صفحه 1 از 2 12 آخرین
جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: احترام به مذهب دیگران؟

بی خدا
    شروع کننده موضوع

احترام به مذهب دیگران؟

شاید ایده خوبی باشد. اما وقتی آنها معتقدند که شما مستحق مرگ هستید چکار می کنید؟

متن زیر مصاحبه ای بسی زیبا

روزی که عازم شدم تا با سلمان رشدی مصاحبه کنم فکر کردم بجای ساعات و اوقات معمول گپ زدن درباره کتاب هرچند که جالب و جذاب باشد ما مباحث جدی و حسابی ای خواهیم داشت. کتاب "آیات شیطانی" تازه منتشر شده بود. در آن مقطع عکس العمل در بریتانیا و خاورمیانه هنوز بی صدایی و سکوت بود. اما مسلمانان در پاکستان و هند در ناآرامی بودند. آیا نویسنده – سلمان رشدی - نگران نبود؟

گرچه بنظر غریب می آید اما او این اولین بارقه های خشم را با طنز و شوخی تحویل گرفت. او می دانست که با چه کسانی درافتاده است: ملاهایی که فرصت ابراز وجود یافته بودند و سیاستمدارانی که هرگز حتی یک کتاب او را نخوانده و هرگز نخواهند خواهند. در هر صورت او قبلا درگیر چنین چیزهایی شده بود با ایندریا گاندی بر سر رمان "بجه های نیمه شب" شاخ تو شاخ شده بود. اما این دفعه انفجاری اتفاق افتاد.

رشدی متوجه نبود! از آنجا که او مردی باهوش و دارای پیچیدگیهای فکری و اعجاب آور بود و موضوع کارش را بهتر از من می دانست من روی موضعش حساب کردم. او در مورد حمله به آزادی بیان و هنر صحبت کرد اما در طول کل مصاحبه با این موضوعات با طعنه و پوزخند برخورد می کرد. من فکر می کردم که او از مصاحبه و توجه به خود خوشش آمده است. سپس کتابسوزان اتفاق افتاد. بعدا فتوا صادر شد. کمتر از چند هفته بعد از صحبتهای ما- این نویسنده دارای شهرت جهانی به زندگی در اختفا رانده شد و زندگیش در معرض خطر قرار گرفت.

البته او می توانست خواهان حمایت مذهبی ها از اثرش بشود. او می توانست مشروعیت فتوا را زیر سوال ببرد. او می توانست قانون بریتانیا را بدست بگیرد و از نویسندگان در سراسر جهان خواهان حمایت و همبستگی با خود بشود. اما واقعیت این بود که چون رشدی به اعتقادات دینی مردم تعرض کرده بود آنها می خواستند او کشته شود. دین مورد بحث از قضا مدعی است که مبتنی بر عفو و مرحمت است – اینطور گفته می شود – اما در مورد رشدی نه عفو و نه مرحمتی در کار بود. او مورد نفرت قرار داشت. به همین سادگی و به همین غامضی و پیچیدگی.

ما چگونه به چنین نفرتی برخورد می کنیم؟ ما چگونه جهانی را اداره می کنیم که در آن مردمانی زندگی می کنند شاید بیلیونها نفر که معتقدند قوانینی بالاتر و ورای قوانین ساخته دست انسان وجود دارند- و این انسانها
    نمی توانند در مورد یک تعبیر واحد یا تعریف یکسان از این قوانین توافق کنند؟ این بحث چنانکه عده ای می خواهند ما بپذیریم صرفا درباره مسلمانان بنیادگرا نیست. وقتی کاخ سفید توسط مردی اشغال شده که میتواند بودجه ای بمبلغ 2 تریلیون دلار را صرف جنگی کند که خدا به او گفته "برپا کردن آن خیلی فکر خوبی است" آن وقت ما باید حساب شده حرف بزنیم و هوای حرف دهان خود را داشته باشیم.

اگر ما سکولار هستیم باز هم باید حواسمان باشد که چه تعریفی از خود بدست می دهیم. آیا رشدی حق آزادی بیان داشت؟ شما می خواهید فکر کنید که آری. یک مسلمان ممکن است بگوید چیزهایی هست که مردم حتی در بریتانیا نباید درباره آنها بنویسند و بگویند. در بریتانیا ما قانون کفر را نگه داشته ایم که فقط از مسیحیت حفاظت می کند. آیا هر مذهبی چه عتیق و یا تازه ابداع شده حق دارد از انتفاد و هزل مصون باشد؟ این مساله می تواند غامض بشود.

تولرانس ایده خوبی است: "زندگی کن و بگذار زندگی کنند" - برای بسیاری از ما بی دردسرترین روش بنظر می آید. بگذار مردم به اعتقاداتشان آنطور که می خواهند عمل کنند حتی اگر این اعتقادات بنظر ما کاملا غیر معقولانه باشد. اما این تولرانس تا چه اندازه می تواند درست و قابل قبول باشد وقتی که می بینیم در ایران با زنان بخاطر مذهب بیرحمانه رفتار می شود؟ یا کودکان در سراسر دنیا به ایدز مبتلا می شوند چون کلیسای کاتولیک استفاده از کاندوم را نمی پذیرد؟ این سوال را بارها طرح کرده ام: چگونه می توانید غیر قابل تحمل را تحمل کنید؟

ریچارد داوکینز زیست شناس تکامل گرا و آته ایست معتقد است که حداقل دانشمندان دین را را ناز و نوازش نکنند. او در فیلمی که با نام "ریشه همه شرها و بدیها" برای تلویزیون کانال چهار بریتانیا ساخته استدلال می کند که پیشرفت جامعه و آزادیهای آن در معرض خطر بنیادگرایان قرار گرفته است. بنطر داوکینز زمان آن رسیده است که خرد و تعقل قد راست کند و با بنیادگرائی مقابله کند.

من در این مورد با او موافقم اما نمی دانم این کار به کجا می انجامد؟ داوکینز در فیلمش با دو دیندار واقعی که هریک از آنها دیگری را خطری برای دین خود محسوب می کرد بحث و مقابله می کرد. یکی از آنها کشیش اوانجلیست مسیحی از کلرادو بود که داوکینز را بخاطر تلاش برای اثبات تکامل مستکبر و متفرعن می دانست. دومی یک یهودی به اسلام گرویده بود که بدنبال برقراری امپراطوری جهانی اسلام به هر قیمتی بود. چگونه می توان یک سکولار تولرانت بود وقتی که آدمهایی مانند این دو نفر به دانشمندان زیست شناس تکامل گرای محترم می گویند خفه شو!؟

داوکینز می تواند راه تشویق و ترغیب و استدلال را در پیش بگیرد و امیدوارم که موفق باشد. اما بنیادگرائی که او تشخیص داده و نفرتی که محصول این بنیادگرائی است با گذشت زمان رشد کرده است. اگر شما معتقد باشید که مذهب تان زیر ضرب است و اگر فکر کنید که خدا افکار شما را ضمانت کرده و هرگونه کلام و عمل شما را درخدمت خودش به شما مجاز کرده است دیگر کار با بحث و روشنگری و شاهد و مدرک پیش نخواهد رفت.

ابوحمزه ال مصری یک ملای خود – گمارده اسلامی در حال حاضر در دادگاه اولد بیلی (دادگاه جنایی) در لندن دارد محاکمه می شود. او متهم به ارتکاب 15 فقره جرم است که شامل همدستی در قتل و اشاعه نفرت نزادی و دادن اطلاعات به تروریستها می باشد. او ارتکاب این جرائم را انکار کرده است. اما در مدارک دادگاه مجموعه ای از نوارهای ویدئویی از صحبتهای این مرد 47 ساله سابقا گارد کلوبهای شبانه در بریتانیا وجود دارد.

ممکن است متهم بیگناه بوده باشد اما همچنان زشت و تنفر برانگیز است. کاردینال خودمان کیت اوبراین ممکن است انسانی خداگونه باشد اما وقتی فراخوان "دوباره مسیحی کردن" بریتانیا را می دهد و ازدواج غیر مذهبی را بحال کودکان مضر و تهدیدی محسوب می کند آنوقت خود او دیگر تهدیدی نسبت به یک جامعه سالم و شریف خواهد بود. آیا ابو حمزه می تواند ضمن حفظ عقاید خود مسلمان خوبی هم باقی بماند؟ روشن است که نه. اما خودش خلاف این فکر می کند. آیا اوبراین روح و جوهر مسیحیت ر امنعکس می کند؟ بنطر من نه – اما این شاهزاده کلیسا حمایت واتیکان را پشت سر خود دارد.

نفرت تولید نفرت می کند: عمل و عکس العمل. اگر من دست از نفرت داشتن از بنیادگرایان بردارم چه بر سر من می آید؟ اگر من به دیدگاههای داوکینز روی بیاورم و تصمیم بگیرم که سکولاریسم باید علیه خرافه بایستد چه چیری باقی می ماند جز یک جامعه انسانی که دارد خود را شقه شقه می کند؟

مدارا و سازش کردن با حاکمیت قانون می آید و همراه است. شما می توانید از بی خدا بودن من اظهار تاسف کنید اما نمی توانید بخاطر بی خدائی مرا منفجر کنید. شما می توانید در مورد فضیلت وفاداری در ازدواج موعظه کنید اما نمی توانید سلامتی عمومی جامعه را بخطر بیندازید و در مورد کاندوم و ضرورت استفاده از آن توسط مردم نادان و فقیر دروغ بگوئید. شما می توانید از تولرانس من برخوردار شوید اما فقط زمانی که من از تولرانس شما بهره مند بشوم.

نوشته
    982
    مورد تشکر
    768 پست
    حضور
    8 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

تا کجا؟!

جناب بی خدا ! من نمی دانم اکنون کجا هستید ولی از پستی که زدید خیلی از بریتانیا صحبت کردید. حال کاری ندارم که فلان مسیحی و یا فلان یهودی تازه مسلمان شده چه می گوید؟! ولی با سلمان رشدی و امثال او کار دارم! کاری که بعنوان یک وظیفه بر گردن هر مسلمانی است! شما را نمیتوانم یک دوست خطاب کنم چون آنوقت به مقدساتم و آنچه که می پرستم پشت کرده ام ولی میتوانم شما را هموطن بخوانم تا اقلا نقطه مشترکی بینمان باشد برای فهمیدن حرف هم ! و اما طریقه راه و شناخت من وشما از جهان هستی متفاوت است و این تفاوت باعث اینهمه اختلاف گردیده! من هیچ انتقادی از شما نمی کنم چرا که در دین زور و اجباری نیست ولی در شناخت راهم بجای کمک از فلاسفه و یا زیست شناسان غربی از کسانی کمک می گیرم که تا بحال هیچ سوالی را بی جواب نگداشته اند و معتقدم آنانند که ما را نجات می دهند از گمراهی و انحراف و وابستگی به این زندگی چند روزه دنیوی! باری ای هموطن شما که ادعای مطالعه و سپس کشف واقعیات را دارید به این خواهش هموطنتان توجه کرده و کمی هم رابطه با آنانی که ما را شیفته خود کرده اند تحقیق و مطالعه کنید . اگر در بین سخنان آن بزرگواران توانستید جمله ای پیدا کنید که در جهت افول و بدبختی انسانهای خاکی گفته شده باشد - بنده نیز به جرگه شما خواهم پیو ست چرا که خواهم فهمید هدایتی که بعد از 30 سال نصیبم شده بسی باطل بوده و تا از عمر دنیوی باقی مانده از دنیا و زیبائیهایش بهره ببرم فبل از اینکه به تلی خاک تبدیل شوم ! مشتاقانه منتظر تحقیقاتتان هستم !
    007

3. تشکرها 2

بی خدا
    شروع کننده موضوع

نقل قول نوشته اصلی توسط reza007 نمایش پست
    جناب بی خدا ! من نمی دانم اکنون کجا هستید ولی از پستی که زدید خیلی از بریتانیا صحبت کردید. حال کاری ندارم که فلان مسیحی و یا فلان یهودی تازه مسلمان شده چه می گوید؟! ولی با سلمان رشدی و امثال او کار دارم! کاری که بعنوان یک وظیفه بر گردن هر مسلمانی است! شما را نمیتوانم یک دوست خطاب کنم چون آنوقت به مقدساتم و آنچه که می پرستم پشت کرده ام ولی میتوانم شما را هموطن بخوانم تا اقلا نقطه مشترکی بینمان باشد برای فهمیدن حرف هم ! و اما طریقه راه و شناخت من وشما از جهان هستی متفاوت است و این تفاوت باعث اینهمه اختلاف گردیده! من هیچ انتقادی از شما نمی کنم چرا که در دین زور و اجباری نیست ولی در شناخت راهم بجای کمک از فلاسفه و یا زیست شناسان غربی از کسانی کمک می گیرم که تا بحال هیچ سوالی را بی جواب نگداشته اند و معتقدم آنانند که ما را نجات می دهند از گمراهی و انحراف و وابستگی به این زندگی چند روزه دنیوی! باری ای هموطن شما که ادعای مطالعه و سپس کشف واقعیات را دارید به این خواهش هموطنتان توجه کرده و کمی هم رابطه با آنانی که ما را شیفته خود کرده اند تحقیق و مطالعه کنید . اگر در بین سخنان آن بزرگواران توانستید جمله ای پیدا کنید که در جهت افول و بدبختی انسانهای خاکی گفته شده باشد - بنده نیز به جرگه شما خواهم پیو ست چرا که خواهم فهمید هدایتی که بعد از 30 سال نصیبم شده بسی باطل بوده و تا از عمر دنیوی باقی مانده از دنیا و زیبائیهایش بهره ببرم فبل از اینکه به تلی خاک تبدیل شوم ! مشتاقانه منتظر تحقیقاتتان هستم !

منم ادمای خرافاتی رو به عنوان دوست قبول ندارم دینی وجود ندارد که بخاد در ان اجباری باشد یا نباشد خرافات خودتون رو دیکته نکنید
    ادعای دین داری چرا نماز صبحت رو نباید 3 رکعت خوند حتما میخای بگی چون خدات گفته و حکمت داره طبق معمول جوابای خنده دار

نوشته
    982
    مورد تشکر
    768 پست
    حضور
    8 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

توهمی شدی!

نقل قول نوشته اصلی توسط بی خدا نمایش پست
    منم ادمای خرافاتی رو به عنوان دوست قبول ندارم دینی وجود ندارد که بخاد در ان اجباری باشد یا نباشد خرافات خودتون رو دیکته نکنید
    ادعای دین داری چرا نماز صبحت رو نباید 3 رکعت خوند حتما میخای بگی چون خدات گفته و حکمت داره طبق معمول جوابای خنده دار
    بیخدا گویا دچار توهم شده ای ! من کی ادعای دوستی با امثال شما را داشتم! اگر ایراد شما برای مثال در رکعتهای نماز صبح باشد میتوانم کمکت کنم که ایراد ( در اصطلاح منطق خودت) بزرگتری بگیری برای مثال بگی: برا چی نماز می خونید ؟! برا چی با رفتن به حج و یا زیارت اهل بیتتان بی خودی پول و وقتتونو هدر می دین؟! و از این قبیل اشکالات ....! ولی مشکل ما و شما در اینه که ما با ایمان به خیلی از چیزهائی که نمی بینیم و یا می بینیم اعتقاد داریم و با خیلی چیز دیگه ای که آنها را هم نمی بینیم و هم می بینیم مخالفیم. ولی شما مادیون فقط به آن چیزی که قابل لمس و یا تجربه باشد اعتقاد دارید! اختلاف ما و شما مربوط به سالهای اخیر نیست بلکه از زمان خلقت آدم شروع شد و زمانی که ابلیس و یا همان شیطانی که جنابعالی هم زیاد با ایشان بیگانه نیستید نافرمانی کرد و از خداوندی که انکارش می کنی مهلت خواست و سپس قسم خورد که انسانها را فریب دهد و منحرف سازد مگر مومنین واقعی و خداپرستان واقعی را! و حال بنده و شما هرکدام در یک جبهه ایستاده و از اعتقادات خود دفاع می کنیم. دلیل اینکه بنده با شما در یک سنگر نیستم بخاطر اینه که اعوذباالله را خوب یاد گرفته ام . ما دلخوشیم به رحمت پروردگارمان و شما هم دلخوش باشید به وفای دنیایتان و وعده های استاد موفقتان شیطان رجیم! که روز بروز بر تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهش افزوده میشود! در آخر خدمت مبارک عرض کنم بزودی شاهد التماسهایت به پروردگار یکتا برای فرصتی دوباره خواهیم بود که البته آنزمان دیگر خیلی دیر شده و راه برگشتی نخواهد بود!
    خداوند همه گمراهان را براه راست هدایت فرماید.
    007

6. تشکر

بی خدا
    شروع کننده موضوع

نقل قول نوشته اصلی توسط reza007 نمایش پست
    بیخدا گویا دچار توهم شده ای ! من کی ادعای دوستی با امثال شما را داشتم! اگر ایراد شما برای مثال در رکعتهای نماز صبح باشد میتوانم کمکت کنم که ایراد ( در اصطلاح منطق خودت) بزرگتری بگیری برای مثال بگی: برا چی نماز می خونید ؟! برا چی با رفتن به حج و یا زیارت اهل بیتتان بی خودی پول و وقتتونو هدر می دین؟! و از این قبیل اشکالات ....! ولی مشکل ما و شما در اینه که ما با ایمان به خیلی از چیزهائی که نمی بینیم و یا می بینیم اعتقاد داریم و با خیلی چیز دیگه ای که آنها را هم نمی بینیم و هم می بینیم مخالفیم. ولی شما مادیون فقط به آن چیزی که قابل لمس و یا تجربه باشد اعتقاد دارید! اختلاف ما و شما مربوط به سالهای اخیر نیست بلکه از زمان خلقت آدم شروع شد و زمانی که ابلیس و یا همان شیطانی که جنابعالی هم زیاد با ایشان بیگانه نیستید نافرمانی کرد و از خداوندی که انکارش می کنی مهلت خواست و سپس قسم خورد که انسانها را فریب دهد و منحرف سازد مگر مومنین واقعی و خداپرستان واقعی را! و حال بنده و شما هرکدام در یک جبهه ایستاده و از اعتقادات خود دفاع می کنیم. دلیل اینکه بنده با شما در یک سنگر نیستم بخاطر اینه که اعوذباالله را خوب یاد گرفته ام . ما دلخوشیم به رحمت پروردگارمان و شما هم دلخوش باشید به وفای دنیایتان و وعده های استاد موفقتان شیطان رجیم! که روز بروز بر تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهش افزوده میشود! در آخر خدمت مبارک عرض کنم بزودی شاهد التماسهایت به پروردگار یکتا برای فرصتی دوباره خواهیم بود که البته آنزمان دیگر خیلی دیر شده و راه برگشتی نخواهد بود!
    خداوند همه گمراهان را براه راست هدایت فرماید.
    پروردگار یکتا التماس به توهم بابا خیلی حرفات باحاله برا خودت میگی و میبری لطفا بخون من چی نوشتم بعد حرف بزن دوباره بهت پیشنهاد میکنم نوشته اول م ر وبخونی

نوشته
    982
    مورد تشکر
    768 پست
    حضور
    8 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

راست می گفت استاد!

پروردگار یکتا التماس به توهم بابا خیلی حرفات باحاله برا خودت میگی و میبری لطفا بخون من چی نوشتم بعد حرف بزن دوباره بهت پیشنهاد میکنم نوشته اول م ر وبخونی
    جناب بی خدا ! استاد سخن آشنا امروزدر مناظره با شما راست گفتند که شما حرفهای دیگران را بیان می کنید! در این حرف نکته ظریفی بود که نفهمیدی و آن اینکه خودت صاحب عقیده نیستی و حرفهای این و آن را تکرار می کنی! حال شما به من میگین دوباره بخونم! چی رو؟
    اینکه دانشمندان و زیست شناسان بریتانیا در رابطه با تکامل میمون یا قورباغه چه نظریه ای را صادر کردند!!! و برابر همچین نظریاتی جنابعالی و دوستانتان خداوند را انکار و چسبیدین به دارونیسم ها! البته بنده هیچ اصراری ندارم که با تئوری شما مخالفت کنم حال که اینقدر اصرار داری از نسل میمونها هستی برای ما محترمه ! ما هم اعتقاد داریم که از نسل آدم هستیم! حال شما نام اینرا بریدن و دوختن می گذارید حرفی نیست! فقط خواهشا بر اعصاب خودتان مسلط باشید! چرا که ادعا کردید اهل منطق هستید!
    007

9. تشکر

نوشته
    982
    مورد تشکر
    768 پست
    حضور
    8 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

ارزش جواب نداشت!

....
    د
    جناب بی خدا باز که کپی پیست زدی! خودت چی تو چنته ات داری ؟! این که ارزش چواب نداشت!!!
    ویرایش توسط tabatabay : ۱۳۸۷/۰۵/۱۹ در ساعت ۲۲:۱۶ دلیل: حذف نقل قول حاوي توهين
    007

بی خدا
    شروع کننده موضوع

اره راست میگی نمیدونستم حقیقت اینقدر تلخه اگه دلیلی داری بگو نداری بازم میگم سکوت و سر تسلیم فرود بیار

نوشته
    982
    مورد تشکر
    768 پست
    حضور
    8 دقیقه
    دریافت
    0
    آپلود
    0
    گالری
    0

خوش باش!

اره راست میگی نمیدونستم حقیقت اینقدر تلخه اگه دلیلی داری بگو نداری بازم میگم سکوت و سر تسلیم فرود بیار
    جناب بی خدا! در مناظره کاملا مشخص شدکه چقدر مسلط و با منطق حرف زدید! پیشنهاد می کنم بجای سفسطه خودتان را برای مناظره امشبتان آماده کنید! راستی اگه کم آوردی از دانشمند بزرگ آرش یاری بجوئید!
    007

13. تشکرها 3

بی خدا
    شروع کننده موضوع

من که امادگی دارم و باورهام نیازی به اثبات برای خودم ندارند اما در مورد آرش به زودی شاهد مباحثی خواهیم بود که امیدوارم از حرفتون پشیمون نشوید

صفحه 1 از 2 12 آخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری