صفحه 1 از 2 12 آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: حجاب خشك

نوشته
    74
    مورد تشکر
    71 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

حجاب خشك

بعضي ها مي گن ما حجاب داريم اما حجاب خشك نداريم. و در تفسير آن اينطور عمل مي كنند:
    مثلا نپوشاندن چانه يا جوراب يا مقداري بالاتر از مچ در هنگام تعارف كردن ميوه ( مثلا!)
    راه درمان اينها چيست؟

نوشته
    174
    مورد تشکر
    448 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    15
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول : حجاب خشك

سلام
    البته بايد رعايت قوانين حجاب را كرد ولي بنظر من وسواس زيادي هم آدم را اذيت ميكند......

گاها"ممكن است بدون قصد خاصي قسمتهايي از مرز حجاب مثل مچ مشخص شود ...انسانيم مجسمه بيحركت كه نيستيم!

3. تشکر

نوشته
    850
    مورد تشکر
    3,450 پست
    حضور
    35 دقیقه
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    9

راهنما نقل قول : حجاب خشك

حدود پوشش:
    بر اساس آيات قرآن زينت هاي زنان دو نوع است:
    زينت هاي نهان و زينت هاي اشكار.
    پوشيدن نوع اول واجب است اما پوشيدن نوع دوم واجب نيست.
    همه مفسران و علما اتفاق نظر دارند كه طبق آيات قرآن زنان بايد بدن و موي خود را از نا محرم
    بپوشانند بنابراين زنان حق ندارند زينت هايي را كه معمولا پنهان است آشكار سازند.
    و به اين ترتيب آشكار كردن لباسهاي زينتي مخصوصي را كه در زير لباسهاي عادي يا چادر مي پوشند
    مجاز نيست چرا كه قرآن از ظاهر ساختن چنين زينتهايي نهي كرده است.
    بهر حال آنچه مسلم است اين است كه : اگر نظر مرد به چهره و دو دست تا مچ جايز باشد در صورتي
    است كه تحريك آميز نبوده و قصد لذت در كار نباشد.كه در غير اين صورت مطلقا حرام است.نگاه كردن
    بر بدن و موي زن نا محرم(غير ازصورت وكفين) نيز حرام مي باشد حتي اگر قصد لذت نباشد.

ویرایش توسط meshkaat : ۱۳۸۶/۰۴/۱۰ در ساعت ۰۷:۰۶

نوشته
    1,032
    مورد تشکر
    2,937 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    0

بنام خدا و باسلام
    البته من نمی خوام بگم حجاب امر سهل و ساده ایه بلکه یکی از احکامی است که رعایت صحیح اون با سختی همراهه اما این سختی در قبال نفعی که به فرد و جامعه میرسونه اندکه و من در پاسخ به این سوال در صدد بیان اونها نیستم .
    و اما توضیح چند نکته در خصوص اینگونه توجیهات مفید به نظر میرسه:
    خانمهایی که در زمینه حفظ حجاب توجیهی شبیه اونچه شما فرمودین ،دارن کسانی هستند که احتمالا در اثر نا آگاهی نمی دونن حجاب هم مثل بقیه احکامه و رعایت اون باید طبق دستور الهی صورت بگیره ، خشک و ترم نداره . این صحیح نیست که قسمتی از یک حکم الهی رو سلیقه ای کنیم و اونطور که راحتیم و صلاح میدونیم عمل کنیم بعد هم توجیه کنیم که " خدا اصلا سخت نگرفته ، حالا اگه من مثلا یه ذره موهام یا چونم بیرون باشه خدا منو میسوزونه ؟!!!! اونقدر گناهای بزرگتر از این هست که ما انجام نمی دیم خدا اینها رو میبخشه ."
    بخشش و تقسیم بهشت و جهنم با خداست ما که جای خدا نیستیم که حکم کنیم فلان کار رو خدا می بخشه یا نه ما تنها باید اونچه بهمون تکلیف شده رو انجام بدیم ، بله خیلی از گناهان بزرگ هم هست که ما انجامشون نمی دیم ولی این جواز نمی شه بقیه گناهان رو مرتکب بشیم و بعدم عفو و مغفرت الهی رو طلبکار باشیم .
    مورد دیگه ای از نا آگاهی خانمها در این مساله برمیگرده به عدم شناخت محدوده شرعی حجاب ، خیلی از خانمها به هیچ وجه نمی دونن حجاب شرعی هنگام نماز با حجاب جلوی نامحرم فرق میکنه ، تصورشون اینه که همون میزان پوشش که سر نماز دارن برای حضور جلوی نامحرم هم کفایت می کنه در حالیکه هنگام نماز پوشوندن پاها از مچ به پایین واجب نیست اما در مواجهه با نامحرم تمامی بدن باید پوشیده باشه بجز وجه و کفین – یعنی دستها از مچ به پایین و گردی صورت –
    در مورد مثالی هم که زدین باید گفت بله موقع پذیرایی نگهداری حجاب مخصوصا دست – یا پوشوندن صورت با یک دست – و پذیرایی کردن با یک دست دیگه کار بسیار سختیه ، من فکر میکنم این کار نه تنها وظیفه یک خانم نیست بلکه آقایون در خونواده ها باید این امر رو وظیفه خودشون بدونن و در این امور مراعات خانمها رو بکنن یه لطف دیگه هم بکنن ایه شریفه (( یغضوا من ابصارهم )) هم جلوی چشمشون باشه .
    البته غیر از توجیهی که کاربر محترم در سوالشون مطرح کردن توجیهات دیگری هم برای حجابهای نصفه نیمه وجود داره مثل این نمونه ها : فلانی مثل برادرمونه ، جای پدرمونه ، سن پدر بزرگمونو داره ، خیلی مرد چشم پاکیه و ...
    خلاصه خیلی حیفه به بهانه های مختف حجاب رو از اون حد ارزشمندش پایین بیاریم .

ویرایش توسط meshkaat : ۱۳۸۶/۰۴/۱۰ در ساعت ۰۷:۱۰

نوشته
    51
    مورد تشکر
    130 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

بسم الله الرحمن الرحيم
    با عرض سلام وارادت
    ضمن تاييد فرمايشات خانم فاطمه مشكات،به عرض مي رساند:
    1_موضوع مورد بحث ،ميزان مورد وجوب وحدّ ضرورت حجاب است.كه سليقه و نظر شخصي بر نمي دارد،تقريبا اجماع فقهاي اسلام بر ضرورت پوشاندن تمام بدن مگر صورت ودو دست از سوي خانم ها مي باشد.
    2_بنا براين نه حجاب خشك مفهوم دارد ونه بد حجابي، چون مكلّف يا حدّ واجب حجاب را مراعات كرده است يا نه.در صورت اول با حجاب ودر صورت دوّم بدون حجاب است.
    3_ آنچه كه بر حسب سليقه و مدل لباس و..... تغيير مي كند فراتر از اين حدّ است كه ما هم معتقديم سختگيري وخشك بودن با روح شريعت سهله وسمحه تناسبي ندارد.
    4_اينكه بر مردان نيز واجب است از نگاه به بدن زن نامحرم پرهيز كنند تكليف خود آنان است و تاثيري در تكليف خانم ها ندارد، به عبارت ديگر به خاطر اهمّيت موضوع اسلام مطلب را دو قبضه كرده است.
    5_استثناي وجه وكفّين در صورتي است كه آرايشي در كار نباشد، كه در اين صورت بر زن واجب است وجه وكفّين را بپو شاند،چنانكه بر مرد نيز واجب است به صورت و دست تزيين شده زن نگاه نكند.
    6_بحثهايي كه گذشت،جداي از تبرّج(خودنمايي) است كه بحث مستقلي لازم دارد.
    7_تمام مباحث گذشته،درصورتي است كه مردان به قصد ريبه نگاه نكنند،كه در اين صورت نگاه مطلقا حرام است،حتي به لباس وظاهر بدن زن.
    موفق باشيد.

حسن السئوال نصف العلم

نوشته
    19
    مورد تشکر
    32 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول : حجاب خشك

به نام خدا
    با سلام خدمت دوستان
    یک نفر روحانی می گفت اصلا موضوع آیه حجاب که می فرماید زنان باید پوشیه (یا روسری های) خودشون رو روی سینه خودشان بیندازند همین زنان بد حجاب بوده که در مدینه حجاب داشتند ولی بد حجاب بودند و بخشی از سینه و گردن خودشون رو نمی پوشوندند که آیه حجاب نازل شد و دستور داد مومنان باید حجاب کامل رو رعایت کنند

نوشته
    51
    مورد تشکر
    130 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط alii1346 نمایش پست
    به نام خدا
    با سلام خدمت دوستان
    یک نفر روحانی می گفت اصلا موضوع آیه حجاب که می فرماید زنان باید پوشیه (یا روسری های) خودشون رو روی سینه خودشان بیندازند همین زنان بد حجاب بوده که در مدینه حجاب داشتند ولی بد حجاب بودند و بخشی از سینه و گردن خودشون رو نمی پوشوندند که آیه حجاب نازل شد و دستور داد مومنان باید حجاب کامل رو رعایت کنند
    1. بر فرض قبول شان نزول، شان نزول هرگز مخصص نيست
    2. چنانكه گفته شداز نظر فقهاي اسلام براي حجاب حداقلي ترسيم شده است كه مراعات آن عبارت است با حجاب بودن و عدم مراعات آن بي حجابي است بنابراين بر فرض كه آيه مذكور چنان دلالتي داشته باشدولي ديدگاه فقهاي اسلام چيز ديگري است طوري كه اگر زني بخشي از بدن يا موي او آشكار باشد هرگز او را داراي حجاب نمي دانند و نمي گويند تنها پنج درصد بي حجاب است
    3. به لحاظ رواني پوشش نيمه كاره مفاسد بيشتري دارد از عدم پوشش به عبارت ديگرسربرهنه بودن كمتراز آشكار كردن بخشي از مو محرك است
    حسن السئوال نصف العلم

نوشته
    742
    مورد تشکر
    1,784 پست
    حضور
    9 روز 5 ساعت 34 دقیقه
    دریافت
    21
    آپلود
    0
    گالری
    119

تعجب نقل قول : حجاب خشك

به نظر مي رسد بايد بين حجاب عرف با حجاب قرآن فرق گذاشت در ميان عرف قطعا از بدو خلقت حجاب داشته اند و با پوشش بوده اند حتي برخي مراجع هم حجاب امثال عشاير را كه به صورت خاصي است اگر چه بر حجاب قرآن تطبيق ندارد پذيرفته اند يا خود قرآن حجاب پيرزناني كه ديگر نمي توانند خود را خوب بپوشانند گاهي كمي از بدنشان پيداست را استثنا كرده است پس معلوم مي شود آن هم نوعي حجاب به حساب مي آيد اما تمام پوششي كه قرآن بيان كرده را دربر نمي گيرد

نوشته
    22
    مورد تشکر
    21 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

بسم الله الرحمن الرحيم
    با عرض سلام
    بين حجاب عرفي وحجاب مورد نظر قرآن تفاوت وجود دارد، وچنان نيست كه هرآنچه كه نزد عرف حجاب محسوب شود،مطابق با حجاب مورد نظر قرآن كريم باشد.البته يك معيار مسلمي براي حجاب در قرآن كريم ومنابع ديني وجود دارد كه نمي شود از آن گذشت.
    بله! در برخي از مناطق،زنان با يك حجابي ظاهر مي شوند كه شايد مطابق با معيار هاي قرآني نباشد.اما عرف آن جامعه آن را بي حجابي نمي داند.چنانچه شأن نزول آيه حجاب نيز ناظر به همين است كه زنان مدينه پوشش كافي و مورد نظر اسلام را نداشتند .و آيات قرآن از آنان خواست تا به حجابي كه مورد نظر قرآن است ملتزم شوند .ولو حجاب موجود آنها نيز در نزد خود مردم مدينه مورد پذيرش بود .
    گذشته از حدّ لازم حجاب كه شرع مقدس معين كرده گاهي لازم است كه زنان خودشان را بيشتر حفظ كنند .مانند جايي كه مثلا خانمي حدّ شرعي حجاب را رعايت كرده اما در محيطي زندگي مي كند يا از محيطي عبور مي كند كه انسانهاي مريض القلبي در آن محيط وجود دارند در اينجا آن زن علاوه بر رعايت حدّ شرعي حجاب بايد پوشش وحجاب او نيز طوري باشد كه مورد طمع افراد بوالهوس قرار نگيرد .چنانكه ممكن است زني در محيطي زندگي كند كه انسانهاي پاكيزه و يا پيرمردي در اطراف زندگي او وجود داشته باشد كه ملزم نباشد حجاب خود را به شدّت مواظبت كند .

اللهم صل علي محمد وآل محمد

نوشته
    142
    مورد تشکر
    271 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

ببینید من خودم چادریم یعنی 3 ساله که چادری شدم ولی تو رو خدا بیاین یه کم بازتر فکر کنیم و انقدر تعصبات بیجا نداشته باشیم من میگم تداوم در هر چیزی مهمتر است اگر انقدر مته به خشخاش بزاریم و همین طور که گذاشتیم باعث شده خیلیا از حجاب گریزون باشند ماها باید اول جذب کنیم بعد هر کسی خودش عاشق میشه و میره جلو.
    ببینید ما الان دازیم در دنیا یا حتی کشوری زندگی میکنیم که خوب بی حجابی یا بد حجابی داره حالا شما فکر کنید بخوای به کسی بگی خانم حجابتو رعایت کن خوب اگر انقدر خشک و بی انعطاف باشه عطاش به لقاش بخشیده میشه یادمون باشه ما وظیفه نداریم دفع کنیم ما باید جاذبه داشته باشیم و من به شخصه فکر میکنم که تعادل و میانه روی زیباترین چیزه حتی در عبادت و حجاب و به نظر من کمی بیایم منطقی تر فکر کنیم همین افراط کاریا مارو الان به اینجا کشونده که الان نمیتونیم کنترل کنیم و کار به اینجا کشیده اگر از اول عاقلانه رفتار میکردیم الان انقدر لباس خانما وقیحانه نبود.اسلام دینه تعادله یادمون باشه دوستان.

صفحه 1 از 2 12 آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری