در ايران با استفاده از پيشرفتهترين وسايل تكنولوژى اعم از نرمافزارى و سختافزارى، عناصر وابسته داخل در عرصههاى فرهنگى و اقتصادى و... در جهت حاكم نمودن فرهنگ و ارزشها و مظاهر تمدن غرب.
مجموعه عوامل فوق سبب گرديده كه متأسفانه عليرغم گذشت بيش از دو دهه از انقلاب اسلامى، معضل بد حجابى در جامعه اسلامى ما وجود داشته باشد. اما در مورد راههاى برخورد و مقابله با اين پديده زشت دو راهكار قابل پيشبينى مىباشد:
1- راهكارهاى فيزيكى و برخورد از موضع قدرت با متخلفين البته اين برخورد بايد حساب شده و هنجارمند باشد.
2- كار بنيادى فرهنگى مسلماً برخورد با اين پديده به صورت فيزيكى و از طريق دستگاههاى دولتى، بسيار دشوار و تا حدّى ناممكن است. زيرا اگر ما در مسئله لباس و پوشش اسلامى صرفاً بخواهيم از طريق زور وارد شويم، استدلال و منطق نداشته باشيم و نتوانيم حقانيت و لزوم پوشش اسلامى، آثار مثبت و فوايد و بركات اجراى اين فريضه الهى در ابعاد مختلف زندگى شخصى و اجتماعى افراد و فلسفه حجاب و... را با كار فرهنگى مستمر عميق و ريشهاى با استفاده از دستگاههاى فرهنگى و رسانههاى جمعى و مطبوعات و... به زيباترين و بهترين صورت، ارائه دليل و برهان، ثابت كنيم، متأسفانه بايد منتظر رواج و گسترش بدحجابى و رواج ارزشهاى غربى به صورت گسترده در جامعه اسلاميمان باشيم.
عامل مهم ديگرى كه مىتواند ما را در مقابله با اين معضل اجتماعى يارى نمايد اهتمام جدى جامعه به انجام فريضه امر به معروف و نهى از منكر است. بديهى است اگر جامعه در اين زمينه به صورت جدى وارد عمل شود و اين فريضه الهى را منطبق با شرايط و مراتبى كه در شرع مقدس معين گرديده، عملى سازد دستگاههاى فرهنگى نيز بهتر مىتوانند در حل اين معضل اجتماعى اقدام نمايند.
-
تشکرها 4
-
۱۳۸۶/۰۴/۰۹, ۱۵:۰۲ #5
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۶
- نوشته
- 850
- مورد تشکر
- 3,450 پست
- حضور
- 35 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
-
9
نقل قول : تمایل به بی حجابی
اين 10 مورد هم مواردي هستند كه از دلايل بي حجابي مي توانند به حساب آيند .اميدوارم به تحقيق شما كمك كنه.
1- هجوم فرهنگ غرب ، و تلاش استعمار براى نابودى حجاب .
2- اعتقاد به آزادى غلط، و ناآگاهى از آزادى صحيح و معقول .
3- اعتقاد به دست و پاگير بودن حجاب براى كار و تلاش .
4- پيروى از هوسهاى نفسانى و خوشگذرانى بدون قيد و بند.
5- دگرگونى ارزشها، و اعتقاد كاذب به اينكه شخصيت زن در اين است كه زيبائيهايش آشكار باشد، كه چنين حالتى بر اثر آگاهى يا عقده هاى درونى ، و تربيت هاى ناصحيح است كه موجب كمبودهاى عاطفى شده ، و زن را براى جبران آن به شيوه هاى غير طبيعى و ناهنجار سوق مى دهد، از جمله او را به بى حجابى و يا بدحجابى مى كشاند.
6- الگوهاى دروغين ، عامل ديگرى براى بى حجابى و بدحجابى است ، با توجه به اينكه انسان به طور فطرى ، الگوپذير و الگو گزين است . اگر در اين راستا، هدايت صحيح ، او را راهنمايى نكند چه بسا با گزينش الگوهاى غربى و غرب زده ، و به بى حجابى و بدحجابى كشانده شود.
7- تقليد كوركورانه و بدون دليل كه از جهل و عدم اعتماد به نفس و كمبود نشأ ت گرفته و انسانها را از راه راست منحرف مى سازد.
8- جايگزينى فرهنگهاى بيگانه ، و دور شدن از فرهنگ اصيل اسلام .
9- بى محتوايى ، و عدم استقلال فكرى و ضعف تجربه و تحليلهاى عقلى و منطقى يكى از عوامل ديگر رو آوردن به ناهنجاريها از جمله ناهنجارى بى حجابى و بدحجابى است .
10- سستى و سهل انگارى ، و زندگى بيمار گونه همچون زندگى معتادان كه معلول ضعف اراده است ، قطعا ضعف اراده از عوامل مهم انحرافات و كج انديشى ها و كج روشى خواهد شد
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۶/۱۱/۰۴, ۱۸:۴۳ #6
نظر من
به نام خدا
در پاسخ سوال شما دست به دامن یک تمثیل کلیشه ای میشوم:اگر واقعا یک زن ارزش مروارید وجود خودش را دریابد برای محافظت از آن صدفی بهتر از حجاب نمی یابد .از طرفی با توجه به علاقه به جلب توجه که در تمام انسان ها وجود دارد والبته در خانمها شدت بیشتری دارد فکر می کنم خیلی ها به با بی حجابی قصد برآوردن این نیت را در خود دارند وحال آنکه به گفته روانشناسان مردها در اعماق وجود خود برای زن محجبه ارزش بیشتری قاءل هستند.
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۶/۱۱/۰۴, ۲۱:۱۵ #7
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۶
- نوشته
- 1,957
- مورد تشکر
- 3,494 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 28
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
-
-
۱۳۸۶/۱۲/۱۵, ۲۱:۴۶ #8
به نظر من حجاب رو باید به چشم مصونیت نگاه کرد نه محدودیت
مهدیا کعبه شد از تاب تو بی تاب بتاب
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۷/۰۳/۱۹, ۱۲:۵۱ #9
- تاریخ عضویت
ارديبهشت ۱۳۸۷
- نوشته
- 1,245
- مورد تشکر
- 1,620 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
باسمه تعاليخانمهای مسلمان واقعي، با كمك گوهر ارزشمند حجاب از گوهر گرانسنگ وجود خود محافظت مي نمايند و اندام و اعضا و جوارح خود را فقط به بهاي بهشت مي فروشند و لذا هرگز و هرگز نه تنها تمایلي به بدحجابی یا بی حجابی ندارند، بلكه از آن متنفر و گريزانند.
خواهر عزيزم تو هم خود را جز به بهشت نفروش.
-
۱۳۸۷/۰۳/۱۹, ۱۳:۱۸ #10
سلام
من نمیدونم خوشبختانه یا متاسفانه باکسی تعارف ندارم
از نظر من حجاب واقعا محدودیته اینکه تو نمیتونی هرطور میخوای لباس بپوشی یااصلا راحت باشی و نپوشی اگه این محدودیت نیست پس چیه
این یه واقعیته که حجاب محدودیت در انچه یک فردتمایل به انجام اون داره به حساب میاد وبحث دست و پاگیر بودن و گرما و ازارجسمانی و وحتی در عده ای روانی
اما از اونجایی که همیشه باید درست ترین کار رو کرد باید به بهای عمل درست هرکسی باید این محدودیت رو برای خودش ایجاد کنه چون حجاب چه محدودیت باشه چه نباشه به نفع همه است
مصونیت بودن حجاب به معنی محدودیت نبودن اون نیست این دو کلمه با هم تضاد ندارند که یکی دیگری رو نفی کنه و هر دو با هم یکجا جمع نشوند
یعنی حجاب هم محدودیته و هم مصونیت
برای هر دو جنس بشر هم این خصایص رو در بر داره
حجاب زن محدودیت است در انچه او میل دارد نپوشاند ومحدودیت در انچه مرد دوست دارد ببیند است
مصونیت است برای زن که از تعرض دور بماند و مصونیت است برای مرد که دور از هیجانات کاذب و ازاردهنده به وظایف خود عمل کند
حجاب یک تدبیر عقلی است حجاب یک پیشگیری فوق العاده قبل از بیماری فساد است حجاب حفظ ارزشهای زن و مرد برای خودشان و اسایش جامعه است
-
تشکرها 5
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری