جهت مشاهده مطالب کارشناسان و کاربران در این موضوع کلیک کنید







موضوع: شيوه برخورد ائمه با مخالفان و تفسير صحيح اشداء علي الكفار و...؟
-
۱۳۸۷/۰۵/۲۸, ۰۵:۵۱ #1
- تاریخ عضویت
تير ۱۳۸۶
- نوشته
- 1,244
- مورد تشکر
- 7,357 پست
- حضور
- 33 روز 20 ساعت 50 دقیقه
- دریافت
- 349
- آپلود
- 5
- گالری
-
501
شيوه برخورد ائمه با مخالفان و تفسير صحيح اشداء علي الكفار و...؟
به نام خدا
با توجه به انديشه هاي متفاوتي كه در برخورد با شبهه كنندگان وجود دارد به نظر ضروري مي رسد نحوه صحيح برخورد با تحليل نگرش ائمه بيان شود و اميدوارم با ارائه آيات و روايات مختلف در اين زمينه نتيجه ايي جامع ارائه گردد!
-
تشکرها 3
-
۱۳۸۷/۰۵/۲۸, ۰۶:۱۸ #2
- تاریخ عضویت
تير ۱۳۸۶
- نوشته
- 1,244
- مورد تشکر
- 7,357 پست
- حضور
- 33 روز 20 ساعت 50 دقیقه
- دریافت
- 349
- آپلود
- 5
- گالری
-
501
براي شروع بحث مثال: امروز beginner عزيز وارد سايت شدند كه حدود 30 موضوع كه عموما شبهه بود ايجاد نمودند كاربري ديگر قصد برخورد داشتند وعلي رغم توصيه ها در چت ظاهرا قانع نشدند و اين كاربر را همان بي خدا تلقي مي نمود اما ببنيد و البته ما متاسفانه شاهد برخوردهاي نامناسب دوستان در موارد بسياري بوده ايم كه تا شبهه ايي مطرح مي شود چندين صفحه به كل كل بين طرفين اختصاص يافته است يا موضع گيري هاي ناصحيح صورت گرفته يا ... كه همه اين موارد نياز به اشاعه فرهنگ صحيح اسلامي دارد !
-
-
۱۳۸۷/۰۵/۲۸, ۰۶:۳۰ #3
با سلام
همواره شیوه برخورد ائمه (ع) با مخالفان و سوالات ایشان ، شیوه استدلال ، راهنمایی و منشی بزرگوارانه بوده است .
آنچه از سیره امامان معصوم (ع) بر می آید ، روشنگری و ارائه دلایل علمی و یقین آور است آنهم متناسب با سطح مخاطب .
در قران کریم آیات بسیاری وجوددارد که شیوه انبیاء (ع) را در برخورد با سطوح مختلف پرسشگران و اتخاذ شیوه های مختلف پرسش و پاسخ و تبیین مسائل را بیان می کند .
نحوه برخورد انبیاء (ع) با استهزا کنندگان
نحوه برخورد آنان با کسانی که سوالات تفقهی داشته اند
شیوه وادار نمودن مردم به صحیح اندیشیدن
نوع برخورد با کسانی که در بحث ها و سوالات علمی به اهانت متوسل می شوند
همه از مواردی است که در قران کریم و سیره انبیا و معصومین (ع) بوضوح مشاهده می شود و در خصوص پرسش ، پرسشگر و پاسخگو باید مورد مداقه قرار گیرد تا از رهگذر تمسک و تاسی به شیوه های پرسش و پاسخ درقران و سیره معصومین (ع) ، شاهد تاثیر گذاری پاسخ ها در اهل حق نیز باشیم . ان شالله .
-
-
۱۳۸۷/۰۵/۲۸, ۱۱:۳۱ #4
- تاریخ عضویت
تير ۱۳۸۶
- نوشته
- 1,244
- مورد تشکر
- 7,357 پست
- حضور
- 33 روز 20 ساعت 50 دقیقه
- دریافت
- 349
- آپلود
- 5
- گالری
-
501
«و عباد الرحمن الذين يمشون علي الارض هونا و اذا خاطبهم الجاهلون قالوا سلاما» به توصيف آيه شريفه مؤمنين هنگامي كه نادان ها ايشان را طرف خطاب قرار دهند با ملايمت و نرمي پاسخ مي گويند.
خداوند همواره در دستوراتي كه براي ابناء بشر ابلاغ نموده سعي در حفظ سلامت نظام اجتماعي آنها داشته و از اين رو جواب جاهلين را ملايمت و نرمي مي داند. (البته نه ملايمتي كه در دين مسيح از حد اعتدال خارج شده و مي گويد اگر كسي در صورتت زد آن طرف صورتت را نيز به طرفش برگردان).
از سويي ديگر با كنكاش در آثار و احوالات پيامبر اكرم(ص) و ائمه معصومين(ع) مي توان به روش صحيح در برخود اجتماعي با چنين افرادي دست يافت.
پيامبر اكرم(ص) چه در زماني كه از قدرت ظاهري زيادي برخوردار نبودند (ايامي كه در مكه سپري كردند) و چه زماني كه به رياست حكومت جامعه دست يافتند (زماني كه در مدينه بودند) در مقابل برخوردهاي تند و جسارت هاي زباني اعراب با ملاطفت و نرمي برخورد كرده، ايشان را از آن طريق به راه راست هدايت مي كردند.
در زندگاني ائمه معصومين(ع) و بزرگان ديني نيز اين روش استمرار داشت. شايد داستان مالك اشتر - سردار حكومت حضرت علي(ع) - را به خاطر داشته باشيد كه در مقابل توهيني كه به وي شد به مسجد رفته براي وي طلب استغفار كردند
-
-
۱۳۸۷/۰۵/۲۸, ۱۵:۰۸ #5
- تاریخ عضویت
تير ۱۳۸۶
- نوشته
- 1,244
- مورد تشکر
- 7,357 پست
- حضور
- 33 روز 20 ساعت 50 دقیقه
- دریافت
- 349
- آپلود
- 5
- گالری
-
501
در نامه امام علي«عليه السلام» به مالك اشتر ميخوانيم:«مردم را مورد محبت قرار بده! زيرا از دو حال خارج نيست: يا برادر تو هستند در دين، يا همسان تو هستند از نظر آفرينش»
-
۱۳۸۷/۰۵/۲۸, ۱۵:۲۵ #6
به نام خدا
سلام
لازم شد اینجا بنده نکاتی ر وجهت اطلاع خدمت کلیه دوستان عرض کنم
1-بله رفتار ائمه عموما با متانت و با سعه صدر بوده است ولی در برابر دشمنان شمشیر هم میکشیدند
2-ملایمت حدی دارد اگر باعث سو استفاده شود رفتار اسلامی نیست
3-به قول شما همینbeginner که اسن بردید اولا کسی که مسلمان باشد و دنبال حقیقت سوال تکراری نمیپرسد حدود 10 مورد از سوالات ایشون قبلا در انجمن پاسخ داده شده است و هنوز در روی سایت موجود است دوما سوال کردن راه و روش دارد یکی یکی 30 تا سوال هم زمان پرسیدن بدون اینکه جواب قبلیا ر وگرفتن کار جالبی نمیتواند باشد دنبال حقیقت منطقی رفتار میکند
-
-
۱۳۸۷/۰۵/۲۸, ۱۸:۲۱ #7
- تاریخ عضویت
تير ۱۳۸۶
- نوشته
- 1,244
- مورد تشکر
- 7,357 پست
- حضور
- 33 روز 20 ساعت 50 دقیقه
- دریافت
- 349
- آپلود
- 5
- گالری
-
501
به نام خدا
ضمن تشكر از رضوان گرامي كه در بحث شركت نمودند:
1. در چه شرايطي شمشير مي كشيدند ؟ (لطفا مستند جواب بديد تا بحث علمي پيش رود ) و آيا شمشير يعني همان توهين !؟ (چيزي كه روال عادي برخي كاربران شده در پستهاي پي درپي و چت)
2. ما بارها به بي خدا تذكر داديم و راهنمايي نموديم و وقتي ايشان توجه نكرد راه سوء استفاده بسته شد هر چند هربار توهيني مي كرد برخي با توهين جواب مي دادن و موجب مي شد علاوه بر تخطي از قانون از شيوه اسلامي نيز باز بمانيم!
3. ايشان همانطور كه آدرس داده شد فرد محترمي هستند و بحث تاپيك تكراري با تذكر حل مي شود و راهنمايي ولي دوستان ما در پي برخورد بودند و... وسوال زياد هم اگر تكراري نباشد در كجاي قانون تعريف شده كه نبايد ايجاد شود !
-
تشکرها 2
-
۱۳۸۷/۰۵/۲۸, ۱۸:۳۵ #8
به نام خدا
سلام و با تشکر از جناب معصومی دلسوز
1-جناب معصومی شنیدید که میگن نرود میخ اهنین بر سنگ بنده نگفتم توهین کار درستیه بلکه ملایمت بیش از حد باعث سو استفاده میشود ائمه اطهار در مواردی که کسی عناد میورزید با انها جنگ میکردند
2- بله حق با شماست شما تذکر دادید ولی ایا گوش کرد ؟؟؟؟؟؟؟
3-نقص قانونه دلیل بر سو استفاده دیگران نیست شاید در قانون سایت در نظر گرفته نشده باشد ولی این دلیل نمیشود هر کسی می اید چون چیزی در قانون تعریف نشده بخاهد با سوالات متعدد خود هم جلوی پاسخگوئی بهینه اساتید ر ا بگیرد و هم سایت ر ا به هرج و مرج بکشاند
جناب معصومی دلسوز و مهربان خداوند در بسیاری از موارد در برابر معاندین حق عذاب نازل کرده و این روش و الگوی هم مسلمانان و هم همه خداپرستان جهان است
و من الله توفق
-
تشکر
-
۱۳۸۷/۰۵/۲۸, ۲۲:۱۹ #9
با سلام
ببینید ، ما با دو گروه طرفیم ، یکی کسانی که عالمانه و عامدانه شبهه افکنی میکنند تا فضای ذهنی و ایمانی دیگران را تخریب کنند و گروه دیگر نیز در معرض چنین شبهاتی واقع شده اند .
در خصوص گروه اول خب حکم فقهی اش بجا اما ما الان در این محیط اینترنتی و مجازی موظفیم یا از سم پاشی آنها جلوگیری کنیم یا آن سم را خنثی نماییم والا کار دیگری نمی توانیم بکنیم . با پاسخ به هر سوال و شبهه مطروحه از جانب آنها و نیز افشا گری و رو کردن نیاتشان ، می توان سم را خنثی کرد و اگر اهانتی به مقدسات کردند باید طبق قوانین سایت بدون هیچ مسامحه ای با آنان برخورد شود اما در خصوص این گروه ، چون با شیوه ای محترمانه و مودبانه طرح شبهه میکنند ( و عموما کاربران ما که متون مودبانه آنان را در این سایت می خوانند به سایت آنها نرفته اند و اهانتهای پی در پی و بی حد و حصر آنان و نوع حقیقی دیدگاه و برخوردشان را ندیده اند ) در مواجهه با عمل مقابله به مثل گرایانه ما و برخورد تند ما ، اولین چیزی که به ذهنشان متبادر می شود اینستکه که چرا این اشخاص ، مودبانه و منطقی سوال مطرح میکنند اما طرف مقابل که دم از اسلام میزند غیر معقول و با اهانت با آنان برخورد میکند ؟ ( اصلا بیخدایان دائما با تصریح و تلویح به مقدس ترین مقدسات ما اهانت میکنند تا ما را به عکس العمل تند وادارند و چنین برداشتی توسط ناظران بحث صورت گیرد ) در این مواقع باید با قانون و محترمانه اما قاطع با این اشخاص برخورد شود و به جهت پاسخ به شبهات مطروحه آنان هم باید در نهایت حزم و دقت به بحث با آنان نشست و در خلال بحث هم از حیطه نزاکت پا را فراتر نگذاشت نه به احترام آنان بلکه به دلیل تاسی به سیره معصومین (ع) این مساله موجبات تاثیر بیشتر پاسخ در ناظرین مباحثات را فراهم خواهد کرد و محیطی بدور از تنش را فراهم خواهد نمود زیرا محیط پرتنش زمینه مساعدی برای خروج واپسگرایانه و دزدانه طرفی است که توان پاسخ علمی ندارد و بدون اینکه در جریان مباحثه و مناظره ، مفتضحانه دو دست تسلیم بالا آورد با زیرکی تمام دست بر شاخه حاشیه زده و راه فرار را هموار میکند . متاسفانه سنگین ترین مناظرات علمی با شیوه های اهانت و حاشیه پردازی ، در آستانه موفقیت ، بی ثمر می مانند و تمامی زحمات به هدر می رود و نهایتا بیننده بحث ، سر درگم خواهد ماند و خسته و واخورده با ذهنی پر از سوال صحنه مناظره را ترک میکند .
گروه دوم کسانی هستند که در معرض شبهات قرار گرفته اند و برایشان سوال بوجود آمده است ، متاسفانه مواردی ( هر چند اندک ) مشاهده می شود که جوانی با ذهنی پر سوال و بر لبه پرتگاه انحراف اعتقادی ، به یک سایت قرانی پناه آورده است ، اما در نهایت تاسف با تیر کنایه و تمسخر و زخم زبان به یکی از دیواره های سایت دوخته شده است ، چرا ؟ چون متاسفانه برخی کاربران دلسوز و گرامی ، علیرغم فرمایش قران کریم ( اجتنبوا کثیرا من الظن ان اکثر الظن اثم ) دچار سوء ظن شده و از سر دلسوزی ایشان را یکی از افراد بی خداها تلقی نموده اند ما در قران کریم آیه ای داریم که به جهت اهمیت پرسش و تحقیق اعتقادی ، انسان را به تحسین و حیرت وامیدارد : و ان احد من المشرکین استجارک فاجره حتی یسمع کلام الله ثم ابلغه مامنه ... تا جایی مساله پرسش و تحقیق اعتقادی اهمیت دارد که خداوند به پیامبرش فرمان می دهد که امنیت فرد مشرک را تامین نماید تا او کلام حق را بشنود و سپس به محل امن خویش بازگردانده شود .
بهر حال به نظر حقیر افشاگری و روشنگری و پرده برداشتن از نیات پلید عده ای ملحد که در صدد محاربه با دین خدا هستند نیازمند اهانت نیست بلکه نیازمند درایت و ذکاوت و بنیه علمی قوی و تاسی کامل به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است .
ویرایش توسط fatememeshkat : ۱۳۸۷/۰۵/۲۹ در ساعت ۰۶:۵۰
-
-
۱۳۸۷/۰۵/۲۸, ۲۲:۵۳ #10
- تاریخ عضویت
تير ۱۳۸۶
- نوشته
- 1,244
- مورد تشکر
- 7,357 پست
- حضور
- 33 روز 20 ساعت 50 دقیقه
- دریافت
- 349
- آپلود
- 5
- گالری
-
501
آنچه ما در پي رفع آن هستيم سليقه شخصي هست، دوستان خوبم اگر قانون شما خللي دارد با دليل به رفع آن اقدام كنيد و اگر بصورت خواهشي درخواستي از begginer مطرح نموديد حق را به او بدهيد نپذيرد مگر از جانب مدير باشد و اما اينكه تشخيص داده شود كه فردي در پي سوءاستفاده هست يا نه بعد از تذكرات معلوم مي شود و درست نيست پيشاپيش كسي را محكوم كرد و چيزي كه در اين راستا مهم هست سعه صدر است و هماهنگي با هم نه حركت فردي
-
تشکر
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
اشتراک گذاری