جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: احكام مخصوص مجالس برپايي جشن ميلاد ائمه(ع)
-
۱۳۸۷/۰۵/۱۶, ۱۶:۱۰ #1
- تاریخ عضویت
خرداد ۱۳۸۷
- نوشته
- 3,425
- مورد تشکر
- 1,987 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
احكام مخصوص مجالس برپايي جشن ميلاد ائمه(ع)
استعمال آلات لهو در مجالس معصومين -ع- جايز نيست و نيز حضور در مجالسي كه اين برنامه ها در آن اجرا مي شود جايز نيست و گرفتن پول براي امر مزبور جايز نيست. مجالس معصومين -ع- بايد طوري باشد كه مردم را به فضايل و سفارش هاي معصومين -ع- آشنا نمايد و آنها را به يا خداوند متعال بيندازد.
کف زدن از نظر آیات قرآن و تاریخ
سوال 25- در اعیاد دیده مي شود كه کف مي زنند. آیا اصلا در مورد کف زدن در قرآن يا احادیث اهل بیت (ع) اشاره اي به آن شده است؟ لطفاً اگر در تاریخ هم مطلبی در این رابطه آمده است بیان فرماييد؟
ج: بله در قرآن در مورد کف زدن آیاتی آمده است. مثلا در سوره مبارکه انفال، آیه 35 آمده است.
( و ما كان صلاتهم عند البيت الا مكاء و تصديه ...) يعني نماز آنها (كفا و مشركين) در كنار خانه کعبه چیزی جز سوت کشیدن و کف زدن نبود.
مرحوم علامه طباطبايي (ره) در کتاب گرانقدر الميزان در بیان تفسیر این آیه كار سوت زدن و کف زدن را ملعبه دانسته اند.
و نیز در تاریخ آمده كه، گروهی از احزاب در زمان جاهلیت به هنگام طواف خانه کعبه لخت مادر زاد مي شدند. و سوت و کف مي زدند و نام آن را عبادت مي گذاشتند. و نیز نقل شده هنگامی كه پیامبری اسلام (ع) در كنار حجرالاسود مشغول نماز مي شد، دو نفر از طايفه ابن سهم در طرف راست و چپ آن حضرت مي ایستادند، يكي صيحه مي كشيد و ديگري کف مي زد تا نماز پیغمبر (ع) را مشوش کنند.
يا آن شبی كه قريشيان مي خواستند پیامبر (ع) را به قتل برسانند، اجتماع کردند و به مسجد الحرام آمدند و شروع کردند به سوت و کف زدن و دور خانه طواف كردن.
و يا وقتی فرشتگان الهی براي عذاب قوم لوط كه به همجنس بازي روي آورده بودند به شکل جوانان زیبا روي بر خانه حضرت لوط وارد شدند. زن لوط كه به قوم گنهکار كمك مي كرد. بر فراز بام رفت، ابتدا از طریق كف زدن و سپس روشن كردن آتش این قوم منحرف را از حضور جوانان در خانه لوط آگاه كرد ....)
متاسفانه همان طور كه در تفسیر نور آمده در طول تاریخ مراسم مذهبي، دستخوش تحریف شده است و گاهی مقدس ترین مراکز، محور بالاترین خرافات مي شوند. تبدیل صلوات به كف و سوت در مجامع امروزی پرتويي از تبدیل نماز به سوت و كف زدن آنهاست.
حکم كف زدن
سوال 26- در مولودی هاي اهل بیت (ع) دیده مي شود كه كف مي زنند. آیا كف زدن در این مجالس جایز است؟
ج: مقام معظم رهبری (دام ظله العالي) مي فرمايند: (كف زدن في نفسه و به نحو متعارف اشکال ندارد .) يعني كف زدن به تنهايي بدون آنکه با حرامی مقرون شود آن هم به نحو متعارف و عرف مردم اشکال ندارد. عرف مردم هم يعني ببينيد مردم در مجالس شادی خود يا در مجالس اعیاد و تشویق و تاييد و مانند آن چگونه كف مي زنند این نوع كف زدن عرف مردم مي باشد. و في نفسه اشکال ندارد. اما اگر كف زدن به حدي برسد كه از عرف مردم خارج شود مثلا كف زدن به همراه تکان دادن غير متعارف سر و بدن و ... صورت پذیرد این نوع كف زدن از عرف مردم خارج مي باشد. كه نظر مراجع بزرگ تقلید از جمله آيت الله نوري همدانی در این مورد آن است كه (دست زدن به حد جلف و سبك نباید برسد)
يا حضرت آيت الله بهجت مي فرمايند: كف زدن به حد لهو نرسد.
كه آن حد جلف و سبك همان حدي است كه از عرف مردم خارج باشد و بر خلاف متعارف انجام گیرد. والا كف زدن معمولی حرام نيست.
حکم كف زدن در مساجد و حسينيه ها
سوال 27- در مساجد و حسينيه ها آیا كف زدن جایز است؟
ج: مقام معظم رهبری (دام ظله العالي) مي فرمايند: (... بهتر است فضای مجالس ديني به خصوص مراسمی كه در مساجد و حسينيه ها و نماز خانه ها بر گزار مي شود، به ذکر صلوات و تكبير معطر گردد تا انسان به ثواب آنها برسد.
در ضمن به فتواي غالب مراجع كف زدن در مساجد در حسينيه ها جایز نيست و بايد ترك شود. مثلا آيت الله فاضل لنكراني (دام ظله العالي) مي فرمايند: (به طور كلي كف زدن در مساجد و حسينيه ها و اماکن مقدس به هر عنوان كه باشد جایز نيست.) و يا آيت الله نوري همدانی ( دام ظله العالي) مي فرمايند: كف زدن در مساجد و حسينيه ها اشکال دارد. و يا آيت الله مكارم شیرازی (دام ظله العالي) مي فرمايند: در مساجد و حسينيه ها از آن ( كف زدن) پرهیزی شود.
دست زدن طلاب
سوال 28- حکم دست زدن طلاب علوم ديني در مجالس مولودی اهل بیت (ع) چیست؟
ج: آيت الله بهجت (دام ظله العالي ) حکم دیگران را دارند. اگر چه مناسب آنها نيست.
بهترین كار در مجالس اعیاد
سوال 29- در مجالس مذهبي و اعیاد بهتر است مجلس را به چه نحوی گرم كنيم؟
ج: حضرت آيت الله خامنه اي (دام ظله العالي) در این رابطه مي فرمايند: ( ... بهتر است با اذ كار شریفه صلوات و امثال آن مجلس مذهبي و اعیاد را گرم کنند.) و يا در جاي دیگر مي فرمايند: كف زدن في نفسه به نحو متعارف ... اشکال ندارد ولی بهتر است فضای مجالس ديني ... به ذکر صلوات و تكبير معطر گردد تا انسان به ثواب آنها برسد.
يا آيت الله نوري همدانی مي فرمايند: برگزاری جشن هاي مذهبي نیز مناسب است كه بر اساس روش مومنان با تكبير و صلوات همراه باشد و يا حضرت آيت الله فاضل لنكراني (دام ظله العالي) در این رابطه مي فرمايند: در طول تاریخ اسلام و تشیع شعائر مسلمانان ذکر صلوات بوده است. خصوصا در مجالسی كه به نام و یاد ائمه (ع) تشكيل شود لذا مناسب است مسلمانان احساسات و علایق خويش را با فرستادن صلوات ابراز دارند.
با این توضیحات بر همگان روشن مي شود كه ذکر صلوات و تكبير مناسب تر است به مجالس مذهبي تا كف زدن. و چون مراجع به اتفاق بر بهتر بودن ذکر صلوات و تكبير نيست به كف زدن اذعان داشته اند مي توان چنین پنداشت كه اهل بیت (ع) به تكبير و صلوات فرستادن ما راضی تر هستند تا ... زیرا كه در عصر غیبت بر ما وظیفه است كه تابع مراجع معظم تقلید باشیم و وقتی علماء بزرگ ما تكبير و صلوات را بهتر از كف زدن مي دانند بر هر مومن است كه اطاعت كند و آنچنان كند كه اهل بیت (ع) مي خواهند. ان شاء الله
در يك شبهه آیا كف زدن دارای ثواب است ؟ و ...
سوال 30- برخی مداحان مطرح مي کنند كف زدن دارای ثواب است و هر چه بهتر و محكم تر كف بزنید ثواب بیشتری مي بريد و يا مي گویند كف زدن و رقص اگر براي اهل بیت (ع) باشد اشکال ندارد. نظر حضرتعالی چیست؟
ج: حضرت آيت الله تبریزی (دام ظله العالي) در این رابطه مي فرمايند: كف زدن و رقص با مجالس معصومین (ع) مناسبت ندارد و لازم است در این مجالس ترك شود مجالس معصومین (ع) بايد طوری باشد كه مردم را به یاد خداوند متعال بیندازد و فضایل و سفارش هاي معصومین (ع) را براي مردم بیان کنند. نه این كه العياذ بالله در آن كار حرام انجام شود يا كاري كه موجب غافل شدن مردم از خداوند شود كه در این صورت ثوابی بر آن مترتب نمي شود. حضرت آيت الله صافی گلپايگاني (دام ظله العالي ) مي فرمايند: كسي كه چنین امری را اظهار مي دارد لاابالی است و يا جاهل، و اینگونه اشخاص بدعت گذار محسوب مي شوند صحت و يا فساد عمل و يا ثواب داشتن و نداشتن را بايد مجتهد جامع الشرايط بفرماید.
در تفسیر نور هم آمده كه در طول تاریخ مراسم مذهبي دستخوش تحریف شده است و گاهی مقدس ترین مراکز محور بالاترین خرافات مي شوند. تبدیل صلوات به كف و سوت در مجامع امروزی پرتويي از تبدیل نماز به سوت و كف زدن آنهاست (کفار و مشركين)
گريه در اعياد اهل بيت (ع
سوال 31- خواندن مرثيه و مديحه هاي كه شنوندگان را در جشن هاي تولد ائمه (ع) به گريه بيندازد چه حكمي دارد؟ ج : مقام معظم رهبري (دام ظله العالي): خواندن مرثيه و مديحه های در جشن هاي اعياد ديني اشكال ندارد.
پول ريختن در اعياد بر سر حاضرين
سوال 32- در مجالس اعياد ديده مي شود كه بعضي ها بر سر حاضرين پول مي ريزند اين كار چه كار چه حكمي دارد؟
ج: مقام معظم رهبري (دام ظله العالي): پاشيدن پول بر سر حاضرين بدون اشكال است بلكه اگر به قصد اظهار شادي و سرور و شاد كردن قلوب مومنين باشد، ثواب هم دارد.
سوت زدن و هورا كشيدن
سوال 33- سوت زدن و هورا كشيدن در اين مجالس چه حكمي دارد؟
ج: آيت الله فاضل لنكراني (دام ظله العالي): كف زدن در اماكن مذهبي و در مجالس مربوط به اهل بيت (ع) در صورتي كه هتك تلقي گردد جايز نيست و همين طور است سوت زدن و هورا كشيدن.
حكم موسيقي در اعياد
سوال 34- اخيرا در ميلاد ائمه معصومين (ع) به عنوان جشن ائمه يا مناسبت هاي ديگر ... كنسرت هاي موسيقي بر پا مي كنند يا سرود هايي همراه با آهنگ به صورت طرب آور با خوانندگي سبك اجرا مي كنند. رواج اين حركت ها در فرهنگسراها يا مساجد و حسينيه ها چه صورت دارد؟
حضرت رسول اكرم (ع) مي فرمايند: شنيدن و استماع موسيقي قساوت قلب مي آورد. و حضرت آيت الله خامنه اي (دام ظله العالي ) مي فرمايد: هر گونه خوانندگي و نوازندگي متناسب با مجالس عيش و نوش و خوشگذراني باشد، جايز نيست و از هر كاري كه با شئونات مساجد و حسينيه ها سازگار نباشد بايد اجتناب گردد.
و حضرت آيت الله فاضل لنكراني (دام ظله العالي) مي فرمايد: به طور كلي هر امري كه هتك و بي احترامي به ائمه اطهار (ع) تلقي شود جايز نيست و ظاهرا مجموع اين اعمال عرفا هتك محسوب مي شود.
و حضرت آيت الله بهجت ( دام ظله العالي) مي فرمايد: بر پايي و شركت در اين مجالس حرام است.
و حضرت آيت الله مكارم شيرازي (دام ظله العالي) مي فرمايند: كليه صداها و آهنگ هايي كه مناسب مجالس لهو و فساد است حرام است.
حكم دعوت و پول دادن به گروه هاي موسيقي
سوال 25- ضرب، دف، دايره زدن در مجالس ائمه معصومين (ع) چه صورت دارد؟ و دعوت از اين گروه ها و افراد و پول دادن به آنها چه صورت دارد؟
ج: حضرت آيت الله بهجت (دام ظله العالي ) بر پايي آن مجالس و پول دادن به آنها حرام است.
حضرت آيت الله تبريزي (دام ظله العالي) استعمال آلات لهو در مجالس معصومين (ع) جايز نيست و نيز حضور در مجالسي كه اين برنامه ها در آن اجرا مي شود جايز نيست و گرفتن پول براي امر مزبور جايز نيست. مجالس معصومين (ع) بايد طوري باشد كه مردم را به فضايل و سفارش هاي معصومين (ع) آشنا نمايد و آنها را به يا خداوند متعال بيندازد.
ویرایش توسط اخلاقي : ۱۳۸۷/۰۵/۱۶ در ساعت ۱۶:۱۱
-
تشکر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
موضوعات مشابه
-
۩~*~۩تصاويرراهپيمايي مردم مسلمان ايران دراعتراض به سوزاندن قرآن۩~*~۩
توسط ║★║فاطمی║★║ در انجمن تصاویر دیدنیپاسخ: 116آخرين نوشته: ۱۳۸۹/۰۶/۲۷, ۱۷:۳۱ -
جن و فرشته چه تفاوتهايي دارند ؟
توسط ║★║فاطمی║★║ در انجمن سایر مباحث اعتقادی در قرآنپاسخ: 2آخرين نوشته: ۱۳۸۹/۰۶/۲۱, ۱۶:۰۶ -
زيبايي و اصل و نصب بدون اخلاق ارزش ندارد!
توسط غريب در انجمن عرفان نابپاسخ: 0آخرين نوشته: ۱۳۸۹/۰۶/۲۰, ۱۹:۱۵ -
گفتگوبين صدف وعروس دريايي
توسط نجم الثاقب در انجمن حجاب و پوشش اسلاميپاسخ: 10آخرين نوشته: ۱۳۸۹/۰۶/۰۶, ۰۷:۳۲ -
بررسي روايي مساله فتنه و امتحان الهي
توسط theological در انجمن سایر مباحث اعتقادی در قرآنپاسخ: 0آخرين نوشته: ۱۳۸۸/۱۱/۱۸, ۱۵:۴۲
اشتراک گذاری