-
۱۳۸۶/۰۴/۱۲, ۰۳:۰۳ #1
- نوشته
- 850
- مورد تشکر
- 3,450 پست
- حضور
- 35 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
-
9
تعدادآيات منسوخ
تعداد آيات منسوخ در قرآن چندتاست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
-
-
۱۳۸۶/۰۴/۱۲, ۰۹:۰۲ #2
- نوشته
- 850
- مورد تشکر
- 3,450 پست
- حضور
- 35 دقیقه
- دریافت
- 1
- آپلود
- 0
- گالری
-
9
نقل قول : تعدادآيات منسوخ
اين بحث از مباحث علوم قرآني است جناب آقاي بابايي
وپيرامون آن بحثهايي در كتب علوم قرآن شده.اختلافي است بين علماي اين فن كه اصلا آيات نسخ شده در قرآن داريم يا نه ؟وهركدام براي خود دلايلي را آورده اند.لذا طرح اين سوال براي اين بودتا نظرامثال جنابعالي را دراين رابطه جويا شويم كه با كدام ديدگاه موافقيد وثمره پذيرفتن اين ديدگاه چيست؟آيا قبول داريد كه آيات منسوخ در قرآن داريم يانه؟
اين يك بحث علمي است .
-
-
۱۳۸۶/۰۴/۱۲, ۰۹:۲۷ #3
با سلام و عرض ادب
خوب حالا مورد بحث فرق كرد. اينكه آيا آيات ناسخ و منسوخ داريم مهم است و شناخت آنها هم مهم است. و اگر اين تاپيك را اينطور عنوان مي كرديم كه "|هر كس از آيات ناسخ و منسوخ مي شناسد آنرا اينجا قرار دهد و دليل مناسب را بياورد" تا يك تاپيك جامع به دست مي آمد بسيار بسيار مفيد، با اهميت و ارزشمند بود
من گفته بودم تعداد آنها مهم نيست. يعني يكي بگويد 5 تا يكي ديگر بگويد 25 تا بعد يكي از آن طرف داد بزند نه 125 تا خيلي فرق نمي كند چون برايشان قاشق و چنگال نمي خواهيم كرايه كنيم كه بدانيم چند تا هستند:d و نفعي هم نداشت.
حالا در مورد موضوع جديد انشالله بعدا مطالبي مي نويسم اما در اين تاپيك درباره چه چيز بنويسيم؟ معرفي آيات ناسخ و منسوخ يا اثبات وجود ناسخ و منسوخ؟
راستي! به شماره پستها نگاه كنيد كم كم داريم به 1386 نزديك مي شويم! ( نكته: اين هم از آن موارد به درد نخور بود اما شايد جالب باشد:d )
-
۱۳۸۶/۰۷/۰۴, ۰۱:۳۴ #4
- نوشته
- 1,251
- مورد تشکر
- 2,255 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
10
كـسـانـى كـه شـرايـط مـقرر در تحقق نسخ را ناديده گرفته يا نسخ را به مفهوم عام آن ـكه نزد پـيـشـيـنيان كاربرد داشته است ـ گرفته اند, آمار آيات منسوخه را تا 228 آيه رسانده اند به نظر مى رسد كه اين عدد بزرگ بوده و يك زياده روى است و باضوابط نسخ سازگار نمى باشد.
اسـتاد آيت اللّه خويى ـ طاب ثراه ـ به بيش از يك آيه (آيه نجوى ) قايل به نسخ نيست و آن به جهت نـاظر بودن آيه ناسخ به آيه منسوخ است ولى با ملاحظه آيات ديگرى كه در همين راستا آورديم و نـيـز با در نظر گرفتن مساله نسخ مشروط, آيات منسوخه حدود بيست و اندى خواهد بود, كه در مـورد بيش تر آن ها نسخ مطلق صورت نگرفته است ازاين رو شبهه وجود آيات منسوخه در قرآن كه موجب گم راه شدن مراجعه كنندگان باشد, اساسا منتفى است
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۷/۱۰/۲۹, ۲۲:۵۸ #5
- نوشته
- 719
- مورد تشکر
- 1,947 پست
- حضور
- 4 ساعت 21 دقیقه
- دریافت
- 41
- آپلود
- 0
- گالری
-
4
سلام. من قصدنداشتم پاسخ این سوال رو علمی بدم. فقط برای من شبهه پیش اومد که آیا قرآنی که خداوند گفته کاملترین وسیله هدایت خلقه ووعده داده که از اون محافظت میکنه ممکنه دستوری داشته باشه که بعد از چند سال بگن دیگه این دستور به درد آدمها نمیخوره. البته ممکنه طریق استفاده از آیه چند روش باشه که به دلیل تغییر مدل زندگی انسانها بعضی از اونها قابل استفاده نباشه ولی اینکه کلا یک ایه کنار گذاشته بشه برام درکش سخته. ممنون میشم جواب منو هم بدین.
-
۱۳۸۷/۱۰/۳۰, ۰۷:۴۰ #6
فقط برای من شبهه پیش اومد که آیا قرآنی که خداوند گفته کاملترین وسیله هدایت خلقه ووعده داده که از اون محافظت میکنه ممکنه دستوری داشته باشه که بعد از چند سال بگن دیگه این دستور به درد آدمها نمیخوره. البته ممکنه طریق استفاده از آیه چند روش باشه که به دلیل تغییر مدل زندگی انسانها بعضی از اونها قابل استفاده نباشه ولی اینکه کلا یک ایه کنار گذاشته بشه برام درکش سخته. ممنون میشم جواب منو هم بدین
یعنی اگر آیه ای از قرآن حکمش مختص به زمان خاصی باشد اصطلاحا نسخ به آن گفته می شود
با این بیان نمی توان اشکال کرد خداوند در انتخاب حکمش دچار اشتباه شده و بعد متوجه آن شده و سپس آنرا برداشته و حکم دیگری جایگزین نموده
اما با نسخ دیگر آثار آیه برداشته نمی شود..همانطوری که گفتم نسخ تنها شامل برداشته شدن حکم آیه می شود ولی مابقی آثار آن هنوز پابرجاست
بطن آن و مراتب معنوی و علمی که آیه منسوخ شده دارد باقی است
-
۱۳۸۹/۱۰/۰۹, ۱۲:۲۵ #7
یعنی قرآن دستکاری شده ؟
از کجا میشه قرآن دستکاری نشده تهیه کرد؟
من دچار ابهامات شدید وبدی شدم کمک کنید
-
۱۳۸۹/۱۰/۱۸, ۲۱:۱۵ #8
- نوشته
- 1,775
- مورد تشکر
- 6,873 پست
- حضور
- 6 روز 6 ساعت 7 دقیقه
- دریافت
- 8
- آپلود
- 0
- گالری
-
7
با سلام به دوستان
براي پاسخ دقيقتر لازم است اقسام نسخ معنا شود و سپس مشخص شود کدامش واقع شده و اگر شده چند بار.
نسخ با الهام از معناى لغوى آن (نقل، انتقال، إزاله) عبارت است از برداشته شدن حكمى از احكام ثابت دينى در اثر سپرى شدن وقت و مدّت آن، يعنى تغيير يافتن حكم چيزى يا سپرى شدن وقت و دوران آن حكم.
اقسام نسخ:
1-نسخ در تلاوت نه حکم.
يعني حکمش هست آيهاش نيست، اين نسخ چون مستلزم تحريف قرآن است باطل بوده و طرفدار ندارد.
2-نسخ در تلاوت و حکم.
اين نيز بمانند اولي مستلزم تحريف است و پايه و اساسي ندارد.
3-نسخ در حکم نه در تلاوت.
در اينکه بعضي از احکام قبلا به مصالحي وجود داشته ولي بعدا برطرف شده هيچ اختلافي نيست، اين نوع نسخ مورد تأييد صريح قرآن قرار دارد، جريان تغيير قبله يکي از آن موارد است، مسلمانان موظف بودند به سمت بيت المقدس نماز بخوانند اما در سال دوم هجري (يعني بعد از15 سال) قبله تغيير کرد، در اينجا حکم قبله نسخ شده ولي در قرآن نسخي اتفاق نيافتاد.
البته تعدادي آيه نيز ادعاي نسخ شده است که در پست بعدي بصورت خلاصه به آنها اشارهاي ميشود.
ویرایش توسط صالح : ۱۳۸۹/۱۰/۱۸ در ساعت ۲۱:۱۷
-
۱۳۸۹/۱۰/۲۰, ۲۰:۳۷ #9
بنام تنها خدای جهان هستی
من به هیچ نتیچه ای نرسیدم دوستان احساس بدی هم دارم از خط قرمز عبور کردم وسئوالات من اینجا بی پاسخ موند
به این نتیجه رسیدم که قرآن فقط وسیله است نه برای هم برای آنهایی که نمیتون بر نفس خود قلبه کنن من روی دوستان و آشنایان و افرادیکه توجامعه دیدم فهیدم که نزدیک به 20%بیست درصد ایمان ونفسشون قوی هست البته باز هم به اون شک دارم
شبه وشک مند زیاد شده که خدا هم زیاد داریم خدا مسلمان خدایی مسیحی خدایی زرتشت خدایی یهودی ووو....
پاک از راه به در شدم شاید !حالا من فکر کنم یکتا پرست شدم فقط و فقط خدا را قبول دارم کسی که باعث آفرینش زمین شد
و هیچ مذهب و دین برام مفهومی نداره بیشتر همشون شبیه داستان وافسانه به نظر میرسه
صدایی وجدانم میگه هیچ اشتباهی مرتکب نشدم تا ناراحت وپریشون بشم ویاد گرفتم که دست نیاز به غیر از خدا برای هیچ ناکسی دراز نکنم
-
۱۳۸۹/۱۰/۲۱, ۲۲:۱۲ #10
- نوشته
- 2,764
- مورد تشکر
- 6,862 پست
- حضور
- 15 روز 10 ساعت 21 دقیقه
- دریافت
- 3
- آپلود
- 0
- گالری
-
2
پیشنهاد می شود برای این بحث این لینکها مطالعه شود:
http://www.porsemanequran.com/node/563
http://www.qurancity.ir/tabid/283/id...5/Default.aspx
http://www.askdin.com/showthread.php?t=7
http://www.askdin.com/showthread.php?t=87
ویرایش توسط صدیقین : ۱۳۸۹/۱۰/۲۱ در ساعت ۲۲:۳۷
وَ مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِكَ مَعَ الَّذينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَ الصِّدِّيقينَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحينَ وَ حَسُنَ أُولئِكَ رَفيقاً (نساء/69)
و كسى كه خدا و پيامبر را اطاعت كند، همنشين كسانى خواهد بود كه خدا، نعمت خود را بر آنان تمام كرده از پيامبران و صدّيقان و شهدا و صالحان و آنها رفيق هاى خوبى هستند
-
تشکرها 2
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری