جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: كدام تفسير؟

شروع کننده موضوع

نوشته
    174
    مورد تشکر
    448 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    15
    آپلود
    0
    گالری
    0

كدام تفسير؟

سلام دوستان
    من بطور پراكنده تفسير سوره هايي از قرآن را مطالعه كرده ام ولي مايلم كه بصورت پيوسته تفسيرتمام قرآن رامطالعه كنم .تحصيلاتم در سطح ليسانس است ولي دوست دارم تفسير ،روان وقابل فهم باشدچون از اصطلاحات حوزوي و فلسفي سر در نمياورم .در عين حال تفسيرهايي هم كه فقط به موارد مهم موجود در سوره ها فهرست وار اشاره كرده مثل تفسيرهاي آقاي قرائتي برايم خسته كننده است.شما چه تفسيرهايي را با اين خصوصيات ميشناسيد؟

نوشته
    74
    مورد تشکر
    71 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

نقل قول : كدام تفسير؟

من خلاصه پنج جلدي تفسير نمونه رو پيشنهاد مي كنم.
    خودم چند بار خودمش

نوشته
    1,032
    مورد تشکر
    2,937 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    1
    آپلود
    0
    گالری
    0

به نام خدا و سلام
    البته تفسیر نمونه تفسیر خوب و روان و قابل فهمی برای همه است اما من فکر میکنم الان سطح علمی همه بالا رفته این رو از نوع سوالها میشه فهمید حتی کسانی که دیپلمه یا سطوح پایین تر هستن سوالات مهم و پر مغزی در مورد قران و آیات شریفه اون میکنن چه برسه به سطح لیسانس .
    بنابر این به نظرم میشه تفاسیری مثل تفسیر المیزان رو هم پیشنهاد کرد منتهی می تونید بخشهای تخصصی تر اون رو مطالعه نکنید یا مطالعه بفرمایید اما توضیحش رو از افراد مطلع بپرسید فکر میکنم این بهترین راه باشه تا هم به سطوح بالا تر و کتب مختلف تفسیری سری بزنیم و هم سوالاتمون بی جواب نمونن و هم اینکه اصطلاحات تخصصی مانع استفاده از این منابع ارزشمند نشن .

نوشته
    40
    مورد تشکر
    13 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

با سلام
    دوست عزیز فکر نمی کنم شما با داشتن تحصیلات لیسانس احتیاج به تفاسیر دیگران داشته باشید شما میتوانید با یک ترجمه تحت اللفظی خوب قرآن مثلا ( کاظم - معزی) واگر هم آشناهی
    به زبان انگلیسی داشته باشی با ترجمه یک عرب زبان مصری (pickthall ) منظور خود را دریافت کنید. سوره قمر : آیات 17 و 22 قران را برای پند گرفتن آسان ساختیم آیا پند گیرنده ای هست ( البته از تفاسیر فقط برای کمک استفاده شود بد نیست)
    محمد رضا مهدی

نوشته
    742
    مورد تشکر
    1,784 پست
    حضور
    9 روز 5 ساعت 34 دقیقه
    دریافت
    21
    آپلود
    0
    گالری
    119

راهنما نقل قول : كدام تفسير؟

نقل قول نوشته اصلی توسط maryam2 نمایش پست
    سلام دوستان
    من بطور پراكنده تفسير سوره هايي از قرآن را مطالعه كرده ام ولي مايلم كه بصورت پيوسته تفسيرتمام قرآن رامطالعه كنم .تحصيلاتم در سطح ليسانس است ولي دوست دارم تفسير ،روان وقابل فهم باشدچون از اصطلاحات حوزوي و فلسفي سر در نمياورم .در عين حال تفسيرهايي هم كه فقط به موارد مهم موجود در سوره ها فهرست وار اشاره كرده مثل تفسيرهاي آقاي قرائتي برايم خسته كننده است.شما چه تفسيرهايي را با اين خصوصيات ميشناسيد؟
    بسم الله الرحمن الرحيم
    نخست يادآور مي شوم:
    همه كسانى كه شرايط مفسّر بودن را داشته باشند ، مى توانند به تفسير قرآن بپردازند . اين شرايط به دو دسته قابل تقسيم است : 1 . شرايط علمى كه همان تخصص در علم تفسير است كه از راه آشنايى با ادبيات عرب ، علم فقه ، اصول فقه ، آگاهى به علوم قرآنى ، آگاهى به تاريخ قرآن و احاديث ، شناختن روش تفسير و .. . به دست مى آيد . 2 . شرايط روحى كه همان طهارت و پاكى روح و داشتن تقواست كه با رعايت كردنِ دستورهاى خداوند و غلبه بر هواى نفس به دست مى آيد .•
    گرچه تفسير قرآن ، ويژه كسانى است كه شرايط تفسير را داشته باشند ، اما ديگران هم مى توانند ، قرآن را بخوانند ، در آياتش تدبر و انديشه و نيز به تفسيرهاى مفسران مراجعه كنند و از نتيجه فكر و انديشه مفسران بزرگ بهره ببرند .
    اما با توصيفي كه اشاره كرديد پيشنهاد مي كنم شما به جاي تفسير ترتيبي از تفسير موضوعي استفاده كنيد كه براي موضوع هم از موضوع مورد علاقه خود كار را آغاز كنيد تا از خواندن تفسير لذت ببريد مثلا اگر به خواندن موضوعات اخلاقي قرآن علاقه منديد از كتاب هاي اخلاق در قرآن آيت الله مصباح و مكارم شيرازي استفاده كنيد كتاب معارف قرآن آيت الله مصباح هم بسيار شيرين است در موضوعات انسان شناسي كيهان شناسي و خدا شناسي
    كتاب پيام قرآن آيت الله مكارم و تفسير موضوعي آيت الله سبحاني و آيت الله جوادي نيز جالب و خواندني است

6. تشکر

نوشته
    5,435
    مورد تشکر
    4,566 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    27

من خودم تفسیر نمونه رو خیلی عالی و مناسب می دونم...
    از تفسیر جوان هم می تونید استفاده کنید
    یا علی مددی

دست به دست من بده
    پا به پای من بیا
    نگو امروز مال ما
    بگو فردا رو میخوام

به لطف الهی فردا از آن ماست....

نوشته
    1,957
    مورد تشکر
    3,494 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    28
    آپلود
    0
    گالری
    0

تعجب تفسیر قرآن

نقل قول نوشته اصلی توسط saeed623 نمایش پست
    بسم الله الرحمن الرحيم
    نخست يادآور مي شوم:
    همه كسانى كه شرايط مفسّر بودن را داشته باشند ، مى توانند به تفسير قرآن بپردازند . اين شرايط به دو دسته قابل تقسيم است : 1 . شرايط علمى كه همان تخصص در علم تفسير است كه از راه آشنايى با ادبيات عرب ، علم فقه ، اصول فقه ، آگاهى به علوم قرآنى ، آگاهى به تاريخ قرآن و احاديث ، شناختن روش تفسير و .. . به دست مى آيد . 2 . شرايط روحى كه همان طهارت و پاكى روح و داشتن تقواست كه با رعايت كردنِ دستورهاى خداوند و غلبه بر هواى نفس به دست مى آيد .•
    گرچه تفسير قرآن ، ويژه كسانى است كه شرايط تفسير را داشته باشند ، اما ديگران هم مى توانند ، قرآن را بخوانند ، در آياتش تدبر و انديشه و نيز به تفسيرهاى مفسران مراجعه كنند و از نتيجه فكر و انديشه مفسران بزرگ بهره ببرند .
    اما با توصيفي كه اشاره كرديد پيشنهاد مي كنم شما به جاي تفسير ترتيبي از تفسير موضوعي استفاده كنيد كه براي موضوع هم از موضوع مورد علاقه خود كار را آغاز كنيد تا از خواندن تفسير لذت ببريد مثلا اگر به خواندن موضوعات اخلاقي قرآن علاقه منديد از كتاب هاي اخلاق در قرآن آيت الله مصباح و مكارم شيرازي استفاده كنيد كتاب معارف قرآن آيت الله مصباح هم بسيار شيرين است در موضوعات انسان شناسي كيهان شناسي و خدا شناسي
    كتاب پيام قرآن آيت الله مكارم و تفسير موضوعي آيت الله سبحاني و آيت الله جوادي نيز جالب و خواندني است

با درود به همه دوستان
    به نظرم بهترین توضیح دراین ضمینه را دوست عزیز - سعید 623 داده که هم اگر کسی بخواهد تفسیر کنه باید قبلا با اصول و پرنسیپل آن آشنا بلکه تخصص داشته باشه ؛ و هم اگر از این علوم ذکر شده بی یا کم بهره است بتونه با خواندن قرآن و توجه به ترجمه آن بقدر فهم و وسعش از خرمن بی پایان قرآن بهرهمند گردد.
    قرآن بعد از اینکه میفرماید ما قرآن را بتو وحی کردیم ؛ می فرماید : فاسئلوا اهل الذکر ان کنتم لاتعلمون. سوره انبیا آیه 7 اگر چیزی را نمیدانید از اهل فن و ذکر و وحی بپرسید . نه اینکه با لیسانس و دکترا و پرفسور شدن انسان بتونه مفسر قرآن بشه .
    ارادتمند حسین تبار:salavat:

نوشته
    1,251
    مورد تشکر
    2,255 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    10

نقل قول نوشته اصلی توسط hoseintabar نمایش پست
    با درود به همه دوستان
    قرآن بعد از اینکه میفرماید ما قرآن را بتو وحی کردیم ؛ می فرماید : فاسئلوا اهل الذکر ان کنتم لاتعلمون. سوره انبیا آیه 7 اگر چیزی را نمیدانید از اهل فن و ذکر و وحی بپرسید . نه اینکه با لیسانس و دکترا و پرفسور شدن انسان بتونه مفسر قرآن بشه .
    ارادتمند حسین تبار:salavat:
    باسلام
    جناب حسيني تبار
    اگر به آيه 7 انبياء: (وَ ما أَرْسَلْنا قَبْلَكَ إِلَّا رِجالًا نُوحِي إِلَيْهِمْ فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ)
    توجه كنيد اصلا اين تفسير شما برداشت نمي شود .
    من فكر مي كنم بايد برداشت ايات را با تفسير آيات مخلوط نكنيم .نبايد مردم را با اطلاعات عاديشان به سمت تفسير كردن دعوت كرد چرا كه به دام تفسير به رأي مي افتند.بهتر است مردم را به همان مطالعه تفسير يا برداشت آيات براي استفاده كاربردي قرآن در زندگيهاشون دعوت كرد ....

زخون هر شهيدي لاله اي رست** مبادا روي لاله پا گذاريم

10. تشکر

نوشته
    513
    مورد تشکر
    1,094 پست
    حضور
    1 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

به نام خدا
    با عرض سلام
    بنده هم با نظر اقاي شهيدان موافق هستم تفسير نمودن قران تخصص مي خواهد و بزرگاني همچون علامه طباطبائي عمري را صرف نموده اند تا توانسته اند قران رو تفسير نمايند
    من معمولا كساني كه ازم مي خواند تفسير ساده و همه فهمي رو بهشون معرفي كنم تفسير نمونه رو معرفي مي كنم
    يا حق

12. تشکر

نوشته
    1,957
    مورد تشکر
    3,494 پست
    حضور
    نامشخص
    دریافت
    28
    آپلود
    0
    گالری
    0

خجالت مفسر قرآن

نقل قول نوشته اصلی توسط شهيدان نمایش پست
    باسلام
    جناب حسيني تبار
    اگر به آيه 7 انبياء: (وَ ما أَرْسَلْنا قَبْلَكَ إِلَّا رِجالًا نُوحِي إِلَيْهِمْ فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ)
    توجه كنيد اصلا اين تفسير شما برداشت نمي شود .
    من فكر مي كنم بايد برداشت ايات را با تفسير آيات مخلوط نكنيم .نبايد مردم را با اطلاعات عاديشان به سمت تفسير كردن دعوت كرد چرا كه به دام تفسير به رأي مي افتند.بهتر است مردم را به همان مطالعه تفسير يا برداشت آيات براي استفاده كاربردي قرآن در زندگيهاشون دعوت كرد ....
    با سلام به دوست عزیز جناب شهیدان
    بقول استاد گرامی مان بنقل از امام خمینی (ره) این تفاسیری که به تفسیرمعروف است برداشت افراد از قرآن است. اتفاقا اگر دقت در سوال پرسشگر کرده باشید .( که گفت من لیسانس دارم و فردی دیگه در جوابش گفت اگر دیپلم هم داشته باشید میتونید به کمک بعضی از مطالعه تفسیر کنید.) و در پی آن به جواب حقیر ملاحظه فرمائید متوجه میشوید که هر دیپلمه و لیسانسه و.. نمیتونند تفسیر قرآن کنند بلکه باید مانند علامه طباطبائی 20 سال زحمت کشید تا بشه مفسر قرآنش نامید. یابقول امام میشه احتمالات یا به تعبیر شما برداشت ها را فراخور فهم خودمان بیان نمود.
    که هرکس بدون اشراف به ادبیات عرب - عقائد - شان نزول آیات - احکام - روایات - خود قرآن - فلسفه -کلام و سائر علوم مربوطه ؛ نمیتونه بگه برداشت من از این آیه اینطوری هست .
    مثل اینه که یک بچه دبستانی کتاب فیزیک را بخواند و بگوید برداشت من از این مساله اینطوریه ؟ بنا براین دقیقا عرض بنده این بود که با اطلاعات کم نمیشه مفسر شد.
    احتمالا جواب حقیر را با جواب شخص اولی اشتباه گرفتید. به هرحال
    امیدوارم مطالب را با دقت مطالعه فرمائید. سپس اگرنظر مفید دارید ارائه فرمائید. دعا گوی شما حسین تبار
    :salavat:

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری