جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید   

موضوع: حرام بودن گوشت خوک

  1. #1

    تاریخ عضویت
    جنسیت ارديبهشت ۱۳۸۹
    نوشته
    1,512
    مورد تشکر
    114 پست
    حضور
    111 روز 7 ساعت نامشخص
    دریافت
    159
    آپلود
    0
    گالری
    1

    حرام بودن گوشت خوک





    پرسش:
    چرا گوشت خوک حرام است؟

    پاسخ:
    خوردن و آشامیدن در دین اسلام دارا ی احکام و اصولی است، و دین اسلام برای خوردن و آشامیدن آدابی قرار داده است. هم چنین جیزهایی که خورده شوند دارای احکامی از قبیل حرمت و استحباب هستند، و خوردن گوشت بعضی از حیوانات حرام شمرده شده است.
    ما معتقدیم تمام احکامی که از جانب خداوند صادر شده است دارای حکمت و دلیلی است، اگر چیزی را واجب می کند به خاطر آن است که در آن مصلحتی می باشد که نباید بنده آن مصلحت و خیر را از دست بدهد، و وجود آن در رشد و ترقی انسان ضروری است، هر چند خودش متوجه نباشد. و اگر چیزی را حرام کرده است به دلیل مفسده و مضرات موجود در آن است که قابل چشم پوشی نمی باشد.
    در احادیث ما به حکمت برخی از این احکام اشاره شده است و شیخ صدو ق آن ها را در کتاب «علل الشرایع» جمع آوری نموده است؛ از جمله در مورد گوشت خوک ایشان در احادیثی از امام صادق (علیه السلام) ایشان می آورند: چون در امت های سابق خداوند بعضی از انسان ها را مسخ کرده و به شکل خوک در آورد، لذا نمی خواست انسان ها از گوشت حیوانی که شبیه این انسان های مسخ شده است استفاده کنند.(1)
    در حدیث دیگری می آورد: گوشت خوک به خاطر این حرام شد که خوک بیشتر نجاست خوار است(2)؛ و مسلما گوشتی که از نجاست به عمل آمده است آثار بد روحی و جسمی در وجود انسان خواهد داشت.
    در کتاب شریف «گناهان کبیره» (3) نیز مرحوم دستغیب، آثار روحی و روانی گوشت خوک را از کتاب «اسلام و علم امروز» بیان کرده است، که خلاصه آن به این شکل است:
    علمای طبیعی امروز با نهایت روشنی فهمیده اند که گوشت خوک چه ضررهای دارد، و چه زیان هایی در صحت و سلامتی جامعه به وجود می آورد، و ترتیبی جز حرام کردن آن در جهان نیست که از بدی آن جلوگیری نماید. در فرهنگ «لاروس مدیکال» در لغت تنیا یا کرم کدو می نویسد: در کشورهایی که خوک زیاد مصرف می شود مرض لادرری فراوانست، و بر عکس در کشورهای اسلامی که اصلا خوک نمی خورند این مرض ابدا وجود ندارد.

    تفصیل زیان های گوشت خوک
    1. زیان های معنوی و اخلاقی:
    این موضوع در علوم طبیعی ثابت شده که انسان گوشت هر حیوانی را بیشتر بخورد متصف به اخلاق برجسته آن حیوان می گردد، مثلا اگر دائما خوراکش گوشت گاو باشد صفت گاوی و زورمندی بهیمی در او پیدا می شود؛ و اگر شیر و گوشت گوسفند بخورد خوی نرم و گوسفندی پیدا می کند. خوردن گوشت خوک نیز در انسان شبیه اخلاق خوک تولید می کند. خوک ها در بی غیرتی و بی ناموسی مشهورند، و هیچ گونه ادبی در زناشوئی ندارند، هیچ حیائی از خود بروز نمی دهند و عصبیت جنسی در وجودشان پیدا نمی شود.
    تعجب این جا است که اروپائیان، خود متوجه نقص این حیوان شده و هرکس را که می خواهند به بی غیرتی و نقص حمیت، سب کنند، او را به نام خوک می خوانند، و یکی از بزرگترین فحش های آن ها است.
    یکی دیگر از زیان های معنوی خوک این است که این حیوان هرگونه کثافتی را پیدا می کند می خورد و از هیچ چیز باک ندارد، در نتیجه وجودش سراپا کثافت است. این حیوان زشت که انسان از دیدن آن منزجز می شود و کثیف و مزبله و کثافت خوار، همان است که اروپائیان نادان با وجود دانستن زیان های آن، گوشتش را به قیمت های گزاف خریده و می خورند، و روده اش را از خون و چربی های خود آن پر کرده، با کمال میل و لذت میل می کنند؛ و به جای این که به قیمت ارزانتر از گوشت سالم گوسفند استفاده کنند، پول بسیاری می دهند و ناخوشی و مرض برای خود می خرند.
    معروف است که خوک مظهر شیطان است و این فکر را بیشتر خود اروپایی ها که مرید حیوان مزبورند دارند، چنان که در قصه های مذهبی خود هر وقت شیطان را جسمیت داده اند، به صورت خوکی جلوه گرش می سازند.
    در انجیل برنابا ـ که به علت حقائقی که در آن نوشته می توان بدان اطمینان کرد ـ خوک را مظهر شیطان معرفی کرده و می گوید که در بدن این حیوان روح شیطانی وجود دارد. در انجیل هایی که فعلا در دست عیسویان است نیز این موضوع را تایید کرده، چنان چه داستان داخل کردن حضرت عیسی (علیه السلام) شیطان را میان بدن های گله خوک، و فرستادن این گله را به رودخانه شرح داده است.(4) بنابر این از لحاظ روحی نیز عیسویان بدی خوردن خوک را می دانند و باز از خوردن آن دست بر نمی دارند.

    2. زیان های جسمی:
    زیان های جسمی خوک بسیار است که دو قسمت آن ها مهمتر از همه می باشد: یکی تریکین تاتریشین، و دیگری کرم کدو، که ذیلا به تفضیل شرح داده می شود:
    1ـ تریکین، حیوان کوچکی است که در میان گوشت خوک لانه می کند. تریکین کرم کوچکی است که نر آن تا یک میلیمتر و نیم، و ماده آن تا سه میلیمتر قطر دارد. در عرض یکماه می تواند از ده تا پانزده هزار تخم گذارد. به محض این که در اثر خوردن گوشت خوک تریکین وارد بدن انسان شود، گلبول های سرخ خون ابتدا شروع به زیادی کرده و بعد از بین می روند، و کار به جایی می رسد که گلبول خون خیلی کم می شود، و انسان دچار مرض کم خونی می گردد و ممکن است این حالت او را به مرگ بکشد. هنگامی که تریکین ها وارد معده شدند جدار آهکی خود را در اثر دخالت عصیرهای معدی از دست می دهند و به سرعت تولید مثل نموده، از راه معده و خون داخل بدن می شوند.
    اولین اثر آن سرگیجه و تب های مخصوص من جمله تب های مربوط به دستگاه هضم می باشد، بعدا اسهال دست می دهد، تب حاصله از این حالت ابتدا ضعیف است ولی رفته رفته سخت و مزمن می گردد. دردهای دیگری از قبیل روماتیسمی مختلف، کشش اعصاب، خارش داخلی بدن، تراکم پی ها، کوفتگی و خستگی سخت در تمام کالبد، جمع شدن عضلات صورت، و بالاخره دردهای ناشی از ضعف فوق العاده بدن به وجود آمده پس از چهار پنج روز مرگ فرا می رسد.
    آثار دیگری هم در مریض به وجود می آید از قبیل سختی عمل مضغ و بلع (خوردن) و تنفس. ممکن است مرگ در اثر عوامل دیگری نیز تولید گردد، زیرا کرم ها در هفته سوم اقامتشان در معده شروع به حمله به عضلات می کنند و در هفته هفتم به ریه هجوم می برند و تولید مرض ضعف قوا نموده و مریض را می کشد.
    مرضی که از کرم تریکین حاصل می گردد به نام تریکیوز مشهور است. این مرض در کشورهایی که گوشت خوک زیاد مصرف می شود زیاد است، و در کشورهای اسلامی که خوک حرام است، اصلا دیده نمی شود.
    تریکین که داخل معده می شود هیچ دوای کرم کش یا ورمیفوژی قادر به دفع آن نیست. هنگامی که نوزادهای تریکین در عضلات نفوذ کند چاره ای نیست و مریض باید تن به مرگ دهد. برای نشان دادن اهمیت این مرض و سرایت آن کافیست بگوئیم که در یک کیلو گوشت خوک ممکن است 400 میلیون نوزاد تریکین باشد.
    2ـ مرض لادرری: یکی از خطرناک ترین امراض که به وسیله خوردن گوشت خوک به انسان سرایت می کند، مرض لادرری است، که عامل مولده آن تنیا یا کرم کدو است. بدن این کرم، مرکب از یک سر است که دو ردیف قلاب و چهار بادکش دارد و به وسیله آن خود را به جدار معده می چسباند، بعد از سر زنجیر خیلی طولانی از حلقه است که بدن او را تشکیل می دهد، و گاهی مجموع این حلقه ها چندین متر می شود. حلقه نزدیک سر خیلی کوچک است و هرچه از آن جا دور شود، حلقه ها متدرجا درشت می شوند، و دائما حلقه های جدید بین سر و آخرین حلقه تشکیل شده، طول حیوان را بیشتر می کند، ولی حلقه هایی از انتهای بدن که پر از تخم اند جدا شده و با مدفوع خارج می گردند.
    هر حلقه تنیا دارای دو جنس نر و ماده و جفت گیری در خود آن انجام می گیرد. خوک ها تخمهایی که به دین وسیله دفع و جزء زباله ها می شود را می خورند. به محض این که تخمهای مزبور داخل معده خوک شد، تخم باز شده تولید نوزاد می کند. اگر گوشت این خوک را انسان بخورد (خیلی کم اتفاق می افتد که گوشت خوک فاقد نوزاد تنیا باشد) نوزاد ها به محض داخل شدن در روده انسان رشد کرده و تبدیل به تنیا خواهند شد. بر خلاف مشهور که می گویند کرم کدو بیش از یکی نیست، ممکن است چندین کرم وارد بدن انسان گردد. وجود کرم کدو در بدن انسان موجب اختلال های بسیار خواهد شد و بهترین طرز مصون بودن از آن به عقیده علمای امروز نخوردن گوشت خوک است.
    البته در علم امروز آثار دقیق بعضی از احکام اسلامی تا حدودی آشکار شده است که به مرور و پیشرفت علم، این مسائل بیشتر مشخص خواهد شد، که نظریه شهادت آب از جانب پرفسور ایموتوی ژاپنی نیز از این قبیل می باشد.


    __________
    (1) صدوق، علل الشرایع، ج 2، ص 229.
    (2) همان، ص230.
    (3) گناهان کبیره، ج 2، ص187 به بعد.
    (4) متی 8-23؛ مرقس 5-1 تا 20؛ لوقا 8-26 تا 39
    .





    لینک اصلی


    ویرایش توسط مدیر تدوین : ۱۳۹۴/۰۷/۱۳ در ساعت ۱۹:۴۰


  2.  

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
^

ورود

ورود