-
۱۳۸۶/۰۵/۱۴, ۰۸:۳۴ #1
- تاریخ عضویت
تير ۱۳۸۶
- نوشته
- 45
- مورد تشکر
- 84 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
زنبور عسل در قرآن؟
و اوحى ربك الى النحل ان اتخذى من الجبال بيوتا و من الشجر و مما يعرشون ثم كلى من كل الثمرات فاسلكى سبل ربك ذللا يخرج من بطونها شراب مختلف الوانه فيه شفاء للناس ان فى ذللك لاية لقوم يتفكرون .
درباره اين آيه هركس نكته زيبايي مي داند بنويسد.
-
۱۳۸۶/۰۵/۱۴, ۱۵:۳۳ #2
نقل قول : زنبور عسل در قرآن؟
به نام خدا با سلام
زنبور عسل س از مکیدن شیره گلها و گیاهان بوسیله خرطوم خویش آنرا به کیسه عسلی که در شکم است برده و پس از چند عمل شیمیایی شناخته و نا شناخته آنرا به مایعی خوشبو و خوش طعم ، شیرین ، مقوی و نشاط آور تبدیل کرده و در سلول های مومی شکل که از قبل ساخته است ذخیره می نماید .
برای تهیه یک کیلو گرم از این شهد گوارا زنبور ناگزیر است 120 تا 150 هزار بار شهد حمل کند و برای فراهم نمودن آن ده میلیون گل را بازدید کرده و از آنها شهد تهیه نماید و مسافتی معادل هفت بار دور زمین پرواز کند . شهدی که بدین طریق فراهم میشود 40 تا 80 در صد آب است و زنبوران عسل باید میزان آب آنرا به 18 الی 20 درصد برسانند تا عسل آماده شده بدست آید . برای تغلیظ نمودن آن ، زنبوران عسل مجبور هستند شهدی را که روز به کندو حمل کرده و درون سلول های شان ذخیره نموده اند شب هنگام مجددا از داخل شان ها مکیده و وارد کیسه عسلی خود می نمایند در انجا کمی از آب آنرا جذب و موادی از قبیل هورمون ها و انزیم ها به آن اضافه می نمایند و بعد داخل حجره ها میریزند . این عمل توسط سایر نبورها تکرار می شود و مقداری از آب آنهم در مجاورت هوای کندو که از بال زدن زنبور ها ایجاد می شود تبخیر شده و در پایان مواد دیگری از قبیل اسید ها آلی و مواد ضدعفونی کننده به ان اضافه می نمایند . عمل تغلیظ آنقدر ادامه می یابد تا عسل به غلظت طبیعی خود برسد ، آنگاه آنرا داخل سلول ها ذخیره می کنند و درب آنرا با موم می پوشانند . بدین ترتیب عسل انبار شده می تواند براید مدت طولانی نگهداری شود . 1
____________________________________
1- ر. ک : مرتضی علی آقایی و سید حسین میرنظامی ضیابری ، عسل درمانی ، تهران ، نوپردازان ، چاپ اول پاییز 1375 ، ص 9.
-
-
۱۳۸۶/۰۵/۱۵, ۰۲:۴۹ #3
- تاریخ عضویت
تير ۱۳۸۶
- نوشته
- 45
- مورد تشکر
- 84 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
-
تشکر
-
۱۳۸۶/۰۵/۱۵, ۰۵:۳۵ #4
نقل قول : زنبور عسل در قرآن؟
-
تشکر
-
۱۳۸۶/۰۵/۲۰, ۰۸:۵۷ #5
نقل قول : زنبور عسل در قرآن؟
سلام
نکته بسيار جالب در اين آيه به نظر من اين است که خداوند تبارک و تعالي به زنبور عسل وحي مي کند. نمي دانم اين وحي چقدر به وحي اي که به انبيا مي شده است شبيه است ولي هر چه هست نکته بسيار مهمي است. دوستان اگر در اين باره نظري دارند ما را بي نصيب نگذارند.
-
تشکر
-
۱۳۸۶/۰۵/۲۰, ۱۱:۲۷ #6
- تاریخ عضویت
فروردين ۱۳۸۶
- نوشته
- 1,251
- مورد تشکر
- 2,255 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
10
نقل قول : زنبور عسل در قرآن؟
1 تلاش و حركت حيوانات و انتخاب مسكن آنها بر اساس غريزهاى است كه خداوند در نهاد آنها قرار داده است. «أَوْحى رَبُّكَ إِلَى النَّحْلِ» ...
2 بهترين نوع عسل، عسلِ زنبورهاى كوهستان است كه از گل و گياه كوهى استفاده مىكنند. «1» (نه مواد قندى مصنوعى كه در نزديكى كندو قرار دهند!) «اتَّخِذِي مِنَ الْجِبالِ ... وَ مِنَ الشَّجَرِ» ...
3 حركت حيوانات در مسيرى كه خداوند برايشان انتخاب نموده است، حركت متواضعانه است. «سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلًا» 4 اعجاز خلقت: يك كارخانه عسلسازى، در شكم حيوانى كوچك! «يَخْرُجُ مِنْ بُطُونِها»5 عسل طبيعى به رنگهاى مختلفى است. «مُخْتَلِفٌ أَلْوانُهُ» (رنگهاى سفيد، زرد، قرمز، كه شايد اين اختلاف رنگها بر اساس اختلاف رنگ گلها باشد.)
6 در گياهان و گلها، خواص درمانى است كه از طريق عسل، شفاى دردهاى ما مىشود. «فِيهِ شِفاءٌ لِلنَّاسِ» (ناگفته پيداست كه عسل، شفاى همه دردها نيست، لذا بصورت نكره «شِفاءٌ» آمده است)7خانهسازى، مومسازى و عسلسازى، در كنار زهرسازى، توسط حيوان كوچكى مثل زنبور، از نشانههاى قدرت الهى است. «لَآيَةً» 8 تمام درسها و عبرتها، براى كسانى است كه اهل فكر و انديشه باشند «لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ» و گر نه افرادى هستند كه در تمام عمر از عسل استفاده مىكنند ولى حاضر به چند دقيقه فكر دربارهى آن نيستند.
-
-
۱۳۸۶/۰۷/۰۱, ۲۱:۰۸ #7
نقل قول : زنبور عسل در قرآن؟
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام
چند نكته قابل توجه است:1 . ر .ك: الميزان ، علامه طباطبايى(رحمه الله) ، ج 16 ، ص 10 ، نشر اسماعيليان .
1 . وحى در زبان عربى ، به معناى اشاره سريع و پنهانى است;• اما در قرآن به چند معنا به كار رفته كه يكى از آنها ارتباط غيبى و پنهانى ميان فرشته وحى و پيامبران است كه ما به آن ، نزولِ وحى مى گوييم . اين ارتباط غيبى همانگونه كه در قرآن آمده ، به سه شكل تحقق مى يابد: 1 . افكندن در قلب; 2 . سخن گفتن از پشت پرده با ايجاد صوت در هوا به گونه اى كه به گوش پيامبر مى رسد; امّا شخص گوينده را نمى بيند; 3 . فرستادنِ فرشته وحى به سوى پيامبر ، به گونه اى كه پيامبر ، خودِ فرشته را مى بيند يا نمى بيند; امّا پيامش را مى شنود .• قرآن در اين باره مى فرمايد: «و ما كان لِبَشَر أن يُكَلِّمهُ اللّهُ إلاّ وَحياً أَو مِن وَراىءِ حِجاب أَو يُرسِلَ رَسولا فَيوحِىَ بِاذنِه ما يَشاء إنَّهُ عَلىٌّ حَكيمٌ;• هيچ بشرى نيست كه خدا با او سخن بگويد; مگر با وحى يا از پسِ پرده يا رسولى بفرستد كه به فرمانِ خود ، هرچه بخواهد به او وحى كند; زيرا كه او بلند مرتبه فرزانه است .»
2 . يكى ديگر از معانى وحى در قرآن كريم ، «الهام» است . الهام ، نوعى آگاهىِ درونى است كه گاهى انسان ، احساس مى كند; امّا منشأ آن را نمى داند و گاه به او الهام مى شود كه از سوى خداست و گاه نيز از سوى غيرخداست .• در آيه 7 سوره قصص ، «وحى» به معناى الهامى از سوى خداوند به كار رفته است; «و أَوحينا إلى أمِّ موسى أن أَرضِعيهِ فاذا خفتِ عَليه فَأَلقيه فِى اليمّ و لاتَخافى و لاتَحزَنى إنّا رادّوه إلَيكَ و جاعلوه مِنَ المُرسَلين; به مادر موسى وحى كرديم كه او را شير بده ، و چون بر جانش بيمناك شدى ، او را به دريا بينداز ، نترس و اندوهگين مشو كه ما او را به تو باز مى گردانيم و از پيامبران قرارش مى دهيم .»
نوع ديگر وحى به معناى الهام ، همان وحى اى است كه در مورد زنبور عسل استعمال شده (اَوحى رَبُّكَ اِلَى النَّحلِ) و اين معنا در سخنى از اميرالمؤمنين على(عليه السلام) ، در پاسخ شخصى كه از وحى سؤال نموده ، نقل شده است كه جامع ترين سخن در اين مورد است; زيراحضرت هفت قسم و معنى ، براى وحى در قرآن ، بيان داشته اند .•
برخى مفسرين ، با توجه به مطلب فوق ، اين الهام را اگر به موجودات داراى درك و شعور باشند به «الهام خودآگاه» و اگر به موجودات بدون توانايى درك و شعور و آگاهى قابل رشد باشد را به «الهام ناخودآگاه» تعبير كرده اند .•
3 . واژه «وحى» موارد ديگرى در قرآن كريم ، استعمال شده ، مانند وحى به آسمان (فصلت ،12) ، زمين (زلزال ، 5) شياطين باهم (انعام ،112) ، با توجه به مجموع استعمال ها مى توان نتيجه گرفت كه وحى از سوى پروردگار دو گونه است: «وحى تشريعى» كه بر پيامبران فرستاده مى شد كه فرمان هاى الهى و حقايق را از اين طريق دريافت مى كردند و ديگر «وحى تكوينى» كه همان غرائز ، استعدادها و آگاهى درونى است كه خداوند در درون موجودات مختلف جهان قرار داده است كه الهام به هر دو معنا از اين قسم مى باشد .•
1 . التمهيد فى علوم القرآن ، محمدهادى معرفت ، ج 1 ، ص 2 / مفردات الفاظ قرآن
1 . التمهيد فى علوم القرآن ، محمدهادى معرفت ، ج 1 ، ص 7 .
1 . شورى ، 51 .
1 . التمهيد فى علوم القرآن ، ج 1 ، ص 4 .
1 . ر .ك: بحارالانوار ، علامه مجلسى(رحمه الله) ، ج 18 ، ص 254 ، مؤسسة الوفاء
1 . تفسير نمونه ، همان ، ج 11 ، ص 296 .
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۹/۳۰, ۰۹:۰۷ #8
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
بنام خدا
خداوند متعال در سوره نحل افزون بر بيان نعمت هاى گوناگون الهى و بيان اسرار آفرينش، به نعمت «زنبور عسل» و سپس خود «عسل» مى پردازد و مى فرمايد: «واَوحى رَبُّكَ اِلَى النَّحلِ اَنِ اتَّخِذى مِنَ الجِبالِ بُيوتـًا ومِنَ الشَّجَرِ ومِمّا يَعرِشون * ثُمَّ كُلى مِن كُلِّ الثَّمَرتِ فَاسلُكى سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلاً يَخرُجُ مِن بُطونِها شَرابٌ مُختَلِفٌ اَلونُهُ فيهِ شِفاءٌ لِلنّاسِ اِنَّ فى ذلِكَ لاَيَةً لِقَوم يَتَفَكَّرون;(نحل/68ـ69) و پروردگار تو به زنبور عسل وحى الهام غريزى فرستاد كه از كوه ها و درختان و داربست هايى كه مى سازند، خانه هايى برگزيده! سپس از تمام ثمرات تناول كن، و راه هايى را كه پروردگارت براى تو تعيين كرده به راحتى بپيما، از درون شكم آن ها نوشيدنى خاصى خارج مى شود، به رنگ هاى مختلف، كه در آن شفاى مردم است.»
ما در اين جا به اندازه اى كه قرآن كريم به آن اشاره فرموده درباره زنبور عسل توضيح مى دهيم و شما مى توانيد براى اطلاع جامع تر به كتب زيست شناسى و دائرة المعارف ها و يا كتب مستقل كه درباره زندگى زنبور عسل نوشته شده است مراجعه كنيد.
خداوند متعال در اين آيات شريف ابتدا به «الهام غريزى» مخصوص زنبور عسل اشاره مى فرمايد و با توجه به اين كه الهام غريزى در همه حيوانات وجود دارد، ولى اين مطلب نشان مى دهد كه غرايز اين حيوان از ويژگى مخصوصى برخوردار است، چنان كه امروزه براى دانشمندان ثابت شده كه اين حشره شگفت انگيز، آن چنان تمدن و زندگى اجتماعى شگفت انگيزى دارد كه از جهت هاى فراوانى بر تمدن و زندگى اجتماعى انسان پيشى گرفته است. قرآن كريم با كلمه «وحى» به اين شگفتى ها اشاره فرموده و آن را از ديگر حيوانات متمايز ساخته است; سپس به خانه سازى اين حيوان اشاره مى فرمايد كه شايد به علت آن باشد كه مسئله مسكن مناسب، نخستين شرط زندگى است، آن گونه كه فعاليت هاى ديگر به دنبال آن امكان پذير مى شود، و يا ممكن است به علت آن باشد كه ساختمان خانه هاى شش ضلعى زنبوران عسل ـ كه شايد ميليون ها سال است به همين شكل در شرق و غرب جهان ادامه دارد ـ از عجيب ترين برنامه هاى زندگى آن ها است و حتى شايد از ساختن خود عسل عجيب تر باشد كه چگونه اين ماده مومى مخصوص را تهيّه كرده و خانه هاى شش ضلعى را با ظرافت و مهندسى فوق العاده دقيق مى سازد.
دومين مأموريت زنبور عسل كه در اين آيات به آن اشاره شده، تناول زنبور، از ثمرات است و رفتن راه هايى مى باشد كه خداوند براى آن ها مقرر فرموده است. زنبورهاى عسل بيش تر از ماده قندى مخصوص كه در شيره گل ها قرار داده شده است مى مكند. ولى زنبور شناسان مى گويند آن ها گاهى از تخمدان گل ها و دمبرگ ها و ميوه ها نيز استفاده مى كنند كه قرآن از همه اين ها به «من كل الثمرات» ـ يعنى از همه ميوه ها ـ تعبير مى فرمايد.
زنبورشناسان مى گويند: هنگام صبح گروهى از زنبور داران كه مأمور شناسائى گل ها هستند از كندو بيرون مى روند و به جست و جو از مناطق پر گُل مى پردازند، سپس به كندو باز مى گردند و آن منطقه ها را به اطلاع ديگران مى رسانند، حتى سمت و جهت آن منطقه را مشخص و فاصله آن را از كندو اعلام مى كنند. زنبوران براى رسيدن به منطقه گل ها راه خود را نشانه گذارى مى كنند و با پراكنده كردن بوهاى مختلف در راه و مانند آن، چنان مسير را مشخص مى كنند كه كم تر امكان دارد زنبورى سرگردان شود! جمله «فَاسْلُكِى سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلاً; ـ يعنى در جاده هاى پروردگارت كه رام و تسليم تو است گام بگذار ـ گويا اشاره به اين واقعيّت داشته باشد.(1)
****************
1: تفسير نمونه،ج 11، ص296 ـ 301
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۹/۳۰, ۱۳:۳۰ #9
- تاریخ عضویت
آبان ۱۳۸۷
- نوشته
- 155
- مورد تشکر
- 552 پست
- حضور
- 2 ساعت 48 دقیقه
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
- 0
بنام خدا
با سلام و عرض ادب
حقیر نیز با توجه به موارد فوق نکاتی را بعرض میرساند.
سوره مبارک مریم فرمود . فخرج علی قومه من المحراب فاوحی الیهم ان سبحوا بکره و عشیا.
باتوجه به متن آیه فوق( چرا نفرمود بگو ؟)،جناب ذکریا با ایما و اشاره منظور خود را به قوم القافرمودند ......
با توجه به نکته فوق بروز افعال کلیه موجودات ،آدمی ، حیوانات و گیاه و جماد نوعی وحی است که از صدق درون منظوری را در بر داشته یا خبری و روشی را گویاست و با تفکر و تعقل می توان به منبع روش دست یافت و یا از ثمره فعل اطلاع حاصل نمود. رنگ رخسار خبر می دهد از سر درون ............
آنان که این واقعیت را در می یابند می توانند در هر زمان و مکان که اراده می کنند از این منبع عظیم دانشگاه آزاد حق خدا دادی بهره مند شوند و با تامل از انواع موجودات الهام بگیرند و آموخته خود را در جهت رسیدن به مطلوب زندگی مادی و معنوی بکار بندند .
و اوحى ربك الى النحل ان اتخذى من الجبال بيوتا و من الشجر و مما يعرشون ثم كلى من كل الثمرات فاسلكى سبل ربك ذللا يخرج من بطونها شراب مختلف الوانه فيه شفاء للناس ان فى ذللك لاية لقوم يتفكرون .
در زندگی زنبور نکات بسیار جالب و خاص نهفته است اینکه او در مما یعرشون خانه بر میگزیند !!!!!!! چون عصاره و شهد گل را می مکد!!!!!! بنابراین آنچه از او تولید می شود نیز دارای خواص بسیار است .
او با شاخ و برگ کاری ندارد اصل و چکیده را مورد تغذیه قرار میدهد چنانچه نوع بشر نیز از شاخ و برگهای بی نتیجه چشم بپوشد و به اصل موجودیت ها دل بندد او هم خانه اش را در مما یعرشون بنا می کند و عصاره و اصل آموخته را تبدیل به معجونی دلپذیر خواهد کرد .
افعال و حرکات او دارای انگیزه و سرمشق خواهد بود و گفتار و رفتار او دل نشین ، دل پذیر و دل انگیز چون او سر شار از علم و درایت حکمت می گردد.
و ما كان لِبَشَر أن يُكَلِّمهُ اللّهُ إلاّ وَحياً أَو مِن وَراىءِ حِجاب أَو يُرسِلَ رَسولا فَيوحِىَ بِاذنِه ما يَشاء إنَّهُ عَلىٌّ حَكيمٌ;•
اشاره به وحی خداوند به دو صورت صدق غریضی که اشاره شد و تکوینی آن نیز همانگونه که فرمودند کتب انبیاست اما در عالم ماده آموختن کتب مفید مادی و معنوی نیز شامل این اشاره می گردد که آموخته علما و حکیمان در هر زمان و مکان از سوی حضرت حق است و لا غیر .
که انبیاء عزیز اضول و عصاره را توفیق یافتند و محصول آنان دارای خواص بنیادین است و رنگ و بو و عطر خاص خود را دارد و توفیقات علما و حکیمان ارجمند در تحلیل
اصول است و آموختن آن نیز ضروری و بسیار مفید است .
جهت دستیابی به علوم الهی تفکر در آیات خداوند و پیام انبیا و اولیا خداوند کار ساز است همچنین تفکر در سنت حضرت ختمی مرتبت ( ص ) و معصومین علیهم السلام و بزرگان و مشاهیر و احادیث آنچه منطبق با آیات الهی است.
کتابهای موجود نیز که اصول چگونه زیستن را و رسیدن به سعادت ،آسایش و آرامش و برخوداری از لذتهای واقعی مادی و معنوی است و پیشرفت متعادل روحی و جسمی بشر را به صدق مطرح مینماید از این دسته و موضوع جدا نیست.
خواب - یکی از معانی ورا حجاب است. نوعی الهام که از چگونگی اوضاع و احوال درون خبر می دهد خواب با تصحیح و تزکیه همواره شفافتر و گویا تر می گردد تا جایی که خواب صادق از آینده نیز اخبار را به فرد می رساند.
در نهایت معنی یرسل الرسول فیوحی به اذنه ما یشا قید استمرار است و تا ابد ادامه دارد خوشا به حال کسانی که ایمان و اعتقاد به این پیام جان بخش داشته و این توفیق عظیم الهی در مورد آنان محقق می گردد که رسول خداوند پیام حضرت باری تعالی را به آنان ابلاغ می فرمایند. در این باب سخن بسیار اما مجال گفتگو نیست .
در آيه 7 سوره قصص و أَوحينا إلى أمِّ موسى أن أَرضِعيهِ فاذا خفتِ عَليه فَأَلقيه فِى اليمّ و لاتَخافى و لاتَحزَنى إنّا رادّوه إلَيكَ و جاعلوه مِنَ المُرسَلين;«وحى» خداوند به مادر موسی علیه السلام که......
آین آیه شریف نیز به صراحت از وحی به مادر موسی خبر میدهد ....و امید عظیم دیگر بر نوع بشر .......البته مقام انبیا و اولیا خداوند بسیار والا و نوع وحی آنان بسیار شفاف و یرسل الرسول است اما اینگونه نیست که دیگران از این موهبت الهی محروم باشند و نا امید که.... وحی الهی فقط برای انبیا بوده و بشر محرم از این موهبت الهی است این نوع تفکر شایسته خداوند عظیم و کریم و عادل نیست و رحمت خداوند در هر زمان و مکان جاری و ساری است و با تلاش و توفیق مدارج و مراتب می توان به قرب الهی توفیق یافت انشا الله .
-
-
۱۳۸۷/۱۱/۲۴, ۰۸:۰۳ #10
- تاریخ عضویت
اسفند ۱۳۸۵
- نوشته
- 1,799
- مورد تشکر
- 3,021 پست
- حضور
- نامشخص
- دریافت
- 0
- آپلود
- 0
- گالری
-
18
هدف قرآن از بيان برخي حيوانات مثل مورچه، زنبور عسل و...
بنام خدا
قرآن كريم مي فرمايد: "وَ إِنَّ لَكُمْ فِي الانْعَـمِ لَعِبْرَة;(نحل،66) در وجود چهارپايان، براي شما (درس هاي) عبرتي است: از درون شكم آن ها، از ميان غذاهاي هضم شده و خون، شير خالص و گوارا به شما مي نوشانيم"; سپس درباره زنبور عسل مي فرمايد: "إِنَّ فِي ذَ لِكَ لايَةً لِّقَوْم يَتَفَكَّرُونَ;(نحل،69) به يقين در اين امر، نشانه روشني است براي جمعيتي كه مي انديشند".1: تفسير نمونه،ج 20، ص 441
حيوانات داراي فوايد و شگفتي هاي فراواني هستند كه مطالعه، انديشيدن و تفكر درباره آن ها از جهات مختلفي براي انسان مفيد است، از آن جمله:
1. انسان از شگفتي هاي آفرينش حيوانات آگاه مي شود و از آن پي به يگانگي خداوند برده، شناختش نسبت به پروردگار و قدرت و حكمت بي منتهايش بيشتر مي گردد، و مي فهمد كه خداوند از خلقت آن ها هدفي داشته است. چنان كه قرآن كريم مي فرمايد: "أَفَلا يَنظُرُونَ إِلَي الابِلِ كَيْفَ خُلِقَتْ;(غاشيه،17) آيا آنان به شتر نمي نگرند كه چگونه آفريده شده است؟!"، "إِنَّ فِي خَلْقِ السَّمَـوَ تِ وَ الارْضِ...وَ بَثَّ فِيهَا مِن كُلِّ دَآبَّة وَ...لايَـت لِّقَوْم يَعْقِلُونَ;(بقره،164); در آفرينش اسمان ها و زمين، و... و انواع جنبندگان را در آن گسترده، و...، نشانه هايي است (از ذات پاك خداوند و يگانگي او) براي مردمي كه عقل دارند و مي انديشند".
2. مطالعه درباره حيوانات باعث مي شود تا انسان با منافع و فايده هاي حيوانات بيشتر آشنا شود و از آن ها بهتر استفاده و بهره برداري نمايد; و اين باعث برانگيخته شدن و تقويت حسّ شكرگزاري در انسان خواهد شد; چنان كه قرآن كريم بعد از بيان برخي از منافع حيوانات مي فرمايد: "كَذَ لِكَ سَخَّرْنَـهَا لَكُمْ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ; (حج،36) اين گونه ما آن ها را مسخرتان ساختيم، تا شكر خدا را به جا آوريد." در جايي ديگر نيز مي فرمايد: "وَ لَهُمْ فِيهَا مَنَـفِعُ وَ مَشَارِبُ أَفَلا يَشْكُرُونَ;(يس،73) و براي آنان بهره هاي ديگري در آن (حيوانات) است و نوشيدني هايي گوارا; آيا با اين حال شكرگزاري نمي كنند؟!"
3. حيوانات داراي اطلاعات و دانسته هاي غريزي هستند كه انسان مي تواند از آن ها ياد بگيريد; چنان كه قابيل كيفيت دفن كردن جسد مرده را از كلاغ آموخت. (1) بسياري از پيشرفت هاي علمي بشر نيز بر اثر مطالعه درباره آفرينش و زندگي حيوانات بوده است.
4. خداوند درباره انسان مي فرمايد: "وَ لَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي ءَادَمَ...وَ رَزَقْنَـهُم مِّنَ الطَّيِّبَـت...;(اسراء،70) ما آدميزاد را گرامي داشتيم...و از انواع روزي هاي پاكيزه به آنان روزي داديم; و آن ها را بر بسياري از موجوداتي كه خلق كرديم، برتري بخشيديم"
*********
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری