جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید

موضوع: » شباهت امام مهدي (عج) با حضرت صالح (ع)
-
۱۳۸۷/۰۵/۱۸, ۰۶:۵۸ #1
- نوشته
- 505
- مورد تشکر
- 1,182 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 17
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
» شباهت امام مهدي (عج) با حضرت صالح (ع)
صالحعليه السلام از قومش غايب شد و پس از آنكه به سوى آنها بازگشت، عده كثيرى او را انكار كردند، چنانكه در كمال الدين از امام ابوعبد الله صادقعليه السلام مروى است كه فرمود: صالح مدّتى از قومش غايب شد، روزى كه از آنان غيبت يافت، ميانسال و خوش هيكل و خوش اندام بود، ريش انبوه و شكم خفتهاى داشت، گونههايش سبك و در ميان مردمان ميان بالا بود. هنگامى كه به قومش بازگشت او را به صورتش نشناختند، و آنها را بر سه طايفه ديد: يك طايفه منكر و كافر، و طايفه ديگر اهل شك و ترديد بودند، و طايفه سوم يقين و ايمان داشتند. اوّل، آن طايفه كه اهل شك و ترديد بودند را دعوت كرد، و به آنان گفت: من صالح هستم. آنها او را تكذيب كردند، و دشنام دادند و راندند، و گفتند: خداوند از تو بيزار است، صالح به صورت تو نبود. سپس نزد منكرين و كافرين آمد، و آنها را دعوت فرمود، ولى از او نپذيرفتند و به بدترين وجهى از او رميدند. آنگاه نزد طايفه سوم آمد و گفت: من صالح هستم. گفتند: نشانهاى بگو كه بدانيم تو صالح هستى،چون كه ما ترديد نداريم كه خداوند تعالى آفريدگار است، هر كس را به هر شكل كه بخواهد درمىآورد، ما در ميان خودمان نشانههاى قائم را به يكديگر اطلاع داده و بررسى كردهايم تا اينكه هرگاه بيايد براى ما معلوم باشد و صحت آن به وسيله يك خبر آسمانى بر ما محقق گردد. صالحعليه السلام فرمود: من همان صالح هستم كه شتر را براى شما برآوردم
گفتند: راست مىگويى؛ همين مطلب را ما با هم بررسى مىكرديم. نشانههاى آن چيست؟ فرمود: يك روز او آب مىآشاميد و روز ديگر شما. گفتند: ما به خداوند و آنچه تو از جانب او آوردهاى ايمان داريم. اينجا است كه خداوند تبارك و تعالى مىفرمايد: (إِنَّ صالِحاً مُرْسَلٌ مِنْ رَبِّهِ)؛ (سوره اعراف، آيه 75) همانا صالح از سوى پروردگارش فرستاده شده است. و اهل يقين و ايمان گفتند: (إِنَّا بِما أُرْسِلَ بِهِ مُؤْمِنُونَ) (سوره اعراف، آيه 75) ما به آنچه او فرستاده شده ايمان داريم. و كسانى كه تكبر كردند كه شك كنندگان باشند گفتند: (إِنَّا بِالَّذِي آمَنْتُمْ بِهِ كافِرُونَ) (سوره اعراف، آيه 76) ما به آنچه شما ايمان آوردهايد، كفر ورزيدهايم
راوى گويد: آيا آن زمان، ميان آنها عالمى هم بود كه به صالح آگاه باشد؟ فرمود: خداوند عادلتر از آن است كه زمين را بدون عالمى بگذارد كه مردم را به سوى خداوند رهبرى كند، وآن مردم تنها هفت روز پس از خروج صالح از ميان آنها، در حال حيرت كه امامى را نمىشناختند به سر بردند، كه در همان حال هم دين خداى عزّوجلّ را در اختيار داشتند، و با هم متحد بودند، و چون صالحعليه السلام ظاهر شد، پيرامونش جمع شدند، و همانا مَثَل قائمعليه السلام نيز مَثَل صالح است. (كمال الدين: 136/1)
آرى، قائمعليه السلام هم مانند صالحعليه السلام خواهد بود. آنچه بر صالح جارى شده بىكم و كاست بر او جارى مىشود. با آنكه در سنّ پيرى و پس از عمرى طولانى ظهور مىكند، به صورت جوانى كمتر از چهل سال است
مردم نيز بر سه دسته خواهند بود: اهل يقين؛ شك و انكار. اهل شك و انكار را دعوت مىكند، و چون منكر شوند و نفى كنند، آنها را مىكشد. و اهل يقين از او نشانه مىخواهند كه به آنها ارائه مىدهد، پس با او بيعت مىكنند. و در تمام اينها رواياتى هست كه بعضى از آنها را پيشتر آورديم و بعضى ديگر را بعداً خواهيم آورد ان شاء الله تعالى
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری