جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: چشم چراني در آموزه هاي قرآني

  1. #1
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت مهر ۱۳۸۵
    نوشته
    742
    مورد تشکر
    1,784 پست
    حضور
    9 روز 5 ساعت 34 دقیقه
    دریافت
    21
    آپلود
    0
    گالری
    119

    چشم چراني در آموزه هاي قرآني




    چشم يكي از كوچكترين اعضاي آدمي است كه خود به تنهايي مي تواند گناهان بسياري را ايجاد كند .
    قرآن كريم در چند آيه مردان و زنان مؤمن را از نگاه به نامحرم بازداشته است:
    1. " قُل لِلمُؤمِنينَ يَغُضّوا مِن اَبصـرِهِم ; (نور،30) به مردان مؤمن بگو: چشم هاى خود را از نگاه به نامحرمان فرو گيرند."
    2. "وقُل لِلمُؤمِنـتِ يَغضُضنَ مِن اَبصـرِهِنَّ;(نور،31) به زنان مؤمن بگو: چشم هاى خود را از نگاه به نامحرمان فرو گيرند."
    3. "يَعلَمُ خائنَةَ الاَعيُنِ وما تُخفِى الصُّدور;(غافر، 19) او چشم هايى را كه به خيانت گردش مى كند مى داند و از آن چه در سينه ها پنهان است با خبر است."
    1. چشم فرو بستن از نامحرم، موجب پاكى و رستگارى است;
    قرآن كريم درباره حكمت اين حكم مى فرمايد: اين كار براى آنان پاكيزه تر است، زيرا خدا به آن چه مى كنند آگاه است (نور، 30) پس نگاه نكردن به نامحرم مقدّمه پاكيزگى و رستگارى است.
    2. نيز چشم چرانى، موجب تسلّط شيطان بر دل انسان است;
    پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله وسلم) مى فرمايند: "نگاه كردن، تير مسمومى از تيرهاى شيطان است; پس كسى كه از ترس خداوند ترك كند، خداوند ايمانى به او عطا مى كند كه شيرينى اش را در قلبش مى يابد." •
    3. چشم چرانى موجب هلاكت است;
    رسول خدا(صلى الله عليه وآله وسلم) فرمود: "نگاه اول خطا است، نگاه دوم عمد است و نگاه سوم موجب هلاكت است." •
    4. چشم چرانى موجب تحريك شهوت و ايجاد فتنه است;
    امام صادق(عليه السلام) فرمود: "نگاه دوباره به نامحرم، شهوت را در دل غرس مى كند و اين كار براى صاحب آن از حيث فتنه كافى است." •

    به فرموده امام صادق(عليه السلام)، كسى كه به نامحرم نگاه نكند، خداوند از حورالعين به او تزويج مى كند.
    پاورقي ها:
    1. من لا يحضره الفقيه، شيخ صدوق، ج 4، ص 18.
    2. كنزالعمال، متقى هندى، ج 5، ص 329.
    3. وسائل الشيعه، شيخ حر عاملى، ج 20، ص 192.
    4. يكصد و پنجاه موضوع از قرآن كريم، اكبر دهقان، ص 104 و 105.



  2. #2
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت مهر ۱۳۸۵
    نوشته
    742
    مورد تشکر
    1,784 پست
    حضور
    9 روز 5 ساعت 34 دقیقه
    دریافت
    21
    آپلود
    0
    گالری
    119

    راه كارهاي عملي براي جلوگيري از چشم چراني




    غُضُّوا اَبْصارَكُم تَرَوْنَ الْعَجائِبَ
    ز دست ديده و دل هر دو فرياد
    كه هر چه ديده بيند دل كند ياد
    بسازم خنجري نيشش زفولاد
    زنم بر ديده تا دل گردد آزاد
    برخي بر اين باورند كه براي جلوگيري از گناه چشم بايد چشم را كور كرد و راه ديگري نيست سرودن شعر نيز به همين منظور بود اما مهم اين است كه اين خصلت را از خود دور كني نه اين كه ابزار گناه را نابود كني. پس شعر غلط است بايد ديده داشته باشي و گناه نكني.
    اگر در روايات نظري بيافكنيم مطالبي را به عنوان جلوگيري از اين گناه بر شمرده اند كه خود به عنوان هديه اي الهي محسوب مي شود كه به برخي اشاره مي كنم
    چشمي كه به نگاه حرام آلوده نگردد، سبب بركات زير ميگردد:
    1- ديدن شگفتيها: رسول خدا ـ صلي الله عليه و آله ـ فرمود: چشمهايتان را (از نامحرم) بپوشانيد تا عجايب و شگفتيهارا ببينيد. غُضُّوا اَبْصارَكُم تَرَوْنَ الْعَجائِبَ
    2- راحتي قلب: امام علي ـ عليه السلام ـ فرمود: آنكه از نامحرم چشم خود را فرو نهاد، قلبش را راحت كرده است. مَنْ غَضَّ طَرْفَهُ اَراحَ قَلْبَهُ
    3- خلق و خوي نيك:‌ همچنين آن حضرت فرمود: كسي كه نگهاه هايش كنترل شود،صفاتش نيكو گردد. مَن‌ غُضَّتْ اَطرافُهُ حَسَنَتْ اَوصافُهُ
    4- پاداش الهي: امام صادق ـ عليه السلام ـ فرمود: هر كسي زني را ببيند و بلافاصله ديده اش را به آسمان بدوزد يا چشم فرو بندد، چشم باز نگرداند مگر اينکه خداوندحوريان بهشتي را به عقد او در آورد. مَنْ نَظَرَ اِلي امْرأَةٍ فَرَفَعَ بَصَرَهُ اِليَ السَّماءِ اَوْ غَمَضَ بَصَرَهُ لَمْ يَرْتَدَّ اِلَيْهِ بَصَرُهُ حَتّي يُزَوَّجَهُ اللهُ مِنَ الْحُورِ العينِِ
    5- چشيدن شيريني و لذت ايمان: پيامبر اسلام ـصلي الله عليه و آله ـ فرمود: نگاه (به نامحرم) تير زهرآلودي از تيرهاي شيطان است و هر كس آن را از ترس خداترك كند، خداوند چنان ايماني به او عطا كند كه شيريني اش را در دل خويش احساس كند. اَلنَّظَرُ سَهْمٌ مَسموُمٌ مِنْ سِهامِ اِبْليسَ‌ فَمَنْ تَرَكَها خَوْفاً مِنَ اللهِ اَعطاهُ اللهُ ايماناً يَجِد حَلاوَتَهُ في قَلْبِهِِ
    6- نشانه شجاعت و دليري : پيامبر فرمود: شجاع ترين مردم كسي است كه بر خواهش نفساني اش چيره شود.اَشْجَعُ النّاسِ مَنْ غَلَبُ هَواهُ
    ویرایش توسط saeed623 : ۱۳۸۷/۰۴/۳۰ در ساعت ۰۷:۵۵


  3. #3
    شروع کننده موضوع

    تاریخ عضویت
    جنسیت مهر ۱۳۸۵
    نوشته
    742
    مورد تشکر
    1,784 پست
    حضور
    9 روز 5 ساعت 34 دقیقه
    دریافت
    21
    آپلود
    0
    گالری
    119

    چشم پوشي كنيد تا ناموستان حفظ شود




    هر كه باشدنظرش در پي ناموس كسان پي ناموس وي افتد نظر بوالهوسان

    يكي از آثار زيان بار چشم چراني كه روايات نيز به آن اشاره كرده اند اين است كه اين عمل باعث مي شود كه خانواده خود فرد چشم چران نيز از چشم هاي ناپاك در امان نماند در روايات آمده است :از هر دستي بدهي با همان دست پس مي گيري، چنان كه فرموده اند : آن طور كه جزا دهي جزا بيني. «كَما تُدينُ تُدانُ
    امام صادق عليه السلام فرمود: در زمان حضرت موسي ـ عليه السلام ـ مردي با زني زنا كرد وقتي به خانه خويش آمد، مردي را با زن خود ديد، آن مرد را نزد حضرت موسيآورد و از او شكايت كرد. در آن لحظه جبرئيل بر آن حضرت نازل شد و گفت: هر كس به ناموس ديگران تجاوز كند به ناموس خودش تجاوز كنند. حضرت موسي به آن دو فرمود: باعفت باشيد تا ناموستان محفوظ بماند.
    بنابراين، مؤمن با غيرت هرگز به ناموس ديگران نگاهحرام نمي كند، چرا كه نمي خواهد كسي به ناموسش نظر بد داشته باشد.
    شخصي از امام صادق عليه السلام پرسيد: آيا نگاه كردن به پشت سر زنهايي كه عبور مي كنند جايز است؟
    حضرت پاسخ داد: اگر به ناموس شما اين گونه نگاه كنند، خوشنود مي شويد؟!
    آنگاه فرمود: براي مردم همان را بخواهيد كه براي خود مي خواهيد.
    اين دو مقاله را هم ببينيد
    چشم چراني در آموزه هاي قرآني
    چشم چراني آثار و راه كارهاي درمان
    ویرایش توسط saeed623 : ۱۳۸۷/۰۴/۳۰ در ساعت ۰۸:۰۳


  4. #4

    تاریخ عضویت
    جنسیت مرداد ۱۳۸۷
    نوشته
    123
    مورد تشکر
    119 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    با سپاس از شما

  5. #5

    تاریخ عضویت
    جنسیت خرداد ۱۳۸۷
    نوشته
    3,425
    مورد تشکر
    1,987 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

    چشم چراني در آموزه هاي قرآني




    چشم چراني در آموزه هاي قرآني


    چشم چراني در آموزه هاي قرآني

    يكي ازنابهنجاري هاي اجتماعي كه عامل بسياري از فسادهاي اخلاقي واجتماعي و درگيري ها و خشونت ها و حتي قتل هاست، چشم چراني است. در مطبوعات و به ويژه مطبوعات زرد كه به حوادث ريز و درشت مي پردازند و زواياي نهان و آشكار مسائل اجتماعي و نابهنجاري ها را مي نگارند، هر روزه با نمونه هاي بسياري از قتل ها وتجاوزها رو به رو هستيم كه ريشه در مساله چشم چراني دارد. هر چند نگارش مسايلي از اين دست در حوزه وسيع مطبوعات به حكم ترويج فحشاء و منكر، خود نابهنجاري و ازمصاديق جرم به شمار مي آيد، با اين همه برخورد فني وعلمي با اين مساله مي تواند ضمن تبيين ريشه هاي بسياري از خشونت ها و تجاوزهاي اجتماعي، عوامل پديداري و شناسايي راهكارهاي ريشه كني و يا كاهش و مهار آن را نيز روشن سازد.
    بازخواني مساله از منظر آيات قرآني، به معناي بررسي عوامل پديد آمدن و راهكارهاي رهايي ازاين معضل اجتماعي از زبان پروردگاري است كه هم انسان ها و عوامل وسوسه ساز و بحران آفرين آنها را مي شناسد و هم راهكارهاي برون رفت را بر مبناي فطرت و غرايز انساني به درستي تبيين مي كند و در اين حوزه راه افراط و يا تفريط را نمي پيمايد. به اين معنا كه نه اجازه مي دهد تا غرايز طبيعي سركوب شود و نه فطرت پاك در معرض آلودگي هايي قرار گيرد كه هويت و شخصيت انساني را تهديد مي كند. بنابراين نگاه ما در اين مقاله به پديده اجتماعي چشم چراني از اين منظر خواهد بود تا مساله را از منظر آفريدگار و پروردگار بازخواني كنيم.
    ماهيت پديده چشم چراني
    چشم چراني، خيره چشمي و هرزه نگري ، نگاه از روي لذت به روي خوب كردن و نظر بازي است. (لغت نامه دهخدا ج 5 ص 7147) مقصود از اين تعريف، هر گونه نگاه شهوت آميز به نامحرم و نيز نگاهي است كه انسان را در معرض خطر وقوع در حرام نسبت به نامحرم قرار مي دهد.
    به نظر مي رسد كه چشم چراني اختصاص به مردان نداشته و ندارد، هر چند كه مردان بيش از زنان در معرض اين پديده اجتماعي هستند؛ زيرا مردان برخلاف زنان، متاثر از زيبايي ها هستند و به شدت در برابر آن واكنش عاطفي واحساسي نشان مي دهند. به اين معنا كه مردان با نگاه كردن و ديدن متاثر شده و عوامل عاطفي واحساسي در آنان برانگيخته مي شود.
    از سوي ديگر گرايش به جنس مخالف هر چند كه در مرد وزن و مذكر و مونث وجود دارد ولي گرايش به جنس مخالف در ميان مردان قوي تر است. ازاين رو در آيات قرآن به نكته اي اشاره شده است كه دوستي و محبت زن در مردان تزيين داده شده و در چشم ايشان گرايش و عشق به زنان آراسته گرديده است: زين للناس حب الشهوات من النساء (آل عمران. 14) در اين آيه مراد از ناس، تنها جنس مردان است كه گرايش به شهوت جنسي وعلاقه مندي به زنان در ايشان تزيين شده است. اما اين بدان معنا نيست كه چشم چراني در زنان معنا و مفهومي ندارد، بلكه آنان نيز به حكم فطرت و غريزه به اين امر گرايش داشته و متمايل هستند. بنابراين زنان نيز همانند مردان، در وسوسه و الهامات نفساني و الهامات فجوري قرار مي گيرند و به گناه و فساد مي افتند و در بند شهوات گرفتار مي آيند.
    چشم چراني نه ويژگي و خصيصه مردان است و نه مشكل اين بخش از جامعه، بلكه مشكل انسان اجتماعي است كه مي بايست از منظر روان شناسي و جامعه شناسي انساني بدان پرداخته شود و راهكارهاي برونرفت از اين معضل اجتماعي شناسايي و به كار گرفته شود.
    در ادبيات روان شناسي اجتماعي، پديده چشم چراني به جهت پيامدهاي بسيار مخرب و زيانباري كه در حوزه امنيت اجتماعي ايجاد مي كند مورد توجه و تحليل است.
    چشم چراني نگاه هاي شهوت آميز مردان و زناني است كه مي كوشند به گونه اي وارد حريم خصوصي افراد شوند. اين ورود كه گاه به شكل كلامي و گاه به شكل نگاه تند و تيز انجام مي شود، امنيت روحي و رواني شخص مورد تعرض را در معرض خطر قرار مي دهد و گاه زمينه هاي فروپاشي خانواده ها و حتي خشونت هاي جنسي و فيزيكي و حتي قتل را به دنبال دارد.
    از اين روست كه برخورد علمي و فرهنگي و حتي عملي در اين حوزه از ضرورت هايي است كه مي بايست بدان توجه خاص مبذول شود و در حوزه امنيت اجتماعي از سوي همه عوامل علمي و عملي و دست اندركاران مورد بحث و بررسي قرار گيرد.
    چشم چراني در آموزه هاي قرآني
    قرآن، چشم چراني را زمينه ساز آلودگي به فحشا و فساد جنسي مي داند. از اين رو از مومنان مي خواهد كه براي دست يابي به شخصيت سالم و كمال فردي و تعديل در همه امور، با چشم پوشي و غض العين، خود را از آفات فردي و اجتماعي آن حفظ كنند. (نور آيه 30و 31)
    در اين آيه، حكم حرمت چشم چراني و نگاه به نامحرمان به روشني بيان شده است. از امام صادق عليه السلام نقل شده كه مقصود از هر آيه اي كه در قرآن به حفظ فروج اشاره دارد، در حقيقت حفظ از زناست جز در اين آيه كه منظور از حفظ فرج، حفظ آن از نظر و چشم چراني ديگران است.(تفسير نورالثقلين ج 3ص 588حديث91)
    خداوند به پيامبر گرامي(ص) فرمان مي دهد تا به مومنان دستور دهد خود را از گناه و بيماري چشم چراني برهانند؛ زيرا يكي از راه هاي دست يابي به تزكيه نفس، دوري از عوامل ايجادي و پديداري آن است. نگاه به نامحرمان از زن و مرد به ويژه مناطق حساس بدن مقدمه گرفتار شدن در دام شهوت و تجاوز از حدود است.(نور آيه 30)
    قرآن در آيه 31 سوره نور، مساله را از اختصاص يافتن حكمي به مردان فراتر مي برد و به زنان و چشم چراني آنان نيز تعميم مي دهد به اين معنا كه در حكم نخست به مردان اختصاص مي دهد تا بنماياند كه مردان در اين مساله بيش تر در معرض خطر هستند و در آيه 31روشن مي سازد كه حكم، اختصاص به مردان نداشته و زنان نيز دست كم از جهاتي در معرض اين خطر مي باشند. از اين رو لازم است كه آنان نيز همانند مردان مومن عمل كنند.
    قرآن در آيه 30سوره نور توضيح مي دهد كه چشم چراني سلامت نفس و پاكي آن را در معرض خطر قرار مي دهد و انسان را از فطرت سالم دور مي سازد و گرفتار شهوات نفساني فراتر از غرايز مي نمايد. كساني كه به چشم چراني عادت كنند، خواسته هاي فزون تري را مي جويند و به آن چه در اختيار دارند بسنده نمي كنند. اين گونه است كه زمينه آلودگي به زنا و فحشا و فساد اجتماعي در آنها فراهم مي شود.
    زمينه هاي چشم چراني
    اما چه عواملي موجب مي شود تا شخص، گرفتار چشم چراني شود و آفات و آسيب هاي فردي و اجتماعي گريبان وي را بگيرد؟
    قرآن، مهم ترين زمينه چشم چراني را روبه رو شدن با زنان بر مي شمارد. افزايش حضور مرد و زن و تكرار اين حضور و برخورد موجب مي شود تا فضايي مناسب براي چشم چراني پديد آيد. اگر مرد و زني در محيطي خلوت قرار گيرند و يا ارتباط و تماس هاي كلامي و حضوري ايشان افزايش يابد، گمان اين مي رود كه شخص دچار پديده چشم چراني شود. اين مسئله در مردان بسيار قابل تامل است. مردان به طور طبيعي گرايش و علاقه بيش تري به زنان داشته و متمايل به ايشان هستند و به زن به عنوان يكي از زيبايي هاي جلوه انگيز متمايل مي شوند؛ زيرا زنان و عشق و دوستي به ايشان در نهاد مردان آراسته شده است و مردان به طور طبيعي گرايش به شهوت جنسي و دست كم زيبايي ها و آراستگي هاي آنان دارند. ديدن اندام زنان موجب انگيزش شهوت و دوستي به ايشان مي شود. از اين رو قرآن بيان مي دارد كه زنان بايد خود را بپوشانند و از پس پرده از ايشان چيزي بخواهند. (احزاب آيه 53)
    اگر فرض را بر اين قرار دهيم كه در مدينه عصر پيامبر(ص) درب هاي خانه ها با پرده بوده و دست كم درهاي چوبي نداشت و يا اگر داشت روزها باز بوده و تنها حايل ميان بيروني و دروني، پرده ها بوده است، اين آيه حكم مي كند كه مردان نه تنها وارد خانه نشوند بلكه در هنگامي كه خواسته اي دارند و به خانه كسي مراجعه مي كنند و تنها زن خانه حاضر است وارد نشده و در بيرون بمانند و حتي زنان از پس پرده با ايشان سخن گويند و نياز ايشان را برآورده سازند و پرده را به كناري نزنند.اين همه سخت گيري از آن روست تا شخص زن كم تر، ديده شود. كاهش ديدارها موجب مي شود تا شناختي ميان مرد و زن نامحرم پديد نيايد و مرد از اندام و هيكل زن آگاه نشود؛ زيرا آگاهي از اندام و هيكل زن خود عاملي براي گرايش شديد قلبي مردان به زنان مي شود. (همان)
    آيه 31 سوره نور عامل بي حجابي و يا بدحجابي زنان را پديده چشم چراني و تبعات نابهنجار آن برمي شمارد. تاكيد بر واژه اولي الاربه مي نماياند كه مردان به طور طبيعي گرايش شديدي به زنان دارند. واژه اربه در زبان عربي به معناي حاجت و نياز شديد و افراطي است. شخصي كه به بلوغ جنسي برسد به طور طبيعي نياز شديدي به جنس زن پيدا مي كند و امكان رهايي جز به وصال براي او نيست. از اين رو زن فقط در مقابل كساني مجاز است كه خود را نپوشاند كه به بلوغ جنسي و تمايلات شديد به زن نرسيده باشند.
    البته ممكن است پسري كه به بلوغ نرسيده گرايش به زنان پيدا كند و بخواهد به نوعي حاجت روحي و عاطفي خويش را از راه ايشان برآورده سازد؛ از اين رو زنان بايد از كساني كه به اصطلاح مميز هستند و بد و خوب را مي فهمند نيز خود را پوشيده دارند. پوشيده داشتن به معناي آن است كه انگيزه هاي برآوردن حاجت در ايشان انگيخته نشود. زناني كه خود را در نزد پسران مميز مي آرايند و خود را نمي پوشانند قواي جنسي پسران را تحريك مي كنند و اين گونه است كه آنان صاحبان اربه يعني حاجت شديد به زن مي شوند و در دام فساد مي افتند. به هرحال بي حجابي موجب مي شود كه حاجت و نياز جنسي در مردان تقويت و انگيخته شود و آنان را به فحشا و زنا سوق دهد.
    قرآن راهكار برونرفت از اين نابهنجاري اجتماعي را پوشش مردان و زنان و حفظ فروج و چشم پوشي و غض آن كه به معناي عدم خيره شدن است. مي داند خداوند همچنين براي مبارزه با اين بهنجاري، چشم چرانان را تهديد به مجازات مي كند (نور آيه 30 و غافر آيه 17 و 19) و بيان مي كند كه خدا به چشم چراني و آن چه در دل هاي آنان مي گذرد آگاه است تا به اين وسيله مومنان را از چشم چراني بازدارد. (نور آيه 30)
    به هرحال چشم چراني مسئله و پديده اي زشت و نابهنجار اجتماعي است كه سلامت رواني و روحي فرد و جامعه را در معرض خطر قرار مي دهد و مي بايست از آن پرهيز كرد و زمينه هاي بروز و ظهور آن را از ميان برد.


  6. تشکر


  7. #6

    تاریخ عضویت
    جنسیت مرداد ۱۳۸۷
    نوشته
    1
    مورد تشکر
    0 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    [quote=saeed623;32076]
    چشم يكي از كوچكترين اعضاي آدمي است كه خود به تنهايي مي تواند گناهان بسياري را ايجاد كند .



    قرآن كريم در چند آيه مردان و زنان مؤمن را از نگاه به نامحرم بازداشته است:
    1. " قُل لِلمُؤمِنينَ يَغُضّوا مِن اَبصـرِهِم ; (نور،30) به مردان مؤمن بگو: چشم هاى خود را از نگاه به نامحرمان فرو گيرند."
    2. "وقُل لِلمُؤمِنـتِ يَغضُضنَ مِن اَبصـرِهِنَّ;(نور،31) به زنان مؤمن بگو: چشم هاى خود را از نگاه به نامحرمان فرو گيرند."
    3. "يَعلَمُ خائنَةَ الاَعيُنِ وما تُخفِى الصُّدور;(غافر، 19) او چشم هايى را كه به خيانت گردش مى كند مى داند و از آن چه در سينه ها پنهان است با خبر است."
    1. چشم فرو بستن از نامحرم، موجب پاكى و رستگارى است;
    قرآن كريم درباره حكمت اين حكم مى فرمايد: اين كار براى آنان پاكيزه تر است، زيرا خدا به آن چه مى كنند آگاه است (نور، 30) پس نگاه نكردن به نامحرم مقدّمه پاكيزگى و رستگارى است.
    2. نيز چشم چرانى، موجب تسلّط شيطان بر دل انسان است;
    پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله وسلم) مى فرمايند: "نگاه كردن، تير مسمومى از تيرهاى شيطان است; پس كسى كه از ترس خداوند ترك كند، خداوند ايمانى به او عطا مى كند كه شيرينى اش را در قلبش مى يابد." •
    3. چشم چرانى موجب هلاكت است;
    رسول خدا(صلى الله عليه وآله وسلم) فرمود: "نگاه اول خطا است، نگاه دوم عمد است و نگاه سوم موجب هلاكت است." •
    4. چشم چرانى موجب تحريك شهوت و ايجاد فتنه است;
    امام صادق(عليه السلام) فرمود: "نگاه دوباره به نامحرم، شهوت را در دل غرس مى كند و اين كار براى صاحب آن از حيث فتنه كافى است." •
    به فرموده امام صادق(عليه السلام)، كسى كه به نامحرم نگاه نكند، خداوند از حورالعين به او تزويج مى كند.
    پاورقي ها:
    1. من لا يحضره الفقيه، شيخ صدوق، ج 4، ص 18.
    2. كنزالعمال، متقى هندى، ج 5، ص 329.
    3. وسائل الشيعه، شيخ حر عاملى، ج 20، ص 192.
    4. يكصد و پنجاه موضوع از قرآن كريم، اكبر دهقان، ص 104 و 105.
    معصوم علیه اسلام فرموده نگاه به نامحرم موجب کوری چشم میشود
    یک چهارم مغز اطلاعات بینائی را تحلیل وذخیره میکند.کسانیکه نگاه جنسی
    به نامحرم دارندمتابولیسم قند وچربی خونشان دچار تغییرات گسترده شده
    وافزایش قندخون وچربی ان راباعث میشود.همه میدانند ازعوارض قند خون
    کوری چشم بیمار مبتلا میباشد.ازاعجاز قران اینکه معصوم علیه السلام فرموده
    قران بخوانید که نور چشم را زیاد میکند.مشکلات چشمی در بیماران مبتلا به افزایش قند خون با خواندن قران کاهش وازبین میرود.الله اکبر

    ویرایش توسط qwe : ۱۳۸۷/۰۵/۲۳ در ساعت ۱۸:۳۶ دلیل: مطلب ناقص ارسال شده بود

  8. #7

    تاریخ عضویت
    جنسیت دي ۱۳۸۶
    نوشته
    14
    مورد تشکر
    9 پست
    حضور
    23 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0



    جالب بود ! روی من که تاثیر گذاشت ...
    مرسی

  9. #8

    تاریخ عضویت
    جنسیت مرداد ۱۳۸۸
    نوشته
    83
    مورد تشکر
    294 پست
    حضور
    5 دقیقه
    دریافت
    196
    آپلود
    32
    گالری
    3



    از جناب سعید خیلی سپاسگزارم و به بقیه دوستان پیشنهاد میکنم که مطالب چشم چرانی رو به دقت مطالعه کنند.
    آلبرت انیشتین میگه:

    دنیای هر انسانی افکار واندیشه های اوست.


    وخودمم میگم :

    عشق و امید برای انسان همچون بال است برای پرندگان .

    عجایب آیت الکرسی www.sajadpersian.mihanblog.com

  10. #9

    تاریخ عضویت
    جنسیت بهمن ۱۳۹۲
    نوشته
    338
    مورد تشکر
    1,616 پست
    حضور
    9 روز 12 ساعت 40 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

    عملی که ناراحتی اعصاب در پی دارد!




    دروازه عدم تعادل از نگاه شروع می‌شود. نگاه شروع یک فرایند است که سرانجامی جز به هم ریختن نظم و کاهش کیفیت زندگی آدمی ندارد.


    چشم چراني در آموزه هاي قرآني

    هر جامعه‌ای برای سامان دادن به امور اجتماعی خود در روابط بین انسان‌ها، نیازمند به قوانین و مقرراتی است که امورات جاری مردم دچار هرج و مرج و نابسامانی نگردد. حضور زنان و مردان در جامعه برای فعالیت در عرصه‌های گوناگون امری ضروری است. اسلام با حضور زن در جامعه که دوشادوش مرد به فعالیت سازنده و مولد در اجتماع بپردازد، مخالفتی ندارد. اما معتقد است این روابط باید متعادل و سازماندهی شده باشد و گرنه جوامع به سقوط و انحطاط دچار خواهند شد.

    دروازه عدم تعادل از نگاه شروع می‌شود. نگاه شروع یک فرایند است که سرانجامی جز به هم ریختن نظم و کاهش کیفیت زندگی آدمی ندارد.

    نگاه حرام پیامدهای گوناگونی برای انسان‌ها دارد که از جمله آن می‌توان به غفلت از یاد خدا، کاهش آرامش روانی، تزلزل بنیان خانواده وکاهش امنیت اجتماعی، اشاره نمود.

    در قرآن نیز به مسئله ی نگاه از زوایای گوناگون پرداخته شد و در یک تقسیم کلی می توان مسئله نگاه را به نگاه ممدوح و نگاه مذموم تقسیم نمود.

    مراد از نگاه ممدوح نگاهی است که دارای آثار سازنده و برکات بالنده ای در آن نهفته است و منظور ما از نگاه مذموم نگاهی است که ضررهای فزاینده ای در آن قرار دارد.

    قرآن کریم چون از منبع علیم است به موضوعات نگاه تک جانبه ای ندارد و به هر موضوعی همه جانبه می نگرد و هشدار می دهد خداوند به همه نگاه ها از جمله نگاه های خائنانه اگاه است (سوره غافر آیه 19) یَعْلَمُ خائِنَةَ الْأَعْیُنِ وَ ما تُخْفِی الصُّدُورُ (19) او چشم های خیانتکار (یا خیانت چشم ها را مانند نگاه در موارد ممنوعه) و آنچه را که سینه ها پنهان می کنند (از کفر و افکار حرام و صفات رذیله) می داند.

    نگاه از هر قسمی که باشد تأثیراتی را بر روح و روان آدمی خواهد گذاشت که در ذیل به مختصری از آنها پرداخته می شود:

    الف: موجب شناخت و معرفت (نگاه ممدوح):

    نگاه عمیق و چند باره به مخلوقات و آفریده های جهان آفرینش به نگاه کننده متفکر و متعمق آگاهی و شناخت فزون تری نسبت به نظم حاکم بر جهان و ایمان به جهان آفرین می دهد ایمانی که سرمایه یک انسان در پیمودن گردنه های مشکلات در این دنیاست. بی ایمان در طی مراحل تکامل پیاده است و هیچ گاه به قله ی رشد و عبودیت نمی رسد و بالاخره از مردودین در عالم امتحان و ابتلا یعنی این دنیا به شمار می آید و زندگی جاودانه آن سوی را تباه می کند.
    امام علی (علیه السلام) می فرمایند: «هر کس چشم خویش را آزاد گذارد، همیشه اعصابش ناراحت است»

    عزیزی می گفت به باغی رفتم چند گل نیلوفر که معمولا به چوبی یا نی یا درختی می چسبند تا رشد کنند، تکیه گاهی ندیدند، دیدم چند تایی دور هم پیچیدند و به سمت بالا می روند یک دفعه این آیه (بقره 208) یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا ادْخُلُوا فِی السِّلْمِ کَافَّةً وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّیْطانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبینٌ (208) ای کسانی که ایمان آورده اید، همگی در تسلیم و طاعت (خدا) درآیید و پیروی از گام های شیطان نکنید، که او برای شما دشمنی آشکار است. به ذهنم آمد که باید با مومنین در اجتماع مومنین در نماز جمعه و جماعت، مومنین باید حاضر شد تا رشد کنیم (آیه 3 و 4 سوره ملک) الَّذی خَلَقَ سَبْعَ سَماواتٍ طِباقاً ما تَری فی خَلْقِ الرَّحْمنِ مِنْ تَفاوُتٍ فَارْجِعِ الْبَصَرَ هَلْ تَری مِنْ فُطُورٍ 3 ثُمَّ ارْجِعِ الْبَصَرَ کَرَّتَیْنِ یَنْقَلِبْ إِلَیْکَ الْبَصَرُ خاسِئاً وَ هُوَ حَسیرٌ: همان که هفت آسمان را طبقه هایی (روی هم) آفرید، هرگز در آفرینش خدای رحمان (از نظر زیبایی، استواری و اتقان صنع) تفاوت و ناهمگونی نمی بینی، پس بار دیگر بنگر آیا (در خلق اشیا) هیچ خلل و شکاف (و خلاف حکمت) می بینی؟ سپس بار دیگر (به جهان هستی) نگاه کن که چشم (دلت) خوار و وامانده (از درک نقص و خللی در خلقت) به سوی تو بازمی گردد.

    در جای دیگری می فرماید به آسمان نگاه کنید تا بهره ببرید (حجر آیه 16) وَ لَقَدْ جَعَلْنا فِی السَّماءِ بُرُوجاً وَ زَیَّنَّاها لِلنَّاظِرینَ: و همانا ما در آسمان برج هایی قرار دادیم (که خورشید در طول سال آنها را سیر می کند) و آن را (به وسیله ستارگان) برای تماشاگران آراسته کردیم.

    ب: موجب شرم سازی در دنیا و آخرت (نگاه مذموم):

    نگاه از سر حسادت، نگاه از روی دشمنی و غیض، نگاه از روی عصبانیت، نگاه از روی شهوت، نگاه از روی افسوس و آه... نگاهی هستند که انرژی برند، روح و روان را به تحلیل می برند، انسان را خسته می کند قرآن هم به این موضوع اشاره دارد که نگاه خیره به زندگی مرفه کافران و حسرت خوردن بر مال آنها نکوهیده است. (طه آیه 131) وَ لا تَمُدَّنَّ عَیْنَیْکَ إِلی ما مَتَّعْنا بِهِ أَزْواجاً مِنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَیاةِ الدُّنْیا لِنَفْتِنَهُمْ فیهِ وَ رِزْقُ رَبِّکَ خَیْرٌ وَ أَبْقی: و دیدگانت را مدوز به آنچه اصنافی از آنها را از آن برخوردار کرده ایم (از اموال و اولاد و ریاست) که شکوفه و زینت های زندگی دنیاست تا آنها را در آن بیازماییم، و روزی پروردگارت (کتاب و دین) بهتر و پایدارتر است.

    ج: ناپاک بودن نگاه به نامحرم (نگاه ممدوح):

    نگاه به آب روان، نگاه به سبزه، نگاه به چهره والدین، نگاه به چهره عالم، نگاه به کعبه، نگاه به همسر، نگاه به فرزندان و... از نگاه های پاک و به تعبیر قرآن ((ازکی)) است. این رقم نگاه ها برای شخص نگاه کننده، آثار مثبت در پیش دارد، بقول قرآن نگاه به رنگ زرد خالص موجب شادی روح و روان است یعنی آرامش خاصی به ناظر می دهد... (بقره 69)
    بهشت

    قَالُواْ ادْعُ لَنَا رَبَّکَ یُبَیِّن لَّنَا مَا لَوْنُهَا قَالَ إِنَّهُ یَقُولُ إِنّهَا بَقَرَةٌ صَفْرَاء فَاقِعٌ لَّوْنُهَا تَسُرُّ النَّاظِرِینَ: گفتند از پروردگارت بخواه تا بر ما روشن کند که رنگش چگونه است گفت وی می‌فرماید آن ماده گاوی است زرد یکدست و خالص که رنگش بینندگان را شاد می کند.

    اساسا لذت بردن با نگاه از جمله لذائذ دنیوی واخروی است. در قرآن که لذائذ بهشتیان را بر می شمرد به لذت نگاه در بهشت نیز اشاره می فرمایند. (زخرف 70 و 71)

    ادْخُلُوا الْجَنَّةَ أَنْتُمْ وَ أَزْواجُکُمْ تُحْبَرُونَ * یُطافُ عَلَیْهِمْ بِصِحافٍ مِنْ ذَهَبٍ وَ أَکْوابٍ وَ فیها ما تَشْتَهیهِ الْأَنْفُسُ وَ تَلَذُّ الْأَعْیُنُ وَ أَنْتُمْ فیها خالِدُون: شما و همسران (دنیوی) تان با سرور تمام و آراستگی کامل و غایت اکرام به بهشت درآیید. و بر آنان کاسه هایی زرین (پر از غذا) و کوزه هایی (سرشار از شراب طهور) گردانده می شود، و در آنجا آنچه دل ها اشتها کند و چشم ها لذت برد مهیاست، و شما در آنجا جاودانید.

    اما گاهی نگاه ها ناپاک است مثل نگاه به نامحرم. ناپاکی این نگاه بدان معناست که پیامدهای شومی در پی دارد لذا قرآن با تاکید می فرماید سوره نور آیه 30 و 31.

    قُلْ لِلْمُۆْمِنینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ یَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذلِکَ أَزْکی لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبیرٌ بِما یَصْنَعُونَ (30) وَ قُلْ لِلْمُۆْمِناتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ وَ یَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ ما ظَهَرَ مِنْها وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلی جُیُوبِهِنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبائِهِنَّ أَوْ آباءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنائِهِنَّ أَوْ أَبْناءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنی إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنی أَخَواتِهِنَّ أَوْ نِسائِهِنَّ أَوْ ما مَلَکَتْ أَیْمانُهُنَّ أَوِ التَّابِعینَ غَیْرِ أُولِی الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذینَ لَمْ یَظْهَرُوا عَلی عَوْراتِ النِّساءِ وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفینَ مِنْ زینَتِهِنَّ وَ تُوبُوا إِلَی اللَّهِ جَمیعاً أَیُّهَا الْمُۆْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ (31) به مۆمنان بگو چشم های خود را (از نگاه به نامحرمان) فروگیرند، و عفاف خود را حفظ کنند این برای آنان پاکیزه تر است خداوند از آنچه انجام می دهید آگاه است! و به آنان با ایمان بگو چشم های خود را (از نگاه هوس آلود) فروگیرند، و دامان خویش را حفظ کنند و زینت خود را- جز آن مقدار که نمایان است- آشکار ننمایند و (اطراف) روسری های خود را بر سینه خود افکنند (تا گردن و سینه با آن پوشانده شود)، و زینت خود را آشکار نسازند مگر برای شوهرانشان، یا پدرانشان، یا پدر شوهرانشان، یا پسرانشان، یا پسران همسرانشان، یا برادرانشان، یا پسران برادرانشان، یا پسران خواهرانشان، یا زنان هم کیششان، یا بردگانشان [کنیزانشان]، یا افراد سفیه که تمایلی به زن ندارند، یا کودکانی که از امور جنسی مربوط به زنان آگاه نیستند و هنگام راه رفتن پاهای خود را به زمین نزنند تا زینت پنهانیشان دانسته شود (و صدای خلخال که برپا دارند به گوش رسد) و همگی بسوی خدا بازگردید ای مۆمنان، تا رستگار شوید!
    نگاه از سر حسادت، نگاه از روی دشمنی و غیض، نگاه از روی عصبانیت، نگاه از روی شهوت، نگاه از روی افسوس و آه... نگاهی هستند که انرژی برند، روح و روان را به تحلیل می برند، انسان را خسته می کند قرآن هم به این موضوع اشاره دارد که نگاه خیره به زندگی مرفه کافران و حسرت خوردن بر مال آنها نکوهیده است

    به عنوان نمونه، به برخی از پیامدهای شوم نگاه ناپاک از روایات اشاره می شود:

    امام علی (علیه السلام) می فرمایند: «هر کس چشم خویش را آزاد گذارد، همیشه اعصابش ناراحت است». [ثقة الاسلام کلینی، الکافی، ج 8، ص 23]

    امام صادق(علیه السلام) نیز در این باره می فرمایند: «نگاه به نامحرم، تیری از تیرهای مسموم شیطان است و چه بسا یک نگاهی که حسرتی طولانی بر جای گذارد». [مجلسی، محمدباقر، بحار الأنوار، ج 101، ص 40]

    و همچنین آن حضرت فرمودند: «نگاه پیاپی [به نامحرم]، بذر شهوت را در دل می افشاند و همین امر برای هلاکت بیننده اش کافی است». [شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 4، ص 18، ح 4970]

    3. اگر کسی در دوران قبل از ازدواج به زنان نامحرم نگاه از روی لذّت و شهوت نماید و از این کار توبه نکرده و ادامه دهد، ممکن است در دوران بعد از ازدواج نیز نگاه های حرام او استمرار داشته و چه بسا بیشتر شود که تأثیر منفی آن در محبت متقابل بین او همسرش غیر قابل انکار است و حتی ممکن است منجر به اختلاف و جدایی شود



    دردهایی که برای خداست خیلی زیباست
    شهید چمران

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود