جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: چرا امام صادق(ع) به خوردن سیب، انگور و انار توصیه کردند؟

  1. #1

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۸۹
    نوشته
    277
    تشکر:
    1
    حضور
    2 روز 17 ساعت 27 دقیقه
    دریافت
    80
    آپلود
    0
    گالری
    0

    چرا امام صادق(ع) به خوردن سیب، انگور و انار توصیه کردند؟




    چرا امام صادق(ع) به خوردن سیب، انگور و انار توصیه کردند؟

    چرا امام صادق(ع) به خوردن سیب، انگور و انار توصیه کردند؟
    خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها به‌عنوان یکی از دغدغه‌های مهم بشر از طرف دانشمندان و متخصصان تغذیه همواره حائز اهمیت بوده است.


    بحث خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها از ابتدای خلقت انسان، به‌صورت علمی و غیرعلمی وجود داشته و از دیرباز از واجبات زندگی بشر محسوب می‌شده است؛ البته دستورات خداوند متعال نیز که از طریق انبیا و ائمه معصومین (ع) به انسان‌ها گوشزد شده، غیر از این موضوع مهم نیست.

    تا به امروز نیز خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها به‌عنوان یکی از دغدغه‌های مهم بشر از طرف دانشمندان و متخصصان تغذیه حائز اهمیت بوده است. کتاب اطعمه و اشربه (خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها) مجموعه ای از آیات قرآن کریم و احادیث و روایات نورانی ائمه معصومین (ع) و سخنان گهربار حکمای گرانقدر پیشین و مشتمل بر سه بخش مهم کلیات طبی، فقهی و اخلاقی می‌باشد که هر کدام به بخش‌های مختلف تقسیم می‌گردد.


    در این کتاب سعی شده، آیات مربوط به تغذیه جسمی و روحی، چه از جنبه مادی و چه از جنبه آخرتی، احادیث و روایات موجود در کتب معروف و متقن شیعه و کتاب فقه استدلالی لمعه و کتب اخلاقی شیعه استفاده گردد تا به اسناد مذکور اشکالی وارد نشود.


    احادیث و روایات موجود در کتاب، از دیدگاه متخصصان روایی، به جهت سیاسی نبودن موضوع، در طول تاریخ از دستبرد دشمنان در امان بوده است، لذا هیچ یک از علما دلیلی بر آوردن نام روات در حین روایت ندیده و در بسیاری از موارد فقط به لفظ «روایت شده» اکتفا کرده‌اند.


    شک نیست که تأثیر میوه‌ها در جسم بشر مانندن سایر غذاها و شاید بیشتر از برخی از آنها باشد؛ تأثیر بعضی از آنها تابع ترکیب شیمیایی آن به نسبت ترشی و شیرینی و داشتن ویتامین‌ها و پروتئین‌های مختلف در آن است و لذا بعضی از آنها هضم کننده غذا و بعضی ملین و بعضی ادرارآور و بعضی مقوی بوده و تأثیرات و خواص فراوانی دارند.


    باید دانست که بهترین چیزی که از نظر بهداشت لازم است و پزشکان بیماران خود را همواره به آن توصیه می کنند، شستن میوه و پاک کردن آن از گرد و خاک و آلودگی‌های دیگر است. پس اگر انسان میوه را بدون شستن بخورد، در حالی وارد بدن می‌شود که حامل میکروب است و میکروب را در معده جایگزین می‌کند، در این هنگام چیزی که از آن فرار می‌کرد، عارض او می‌شود و میکروب در بدن اثر می‌گذارد؛ برای همین است که پزشکان همواره به بیماران خود توصیه می‌کنند که پیش از خوردن میوه آن را به دقت بشویند و از خوردن میوه نشسته پرهیز کنند.
    امام صادق (ع) نیز می فرماید: «هر میوه‌ای سمی دارد آن را با آب بشویید و در آب فرو ببرید.»


    اکنون فواید برخی از میوه‌ها را به‌عنوان نمونه ذکر می‌کنیم؛ چون ذکر همه آنها در این مختصر نمی‌گنجد.



    1-انگور
    امام صادق (ع) فرمودند: «انگور عصب را محکم می‌کند و ناراحتی را از بین می‌برد و نفس را پاک می‌کند» و نیز فرمودند: «پیامبری از پیامبران خدا از غصه پیش خدا شکایت برد، پس خدا به او وحی کرد که انگور بخور.»


    پزشکان گفته‌اند: انگور سه کار را با هم انجام می‌دهد: مسهل معده و پاک کنده خون و غذا برای بدن است، آب آن باعث تجدید قوا می‌شود و گردش خون را تنظیم می‌کند و برای گازهای معده مفید است و نیز کبد و کلیه را مداوا می‌کند و تب را می‌برد و برای سوءهاضمه و نقرس و بیماری‌های قلب و صفرا و باد و بواسیر سودمند است و از پیشروی سل و سرطان جلوگیری می‌کند.

    دانشمندان داروشناس می‌گویند: انگور ترشحات معده را زیاد می‌کند و برای طحال و گرفتگی ستون فقران مفید است و در آن اندکی گاز ارسنیک وجود دارد که باعث زیبایی رنگ صورت می‌شود و لذا برای بیماران سفلیس و سل و سرطان فایده دارد. همچنین انگور دارای ویتامین‌های A-B-C می باشد.


    2- سیب
    امام صادق (ع) می‌فرمایند: «سیب بخورید که حرارت را برطرف می‌نماید و درون را خنک می‌کند و تب را می برد» و فرمودند: «اگر مردم می‌دانستند که سیب چه خواصی دارد بیماران خود را جز با آن مداوا نمی کردند و آن سریع‌ترین اثر را در قلب دارد و آن را شاد می‌کند» و فرمودند: «به تبدارانتان سیب بدهید که چیزی نافع‌تر از آن نیست.»


    این چیزی است که امام در کلمات کوتاه و جامع خود بیان کرده و پزشکان گفته‌اند: سیب نشاط‌‌آور و تقویت‌کننده قلب و دماغ و کبد است و هم خوردن و هم بوییدن آن مفید است؛ همچنین سیب برای خفقان و تنگی نفس فایده دارد و ضعف دهانه معده را اصلاح می‌کند و اشتهاآور است؛ سیب پخته برای تسکین سرفه خوب است و بیماری‌های پوستی و بی‌خوابی را تخفیف می‌دهد.


    می‌گویند: هر صد گرم سیب 65 واحد ویتامین آ، 15 واحد ویتامین B و 30 واحد ویتامین C دارد.


    3- انار

    امام صادق (ع) فرمودند: «به کودکانتان انار بخورانید که سبب سرعت رشد و جوانی آنها می‌شود» و فرمودند: «انار را با پیه بخورید که آن معده را دباغی می‌کند و بر ذهن می‌افزاید.»


    پزشکان گفته‌اند: انار خون را تصفیه می‌کند و خلط ‌آور است و برای کسانی که مزاج گرم دارند خوب است و تنگی‌ها را می‌گشاید و ملین شکم و مقوی کبد و مفید برای یرقان و طحال و خفقان و قلب و سرفه حاد است، صدا را صاف می‌کند و سبب ایجاد نشاط در صورت می‌شود و بدن را سیراب می‌سازد و برای درمان کرم‌های روده مؤثر است.


    در سخن امام تأمل کن که فرمود: انار سبب سرعت در جوانی می‌شود، خواهی دید که همه این خواص که پزشکان گفته‌اند در این جمله بیان شدده است؛ زیرا کودکان به رشد کامل نمی رسند مگر اینکه خونشان صاف و خلط بیرون آید و کبد قوی شود و صورت نشاط پیدا کند و بدن سیراب شود.


    همچنین در سخن امام که فرمود: «انار معده را دباغی می‌کند»، تأمل کن، خواهی دید که معده وقتی دباغی می‌شود که رطوبت زاید آن که باعث سستی اعصاب معده می‌شود، خشک گردد، غذا را بهتر هضم می‌کند و چون غذا خوب هضم شود، خون پاکیزه تولید می‌کند و در بدن نیرویی تولید می‌شود که در مقابل بیماری‌ها مقاومت می‌کند.
    http://www.ammarname.ir/link/25968


  2.  

  3. #2

    تاریخ عضویت
    جنسیت اسفند ۱۳۸۸
    نوشته
    6,289
    صلوات
    4614
    تعداد دلنوشته
    7
    مورد تشکر
    41 پست
    حضور
    66 روز 12 ساعت 48 دقیقه
    دریافت
    11
    آپلود
    0
    گالری
    11



    نقل قول نوشته اصلی توسط monemizadeh نمایش پست
    انار سبب سرعت در جوانی می‌شود
    سلام
    کسی می داند چگونه می توان انار را انبار کرد که در طی سال بشود از آن استفاده کرد؟
    خراب نشود و نپوسد؟فاسد نشود؟
    بعضی از فصول سال انار نداریم
    به نظر ما حرکت امام خمینی دقیقا مقدمه سازی ظهور امام عصر(عج) است,لذا باید تقویت شود,ظهور امام عصر(عج)یک مسئله کاملا منطقی است و باید به شدت با خرافات و تیپ افسانه ای که برای ایشان درست شده مبارزه کرد و فهماند که ظهور هم به دست خود ماست,هرگاه مبنای برنامه ریزی ما این مسئله باشد به آن خواهیم رسید و لا غیر.با التماس و اشک و زاری تنها هیچ کاری صورت نمی گیرد.

  4. تشکرها 2


  5. #3

    تاریخ عضویت
    جنسیت مهر ۱۳۹۳
    نوشته
    1,209
    صلوات
    14920
    تعداد دلنوشته
    16
    مورد تشکر
    43 پست
    حضور
    36 روز 10 ساعت 20 دقیقه
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    0



    نقل قول نوشته اصلی توسط سلمان 313 نمایش پست
    سلام
    کسی می داند چگونه می توان انار را انبار کرد که در طی سال بشود از آن استفاده کرد؟
    خراب نشود و نپوسد؟فاسد نشود؟
    بعضی از فصول سال انار نداریم
    سلام

    1- برای نگهداری انار به مدت طولانی‌ می‌توانید آن را لای كاغذ روزنامه پیچیده و در سبد چوبی در جایی دور از آفتاب و خنك مثل زیرزمین، از سقف آویزان كنید. البته در بازار كاغذهای مخصوصی آغشته به مواد نگهدارنده هم وجود دارند.

    2-برای نگهداری طولانی مدت انار باید پوست آن را با روغن چرب کرده و داخل یخچال نگهداری کنید.روی آن را پلاستیک بکشید تا رطوبت پوست انار از بین نرود و دانه های آن حالت چروکیده گی پیدا نکند.با این روش می توان در تمام طول سال از انارهای تازه استفاده کرد.

    3-براي اينکه بتوانيد انار را در مدت زماني طولاني تري نگهداري کنيد پوست آن را با روغن نباتي چرب کنيد و در جاي خشک و خنک و به دور از نور آفتاب قرار دهيد.

    4-آنهایی كه می‌خواهند انار تابستان را برای زمستان‌ انبار كنند، دانه‌های آن را در ظرف درداری، در فریزر بگذارند. تجربه نشان می‌دهد تا 6 ماه می‌شود از سلامت دانه‌های انار مطمئن بود.

    5-انار را می توان پس از برداشت حتی خارج از سردخانه و در لابه لای ماسه نرم و خشک تا چندین ماه نگهداری نمود. انار در سردخانه مناسب بیش از 6 تا 8 ماه قابل نگهداری است.
    برای مصارف شخصی و در مقادیر کم می توان انار را در گودالی در لا به لای ماسه نرم نگهداری کرد. ضمن این که استفاده از انبارهای زیرزمینی که معمولا دمای کمتری نسبت به بیرون دارند هنوز هم برای انبارداری انار استفاده می شوند. رایج ترین روش برای انبارداری اناردر ایران استفاده از انبارهای معمولی است، ساختمان ساده ای داشته و با گردش هوای سرد خنک می گردند. در این شرایط احتمال شیوع آفات و بیماریهای انباری همواره وجود داشته و به محصول آسیب می رساند.
    در انبارهای صنعتی که در ایران کمتر دیده می شوند، از دمای 4-2 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 75 تا 85 درصد استفاده می شود که مزایای زیادی نسبت به روش های قبل داشته و عمر انباری انار را بدون آسیب دیدن آن افزایش می دهد.


    یا غِيَاثَ الْمُسْتَغِيثِينَ‏
    أَنَا عَبْدُكَ الضَّعِيفُ الذَّلِيلُ الْحَقِيرُ الْمِسْكِينُ الْمُسْتَكِينُ‏
    الهی العفو، الهی العفو،الهی العفو، الهی العفو،الهی العفو، الهی العفو،الهی العفو، الهی العفو،الهی العفو، الهی العفو،الهی العفو، الهی العفو
    به فاطِمَةَ وَ اَبیهَا وَ بَعلِهَا وَ بَنیهَا


  6. #4

    تاریخ عضویت
    جنسیت دي ۱۳۹۱
    نوشته
    2,639
    صلوات
    1749
    تعداد دلنوشته
    22
    مورد تشکر
    322 پست
    حضور
    214 روز 11 ساعت 16 دقیقه
    دریافت
    47
    آپلود
    6
    گالری
    53



    نقل قول نوشته اصلی توسط سلمان 313 نمایش پست
    سلام
    کسی می داند چگونه می توان انار را انبار کرد که در طی سال بشود از آن استفاده کرد؟
    خراب نشود و نپوسد؟فاسد نشود؟
    بعضی از فصول سال انار نداریم
    سلام
    ممنون از سوالتون که باعث شد نکات خوبی رو یاد بگیریم و ممنون از سرکار یا عزیز زهرا که این نکات رو در اختیارمون قرار دادن.
    ولی به نظرم بهتره توی هر فصل از میوه های همون فصل استفاده کنیم. معمولا میوه های هر فصل طوری هستن که طبعشون اثرات آّب و هوای اون فصل رو تقلیل بده و استفاده افراطی از میوه های خارج فصل میتونه باعث سوء مزاج بشه
    ویرایش توسط رحیل : ۱۳۹۳/۰۸/۲۱ در ساعت ۱۸:۰۱


  7. #5

    تاریخ عضویت
    جنسیت شهريور ۱۳۸۷
    نوشته
    142
    صلوات
    25
    تعداد دلنوشته
    7
    تشکر:
    1
    حضور
    4 روز 11 ساعت 40 دقیقه
    دریافت
    20
    آپلود
    6
    گالری
    0



    هو الرزاق
    سلام
    در تکمیل سخن خانم kobra باید بگم چون انار در فصل پاییز و در مناطق کویری و حاشیه کویر مورد استفاده داره بهتره در موقع خودش مصرف بشه! به خاطر اینکه در این مناطق و در این فصل، امکان ابتلا به افسردگی در افراد بیشتره و خوردن انار به طور شگفت انگیزی در کاهش آنزیم مربوط به افسردگی موثره!


  8. #6

    تاریخ عضویت
    جنسیت دي ۱۳۸۹
    نوشته
    1,284
    صلوات
    17904000
    تعداد دلنوشته
    263
    مورد تشکر
    2 پست
    حضور
    9 روز 2 ساعت 21 دقیقه
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    0



    باسلام
    یکی از حکمت های ایام اینه که یادآور نعمت خداوند باشیم و تعقل کنیم چرا فقط مخصوص این ایام قرار داده شده نه اینکه تفکر کنیم که نعمت خداوند را در وقتی که مناسب نیست را طلب کنیم.(گمانم خود نوعی کفران نعمت است)
    خداوند بنا به حکمتش برای هر فصولی میوه های مخصوص آن دوران را قرار داده و طبیعت خدادادی همینه.زیبایی خلقت همینه.
    لک الحمد

  9. #7

    تاریخ عضویت
    جنسیت مهر ۱۳۹۳
    نوشته
    1,209
    صلوات
    14920
    تعداد دلنوشته
    16
    مورد تشکر
    43 پست
    حضور
    36 روز 10 ساعت 20 دقیقه
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    0



    نقل قول نوشته اصلی توسط M.Javad نمایش پست
    باسلام
    یکی از حکمت های ایام اینه که یادآور نعمت خداوند باشیم و تعقل کنیم چرا فقط مخصوص این ایام قرار داده شده نه اینکه تفکر کنیم که نعمت خداوند را در وقتی که مناسب نیست را طلب کنیم.(گمانم خود نوعی کفران نعمت است)
    خداوند بنا به حکمتش برای هر فصولی میوه های مخصوص آن دوران را قرار داده و طبیعت خدادادی همینه.زیبایی خلقت همینه.
    لک الحمد
    سلام
    داستانی شد این انار!
    البته که خدا بر اساس حکمتش در هر دوره چیز هایی رو قرا داده ولی منع نشده که در زمان های دیگه استفاده نشه که بخواد کفران نعمت صورت بگیره! بر اساس طب سنتی و طب اسلامی هم بهتره در فصول سال از غذاهایی استفاده بشه و از بعضی از اونها پرهیز صورت بگیره ولی نگفته اصلا استفاده نشه ،شرایط داره، طبق مزاج های مختلف.
    یک مثال براتون میزنم:
    مادر من وقتی سرگیجه میگیره از مفید ترین چیزها برای رفع سرگیجه شون انار هست،اگه در فصلش باشه که استفاده میکنن و مفید واقع میشه ولی اگه در غیر فصل باشه از این نعمت بی بهره هستن.
    بنابر این سعی دارند همیشه انار رو داشته باشن در فصل های مختلف چون واقعا برایشان سودمنه.
    حالا قضاوت با شما این کفران نعمت هست؟؟؟
    یکی دیگه زمان بچگی های ما خیار در همه فصول نبود ولی حالا هست و همیشه از اون استفاده میکنیم این کفران نعمته؟؟؟؟
    یا غِيَاثَ الْمُسْتَغِيثِينَ‏
    أَنَا عَبْدُكَ الضَّعِيفُ الذَّلِيلُ الْحَقِيرُ الْمِسْكِينُ الْمُسْتَكِينُ‏
    الهی العفو، الهی العفو،الهی العفو، الهی العفو،الهی العفو، الهی العفو،الهی العفو، الهی العفو،الهی العفو، الهی العفو،الهی العفو، الهی العفو
    به فاطِمَةَ وَ اَبیهَا وَ بَعلِهَا وَ بَنیهَا

  10. تشکر


  11. #8

    تاریخ عضویت
    جنسیت دي ۱۳۸۹
    نوشته
    1,284
    صلوات
    17904000
    تعداد دلنوشته
    263
    مورد تشکر
    2 پست
    حضور
    9 روز 2 ساعت 21 دقیقه
    دریافت
    7
    آپلود
    0
    گالری
    0



    از متون نوشته من برداشت بد نشه
    برای خیلی چیزها که در فصلش نیست ما انبار میکنیم یا به صورت عصاره ای ازش استفاده میکنیم.
    مثلا آبلیمو و آبغوره
    در مورد انار هم رب انار استفاده میشه
    اما برای دانستن فصل درستش باید به عالم مربوطه مراجعه کرد تا حکمت این فصل و میوه هاش مشخص بشه.
    برخی دخالت های انسان باعث نمیشه که از ارزش حکمت خداوند کم بشه بلکه ارزش حکمت آن بیشتر میشه.
    خلاقیت های انسان در بروز حکمتها هم نوعی تفکر در کار خالق است (یا صانع کل مصنوع)
    قبول که دارید هر چیزی در وقت خودش بهتره
    موفق باشید

  12. تشکر


  13. #9

    تاریخ عضویت
    جنسیت آبان ۱۳۹۲
    نوشته
    126
    مورد تشکر
    0 پست
    حضور
    1 روز 3 ساعت 35 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    نقل قول نوشته اصلی توسط سلمان 313 نمایش پست
    سلام
    کسی می داند چگونه می توان انار را انبار کرد که در طی سال بشود از آن استفاده کرد؟
    خراب نشود و نپوسد؟فاسد نشود؟
    بعضی از فصول سال انار نداریم

    سلام

    يزديها اونو برعكس توي خاك ميزارن
    امتی بزرگ با فرهنگی عظیم ولی بدون خودباوری و اتحاد

    گاهی اوقات به خودم میگم آیا ما هم مثل ابراهیم بن مالک اشتر شدیم که باز تاریخ رو فراموش کردیم؟ آیا باز هم تاریخ داره مثل زمان دکتر مصدق تکرار میشه؟ و آیا فرزندان ما در آینده میگن چه گوهری داشتن و گول خوردن و از دست دادنش؟ و فقط بعد از خوندن اوراق تاریخ ایکاش و حسرت ثمره اون خواهد بود؟ و باز لبخند و شادی از آن ستمگران خواهد شد؟


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود